Måndag och Kalorier
Knäppte inget kort på efterrätten i lördags så ni får titta på pics från tv-bänken.
Ägg från Affari och lampan IKEA.
Vi startar upp måndagen med receptet på den vita kladdkakan som jag bjöd på i lördags:)
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:vit choklad
150 g
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Jag serverade min med melonbitar och vaniljgrädde
Prova denna, tror inte ni blir besvikna....
//PIllan
Go morron!
Låter mums det där!
Tar gärna receptet på din gryta oxå
;)
Trevlig dag!
/ Malin
Den där kladdkakan lät ju helt klart ätbar! :-) Köpte förresten en likör 43 i helgen så nu ska här blandas roliga drinkar framöver!
åå älskar de äggen vill med ha, ska nog bli ett nästa år. Härlig er påsk ser ut att ha varit! Visst är det lite för kallt nu kan det få bli vår som du sa. kram