Mera firande

 
 
 
Hej hallå
 
Tusan idag är det lite "bitigt" ute..... -25 stod termometern på och däcken på bilen var i princip fyrkantiga, kändes det i alla fall som! Brrr
 
Inte så roligt att ge sig ut strax före 06 då
 
 
 
 
Nä istället fokuserar vi på något som kan vara bland det godaste enligt mej, smörgåstårta! Alltså älskar detta. Men det får inte vara nån slibbig legym-eller mimosa-sallad i, rys ! Nä jag gör alltid salta smaker med tonfisk, lax och skaldjur, det gillar mina smaklökar!
 
Snabbast är ju sådan här på polarkaka. Slängde ihop en som vi skulle kunna mumsa på igår kväll. Filippa var hemma en sväng och såklart ville både mormor, morfar, Kamilla och Tilda även fira att hon fyllt 20 år den gångna helgen. 
 
 
 
 
 
Inte den vackraste jag gjort men herregud jag hade lite båttom för att hinna med Nikki till stallet innan gästerna skulle komma.
Huvudsaken den smakar gott och det gjorde den!
 
 
 
 
 
När mörkret föll var det bara att tända upp i kakelugnar och massor med ljus, koka rykande hett te så gästerna skulle få det riktigt varmt och mysigt!
 
Cozy
 
 
 
 
Kamilla och busungen Tilda som precis som vanligt fällde stora krokodiltårar då hon skulle åka hem.... Hon vill aldrig lämna Nikki, största idolen :)
 
 
 
Ikväll ska jag försöka ta mej till gymmet för några svettiga pass, allt för att få upp värmen i denna frusna kropp!
 
 
Ha det gott
 
//PIllan
 
 
 


Såg en bra film

Bildresultat för get out film
 
 
 
 
 
Inte alls ofta jag ser filmer nu för tiden men jag hade sett ett tips på Nyhetsmorgon om Get Out.
En skräckfilm som blivit väldigt hyllad och även fick en Oscar för bästa orginalmanus. Filmen kom ut 2017 så den har alltså ett par år på nacken men jag hade inte alls hört talas om den innan jag fick tipset.
 
 
Alltså detta är en skräckfilm på ett nytt sätt, inte som jag tänker mej typ Saw eller liknande nej här är det en väldigt klurig och hemsk intrig som verkligen kryper under skinnet på mej!
 
 
Chris och hans flickvän Rose besöker hennes föräldrar över helgen. I början verkar familjen vara tillmötesgående, men under helgen leder en serie alltmer oroande upptäckter till något värre än han någonsin kunnat ana.
 
Helt i klass med The Shining som är min favorit gällande skräck! Kuslig är bara förnamnet och även om man börjar ana intrigen så är det så många detaljer som man får ihop först när slut-vinjetten rullar. Även ett par skratt fick jag till då Chris vän Rod har en hel del riktigt underhållande repliker!
 
 
Ja detta var verkligen en sevärd film, 4 av 5 får den av mej! Se Trailer här KLICK
 
 
//PIllan


Träningen v 4

 
 
 
 
Ja det kommer en något försenad sammanställning av förra veckans träning...
Det var även lite si och så med träningen då helgen inte alls blev som planerat! Hade tänkt röra mej där uppe i fjällvärlden men så bidde det icke
 
 
 
Måndag - Startade jag med yoga och prommenad
 
Tisdag - Ingaa undantag utan aerobics i vanlig ordning
 
Onsdag - Körde jag ett styrkepass med fokus på rygg och axlar (axlar är min favorit)
 
Torsdag - Spinning plus ett cirkelpass med core som mål
 
Fredag - Här var det tänkt en morgonspinning men redan då kände jag mej matt och sliten...det blev en prommenad!
Sedan vet ni ju hur kvällen och resten av helgen tedde sig....Ja man vet aldrig vad som väntar!
Och det får vara fine ändå liksom
 
 
Nu har vi en ny vecka för våra fötter men även idag måndag tar jag det helt lungt och det jobbigaste får väl räknas som i och ur med tvätt i maskinen!
 
 
//PIllan
 


Firande, frossa och värk.............

 
 
 
 
Nu har hon blivit vuxen på riktigt min älskade Maja Filippa, nu har hon fyllt 20 år!
 
 
 
 
Jo då det har firats för Filippa hela helgen då hennes vänner också fixat massor med roliga grejjer så den här veckan tror jag nog att dom kommer ta det väldigt lungt...!
 
