Kungen och en bit Tacopaj...

Jag brukar nästan aldrig köpa sådana viner som är "ettikerade" med nån kändis... Men detta vin vann jag förra helgen och vilken tur för detta var en riktig höjdare!
 
Hade redan lagat en tacopaj och var sugen på ett glas vin till denna så jag sprättade kungen själv.... ;)
En Cabernet Sauvignon från Kalifornien med smaker av mörka körsbär och lite mörk choklad. Passar utmärkt till en bit lamm eller lite blodig köttbit men även till cheddarost eller en bit mörk choklad.
Till tacopajen var den också riktigt god och jag tog ett glas till efter att maten var uppäten för det var så gott!
4 av 5 möjliga Poäng av mej!
 
Jag vet inte om det var vinet, förkylningen eller bara allmän trötthet men jag sussade in redan vid 20-tiden igår i soffan! Vaknade med jämna mellanrum för att prata lite med A men vid 00.45 så frågade jag om det inte var dags att ta oss upp till sängen....
Båda hade slocknat och missat det mesta i tv-tablån....
 
I morse fick vi nästan en glädjechock då Nikki vaknade vid 8-tiden så idag får vi kalla oss utsövda!!
Ska mest bara mysa på med några småärenden i affärerna. Sedan blir det nog kyckling till middag... har ett mumsigt recept som det var länge sedan vi åt!
 
Trevlig lördag //PIllan
 
 


Titta, Tomten!

Lilla skruttan i röd tomteluva och klänning från mormor. De åkte på förra helgen då det var riktigt soligt och snöigt utomhus!
 
 
 
Vi brukar aldrig göra några speciella foto-julkort och inte i år heller även om dessa hade passat ypperligt!
Knäppte ett helt gäng och gillar särskilt den nedre i motljus då man ser "röken" ur munnen... Skulle dock behövt en reflexskärm men men är man en novis amatör så är man ;)
 
Idag är det fredag och även Mina stjärnor och stakar ska få komma till liv och lysa upp våran kväll! Många har redan tänt upp men jag brukar alltid vänta till fredagkväll innan första advent. Åh det är bara så mysigt det här första förväntansfulla....!
Jag jobbar kort-dag så efter storhandlingen hämtar jag mini och så gör vi helg ;)
Även A kommer hem ikväll efter några dagar med bla julbord i huvudstaden. Filippa däremot reser bort för en helg i backen... Det är så hennes flesta helger framöver ser ut!
 
Skulle vara smaskigt med typ hemgjorda köttbullar och rödbetssallad i kväll men tror vi sparar det till söndag så ikväll får det bli lite mer "fredagsmys-betonat"... Tacopaj, det var länge sedan!
 
//PIllan
 
 


Tvära kast & Proteiner

Utanför fönstret i morse, jippi säger till och med jag!
 
Här är det helomvändningar i vädret hela tiden tror jag....
När jag satt framför tv:n igår så blåste det stormvindar och regnade på tvären! I morse klev vi upp och åt frukost och när det började ljusna såg vi att snön fullkomligt vräkte ned?!
 
Men det var faktiskt så mycket bättre än regn och slask och särskilt då det strax är första advent!
På söndag då det är julskyltning vill jag verkligen att det ska vara åtminstone lite vitt på market. Minns ett år då Filippa var liten så var det fortfarande grönt och spöregn... inte OK!
 
En riktigt skummig kaffe och en laxmacka är perfekt efter träningspasset!
 
Nu till proteinet.... det är inte laxmackan som jag syftar på i första hand även om den innehåller massor med protein och andra nyttigheter! Nej nu är det fokus på glaset med kaffe!!
Jag var så skeptisk att testa detta men när jag väl provade så är jag såld :)
Har ni sett vad skummig och fin....
 
Denna proteinuppiggare fixar du så lätt
 
Brygg/koka kaffe
Knäck ett ägg i en bunke och tillsätt 1 tsk kokosfett
I med kaffet (typ drygt en kopp)
Mixa med stavmixer
 
Det är supergott, om du gillar kaffe vill säga och som sagt helt perfekt direkt efter styrkepasset, I Love It!!
 
Ha en strålande dag, i morgon är det fredag ;)
 
//PIllan
 
 


Stämningen blåste bort....

