Dekadensens månad snart till ända....

 
 
 
 
 
För mej är verkligen december dekadensens månad....!
Jag har godis som står framme och tar en karamell lite då och då. Jag tar ett glas julmust, värmer en liten mugg med glögg, mmmm en lussebulle skulle vara gott till kaffet osv osv....
Helt på dekis liksom!
 
 
 
Men hey det är OK för detta beteende är absolut övergående och jag kände redan på annandag jul att det började bli to much!
 
De senaste dagarna har jag så gott som helt återgått till mitt vanliga intag av mycket frukt och grönt, smoothies och lättare måltider
 
Så mycket bättre kroppen genast mår!
 
Fantastsikt att ha en liten sådan brejk ibland för att få återuppleva aha-känslan av hur man SKA/KAN må!
Har hela julhelgen bara suttit trött och gäspat i soffan, lite halv-apatisk känsla fast hela tiden sugen på nåt att stoppa i munnen?! 
 
 
 
 
 
Efter att jag nu ätit bättre och proppat kroppen med nyttigheter så är knoppen pigg och jag känner en helt ny energi i kroppen. Underbara känsla!
 
Här en frukost med bananpannkakor, äpple stekt i kokosolja, kvarg och en smoothie med mango och kokosmjölk! Ger en skön mättnad, stillar eventuellt sötsug och håller mej mätt en bra stund!
 
 
 
 
 
Men riktigt än är ju inte månaden slut.....
 
I morgon väntar årets sista dag och det ska självklart firas med massor med god mat och bubbel!! Det blir nog i alla fall uteslutande kvalitetsråvaror så som svensk oxfilé och egenplockade hjortron...bla!
 
 
Ni vet väl att Det är inte det du äter mellan jul och nyår som är "problemet" utan det du äter mellan nyår och jul ! Sant :)
 
 
 
Gott Nytt År till er
 
//PIllan


En jul i svartvitt

 
 
 
 
 
Ja jag är ju som bekant ganska svart/vit av mej... både då det gäller mej själv och stora delar av hemmet... Så trist tycker säkert många och tja jag kanske håller med!
 
 
På julafton hade jag dessutom dragit med mej Nikki in i denna ickefärgskala.... Men jag tycker hon var fin med lite guld och silver-detaljer och jag tror hon får köra en repris även på nyårsafton?!
Själv hade jag rotat runt i min garderob då jag inte hittade något i butikerna och det fick bli en gammal klänning (i svart...) med volanger i tunt organza-tyg.
Den dög den med ;)
 
 
 
 
Våra lediga dagar fortsätter även idag men i morgon återgår jag till jobbet!
Idag blir det bara lite plock hemma och självklart en sväng till gymmet.
Ska också parkera framför tv:n för damernas slalom. Usch vilken krasch stackars Nathalie Eklund åkte på igår.... Huva, inre ledband som gick av, precis som för Filippa för ett par år sedan!
Nä idag får ni stå på benen tjejer, vi håller tummen för er!!
 
 
//PIllan


Ett par sköna dagar i fjällen!

 
 
 
Hej på er
 
Det blev en bloggpaus då vi snabbt bestämde oss för att åka till fjällvärlden för ett par dagar. Skönt att få se lite snö (även om det var i minsta laget...) för här hemma har allt försvunnit!
Nu är allt som återstår en hinna av is och det är ju bara så trist,,,,,
 
Det blev dock ingen skidåkning som tänkt utan istället några härliga prommenader och som bilderna visar, Bowling!
 
 
 
 
 
 
En hård match som till slut gav tjejlaget vinsten :)
Vi var dock tre mot två... men ändå. En vinst är en vinst
 
Jag är verkligen ingen hejjare på detta då jag endast bowlat en gång tidigare i livet!? Jag vet galet kan tyckas men så är det.
Filippa var dock vårat ankare i laget och även Nikki glänste till emellanåt. Men hur hon fick bollarna att träffa käglorna är ett mindre mysterium då hon hade en väldigt speciellt teknik ;)
 
 
 
 
Filippa och hennes papi
 
 
 
 
 
Efter en sådan hård match behövs ju som bekant mat...mat i massor! (som om man inte redan fått nog av detta...)
Storhhogna M levererade som vanligt och alla blev nöjda och belåtna
 
 
Idag har vi tagit en svängom i "boxen" med Katarina och Ellie och vi körde en riktig favorit för mej nämligen Seven! Svettigt och kroppen är nu sådär skönt omruskad!
 
Ses snart igen //PIllan


Julafton Anno 2015

 
 
 
Denna låånga väntan............
 
Ja då var själva julafton över men än väntar många dagar av julledighet!
 
Vi startade upp vår morgon med en god grötfrukost som vi hade tänkt skulle vara länge.... Men då tomten lämnat en skattkarta i julstrumpan så kunde inte mini sitta still utan ville genast ge sig ut med syrran på jakt! Så jag och A blev istället ensamma vid frukostbordet...
 
Efter lite klappöppnande så begav vi oss ut med kälken för en skön prommenad. Vädret var underbart med vitt landskap och några miusgrader!
 
 
 
 
På eftermiddagen strax innan Kalle samlades vi hos mina föräldrar. Där är det maxat med jul i form av julens starkast lysande färg rött (som inte finns hos oss...) tomtar och pynt upphöjt till 100% :)
 
Till slut kom även den rödklädde mannen på besök och Nikki som var så uppspelt och stirrig fick ett hysteriskt skrattanfall!! Ha ha ha vi andra skrattade också så tårarna rann
Tur det finns filmkameror så vi fick detta förevigat!
 