 
Men vi var i alla fall ut och käkade i lördags kväll på TorgEtt som ligger på Vemdalsskalet och är en jättemysig restaurang.
Inte så stort, utan lite mer intimt och med en härlig stor eldstad i mitten. Där är det skönt att slänga sig i soffan en stund då maten ramlat ner i magen!
Jag valde bara smårätter denna kväll men de andra åt allt från råbiff, renfilé och flankstek
 
 
 
 
De där med att fota maten.... det är väl så det ser ut nu för tiden ;)
 
 
Jag är inget undantag....
 
 
 
Här är mina supersmarriga små rätter
 
Kronärtskocka i marinad, Sötpotatis-pommes med tryffelmajonäs och en skagen med friterat tunnbröd!
 
 
 
 
 
 
 
Filippa med sina girls, Julia och Vilma
 
De hade hunnit med heldag på spa i fredags, sedan Teddybears på kvällen och efter denna middag väntade en lägenhet full med gamla och nya kompisar på Filippa (fast det visste hon inte här... ;)
 
 
 
 
 
Nå vad syftar rubriken på ?!
 
Jo i fredagskväll blev jag AKUT superdålig, Fick världens frossa och värk i alla leder i kroppen. Helt övertygad att jag åkt på nån maginfluensa... Mamma fick ta Nikki för jag var helt väck
 
Med morgonrock och tjocka sockar, under två duntäcken och en pälsfilt låg jag sedan och hackade tänder och bara väntade på vad som skulle komma... Ont ont ont överallt men jag måste ändå ha slumrat in för vid 06 vaknar jag och känner mej helt ok. Inget har alltså kommit ut under natten!
 
Upp och in i duschen (nu var jag rätt svettig....) och sedan tog jag en kopp te och några fin crisp.
Jodå det här känns bra, jag hämtar Nikki och vi åker upp till Vemdalen.
 
Som ni ser av bilderna så åt jag under middagen och det funkade fint.... men sedan på natten vaknar jag av ett ryck, magen gör så ont!
Tassar upp och lägger mej på soffan....väntar...för NU kommer det väl!? Ligger där och stirrar i taket i typ tre timmar men det ända som händer är att magen gör ont så till slut somnar jag.
 
Hela dagen igår är min matlust och hunger bortblåst. Jag tar en tugga av en bulle hemma hos Filippa och dricker en smoothie. Känner mej matt och trött
Lägger mej vid 20 i går och har även inatt vaknat med magont...
 
Fattar inte vad detta är ? Tur jag är ledig måndag och tisdag så jag kan försöka bli som vanligt igen!
 
Känns som influensa utan minsta förkylningssymtom eller magsjuka utan att det varken kommer ut något eller in heller för den delen?!
 
 
 
 
 
Är i alla fall väldigt glad att jag kunde vara med och fira min fina Filippa♥
 
 
//PIllan


Snabbmat hos oss!

 
 
 
 
Fredag!!
 
 
Jippi va härligt, är ni lika peppade som jag på helg?! Ska bara jobba lite i eftermiddag men sedan är jag ledig i fyra dagar, låånghelg, woop woop.
Nikki ska på kalas i kväll så i morgon bitti tar vi bilen och åker upp till Vemdalen för att fira Filippa. Tar absolut med kameran för att föreviga att den lilla bebisen på 2785 gr nu ska fylla 20 år!
 
 
 
Här på bloggen blir det snabbmat a´la Pillan idag, soppa såklart!
Älskar verkligen soppor och här har ni en riktig goding som går hur snabbt som helst att svänga ihop
 
Nu känner ni mej och vet att jag alltid gör allt på en höft men själva "tanken" och inspirationen kommer här
 
 
*******************************************************
 
 
Hacka en gul lök och fräs den 
Skiva upp en palsternacka och släng ner hacket med löken (palsernackan ger soppan en underbar sötma och mustighet)
 
Skär upp ett par knippen broccoli som du nu lägger i kastrullen, Fyll upp med vatten så det knappt täcker grönsakerna. I med en tärning grönsaksbuljong och på med ett lock
Låt detta koka/ånga tills grönsakerna är mjuka
 
Nu kan du förbereda tillbehöret som är tortillabröd
 
Du fyller dem med tex skinka och ost men den här gången hade jag ingen skinka hemma så jag tog räkost och riven ost. Lägg dubbla bröd  med fyllning emellan på en plåt och in i ugn på 200 grader i några minuter. Du ser när de börjar bli lite gräddade i kanterna och osten bubblar!
 
Ta soppan av spisen och mixa med stavmixer, den här gången slängde jag även ner lite färsk bladspenat för extra vitaminer
Nu ska du ha som en lös puré
 
Tillbaka på plattan och fyll på med grädde tills du har en härlig mustig sopp-konsistens!
Salta peppra
 
 
 
 
 
 
Toppa soppan med pumpakärnor för lite crunch!
 
 
 
 
 
 
Alltså detta är så gott och snabbt och nyttigt!
 
