Lite inspo inför våren!

 
Ja som jag berättade tidigare så var jag iväg på liten "kundkväll" hos mina frissor Anette och Nettan förra torsdagen. Jättemysigt med bubbel och lite plockmat plus ett gäng med tjejer som samlats. Största delen handlade om MaroccanOil som Victoria presenterade och pratade kunnigt om. Jag har använt det från och till under ett par år och jag gillar det verkligen! Ska göra ett egen liten inlägg inom kort om M.oil!
 
Victoria som även är utbildad och flitigt anlitad make-up artist bjöd på sina bästa knep och vi fick se hur både en snygg vardags make kan se ut här på Annika och även en sotad variant.
Annika hade även med sig en hel del kläder som finns i hennes butik, ohh så mycket snyggt!!
 
Här är brudarna färdiga med Maroccan oil produkter i håret och snygg sminkning till det!
 
 
 
Ja idag bjuder jag på lite bilder från Studio Attityds trevliga kväll förra veckan! Superkul initiativ och att jag dessutom vann på mitt nr gjorde ju inte saken sämre !!!
Finfin goodiebag plus lite annat shoppat fick följa med hem men det visar jag en annan dag.
 
//PIllan
 
 
 
 


Transparent Tisdag

En ny transparent jacka, såklart med zebraprint :) Denna till väldigt bra pris hos Lindex, 199 pix är som hittat!
 
Hallå ute i vårsverige!
Kan inte fatta hur lite snö vi har kvar....? Tittade på bilder från ifjol vid den här tiden och då var det skillnad vill jag lova. Tycker faktiskt att det är lite tråkigt för det är nu vid den här tiden jag kan njuta en smula av vintern.... Vårvintern är ju riktigt trevlig då solen skiner och man kan ha picknick ute på isen eller i backen!
 
Imorgon åker i alla fall jag, Nikki och mamma till min mormor i fjällvärlden och där finns det faktiskt ganska gott om "vitvaran" så lite pulkaåkning ska vi nog få till.
 
Nu ska vi förbereda lite lax till middag innan aerobics-gänget står beredda igen!
 
//PIllan
 


En lugn och mysig helg

Såklart man ska få blommor och champagne då man är värdinna, min fina Linda!
 
Lite gotti innan vi serverades en ljuvligt god risotto!
 
Här har både Anna och Sandra anlänt på lördagen och vi blev totalt sju tjejer.
 
Måndag och hemma hos familjen igen
Vi har haft en så skön och väldigt lugn helg hos Linda i Gävle. God mat, lite shopping, gott att dricka, bastubad och slapp framför OS :)
Så nu känner jag mej faktiskt rätt så pigg och redo för denna sista veckan av februari, inte klokt alltså hur fort dessa "värsta" vintermånader har gått!!
 
Nikki och A har spenderat helgen i fjällen och Nikki har premiäråkt slalom som tydligen gick riktigt bra!! Så nu får vi snart åka hela familjen tillsammans.
 
Ha en fin start på veckan //PIllan
 
 
 


Fredag!!

En skål med "kärlek" , God morgon!
 
Härligt att fredagen är här och jag har faktiskt längtat :)
Idag åker vi en hel hög med tjejer till Gävle för umgänge och det brukar ge härlig energi att bara få vara med sina vänninor en hel helg!
Tyvärr ingen vårfeeling då snön fullkomligt vräker ner... men har vi tur kanske solen skiner i morgon. Najs att få ha pilotisarna på nästippen igen ;)
 
Idag får vi väl också gratta prinsessan Madeleine som fick en liten dotter igår!
Själv var jag på en jättetrevlig tillställning innehållande både hår, make up och kläder igår men mer om det en annan dag!
 