 
 
 
Klappar i massor även fast vi iår dragit in och försökt att bara inrikta oss på tjejerna...
Sedan mat så magen stod i fyra hörn...alltså frosseri....
 
 
 
 
Kvällen avslutades framför tv:n då ingen orkade röra sig... En mindre plåga att ta sig till toaletten för att köra sig klar för natten ;)
 
Varför lär man sig aldrig?! Tur det så gott som bara händer en gång om år
 
 
 
 Nöjd mini nykittad från topp till tå!
 
I morse vaknade vi av ett ivrigt smattrande mot rutorna och borta är den fina vita snön..... Men vi är tacksamma att den låg över aftonen i alla fall! Nikki hade nog varit nöjdare om den låg kvar då flera paket innehöll diverse snöleksaker!
 
 
God Fortsättning //PIllan


En riktigt God Jul

 
 
 
 
Så här på dopparedagen förstår vi att alla har fullt upp med att mysa med fmiljen. Några kanske jobbar och någon annan kanske bara tar det lugnt....
 
Hur som helst hoppas vi att ni trivs och har det bra!
 
 
 
Från oss här i bloggen säger vi  GOD JUL!!


White christmas!!?

 
 
 
 
Alltså vi trodde knappt våra ögon i morse.....
 
Kan vi även hoppas att snön som fallit stannar även i morgon ? Dessutom några minusgrader och sol alldeles alldeles underbart!!
 
Jag och mini har varit ute och gått och riktigt njutit på förmiddagen ;)
 
Nu kan vi ta tag i matlagningen, det blir en lax och räktårta plus förberedelser av kvällens skagen toast. JA vi gillar fisk och skaldjur !!
 
 
 
 
Ha det så fint  //PIllan


Allt klart...?!

 
 
 
Hej på er
 
 
Tittar in för att höra om allt är klappat och klart hos er? Inte riktigt här...
De sista klapparna ska jag slå in ikväll då Nikki somnat. Filippa har åkt iväg för skidåkning och övernattning hos vänner så hennes sista paket ska också paketeras.
A är på shoppingrunda så han ringer med jämna mellanrum för att fråga (för sjuttioelfte gången) om storlekar på kläder och till fötter.... ;)
 
Själv ska jag ta mej ett sista pass i gymmet innan jag tar ett par dagars träningsuppehåll. Ska bli skönt att köra ur sig innan det stora frosseriet börjar i morgon...
Då trycker jag nämligen på stora "ätarknappen".... :)
Lagom till uppesittarkvällen bullas det upp med det mesta liksom....
 
I år blir det dock lite otraditionellt med toast skagen och bubbel! Filippa som bestämt och jag säger inte nej till detta, mums!
Såklart glögg ostar och peppisar plus lite godis ska också få plats
 
 
 
 
 
Idag gjorde jag min supergoda och hälsosamma varma choklad med mandelmjölk, raw kakao, agavesirap och carobpulver. Så himla smaskigt och man blir liksom nästan mätt av den. Ett superbt mellanmål med lite nötter on the side
 
 
Ha en fin kväll   //PIllan


Uppvärmning med Vinklubben

 
 
 
Äntligen är julveckan här!
 
 
 
Igår hade vi Vinklubb och det blev verkligen en uppvärmning inför julafton :) En stor hög med paket som skulle spelas om och jag fick storslam.... fem fina paket lyckades jag knipa !
 
Massor med gott bjöds vi också på. Två olika pajen, en vegetarisk med ädelost och en köttfärspaj med sambal, mmm!
Efterrätten var finfina cakepops. Ja osså vin såklart och glögg och lite mer vin och avec :)
 
 
 
 
Så juligt och hemtrevligt hemma hos Jenny som är en riktig "big mama" ofta med huset fullt av barn, tonåringar och fyrbenta vänner,  mysigt!
 
 
 
När vinnarna skulle dras i vinlotteriet så gick jag heller inte lottlös där, då jag även knep tredjepriset. Länge sedan jag hade nån tur så därför sprang jag och köpte en trisslott idag.... m e n lyckan hade tydligen redan vänt....
 
 
 
 
Här hemma har vi tomteverkstad idag och slår in klappar för glatta livet.... alltså det tar verkligen tid !
Men nu är de flesta paketerade... hmmm nåja hälften i alla fall . Men samtliga är inhandlade och det känns skönt
 
Bara maten kvar att handla.... rys - detta momentet är nog det jobbigaste. Tänkte vässa arbågarna och göra det tidigt i morgon bitti!
 
 
//PIllan


Lämnar dessa två....

 
 
 
 
Söndag kväll
 
Här har ni en mamma strax på språng... Det vankas vinklubb så här söndagen innan jul och jag ska därför lämna dessa två sweethearts hemma!
 
Det ska bli riktigt skönt att få komma bort en sväng och få hänga med mitt bästa gäng. Äta lite, skvallra lite och inte att förglömma spela julhazard! Undrar just vad som blir årets "wantie" ?? Brukar alltid vara nån grej som alla krigar om ;)
 
Rktigt soft söndag med en ovanligt långsam lunk då endast edagens pass i gymmet gav hjärtat en extra push... annars har vi mest hängt i tv soffan och kollat vinterstudion...
Ja ni hör ju, ingen julstress här inte!
 
//PIllan
 


Lördagshäng

 
 
 
 
Go kväll
 
Här kommer ett sent lördagsinlägg....
 
Vi startade med en skön morgon här hemma. Frukost i lugn och ro innebär att jag och Nikki är uppe först och myser framför tv med kaffe och mackor. Efter att klockan passerat 08.30 börjar mini bli otålig och ropar i trappan - Vakna Nu!!
 
