Byter ut käpphästen mot riktig pålle

 
 
Ja nu får den trogna käpphästen stå lite åt sidan framöver gissar jag!
 
 
 
 
 
 
Idag startade Nikkis ridkurs och ni må tro att detta just nu är en lycklig tjej! Jag har alltid sagt att jag ska försöka hålla mina barn borta från stallet....lyckades utmärkt med Filippa och nästan även med Nikki...
 
 
Vi börjar historien med att berätta att jag faktiskt var en häst-tjej en period av mitt liv! Jag red och till och med tävlade (i hoppning) under åren 6 - 11 år men sedan tog det tvärt slut. Minns ärligt inte riktigt vad som hände men intresset falnade totalt! Efter det har jag någon enstaka gång ridit islandshäst och med Vinklubben westernridning på fjället men nej detta är inte min sport helt enkelt.
 
 
Jag känner mej dessutom inte alls bekväm i sällskap med dessa stora starka djur utan är nog lite rädd helt enkelt.
 
Där har ni anledningen till att jag heslt inte vistas i stallmiljö....
 
 
 
MEN Nikki har blivit helt besatt av hästar och jag tror faktiskt det började med just käpphästarna och sedan har den bara blivit starkare och starkare - denna längtan efter att få rida riktiga hästar.
Hon har vänner som har egna hästar som hon fått ridit några gånger vilket bara gjort hennes intresse ännu större! Därför kände jag att nu får jag helt enkelt inte avstyra detta bara för att jag inte är bekväm utan jag sa helt enkelt ja, du får börja i en grupp för att prova på!
 
 
 
 
 
 
Kallade in min häst-vana kollega Nanna som hjälp idag och tur var väl det för det skulle ryktas och sadlas, tränsas och så vidare och det är just där jag helt brister!
 
Nikki var med Nanna och försökte lyssna och ta in informationen, även om det såklart är väldigt mycket för en 8-åring. När det dessutom var stallets största pålle hon blev tilldelad första lektionen var hon allt lite knäsvag... 
 
 
Men hon var verkligen duktig och red direkt utan att någon ledde henne, både i skritt och trav. Nu är ju såklart dessa hästar väldigt fogliga och går mest efter varandra men Nikki red först och jag tyckte hon gjore det väldigt bra för att vara första gången!
 
 
Dessutom är hon helt lik mej när det kommer till sport och ville direkt "kitta upp sig" så hon och A hade redan köpt både ridbyxor, strumpor och handskar på HÖÖKS. Som mej när det kommer till golf - är man inte bra kan man åtminstonde satsa på att vara snyggt klädd ;) 
 
 
 
Ponny-mom to be
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se