Vinterns återkomst

 
 
 
Som vi alla nog förstod så skulle ju vintern komma förr eller senare.... nu blev det lite senare än vanligt MEN nu vräker snön ned. Dock ligger temperaturen runt nollan så det är tung blöt snö som faller (kanske den värsta sorten??)
 
 
Varit ute och prommenerat under förmiddagen och det kändes som om jag skulle ha behövt slalomglasögon för det liksom piskade snö rätt in i ögonen och jag var riktigt genomblöt efter 40 minuter...
 
Nåväl, lite ljusare och trevligare ute är det i alla fall!
 
 
 
Imorgon bitti reser jag och A till Stockholm för en avkopplande weekend på hotell. Först ska A på aktiemöte med sitt arbete och under kvällen ska vi gemensamt gå på Wallmans. Det var väldigt många år sedan jag var där senast så det blir skoj.
 
Lördag ska vi träffa släktingar och äta en lång brunch på East. Sedan bara strosa runt och kika in på någon bar, helt soft och lungt är det tänkt!
 
 
 
 
Lite mys innan jobb idag, kaffe och en dadelboll. Räcker långt då jag blir sörsugen (vilket inte händer så ofta....mina maklökar föredrar mest salt och fett)
 
 
 
Inomhus gäller det att pigga upp sig när det är trist ute, tulpaner funkar fint som färgklick just nu!
 
 
 
Ha nu en riktigt skön helg
 
 
//PIllan


Firat Filippa

 
 
 
 
Igår var det ingen vanlig dag... för igår fyllde min Filippa hela 21 år!
 
Det verkar som att penicillinet börjar göra susen för hon kunde kliva upp, ta en dusch och ha ett lugnt firande med oss som skönt var.
Vi pratade om hennes senaste fördelsedagar och då hon fyllde 18 var hon också helt däckad i nån influensa... och ifjol då vi skulle fira hennes 20-årsdag så fick jag nåt skit men kunde till slut ta mej till restaurangen
Hmmm den här tiden på året är väl fylld med baciller tydligen?!
 
När hon föddes var det -30 och nu är det plusgrader ute...kanske bacillerna överlever lättare?
 
 
 
Vi startade iaf med middag, lite italienskt med canelloni och en caprese-sallad. Receptet hittar ni här KLICK
 
Sedan blev det gräddtårta och kaffe!
Mormor och morfar kom och firade med oss och vi avslutade kvällen med ett parit Monopol.
Nikki fick en ny variant i julklapp där man och får luras och fuska, väldigt roligt! Vinnare blev jag utan att göra ett endaste fusk medans de andra stal pengar och lurades för fullt.... ja ja ärlighet varar kanske längst ändå ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag en ledig tisdag och har en tid hos tandläkaren....nu ska det köras med ultraljud så tandstenen ryker och sedan är det bara att hosta upp en halv förmögenhet för besväret!
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra dag
 
//PIllan


Försenad höstmiddag

 
 
Igår när jag slutade jobbet åkte jag direkt hem till Irene och Torbjörn för en date med Middagsklubben. Senast vi sågs var det ju bröllop men nu var det dags för en försenad höstmiddag! Vi har kommit lite ur fas kan man säga då vi bjöd på sommarmiddag på lucia.... ja ja så kan det gå :)
 
 
 
 
Kan flika in med att min totala frånvaro denna vecka har att göra med att Filippa har varit (är) så sjuk!! Det har varit turer till akuten och vårdcentralen fram och tillbaka meed mängder av provtagningar.... stackars F som verkligen har varit helt sänkt. Första peniccilinet bet inte alls så nu har hon fått en bredare variant och hoppas hoppas att det vänder nu!
 
 
 
 
 
Tillbaka till gårdagskvällens fantastiska höstmiddag
 
 
Till förrätt bjöds vi på råraka med rom, creme fraiche, dill ja klassiksa tillbehör. Så himla gott
 
Sedan blev det boeuf bourguignon med potatismos toppad med svarta oliver, pressgurka plus att hon gjort en till gryta med kyckling.
Ett bröd fyllt med oliver toppad med prästost.... alltså jag åt så jag knapprt kunde resa mej.... Mos är verkligen så gott och MÄTTANDE!
 
 
 
 
 
 
 
Så många skratt så magen fick verkligen jobba i takt med mat-intag och skratt-attacker!
 
