Piffar till advent

 
 
 
 
Både igår och en del idag håller jag på att få det lite adventsmysigt här hemma. Jag har börjat i köket och matrummet för båda dessa rum känns "viktigast". Där ska det kännas mysigt och välkomnande och det mesta krutet läggs för mej på blommor (doft) och mycket ljus. Både levande ljus och lampor, typ stjärnor och liknande!
 
 
Här är det favoritdoften i form av hyacinter som får ta plats på matbordet. Alltså jag älskar den doften och kör ner näsan i dem flera gånger per dag ;)
 
 
Ska alldeles strax fixa med lite andra växter och mossa som jag varit och köpt, vill fylla på med  grönt och gärna  barr- växter, små enar och minigranar lite varstanns just nu. Så fint tycker jag.
 
Stod och klurade på julstjärnor - vita, men jag brukar aldrig lyckas med dem...de bara tappar bladen... förmodligen vattnar jag dem för mycket?!
 
 
 
 
 
 
Något annat som jag pysslat med denna förmiddag är min dator....alltså jag är så dålig på det ?!
 
Men i alla fall hade mitt säkerhetssystem ...heter det ens så?? Ja men ni fattar sånt som ska förhindra hackning osv, det hade löpt ut, för flera månader sedan! Ja sånt kan jag verkligen skjuta på tills det bara är kris, vilket det obviously var nu då datorn var helt konstig....
Men jag fick tag på en jättesnabb och duktig kille och nu är det fixat och datorn funkar fin-fint igen:)
 
Bra där Pillan
 
 
 
 
 
Ha en bra dag
 
//PIllan


Slutet...

 
 
 
 
Onsdag och vi närmar oss första advent med stormsteg, så himla välkommet! Snön faller dock här idag så lite ljusare tack och lov men ännu mer tack att november snart är slut!
 
 
 
Ett annat slut som jag väntat på och som jag äntligen har läst är sista delen av Millenium-serien! Har man som jag läst alla de andra böckerna bara måste man ju få veta hur det går för Blomkvist och Salander !
 
Jag gillade Lagercrantz första bok allra mest "Det som inte dödar oss" och precis som när jag skrev om den så tycker jag att han lyckas förvalta karaktärerna väl och skriver i Stieg Larssons anda!
Dock måste jag meddela att den här allra sista boken har lite för "tunn" story för att leva upp till mina höga förväntningar...
Den är absolut läsvärd och spännande från första stund men jag hade nog förväntat mej mer bara....
 
 
 
En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.
 
 
 
 
 
 
Nu är jag så sugen på Pascal Engmans senaste "Råttkungen", jag har verkligen fått en ny favorit-författare i honom!
 
Ho ho Tomten här har du ett tips på klapp ;)
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin onsdag
 
//PIllan


Snoriga tjejer och ledig tisdag

 
 
 
 
 
 
Det är nåt knas med min dator...den är seg som en gammal get och problem med bilder etc! Filippa skäller på mej och menar att man kan inte räkna med att en dator som är typ 8 år ska funka!
VA?! Det tycker jag att den ska ;)
 
Nåväl ni får hålla till godo med en mobilbild idag, motivet är ju gulligt iaf!
 
 
 
 
Både Nikki och Filippa är lite halv-krassliga just nu, nyser, hostar och snorar.... Men båda är på benen men som sagt lite förkylda. Det hör väl till i detta grå-väder?!
Inte många soltimmar levererade den här hösten alls. Jag försöker proppa i dem D-vitamin osv men bacillerna är starka...
 
Peppar peppar, ta i trä så känner jag mej pigg och rask
Jag är ledig men uppe i ottan och har hunnit städa toaletterna.
Ni vet allt från avlopp till lådor som rensats från gammalt smink, gjort rent alla borstar, torkat överallt. När jag ändå hade farten uppe så gick jag igång på lådorna i garderoben. Slängde massor med gamla trosor och BH:ar plus strumpor. Skafferiet är också utrensat och torkat så nu känner jag en skön tillfredsställelse!
 