Hyacinter är ett måste i adventstider, längtar till de blommar för jag älskar doften! Detta är dock vita och de har inte så mycket doft...
 
Jamen vi som senaste veckan haft ett gnistrande snölandskap med sol och minusgrader fick idag ett rejält bakslag! För nu är det plus 10 och halvt storm ute :/
Adventsgranen lutar som om den druckit en flaska starkglögg och snön är ett minne blott...
 
Trots detta har jag och mini satt igång inomhus med att kolla om stjärnor och stakar funkar (ja typ hälften) och insett att vi behöver nya och fler för nån stjärna var dessutom trasig så imorgon fixar jag detta!
 
 
 
Ja lite måste man ju få pilla och känna på allt nytt som kommer fram just nu....
 
Jag vaknade dessvärre med halsont i morse så ingen träning idag!
Tusan, nu i december vill man väl inte bli krasslig ?! Hörde även att flera barn i Nikkis ålder fått vattkoppor så blir inte jag värre så kanske mini drar på sig nåt sånt.... hmmmmm
 
Nä nu tar jag och värmer lite glögg så jag får lite ny energi att stryka en gardin som ska upp i köksfönstret!
 
//PIllan
 
 
 


Tisdagstallriken

Biffar med fetaost har jag gett er recept på tidigare så idag vill jag promota Quinoa!
 
Quinoa har ett högt näringsvärde med mycket bra proteiner, nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer. Quinoa innehåller dessutom mest protein av alla fröer.
Enligt mej smakar det inte så mycket men med smakrika tillbehör är det toppen att ersätta tex ris eller couscous med!
Quinoan finns i flera färger och är släkt med rödbetan och spenaten. Har ni testat? Annars löp & köp :)
 
Hemma från aerobicsen och med en vaken liten Nikki vid min sida så det blir inte så mycket mer skrivet denna afton... Vi ska istället slå oss ned i soffan och titta på Halv åtta så kanske John Blund snart gör entré...
 
Trevlig kväll //PIllan
 


Startskottet

 
Äntligen måndag i veckan som avslutas med första advent, startskottet för julen!
I mitten av denna veckan ska jag börja plocka fram jullådorna och botanisera. Jag glömmer från år till år vad jag egentligen har i dessa... som en liten julafton varje år!
Ändå vill jag varje år ha något nytt. Nytt till granen, nytt till fönstren, nytt till soffan, ja ni fattar :)
 
Mina lussebullar har i alla fall fått lite extra allt, fyllning av både mandelmassa och kanel och en topping med pärlsocker och pistagenötter, yummie! Och nej det finns inget nyttighets-tänk alls över dessa... men å andra sidan är det bara jul en gång om året ;)
 
Ha en skön start //PIllan
 


Söndagsslapp

Redo för julbord igår kväll, toppen är ny från Kappahl.
 
Åhh vilken lyckad kväll det blev igår! Trevligt sällskap och mycket lax, åt så mycket så jag riskerar att bli överintelligent..... eller kanske inte;)
Superbra show med duktiga sångare och dansare och även vi tog en svängom på dansgolvet innan det var dags att åka hemåt.
Idag hade vi tänkt att sova ut när vi var ensamma men nja halv åtta vaknade vi så det blev inga åtta timmars sömn i natt heller...
Men idag ska vi bara ha en slapp söndag utan varken måsten eller någon träning på schemat. Det enda vi har på agendan är mataffären och att få upp ljusslingorna i adventsgranen!
 
Ha en riktigt skön söndag
//PIllan
 
 


ÄNTLIGEN!!!

Italienskt var lite av temat igår och Villa Puccini passade perfekt både till förrätten, en tomatsoppa med sting och varmrätten som var fyllda cannellonis!
 
Annars var det julstämning hemma hos värdinnan Carina som till och med hade tänt adventsgranen till vår "ära" !
Årets glögg smakade vi på som fördrink tillsammans med några goda ostar!
 
Mys å hög nivå :) och efterrätten... pepparkakscheesecake med apelsinzest, yummie!!
 
Ja mitt äntligen i överskriften har jag väntat på i typ sex år..... jag gick nämligen och Vann första pris igår kväll på Vinklubben!!
 