 
 
 
Efterrätten var ett stort fruktfat, hemgjord vanilglass, riven vit choklad, hackade pecan-nötter, vispgrädde och chokladbollar med kolafyllning..... RAAAP!!!
 
 
I år firar Middagsklubben 20 år och då kommer vi att åka runt på lite olika ställen och äta istället för att bjuda varandra. Det ska bli riktigt lyxigt och förhoppningsvis trevligt!
 
 
Nu ska jag pyssla om Fillan innan jag börjar jobba
 
 
//PIllan


Riktig proteingratäng!

 
 
Men jisses vad det har blåst här inatt....
 
Vaknade av något ljud och det visade sig vara stormen som ven och en brandvarnare som hade slut på batteri..... Gah!! Drog täcket över huvudet och lyckades somnade om men sedan vaknade jag igen av att A var uppe och stökade runt på nedervåningen.
Då hade han också vaknat av pipandet och att kära Sessan spydde.... härligt?!
 
Dessutom fick vi hem en riktigt sjuk Filippa i går. Hon är så dålig med hög feber och värk överallt, stackarn. Då är det mycket bättre att ligga hemma hos mamsen än i en stuga full med partysugna kompisar!
 
 
 
************************************************************************************
 
Idag ska ni få recept på en riktig protein-bomb!
 
Perfekt att svänga ihop en vardag som denna
 
Du behöver
200 g philadepiaost
2 dl riven ost
4 ägg
1 dl grädde
400 g färs (jag använder veggie)
2 dl creme fraiche
tomater
röd lök
tacokrydda
 
Värm ugnen till 200 grader
Smörj en ugnsfast form
Vispa ihop ägg, philadephia,hälften av osten och hälften av grädden
Häll i formen och grädda i 20 min, ta ut och låt svalna
Stek färs med kryddan och blanda i creme fraiche plus återstående grädde
Häll färsen i formen, fördela tomater och skivad lök plus riven ost över
 
Grädda i 20 min
 
Servera med sallad
 
 
 
 
 
Väldigt gott och mättande!
 
 
 
 
 
Idag ska jag ta och städa här hemma innan jobbet så jag sätter fart redan nu!
 
//PIllan


Kräftskiva i januari

 
 
Söndag kväll och vi är nu hemkomna från fjällvärlden
 
 
Haft en riktigt mysig helg med skidåkning och häng med vänner. Lördag förmiddag åkte vi längdskidor ut på fjället. Detta är verkligen inte min starkaste gren men jag tycker det är väldigt skönt. Kul också att göra nåt alla tillsammans.
 
 
Sedan åkte vi hem till vänner och slappade en stund innan vi drog vidare på after ski. Mycket mer folk än vad jag hade förväntat mej så här efter nyår och innan student ski week.
 
 
På kvällen var det äntligen dags att duka upp med massor med goda svenska kräftor som legat till sig i våran frys sedan i höstas! Tillsammans med goda tillbehör blev det en utsökt januari-middag, väldigt lyxigt !
 
 
 
 
 
Så himla gott med kräftor, sörplade och åt tills munnen kändes som den var doppad i ett saltkar!
 
 
 
 
 
Vi hade västerbottenpaj, egen aioli, bröd, olika ostar och lite pizza med rom-topping och såklart iskalla bubblor
 
 
 
 
Vännernas alldeles nybyggda stuga som vi också passade på att övernatta i så vi även kunde ta sovmorgon och långfrukost!
 
Nu blir det en tidig kväll här och uppladdning för en ny arbetsvecka
 
 
 
//PIllan


Ledig långhelg

 
 
 
Fredag och jag gick på ledighet redan igår mitt på dagen!
 
Det absolut bästa med att jobba skift och särskilt igår när solen strålade och jag kunde ta en helt ljuvlig prommenad. Kändes nästan som vår ute och det är så lätt att låta sig luras att det faktiskt är i slutet på mars.....
 
 
Idag har jag som alltid när jag har möjlighet på fredagar startat med spinning. Så jäkla skön start på helgen, vare sig jag ska jobba eller som nu är helt ledig. Kroppen kickas igång och jag har endorfinpåslag långt in på eftermiddagen.
Ska sätta fart med lite matlagning strax för vi åker upp till fjällen i eftermiddag och i morgon ska vi ha kräftskiva med ett par vänner! Åt inte kräftor en gång i höstats så nu är det verkligen dags ;)
 
Även Filippa ska hänga med så det blir nog himla trevligt. Särskilt då våra nyårs-planer med just dessa vänner gick helt i stöpet pga min migrän.....
 