Inget liv från övervåningen.... Nikki fortsätter med att hoppa i både Filippa och A:s sängar.... så till slut ansluter även dom till en (andra) frukost ;)
 
Senare på dagen var vi alla tjejerna i gymmet. Filippa fick köra rehap-program en timma medans jag slet med rygg och triceps . Sedan tog vi oss an ringarna för lite träning på muscle ups....!
 
Kolla in Instagram hos @lolloochflipsson för en riktigt rolig video på Filippa .... :)
 
 
 
 
 
Nu på kvällningen har jag och Nikki haft finbesök av Kamilla och Tilda.
 
Filippa drog på sin bästis sweetsixteen-party och A är på trav så det passade oss perfekt med lite middags gäster!
Nikki och Tilda har busat och myst framför tv:n, så söta
 
 
Ses i morgon  //PIllan


Familjefredag!

 
 
Yes vad säger ni nu då....Fredag igen!!
Det ännu lite bättre är att då jag stegade ut från jobbet i går så vände jag mej om och sa God Jul.... för nu har jag julledigt!!!
 
Wiiiee
 
 
 
Bloggen blev tyärr åsidosatt igår för jag hade andra roligheter inbokat.
Vår Vinklubbs-vän Katarina ska till och fylla år i helgen men hon väljer att smita bort med familjen....
Nja inte riktigt OK tyckte vi andra så därför fick hon besök av ett gäng Tomtar som knackade på hennes fönster i går kväll!
Tror hon blev rejält överraskad och lite chockad :)
 
Tomtarna bjöd in sig själva och hade med sig godsaker som hör julen till..... Vi hade några mysiga timmar innan vi tackade för oss och lät Katarina fortsätta packa inför hennes trip!
 
 
 
Bilderna är från förra helgens plock-afton med vänner
 
Alltså jag måste strax duka fram frukost för nu kurrar det rejält i min mage när jag ser mat....!
 
 
 
 
 
Idag har vi en riktigt trevlig "ankomst" att se fram emot...nämligen att Filippa kliver av tåget på stationen senare under kvällen!!
Nu väntar henne ett långt jullov 
Tyvärr har hon också tävlingsförbud då hennes rygg inte vill "rätta till sig"
Nu ska hon verkligen bara lägga all fokus på rehab av denna OCH det ligger en tidsplan på 10-12 veckor... så ni förstår att hon är lite frustrerad....
Men nu får hon komma hem till mami så ska jag ta hand om henne allt jag förmår!! ;)
 
 
Ha en underbart härlig dag och stressa INTE (det blir jul ändå)
 
 
//PIllan


Julens läsning

 
 
 
 
Hej på er
 
Då jag älskar att ligga i sängen och läsa om kvällarna och speciellt då jag vet att jag inte måste upp på morgonen efter så har jag bunkrat med lite ny läsning inför julledigheten!
 
 
De två första böckerna har jag haft turen att vinna hos bästa tjejerna på Finaste mattan!  Har ni inte redan varit in och hälsat på dem så klicka kvickt på länken. Massor med fina tävlingar både på bloggen och Instagram!
 
Båda dessa böcker är utgivna på Lava förlag och jag tackar er båda för vinsten!
 
Är väldigt spänd på boken Regissören av Angelica Braun då jag inte läst något av henne tidigare och jag älskar att "upptäcka" nya författare! Detta ska tydligen vara en riktig pusseldeckare med ganska brutala inslag som handlar om skuld, straff och egen identitet... Spännande
 
Michaela Forni känner jag självklart mest som den stilsäkra bloggaren !
Här har hon skrivit en fin liten bok med titeln Om att Älska
 
Om att älska är hennes andra textsamling och innehåller 90 berättelser om hjärta, smärta och allt som hör till.
 
( den har faktiskt fått ett fint papper och ska hamna hos någon jag håller mycket kär på julafton...)
 
 
 
 
 
 
 
Här har vi två pocket av författare som jag känner väl... Har läst alla deras böcker och de är i mitt tycke två av våra främsta svenska deckarförfattare!
 
Sofie Sarenbrant och Jonas Mosström
 
 
Båda kan konsten att piska upp stämningen med invecklade intriger och sådant älskar jag!!
Att jag dessutom delade klassrum med Jonas under gymnasietiden och att hans böcker ofta utspelar sig i för mig välkända miljöer gör läsningen lite extra !
 
Deras pocketböcker finns att köpa i princip överallt men jag har beställt mina hos Adlibris
 
 
 
 
 
Den här boken var jag tvungen att köpa då jag har Pernillas tidigare kok/bak-böcker och jag tycker dom är jättefina! Härliga recept och superfina bilder (viktigt viktigt då det kommer till kokböcker)
Bilderna på rätterna blandas upp med bilder på familjen och det "privata fotoalbumet" så detta är en bok att bläddra i flera gånger!
 
I denna den senaste Pernillas Kök är det fokus på familjemiddagar både till vardag och fest. Har bläddrat i den lite snabbt och kan konstatera att här är det väldigt mycket dofter från det italienska köket... och vem gillar inte det liksom!!?
 
 
 
Nu har jag räddat mina lugna stunder över jul och nyår och ser fram emot att kura i soffan med dessa bladvändare!
 
