Känner mej priviligerad

 
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Ja idag känner jag mej verkligen priviligerad!
Eftersom jag jobbar skift så kan jag ju ägna många timmar åt det jag älskar, nämligen att träna. Visst hade jag kunna gjort något helt annat med min tid men då detta är mitt främsta intresse och jag har förmånen att som idag inte börja arbeta förrän vid 14-tiden så ägnar jag min morgon åt kroppen!
 
 
 
Startade med att köra Nikki till skolan och sedan direkt till gymmet. Där blev det en halvtimma på löpbandet men ingen löpning utan en rask prommenad med ganska brant lutning. Resterande 30 minuter slet jag med tunga vikter.
 
 
Väl hemma igen så kunde jag rulla ut min matta och köra 20 minuters yoga innan jag till slut landade i duschen
 
Förstå vilken underbar start detta är!
 
 
 
 
Jag har såklart full förståelse för er som arbetar hela dagarna att det är mycket svårt att få ihop tiden till träningen också....
Men försök att planera in i alla fall tre dagar då du ägnar en timma åt hårdare fysisk ansträngning. Det vinner du på i längden♥
 
 
 
 
 
 
 
Det här med att lägga in lite yoga i dina vardagsrutiner är också något som jag förespråkar. Yoga behöver inte alls vara svårt eller kräva att du tar dej till en studio utan tvärtom kan det vara en avslappnande stund på kvällen eller kanske du kan kliva upp 20 minuter tidigare på morgonen.
 
Att sakta få väcka kroppen med sköna strech-övningar kommer göra dej gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yogapraktiken gör inte bara under för den fysiska kroppen, utan även för hjärnan. Studier visar på bättre kognitiv funktion samt noggrannhet och snabbhet vid inlärning.
 
 Yoga har en lugnande effekt på kroppen och får blodkärlen att slappna av och minskar därmed blodtrycket, samtidigt som blodflödet till hjärtat ökar
 
Stommen i yogapraktiken är ju positionerna, så det är inga konstigheter att en regelbunden praktik är bra för hållningen. Förutom att yogan gör dig rak i ryggen kan den även vara smärtlindrande. Man får ofta muskelavslappnande läkemedel när man går till läkaren för ryggproblem. När man yogar spänner sig först musklerna, och sedan slappnar de av i samband med att du andas in och ut. När musklerna slappnar av börjar värken släppa.
 
 
 Yoga kan verkligen hjälpa vid PMS och i en studie  följde man elva kvinnor som yogade under mensens första dag fram till ägglossning samt under ägglossningen och fann att dessa kände sig mer avslappnade och mentalt lugna direkt efter yogasessionen.
 
 
 
 
 
 
Barnets position, en avslappnande övning som man med fördel kan lägga in när som under passet för vila och återhämtning!
 
 
 
 
Som ni ser är bilderna rätt så suddiga idag....det är inte lätt att ta bilder av sig själv med självutlösaren på kameran! :)
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en härlig torsdag
 
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se