Ska fortsätta att fixa här ute med små granar och belysning, gäller att passa på när man är på G!
 
 
//PIllan


Jobbet kallar

 
 
 
 
Hoppas ni alla har en riktigt skön fredags-feeling idag!!!
 
Jag har det och har till och med fixat till mej lite extra med lockar i håret och snygg blus ;) Ibland så finns orken för detta... skämt och sido men visst känns det kul att piffa sig lite extra då det vankas fredag även om man bara som jag, ska tillbringa kvällen med kollegorna!
 
Jo jag kliver på min jobbhelg nu i eftermiddag och blir tack och lov "utsläppt" för julbord i morgon sedan kör jag på söndag eftermiddag igen.
 
 
Jag har hunnit lagat en flygande jakob här som jag ska ta med i matlådan. Alltså hur gott?!
Väldigt om du frågar mej. Tur ändå att jag inte äter det så ofta för det innehåller ju en hel del kalorier!
 
Bacon, grädde och jordnötter liksom, hello bulk!
 
Men väldigt smarrigt
 
 
 
Enklast att göra lockar med plattång tycker jag.
Har även sådan locktång som är som en kon men använder ofta plattången. Nu får dessa lockar hålla sig på plats för i morgon har jag inte mycket tid att fixa mej innan bussen mot julmaten avgår, det blir bråttom bråttom helt enkelt.
Då gäller det att tänka till och som idag fixa lockarna redan i förväg. De kommer inte att vara såhär fina i morgon men det är en bra grund att tex toupera och göra en snabb uppsättning!
 
 
 
 
ha nu en riktigt mysig fredagskväll
 
//PIllan


Grönssaker - for the win!

 
 
God kväll på er
 
 
Jag och Filippa har precis kommit hem efter ett superhärligt svettigt träningspass. Helt underbart och roligt att jag fick sällskap ikväll.
Vi skrattade högt flera gånger och under sista kvarten var det lite avslutande yoga/rörelseövningar och vi liksom bara bubblade och kunde inte titta på varandra för då brast det.... haha
 
 
A har rest bort på kombinerat säljmöte och samkväm hela helgen så det är tjejerna kvar här hemma. Dock har jag jobbarhelg så Nikki får bli hämtad av mormor efter skolan i morgon. Plus att på lördag ska mitt jobb iväg på julbord, årets första!! Är så pepp på detta. Jäklar vad jag ska proppa i mej lax och sill och skölja ner allt med iskall julmust, mums!
 
 
Men idag fokuserar vi på grönsaker istället. Alltså sådana ihop-plock-tallrikar är bland det bästa jag vet! Bara tar fram allt jag är sugen på i grönsaksväg och tillagar. Vissa saker är varma och annat bara kallt som det är
 
 
 
 
 
Här blev det sötpotatis i ugn med chiliflakes och röd lök, palsternacks-pommes, stekt halloumi, rivna morötter, lite körsbärstomater och och och grönkål kokad i grädde med lite flingsalt, det är SÅ gott!
 
Till detta rörde jag ihop yoghurt med mosad fetaost och lite citronpeppar
Enkelt, snabbt, gott och massor med vitaminer!
Att grönsaker kan vara så himla gott alltså, jag saknar aldrig kött när jag äter liknande tallrikar!
 
 
Nu ska vi duka fram lite peppisar, ädelost och glögg här, vi måste ju börja vänja smaklökarna liksom!
 
 
Trevlig kväll
 
//PIllan


Pysselkväll hos Annika, startskott för advent

 
 
 
Ja i år går startskottet lite tidigare än vanligt.... Annika hade nämligen fullbokat då jag skulle boka och därför fick jag tid den första av alla pysselkvällar.
Men såklart lika mysigt som vanligt!
 
 
 
Jag har med åren lärt mej mina begränsningar när det kommer till pyssel och fixar bara mina krukor till köksfönstren med lite enar och glitter (bild kommer framöver). De andra medverkande är desto flitigare och tillverkar jugrupper på löpande band!
 
 
Jag är liksom mer lagd åt att socialisera, fika och klämma, dofta och gå runt och mysa ;)
 
 
 
 
 
 
 
Uppdukat med glögg, kaffe och massa godsaker!
 