 
//PIllan


Tisdag = Träningsdag

 
 
Pistols.... alltså hur jobbiga?! Är sjukt imponerad av de som bara pushar sig själva upp och ned på ett ben utan hjälpredskap... Själv sliter jag med dessa OCH håller i trx-bandet :/
 
 
 
 
Tisdag hörrni, det betyder träning i form av att leda min fina aerobics-grupp, sista gången detta år... Nu tar jag nämligen julledigt från instruerandet ett tag.
Så ikväll blir det jinglebells i högt tempo skulle jag gissa ;)
 
Försöker alltid klämma in åtminstonde ett par styrkeövningar i samband med aerobicsen, innan eller efter. Ofta nöter jag pull-ups och så blir det nog även ikväll!
Tappat så otroligt mycket i styrka och tycker själv jag ser "klen " ut på bilden ovan....  
 
 
 
 
 
Här har ni dock en liten apa med full arm-styrka!
 
Här klättrar hon upp och ned i repet tills handflatorna är alldeles röda! Burpees är hon också en hejjare på och så snart Filippa kommer hem i helgen så blir det armhävnings-tävling - ett stående inslag då dom ses :)!!
 
 
 
 
 
 
En grym rump/benövning som jag brukar köra det sista jag gör då jag har benpass är denna ! Låt aldrig gummibandet bli löst utan jobba i sidled och hela tiden med tight band (mer och mindre)
Bränner gött i skinkorna
 
 
Nu ska jag ta på mej kock-mössan och laga till en riktig familjerätt, spagetti och köttfärssås!
Eller köttfärs är det visst inte..... använder alltid vegetarisk färs men säger det inte högt så de andra i familjen hör, schhhhh!
 
Så en veggie tisdag coming up
 
 
//PIllan


Måndag med nedräkning

 
 
 
Måndag
 
 
Tiden fortsätter att rusa fram och bara 10 dagar kvar till dopparedagen! Själv har jag påbörjat nedräkningen inför julledigheten och bockar av, fyra dagar kvar :)
 
I eftermiddag ska vi få njuta av Förskolans årliga lussetåg och som alltid håller dom till utomhus.
Då det plötsligt blivit en hel del minusgrader så får man försöka att klä sig varmt.... Nikki har själv bestämt att i år ska hon vara tomte så hon får nog köra täckbyxor under... så det blir en typ av TomteMichelingubbe ;) !!
 
 
Idag var även den årliga Lilla Julafton med minigänget inplanerad,  men på grund av sjukdomsfall så blev den tyvärr inställd...
Så trist och jag inser att Nikki lär få ett mindre breakdown då jag kommer och ska hämta henne och meddelar detta... :/
 
Får bli någon slags "muta" tror jag...
 
 
 
Litet snabbt men oerhört gott middagstips får bli det ovan på bilden!
 
Detta var verkligen vad kylskåpet förmår, just den dagen
Lax som jag la på en plåt tillsammans med sötpotatis i kuber.
Ringla över olja och krydda
In i ugnen i cirka 20 minuter
 
Precis när du tagit ut plåten så smular du feta ost över sötpotatisen så den blir lite smält... Ja sedan är det bara att fylla upp munnen och njuta !
 
 
//PIllan


13 december

 
 
 
Natten går tunga fjät......
 
 
Jamen så mysigt att tassa upp i morgonmörkret och tända det tredje ljuset, bänka sig framför tv:n och titta på det vackra luciatåget! Får nästan en tår i ögat varje gång och idag var det verkligen vacker skönsång!
Nikki undrade dock vilket språk de sjöng luciasången på..... ;)
 
 
Då vi hade en trevlig middagsbjudning igår som inte avslutades förrän Askungentappadeskon-timmen så är vi lite trötta i luvan. Vi botar det nu med mycket kaffe lussebullar och Vinterstudion på tv!
 
Ska även ta en uppfriskande prommenad om nån timma men det gäller att klä sig varmt för här visar termometern -12 idag!!
 
 
 
 
Goda lussebullar med mandelmasse-fyllning
 
 
 
Hela kvällen ska jag sedan tillbringa med mina trevliga arbetskamrater s å Nikki ska få följa med mormor till kyrkan för att få se Ånges lucia krönas.
 
 
Ha en ljus och fin Lussedag  //PIllan


Bara lite lördags-surr

 
 
 
 
Hej på er
 
Idag är det jobb några timmar för mej och sedan ska jag faktiskt förbereda för en liten middagsbjudning.
Ser verkligen fram emot att träffa dessa vänner då det blivit ett långt uppehåll sedan vi umgicks senast...
Ibland kommer så mycket annat emellan
 
Längtar efter att sitta med ett glas vin och prata, skratta och "catch up"
Inte mycket som går upp emot en härlig middag med trevligt sällskap!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Såg ni förresten Skavlan igår med Madeleine och Chris som gäster?
Det gjorde jag och jag tror verkligen att det var till deras absoluta fördel att dom ställde upp denna intervjun då den både var intressant och öppenhjärtlig.
Chris gjorde ett väldigt gott intryck och även Madde!
 
Har även sett i olika sociala medier idag att dom verkar fått tummen upp
 
 
 
 
 
 
Nej men nu ska jag  inte bli mer långvarig här inne idag så jag önskar dej en härlig lördag!
 
 
//PIllan


Vi komma, vi komma från.....Villavillekulla!

 
 
 
God morgon
 
Idag känns det verkligen som en god morgon!
Jag tassade nämligen upp redan strax före kl 06 och jag skulle inte börja jobba... Nä istället blandade jag till en smoothie som jag tog "on the way" och begav mej till gymmet :)
 
Så himla skönt att få köra ett svettigt pass och komma hem igen lagom till julkalendern och frukost med Nikki!
Så nu sitter jag här nyduschad med en kopp kaffe och känner  mej extremt nöjd
 
 
 
 
I går förmiddags hann vi också med träning men även lite pepparkaksbak
 
Detta bak sköter alltid mormor tillsammans med Nikki men nu hade mini en deg med sig hem från farmor så vi bakade snabbt ett litet gäng peppisar.
Det går ju fort då degen är klar och till minis stora glädje bakade vi med hennes formar som hon ärvt efter Filippa.
 
