Boostar mej med vitt te

 
En kanna med nybryggt vitt te som lenar skönt i min lite ömma hals
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni den här halsen är inte riktigt på min sida... men jag gör mitt bästa för att boosta och lindra. Mitt senaste knep är vitt te. har ni hört talas om detta?
 
 
 
 Det vita teet bearbetas knappt efter plockning – och torkningen sker på relativt låg temperatur, till skillnad från grönt te, som hettas upp och därför kan tebladen bli lätt oxiderade . Tack vare detta bevaras näringsämnen i högre utsträckning än vid annan teproduktion.
 
Det vita teet går heller inte igenom några ytterligare produktionssteg såsom rullning ,oxidering eller upphettning. När inte tebladen bearbetas behåller de sin ursprungliga form och mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i bladen. Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än andra teer. 
En större mängd antioxidanter och mer av det rogivande ämnet teanin är också anledningen till att det vita teet fått spridning i medvetna kretsar och av många anses vara den nyttigaste tesorten, bättre än både gröna och röda varianter.
 
 
Alltså visst låter det toppen?! Jag älskar att hitta och prova nyttigheter inom livsmedel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja min jobbperiod rullar på och jag kliver av först på torsdag för en lite längre ledighet. Nu har jag Filippa på hemmaplan kommande vecka och även A och Nikki kommer hem i kväll.
Mini ska dock vara på fritids nån dag då vi båda jobbar ( om inte syrran vill vara barnvakt...)
 
 
 
 
Trevlig fortsättning på påsk
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se