Vi gjorde en hike

 
 
 
 
Precis som i USA så gick vi på en (som dom säger) Hike igår. Helt underbar tur som både var lite utmanande, bjöd på fina natur och en slående utsikt då man nått toppen!
 
 
 
 
Jag, Filippa, min pappa, min farbror Greger och hans fru Eva snörade på oss skorna, packade vattenflaskor och valde att gå till Rankleven
 Rankleven är ett 350 meter högt berg på Ljungans södra sidan Ljungan. Ranklevens branta nordstup är en välkänd profil i Ljungans dalgång.
Området på 52 hektar är sedan 1997 ett naturreservat och det främst för dess speciella vegetation med en del alpin växtlighet.
Det finns två vägar upp, den ena lite brantare. Vi gick dock den andra.... måste testa den brantare vid annat tillfälle! Jag kan dock meddela att denna väg även den är rejält brant på vissa ställen. Det gäller att vara rätt så smidig och ha starka ben!
På vägen ner är det extra viktigt att titta vart man sätter sina fötter....här vill du INTE ramla!
 
 
 
När du nått till toppen finns här ett litet vindskydd och en grillplats men det ser du knappast på en gång för du blir direkt slagen av den enormt vackra utsikten!
Ljungandalen som breder ut sig likt ett fantastsikt "Dock-landskap" och när vi var däruppe kom ett tåg körandes och det var som att stå och titta på en Märklin-bana med små hus, ängar och berg!
 
 
Rekommenderas verkligen om du ej varit upp och bor i närområdet!
 
 
 
 
 
 
 
 
Växlande mellan branta stigar, lite klättring uppför stock och sten och allt inbäddat i fantastsik skogsnatur!
 
 
 
 
Här måste väl ändå trollen bo......?!
Titta riktigt noga kanske du ser nån
 
 
 
 
 
 
On the top!
 
 
 


 
Farbror Greger, Eva Filippa och jag med en vidunderlig utsikt i bakgrunden!
 
 
 
 
 
 
Ha en fin tisdag
 
//PIllan
 
 






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se