Som utlovat, boktips

 
Här har ni mina utlovade boktips, två spännande böcker som passar perfekt i vinterkylan!
 
 
 
 
 
Denise Rudberg har skrivit ett gäng med böcker och i serien om Marianne Jidoff har vi kommit fram till den sjätte boken "På sex meters djup"
Gillar dem eftersom de är lättlästa och underhållande samtidigt som de bygger på en spännande intrig. Miljöerna är de finare salongerna i Stockholm och karaktärena härliga och väl målade av Rudberg. Inget våldsamt "blodigt och brutalt" utan lite mer spänning skulle jag säga...
 
 
 
Efter en galapremiär på Kungliga Operan försvinner det skandalomsusade regissörsparet Kaaverman. Strax därefter sker ett mord med kopplingar till försvinnandet. Den riviga deckarhjältinnan Marianne Jidhoff dras in i fallet. Vad döljer sig egentligen egentligen bakom kulturelitens pråliga draperier …
 
 
 
 
 
 
Vi får följa med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger där kultureliten konspirerar och makthavare utövar ett avancerat socialt spel. Rudberg bjuder på spänning och elegant underhållning i en värld där den vackra ytan döljer många mörka hemligheter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer mitt andra tips och den boken som jag knappt kan lägga ifrån mej för tillfället!
 
 
David Lagercrantz och hans andra bok om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist som ju är uppföljare till Stieg Larsson triologi med Män som hatar kvinnor i spetsen
 
Alltså David har verkligen lyckats med sina böcker och det är nagelbitare från första stund. man vill bara läsa mer och mer!
 
Gillar när böcker direkt griper tag i mej som även Kepler lyckas med tycker jag.
 
 
 
 
I början av boken avtjänar Lisbeth ett kortare fängelsestraff till följd av händelser i slutet av förra boken "Det som inte dödar oss". Hon gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.
Samtidigt får hon besök av sin gamle vän och förmyndare Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.
 
 
Ja ungefär så långt har jag hunnit men som sagt spänningen har redan gripit tag i mej!
 
 
Ska genast dra på mej en filt och fortsätta för jag är ledig idag och planerar inte för någon särskilt mer än att ha en riktigt mysig eftermiddag!
 
 
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se