Ikväll åker vi iväg på årets första julbord tillsammans med ett annat glatt gäng. Åhh jag ser verkligen fram emot lxar och sillar, första bordet bukar smaka sååå gott!
 
//Kram PIllan
 
 
 


Pysselkväll med julstämning!

Massor med godsaker stod framdukade, allt för att hålla oss på glatt humör... ;)
 
För det gällde att ha tungan rätt i munnen när det ska bindas kransar! Inte det lättaste... men roligt :)
 
Mellan varven fick vi fylla på med glögg
 
Satt bredvid proffset Petra, lätt att få prestationsångest när hon slängde ihop en maffig krans på en grisblink liksom!
 
Sa jag julstämning....
 
Jippi det är fredag, igen!! Ikväll vankas det vinklubb, igen!! Vi ligger verkligen i nu :)
Ska bli så mysigt att umgås med tjejerna ännu en kväll och några som inte var med förra helgen dyker upp ikväll så vi kan ta igen lite ;)
 
Nu under förmiddagen ska i alla fall jag och Nikki dejta upp med Katarina och Ellie i gymmet. Tjejerna får springa av sig och mammorna får svettas tillsammans, toppen!
 
Gårdagen gick verkligen i julens tecken.
Först lussebullsbak med Nikki och på kvällen kransbindning hos Annika på Ånge Blommor. Så himla trevligt ordnat med massor med gott att äta och att fritt botanisera bland granris, enris och andra outtalbara barrväxter... plus allt lull-lullpynt som man fick plocka fritt ibland!
Tack för en jättemysig kväll!
 
Ha det gott //PIllan
 
 
 
 
 


Idag bakar vi!

Julmusiken strömmar ur högtalaren och recepten är framtagna...
 
Nikki är min duktiga lilla assistent ;)
 
 
Jag gjorde helg redan igår och oj så skönt det är!
Åkte och tränade direkt efter jobbet och det var tur för hjälp vad trött jag var resten av kvällen. Somnade med Nikki framför Bolibompa men kom på fötter igen vid halv åtta....
I morse lät Nikki dessutom oss att sova ända till 07.30!! Wow vad skönt, händer inte direkt ofta hos oss!!
 
Så därför är vi redan i full gång med lussebullarna. Julmusik och glögg gör stämningen extra härlig och utanför fönstret är det alldeles vitt ;)
 
Ha en fin dag
//PIllan
 
 
 


Tar det chill....

Sån söt liten julros kom min mamma med till mej idag! Jag har nämligen namnsdag, Elisabet Pernilla är mitt namn i dop-papperet och jag har alltid blivit uppvaktad på Elisabet-dagen ända sedan jag var liten :)
 
Helt ensam i blev jag plötsligt, eller Nikki och Sessan är hemma men båda har slaggat in på övervåningen! A har åkt till en kompis för att se fotbollen och Filippa hängde med mormor hem....
Jag har tv:n på här i rummet intill och eventuellt ser jag en stund på matchen men annars ska jag bara ta det chill och surfa runt lite.
Är skönt trött i kroppen efter aerobicsen. Jag och Katarina stannade som vanligt efter passet och manglade överkroppen i effektiva 20 minuter!
Så nu ska jag strax sprätta Blossa-flaskan som skymtar på fotot ovan....mums ;)
 
//Kram PIllan
 


Bara lite, lite...

 
Smygstart... Två små stjärnor i fönstret får starta upp pyntandet här hemma.
 
Men kolla blomkrukorna gapar tomma.... Ska bli några juliga blommor här också, kanske framåt helgen eller i nästa vecka.
 
Har ni börjat fundera vart ni har julsakerna, kanske redan börjat plocka fram så smått...?
Jag har bara hängt upp dessa två stjärnor som jag brukar låta hänga även efter jul, tycker dom är ganska neutrala.
Annars ska jag införskaffa lite hyacinter och några amaryllis innan stakar och stjärnor åker fram.
Behöver även något nytt i köksfönstret, helst två höga stjärnor på fot, vi får se vad jag hittar ;)
 
Idag har vi tisdag och bästa gänget står uppradade och väntar på ett svängigt aerobics-pass, bästa! Igår hann jag dessutom med både gymträning och body-step, härligt flow :)
 
Ha en fin tisdag
//PIllan
 
 
 


Godaste snacksen just nu!

