Äntligen måndag

Ja inte bara äntligen måndag utan även äntligen Bara Bär!
Har läst om dessa en längre tid och igår hade de dykt upp i "min" matvaruaffär. Havtorn & Mango fick göra min yougurt sällskap i morse, mumsigt!
 
Jag är lyxigt nog ledig både måndag och tisdag denna veckan så helgen fortsätter för mej och Nikki. Tur det för tvätthögen är enorm....
Vi ska även ta tag i sådant som lite utrensning av minis garderob (en favoritsyssla) och åka på återvinnings-stationen med allt som man samlar på sig.
 
Hur tycker ni att det är med sommartiden, ställer ni om er fort? Jag tycker det är lite lyxigt eftersom vi fick soa nästan till 07 i morse :)
 
//PIllan
 


Vi hade i alla fall tur med vädret!

Nikki är omättlig när det gäller slalom och bara åker upp och ned, upp och ned... ;)
 
Nikki, A och Filippas pappa softar i målområdet
 
Morfar på plats, making a Movie....
 
Filippa med sitt "entourage" av killar runt sig ;)
 
Me and my Girls ♥
 
Lite bubblor får avsluta denna dag i solen!
 
Ja det gick inte alls som vi hade hoppats idag....
Jodå solen ville aldrig sluta stråla och det var fantastiska förhållanden men i Filippas grupp startade 107 åkare, 40 tog sig ned.... Fillan var inte en av dessa...
Av topp 20 kom 5 i mål :/ Mellan 1:an och 5:an skiljde det nästan 5 sekunder.... Inte alls kul men nu är det som det är och såklart var det många ledsna tjejer som fick tröstas...
Men U15 killar tog både lag-guld och lag-brons och tjejerna knep iaf lag-bronset!!
 
Imorgon avslutar vi helgen med storslalom och förhoppningsvis får vi en lika ljuvlig dag i backen då!
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Inget att klaga över!

Filippa chillar lite innan Super-G tävlingen drog igång ....
 
Inte ett endaste moln så långt ögat når och helt vindstilla, Amazing is the Word!!
 
Mini hade såklart fullt upp och lät inte mamman sitta stilla allt för långa stunder...
 
Påfyllning direkt efter åket
 
Jamen vi har absolut inget att klaga på, vilken kanondag och superarrangemang!
Nikki och jag har hängt i backen hela dagen och hejjat på Region 2 allt vi kunnat! Sedan drog vi vidare till Vargen för att våra åkares skulle få köra in sig på lite kortsväng efter två dagars med låånga lagg och fartgrenar.
Även jag körde ett par åk då Nikki valde att ta en siesta i bilen ;) Känns verkligen att jag inte åkt med någon regelbundenhet sedan Nikki låg i min mage.... skakiga ben och spänd i kroppen....
 
I morgon lämnar vi "köttbulleåkningen" (fartgrenarna ) och går över på finliret nämligen slalom. Då startar Filippa som nummer 19 och det är alltså hennes nuvarande ranking i Sverige, inte illa topp 20 mao!!
Hon är verkligen jätteduktig i denna gren och jag önskar så innerligt att hon kan hålla sig i banan och undvika grensling och urkörning. Otroligt små marginaler och särskilt då man ger järnet.... Fingers crossed!!
 
Nu soft framför Let´s dance för min del och du glöm inte Earth hour i kväll! Jag släcker lamporna och tänder brasan ;)
 
//PIllan
 
 
 
 
 


Två solar utlovas

Lycka är att få "räjsa" med trehjulingen på altandäcket! Mini måste definitivt få en ny cykel...undrar om vi har någon kvar efter Filippa?!
 
Mumsigt fruktfat i solen får oss att drömma om dagar på stranden....
 