Svårt att motstå helt enkelt....
 
 
 
 
 
Ja titta så mycket fint som växte fram under kvällen!
 
Det mesta var dock i grönt, vitt och lite silver.... de flesta tycker nog att det röda får komma fram lite närmare jul.
 
Jag har dock alltid mest av vitt och grönt på jul, det är liksom mina jul-färger även om det brukar dyka upp en del vinrött också.
 
 
 
 
Några tomtar hade flyttat in i butiken och här är ett gäng som man både kan hälla ur eller stoppa fulla med godis och lyfta på mössan för att smaka!
 
 
 
 
Idag har vi spöregn här.... not so crispy anymore...! Igår var jag och Filippa på en prommenad och det var verkligen så vackert med snö i alla träd, det är borta nu kan jag säga :(
 
 
Nåväl tisdag och aerobics att se fram emot
 
 
//PIllan
 
 
 
 


Lussebullar fulla frysen!

 
 
 
 
En sådan här bild när Nikki står på samma plats har jag från alla år vi har bott i huset. Nu är hon så lång så hon inte behöver en pall att stå på!
 
 
 
 
 
 
Tidigt i går morse så var jag och Nikki redo för lussebulls-baket!
 
En tradition som vi alltid gör i mitten av november. Det är ju liksom NU man är som mest sugen på saffran så vem orkar vänta till lucia....
Nä fram med bunkar, mjöl och den gyllengula kryddan, på med julmusik och bara kör!
 
Älskar den här tiden då allt ska fixas.
 
 
Vi bakade både traditionella lussebullar och snäckor fyllda med mandelmassa. Dom blev väldigt goda tycker vi båda . Har alltid kesella i degen och mindre mjöl än vad recepten säger då får jag dem riktigt fluffiga och saftiga, inga torra bullar här inte!
 
 
 
 
Köket fyllt av mjöliga bänkar och plåtar överallt.... Chris Rea sjunger som vanligt om att köra hem till jul och hela köket doftar saffran!
 
 
 
 
Sessan har intagit sin numero uno plats, precis under kylskåpet och skafferiet. Alltid kan det komma ner någon ost - bit eller så....... ;)
 
 
 
 
 
Snäckorna fick hackad mandel på toppen i år.
 
Gillar det bättre än pärlsocker
 
 
 
 
Vi två.... 
 
 
 
Nu har vi full frys och det är bara att plocka fram en gyllegul bulle så snart suget kommer!
 
 
I dag är det måndag igen men vet ni?? Jag är ledig måndag och tisdag!
 
 
//PIllan


Lördagsmys och juliga smaker

 
 
 
 
Det absolut första jag blir sugen på när det kommer till julmat är köttbullar, kokt potatis och rödbetssallad! Samma visa varje år
Ska dock vara mina köttbullar med mycket vitlök och fransk senap kokade i grädde, alltså mums!
 
 
 
Därför gjorde jag ett litet mini-julbord i går kväll. Lite lax och prinskorv fick också vara med, Nikki gillar inte mina köttbullar...nä hon ska ha fabrikstillverkade?!
Filippa hade passande nog varit med sin farmor och bakat tunnbröd hela fredagen så det smaskade vi också på, plus iskall julmust - ett måste till julmat!
 
 
Vi tände kakelugnen och mysde till det riktigt ordentligt och utanför började det snöa, nu är vi så pepp på advent!
 
A var ute och tog adventsgranar under dagen medans jag och tjejerna lekte Askungens flitiga små möss här hemma. Vi städade och gnodde på i ett rasande tempo, skönt när man får lite hjälp ibland. Ännu skönare att sätta sig vid middagen då huset är skinande rent!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippas mobil ringde strax efter att vi ätit färdigt och hennes kompis Julia undrade om hon inte skulle komma till Östersund för utgång.... Jo då här har vi spontaniteten själv.
 
På ett ögonblick fixade hon sig och satte sig på tåget västerut ;)
Minns inte när jag själv var spontan?? Jag är planererskan som vill ha koll på allt...hihi
Hoppas dom hade roligt i alla fall!
 