Detta äter Nikki och på så sätt får hon i sig mycket grönsaker utan att tänka på det :)
 
 
 
Hoppas ni provar
 
 
//PIllan


Halvvägs....och nyttiga C

 
 
 
 
God morgon
 
Ja men visst har vi kommit halvvägs denna kalla januarivecka.
Här ligger temperaturen stadigt på två-siffrigt! 
 
 
 
Frukosten får gärna vara varmt sådana dagar. Gröt, eller bananpannkakor är bäst då, gärna med mycket bär på toppen. Så glad då jag frostade av frysen förra veckan och hittade flera "skatter" som låg lite undangömda .... hallon, blåbär och hjortron dök upp som på beställning!
 C-vitamin som ju gör så gott
 
 
 
Tänkte på det att just C-vitaminet verkar de flesta ha koll på att det är nyttigt för kroppen. Kan det vara sedan man var barn och fick höra att man skulle äta frukt för att få denna vitamin?
 
 
 
Vitamin C (askorbinsyra) är vår vanligaste antioxidant. Den är viktig för cellernas försvar mot fria radikaler och för att skydda cellerna mot oxidativ stress samt bidrar till att minska trötthet och utmattning. Den underlättar även upptaget av järn från maten.
Men att ha brist på C-vitamin är ovanligt då vi oftast får i oss tillräcklig mängd. C-vitamin kan inte överdoseras med vanlig mat, däremot ska man såklart aldrig överkonsumera kosttillskott.
 
 
 
 
 
Jag lyxar till mina pannkakor med en klick grädde oxå... ibland (men bara ibland), alltså hur gott!?  Annars är det gott med lite keso, eller kvarg som tillbehör !
 
 
 
 
Onsdag innebär numera stallet för våran familj ;) Herregud vem hade kunnat gissa det bara för ett halvår sedan?!
Nikki älskar såklart onsdagar och även jag börjar känna mej lite mer bekväm med hästarna. A är väl fortfarande kvar i lite mer "skräck-stadiet"  ha ha ha....
 
 
 
 
//PIllan
 
 
 


Veckan ska avslutas med fest

 
 
 
 
 
Välkommen måndag
 
Nu är vi allt inne på sluttampen av januari, vilket känns.... här var det bitande -25 grader när jag klev upp i morse! Öppnade dörren åt Sessan men hon reagerade som om hon fått en snyting och vacklade baklänges :)
 
Men morgonens vackraste var helt klart blodmånen, såg ni?! Vid 06-tiden var den som rödast och jag försökte med alla medel att få övriga i familjen att dela ögonblicket men nja, de kravlade fram till fönstret vid 06.30 och då var det bästa redan slut!
 
 
 
Den här veckan har jag helgen att se fram emot. Helgen då Filippa verkligen ska bli vuxen och detta ska såklart firas!
Härligt att ha något att se fram emot MEN som alltid försöka leva i nuet och inte förivra sig så man glömmer bort att leva varje dag . Idag klädde jag mig varmt och tog en prommenad, för det är ju fullständigt överväldigande vackert ( om man bara kan bortse från temperaturen...). Solen bara strålar och snön gnistrar som aldrig förr!
 
 
 
Nä mina vänner det är dags att åka mot jobbet
 
//PIllan


Summering av veckans träning

 
 
 
 
Go kväll vänner
 
Ja jag har ju börjat att varje söndag kolla igenom hur min träningsvecka har varit så här kommer det på pränt.
 
 
 
Måndag blev det en mjukstart med yoga...namaste
 
Tisdag, som alltid innebär aerobics
 
Onsdag ägnades även den åt yoga och styrketräning med kroppsvikt
 
Torsdag gick jag på med både spinning och cirkelträning
 
Fredag blev det tredje gången gillt med yoga och en snabb prommenad
 
Lördag sken solen och det lockade till ännu en stärkande prommenad och rörlighetsträning
 
Söndag, ja idag har jag avslutat veckan med ett svettigt styrkepass. Triceps fick mest uppmärksamhet!
 
 
Det blev en vecka som fylldes med lite mer "sinnesträning". - yoga, och prommenader och som alltid låter jag humöret styra mej. Mitt motto är att huvudsaken jag rör mej varje dag (helst) vad det blir spelar egentligen mindre roll. Allt för välbefinnandet!
 
 
 
Ha nu en riktigt skön söndagskväll så ni är peppade i morgon när klockan ringer
 
//PIllan


Massor med fukt och lugnande ingredienser

 
 
 
 
 
Hudvård älskar´t!!
 
