Rabarberpaj - Pillanstyle
Här vankas det mumsig paj fast med lite "bättre" ingredienser!
Rabarberpajen får gärna innehålla ett gäng med jordgubbar, de gifter sig nämligen väldigt bra ihop :)
Mycket "crunch" är alltid önskvärt, eller hur!
Toppen då att den inte heller är så onyttig ;)
Nygräddad! Avnjutes med vaniljkesella och en stor kopp kaffe
Här kommer min variant på rabarberpaj såklart utan raffinerat vitt socker och utan vitt vetemjöl!
Lite nyttigare lite godare helt enkelt!!
500 g rabarber
100 g jorgubbar
1 dl söt strö
1 msk potatismjöl
Skiva upp rabarber och jorgubbar och lägg i form
Strö över sötning och potatismjölet, blanda runt
100 g smör
2 msk kokos socker
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn
Smält smör i kastrull
Ta av från spisen och blanda ner kokossocker, mandelmjöl och havregryn
Smula över blandningen över rabarber/jordgubbar
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter
//PIllan
home2tiny
Mmmm en smak av sommar på ett nyttigt och hälsosamt vis, gillas. Kramisar Tina
Det ser gott och nyttigt ut. Vet inte vad söt strö är. Är det en naturlig ingredien?
Svar:
Pernilla/Pillan
Åh det måste testas! Perfekt med en lite nyttigare variant. Då kan man ju äta dubbelt så mycket :)
Kramar
Men så smarrigt!! Ser ju underbart ut å topp att det är lite nyttigare - då kan man ju med "gott samvete" ösa på med lite vaniljsås istället ;-)
KRAM
Perfekt med lite nyttigare alternativ så denna måste jag också testa jo för jag brukar testa dina nyttiga tips:)kram
Mums, så gott!