 
Jag har det lika bra denna vecka, nämligen att jag gör helg redan i eftermiddag, så najs!! Vi åker till stugan nästan direkt efter att vi jobbat klart.
I två dagar har jag och mini suttit på altanen och gassat i solen efter avslutat arbetspass. Som jag har saknat solen.... Nikki utbrast i bilen hem -Mamma vilket underbart väder och i morgon så kommer det två solar på himlen!
Det låter ju helt fantastsikt i mina öron :)
 
Jag tar med mig datorn till fjällvärlden så kanske det kommer någon rapport om hur tävlingarna fortlöper!
Kika gärna in på Instagram  också hemmahospillan
 
Ha det så bra //PIllan
 
 
 
 


Veggie tajm!

När jag ska äta själv blir det ofta nåt vegetariskt och så även igår.
Fräs på lite goda grönsaker, lök, broccoli, squash och paprika sedan häller du över krossade tomater (gärna med örtkryddor) lite grönsaksbuljong, salt och peppar.
Låt puttra en stund
Häll över i en ugnsfast form och skiva mozarella över och sedan smulad fetaost.
In i ugnen typ 175 grader i 20 minuter
 
Middagen är klar!
Jag åt min med gott grövre brytbröd som man kan doppa och "gojsa" runt med i maten, mums! Mozarellan blir alldeles trådig och god och sältan från fetan till grönsakerna är ljuvlig ;)
 
Jahapp det var det hela...
//PIllan
 
 
 


Freakar ur av nervositet...

Bild från ifjol, älskar den! Måste bara förstora denna då man ser hur snön yr runt henne!
 
Som jag berättat så är Filippa redan på plats i fjällvärlden och tränar inför SM-tävlingarna för fullt nu.
Jag talade nyss med hennes pappa och idag har de kört störtlopp. Detta är för Filippa och alla -99:or en ny gren för "i år" då man inte tävlar i denna före 15 års ålder.
Eftersom det är nytt och träningsmöjligheterna är begränsade (krävs rätt så långa backar) så har inte Filippa kört denna disciplin särskilt mycket. Hon hade varit nervös innan men det hade gått OK.
Men de var uppe i 100km/h... :/  I´m freaking out!!!
Fatta att åka i den hastigheten i typ långkalsonger... då håller man sig för skratt.....
 
 
Tycker att hon kan ta det lite lugnt i just denna grenen eftersom det även är första tävlingsdagen på torsdag! Jag kommer inte att vara på plats för att se den och kanske lika bra det ?!
Filippas specialitet är slalom, storslalom, Super-G och störtlopp i den ordningen. Hon kommer såklart säkerligen att bli bättre fartåkare också med tiden men ser man på Världscupen så är man ju ofta "antingen eller" liksom...!
 
Men ett helt fantastiskt väder har dom i alla fall med minusgrader på natten och klarblå himmel och jag hoppas verkligen det håller i sig veckan ut. Brassestol och solbrillor på och jag är redo för att skrika mej hes, hejja mamis älskling!!!
 
//PIllan
 
 


Fått min dos...

Bild från Instagram i söndags. Vi avslutade vår fjälltrip med en våffla i solskenet!
 
Tisdag den 25 mars betyder tydligen våffeldagen i år!
Jag fick min ranson i söndags så idag får Nikki äta våfflor hos mormor. Jag är ingen jättelover av denna "bukfylla" men visst smakar det gott någon enstaka gång ;)
 
Solen fortsätter att stråla och jag gillar att nätterna bjuder på minusgrader. Vår gård ser ut som en leråker och det blir lite bättre med nattkyla!
Efter jobbet idag ska jag och mini vara ute och se över hur rabatterna ser ut och planera lite inför kommande planteringar. Är såklart sugen på att pryda med lite krukor med penseér och hyacinter men jag tror faktiskt jag håller mej en vecka till så det är fint till påsk!
 
Ha det fint //PIllan
 


På´t igen bara!