Vi ska även försöka ta oss ut på längdskidor under morgonagen, vilket jag ser fram emot. Här hemma är det ju bara is och inte alls läge för just längdskidor.
 
 
Hoppas ni alla får en härlig helg
 
PIllan


Pink ladies är redo för träning

 
 
 
 
 
Hej på er och hej onsdag
 
Jag skulle ha jobbat förmiddag men en kollega behövde byta tur så nu blev denna fömiddag ledig!
 
Jag tog chansen och gick iväg på ett riktigt svettigt spinning-pass vid 07.30 i morse. Försökte verkligen driva på kroppen till mjölksyra men det var lite för kort pass och kanske en aning tidigt på morgonen....var upp och nosade på syran men inte riktigt! Fast en rejäl svett-fest är aldrig fel heller.
 
 
Så lyxigt att komma hem, ta det lugnt med dusch och hårföning utan stress.
 
 
 
Både jag och Nikki är upp-kittade med nya träningsskor.
Självklart Nike som passar mina fötter perfekt och båda i rosa. Vi är två riktiga pink ladies och älskar den färgen. Nikkis är snäppet snyggare än mina, älskar verkligen den där ljusa blek-rosa färgen. Mina är lite mer Barbie-rosa ;)
 
Filippa var aldrig nån rosa tjej utan hon gillade lila, turkost och orange när hon var yngre. Det kanske är för hon passar så mycket bättre i starka färger?! Men nu för tiden ser du inte henne i annat är grått och svart :)
 
Nikki däremot är lika rosa som jag
 
 
 
Dessa ska få hänga med mej på tisdagskvällarna och vi ska skutta fram till härlig musik i flera veckor framöver!
 
 
 
 
 
Annars så är Nikkis största hang up just nu krämer från Body Shop...! Hon har hur mycket som helst av olika shower gels, handkrämer, bodybutters.... you name it!
 
Jag tycker också at dem är härliga och vissa luktar ju magiskt. Moringa är en av mina favoriter
 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i den här förmiddagen innan jag ropar hej på jobbet!
 
//PIllan


Tar en hemmakväll

 
 
 
 
Ja då var det måndag igen då.... själv har jag jobbat hela helgen så det liksom bara rullar på!
Dock ställde jag in mina träningsplaner och har skött om mej själv på annat sätt. 
 
 
Tagit mej tiden till en lång dusch, skrubbat mej, rakat benen (hur tråkigt...), filat fötterna och packat in dem med fet kräm, målat naglarna!
Sådant som man ofta gör på sommaren men inte jag på vintern?!
Men nu så är jag mjuk som en bebis :)
 
 
Ska bara sjunka ned framför premiären av Husdrömmar som börjar med ny säsong ikväll. Det är ett riktigt bra program tycker jag. Många spännande hus som folk bygger ändå!
 
 
Ha e bra start
 
//PIllan


Byter gran mot tulpan

 
 
God morgon lördag
 
Vaknar till en ganska kylig morgon, men det känns ändå mer rimligt med -10 än flera plusgrader som vi haft senaste tiden! Bara is och halka ute vilket inte är normalt i min del av landet i kalla januari?!
Nåt knas är det verkligen med vädret
 
 
 
Nåväl julen är sedan en vecka tillbaka utkastad och in flyttar raskt tulpaner och ljusare färger....
 
Brukar fundera lite på hur min hjärna verkligen ändrar sig under året då det kommer till färgerna i hemmet.
Innan jul kan jag bara inte tänka mej annat än murrigt grönt och djupt vinrött, sitta under en ullig filt och dricka glögg. Men så snart julen är förbi så vill jag bara ha frescht och cleant igen.
Pärlhyacinter och tulpaner i långa banor  Städa städa städa, minimera med pynt och saker rent allmänt som ligger framme.
Under våren brukar jag också tänka att hur kan jag vilja ha det sådär julpyntat och "mörkt" medans jag i november inte kan tänka på en ljus pastell-färg utan att bli smått illamående??!
 
ha ha ja det är ju helt galet, snacka om I-landsproblem
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja så nu står här en bukett lila tulpaner och pryder vårt matbord och kuddarna har fått rosa fodral... allt har sin tid och det går på ständig repeat
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin lördag
 
//PIllan


Vad knaprar jag just nu?!