Detta måste ni bara testa, grönkålschips. Toppen då det verkligen är säsong för denna råvara!
 
200 grönkål, ansa och ta bort den grova delen
Skär i mindre bitar
Blanda kål med 2 msk olivolja och flingsalt
 
Ugn 150 grader
Rosta kålbitarna i ca 15 - 20 minuter i mitten av ugnen, rör om nån gång under tiden
Ät, njut och unna din kropp lite extra nyttigheter!
 
Måndag igen och min tid som "fröken" på jobbet fortsätter. Utbildning måndag- onsdag och dagtidsarbete.
Planering av middagar är a och o dessa dagar eftersom jag vill hinna med träningen på kvällen!
Igår  gjorde vi ett riktigt ryck på hemmafronten! Jag, A och Nikki körde ett städrejs som heter duga. Ni vet alla mattor ut, alla kuddar i soffan ut i friska luften, dammtorkning överallt även lister, dammsugning och våttorkning överallt plus allt som ska iväg på källsortering fick vi iväg!
Så skönt så nu kan denna vecka börja med Rent Hus!
 
//PIllan
 
 


Hemma i soffans lugna vrå...

Gänget och jag ;)
 
Ja nu är jag hemma hos familjen igen efter ett knappt dygn med tjejerna.
Ska alldeles strax krypa upp i soffan med A och kika på Så mycket bättre . En påse chips är framtagen och ett glas vatten minsann ;)
Vi hade i alla fall en jätterolig kväll med väldigt många skratt som vanligt då vi ses, Härliga vänner!
 
Frukosten blev en långsittning som bestod av många koppar kaffe och ett helt gäng med Gladiatorer?!
Ni som har mej på IG har kanske redan sett bilden och tror att jag har blivit en Starstruck galen gladiator -fan som springer runt och frågar om jag får knäppa bild tillsammans....!!? Så var icke fallet :)
 
Jag och Linda satt vid ett bord för 6 personer och började äta innan de andra tjejerna hade kommit ner. Efter en liten stund kom en av dessa "muskelberg" och satte sig längst ut vid vårt bord för han kände dem vid bordet bredvid.
Och ett tu tre så hade vi gladiatorer runt hela vårt bord och med Mr Hero himself bredvid mej... Då var Linda bara tvungen att knäppa av ett pic och messa tjejerna som ännu inte tagit sig upp ur sängarna för att visa att vi hade trevligt sällskap ändå :)
Men herregud som de åt.... 6-7 ägg per gubbe slank ner som ingenting, där snackar vi proteinpåfyllning!!
 
 
 
Nä nu måste jag sluta här och hoppa ned bredvid darling som väntar
//PIllan
 
 


Totalt däckad.....

 
Sorry, sorry, sorry!!!
Här har det varit knäpptyst och det beror på mitt huvud....
Vaknade i onsdags med huvudvärk men gick till jobbet och genomförde utbildningen. Hem och slängde ihop käk till familjen och sedan i säng vid 17-tiden. Sov fram till torsdag morgon, upp med tuppen och iväg till jobbet. Väl där fortsätter nån jä... att hugga in knivar i pannan och nacken på mej... Hem vid 13-tiden och direkt i säng!! Tog mej inte upp på hela eftermiddagen/kvällen utan klev upp i morse och nu är det helt plötsligt fredag??!
 
Hemma är det rörigt och stökigt då jag inte kunnat "röjt" på flera dagara och även detta fick mitt huvud att värka lite extra... Dessutom skulle jag i onsdags titta över min "party-garderob" och eventuellt tvätta det som behövdes. Igår var det tänkt att jag skulle packa och ha en liten spa-fixamejsjälv-kväll, men så bidde det alltså inte :/
I eftermiddag ska nämligen vinklubben iväg på lite skoj med hotellboende, middag och skakarumpan.... Tyvärr kommer jag inte att hinna med tåget som de andra åker med utan får helt enkelt ansluta ett par timmar senare! Just nu känns det som jag kommer att somna så fort jag når hotellrummet MEN jag hoppas att dagen är snäll mot mej så även jag kommer i stämning!!
 
 
Jag vill önska er en riktigt trevlig fredag
//Kram PIllan
 


Nu vet jag!

Hej hopp glad att äntligen ha ett svar....!
 
