Min mormor - en ängel

 
 
 
Jag är så oerhört tacksam att jag åkte till mormor i tisdags!
De ringde nämligen från jobbet och det hade blivit sjukdomar så dom undrade om jag kunde komma och jobba men nej, jag ville verkligen hälsa på mormor!
På vägen dit ringde min kusin Paula och berättade att även hon skulle besöka vår mormor under eftermiddagen så hon ville att jag skulle höra av mej med hur hon mådde och om jag trodde att hon skulle vilja ha ett till besök...
 
 
Mormor blev så glad då jag kom och kramade mej
 
Jag satt på hennes sängkant och hon ville att jag skulle prata så hon kunde lyssna och svara då hon orkade. Hon slumrade mellan varven och jag tittade i lite tidningar. Ibland när hon vaknade till gav jag henne festis eller vatten men hon blev väldigt andfådd varje gång hon drack... Hon "ojade" sig även lite i sömnen
 
Jag åkte innan Paula kom men även hon stannade några timmar och fick umgås med mormor. Paula som jobbar inom vården reflekterade också att mormor hade svårigheter att andas och förmodligen att hon hade svårt att syresätta sig.
 
Personalen var hos henne fram till 02 på natten då hon kom till ro och somnade
 
 
 
******************************************************
 
 
 
 
Hon vaknade aldrig mer..... Hon har alltid varit en ängel och nu fick hon vingar ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag och min kusin har spenderat väldigt mycket tid av våran uppväxt hos mormor. Vi kunde vara där i flera veckor utan våra föräldrar. Mormor tog hand om oss och gav oss så mycket kärlek.
 
 
Att Paula aldrig skulle kunna få ha en hund hemma (som jag hade) stod hon inte ut med utan köpte då en hund som Paula fick ha hos henne... Hon tog oss med på resor till Stockholm för Skansen och Gröna Lund. Vi fick spendera somrarna i fäbodvallen med kor som betade utanför stugan.
Vi fiskade, bakade och vi firade alla våra jular i mormors stora hus med alla släktingar. Dit kom aldrig bara en eller två tomtar utan gärna runt 10 stycket! Barnbarnen var alltid medelpunkten och fick så gott som alltid som vi ville...
 
Mormor hade dessutom postkontoret i sitt hus så jag och Paula satt ofta under disken och lyssnade nyfiket på när mormor expidierade kunderna. Vi fick hjälpa till att lägga alla brev i rätt fack men blev vi för stojjiga mutade hon in oss i köket med saft och bullar.
 
Just det där med bullar och mormor.... Ni förstår hos min mormor serverades alla kaffe eller mjölk och bullar det första på morgonen (gärna på sängkanten), sedan var det dags för frukost- gröt, ägg, mackor, välling etc följt av.... just det kaffe och bullar :)
I hennes kök stod alltid kaffepannan på och det var en strid ström av fikasugna gäster som kom och gick, dagarna i ända!
 
 
När sedan jag och min kusin växte upp och fick egna barn så kom mormor farande och hjälpte oss med barnpassning eller om vi skulle flytta stod hon med skurhinken i högsta hugg för att hjälpa till!
 
 
 
 
Jag kan inte tänka mej en bättre, mer hjälpsam och kärleksfull mormor!
 
Jag saknar dej enormt mycket!!
 
 
 
//Pernilla
 
 
 


men så fint du skriver jag blir alldeles rörd 😢

ser var du bl a fått dina gener från ,
för att gilla träna och röra på sej samt intresse för "köket"och ett fint hem. Vilken härlig mormor =) beskrivningen fick mig att blötlägga tårkanalerna lite.. förstår att du saknar henne och kommer sakna henne fast med tiden inte med lika mycket "smärta". Kram

Beklagar sorgen. Vad fin tid ni hade med mormor! KRAM

Men så fint skrivet om lilla mormor med änglavingarna ❤️Kramar

Jag beklagar verkligen sorgen. Hon verkar vara en underbar människa.

Beklagar.. vackra ord 💛 Så känslosamt.. 😓





Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se