 
Idag fortsätter myset här hemma för jag och Nikki ska nämligen baka lussebullar! Åh förstå doften av saffran
 
 
 
//PIllan


Något nytt, något gammalt

 
 
 
Äntligen fredag, så peppad!!!
 
 
 
Jag har varit bortrest på utbildningar även den här veckan men nu är jag hemma.
Fick  starta dagen med ett riktigt svettigt spinning-pass. Det var ett rent intervallpass och jag kände mej så taggad och fräsch i kroppen så jag gav nästan allt!
Kom nog upp i runt 95-97 % av max där på några ställen.... blodsmak i munnen och svett i hela ögonen underbart om du frågar mej ;)
 
Inte så ofta jag tar ut mej riktigt så mycket därför älskar jag det extra då jag verkligen pressar mej!
 
 
 
Annars ska jag bara försöka göra mej lite extra fredagspiffig innan jobbet idag. För direkt då jag slutar ska jag, Filippa och min mamma på bubbel-provning. Ska bli så mysigt att göra något sådant tillsamman!!
 
Häng lite på Instagram framåt kvällen så hoppas jag kunna leverera er lite godbitar!
 
 
 
 
 
Sprang in på HM igår och fick med mej en ny klänning
Billig "trasa" för 300 pix men jag tycker den ser exklusive ut, så tummen upp
 
Ännu bättre var att jag hittade igen ett par riktigt gamla stövlar (måste ha köpt dem i början av 2000-talet) i precis rätt modell med nedhasat skaft! Filippa lånade dem till och med då var på weekend-resa för någon vecka sedan ;)
 
Ja dom är ju riktigt snygga och passa perfekt till klänningen
 
 
 
 
 
 
Jag är ju en mästare på att rensa bland mina saker och kläder men vissa grejjer får hänga kvar och detta var ju ett perfekt val som "save" 
 
 
Ha nu en riktigt finfin fredag
 
//PIllan


November sjukan....

 
 
 
 
 
Har ni precis som jag drabbats av november-sjukan?! Ja det är egentligen ingen allvarlig sjukdom och kan lätt botas om man bara lägger manken till....
 
 
 
Men jisses när jag kliver upp på morgonen och tittar i spegeln hoppar jag till varje gång! Undrar på allvar om inte Halloween är över för i år??
Som ett spöke
 
Håret är risigt, huden liksom tunn och nästan genomskinlig, jeansen sitter tajtare runt låren, jo men titta har det inte poppat upp en rejäl tonårsfinne också :/
Alltså den stora fulsjukan.....
Ajabaja så får man väl inte tycka och tänka om sig själv?! Jo då, jag får det i alla fall....he he ibland...
 
 
Nej fy och usch så oinspirarad jag blir av denna mörka trista månad. Kunde lätt hoppa över den och skruva fram till advent direkt!
Bloggen blir också lidande för jag kan liksom inte hitta på nåt inspirerande åt er heller...hmmm Men bara om ett par veckor hoppas jag att jag kan "blomma upp" igen och leverera lite mysigt adventsfix och dyl.
 
 
 
 
 
 
Hittade dessa fynd på Dollar store! En härlig stor vas och en ståtlig häst, gillar dom mycket!
 
 
 
 
Ikväll har jag aerobics att se fram emot och efter dessa pass brukar humörkurvar gå upp, så fingers crossed!
 
 
 
KÄMPA
 
//PIllan


Fredag, mot fjällen

 
 
 
 
Äntligen fredag, visst är det härligt!?
 
Jag startade min morgon här, bland spinningcyklar och trx-band, bästa starten!
Nu var jag inte så ensam som på bilderna utan tillsammans med ett helt gäng morgonpigga människor. Älskar dessa fredagar då man får hänga tillsammans och starta upp helgen med riktigt skönt dubbel-pass.
 