 
 
Detta mina vänner är lyx som jag ägnar mej åt varje dag, ansiktsvård.
Jag får dock vara väldigt varsam då jag lider av rosacea och en hyper-reaktiv hud... så trist då jag hellre hade smackat på med massor med anti-ageing produkter men då slår huden bakut!
Här gäller det att hitta krämer som lugnar och dämpar rodnad.
 
 
 
Min absoluta favorit att göra jobbet är helt klart Paulas choice!
 
Jag handlar alltid detta på bästa Skin City KLICK väldigt bra service och snabba leveranser
 
 
 
 
 
Min hud verkligen törstar efter fukt och 2 - 3 ggr i veckan använder jag denna mask nattetid. Lägger ett rikligt lager innan sängen och låter den verka över natten
 
Återuppbygger huden, gör den mer motståndskraftig och lugnar rodnader. 
Extra lämplig för en normal till torr hud.
 
 
 
 
 
Min dagliga ansiktskräm är denna
 
En rik mjukgörare med lugnande komponenter och antioxidanter som reducerar rodnad, ger näring och balanserar huden. Innehåller bland annat jojobaolja och havre som mjukgör, ger näring och reparerar en torr och känslig hud
 
 
 
 
 
 
Skin Recovery Softening Cream Cleanser är en vattenlöslig, fyllig ansiktsrengöring för torr och extra känslig hud. Lätt att skölja bort och lämnar inga rester. Avlägsnar effektivt makeup och orenheter, samtidigt som den lugnar och stärker huden. 
 
Efter rengöring använder jag alltid Micellär vatten för att ta bort sista smutsresterna!
 
 
 
 
 
 
Till skillnad mot micellärt vatten som ska "ta" så ska istället en toner "ge"
 
Denna (till vänster) tar jag på direkt efter min rengöring (alltså tvätt plus micellärt)
En uppfriskande toner, med extra mild formula, lugnar snabbt känslig hud, särskilt vid symptom på rosacea. 
Fullmatad med en unik blandning av antioxidanter och antiinflammatoriska ingredienser, såsom havre och betaglukaner, som minskar förekomsten av rodnad och irritation samt hjälper till att reparera huden. 
 
 
 
 
 
 
Sist och minst är denna lilla tub från Avene denna köper jag på Apotea.se
Avène Antirougeurs Anti-Redness Concentrate är en lokalbehandlande kräm för rödblommig hud och synliga blodkärl i ansiktet. Krämen reducerar och förebygger rödhet samtidigt som den återfuktar, mjukgör och skyddar huden.
 
Jag tar den runt och på näsan där jag har synliga blodkärl!
 
 
 
Ja det var mina krämer som jag använder dagligen. Har i ett tidigare inlägg visat er lite annat i min hudvårdsrutin och den kan ni kika på igen här KLICK
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön lördag
 
//PIllan


Sånt här ska man inte ens nämna....

 
 
 
 
God morgon fredag
 
Jag är ledig tre hela dagar, minns knappt när det hände senast.... Ska verkligen bli så skönt!
 
 
Nåt annat som just nu känns extremt skönt är att jag inte är förkyld. SÅ många runt omkring mej som hostar och snörvlar. Det är faktiskt så att jag inte varit förkyld sedan i april!! Jag vet man ska inte ens nämna detta för vips så ligger jag väl nedbäddad...
I april åkte jag på en riktig flunsa med feber och blev liggande i flera dagar. Under sommaren tänkte jag sedan att nu får man väl en sån där sommarförkylning, men icke frisk hela sommaren.
Vid skolstart är det i princip obligatoriskt med baciller som griper tag i en men inte ens då bet dom där rackarna på mej!?
 
Jag tackar naturligtvis för detta och hoppas att mat, träning och lite extra vitaminer bidragit till detta. Ibland är det liksom så att bacillerna kommer inte åt en och andra gånger är det som det bara går runt och man blir aldrig kvitt dem!
 
Nu fortsätter vi att preppa kroppen med massor med fruktoch grönsaker . Ni vet väl att man ska försöka äta minst 500 gram per dag enligt livsmedelsverket!
 
 
 
Ha en toppenfredag
 
//PIllan
 
 


Iskyla, fynd och thaimassage

 
 
 
God morgon onsdag
 
 
Brr riktigt freezing här denna morgon med - 21 grader! Inte min cup of tea.... men under dagen ska det tydligen istället börja vräka ner snö. Ä det inte det ena så är det de andra...vad sägs om -5 och solsken liksom??
 