 
 
 
Torsdag redan....
Hos oss har vardagen rivstartat och därför har jag inte hunnit kika in här på några dagar! Upp tidigt och iväg på jobb. Har varit trött och vilat en stund på eftermiddagen, sedan middag och iväg på träning.....
Men idag är jag ledig, så jag grejjar med lite olika här hemma. Det vanliga, tvätt och städ plus lite olika bank-ärenden och dylikt.
 
 
 
Tänkte prata lite vitaminer med er idag
 
Nytt år och kanske nya vanor? Äter ni vitaminer regelbundet? Det är just det där med regelbundenheten som är viktig här .
Att satsa på ett antal vitaminer och mineraler och inta dem varje dag, vecka efter vecka för att få resultat! Åker du bort så släng med en liten burk där du förvarar dina tillskott så det räcker hela borta-vistelsen.
 
Något som hela familjen äter från september till april är D-vitamin. Våra mörkare årstiden gör att vi nordbor ofta har brist på denna fina vitamin som bidrar till vårat immunförsvar bla.
 
 
 
 
Trots att jag äter mycket fisk så äter jag högkoncentrerad omega 3
 
Detta för att hjälpa både hjärtat och hjärnan, två av våra livsviktiga organ!
 
 
 
 
Magnesium försöker jag äta året om då den hjälper till med muskelfunktionen, jag sover bättre och håller min energiomsättning på bra nivåer.
 
Vitamin B3 har jag ganska nyligen lagt till. Den innehåller Niacin som ni kanske känner igen från mycket ny hudvård! Att äta sina "skönhets-preparat" känns helt rätt tycker jag. Hjälper inte bara huden utan även dina slemhinnor
 
Zinc äter jag också för hud och hår
 
Varje morgon preppar jag även kroppen med Probi Mage för att hjälpa min känsliga mage med massor med fin fin levande bakterie-kultur. Hälsan utgår ju ofta från hur din mage mår, så vårda den med omsorg!
 
 
Skulle vara kul att höra om ni äter några tillskott eller om ni är helt emot detta piller-knaprande!?
 
Ha en trevlig torsdag
 
//PIllan


Fiskgryta med sötpotatis

 
 
Det närmar sig vardag igen och jag känner faktsikt en stor lättnad! Gillar verkligen vardag och rutiner...Hur känner ni?
Rutiner betyder väldigt mycket för mej och jag funkar allra bäst då jag håller mej till bestämda tider, måltider och träning.
 
 
 
 
 
Idag tänker jag i alla fall att ni ska få ett toppenrecept på en fiskgryta som funkar både till vardag och fest!
 
2 stor gula lökar
1 stor sötpotatis
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
1 fiskbuljongtärning
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
1 förp med fiskkuber (mix lax och torsk)

2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
1 burk med stora skalade räkor eller kräftsthärtar
1 kruka dill
 
 
Skala och hacka lök och skär sötpotatisen i kuber
Fräs i oljan någon minut och tillsätt sedan tomatpure, buljongtärning vatten och fond.
Låt detta koka i ca 10 minter
 
Vänd ner tomater och fisk och låt detta sjuda ca 10 minuter tills fisken är klar
 
Smaka av med dill och sambal
Runda av med grädde och sjud upp
 
Sist vänder du ner räkor eller kräftstjärtar
 
 
 
 
Väldigt matig och god gryta
 
 
 
 
 
 
Slå en egen aioli och servera tillsammans med gott bröd som du med fördel doppar i grytan!
Ett gott vitt vin till fest eller iskallt mineralvatten smakar gott till denna gryta!
 
 
 
 
Hoppas ni provar för ni kommer inte bli besviken
 
 
//PIllan


Läser ikapp ....

 
 
 
 
God morgon blåsiga lördag
 
Vi hade tänkt åka tillbaka till fjällen för lite slalomåkning men jag och Nikki stannar hemma för jag har ingen lust när det är så blåsigt... A åkte upp för att städa stugan ordentligt för den ska hyras ut nästa vecka.
Jag har en hel del att fixa med här hemma, ni vet tvätthögen som alrig tar slut, jag ska fixa ett nytt aerobics-pass för det kör igång på tisdag. Julen åkte ut igår i alla fall, riktigt skönt måste jag säga! Min mammas kommentar var -Du har ju haft den länge iår, efter nyår till och med! 
 