Minns ni för kanske en månad sedan att jag berättade om att jag plötsligt fått flera finnar/bölder i ansiktet?! Eller jag förstod egentligen att det inte var finnar för de gjorde inte alls ont. Fick flera tips från er bla att det kunde vara Rosacea.
Men så för nån helg sedan då jag var på ansiktsbehandling så fick jag redan på vad det är!
Bindvävsknutor
 
Det är ingenting som jag gjort, typ skött huden dåligt, ätit nåt olämpligt, nej detta är genetiskt och inget man kan påverka själv....
De har minskat en aning men vill man få bort dem helt så är det nån form av laserbehandling som gäller. Det går på bara ett par minuter och sedan syns inte ett spår av bölden! Hudvårdsterapeuten berättade att det var rätt så dyrt men det kan det nog vara värt!
Har inte hunnit kollat upp vart närmsta "klinik" finns men ska göra det så småningom och rådgöra med dem!
 
Skönt att få ett svar men även om jag vet att det inte är något jag gjort eller kan påverka så besväras jag såklart av dem ändå...
 
Ha en fin onsdag //PIllan
 


En strålande dag med FräsGräs

Underbart när det ljusnar och man inser att det kommer att bli en solig men kall dag...
 
Rimfrost som täcker marken och solen som sakta tinar de små kristallerna
 
Solsken i blick och en härlig dag!
 
God morgon tisdag
Vet inte ännu om dagen blir som på bilderna men jag hoppas!
Underbart de få timmar man nu får skåda ljuset och solen, det behövs. Känner verkligen att jag får en liten energikick!
Nu blir det annars bara mörkare och mörkare och snart åker man till jobbet i mörker och när man lämnar för dagen så gör solen detsamma....
 
Men överskriften alltså, så roligt uttryck! Hörde det av en på jobbet att en pojke sagt till son mamma - Titta det är Fräsgräs ute idag, och syftade såklart på rimfrosten. Vilken bra beskrivning för det fräser ju verkligen när man går i sådant gräs!! :)
 
Hoppas solen lyser på er idag //PIllan
 
 
 


God morgon Måndag!

Laddar för en ny vecka, bananpannkakor, med kokoskesella, vindruvor och persimon
 
Uppstigning och med en lite nervös känsla i magen....
Vi ska införa ett nytt system på jobbet och det är jag och min kollega Katarina som ska utbilda samtliga i detta! Nog för att det bara är ens kollegor men ändå, lite nervöst är det allt :/
Konstigt det där för när jag har aerobics är jag typ aldrig nervös äen fast det står en hel drös med människor framför mig. Men jag tror att det är en kombination av att 1. jag känner mej helt säker på vad jag gör och 2. jag rör mej hela tiden så även om jag skulle vara nervös så syns det inte...? ;)
 
Dags att ta tag i dagen, Ses!
 
//PIllan
 
 


Höstmiddag

Mysafton! Lite lite härligt med mörkret ändå, jo när man får tända många många ljus så....
 
Förrätt som bestod av gudagod svamptoast med lite Prosecco till
 
Oxfilé med ungsrostade rotsaker och chevré, mumma!
 
Värdinnan Nettan äter av den goda efterrätten som var dumlepannacotta, jojo som bomull i magen ;)
 
Ja helgen rusar som vanligt alldeles för fort och hej nu var det söndag igen...
Farsdag men det är inget som firas nåt våldsamt hos oss! Och min egen papi är i Stockholm på nån bilmässa.
Jag och Nikki tog en sväng till gymmet i morse, skönaste kickigång-starten all time! Vi fick inte med oss A... vet inte riktigt vad vi ska göra med den "slöfocken"... ;)
 
Hur som haver så blev det en jättetrevlig afton igår med mat så det nästan pös ut ur öronen på oss...! Eftersom mini var med så blev det en tidig hemgång så redan vid 22.30 var vi hemma. Men det är desto skönare idag!
 
Fortsätt att njuta av återstående söndagsledigt, jag åker och jobbar
 
//PIllan
 
 
 
 


Längtar långsittning

Lilla skruttan som älskar sitt "katt-diadem" ;)
Hon vaknade inatt och stökade med både toa-besök och några vätskekontroller innan vi kunde somna om.... Trött mami!
 
