Lite syrlig cheesecake med chokladbotten

 
 
 
 
 
 
Här kommer receptet på kakan jag hade med mej till Kamilla förra veckan.
Den här gången har jag bara gjort enligt orginal-recept och inte alls tänkt i hälsobanor.... So here we go, sockertopp!
 
 
 
 
 
Botten
 
12 digestivekex
50 gr smör
100g choklad (jag tog mörk)
 
Fyllning
 
400 g naturell cream cheese
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
 skal och saft av 1 citron
 
 
 
Mixa kexen till smulor. 
Smält smöret och ta från värmen. Lägg i chokladen i bitar, rör tills även den har smält
Blanda ner kex-smulorna
Häll smulblandningen i en form med löstagbara kanter. Platta till degen så att den blir ett pajskal som täcker botten och upp en bit på kanten.
 
Vispa ihop cream cheese, kondenserad mjölk och ägg till en slät kräm.
Tillsätt citronsaft och skal, vispa igen
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna helt innan den lossas ur formen. Skär med kniv runt formen först
Garnera med hallon
 
 
 
 
 
 
Idag var det visst måndag igen, spelar liksom mindre roll nu när jag har semester... dock jobbar fortfarande A så han måste ju upp till vanliga rutiner efter helgen. Eller inte riktigt faktiskt för han ska gå till "farbror doktorn" idag. Han har haft en fruktansvärd yrsel hela helgen och i lördags tog han sig inte ur sängen...!
Vi har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen och dom misstänker eventuellt kristall-sjuka så då blir det nog inge mer jobb för honom...
Men vi får avvakta undersökningen idag, fingers crossed att det inte är något allvarligt!!
 
 
Ha en bra start på midsommarveckan
 
 
//PIllan


Ser super gott ut.. Mumsigt!! Kram

mmm så gott det där såg ut

fin vecka





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se