Kroppsyogurt och värkande vader

 
 
 
 
 
Herrejisses tror jag blåser bort idag.....
Alltså har det inte blåst väldigt mycket denna vinter?! Tycker jag i alla fall och jag är helt emot just blåst.
 
 
 
Vi tog en snabb tur till fjällstugan i fredags kväll. Träffade Filippa och gick ut och åt, mysigt. Gårdagen spenderade vi i slalombacken. Det känns i mina vader idag!!
Gah så ömma dom är...tycker jag tränar och står i men så fort man utför något sportigt man inte gör så ofta så kommer träningsvärken.
 
 
Men det var härligt att skida! Vi var ute så snart liftarna öppnade kl 09 och fram till 12-tiden var backarna helt perfekta. Hårda och fina men sedan blev det som socker....
Jag åkte själv en timma och hjälp som jag fick "slita". Det är is under och sedan ligger det som sockerhögar som blivit uppkörda.
 
Jättejobbigt för benen att hålla emot genom dessa pucklar!
 
 
 
 
 
Måste tipsa er om Bodyshops Body-yogurt, så härlig!
 
 
 
I många år har jag använt deras bodybutter som är riktigt tjock och skön men detta är något annat!
En icke-klibbig gelkrämformula, vilket innebär att du snabbt och smidigt kan smörja in dig efter duschen eller precis innan du ska klä på dig. Dessutom fuktighetsbevarar de din hud i upp till 48 timmar.
Välj bland dofterna Almond Milk, Moringa, British Rose, Mango eller Strawberry.
 
  De är 100 % veganska och jag Älskar jordgubbsburken, riktig sommardoft!
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi snart på familjegudstjänst i kyrkan då Nikki ska sjunga med kören! Idag är det Gud och Tacos (bjuds efteråt)  som gäller.... snacka om nya grepp för att locka yngre och tja... varför inte liksom.
 
Tycker det är ganska rofyllt att sitta en stund i kyrkan och bara vara !
 
 
 
 
 
//PIllan


Är ni redo för en riktig makeover!??

 
 
 
Nej fy och usch vilket trasigt och trist hår va...!
 
 
 
Nu hade jag kommit till en gräns då jag nästan kunnat rakat av mej allt hår. Blir ofta så med mej, jag kommer på att jag måste göra nåt nytt och då måste det ske pronto!
Tur då att jag har Nettan som rycker ut och fixar mej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har vi kapat en rejäl bit och lagt massor med slingor både varmt och kallt!
 
 
 Mitt hår är väldigt guldigt i sig självt och därför la vi kalla slingor som kan blandas upp med min egna varma färg.
Ingen nyansering gjord utan vi provar så här tills vidare!
 
 
 
 
 
Jag är så trött på min grå utväxt som hela tiden kommer och så blir det även nu framöver men ska försöka göra slingor så att det blandas upp lite mer.
 
 
 
Klippningen är toppen dock kommer jag inte alltid att vara så här noggrant utfönad och plattad.... Jag har väldigt självlockigt hår så det kommer att synas från och till....
 
Vill hålla håret i bra kondition när jag klippt så pass mycket så plattång ibland, lockar ibland!
 
 
 
 
Som jag skrivit förr så har jag inga som helst problem med förändringar av mitt hår och det känns lika nu. Jag liksom bara tänker ahh snyggt, nu ser jag ut såhär! Inget mer med det ...
 
 
 
 
Nu ska jag laga en spenatsoppa och sedan blir det jobb för min del!
 
 
//PIllan (Blondie)


Onsdag och stallet

 
 
 
 
 
 
Japp varje onsdag är det som sagt stallet som gäller. Eftersom vi ska vara där redan 15.30 så är det allt lite jäktigt dessa dagar....
Det brukar bli nåt mellanting av mellis och middag, typ soppa och varma mackor eller liknande innan.
 
 
Ridningen går helt OK och dom tragglar på med teknik hur dom ska sitta och "manövrera" hästarna på bästa sätt. Trava över bommar, lära sig att hitta nya platser så dom inte kommer för nära varandra osv.
 
