Kunde inte bestämma mej...

Lite nytt i Nikkis garderob, inte klokt så hon växer! Mätte henne i helgen och hon är 104 cm lång, ingen liten skrutt längre ;)
 
Kunde inte bestämma mej vilken färg som var finast så det fick bli en av varje! Dessa är från Kappahl och de hade erbjudande om Ta 3 Betala för 2, så tre par byxor och ännu en tröja fick hänga med i beställningen!
 
Fortfarande problem med datorn och ni som följt mej ett tag vet att jag avskyr teknsika prylar och mitt tålamod är obefintligt när det kommer till sådana problem! Så därför lämnar jag ämnet för nu och låter det bero....
 
Ett paket var vi och hämtade ut igår jag och Nikki som hon förtjust slet upp ;)
Det populäraste var ett par svarta tights med guldprickar! -åhh jag ska sova i dem i natt, var hennes kommentar!
 
Idag är det ju officiell Halloween men det blir nog inget extra hos oss... Tar bara fram en spöklykta  och så ska jag laga en riktigt smarrig laxmiddag!
Annat var det i ungdomen, nya skräck-kostymer varje år och massor med Bloody marys.... ;)
 
Ha de gott //PIllan
 
 


Jag ser ljuset...

Titta  rena fönster igen :)
 
happy jag blev idag när jag kom hem från jobbet!
Har väntat i flera veckor och idag....kom fönsterputsaren :)
Halleluja vad blanka och rena fönster vi har nu, jag har gått runt här hemma och riktigt njutit av utsikten!
Innan var fönstren så skitiga så det knappt gick att se ut (överdriver lite bara...)
 
Nåt som dessvärre lagt lite smolk i bägaren är att det är i princip omöjligt att ladda upp foton här på bloggen?! Fattar ingenting... efter flera timmar har jag nu lyckats med de här bilderna ovan men jag har inte tid till detta:/ Mottagningen är bra, bilden har "rätt" format osv, men icke! Någon mer som har problem?
 
Ha en fin kväll så ska jag slita mitt hår här en stund till
//PIllan
 
 
 


En soppa, Tack!

På hösten blir jag alltid lite extra sugen på soppa och det är både lätt att variera och att laga, tip top :)
 
Idag blir det Morotssoppa som är lite söt men ändå med sting!
Receptet har jag funnit på denna sidan, kika in för de bjuder på en massa fina recept, främst med Paleo-metoden.
 
6 st morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
liten bit chili
5 dl vatten
6-7 dl kokosmjölk
persilja, salt och peppar
 
Skala och skiva, morötterna och löken. Dela även chilin i mindre bitar
Häll upp vatten i en kastrull och salta
Tillsätt morötter, lök och chili
Koka tills morötterna mjuknat
Mixa med stavmixer til slät pure
Tillsätt kokosmjölken och persilja och ge soppan en liten mix till
Koka upp en gång till
 
Servera med baconströssel och ett gott bröd
 
Smaklig spis //PIllan
 
 
 


"Softisch"

 
Slappt och skönt blir min melodi...ibland!
 
29 oktober och världens coolaste, snyggaste, bästaste papi fyller år idag...nämligen min! ;) Inte många som kan gissa hans ålder då han har en fysik och även utseende som en 40+ !
Vi åker och firar honom under eftermiddagen och sedan är det dags för aerobics med härligaste gänget!
 
Nu till överskriften som syftar till min klädstil. Oftast har jag tighta jeans eller vanliga tights nertill och en blus upptill. Detta är en stil som jag trivs med, för det mesta...
Men ibland orkar jag helt enkelt inte med detta figurslimmade utan vill bara vara "lös & ledig". Då finns dessa baggyjeansen i min garderob och de måste ha 10-12 år på nacken! Men detta plagg gör jag mej inte av med! Jag som annars älskar att rensa, men dessa har fått hänga med ;)
Har ni nåt favoritplagg som envist klamrar sig fast på sin galge i garderoben ?
 
//PIllan
 
 
 


Måndag, ofixad och oförberedd!!