Ha en skön helg, //PIllan
 


En torsdag

Bjuder bara på några helt "random" bilder här hemifrån idag.... Skåpet målade jag i denna gröna färg för måånga år sedan men funderar på att förända med ny färg. Kanske vårens projekt ;)
 
Hej på er
 
Idag har jag haft utbildningsdag på jobbet . Vi var klara i god tid och fick därför lite tidigare hemgång :) Lunch blev vi också bjudna på så jag är fortfarande mätt...
Väl hemma så hade jag sett fram emot curlingfinalen men inser att A tagit med sig kanalerna till fjällen!!
Därför sitter jag här nu med radion på i bakgrunden och där sänder dom damkronorna live och det verkar inte riktigt gå Sveriges väg.... Kom igen nu curlingtjejerna istället!!
 
Ska för övrigt packa min weekendväska för en trip med vintjejerna i morgon:) Vi ska åka till Gävle för en helg hos Linda och det ska bli superroligt. Tar tåget direkt när jag slutar jobbet i morgon.
Blir shopping, restaurangbesök, vin och tjejsnack!
 
//PIllan
 
 


Perfekt med premier

 
Smink kan man aldrig få för mycket av... även om jag nu för tiden inte är någon storförbrukare ;)
 
Mineralmakeup i form av puder, rouge och två olika ögonskuggor plus en mascara
 
Ett litet halsband och en miniplattång som är bra att slänga med i resväskan!
 
Dessutom ett gäng med tidningen Amelia!
 
Tycker att det är helt perfekt att fixa en tidningsprenumeration då de har fina erbjudanden samtidigt. Sett massor med olika alternativ senaste tiden med allt från fina kuddfodral till träningskläder. Men nu blev det Amelia och en premie innehållande smink som passade mej bra just nu!
Brukar ni "nappa" på sådant?
 
Efter en ledig dag igår så ska vi återvända till dagis och arbete idag!
Skönt med lite lediga vardagar ibland och nej jag saknar verkligen inte mina 8-17 dagar... Tyckte aldrig jag fick något gjort! Nä skiftarbete är verkligen min melodi även om det innebär att jobba helg!
 
Nu först en sväng till gymmet
 
//PIllan
 
 
 
 


Leoprint

Ja dessa djurmönster har inte släppt taget om mej än i alla fall! Hur är det med er börjar ni ledsna.... eller kanske aldrig har gilla?! Nåväl dessa härliga lite baggy byxorna är från Kappahl och vi beställde lite när de hade 3 för 2 på alla barnkläder, perfekt :)
 
Jaha där vi jag "på käften" för att jag skrev att all snön slaskat bort igår... Idag vräker snön ner igen?!
Alltså det är ju precis som april här hos oss nu fast vi bara är i februari! Dessutom lovade deom sol idag så ja vi får helt enkelt se...
 
Fröknäcke i ugnen och superspännande damslalom på tv:n! Hejja tjejjer, nu blir det så spännande inför andra åket, då Jessica ligger tvåa efter första !!
Vi ska även ta oss till gymmet idag och bibblan, Nikki är faktiskt "drivande" i både dessa :)
 
Ikväll väntar bästa gänget på mej för aerobics! Tisdag I like U
 
//PIllan
 
 


Slask och plask...

Gillar murgrönor väldigt mycket men tyvärr verkar dom oftast inte gilla mej ... dom brukar hålla någon vecka sedan är det adjöss!
 
Utanför vårt köksfönster i helgen var det vitt och snön vräkte ner. Nu har allt slaskar bort, nästan :/
 
Jaha måndag igen men då jag jobbat hela helgen blir jag lätt dagvill... Dessutom är jag grymt trött då Nikki hade svårt att sova efter att hon vaknat inatt! Oj oj vad vi killade rygg, drack vatten och sjöng innan vi äntligen kunde somna igen. Då klockan ringde 05 så var jag inte pigg!
 
Därför bestämde jag att bara ta de lugnt i kväll, ingen träning utan jag och mini tar en soffkväll istället! A är bortrest och Filippa åker slalom. Hon hade rejäl träningsvärk i sina ben idag :) Jag lyckades !!
 
Ha det fint
//PIllan
 
 


Styrka

Bästa träningen är såklart den som blir av oavsett form du väljer!
 
Just nu är styrketräning min favorit, all time high!
Jag älskar att få ta ut mig så svetten lackar och musklerna skriker efter vila....
Tänkte jag skulle rada upp några fördelar med just styrketräning och ge er lite pepp varför ni ska börja svinga hantlar!
 