 
Hela Pippi-familjen fick det bli :)
 
 
 
 
 
 
 
Visst är dom söta!?
 
 
Nu blir det bara att ha en skön förmiddag (ja lite plock och fix som aldrig tar slut...) innan vi ska ta oss an förskola och jobb.
 
Ute på gården är det som en riktig skridskobana nu efter plusgrader och regn.... :/
Alltså jag protesterar! Men det skulle väl bli lite kyligare som det verkar. Snälla släpp ned lite snö också så vi får en vit jul, så mycket trevligare då
 
 
Fin fredag  //PIllan


Varma Tonfiskmackor

 
 
 
 
 
God morgon
 
Vaknat tidigt idag... har sovit "ut" några mornar nu men idag var det pigg och klarvaken före tuppen igen :/
Ja jag var väl färdigsoven helt enkelt (får jag hoppas...)
 
 
Sitter här med mitt älskade kaffe och tänker att jag tipsar om en riktig proteinmacka som ni kan prova att göra!
 
Ingredienserna är
 
Tonfisk i vatten
Keso
Hackad purjolök eller röd lök
Citronpeppar
Ost
Osötat surdegsbröd
 
Blanda tonfisk, keso, lök och krydda till en röra
Lägg på mackorna och på med osten
In i ugnen 200 grader i cirka 15-20 minuter (till osten börjar bubbla)
 
Dessa varma mackor är riktigt goda som lunch eller efter ett hårt träningspass!
 
 
 
 
 
 
I dag ska jag och mini köra armar och vi ska göra det så Nikki tycker det är riktigt roligt nämligen med mycket häng i ringar och repkättring!
Hon som är så lätt i kroppen är en fena på att klättra i rep. Tror även att min hjärna tror (trodde) att jag var mästare på detta.... Den minns hur lätt jag hävde mej upp i detta redskap på gymnastiken men då jag väl provade för någon månad sedan så hade tydligen inte kroppen samma uppfattning!!?
Alltså detta är ingen övning för en tung rumpa... ha ha ha!
 
 
Kvällen tillbringas på jobbet och nu jobbar jag varje dag fram till nästa torsdag då jag kliver ut för en rätt så lång ledighet!
Bara att "tugga på" nu ...
 
 
//PIllan


Glöggtips & Gran-klädd

 
 
 
Ledig onsdag minsann
Bäst att passa på att försöka få så mycket som möjligt gjort denna dag... för sedan jobbar jag ända in i kaklet inför julsemestern!
 
 
Nikki har ju 5-årsgrupp på onsdagar så i morse då hon var där så passade jag på att gå ut på en PW. Under tiden fick jag ett mess om en lunchbjudning vid 12 ! Lyxigt :)
Jag och Nikki begav oss till Kamilla och Tilda och blev bjudna på broccoligratäng och risgrynsgröt, mums!
 
 
Väl hemma så åkte granen (plastic fantastic) fram och fick sina finaste "kläder" på
Hade tänkt mej lite guldiga inslag i år men.... det jag beställt var slutsålt så även detta år pryds granen av vitt och silver, stjärnor, renar och istappar!
 
Så himla mysigt då den kommit på plats!
 
 
 
 
 
Glöggälskare av rang som jag nog ändå måste kalla mej själv (sippar minst en liten mugg om dagen nu...) så tänker jag att det kan vara på sin plats med lite tips kring denna varma söta dryck!
 
Då jag även som kanske bekant är väldigt förtjust i Zinfandeldruvan när det kommer till vin så blev jag väldigt glad då jag hittade en glögg just gjord på denna druva!
 
RIPA
 
Ripa Zin görs på ett rikt och mjukt zinfandelvin som varsamt kryddats medd klassiska glöggkryddor. Smaken är intesivt frukrig med stort inslag av kanel, kryddnejlika och toner av solmogna moreller.
 
Jag ger det 3,5 av 5 möjliga snöflingor ;)
 
 
                                      
 
 
 
Nu ska dammsugaren fram och det ska även komma fram lite nya kuddar till soffhörnen. Känns som det ligger saker överallt just nu så en snabbplockning och lite dammtork ska jag också fixa!
 
Kvällen tillbringas självklart i ....gymmet! Ingen skräll kanske ;)
 
 
//PIllan


Mellan jobb och träning

 
 
 
Hallå på er
 
Jag är hemma och mellanlandar lite innan det är dags att sticka iväg och leda ett fartigt aerobics-pass!
Lite smoothie och lite snabb-bläddra i träningstidning under tiden middagen blir klar.
Här blir det nåt så "fint" som blodpudding och bacon idag ;)
Ibland är det bara så gott (kanske järnbrist...) och det måste vara med knaperstekt bacon till! Jag gör dem alltid i ugnen för då blir dom perfekta 
 
 
Har även varit en snabbis till Susanne som precis flyttat till större lokal med sin hudvård. Jättefint har hon fått det och jag bokade självklart in en tid för att bli lite extra fin till jul ;)
För er som bor häromkring så kan jag tipsa att hon har öppet hus nu på lördag mellan kl 11 - 15 med lite mingel och bra erbjudanden!
 