 
Pillan in action ;)
Filippa har knäppt en bild utan att jag vet om det... Hittar den först när jag för över bilderna till datorn! Tänkte att för en gång skull kan det väl vara kul att visa upp en helt ofixad version av mej och hemmet ;)
 
Fullt fokus på att torka disken, skåpluckor står öppna, stök på köksbänken, Pillan i mysbyxor och kolla in min bekymrade min !!!
Här vill jag nog bara att allt ska vara undanplockad, barnen glada och själv sjunka ned med en kopp kaffe.... Hi hi hon knäppte den i fredags då vi precis bakat bullar och håller på att röja upp.
 
Håll till godo, glammigare än så blir det inte här inne idag!! ;)
 
//PIllan
 


Home alone...

Bild från Instagram tagen under min städrunda här hemma i eftermiddags....
 
Söndag kväll och en väldigt lååång dag börjar så sakta lida mot sitt slut!
Nikki vaknade 05 i morse och då jag tittade på mobilen visste jag inte om den hade blivit automatiskt tidsomställd eller om klockan var bara 04.... Så jag mer eller mindre "tvingade" Nikki att lägga sig ner bredvid mej! Vi slumrade en timma till så det var skönt :)
 
På förmiddagen var det dags för 5-årskalas som hon sett fram emot länge nu. Väldigt roligt hade de med skattjakt och bus.
A och Nikki drog sedan upp till fjällen så jag blev ensam hemma, Filippa är på nån fotbollsavslutning. ¨Som nästan alltid då jag är själv gör jag det jag faktiskt gillar, Städa och sedan Träna!!
Så nu är jag nöjd och glad och ska strax bänka mej framför dumburken...
 
//PIllan
 
 


Brunch

Massor med godsaker stod uppdukade! Olika bär och frukter, granola, yogurt, äggröra, lax, ostar, hembakat bröd...
 
Smarriga smoothiesar!
 
Nygräddade våfflor och massor med kaffe!
 
En supertrevlig lördag so far med en riktig långsittning hemma hos Johanna och Sigge som bjöd oss på brunch! Som att komma till en riktig hotellfrulle ;)
Massor med gotti och vi mammor satt flera timmar medans barnen hann med både inom- och utomhuslek. Lite stojjigt och stökigt stundtals men så är livet med dessa treåringar! Fyra starka viljor ... men det brukar lösas sig och innan de skiljdes hade de kramkalas hela bunten♥
 
Nu har Nikki slocknat på soffan och jag själ tar det bara lugnt. Funderar på hur tusan jag ska orka äta av kvällens planera tacos-middag, mätt som tusan är jag fortfarande....
 
Ha en skön kväll och ikväll ser jag fram emot Så mycket bättre!
//PIllan
 
 
 


Fredag med vin!

Kvälls-stassen är framplockad och som så många gånger förr i svart....
Byxor från HM, blus Gekås, väska från Mallis, armband fynd från Tradera och lacket Loréal!
 
 
 
Jamen det är ju för härligt att det är fredag och jag är ledig!
Började med en tur till gymmet tillsammans med vännen Katarina och våra små tjejer. En timmas mangling av axlar och biceps plus en halvtimmas konditionsövningar! Riktigt najs
Hemma igen så hade jag och Nikki sedan tidigare bestämt att baka bullar. Eftersom jag inte har någon stor assistent så får jag glatt jobba degen för hand.... Big mistake att köra armar innan i gymmet! Pju nu är de som kokade spagettis ;)
 
Ikväll är det äntligen dags för vinklubben att samlas igen!! Jippi Senast var i somras så nu var det verkligen på tiden!
 
//PIllan
 
 


Sånt man aldrig får nog av...

Ja två nya kuddar är senaste investeringen och just kuddar kan man (jag) aldrig liksom få nog av... Vet ej om dessa ska få "bo" just här men de fick göra det idag i alla fall. Springer runt med kuddar och ändrar lite då och då ;)
Här behövs även något mer på väggen men har ännu inte hittat rätt...
 
Den här kudden med fjädrar är superhärlig med lite mocka-känsla i tyget!
 