 
Inne i stallet är dock Nikki fortfarande lite rädd och därför är det mest jag som får fixa i ordning hästen. Ja jag tycker det går bättre och bättre men jag har STOR respekt och har alltid med mej mutor i form av fickorna fulla med morötter ;)
 
 
 
 
 
Idag har Filippa åkt tillbaka till Vemdalen så nu är vi lilla familjen igen.... Kul i alla fall att ha henne på besök och om två veckor åker jag upp själv till henne för en helg med skidåkning! Ska bli skoj
 
 
 
I morgon bitti har jag tid hos frissan och det ska bort en rejäl bit nu plus att det ska färgas! Är så less på mitt hår nu så det känns som rakmaskin är enda alternativet... men kika in i morgon får ni se vad det bidde!!
 
 
//PIllan


När socker är toppen!

 
 
 
 
Jag har ledig tisdag och har haft en skön morgon tillsammans med Filippa som är hemma! Så mysigt! Vi var dock tvugna att gråta en skvätt till frukosten då vi såg dokumentären om Josefin Nilsson.....
Älska mej för den jag är
 
 
 
Redan innan den här helgens alla inlägg på Instagram om just detta ämne hade jag läst att dokumentären skulle komma och att jag gärna ville se den.
Det var liksom innan jag riktigt visste vilken effekt den skulle komma att få! Nu väntade jag att se den tills idag så jag kunde se den tillsammans med Fillan.
Hon har ju inte någon bakgrund och kände varken till Josefin eller Ramberg som det ju kom att falla enormt fokus på! MED ALL RÄTT, vilket ärkesvin....
 
 
Usch så fruktansvärt, ni måste se den. All vacker musik och i efterhand när man känner till allt SÅ träffande texter till Josefins låtar.... Man känner ilska och man känner en enorm sorg. Filippa var även hon väldigt upprörd och ville googla massor på ämnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lämnar raskt vidriga kvinnomisshandlare och kastar oss över ett av mina bästa må-bra-tips istället, som innehåller SOCKER!?
 
Hur kan nu detta vara måbra?
 
 
 
 
Jo nu blandar ni samman kokosolja och socker till en röra, tar med den in i duschen nästa gång. Där duschar ni av kroppen och sedan använder ni denna helt naturliga peeling över hela kroppen! Sedan tvättar ni av er och torkar huden torr och upplever en otroligt och skön mjuk hud!!
 
Bästa bästa skulle jag vilja påstå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Två små ingredienser som inte kostar skjortan men som gör underverk!
 
Vassegod :)
 
 
 
 
Nu ska jag ta en prommenad och plugga in en podd i öronen!
 
 
//PIllan


20 år i år!!

 
 
 
 
 
Ja igår var det som sagt Vinklubb och jag var som ni ser riktigt fancy.... not so much!!
Nä jag var lite utklädd då temat var sommarsemester. Tischan köpte jag för massor med år sedan då jag jobbade på resebyrå och vi skulle ha nåt event, minns ej riktigt men tyckte den passade bra till min "Bettan på charter" - outfit!
 
 
 
 
Temat hade Ulrika som var värdinna valt med tanke på att Vinklubben ÄNTLIGEN ska ut och resa utanför norden!
Vi firar nämligen hela 20 år i år och ska i september förgylla Mallis (såklart) med vår närvaro ;)
Som vi har hållt på i alla år och sagt att vi ska åka på solresa men det längsta vi tagit oss är när vi firade 10 -årsjubileum till Hesingfors på kryssning...... Men nu ska det alltså bli av och vi är så peppade
 
Finfint hotell har vi bokat, självklart med all inclusive så vi riktigt kan vräka oss och till min stora lycka upptäckte jag att det dessutom är ett riktigt träningshotell med stort utbud. Fy tusan va härligt det kommer att bli!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var inte riktigt komplett liga igår ....alltid nån som har annat inplanerat....
Men vi som var där pimplade sangria och planerade och drömde oss bort!
 
 
 
 
 
 
 
Självklart bjöds det på paella!! Ulrika hade aldrig lagat detta men det märktes inte!!
Bland de godaste paellor jag ätit faktiskt, två tummar upp  !!
 
 
 
 
 
Till efterrät bjöds vi på hemgjord blåbärsglass med nötkross, väldigt smarrigt
 
 
 
 
 
I dag har vi annars varit uppe i ottan och haft stalljour. Klockan 07.00 stod vi i givakt i stallgången.
Men kvällsaktiviteterna får A och Nikki fixa själva för jag åker och jobbar !
 