 
 
Hur som haver så ser jag extremt mycket fram emot att klockan ska slå 10 för då har jag tid för thaimassage. Alltså kan nog vara det bästa för välbefinnandet. Älskar dessa hårda nypor och mina muskler gör detsamma. Hoppas hon kan gå in med en armbåge eller knä på min onda högersida av rumpan!
Plågsamt och skönt på samma gång
 
 
 
Jag har startat min morgon med kroppsstyrka och yoga här hemma. Tänker att det är bra om blodgenomströmningen är igång i musklerna så blir det mer effektivt
 
 
 
 
 
Fyndat har jag gjort också!
Ett par nya boots i riktigt skinn för halva priset, sånt gillar man ju :)
Hade inga svarta skor som känns lite finare så dessa var helt perfekt. Passar till både byxor, kjol och tights
De fanns på Din sko för dej som undrar
 
Förr köpte jag väldigt mycket skor men nu händer det inte alls ofta.....
 
 
 
 
Nu ska jag plocka ihop lite här hemma innan jag styr kosan mot njuningen!
 
 
//PIllan


Måndagsmiddag

 
 
 
 
 
Ny vecka och med en rusande fart har måndagen passerat!
 
 
Så skönt det var att jag hux flux blev ledig, det behövde jag! Har fixat med presenter inför Filippas födelsedag, hon fyller ju 20 år om ett par veckor... helt galet.
Hur kan åren gå så fort??
 
 
 
Nåväl idag får ni en mustig gryta som går lätt att slänga ihop och den blir bara godare om den får stå ett dygn. Det är lite av en variant på creolsk gryta som ju var så populär för x antal år sedan, väldigt smarrig.
 
 
 
 
 
 
 
Jag steker fläskfile´ i stekpanna och slänger ner skivad chorizo (gärna med vitlökssmak) i en gryta. Hacka även upp champinjoner som du låter fräsa med korven
 
 
Fyll sedan på med en förpackning krossade tomater, en burk creme fraiche, 2 dl grädde, hackad saltgurka och den stekta fläskfile´n.
 
 
 
Låt detta nu puttra på medans du lagar ris och gör en stor sallad!
 
 
 
 
 
 
Saltgurka....jag älskar saltgurka!!
 
 
 
 
Krydda upp grytan med salt, peppar, cayenne, chiliflakes och paprikapulver (jag hade bara smooked men den funkar)
 
 
 
 
Visst är det toppen med lättsamma maträtter. Här är väl egentligen bara den lilla ansträngningeen i att putsa filen och hacka svamp och gurka, resten sköter sig själv!!
 
 
 
Ha det gott
 
 
//PIllan


Summerar veckans träning

 
 
 
 
 
Ja men då har vi nått fram till söndag och jag tänkte skriva ner hur min träning har sett ut i veckan.
Mest för egen del för att hålla lite koll men även för er som tycker det är intressant.... Ni andra får helt enkelt välja att läsa eller klicka er vidare ;)
 
 
 
 
Måndag - då körde jag ett rent styrkepass. har börjat köra en del i maskinerna igen. Detta för att det är lättare att "hålla koll" på kroppen så jag inte överbelastar benet/rumpan i onödan. Yogade även en stund på morgonen
 
 
Tisdag - Aerobics vilket innebär hög puls och svettfest 
 
 
Onsdag - Startade med spinning och multiträning som innehåller både puls och styrka. Fick hoppa tex draken då man står på ett ben och istället köra benböj (kan inte utföra något som enbart belastar höger ben singel)
 
 
Torsdag - ja det skrev jag ju om tidigare då blev det hemmaträning med kroppsövningar som avrundades med yoga
 
 
Fredag - Eftersom jag var solokvist hemma så stack jag till gymmet. Körde 30 min i indoor-walking-maskinen följt av styrka i maskinerna
 
 
 
Lördag och söndag har jag prommenerat raska rundor för att få i mig frisk luft !
 
 
 
 
 
 
 
Ja men det blev ju en helt OK träningsvecka, bra jobbat !
 
 
//PIllan


PillerPillan med PMS

 
 
 
Hej vänner
 
 
Hoppas ni är inne i en skön helg-lunk! Själv jobbar jag...igen!
Fick ett mail från våran bemanning i förrgår att jag jobbat "för mycket" och därför fick jag en sk nolldag (ledig)  till veckan, det tackar jag för!
 
 
 
A och Nikki drog till fjällen för att åka slalom så jag har bara mej själv och katten att bry mej om i helgen, vi sköter oss så bra ;)
 
 
 
 
Något som inte skött sig så vidare är mina hormoner.... Jag har aldrig haft problem med PMS förr om åren. Aldrig förstått vad det ens är i princip.
Men de senaste 2-3 åren har detta fullkomligt exploderat?!
 
Jag förvandlas till ett monster och jag har så mycket hemska tankar och känslor som rusar i kroppen då det inträffar. Helt otroligt hur mycket vi kvinnor ska behöva stå ut med i livet. Män dom kommer i puberteten och sedan är det liksom klart för deras del....
 