Elefantprinten föll mej verkligen i smaken! Båda kuddarna är inhandlade i netbutiken Louise Interiör
 
Hej på er
 
Blev ett lite sent inlägg idag. Först jobb och sedan lite fina vänner på besök, middags fix och på med träningskläderna!
Jag och Filippa var en sväng till gymmet och en kvinna där sa -Vad härligt lyxigt att få träna med sin tonårsdotter! och det är det ju verkligen ;) Tid för bara henne och mej!
Även om vi kan bli lite oense, ja ni förstår men mamma suck jag lyssnar inte alltid på dej och gör lite som jag vill.... Men för det mesta går det bra!
Filippa kör på med benstyrka och bålstabilitet och jag jobbar mest överkropp. Där är verkligen mitt fokus just nu!
 
Idag behövde ni heller inte kolla in mitt matintag utan istället bjuder jag på lite inredning, har varit lite dåligt med sådant på sistone...
 
//PIllan
 
 
 


Arla morgonstund...

 
Mitt nya livselixir på morgonen, ekologiskt vaniljte
 
God morgon alla
Jag och mini är uppe tidigt som vanligt. Men i morse fik hon ligga och spela lite på min  mobil så jag "vann" en halvtimma längre i sköna sängvärmen ;)
Tittade som vanligt på termometern och plus 13 grader??!! Helt otroligt, snacka om att man måste vara beredd med alla sorters kläder just nu. För ett par dagar sedan var jag nästan beredd på att plocka fram vinteroverallen men idag är vi tillbaka till stövlar och galon... Inte mej emot!
 
Jag och en vän ska träna en sväng under förmiddagen. Har förberett ett ganska utmanande pass så det ska bli kul att se vad hon tycker om det :)
Själv har jag aj aj aj ont i rumpan efter två dagars test av en riktigt bra utfallsövning! Härligt varje gång man hittar nåt som funkar riktigt bra.
 
Nu upp i duschen med Nikki
 
//PIllan
 
 


Ännu ett...

Får det lov att vara ännu ett middagstips här på mammas blogg??! Psst misstänker nästan att hon tror hon är den där Mat-Tina eller nåt... ;)
 
En höstig ljummen sallad med tuggmotstånd och härliga smaker!
 
Ja jag vet, börjar bli lite väl mycket mat här på bloggen.... Men det är en tydlig fas i mitt liv just nu! Och bloggen handlar ju till stor del om mig;)
 
Jo jag har på senaste tiden blivit nästan besatt av mat, R E N mat utan för mycket tillsatser och konstigheter! Börjat läsa om RAW-food och surfar runt på amerikanska sajten med superfood så jag blir helt ding i bollen... ;)
Svenska webshoppar att kika på är tex Bodystore, Goforlifestore och Renée Voltaire
 
Tänker dagligen på hur mycket "skit" vi egentligen äter och jag är absolut inget undantag men som sagt I´m really trying now!
Hemma hos oss under helgerna finns både godis och chips men jag själv har gjort en tydlig förändring här och det är betydligt mindre av detta som passerar min mun. Tror stenhårt på att man genom mat kan påverka sin hälsa!
Är nästan lite sugen på att fördjupa mej i ämnet genom någon kurs, måste undersökas :)
 
Här ovan serveras i alla fall ugnsrostad sötpotatis och rödbetor (som har härligt tuggmotstånd) äppelbitar, knaperstekt bacon,bladspenat, valnötter och ädelostdressing (kvar sedan helgens middag). Kände för en sallad men eftersom det var så himla kallt ute ville jag ha en matigare varm variant och detta var vad kylskåpet förmådde. Den var riktigt smarrig :)
 
Hoppas jag inte tråkar ut er med min mat....
 
//Kram PIllan
 
 


Ikväll är det bara du & jag...

Min trogna vän och jag har en kväll på tu man hand... Men hon bryr sig inte så mycket om mej just nu så jag passar på att kika in här istället ;)
 
Lite mysigt är det att vara solokvist och få hela soffan för sig själv, zappa mellan vilka kanaler jag vill, tända ljus och dricka en kopp te! Lite pics här hemma ikväll
 
Ja som vanligt är A på resande fot och eftersom jag börjar jobba redan 06 i morgon så sover tjejerna hos mina föräldrar.
Jag är hemkommen från en timma i gymmet. Inte så mycket folk där så jag kunde köra på i ett utan direkt uppehåll. Effektiv är min melodi :)
Nu ska jag bara uträtta lite ärenden på datorn och sedan blir det soffläge
 
Ha en fin kväll  //PIllan
 
 
 
 


Om sig och kring sig..