 
 
 
 
Ha det gott
 
//PIllan


F som i Fredag!

 
 
 
 
 
 
 
Klockan har passerat 12 och halva arbetsdagen är gjord för de flesta....inte för mej,
jag börjar 14.30!
 
 
Just fredagar är det lite segt att kliva in på jobbet då de flesta är på väg hem och laddar för fredagsmys... Men jag har haft en sådan skön morgon/förmiddag med spinning, trx, själv-vård med ansiktsmask, fotfix och god lunch.
Såklart har jag även hunnit med lite hemmafix med tvätt, städ av toaletter etc
 
Så nu är jag redo för jobbhelg!
 
 
 
Laddar dessutom för vinklubb i morgon kväll, längtar så mycket! tar med kameran så ni får hänga med :)
 
 
Ha en finfin fredag
 
//PIllan


Jobbtåget rullar

 
 
 
 
Torsdag och jag har klivit på jobbtåget, tutar och kör hela helgen!
 
 
 
Ute tinar snön i en rasande fart då det blåser hårda vindar och solen ligger på. Skönt att snön försvinner men SÅ slaskigt..... Nikkis kläder går typ att vrida ur då man hämtar henne från skolan. Galonkläder vägrar hon att ta på.... "det är för småbarn" Jaja va blöt då!
 
 
Jag har haft en bra vecka gällande träning (so far) dubbla pass varje dag vilket känns toppen. Kroppen känns peppad och stark, ja om man bortser från mitt onda ben då, men det har jag liksom vant mej med. Har i alla fall fått en tid för röntgen, gick ju rätt så snabbt måste jag säga!
12 april ska jag dit och det blir skönt att kanske få nåt svar
 
 
Pratade med Filippa och hon kommer hem på måndag och hälsar på, jippi! Har inte träffat henne sedan i januari.
Hon ville så gärna gå på massage så jag ska försöka fixa en tid åt henne. Kanske bokar en till mej med, det är ju så skönt :)
 
 
 
Nu blir det matlagning här, spegetti och färssås med veggiefärsen jag tipsade om förra veckan!
 
 
//PIllan


Sol & soyamarinerad lax

 
 
 
 
Men åh alltså vilken tisdag och att jag lyckades att pricka in och vara ledig dessutom!!
 
Solen strålar från en klarblå himmel och den femte årstiden är här, VÅRVINTER. Vi har massor med snö plus sol och det har nått sista delen av mars, egentligen enda jag gillar med vinter....
 
Jag körde Nikki till skolan och tog sedan en prommenad på 30 minuter. Kl 08.30 var jag bjuden till Kamilla och Tilda i deras sommarhus (som är vinterbonat) för frukost.
 
Vi satt läänge och mumsade och drack flera koppar kaffe! Härligt
 
Sedan bestämde vi oss för en prommenad i solen (dubbelt upp för mej) och det blev en tur på 5 km. Svtten rann utefter ryggen kan jag lova
 
Blev så trött så jag la mej en stund när jag kom hem, vardagslyx helt enkelt
 
Nu har jag hämtat hem Nikki och ska även tipsa om en god middag!
 
 
 
 
 
Gör en marinad av soya, chiliflakes, vitlök och ingefära som du penslar över laxen
 
Lägg på en plåt och låt även några grönsaker gå med så har du tillbehöret oxå, plus alltid en halv citron! Denna blir så god då den ugnsbakas och du klämmer över laxen då den är klar
 
Typ 20 minuter i 200 grader
 
 
 
 
Äter den med sallad och en kall sås på creme fraiche och chilisås, mums!
 
 
Ikväll kör jag aerobics-klass och kommer förmodligen att somna ovaggad sedan
 
 
 
 
//PIllan


Just nu läser jag....

 
 
 
 
Ja då var det måndag igen och i eftermiddag har vi HLR på jobbet. Några år sedan sist och dessa kunskaper kan man aldrig traggla nog många gånger! Hoppas innerligt att jag slipper utföra dem i skarpt läge men om så ändå blir fallet vill jag känna mej rätt så säker på vad som ska göras! Livsviktigt mao
 
 
 
 
Idag kommer i alla fall ett boktips från mej igen
 
Jag läser just nu Mikaela Bleys tredje bok, Louise. Köpte den på centralen förra helgen för att ha nåt att fördriva tågresan med. Boken är väldigt lättläst och du kommer snabbt in i handlingen (gillas!)
 