 
 
 
 
 
Nu har jag i alla fall hittat på lite piller som kanske kan hjälpa mej i detta?!
 
 
 
Clean Marine for women och jag hittade det på apotea KLICK
 
Har bara hunnit äta det i sju dagar så jag kan inte utvärdera produkten ännu men den är fullproppad med "hjälpmedel" så som omega 3, flera olika B-vitaminer och även D-vitamin
 
Vitamin B2 och B6 bidrar till att minska trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten och B2 bidrar till att bibehålla normal hud. Vitamin D och B6 bidrar till immunsystemets normala funktion.
 
 
 
 
 
PMS står för premenstruellt syndrom, vilket är en benämning för en kombination av symptom som många kvinnor lider av en vecka eller så innan menstruationen.
Trots att så många drabbas, är den faktiska orsaken till PMS-besvären fortfarande inte helt klarlagd. Tidigare trodde man att det berodde på en hormonell obalans under menscykeln, men nu tror forskarna snarare att det handlar om en överkänslighet i hjärnan för ämnen som bildas när hormonet progesteron bryts ner.
 
 
 
 
 
Fingers crossed att detta i alla fall kan lindra mina humörsvängningar så min familj slipper onödiga utbrott....
 
 
 
Ha det bra
 
//PIllan


Allt räknas

 
 
 
 
Nyss svettats ner golvet i vardagsrummet rejält!
 
 
 
 
Hade en plan att sticka till gymmet i morse men då jag hade en del annat att fixa här hemma innan jag börjar jobba så ville jag istället maxa tiden och valde att träna här hemma istället.
 
All träning som blir gjord räknas, spelar ingen roll vart den utförs bara den blir av, eller hur?!
 
 
Mitt huvud innehåller sedan länge en ganska stor katalog med övningar som jag kan bläddra i och plocka ur men om ditt huvud istället är fyllt med annat så ta hjälp av nätet!
Starta youtube och sök på det du känner för att träna, här finns allt!
 
Jättebra core-pass, rörlighetsträning, yoga, puls-pass .... U name It!
 
När jag tränar hemma på mattan kör jag alltid barfota fast jag kör en del hopp och skutt. Ett ypperligt tillfälle att få träna upp alla småmuskler i fötterna plus din balans.
 
 
 
 
 
 
 
Jag blandar som sagt pulsövningar med styrkeövningar och avslutar oftast med några rejäla genomkörare för magen.
 
Magen/bålen är ju involverad i de flesta övningar och rörelser vi gör så att ändå få in lite för enbart magen är viktigt!
 
 
 
 
 
Den här övningen bränner duktigt i framsidan av låren, "Omvänd finne" (kanske det märkligaste namnet på en övning) där du står på knä, spänner upp kroppen, pressar höften framåt så att rumpan spänns och sedan tilltar/feller sakta bakåt.
 
Du kommer ganska direkt att känna hur låren får jobba och du behöver inte alls falla långt bakåt innan musklerna börjar jobba, prova vettja!
 
 
 
Nu har jag även hunnit rensa i Nikkiss garderob. Fick ett mini-psykbryt då jag öppnade den i morse..... Sån röra och nej jag skyller inte detta på Nikki utan det blir ju lätt sådan oreda då massa för små kläder, sommarkläder, ärvda kläder på tillväxt ska samsas i ett litet utrymme!
Så nu rensade jag bort allt som ska säljas eller skänkas, hängde allt i ordning och vek fint.
Pju nu känner jag att jag kan andas normalt igen när jag öppnar där, he he
 
 
Ha en trevlig torsdag
 
//PIllan


Nya kuddar och ut med gran in med tulpan

 
 
 
 
Onsdag och jag är ledig idag, så himla skönt!
 
Startade min morgon med att vakna 05.00.....you know me! Men jag låg kvar och knep ihop ögonen en stund till, sedan låg jag och läste nyheter i mobilen.
Till min sorg såg jag att Anna Swen Larsson tyvärr hade diskats i gårdagens tävling! Så himla trist nyhet för det sista jag gjorde igår var att se när hon knep en pallplats i Flachau och kände glädje med henne
 
Nåja nu vet hon iaf själv att hon kan fajtas med de bästa och om några veckor väntar ju VM på hemmaplan!
 
 
 
 
Efter frukost drog jag iväg på spinning och multiträning som är ett slags styrkepass med flås kan man lungt säga! Herrejisses så jobbigt, men att sedan komma hem och ställa sig i duschen vid strax före 09 är en underbar känsla. 
Sedan var jag hungrig som en varg och slukade en stor tallrik med spagetti och qourn-färs!
 
Utgifter - Inkomster
 
 
 
 
Ja nu är man sugen på ett rent och fräscht hem med fina tulpaner och andra färger än julen bjudit på!
 