 
Under ledigheten har jag läst en hel del och jag måste komma ikapp med Denise Rudbergs serie om Marianne Jidhoff. Passade på att läsa del 8 så jag kan påbörja den senaste "Under nio nätter"
 
Åtta steg bakom hade en riktigt intressant och spännande story där ett fall från 1988 kom att spela en stor roll i ett aktuellt fall.
 
En kväll maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot efter en bröllopsfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet, och Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De anar att familjen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra. Den dittills förtegna familjen öppnar också dörren till gömda hemligheter som får en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är sanning och vad är spekulationer?

Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blir förföljd. Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och han börjar undra om inte hoten mot den unge mannen har en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988.


Dom är gifta!

 
 
Söndag 29 december
 
 
Nu ska vi äntligen förflytta oss tillbaka till söndagens härligheter!
 
Middagsklubben samlades i våran stuga eftersom bröllopet ägde rum i Vemdalen by. Vi hann äta lite och ladda upp oss för detta var ett kvällsbröllop.
 
Vemdalens kyrka är en enastående vacker gammal åttkantig träkyrka och överallt brann där levande ljus. Glada gäster samlades och när klockan slagit 18 så fylldes kyrkan med sång... efter ett kort ögonblick hördes det att det faktiskt var brudparet själva som sjöng "för att jag älskar dej" (tror det är en Mikael Wiehe -låt om jag minns rätt..)
 
En stund senare öppnas kyrkporten och där kommer dom!
Förstod att Nettan inte skulle bära vitt, det är liksom inte hon.... utan in träder hon som en midnattsdrottning i en vacker svart spetsklänning, krans i sitt röda hår, lång svart slöja kantad med spridda rosenblad och en bukett som mäter nästan 1 meter i vidd!!
Makalöst vacker
 
I kyrkan knäppte jag bara lite med mobilkameran och dessa är det ingen vidare kvalitet på men men...
 
Fredriks bror vigde dem och det var väldigt avspänt och trevligt. Dessutom hade dom en tjej som heter Moa som sjöng så änglarna grät tror jag, fantastiskt vackert!
 
 
 
 
Utanför kyrkan togs brudparet emot med långa tomtebloss och rosa bubbel innan färden gick mot fesltokalen!
 
 
 
Här får ni se det underbara buketten som självkart Annika fixat!
 
 
 
 
 
Wilma och Filippa skötte tillsammans med Li all servering
 
Här var det ingen sittande middag utan flera bord med mingelmat uppdukat. Massor med gott plock som man kunde äta av hela kvällen!
 
Lokalen var så himla fin med massor med vitt tyll-tyg, ballonger och ljusslingor, väldigt effektfullt
 
 
 
 
 
Dessertbordet var helt ljuvligt men jag tror jag nästan glömde bort att äta för jag hade så trevligt...!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jo ni förstår i det här sällskpet så fanns det många talgangfulla gäser som både kunde slå på guran och sjunga så det var underhållning hela kvällen!
 
 
 
 
 
 Här hittas både medlemmar från Takida och Corroded så det blev mycket rock.... Yeay!!
 
 
 
 
 
 
 
Dans och hopp hela natten lång och om jag känner brudparet rätt så var dom kvar tills solen vaknade.... ;)
 
 
Själv låg jag i sängen vid 01-tiden och nöjd som en bebis....
 
Tack tack tack för en helt magisk kväll!!
Nu ska de lyckliga tu bege sig på en välförtjänt kryssning i karibien! Jag känner mej bara lite avis
 
 
//PIllan


Slutade och startade med migrän

 
 
 
 
Gott nytt år på er!
 
 
2019 slutade dock med migrän OCH började... så jag har haft ett allt annat än trevlig nyårsfirande!
 
Förstår att ni ivrigt väntar på ett härligt inlägg från bröllopet i söndags och jag lovar det kommer. Dock blir det mest mobil-bilder för jag hade fullt upp med att njuta av tillställningen. Men som sagt det kommer ett eget inlägg!
 
I måndags efter bröllopet vaknade jag och mådde fint, drack ytterst lite...men under eftermiddagen kom migränen smygande. Det var bara att bädda ner sig. Under nyårsaftonen var vi först på en prommenad men sedan slog migränen till igen så allt firande ställdes in och istället låg jag och A i soffan och jag halvsov mej igenom aftonen
Vaknade i morse med fortsatt huvudvärk så vi bara packade ihop och åkte hem snabbt som ögat!
Nu har jag preppat mej med Zomig spray och kan äntligen andas ut igen...
 
 
I morgon lovar jag ett peppigt härligt inlägg
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se