* Du stärker ditt skelett och motverkar benskörhet
* Du kommer att bränna fett snabbare
* Du minskar ditt blodtryck och onyttiga fetter i kroppen
* Du får bättre hållning och kondition
 
Som jag tidigare skrivit så har man all möjlighet att skulptera kroppen nästan precis som man vill bara man har den rätta viljan!
I morse var både jag, Filippa och Nikki i gymmet. Vi körde mycket ben och en del bålövningar som är Filippas nr 1 prio när det kommer till styrka. Nöjda med oss själva så kunde vi sedan hejja fram Sveriges herrar i staffet, Guuud va bra dom var!!
 
Nu väntar jobbet så vi ses i morgon igen
//PIllan
 


FredagsLove!

Lite rosor och Nikkis AllaHjärtans-skapelse från dagis får idag pryda matbordet!
 
Lite Love från oss kommer här flygande i cyberrymden!!
 
Vi har som vanligt ;) varit och kört ett morgonpass i gymmet. Nu är vi strax redo att möta denna ♥ lite speciella fredag, ja för det är ju Alla hjärtans dag!!
Det doftar ljuvligt i vårt kök för vi har minsann en pizza i ugnen, inte varje dag men just idag ska vi ha en myslunch innan dagis och kvällsjobb!!
 
Hoppas ni alla har en riktigt mysig dag
 
Kram PIllan
 
 


Tankad för torsdag!

Numera nästan obligatoriska bananpannkakan här med blåbär, granatäpple, kesella och mandelsmör
 
God förmiddag
Min kropp riktigt spritter av endorfiner och livslust! Att känslan i kroppen kan ändras så snabbt på bara ett par dagar...
Jag och Nikki startade morgonen i gymmet.
Båda två tränade att stå på händer och jag försökte mej även på lite push ups i det läget... Svårt, men utmaningar är skoj så jag tränar vidare! Nikki var också riktigt duktig och tog sig klättrande med fötterna mot väggen, upp på egen hand :)
 
Nu har vi tankat på med lunch, pannkakorna för mej och kalvsylta till mini. Strax kommer mamma hit för att titta på skidåkning så jag ska slänga på en kanna med kaffe.
 
Trevlig torsdag
//PIllan
 


Precis som vanligt

Här har ni en överlycklig tjej som äntligen fick gå till dagis idag igen!
 
Vaknade upp och kände mej absolut inte sämre efter gårdagens träningspass, så himla skönt! Nu vill jag bara vara frisk länge länge ....
Idag körde jag på nästan som vanligt i gymmet och pucklade på både axlar och ben, svetten rann av mej och jag älskar känslan :)
Sedan var det dags för en eftermiddag med jobbarkompisarna som jag inte sett sedan i fredags. Trevligt även där, gillar mitt jobb och speciellt mina arbetskamrater! Vi har en skön stämning som gör att det aldrig känns direkt "motigt" att gå dit :)
Är glad över att komma tillbaka in i vardagslunken igen, familj, träning och jobb!
 
Nu ska jag inta soffläge och titta klart på hockeyn!
 
//PIllan
 
 


På G

Yiiieeho, nu hoppas jag vara på banan igen!!
 
Trött, men glad, fast trött, fast glad!! Ja så känner jag mej just nu hemkommen från aerobicsen ;)
Kände mej mycket bättre i morse och när solen sken så fick jag den där extra boosten.
Både jag och Nikki hade god aptit och efter frukost bar det av på playdate. Ni må tro att Nikki blev glad av att träffa sina små vänner efter över en vecka i "karantän" på hemmaplan :)
 
Efteråt hämtade vi Filippa och åkte på ett café för en lättare lunch. Massor med folk där då det är relativt nyöppnat men vi fick till slut ett bord. Jag och F åt varsin smaskig svampsoppa och sedan åkte vi hem och såg den spännande finalen i sprinten. Herregud vilket antiklimax men till slut knep vi ju både silver och brons :)
 
Nu ska jag bara njuta av mina endorfiner och hålla en tumme att mitt något förivrade beslut att träna redan idag inte ger ett bakslag i morgon... Nä nu vill jag vara frisk och kry och snart snart möta våren!
 