I soffan har ett gäng nya kuddar fått landa
 
 
 
 
Två med grå botten och en med lite lila tryck men alla med fåglar som motiv. Kanske kan locka på våren och flyttfåglarna som återvänder (så småningom) Än får dom nog snällt stanna på sydligare breddgrader ett tag till för januari och februari brukar bjuda på bitande kyla!
 
Men idag skiner solen och det är bara runt ett par minusgrader och jag är mer än nöjd med detta!
 
Kuddarna hittade jag på HM:s rea, tror dom kostade typ 30 kr styck!!
 
 
 
 
 
På bordet ligger vinterns magasin från Vemdalen
 
Jag har nog inte berättat att Filippa är där och "säsongar" denna vinter. Hon håller till i skidshoppen och inte som skidlärare som man kanske kunde tro?!
Nä hon var rädd att hon skulle måsta ta hand om massa barn som egentligen inte vill åka skidor... ;) ha ha
 
Hon och kompisen Julia har flyttat in i en lägenhet och det är nog ganska mycket partaj mellan jobb-passen om jag får gissa!
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en fin onsdag
 
//PIllan


Lax till vardag och fest

 
 
 
Hej på er
 
Ikväll kör mina klasser i aerobics igång igen, ska bli kul och framför allt härligt att få svettas riktigt ordentligt! Spelar ingen roll hur kall jag är när jag kommer dit så går jag alltid därifrån genomsvettig med mascaran rinnande på kinden :)
 
Alltid skönt att ha något inbokat i träningsväg annars är soffan SÅ lockande nu när eftermiddag blir till kväll redan vid 15-tiden....
 
 
 
 
Hur har ni med matinspirationen nu när vardagen är tillbaka?!
 
Litee segt i kolan va...
 
 
 
 
Men du laga lax, lax är alltid rätt och går att variera i oändligheten känns det som
 
 
Mitt snabbaste vardagsrecept är att steka lax med salt och citronpeppar
 
Blanda potatis, broccoli och röd lök med olja på en plåt som går klara inne i ugnen (typ 25 minuter på 200 gr)
 
Sedan gör du en helt vanlig tzatsiki på gerkisk yogurt, vitlök och riven gurka PLUS att du slänger i lite hackad dill! Detta blir toppen till laxen
 
 
 
 
 
 
Låt laxen tina och sedan rinna av på ett apper innan du steker (om det är sådana frysförpackade)
 
 
 
 
Tzatsiki med dill smakar ljuvligt!
 
 
 
 
Ta da....knappt någon ansträngning alls och du har en supergod och nyttig middag!
 
 
 
 
 
Hoppas ni äter mycket fisk och grönt och väljer bort så mycket rött kött som möjligt! Det mår både kroppen och klimatet bättre av
 
 
 
//PIllan


Nu vardag igen, jippi

 
 
 
 
God morgon måndag och välkommen helt vanlig vardag igen!
 
 
 
Skolan börjar först i morgon för Nikki men A åkte till jobbet i vanlig tid denna morgon och kylen är fylld med helt "vanlig" mat igen, fruktskålarna överfulla, allt godis uppätet eller bortslängt, julen pust väck och hemmet i princip dammfritt (ingen koll med lupp tack)
 
 
 
Alltså jag älskar verkligen vardagslunken, det är ju det som är största delen av livet.
Det där andra är ju liksom strösslet och det känns ju extra fint då det kommer men åhh vad härligt det känns att få in rutiner igen!
Nikkis aktiviteter som rullar igång, ständigt huvudbry vad man ska laga till middag, gnälla på att hallen ser miserabel ut, plocka i ur ur diskmaskinen (varje dag...)  glömma att köpa toapapper...ja allt det där ;)
 
 
För mej känns det dock inte så mycket att gå till jobbet i eftermiddag eftersom jag jobbat i princip varje dag sedan julafton men det är alltid lika roligt att träffa alla som varit lediga (dom är desutom sådär härligt gnälliga att dom gärna varit ledig några dagar till... ;)
 
 
 
 
 
Min frukost har just nu gått in i detta mood - grekisk yoghurt toppad med honung, valnötter och granatäpple, en kaffe och färskpressad juice med riven ingefära!!
Jag är en sann periodare och detta är min everyday treat just nu!
 
 
 
 
 
Ha en toppenmåndag
 
//PIllan


Middagsklubb med speciellt firande

 
 
 
 
Åhh alltså igår var vi hos Stina och Pelle på Vintermiddag och vilken kväll, vilken mat!
 
 
 
Stinas svägerska från Istanbul var på besök och hade lagat en helt fantastisk middag till oss med bara turkiska rätter.
Vi startade med meze, alltså.....
 