//PIllan


Håll i hatten...och lite paketinslagning

 
 
 
 
 
Ja inatt har jag inte sovit speciellt bra.... Det har blåst för fullt och då detta sker så låter våran fläkt ( på toaletten bredvid sovrummet ) väldigt mycket!
Den liksom "slår" i takt med vinden och det väcker mej hela tiden
Jag ogillar verkligen blåst, man vågar knappt titta ut och se vad som blåst iväg!
Här hemma hade ena ljusslingan från stora granen gett sig iväg på ett litet äventyr....
 
 
 
 
 
Igår kväll kom i alla fall Nikki och A hem från sin helgtripp. Så härligt då Nikki kommer springande in genom dörren och kastar sig i min famn ♥
Sen vet hon inte hur fort hon ska kunna berätta allt hon gjort hos farmor och farfar :)
 
Gulleungen
 
De hade ju som sagt även hälsat på Filippa och det tyckte Nikki var roligt! Även en hockeymatch besökte dom och Nikki påstod att hejarklacken skrek så högt att hennes hår i örat försvann...?! ;)
Vart får dom allt ifrån
 
 
 
 
 
Här hemma hade visst tomten varit förbi och lämnat de första klapparna...!
Ett stort till Nikki och hon blev alldeles till sig då hon såg dem. Kan nästan minnas känslan själv från då jag var liten och klapphögen fylldes på. Det skulle klämmas och kännas och ruskas på dessa paket. Vill minnas att jag en gång även öppnade ett hörn på ett paket för jag var SÅ nyfiken....
 
 
Klapparna är i år inslagna i guld och silver, lite bling och lyx-känsla
Papper hittade jag på Clas Ohlson, lite otippat men jag det fanns riktigt mycket fint i denna butik. Allt från inredning med köksporslin till fina ljusstakar och annan belysning!
 
 
 
 
 
Idag har vi en lugn morgon och om ett par timmar blir det en sväng till gymmet för oss. Mini är pepp för repklättring och jag ska fortsätta "väcka" mina sovande muskler. Biceps och axlar ska skakas om ordentligt idag!
 
 
//PIllan


Andra söndagen i advent

 
 
 
 
God morgon söndag
 
 
Att vakna en söndag efter ett julbord med jobbet och känna sig utvilad och pigg i knoppen är nog inte alla förunnat... ;)
Men så är det för mej idag då jag bara drack julmust till maten.
 
Däremot är nog magen lite tung.... men kroppen är nu fulladdad för ett gympass och en skön PW senare idag! Mitt intag av lax och sill gick som vanligt lite "överstyr" och när det varma dukades fram kunde jag bara få i mej lite omelett. Så ni hör protein-omega3-deluxe för min del!
Vi hade himla trevligt och startade redan vid 16.30 med en liten arbetsplatsträff och klockan 01.00 pip, la jag huvudet på kudden. Många timmar och många skratt gör mej  SÅ nöjd och glad!
 
 
 
 
 
Bilderna ovan är tagna i fredags då snön vräkte ner i några timmar. Vilken tur att jag tog dessa för nu har det berömda slasken tagit över igen...
Många plusgrader och regn mellan varven i december är lite crazy i min del av landet kan jag tycka...
Mycket mysigare då med vitt och minusgrader
 
 
Här får ni äntligen en blick på den nybyggda brokvisten! Ni får tänka er att även en ny vit dörr sitter på plats (vi har inte hittat riktigt rätt än...)
Detta är ganska precis som bron såg ut i orginal från slutet av 1800-talet. Vi har nämligen en väldigt gammal bild på huset som min farfars farfar byggde och jag är som jag tidigare berättat sjätte generation som bor i huset! Jag skrev ett inlägg om detta för några år sedan och du kan läsa om det här
 
De fina snickerierna har vi fått specialbeställa och utförda utefter just de gamla fotografierna och det blev precis så som vi ville ha det!
 
 
                                        
 
 
 
Här har ni mej innan jag begav mej till julbordet igår.
Utsvängd både i midjan och vid fotknölarna men nästan bara Svart svart svart.... trist men jag äger tyvärr ingen glittrande röd julklänning....
Dock hittade jag en röd detalj som jag satte på huvudet! Trodde mej även ha ett par röda pumps men de hade tydligen "fått fötter" ha ha.. och sprungit sin kos, för jag hittade dem inte då jag skulle iväg?!
 
 
Nu önskar jag er en riktigt mysig andra advent
 
 
//PIllan
 
 
 


Mysmorgon i väntan på dagen

 
 
 
 
Här i min ensamhet har jag redan tassat upp och bryggt en kanna med kaffe.... Huset är helt tyst, bara en mjuk katt som stryker runt mina ben. Ute är det fortfarande alldeles mörkt
 
 
Frukosten består av kvarg med citronsmak toppad med granola, kakaonibs, kokos och liten klick nötsmör, kaffe, apelsiner (så goda nu ) och en färdig smoothie av märket Naked, god!
 
Gick och la mig direkt då dom avslöjad vem som vann Idol så därför är jag inte alls trött nu då jag sov till klockan 07, lyx efter många mornar då larmet väckt mej 05...
Både Martin och Amanda var ju toppen igår och det var kul att en lite "oväntad" idol fick vinna. Han är liksom inte stereotypen av Idolvinnare! Amanda kommer nog att få skivkontrakt snabbare än hon hinner blinka ändå liksom ?!
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta och mysa runt här hemma, titta lite på Nyhetsmorgon, fixa med tvätten och fortsätta surpla kaffe!
När dagen gryr ska jag självklart en vända till gymmet, det blir rygg och triceps idag och jo benen/rumpan hälsar hej vi känner att vi lever igen ;)
Måste även en sväng in till Annika för lite fina blommor, ja mer hyacinter helt enkelt!
 