En riktig spänningsdeckare och inte alls sådär "blodig" som mina böcker brukar vara....även om det är mordfall inblandat
 
 
 
Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död. Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster.

På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern. Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något.

Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sin egen familjs mörka hemligheter.
 
 
 
 
 
 
 
Annars startade jag morgonen med att slå upp bildörren rakt på min tumnagel så det lossnade inne på halva nageln!!!! Alltså detta är bland mina värsta ....bara man pratar om att naglar går av långt in så måste jag hålla för öronen!
Höll tametusan på att svimma av smärta! Blödde som en stucken gris och Nikki fick agera sjuksyster. Har plåstrat den hårt hårt och hoppas att den sitter kvar men är nu superrädd att jag ska slå i den...
 
Var på väg till gymmet men tummen dunkade och gjorde ont så jag satte mej på cykeln i 45 minuter sedan åkte jag hem igen....
 
 
 
 
//PIllan


Mys-lördag

 
 
 
 
 
Sov till 07.20, fantastiskt.... i min värld!
Ja ni vet att det där med att sova länge inte ligger "för" mej så därför är allt efter kl 06.30 ren sovmorgon.
Hade Nikki som sängkamrat då A är bortrest fram till onsdag.
Då brukar jag alltid ha henne hos mej, vi tycker båda att det är mysigt
 
 
 
Igår var det också en riktig mysdag utan nån stress
Större delen av dagen tillbringades faktiskt i tv-soffan. Herregud jag hade fullt upp med att åka slalom och skidskytte men hann även med en prommenad för att få lite luft :)
Härligt att vi fick ett silver med damerna!
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen bjöd vi över Kamilla och Tilda för middag
 
Jag eldade i kakelugnen för extra trivsel ...trodde faktiskt att jag hade eldat klart och att våren skulle vara här nu men icke.
Det var ruggigt ute så därför blev den sprakande brasan extra skön
 
 
 
Tjejerna lekte en stund men båda var jättetrötta så det blev en ganska tidig kväll...
 
Själv somnade jag i vanlig ordning framför tv:n och vaknade med gam-nacke och linser som typ fastnat i ögonen.... kul kul
 
 
 
 
 
Idag ska jag och Nikki till gymmet, känner för nåt riktigt svettigt och tungt. Tror jag ska köra som en cirkel med få men tunga övningar så hela kroppen får en genomkörare!
 
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt skön söndag
 
 
//PIllan


Bort med grått, PRONTO!

 
 
 
Jamen alltså idag har jag ett supertips till er som precis som jag får en grå utväxt lite för snabbt mellan frissa-besöken.....
 
Jag är verkligen gråhårig där under .... och detta är inget som direkt kommit senaste åren, nope! Samma natt som jag hade fått Filippa (alltså 20 år sedan) så blev jag gråhårig!!
Jisses alltså, det måste verkligen ha med kroppens hormoner att göra. Minns ni filmen Höstlegender där Anthony Hopkins blir helt vithårig över en natt, thats me liksom.
 
 
Ja ja så ligger det till i alla fall och jag kan ju inte springa till frissan varannan vecka men nu har jag hittat en superduper bra lösning på detta!
 
 
 
 
Lòreàl Magic Retouch gör jobbet åt dej
 
Jag trodde inte det skulle funka så bra som den faktiskt gör!
Dessutom behöver jag bara spraya i benan när jag har håret utsläppt såhär då annan utväxt inte är direkt synlig då! Räcker därför rätt så länge
 
Kan vara lite trixig att spraya med då det liksom är ett smalt rör som bör hållas upprätt men det funkar ändå helt OK.
 
 
 
 
Kolla den här "autobahn" bara....
 
Ska boka in ett frisörbesök inom kort men är nu helt inne på att byta frisyr och färg igen. Därför måste jag suga lite till på karamellen och komma till ett beslut!
 