 
Det serverades ett friterad bröd som vi doppade i underbara röror bland annat en hummus toppad med ett speciellt kött som hon tagit med sig. Hon berättade även historien bakom detta kött som ligger i en grotta i typ 5 år innan man äter det. Smakade lite som torkat renkött, salt och gott
En annan röra var med aubergine, valnötter och massor med vitlök, alltså SÅ gott plus en sallad med massor av lök och en speciell vinäger-dressing
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huvudrätten var såklart dolmar med riktiga vinblad toppad med chili och yogurt
Detta skulle jag kunna äta flera gånger i veckan!
 
Lite annat än våra svenska kåldolmar kan man lugnt säga!
 
 
 
 
 
Sedan kom den underbara tårtan och vi stämde upp i sång och Hurra-rop för Nettan har nämligen fyllt jämna år i nyårshelgen plus att Fredrik dessutom friat så nästa nyår blir det bröllop!!
 
 
 
 
Jippi va kul, ser verkligen fram emot detta
 
 
 
 
Nettan som såklart blev uppvaktad med många presenter också som sig bör!
 Innehållet var rätt så kluckande och av varierande slag.....
Det var bla specialdesignad vodka, massor med drinktillbehör så hon kan öppna en mindre bar och såklart finfint bubbel!
 
 
 
 
 
Sedan blev det såklart paketleken som vanligt då vi träffas
Tyvärr gick jag helt lottlös denna omgång.... buhuuuu
 
Men här ser ni i alla fall Ece längst bort i bild som lagat allt smaskigt till oss denna afton! Ni måste bara kolla in hennes instagram @mutlukekler  KLICK för hon gör de mest fantastiska bakverk. Hon är en flitigt anlitat bak-instruktör och reser världen runt inom detta.
Nästa vecka skulle hon till New York
 
 
Tack vänner!
 
 
 
 
//PIllan
 


Jag är tillbaka!

 
 
 
 
Hej kära bloggisar
 
Min längtan blev för stor, jag gillar ju att blogga så mycket och det är ju ett fantastiskt tidsdokument både för mig och min familj så därför är jag tillbaka!
 
 
 
Hösten tog verkligen musten ur mej....tror aldrig jag upplevt en mörkare mer deprimerande höst som den 2018 bjöd på!? Mitt humör var uselt och min energi långt under nollan! Men jag hoppas det vänder nu. Med julens härliga mys i ryggen och vetskapen att vi gått in i ett nytt år så känns det redan bättre!
 
 
 
Jag tänkte att ni ska ändå få se lite glimtar av vårt december som ju inte blivit visat ännu
 
 
Vi fick ju en helt magisk jul med gnistrande vitt täke som låg i träd och på tak så en riktigt White christmas med andra ord. 
 
Dock en rejäl köldknäpp där runt lucia, men så är ju vintern.
 
 
 
 
 
Jag fyllde huset med vackra blommor i vinrött och grönt, mina julfärger !
 
 
 
 
 
 
Nikki lussade i kyrkan med det "stora" lucia-tåget och det var absolut bland de bästa "tågen" jag sett då alla sjöng riktigt bra, ja till och med flera tärnor som sjöng solo.
 
Nikki är ju med i barnkören och dom är ju bara för söta!
 
 
 
 
 
 
Vi hade glöggmingel med vänner och just tiden före jul är min allra mysigaste tidpunkt på året.
Älskar att ha vänner över på mingel och plock och sitta och prata och mumsa på godsaker!
 
 
 
 
 
Julafton kom såklart även hos oss och den firade vi hos mina föräldrar (jag har dock jobbat hela jul-och nyårs-helgen så därför blev dessa högtider lite avsvalnade för min del)
 
 
 
Tomten knackade på och Nikki blev som vanligt helt stissig!
 
Hon vet ju att det är någon som är utklädd men kan liksom inte riktigt hantera det ändå ;)
 
 
 
 
 
Men då hon till slut tog mod till sig och gav Tomten en kram så tyckte hon att han luktade precis som pappa??!......
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt även nyår arbetade jag men vi firade ändå som vanligt tillsammans med bästa vännerna Nicke och Carina. Hade dessutom lyxen att bli bjuden på middag så jag behövde inte tänka på att stå vid spisen och stressa med det!
 
 
 
Härlig trerätters middag, massor med bubbel, spel och skratt långt efter att Askungen tappat glas-skon på väg hem från balen!
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla haft en riktigt härlig jul-och nyårshelg och kanske ni fortfarande är lediga! Inte jag, jag gnetar på fram till i morgon men DÅ ska jag få helg!
 
 
 
Bloggen kommer att vara sig lik men jag har några små grejjer jag kanske får till! Har ni några önskemål om inlägg så hojta till är ni snäll!
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se