Tortilla-Tårta

 
 
 
 
God förmiddag på er
 
Jag har ett par timmar på mej innan jobbet ropar på mej igen så jag hinner kika in här och dela med mig av lite gott!
Igår jobbade jag förmiddag och då jag ringer hem för att fråga vad jag ska laga till middag så är svaren alltid detsamma.... A vet typ inte elelr säger bestäm du... Nikki vrålar om tacos i bakgrunden... alltid Tacos!
 
 
 
Pju eftersom jag hade jobbat fredagkväll så blev det då inte det vanliga veckointaget av denna "mexikanska" rätt så jag tänkte ja ja vi kör väl tacos då men jag valde att göra en Tortilla-tårta så det skulle bli lite variation i af!
 
 
Den är superenkel att göra och smakar riktigt gott, mätt blir du definitivt men kalorifritt är det inte... ha ha ha!
 
 
 
 
 
 

1 förp med 8 st tortilla (medium size) 

500 g nötfärs

1 påse tacokrydda

200 g philadelphia

1,5 dl grädde

150 g majs

1/2 burk chunky salsa

salt & peppar

ca 300 g riven ost

 

 

Stek färsen och smaksätt med tacokryddan. Rör ner philadelphia, grädde, salsa och majs. Låt puttra samman och smaka av med salt & peppar.

 

Lägg ett tortillabröd på bakpappersklädd plåt och bred på av fyllningen och lite ost. Lägg på ett bröd till och upprepa (4 lager med fyllning alltså). Avsluta med ett lager tortillabröd överst och strö över resten av osten och lägg på oliver.

 

Gratinera i ugnen, 200 C, 20-25 min. Låt svalna något och skär dem i tårtbitar. Servera med valfria tacotillbehör.

 

 

 
 
 
Jag och A drack vin till maten men jag hade även köpt ColaZero på glasflaskor som man kunde släcka törsten med. Alltså varför smakar Cola mycket godare ur dessa flaskor?!
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön söndag
 
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se