 
Ja uttrycket "Att vara om sig och kring sig"kan absolut löna sig....
Filippa behöver en ny vinterjacka och hade sett ut denna dunis från Peak Performance. Hon hittade den på Intersport och priset låg på 3490:-
Jag surfarde runt och hittade den för typ 3200:- men hamnade slutligen hos Sportamore.
Där har dom just nu 20 % på vinterjackor och priset för denna var 2785:-!!
Har sagt det i ett tidigare inlägg, Sportamore har ofta galet bra priset!!
Jo jag håller med jackan är ändå "dyr" men detta var ändå ett bättre pris och hon använder sina vinterkläder riktigt mycket eftersom hon är i backen typ varje dag!
 
//PIllan
 


Lördag med full fart!

Kvällens middag (ser lite lorftig ut på bilden) var supergod! Baconburgare med ädelostdressing och grillade päron, Yummie
 
Maten uppäten och en stund att njuta av vinet...
Filippa har tränat med kameran, jag sa att hon skulle sikta med fokus på mitt öga men det är inte så lätt! Här ser ni att fokus hamnat på vinglaset och det är väl OK ändå ;)
 
Upp i ottan för att duscha och fixa håret... Detta för att senare stressa direkt från jobbet till modevisning! Det var dags att ännu en gång visa upp lite höstmode för en av våra lokala butiker, Jiges.
Jättemycket folk och jag tror att det var lyckat :)
Fick sms och träffade vänner som sa att jag skötte mej ;) Kul!
 
Hem för middagsmat och sedan blev det visst en liten powernap framför Bolibompa för denna mamman.... Ja ja skönt som tusan och nu kan jag vara vaken några timmar till!
 
//PIllan
 
 


Ett klipp

 
 
Härligt med fredag även om jag ska jobba, hela helgen...igen!
Gah men ibland är det så... Solen skiner i alla fall och endast några ynka snöflingor har ramlat ned! Skönt för min del kan snön vänta till första advent!
Igår var jag iväg för att färga utväxten och som många gånger förr fick jag en idé två minuter innan att jag skulle klippa av det....
Det är jag i ett nötskal inga långa funderingar här inte, nej på momangen ska det ske ;)
Har aldrig varit särskilt "orolig" över mitt hår utan har färgat det både ljust, mörkt, lila och rött utan att tycka det varit speciellt märkvärdigt...
Enda gången jag verkligen tog fram bilder och visade exakt var då jag för några år sedan klippte av mej riktigt kort!
 
Japp men nu har jag fräscht friskt hår i en lättsam page som funkar utmärkt även de dagar jag ej orkar platta!
 
//PIllan
 
 


Kafferast!

Här har ni en liten dam som minsann inte bangar för en kopp kaffe.... Mamis "jänta" !
 
Igår var jag och lillan riktigt effektiva
Efter fotograferingen på dagis åkte vi och körde ett styrkepass, jo Nikki klättrade och hoppade medans jag svingade hantlar ;)
Sedan hem och fram med städredskapen! Köket, badrum, toalett och tvättstuga fick smaka på allt från såpa till, swinto! Oh älskar känslan av nystädat och fräscht!!! Efter det var vi lite trötta så det blev kafferast helt enkelt och Nikki ville ha en kopp till sin glass ;)
 
En smarrig kycklingsoppa fixades till middagsmat och Nikki ville ha falukorvshästar.... ja vi stansade ut med pepparkaksformar :)
Iväg för ännu ett träningspass, nu med fokus på hjärtat, Body Step. Känner att jag har massor med energi efter min stillasittande sjuk-vecka, så jäkla skönt!!
 
Idag blir det, tandläkarbesök, frissabesök och jobb!
 
