Tea Time

 
 
 
 
 
När jag och Filippa bjöd hem våra "sommargäster" så blev det en liten Eavning Tea. De dricker nämligen inte kaffe och inte mej emot, jag gillar te! Jag bakade både fröfrallor och en kardemummakaka som både smakade riktigt bra med ett stort glas te
 
 
Söndag vänner
 
Jag lääängtar som en tok efter mina älsklingar som väntas hem framåt kvällen! De har ju varit borta ända sedan i tisdags så nu vill jag verkligen få hem dem ;)
Igår var jag uppe med tuppen för att möta upp vänninor på golfbanan igen. Otroligt skönt att få gå en runda direkt på morgonen då det ännu inte blivit allt för varmt!
Sedan blev det kvällsjobb för mej följt av hämtning av Filippa som slutade 22.00.... Trött...
Hon har haft turen att få jobba just på golfbanan i deras fina resturang. Hon är lite allt i allo som plockar disk, serverar osv. Verkligen stormtrivs med arbetskamrater och miljön!
 
Tänkte ni skulle få recept på dessa Fröfrallor som jag bjöd på (länge sedan jag "receptade er" )
 
1½ dl rågkross
½ dl linfrön
3 dl vatten
50 g jäst
2½ dl vatten, 37°
1 dl kesella lätt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 msk honung
½ dl solroskärnor 
ca 3 dl, rågsikt
ca 2 dl, grahamsmjöl
ca 5 dl, vetemjöl special +1 dl till utbakning

Topping: sesamfrön, vallmofrön, solroskärnor, havregryn, pumpakärnor

Blanda rågkross, linfrön och 3 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Ställ åt sidan att svalna eller låt stå över natten.

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gröten och övriga ingredienser – vetemjölet lite i taget medan degen arbetas blank och smidig.Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i två delar och rulla ut varje degbit till en längd och skär i ca 10 jämnstora bitar. Trilla till runda bullar som placeras på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 225°. Pensla bullarna med lite vatten och strö över olika fröer/gryner. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

//PIllan

 
 
 
 


Det här måste jag testa, låter jättegott:)

Vilken härlig liten tillställning! Te och hembakat borde bli lika poppis som fredagsmys.





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se