//PIllan
 


Ledigt var det här

Nikki önskade våfflor så jag fuskade med färdig mix och smakade själv ... Inget man håller sig mätt på direkt och de lägger sig verkligen som en liten klump i magen! Men visst är det gott någon gång ibland :)
Med kiwi och vispgrädde endast smaksatt med vaniljpulver.
 
Dagens lilla tips är att skala kiwin med potatis-skalaren och sedan skiva den i äggskivaren, toppen!
 
Ja här är vi lediga i två till dagar vilken känns väldigt bra då vi fortfarande hostar ikapp....
De ringde från jobbet igår och undrade om jag kunde jobba förmiddag idag men det kändes inte aktuellt! Igår kväll satt jag inlindad i en filt och beordrade A att elda för fullt i kakelugnen, brrr frös och svettades om vartannat!
 
Filippa är också ledig från skolan dessa två dagar så vi ska helt enkelt bara mysa framför OS och idag ska vi såklart kolla på alpina superkombinationen! Hejja Sverige
 
//PIllan
 
 
 


Tjejer som ger energi!

Tända ljus och ett glas bubbel får även en sjukling på lite bättre humör !
 
Mest energi ger dessa tjejer♥ Men igår var det inte bara jag som var sjuk utan det blev ett stort manfall och till slut var vi bara fyra... men vi hade så trevligt och det blev en lugn kväll med mycket skratt och mys ändå!
 
Smaskigt lite fudge-aktiv chokladmousse med bär som avslutning
 
Ja en vinklubb lämnar man sällan nedstämd utan tvärtom glad och fylld med ny energi och så även igår.
Vi var som sagt bara fyra tappra igår men lika trevligt för det! Jag fick ingen vinst men det var jag som vann senast så nästa gång är det jag som ska bjuda till middag och fest, kul!
 
Idag var det dags att jobba i serveringen på Filippas slalomklubb igen men jag mådde verkligen uselt och som tur var så fick jag avlösning och kunde åka hem och lägga mej. Så nu har jag sovit i tre timmar ...
A och Nikki hade fixat tacos till middag och nu sippar jag på lite rött vin. Antioxidanterna ska ta mej ur denna sjuka :)
 
Trevlig kväll  //PIllan
 
 
 
 
 


Lördag i soffan

För en vintertorris som jag är den här lotionen från Biotherm underbart skön. Mild god doft och inget som kladdar, tummen upp! Hängde med från mammas taxfree-påse ;)
 
Buhuu jag blir galen men nu har Nikkis elaka baciller intagit min kropp... Alltid när jag är ledig och planerat massor att göra så blir jag sjuk! Blir galen men jag vet inget att göra nåt åt :/
Tur att OS har börjat så det är legalt att ligga i soffan hela dagen utan dåligt samvete ;)
Mamma kom upp men räkmackor tidigare idag så vi mumsade samtidigt som vi hejjade på Kalla, jippi ett silver!!
 
Ikväll ska jag i alla fall ta mej iväg på vinklubb om så bara för en liten stund!
 
//PIllan
 
 
 
 


Veggie-himlen

I går fick jag klappa mej själv på axeln för attans vilka goda veggie-biffar jag fixade till mej själv!
 
Ja när jag fick eftermiddagen för mej själv och inte behövde ta hänsyn till alla andras smaklökar så mixtrade jag ihop riktigt goda vegetariska biffar.
Kikärtor, bladpersilja, salt , cashewnötter och ägg åkte ned i matberedaren. Körde till riktigt finfördelat. Sedan ned med ekologiska blandade bönor, lite gul lök och körde mixern lite till men behöll bitar. Sist i med saltade solroskärnor som bara rördes ned.
Stekte i mycket kokosolja och serverade med avocado, en röra på kesella mosad fetaost och lite citronsaft plus sallad med balsamico över, YUMMIE!!
Jag for till veggie-himlen och tillbaka!!!
Så skönt mätt jag blev och fick en ny energi så jag drog på mej träningskläderna och åkte på Body-step följt av lite chins i gymmet!
Bra där till mej ;)
 
Nu tar vi fredag, njut!!
//PIllan
 
 


Små vårtecken en snöig dag...