 
Igår kom jag hem från mina utbildningsdagar och där har jag bara suttit på rumpan och ätit massor med god mat. Därför riktigt kröp det i kroppen nu kan jag lova.
Usch vad det är jobbigt att vara SÅ stilla som jag ändå tvingats vara senaste dagarna..... Men väldigt givande utbildning och jättekul att träffa kollegor från hela landet!
 
 
Idag är jag helt ledig och håller på att packa weekend-väskan för en helg i fjällen.
Vi lämnar Filippa hemma och drar iväg lilla familjen. Det blir bara mys, prommenader, god mat och eventuellt lite spa!
 
 
 
 
Det utlovas snö under morgondagen så det gäller att packa med varma kläder. Dessutom öpnar några backar i morgon men det blir ingen skidåkning den här gången....
 
 
Hoppas ni alla har en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Äntligen kan vi börja längta på riktigt!

 
 
 
 
 
Nu är Allhelgona och Halloween över och då kan man genast börja fokusera på advent och jul, jippi!
Jo man måste förgylla trista november med nåt lite "glittrigt och härligt" så det är lika bra att starta så smått :)
 
 
 
Inte bara jag som är peppad utan Nikki bara går och längtar varje dag att vi ska börja julpynta.... men det där med pyntet får vänta några veckor till, men att starta med inspiration så som tidningar och smaka på julen tycker jag är OK redan nu!
 
Amelias julnummer och Barebells Xmas Fudge är tex sådant som jag redan nu ägmar mej åt!
 
 
 
Massor med härlig inspo med recept och inredning och godsaken smakar lite som Dumlekola men med lite julig touch.
Jag äter dock inte sådana speciellt ofta men någon gång ibland har jag en i väska för att fylla på depåerna. Den innehåller ju inte något socker men 20 gram protein.
Tycker alltid man ska välja rena livsmedel tex frukt eller en grönsak som mellis MEN ibland kanske suget är stort och då kan ändå en sockerfri bar vara lite bättre än "vanligt" godis!
 
 
 
 
 
 
I dag åker jag till Stockholm för kurs i några dagar.....
Hmmm det kommer nog bli mycket stillasittande och mycket mat är jag rädd.... Brukar lätt kunna bli det på sådana utbildningar! Vi ska i alla fall hålla till på en liten herrgård så det ska bli lite mysigt med förhoppningsvis sköna sängar och härlig frukost!
 
 
 
 
Ha det så bra 
 
//PIllan
 


Dubbelhelgens firande

 
 
 
 
Vilken härlig dubbelhelg!
 
 
Vi har precis vinkat av släktingar som bott över , så mysigt att ha dem här på besök. Vi startade deras besök med massa gott plock och bubbel. Länge sedan vi träffades och en del att catch up.
 
Sedan svidade vi om till lite festilgare kläder och begav oss till mina föräldrar. Pappa har ju fyllt 70 år i veckan men då var dom på Madeira men nu skulle han såklart firas!
 
Massor med god mat bjöds vi, fläskfilé, kyckling, rostbiff oilka såser, potatisgratäng sallad och frukter. Innan detta mera bubbel och snittar
 
 
Sedan en helt fantastisk tårta som ni kan se på bilden nedan, Alltså hur fin!?
 
Min pappa har ju jobbat som brandman ända fram till i våras och på tårtan tronade såklart en brandbil där brandslangen formade hans namn.
God var den också med massor med fräscha hallon!!
 
 
 
 
 
Så vacker och samma tjej som gjorde Tildas fina tårta för några veckor sedan som jag visade då.
 
 
 
 
70 år men som en ungdom, det är min pappa det!
 
 
 
 
Vackra blommor fanns det gott om hemma hos mina föräldrar.
 
 
 
 
 
 
 
Här blev vi sittandes i flera timmar med gott vin och samtalsämnen som aldrig sinade... perfekt kväll och vi stupade i säng vid midnatt!
 
 
 
I morse dukade jag fram en riktigt rejäl frukost och vi fick ett par timmars sittning igen innan våra gäster åkte vidare mot Stockholm
 
Jag har tagit en härligt solig prommenad och nu ska jag rensa bort alla lämningar sedan halloween och ladda för en ny vecka igen!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se