 
 
 
 
Jag har färgen Dark Blonde som passar perfekt till min färg
 
Kolla till exemel hos LYKO KLICK som har hela sortimentet av färger
 
 
 
 
Min fredag har annars startat med morgonspinning och jag känner mej toppen. Skönt att komma hem och ta en lång skön dusch och piffa sig lite extra då det är just fredag.
Alla känns dessutom gladare och härligare då det lider mot helg. Jag jobbar eftermiddag men har sedan ledig helg att se fram emot!
 
 
 
 
Trevlig fredag
 
//PIllan


Nya tag i morgon

 
 
Hur vackra?! Absolut magiska precis innan dom tappar bladen
 
 
 
 
 
 
 
Hej torsdag
 
 
Idag händer inget speciellt faktiskt. Jobb förmiddag och sedan ska jag springa runt och plocka/städa inför helgen.
Brukar ofta vara orimligt trött när jag kommer hem från jobbet, passar ofta på att vila en stund.
MEN idag har jag bestämt att direkt sätta igång med städ. Hålla energin uppe helt enkelt.
 
Middag blir vegetarisk chili con carne med mycket sallad och ett gott bröd, länge sedan så det blir smask!
 
Kvällen ska ägnas åt dubbla träningspass och sedan dejt med familjen Wahlgren, så bra!
 
 
I morgon ska jag bjuda er på ett supertips, kika in då vettja!
 
 
//PIllan


Bästa hittils

 
 
 
 
Precis hemkommen från ännu en onsdag i stallet, frusen är bara förnamnet!
 
 
 
Ja jisses nu har vintern kommit tillbaka med råge, det snöar från alla håll samtidigt.... Samma visa varje år och visst det ska väl vara snö i dessa delar av landet minst en månad till.
Men ändå :/
 
 
Nåväl stallet var det och idag var det dags att byta häst och spänningen var stor vem som skulle bli den utvalda. Jag sa till Nikki att om det blir Salmiak (som han heter) så tänk bara att det här kanske blir toppen, du vet ju inte innan. Hon har nämligen en förmåga att måla upp det värsta innan hon ens provat...
Nu blev det just denna Salmiak och det gick jättebra!! Har aldrig sett henne rida bättre faktiskt och hon var även väldigt nöjd själv, bra för självförtroendet.
Hon är precis som jag var lite osäker och "fjantig" om jag kan uttrycka mej så?!
 
Nu är det bara att hålla tummen att utvecklingen fortsätter uppåt
 
 
Annars har jag varit både hos läkare och sjukgymnast och fått tummen upp för röntgen.
Det känns SÅ skönt att det äntligen ska bli gjort!!
Nu har jag inte fått någon tid ännu men det är i alla fall på G. Ska även äta inflammationshämmande under två veckor så får vi se även hur det utvecklar sig!
 
 
 
 
Bra onsdag helt enkelt
 
//PIllan
 


En toppenhelg med Mello-finalen!

 
 
 
 
 
 
Tillbaka till skola och jobb efter en supermysig helg på tu man hand!
 
 
 
Jag och Nikki satte oss på tåget tidigt i fredags morse och rullade in i Stockholm vid strax före 11. Tog oss ut till hotellet Quality Friends, installerade oss på rummet och sedan blev det shopping resten av dagen. Dock med ett litet brejk för att vila fötterna på rummet under eftermiddagen, så skönt att ha nära !
Kollade lite på skidåkning och slappade och tog sedan nya tag!
 
Middag åt vi på hotellets restaurang på 25 våningen, vi bodde på 22 så utsikten var det inget fel på!!
 
 
 
Lördag satt vi länge vid frukosten och gav oss sedan ut för mera shopping. Men jisses vad mycket folk det var. Såklart många som fördrev tiden innan genrepet som startade vid 14.... Vi lessnade dock redan vid 13-tiden och mysde och laddade på rummet!
 
 
Vid 17 hade vi bokat oss för Mello-buffe´i en av hotellets restauranger vilket var toppen för barn! Massor med hamburgare, pommes, tacos, mellodrinkar, pannkakor etc   ja sånt som barn gillar. Jag petade i mej vegetarisk taco vilket alltid går ner.
 