 
Videkissar i en vas, enkelt och fint!
 
Lökväxter ger hopp om våren och sötast är väl pärlhyacint!
 
Blåa inslag ger även det en liten känsla av vår :)
 
Nä usch idag har det snöat här, ymnigt snöfall som varade en bra stund.... Vissa på jobbet jublade medans andra (jag) nästan ryser :/
Nikki är fortfarande riktigt ynklig och hostar illa men hon skulle absolut inte följa med mej hem från mormor?! Så här hemma är jag nu helt ensam, men jag har fix som behöver stökas bort så jag ska ta tag i det strax.
 
Även jag har börjat hosta och känner mej inte 100 men tror faktiskt att jag ska träna ett pass ikväll så får jag se vart det lutar....
I helgen vankas det nämligen vinklubb och det vill jag absolut inte missa! Så kul att få träffa "min andra familj" och uppdatera vad som hänt sedan senast :)
 
I morgon är det fredag och efter jobbpasset har jag fyra dagars ledighet att se fram emot, jippi!
 
//PIllan
 
 
 


Smoothie för chokladälskaren!

 
En ljuvligt krämig och len smoothie med smak av choklad
 
Här toppad med vita torkade mullbär som ger en fin extra sötma och lite crisp
 
Jag själv är inte alls någon choklad-tjej men det händer absolut ibland att jag blir sugen på smaken och särskilt om jag är hungrig..!
 
Den här smoothien experimenterade jag fram i helgen och mmmm vilken dröm :)
Som vanligt har jag inga exakta mått men på en höft
 
En frusen banan, tips att alltid ha bananslantar i frysen som perfekt bas
En skvätt krämig kokosmjölk, Santa Marias på tetra är bra
1 tsk mandelsmör (går bra med nötsmör också)
1 nypa vaniljpulver
1 nypa kanel
1-2 tsk kakao gärna rå kakao
Fyll sedan upp med mandelmjölk
Mixa med stavmixer eller i en blender
Pudra på lite extra kakao och njut!!!
 
Den smakar riktigt chokladigt, sött och gott
 
Try It, You´ll like It :)
 
//PIllan
 
 
 


Rosa sjukdag...

Lilla älsklingen som mötte mej med matta ögon i dörren nyss...
Rosa rosor och ny tröja för vara dagens humörhöjare !
 
Stackars lilla Nikki har haft ännu en jobbig natt. Igår på dagen var hon hyfsat pigg och vi lekte lite lugnt och läste och pysslade. Men på kvällen sent slog febern till igen...
Hon har sovit mellan oss och när hon la sitt ben på mej var jag tvungen att ta bort mitt täcke! Hon var het som ett kärnkraftverk så vi skulle nog lätt ha kunnat värma upp huset med henne :/
Mycket vatten och toalettbesök så jag var döende när klockan ringde 05 i morse....
 
Men nu är hon uppe men vill inte äta utan det blir mest lite yougurt och saft.
 
Ikväll åker jag i alla fall iväg och kör mitt aerobics-pass igen, längtar!!
 
//PIllan
 
 
 


Måndag och fortsatt krassligt

Lånade Filippas "glassmaskin" i lördags, perfekt och snabbt redskap för lite fuskglass :)
 
Jag har inga mått men använde endast dessa fyra ingredienser. Krämiga varianten av kokosmjölk, hallon, lite honung och vanljpulver. Glassen smälter snabbt men vi åt våran på en gång, jag med kokosflingor på toppen och Nikki med traditionellt strössel. Tycker att det smakade väldigt bra, som frusen smoothie typ :)
 
Ja mini är fortsatt sjuk och idag börjar jag inte jobba förrän vid 14-tiden så då kommer A hem och löser av mej. Usch vilken elak hosta hon fått och bara sådär pang bom... :(
Min mamma kom hit en stund igår så jag kunde ta en kort promenad och oj så skönt! Dessutom rena tövädret och fåglarna sjöng lite i träden, mmm försmak av våren!
 