//PIllan
 
 
 


Nyttigt, gott & billigt

Här kommer mitt bästa tips gällande säsongens råvaror, Vitkål!
Otroligt billigt och användbart plus nyttigt och gott ;)
Tillsammans med kokosmjölk och mandelsmör får du ett superdupertillbehör att komplettera diverse proteinkällor med!
 
Här tillsammans med kycklingspett, grillad halloumi och lite bladspenat, simple and fresh!!
 
Hur gör du då...Busenkelt
 
Strimla vitkålen jag tog en tredjedel av "huvudet"
Fräs i kokosfett eller olja
Tillsätt 1 dl kokosmjölk (den krämiga varianten på tetra)
Rör även ned 1 msk mandelsmör
Salta en aning
 
Låt detta koka ihop så det riktigt "Göttar till sig"
 
Det smakar himmelskt, len rund fin smak som passar utmärkt till exempelvis salt halloumi och välkryddat kött!!
 
//PIllan
 
 
 


Idag gäller det....

 
Jo då hon har ett brett register av miner... vet inte riktigt om detta kan vara till nytta idag....!
 
Fotografering på dagis är det som står härnäst på dagens agenda. Som ni förstår av ovan bilder så kan detta gå typ precis hur som helst.....
De tidigare åren har Nikki sett väldigt sammanbiten ut och inte dragit på smilbanden direkt.
Fotografen höll på att vända ut och in på sig själv men "damen" var inte imponerad.... Nä sådan är hon, har hon bestämt sig för att inte le då blir det så!
Jag försökte säga att i år ska du väl flina lite i alla fall men fick då svaret -Fröken säger att vi får vara glada men inte skratta! Ehhh okej...
 
Ja ja det är roligt att ha kvar som minne i vilket skick fotona de än må vara ;)
 
//PIllan
 
 
 


Sent Hej

 
Vill bara kika in efter en hektisk dag och säga hej hej !
Har jobbat heldag (ovant..) hem och fixade snabbmat = stuvade makaroner och köpe-köttbullar till tjejerna, omelett till moi ;)
Sedan på med "spandex-dräkten" och dejt med veckans bästa gäng, mina aerobics-Girls!!
Ahh vad vi körde ikväll!!
 
Nu ska jag mumsa i mej det sista av fikonmarmeladen och några skärvor ost (som jag gömt för A..) he he ...
Sedan är det visst fotboll på tv:n ...igen??! Men jag ska nog slåss för mina fruar ikväll, ge mej fjärrkontrollen, Kåm an bara!
 
//PIllan
 
 


Back on Track!

 
Min kropp och knopp jublar lite smått efter att fått flöde på endorfinerna igen!!
Igår körde jag igång med ett styrkepass på cirka 50 minuter. Inte alls supertungt utan lite kännapåpass, så inte hjärtat rusar osv... Men det gick utmärkt!
Inga förkylningssymtom idag heller så på´t igen med styrka 40 minuter och sedan ett svettigt Body-Step pass ;)
Wiiieee I´m Alive
 
Dessutom i lite nytt på både fötter och bringa. Brukar passa på då jag ser nån annons hos Sportamore, de har verkligen galet bra erbjudanden titt som tätt!!
Mina inomhus-skor hade verkligen gjort sitt så dessa Nike fick det bli denna gången. Gillar Nike för de är relativt smala i foten (jag har väldigt tunn fot)
Tröjan är slapp och skön under uppvärmningen och även den var till special-pris ;)
 
Nu ska jag ta itu med megastrykberget....
 
//PIllan
 
 


Sköna Söndag

Långsittning vid frukostbordet...
 
Förra helgens rosor sjunger på sista versen men tjänar fortfarande utan blad i enkla glasflaskor!
 
Bananpannkakor med "min" kokos-och-chiapudding toppad med hallon, mango och kiwi!
 
God morgon
Hoppas dagen bjuder på lika strålande väder som igår, vilken höst!!
Ska försöka njuta utomhus länge idag och förena nytta med nöje genom krattning. Jo jag skrev ju att alla löven fortfarande satt kvar men som ett vingslag har de nu trillat ner.... Så bara att kavla upp ärmarna ;)
 
Jag och Filippa ska också bege oss till gymmet senare för att testa hur kroppen känns med lite belastning på muskler och hjärta!
En vecka utan träning.... Huuu hemska tanke men jag tror jag gjort helt rätt att vila mej igenom förkylningen!
 