Sedan är det nog bara att försöka börja jobba på den lite glammigare looken..... eller festlooken åtminstonde! Herregud jag fixar mej så sällan till fest så jag lär börja i tid :)
Årets första julbord coming up!
 
 
Ha det så bra  //PIllan


Sopslut....

 
 
 
 
T G I F !! nästan skriker jag just nu....
 
Jobbat 7 dagar på raken och de flesta tidiga mornar. Så trött och ser verkligen fram emot en sovmorgon? och ledig helg nu!
 
Direkt efter jobbet bytte jag om och åkte till gymmet. Skönt att få svettas in helgen och det gjorde jag verkligen. Började med 40 minuters lätta intervaller på löpbandet. Som jag skrivit tidigare så känns flåset ganska OK
Sedan in i gymmet för att testa pull ups, chins och sedan ett pass för axlar och biceps, mina favoriter!
 
Men attans så svag jag blivit.... :/ Märks tydligt då jag ska utföra chins och dra min egen kroppsvikt! Nä nu är jag nere på 0 och det är bara att jobba sig uppåt sakta men säkert.
 
(överdriver lite för 0 är jag väl kanske inte riktigt på....)
 
 
 
 
Nu ska jag strax slänga i mej nåt gott som står i ugnen med massor med proteiner! Ni ska få recept framöver I promise ;)
Sedan ska jag tända upp i kakelugnen, bulla upp med peppisar, ädelostar, glögg och sjunka ner framför Idol finalen
 
Nu tar vi helg!!
 
 
//PIllan


Påfyllning efter en skön dag

 
 
 
 
Ni vet att jag skrev den där juliga listan igår.... och där blev jag påmind om köttbullar och rödbetssallad.
Alltså jag var bara tvungen att sno ihop ett gäng och äta, Så Gott!!!
 
Som vanligt gör jag allt på en höft men ingredienserna i mina köttbullar är följande
 
Färs
ägg
ströbröd
grädde
fransk senap
vitlök
gul lök
kalvfond
salt
svartpeppar
 
När köttbullarna stekts och blivit gyllenbruna häller jag på mer grädde i pannan och smular i en bit köttbuljongtärning. Låter det puttra ihop en stund
 
Äter tillsammans med potatis, rödbetssallad och en grönsallad gärna med fetaost som passar bra till rödbetorna! Alltså mums
 
 
 
 
Förutom en timma i gymmet i morse hann jag även med en PW på cirka 40 minuter.
Så himla skönt att hinna ut då solen är framme och att det dessutom var några minusgrader och frisk härlig luft gjorde inte saken sämre...!
Solen är verkligen inte långvarig om dagarna nu... den hinner knappt göra ett litet skutt över kullarna innan den är på väg ner igen...
Gäller att passa på då tillfälle ges för att få en liten dos ljus
 
 
//PIllan


Nyfärgad knopp men idag fokus på ben

 
 
 
Morning
 
 
Här sitter jag och ser vänlig ut ;) Ha ha ... sorry för den gryniga bilden men som ni ser var klockan redan efter 18 i går kväll och då är det mörkare är mörkt!
 
Ville bara visa upp min nyfärgade knopp och hur glad jag är att i några veckor slippa den grå sorgkanten....
Hade en fundering på att färga mej helt grå (som är såå modernt just nu & snyggt) men jag vet inte... är väldigt guldig i mej själv och min hud så man kanske ska vara "kallare" om det ska passa ??
 
 
 
Nåväl idag är det totalt fokus på nedre delen av kroppen för om en stund ska jag inta gymmet och köra ben/rumpa. Det ha inte blivit någon riktig legday sedan jag frisknade till så jag förväntar mej en rejäl träningsvärk de kommande dagarna och jag kommer att välkomna den med ett glatt sinne ;)
 
Dagens pass ska jag köra med relativt lätta vikter men verkligen söka kontakt med mina muskler på de "rätta ställena"
 
Squats med skivstång - djupa långsamma
Benpress i smithmaskin - ligger på bänk och pressar men fötterna upp stång
Utfallsgång - både med kettlebells i händerna och snabbare utan vikter
Marklyft med skivstång
Legcurl isolerad övning i maskin 
Höftlyft - överkroppen eller egentligen bara axlarna ligger på bänk och du har skivstången vilandes på höfterna. Lyft/pressa stången och höften från golvet (nästan) upp och ned. Denna övning tar extremt mycket på rumpa
Pistols med hjälp av trx-band
 
Yes detta är mitt mission idag och jag tror det blir ett riktigt pass att bita i
 
 
 
För övrigt så åker Nikki och A till Dalarna idag. De ska hälsa på Filippa och gå ut och äta med henne ikväll. Nikki har inte varit till Filippas lägenhet ännu och är väldigt pepp. Sedan blir dom kvar hos farmor och farfar över helgen. Jag blir mao solokvist och ska därför förhoppningsvis träna mycket den kommande helgen! Har även ett julbord att se fram emot på lördag med jobbet, jippi, Omega fettsyror here I come!!
 
 
//PIllan


Julig lista

 
 
Hej på er
 
Gör som många andra bloggare just nu och lägger ut en lista med lite julfrågor/påståenden idag.
Häng med!
 
 

Pepparkakor eller lussebullar?

Lussebullar, kan inte få nog av saffransdoften!


Skumtomtar eller knäck?

Knäck, men är ju som bekant ingen godisråtta... 


Ischoklad eller marsipan?

Nej tack


Köttbullar eller prinskorvar?