Här är det jobbarhelg som gäller men kvällen är fri.
Ska spenderas med middagsklubben och det bjuds på höstmiddag. Ska bli underbart skönt att få komma till fint dukat bord och njuta av en trerätters! Brukar bli riktiga långsittningar med många härliga skratt:)
Men den alkoholhaltiga drycken får jag nog hoppa över ikväll då jag ska jobba även i morgon... Lite trist för enligt mej gör ett gott vin halva matupplevelsen!
 
Nu kommer den här mörka långa tiden då det är svårt att knäppa klara fina pics... åtminsone för en amatör som mej... Trist att höja ISO så bilderna blir gryniga!
 
Nä nu måste jag säga hejdå för idag så ses vi i morgon!
 
//PIllan
 
 
 
 


Mellan träning & jobb

Mmmm smaskigaste fredagsdrinken! Hallon, banan, kokosmjölk, is och lite kokosvatten, mixa...
 
Yes precis så är det för mej nu,mellan träning och jobb.
Passar på att ladda in både proteinrika bananpannkakor och en krämig smoothie så jag står pall fram till nästa måltid :)
Idag har jag förberett Kyckling som ska avnjutas med detta tillbehör. Har även tillsatt grönkål för lite extra nyttigheter!!
 
Jag och Nikki var en vända i gymmet i morse och det är det bästa, att få starta med ett svettigt pass! Love It
Ni som bor i närheten hoppas jag redan har sett att på söndag är det Super Sunday på Moove så passa på att köra ett helt gäng med härliga pass, Gratis!!
Jag jobbar tyvärr så mej får ni inte umgås med.... men det finns ett helt gäng med peppade instruktörer som tar hand om er!
 
Nu ska jag bege mej mot mina andra arbetskamrater så jag säger Ha en finfin Fredag!
 
//PIllan
 
 


Fetaostpaj med kesobotten

Smarriga smaker i dagens paj!
 
Pajdegen består av keso och dinkelmjöl. Lättast att trycka ut med lätt mjölad hand.
 
Det goda resultatet
 
*  100 g keso naturell

*  2,5 dl fullkornsdinkelmjöl

*  400 g bladspenat, jag använde bladspenat, mangold och ruccola

*  1-2 vitlöksklyftor

* ca 10 marinerade soltorkade tomater

*  ca 20 svarta oliver

*  200 g fetaost

*  3 ägg

*  3 dl mjölk

* salt & peppar 

Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform.Låt vila i kylen ett tag.

Sätt ugnen på 200°.

  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  • Strimla tomaterna.
  • Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
  • Vispa ihop äggen och mjölken, salta, pressa i vitlök och häll blandningen över pajen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Smakar riktigt bra även om man inte kan jämföra med en deg gjord på riktigt smör ;)

Prova vettja!

 

//PIllan

 
 
 
 
 
 
 


Back to work

 
Lill-lördag och vi säger puss till våra läsare gamla som nya, för det har senaste månaden dykt upp ett nytt gäng kan vi se på statistiken, Jättekul ♥
 
 
Efter en riktig låånghelg är det dags för mig och mini att kliva tillbaka till våra "jobb" igen. Ganska skönt om ni frågar mej... Jo jag blir lite lätt uttråkad av att bara vanka hemma i alla fall när jag inte har nåt på gång liksom!
Men självklart är det skönt att bara vara ibland ;)
 
Konstig oskarp bild men ni ser vem det är va..?! Gillar verkligen ponchos, så sköna att slänga på sig och de funkar till jeans, tights eller lite "finare" byxor. Snyggt med stövlar och tajt nertill enligt mej :)
 
Ikväll ska jag på föräldramöte i Filippas klass. Alltid med en liten nervositet att det är stökigt.... Men ikväll ska vi träffa deras nya mentor som jag redan vet är en toppentjej, så det känns bra!!
Det blir därför ingen träning men jag har kört på riktigt bra de senaste veckorna och har ett bra flyt så jag känner mej nöjd och tar ett pass i morgon bitti.
Det funkar nämligen hur bra som helst att ta med Nikki nu! Toppen under mornarna då det inte är så mycket folk i lokalen. Vet att jag även "banade in" Filippa i tidig ålder så jag kunde ta med henne när ingen barnvakt fanns!
 