Hoppas ni alla får njuta av en skön söndag!
 
//Kram PIllan
 
 
 
 


Lördagsledigt

 
Detaljer som gör DET! Kolla ryggen, gillar jättemycket
 
Har fått en hook på sådana volang-tröjor.... Köpt vit, svart, brun, beige och denna är ett kap från Gekås för en hundring:) Så söt och snyggt att ha en slapp stickad tröja över så volangen ändå syns lite i nederkant!
Byxorna är gamla från Gina Tricot
 
Underbart är dagens ord, ledig, såsa runt i morgonrock, äta fruktsallad, knapra fröknäcke, dricka flera koppar kaffe....
Idag ska vi städa på gården, göra höst, förbereda för vinter. Alla växter/buskar ska klippas ned, utemöbler packas in men krattning får vänta.... de flesta löv sitter fortfarande kvar!!?
 
Vi ska också iväg och "fira" dagis som fyller 40 år. Öppet hus med tårta och kanske något foto på mej när jag var barn! Gick nämligen på samma dagis (och avdelning) som Nikki gör idag, kul!
 
Kvällen ska få bjuda på fläskfilé-gryta med mina kantareller och en äppelpaj till efterrätt. Har inte gjort en endaste paj denna höst (ni vet min återhållsamhet av socker...) Men tycker det skulle smaka med en liten bit i alla fall, det hör liksom årstiden till ;)
 
//PIllan
 
 
 


Fredagshälsning!

Hej från sängkanten...
Skulle önska en ny säng, gärna med klädd gavel och inreda med lite lyxig hotellfeeling... Men inte just nu, finns viktigare saker som går före typ tvättstugan! Trist men sant...
Glasögon på nästippen, klarar inte linser i förkylningstider men även dessa gamla bågar skulle jag vilja byta mot något nytt och fräscht! Ja både sängen och glasögonen uppfyller sin funktion och duger men visst är det roligt med nytt?!
 
Puss på er säger vi idag ♥
 
Jippi fredag och stundande ledig helg!
Jobbar fram till 13 sedan ska jag äntligen "kliva av"....
Känns som jag inte gjort annat än jobbat senaste tiden! Det blir ofta den känslan då man jobbat hela helgen plus veckan på det.
Har inga speciella planer förutom att fortsätta att kurera mej, tycker mej vara en aning piggare. Men det riktigt kryper i kroppen då jag varit stilla så många dagar på raken.... Men tidigast söndag kväll har jag tänkt att träna om allt känns OK då!
Har verkligen bara preppat kroppen med massvis med frukt, grönsaker, lax och kryddor de senaste dagarna, plus massvis med vatten och te med honung i mängder!
Tror det hjälper med bra mat (vill gärna tro det iaf) Men ikväll kan det tänkas att det slinker ner nåt onyttigt, typ chips eller nåt ;)
 
Ha en superhärlig fredag//PIllan
 
 


Nytt ansikte, Tack!

 
Som en liten räddande ängel kom detta paketet igår...
 
Påfyllning av bla bare Minerals Foundation fanns att finna i paketet :)
 
Ja när man är förkyld känner man (åtminstone jag) att man inte är till sin fördel... röd näsa med "Rudolf-varning", kliande röda ögon och glåmig hud, not so god!!
Dessutom är min hud under all kritik just nu, började för några veckor sedan med stora finnar eller nästan bölder på hakan och vid näsan.... :/
Så himla trist när man är långt ifrån tonåring längre och drabbas av sådant. Vet faktiskt inte vad det beror på men kanske kommer det från inre organ typ min mage som är väldigt känslig (IBS).
 
Vet att jag borde prova att skippa mjölkprodukter helt under en period men hjälp, jag är ju nästan storkonsument av typ kesella, keso, creme fraiche osv... Ska överlägga med mig själv och se vad jag kan finna för komplement, kanske mer soyaprodukter skulle funka? Finns tex soya i fetare tjockare variant som en creme f. att göra sås på??
Någon som vet...
 