 
Vid 18.30 begav vi oss till arenan för Nikki kunde inte vänta längre :)
 
 
 
 
 
Vi hade platser i mitten av parketten nära greenroom så perfekt span på artisterna :)
 
Nikki hade även fixat skylt med Bishara under dagen (hotellet hade pysselhörna speciellt för små mello-fans) så den viftade hon såklart med allt vad hon kunde. Så pass att Benjamin pekade på henne från green room och Bishara vinkade...trodde ungen skulle trilla av stolen ....ha ha ha!!
 
 
Men alltså det var ingen tvekan om vem som skulle vinna denna afton.... hade tippat John redan innan men när han klev upp på scenen var det som om Friends lyfte! ALLA stod och bara skrek och jublade, helt amazing! Ingen tvekan alas att här är ett vinnar-bidrag och precis så bidde det ju också. 
Nikki var nöjd att Bishara kom tvåa så det var väl för väl... ;)
 
 
 
 
Passade på att spana in Sångfågeln innan också! Nikki läste på plaketterna som pryder den
-Chips?? Vadå chips?
-Ha ha ja du det är från tiden då mamma var lika gammal som du då hette grupperna bla chips!
 
 
 
 
 
 
Vi hade en toppenhelg och Nikki ska definitivt åka nästa år igen, ingen tvekan om den saken!
 
 
//PIllan


Min favorit vegofärs

 
 
 
 
Torsdag och nu är jag ledig i tre dagar! Jippi
Speciellt mycket jippi eftersom jag och Nikki sätter oss på tåget i morgon bitti och reser till Stockholm, så peppade!
 
 
Här vräker snön ner så den där tanken (för en vecka sedan) att helgen skulle tillbringas lite lättare klädd har ramlat bort kan jag säga. Det blir fuskpäls på om jag säger så....
 
 
 
Nåja vädret styr vi inte över men vad vi stoppar i oss har vi den största delen i själva!
Ni vet att jag brukar "tjata" om att äta mer veggie så idag visar jag upp en favorit då det kommer till färs.
 
Denna från Anamma KLICK använder vi till tacos, lasagne och "köttfärssås"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När det kommer till veggie färs så är det kanske ofta koncistensen som många har problem med. För man kryddar ju alltid upp precis som med animalisk färs.
 
Denna från Anamma är verkligen superbra enligt mej
 
 
 
 
 
Här blev den till taco-färs med klassiska kryddor och en skvätt vatten så den riktigt får "gojsa" till sig i pannan. Nikki har verkligen vant sig och anmärker inte ens att det inte är vanlig färs längre och A han får helt enkelt äta det som serveras ;)
 
 
 
 
Nu slår jag igen datorn för några dagar och önskar er redan nu trevlig helg!
 
 
//PIllan


Sportlov och sleepover

 
 
 
 
God morgon onsdag
 
Här har vi en gnistrande vacker MEN kall morgon... termometern sjöng med hög hastighet i går kväll och vid läggdags var det -22!
Brr men hellre det då solen skiner så fint idag. I morgon och på fredag utlovas rejält med snö igen så det blev väl som förväntat, vintern återkom!
 
 
 
Nikki har Ellie på sleepover här så det var två nyvakna tjejer som jag nyss serverade frukost.
Gröt och smoothie för att stå sig ett tag. De ska nämligen ut och rasta käpphästarna om en stund och i eftermiddag väntar det levande hästarna igen
 
 
 
 
 
 
 
Grahamsgryn med chiafrön toppad med hjortonsylt, mumma om du frågar mej
 
 
 
 
Skål kompis!
 
 
 
Igår kväll såg vi premiären av Vinnarskallar på tv4, såg ni? Alltså jag är så imponerad av dessa människor, vilken livsenergi och kämpaglöd.
Där har ni människor som förstår och värderar livet! Fast dom är funktionshindrade så är dom superstarka och med en vilja av stål. Tjejerna hade en hel del funderingar över deltagarna, hur det blivit så med dem osv
Bra program och bra att lyfta dessa personer och deras prestationer tycker jag!
 
 
 
 
Nu ska jag tvätta och börja packa lite inför helgens trip till Stockholm
 
 
//PIllan


Plåtmat

 
 
 
 
 
Swisch så var det måndag igen då!
 
 
Eftersom jag har jobbat i helgen så blir det ännu mer snurrigt med dagarna....
Nikki och resten av alla norrlands-barn har sportlov denna veckan men då både jag och A jobbar så är hon på fritids. Lite synd om henne för jag tror inte det är några av hennes vänner där så det kanske blir mormor som får ha hand om henne kommande dagar?!
 