//PIllan
 
 


Tjuvstart...

När vi bakade bullar för drygt en vecka sedan så kunde jag inte låta bli... att tillsätta saffran! Herregud det doftade som en dröm i köket ;) Jag gjorde dock inte juliga lussebullar utan vanlig bullform med mandelmassa som fyllning, mums!
 
Längtar ni till julen.... Jag längtar främst efter myset, glöggen, maten och lussebullarna! Ja så med de här gyllengula bullarna har jag redan stillat lite begär och även druckit glögg i helgen!
 
Tycker att första tiden i advent är mysigast, själva jul är mest stressigt.....
I år har jag faktiskt redan köpt en hel del klappar men jag vet att jag kommer att stressa runt där sista veckan med saker som ska fixas... :/
När det gäller suget efter julmaten så har vi ett första julbord inbokat om några veckor med vänner och sedan har jag ett med jobbet en bit in i december.. Sen får jag nog spara till själva julaftonen så jag fortfarande tycker det är gott.... man kan ju lätt bli lite less efter några "sittningar"
 
Idag har vi fortsatt grått väder men med lite tända ljus med kryddiga dofter blir det åtminstone mysigt ;) Jag och mini ska laga en  god fläskfilégryta till middag men det saknas några saker så mot affären...
 
//PIllan
 
 
 
 


En måndag...

Ja varken jag eller Nikki tycker att dagen varit sådär toppenkul....
 
Ledig, javisst men med ett väder så trist så inga tummar neråt i världen räcker till... så har vi verkligen haft en booring dag:/
 
Tränade i morse
Storhandlade
Bibblan
Gräddat våfflor
Tvättat
Ritat
Rensat lite garderob
 
Men ändå känns det liksom .... nja!
 
Nya tag i morgon!!
 
//PIllan
 
 


Lodge & Lya

Lite inredningsdetaljer och lokalproducerade ostar och marmelader, gillas mycket!
 
Godaste brödet har Klövsjö Stenugnsbageri så sådant fick såklart följa med oss hem. Nikki gav tummen upp för allt "bjud-godis" i montrarna :)
 
Chefen x 2!! Våran egen lilla miniboss och så chefen själv Maria, destination Vemdalen
 
Nu är vi hemma igen efter en trevlig helg med vänner och släktingar i fjällvärlden!
Nån enstaka backe hade öppnat och det var lång kö till liftarna (många skisdsugna nu)
Lite snö föll det under lördagen men annars fanns ingen naturlig snö....
 
Mässan var bra och det var nytt besöksrekord. Rackarns va mycket folk!!
Och ni vet livlig 3-åring i stor folksamling = dålig kombo.... Så det blev inte så ingående mässbesök utan lite småtittande och mer umgås och äta, fika istället ;)
 
Nu ska vi bara mysa här hemma och jag fortsätter helgen två dagar till, L Y X!!
 
//PIllan
 
 
 


Dubbelhelg

God morgon med en kopp kaffe, lite Mama-läsning och röda rosor, det är fredag!
 
Ja jag är van att Nikki gal vid 5-snåret och så även denna morgon...
Men jag har ett lite kortare jobbpass idag och sedan styr vi kosan mot fjällen! Det är Lodge & Lya-mässa på Vemdalskalet och det brukar vara riktigt mysigt.
Många utställare inom inredning, möbler, husbygge och såklart godsaker till försäljning. Brukar bunkra upp med surdegsbröd i olika former och fylla frysen med, mums.
 
I år är det dessutom en av mina vänner Maria som övertagit chefs-skapet över destination Vemdalen och hon lovar att mässan är bättre än någonsin med mer aktiviteter även för barnen.
Bra jobbat, det ska bli jättekul att se!
 
Lilla morgonpigga skruttunge ;)
 
Vi ska även försöka hinna med att besöka lite av min släkt som bor där uppe. Har inte träffat minsta lilla tillskottet Vidar ännu och att snusa på bebis tackar inte jag nej till!
På söndag är jag inbokad på spa för en skön ansiktsbehandling Storhogna. Riktigt längtar efter en höst med en riktigt dålig eftersatt?! hud!!
 
Ha en riktigt härlig dubbelhelg och börja med att njuta fredagsmys
 
Kram //PIllan
 
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se