Ja i alla fall så kom ett paket från Skin City med lite välbehövliga produkter! BareMinerals är absolut favorit gällande Foundations men under sommaren har jag nästan bara använt BB creme. Kan kanske också förklara min hud?!
Återgår härmed till mineralsmink och tar en funderare angående omläggning av kost och återkommer med eventuellt resultat!
 
//PIllan
 
 


Kurar under filten

 
Har "överlevt" ännu en förmiddag på jobbet ....
Läget med förkylningen är oförändrat, varken sämre eller bättre! Det ser jag ändå som positivt, ja att jag inte är sängliggande (ännu...)
Jag och Nikki har varit och hyrt nån jättespännande?! Barbie-film så nu kryper vi under filten, knaprar morötter och kollar på den ;)
 
På återseende //PIllan
 


Fortsatt krassligt

 
Bästa modellen då hon kan vara stilla i en mikrosekund ibland ;)
 
Ja här hemma är det fortsatt snorigt och hals-strävt....
Men Nikki ska ändå till dagis och jag ska jobba. Vi har ingen feber eller så bara det att näsorna rinner och man är liksom inte hundra! Går mer på typ 75% av normal kapacitet.
 
Jag hade aerobics i söndags istället vilket känns bra idag! Hade aldrig orkat studsa runt i mitt nuvarande tillstånd. Min regel när det gäller träning och förkylning är att aldrig träna då jag har ont i halsen! Att ha lite rinnig näsa brukar däremot inte stoppa mej från träning.
Men jag kan erkänna att jag genom åren som instruktör flera gången brutit mot "ontihalsenregeln".... Man känner som ett slags ansvar mot gymägare och kunder att ställa upp, men nu när jag blivit "så gammal" tänker jag främst på mej själv (åtminsonde försöker jag...) !
 
Hoppas jag vaknar piggare i morgon :)
 
//PIllan
 
 


Gul måndag

Fredagens helg-rosor står fortfarande fina och dessutom gick ju en slant till Rosa bandet!
 
Mango, banander, mandariner, passionsfrukt i en härlig fruktsallad. Som oftast toppad med nötter och kokos!
 
Vaknade i natt och kände att det var som sandpapper i halsen, strävt och ont så det knappt gick att svälja....
Buhuu vill inte bli förkyld!! Men det är ju sådana tider och jag kan faktiskt inte ens minnas när jag var förkyld senast ?!
Nikki går också runt med en rinnande näsa./
Så vi har förberett en c-vitaminbomb till efterrätt idag :) Fruktsallad är ju bara så gott och fräscht och man känner sig genast lite piggare!
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Mysig tröja och jobbhelg

 
På hösten kan jag inte få nog av stickade koftor och tröjor, brrr så frusen av mej! Åh sicken tur när jag sprang på denna( med stjärnor på ärmarna och en på ryggen) för en hundring drygt på Gekås:) Om den håller en tvätt eller tjugo återstår att se men fin är den just nu i alla fall!
Suck kolla nu är den här igen...utväxten, måste ringa frissan till veckan!
 
Lördag och ledigt fram till klockan 14 sedan drar jag på jobbet!
A kommer väl hemrullande efter en vecka på jobb som avslutades med en svensexa igår kväll i Gävle.... Hoppas han mår OK idag ;)
Typiskt att jag jobbar i helgen för mina arbetskompisar har ordnat världens partaj ikväll med Oktober-fest och alla girlsen har köpt snygga "Gretchen-klänningar" och ska väl bära ölsejdal till killarna gissar jag :)
Ja ja det kommer fler fester fast i detta nu har jag inget inbokat inom överskådlig framtid.... men rätt vad det är kan en helg vara både dubbel och trippelbokad!
 
Ha en strålande lördag//PIllan
 
 


Fredagstips

 
 
 
 
 
Ahh fredag dessutom med doft av kanel ;) och bästa mysdagen är här!
Jag och Nikki ska gå med vänner på "jestujang" i kväll och jag kan lova att Nikki längtar. Hon har pratat om detta flera gånger senaste dagarna!
 
