Tisdagstanken

 
 
 
 
Tanken idag handlar om mens!
 
 
 
 
Höll mej vaken igår och såg nyheterna... Som jag skrev igår är det inte alltid jag ens orkar se 21-nyheterna nämligen!
 
 
Men i alla fall nu hade dom ett inslag om hur mensen påverkar kvinnor i hänseende till träning och främst då styrketräning och muskeluppbyggnad.
Det har forskats på just detta och man har kommit fram till att under den första halvan av menscykeln blir muskelmassan större och du nyttjar den totala muskelstyrkan allra bäst just då.
 
 
Det där kan man ju själv (iaf jag) känna att vissa tränings-pass är man liksom stark som en oxe! Men nästa gång man ska försöka sig på samma vikter och övning orkar man knappt hälften....
Älskar forskning som ger mej en vettig förklaring!
 
Här är det såklart hormonerna som påverkar och under den första halvan är östrogenhalten högre och samtidigt är halten av progesteron låg. Östrogen gynnar muskeluppbyggnaden!
 
Vill du läsa lite mer om detta och se inslaget så kan du titta här KLICK
 
 
//PIllan
 
 


Så himla intressant ändå, alltså! Det ska jag kolla nästa gång om det märks tydligt på mig också! :)

Jag är toksvag under mensen och ger mig inte på löpning dagarna innan eller de två första dagarna av mensperioden. Känns som att man har 5 liter extra blod i kroppen att bära runt på och andningen är tyngre. Idag är jag på dag 3 så tänkte ge mig ut på en kort joggingrunda. Wish me luck ;)

Svar: Kul att få höra era erfarenheter ! Ja lycka till
Pernilla/Pillan





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se