Nu ska jag ta och göra lite styrkeövningar medan Nikki tittar på film!
 
//PIllan
 
 


Håret & Hostan

Ja här är en ganska så dålig "visning" av håret... iklädd träningskläder och lite stressad kommer jag på att jag ska knäppa några pics... Well, well håret klipptes upp , utväxten färgades och så gjordes tre ljusare partier i underhåret! Detta för att jag vill ha rätt så blont hår men hatar verkligen utväxten. Den kommer ju om några veckor ändå men blir inte lika skarp då det blondaste inte är närmast hårbotten, fiffigt :)
 
Min och Nikkis lördag rullade på som planerat ända fram till fyra-tiden igår...
Vi åkte och tränade, tog en fika, handlade, skottade men till middagen ville mini inte ha nåt?! Jag trugade i henne ett par köttbitar och läsk..:/
Men efter en timma fick hon hög feber (använder aldrig termometer men hon var VARM) och började hosta. Hostan låter inte som vanlig hosta utan det bara dånar i bröstet på henne ...
Hon somnade vid 19-tiden i soffan och vaknade med jämna mellanrum så jag kunde vätska henne.
 
I natt har hon sovit bredvid mej och vi har druckit vatten och sprungit på toaletten flera gånger.
Fortfarande feber och elak hosta nu på morgonen och hon är SÅ ledsen att hon missar Bamse på bio idag som vi panerat och sett fram emot i två veckor... :(
Lovat att vi ska hyra ett gäng filmer som hon får se i stället!
 
//PIllan
 
 


Tips till tonårstjejen

Superbra om man får sina barn (tonåringar) att läsa och släppa telefonen eller plattan en stund... Dessa böcker av författaren Suzanne Collins har i alla fall fått Filippa på fall! Har ej läst dem själv men de verkar vara riktigt spännande
Skönhetsprodukter och hygienartiklar är en uppskattad present. Här i kanske bästa formatet, Glossybox. Perfekt att varje månad få en lite lyxig box innehållande diverse "godsaker"
 
Parfymer gillar väl både vi vuxna Girls och tonåringarna... :) Filippa gillar sådana här "kändis-dofter" och har alla Britney Spears. Men nu senast har hon en big crush på Nicki Minaj och därför är det hennes parfymer som just nu gäller och detta är den nya! Kolla på tex Parfym
 
Sneekers i olika märken och färger är en riktig förbrukningsvara i vår tonårings garderob. Converse är väl de som finns flest av men dessa Adidas är de senaste och visst är de snygga!?
Dessa finns bla på Junkyard
 
God morgon lördag!
Här tar vi det soft på morgonen men ska strax börja ladda för en härlig schlager-kväll ;)
Menyn (för 2) ska sättas och det ska bli spännande att se om vi kan enas om en annan rätt än stuvade makaroner.... :/
Efterrätten blir såklart hemgjord hallonglass som Nikki tidigare önskat och recept kommer! Till varmrätt är jag nog sugen på kanske fläskfilé med nån fräsch sallad ( pommes till mini) så jag ska ta till mina bästa övertalningsknep...
 
Innan vi bänkar oss i kväll så ska det även tränas, såklart! Funderar på om jag inte ska dra iväg på ett PUMP-pass vid 10-tiden. Kan vara bra att köra nåt som jag inte gjort på ett tag!
 
Som ni ser på bilderna så tipsar jag om lite tonårspresenter idag! Tycker själv det kan vara kul med tips ibland... Helt klart är att det är lite enklare att hitta på saker till tjejer än killar. Kan ju bero på att jag har flickor själv ?!
Fast det är klart jag tror ju att både sneekers, böcker och hygienartiklar även faller en kille i smaken!!
 
Nu tar vi en tonartshöjning //PIllan
 
 
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se