Idag kommer ett litet tips på en jättefin nätbutik Lakewoodliving 
Finns jättemycket fint till hemmet, kuddar, mattor, lyktor you name it, plus väskor och snygga smycken. Jag vill ha allt.....
Hela oktober har de dessutom fraktfritt, toppen!
 
Nu önskar jag dej en finfin fredag //PIllan
 
 
 
 
 
 
 


En dagens, tack!

Kesoplättar med rökt skinka, fransk senap, cheddarost och sallad med balsamico, yummie!
 
Ja i bloggvärlden är en dagens nästan helt synonymt med en outfit men så icke hos mej idag... Nä för här serveras en dagens lunch ;)
Jag är galen i dessa smaker tillsammans, den rökta skinkan med stark fransk senap, mild cheddarost och den lite söta balsamicon får min gom att börja joddla!!
 
Jag gör dessa plättar (ja var inte så noga med formen nu va...) på följande vis
 
2 ägg
ca 100 gr keso
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
Mixas med stavmixer och får svälla några minuter
 
Klicka i varm stekpanna, gärna med kokosfett
Efter att du vänt plättarna så lägger du på skinka med lite senap, skivad tomat och en skiva cheddarost
När plättarna gått färdiga ca 3 minuter på varje sida så lägger du bara den "nakna" plätten ovanpå den andra!
 
Tallriken garneras med blandad sallad med lite balsamico ringlad, ät och njut!
 
//PIllan
 
 


Onsdag, mitt i veckan

Jamen så här tänker vi idag, Love IS the new black eller hur!!
 
Onsdag och lill-lördag som vi alltid kallade det back in the Days!
Partaj onsdag, fredag och lördag... hur orkade vi? Och vad hade man på sig, var garderoben enorm när man var 20 nånting eller brydde jag mej inte så mycket då...? Ska jag någon gång ut på lokal nu för tiden så vänder jag nästan ut och in på mej själv (och garderoben) för att hitta den rätta looken!
Men idag kör vi soft tischa med najs budskap i alla fall ;) Ett fynd från helgens shoppingresa!
 
Lilla bus ska snart till förskolan och jag ska hänga med jobbarkompisarna hela kvällen! Min mamma hämtar sedan Nikki och åker hem till oss för nattning och stannar tills jag kommer hem.
A är nämligen på en riktig Norrlands-turné med besök i Umeå, Luleå, Gällivare och Kiruna så han är borta hela veckan! Skönt att ha "päronen" att anlita då :)
 
Ha en fin mittiveckandag //PIllan
 
 


Kokosälskande proteinjägare

Supertrendiga fröet chia, har även fått en plats hemma hos mej! Jag blandar 1 dl kokosmjölk med ca 2 msk chia och ställer i kylen över natten.
 
 
Här endast med lite frusna hallon men jag brukar också äta med nötter, kokosflingor, pumpakärnor osv, mumsfilibabba om du som jag älskar kokos!!
 
Superföda, ja det låter ju toppen, eller hur?
Chia-frön är enligt experterna en sådan produkt. Jag har testat och min senaste favorit är ovanstående som jag äter till mellis eller direkt efter ett träningspass! 
Chia innehåller 20 % fullvärdigt protein, mycket antoxidanter, c-vitaminer och fibrer. Den absorberar upp till 12 gånger sin egen vikt vilket gör att mättnadskänslan håller i sig ett bra tag ;) När man blandar den med vätska så bildas ett slags gelé. Därför upplevs min lilla kokosmjölk nästan som en lätt yougurt!
 
Jag tycker det är intressant med alla nya upptäckter inom kosten och anser mer och mer att vi ska "mata" kroppen med sådant som gör den väl!
Man har ju ändå fått en kropp och vill väl att den ska få det bästa både genom kost och träning! Får nästan lite halv-ångest när jag tänker på alla E-ämnen och konstiga tillsatser...
Inte undra på att det känns som var och varannan drabbas av hemska sjukdomar och dör i förtid!
Nä usch jag vill verkligen försöka hjälpa min kropp till att få så bra förutsättningar som möjligt! Såklart kan man inte styra över allt men att försöka duger bra, eller hur?!
 
Ta hand om dej //PIllan
  
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se