Köttbullar, mina egna med mycket vitlök, fransk senap och grädde


Julkorv eller julskinka?

Äter inget av det...


Lax eller sill?

Där tar jag pax på bägge ;) Men om jag propmt ska välja så lax!

 

Sylta eller pastej?

Där svarar jag också nej tack... Har aldrig ätit någon av dessa ?!

 


Bild: Pinterset
 
 

Paradis eller Aladdin?

Som sagt, ingen godisråtta men väljer Aladdin (finns trillingnöten kvar..? )


Revbensspjäll eller Jansons?

Jansson men inte för mycket anjovis. Ingen rätt jag lagar själv men äter den gärna med en knäckemacka och ett glas kall öl


Glögg eller julmust?

Åh mina två absoluta jul-cravings!! Ehhh då väljer jag glögg helst varje dag fram till jul!


Rödbetsallad eller dopp i grytan?

Rödbetsallad, ett måste till mina köttbullar i juletid!


Ris a la Malta eller gröt?

Det förstnämnda är gott men inget går upp mot en skål gröt ;)


Hemma eller borta?

Jag har nästan aldrig varit hemma på jul utan alltid hos min mormor och på senare år hos mina föräldrar... Jag är en riktig hemma-lover men säger dock borta just på julafton


Utomlands eller Sverige?

Sverige

 

 

Visst var detta en rolig idé !?

Bild:Pinterest

 

 

Mysteriet på greveholm eller Sunes jul?

Hallå Trolltider! Var nog "för gammal" då de andra visades...



Chokladkalender eller paketkalender?

Chokladkalender och då inte för att jag gillar choklad utan för att jag är för lat för att fixa paketkalender till mina barn... Tror jag gjorde det ett år när Filippa var liten


Plastgran eller äkta?

Plastic-fantastic !! ;) Ser helst att jag slipper barr ända fram till påsk....



Arne Weise eller Ernst?

Just nu ser jag väldigt mycket fram emot i morgon kväll då Ernst dyker upp i rutan men som en gammal nostalgiker gillar man ju Arne ändå lite mer ;)

 


När vill du att första snön ska falla?

Ja första advent passar bra men ingen önskning som gick i uppfyllelse i år...


Har du haft en grön gräsmatta på julen?

Jo det har hänt några gånger... 


När är det dags att pynta?

Ett par dagar innan första advent drar jag igång. Granen kläs i mitten av månaden och allt åker väck så snart nyårsafton har passerat!


Kan du komma på något negativt med julen?

Inget direkt för egen del men får en klump i magen då jag tänker på barn som far illa av föräldrar som dricker för mycket under julhelgerna... 

 

Favorit julfilm?

Trolltyg i Tomteskogen (barn)

Fanny & Alexander, kanske ingen direkt julfilm mer än de första 30 minutrarna...Men dom är väldigt fina!


Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul?

Proppmätt... hi hi


När öppnar du dina julklappar?

När tomten har delat ut dem... efter maten vid 19-tiden 

 

Favorit juldoft?

Saffran!!

Vad framkallar mest julstämning?

Just precis dofterna. Älskar de klassiska juldofterna som saffran, kanel, nejlika, hyacint!

kryddiga & mustiga

 

Vad är viktigast med julen?

Familjen, tid tillsammans 

 

 

 

//PIllan

 


Snabb tisdags-veggie


 
 
 
God morgon
 
 
Såå trött då klockan ringde i arla morgonstund....
Men bara jag klivit upp och tagit mej i till badrummet så har jag kvicknat till! På med facet och iväg på ännu en jobbförmiddag.
Fyra tidiga mornar på raken och detta är nummer tre så bara en till, sedan sovmorgon!! Ehh ja ni vet hur det brukar gå med mina sovmornar :/
 
 
 
1 december och tisdag innebär ju två härligheter - julmånad och aerobics, wieee!!
Längtar verkligen efter att träffa mitt gäng ikväll, massor av uppdämd energi som vill UT
 
Igår var jag både på spinning och core. Spinningen funkar finfint och jag älskar då jag kan lägga mej på runt 75% av max. Då får varenda svett-por svämma över och pulsen/hjärtat får jobba på en relativt jämn skön nivå.
Väntar med att ta ut mej mer än så just nu, vill inte känna blodsmak riktigt än. Fortfarande lite snuvig och luftrören är inte helt återhämtade....
 
 
Under core-passet fick jag ett ganska rejält blodsockerfall... gah trodde jag skulle måsta avbryta men jag klarade de sista övningarna.
Visste inte hur snabbt jag skulle få i mej ett gäng snabba kolhydrater efteråt!
Var lite för lång tid sedan jag åt middagen och 50 minuters spinning tar på krafterna.... ändå tog jag lite bcaa-dryck mellan passen men systemet var tömt....
Är dessutom väldigt känslig och har så varit sedan jag var barn. Jätteviktigt med mellanmål för mej som jag skrev om här
 
 
 
 
 
 
 
Vid det här laget vet ni att jag förespråkar minst en vegetarisk middag i veckan! Hos oss blir det ofta två...
En snabb veggie ser ni på bilderna
 
Då man inte har tid att göra egna vegetariska biffar finns det massor med märken i frysdisken.
Här har jag stekt på ett gäng Findus ärtbiffar och som tillbehör en sallad med allt vad mitt kylskåp förmådde just den dagen!
 
Blandade salladsblad, rivna morötter, fetaost, tomater och broccoli. Till detta en sås med pesto utrörd i turkiksk yoghurt.
Detta tar bara några minuter att fixa och smakar väldigt bra!
 
 
Ha en strålande tisdag  //PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se