 
Nåväl som jag skrev i tidigare inlägg så älskar jag att laga plåt-mat, alltså bara släng på massa gott på en ugnsplåt och efter en stund tar du ut en nästan komplett måltid!
Bara att komplettera med någon kall röra och en sallad
 
 
 
Här är det lax med både sötpotatis och vanliga potäter!
 
Ringla över olja och flingsalt och laxen kryddas med citronpeppar, yummie
 
 
 
 
 
 
Och hur gott är det inte om du får lax över att ta på en hårdmacka, kall med en klick majonäs!!
 
 
 
 
Idag ska jag i alla fall till sjukgymnasten. Jag känner henne och hon kännder till mej och hur jag tränar och så. Det känns skönt att få träffa någon som är på samma plan gällande träning osv. Hoppas hon förstår mej och mitt problem!
 
 
 
 
Ha det gott
 
//PIllan


Tur vi är morgonpigga!

 
 
 
 
Ja vissa dagar är jag väldigt tacksam att hela familjen är så pass morgonpigga som vi faktiskt är! Igår var en sådan dag
 
 
 
Jag var först uppe, redan vid 05.30 och gjorde solhälsningar för glatta livet i mörkret på min matta... Men det ljusnar faktiskt riktigt tidigt nu, härligt att starta med soluppgång och yoga
Vid 06.30 kommer Nikki och A ner och då dukar vi fram frukost. På helgen vill ofta Nikki sitta framför tv:n och äta och det är OK med oss.
 
 
 
Så snart frukosten låg i magen så stack A ner till isen för att sätta ut angel-don, det är alltså ett slags fiskeredskap! När fisken hugger på kroken så studsar donet upp och man kan även preparera donet med en smällkork så det hörs.
 
Vid den här tidpunkten strålade solen och jag passade på att ta en rask prommenad då Nikki gick ner till isen. Sedan kom även Nikkis kompis Nelly över och vi grillade korv och mysde medans vi väntade på napp!
 
 
 
 
 
 
 
Här ser ni dock att molnen började hopa sig och efter nån timma och så började det blåsa och snöa!!
Tur vi har nära in för huu nu var det inte roligt längre!
 
Nån fisk ville inte heller nappa så det var bara att kura ihop sig i spffan och följa damernas 3-mil istället. Och där blev det minsann napp på en bronsmedalj, jippi så duktiga om är!!
 
 
 
 
Sessan hängde såklart också i vindskyddet och tiggde korv som det lilla matmonster hon är!
 
 
 
 
Här hade det börjat blåsa lite så det är skönare att sitta i vindskyddet och käka
 
 
 
 
Nikki och Nelly som hade mycket att "stå i" denna förmiddag
 
 
 
 
Ja det blev en perfekt förmiddag med sol, fiske och utelunch vilken tur att vi inte sover framåt 10 och missade den härliga morgonen!
 
 
Idag kikar jag på kämparna som ska ta sig från Sälen till Mora i snöstorm..... hejja er
 
 
//PIllan


Lördag morgon

 
 
 
God morgon
 
Denna lördag serveras det inte äggröra och bacon som ovan utan här hemma blir det vanlig "hemmafrukost" ...dock lite lyxigare eftersom det är helg! Men nästa lördag vankas det hotellfrukost minsann, can´t wait. Jag älskar att sitta länge och äta när jag är på hotell och mitt sällskap i form av Nikki lovar att hon ska göra mej sällskap :)
 
 
Mini fick ju i julklapp att åka och se finalen av Mello så detta är vad vi ska göra nästa helg, kommer bli toppen!
 
Jag var alltid på finalerna förr om åren när dem gick av stapeln i Globen men har aldrig varit på Friends. Har heller aldrig besökt Mall of Scandinavia så därför bokade vi in oss på Quality Friends så vi kan hänga där ute hela heelgen. Det blir shopping, äta god mat och mysa på rummet!
 
Men som sagt denna helg är vi bara på hemmaplan och jag ska iväg och jobba i eftermiddag!
 
 
Ikväll ser vi såklart Andra chansen och sedan har vi ett komplett startfält inför kommande helg
 
Ha en riktigt bra lördag
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se