Mini står på huvudet och mamman tränar chins ;)
 
Jamen då var det en ny vecka och lika så bra att rivstarta i gymmet tyckte båda jag och Nikki! Vi fick sällskap av Katarina och Ellie så en timma gick fort.
Rygg och lite armar fick jobba och jag fick tänka till på övningar då Katarina har en bebbe på jäsning och då passar ju inte alla "vanliga" övningar ;)
 
Nu är timman sen och jag ska strax hoppa i bingen för klockan larmar tidigt i morgon. A är på norrlandsturné, Nikki sover hos mina föräldrar och Filippa har åkt till Vemdalen för nu är årets viktigaste vecka här, SM-veckan!!
Så på torsdag åker vi också upp för att hejja fram henne såklart!!
 
//PIllan
 


Vinklubben goes Western!

Här har ni hela gänget, sex tappra ryttare ;)
 
Tack Maria för en underbar vinklubb som vi aldrig glömmer!
 
Efter turen blev det kaffe i kåsor ute på renskinnen.
 
Lite lagom kaxig efter avslutad fjälltur, pållen ser dock lite missnöjd ut.....
 
Hemma och på "fast mak" igen!
Som jag skrev tidigare så var ju vinklubben till Vemdalen i helgen och på lördagen skulle en hemlig uteaktivitet ske. En timma innan fick vi reda på att det var ridning på fjället som gällde!!
Ni kan tro att det var ett gäng nervösa damer som åkte iväg....
 
Väl på plats så var det heller inga små islandshästar utan stora nordsvenskar :/ Herregud jag höll på att göra i byxorna när jag dessutom blev tilldelad den största!! Hade svårt att koncentrera mej på vad Instruktör Johan sa till oss...
Dessa hästar skulle ridas på "western-vis" och det gjorde man inte när jag var 10-åring och sprang i stallet... 
En hand håller i tyglarna, den andra ska hänga fritt, när du lägger höger tygel mot höstens hals svänger den till vänster och vise versa, holy boly jag var helt stirrig innan vi kom iväg!
 
Vi red ut på fjället och solen strålade, Johan insåg såklart att dessa ladies tar vi runt i skritt så inget galopperande mao ;)
Men det blev en fantastisk tur som vi nog aldrig glömmer! Efteråt var det uppdukat kaffe och bullar och vi samlades på  renskinn i solen.
 
Vi var alla helt utmattade och efter middag ute på restaurang somnade vi ovaggade vid 22-tiden!
 
//PIllan
 
 
 


Strax på väg

 
Hej på er
Nu är jag "färdigpackad" och ska bara äta lite lunch innan tjejerna kommer och hämtar mej :) Solen strålar och termometern visar plus 7 i skuggan!!
Hoppas vi får en sådan strålande dag även imorgon då vi ska göra någon utomhusaktivitet som än så länge är hemlig..?! Spännande :)
Eftersom det är Maria som är värdinna och som dessutom är chef för destination Vemdalen så tror jag inte att vi lär bli besvikna!
 
Ha en strålande helg //PIllan
 


ToodeliTorsdag

 
Torsdag är väl en riktig "sopp-dag"...! Här har jag bara köpt färdig tomatsoppa och kryddat med lite extra örter plus att Nikki får pasta i sin. Till det goda grönsaker och dipp, tummen upp av mini ;)
 
Äntligen är torsdagen här och snaart väntar 3 dagars ledighet!!
Min huvudvärk bara flöt bort i takt med att musklerna tänjdes och jobbade under yogapasset igår. Under avslappningen kändes bara lite efterdyningar och jag kunde äntligen bli människa igen :)
 
Efter jobbet idag blir det att ta tag i tvätt och strykberget och att börja packa! I helgen åker nämligen vinklubben till Vemdalen för stugmys och uteaktiviteter och jag lääängtar så jag spricker. Ska ta med öronproppar och ögonmask och verkligen anstränga mej för att sova ikapp förlorad sömn!
 
Ha en fin dag //PIllan
 
 
 


Precis som Filippa...

Lilla bus är full av liv som vanligt! Fortfarande uppe före tuppen så här nästan längtar vi efter sommartiden nu...ja så klockan är lite mer då hon vaknar ;)
 
 
 Onsdag och snart snart har jag avverkat mitt mastodontjobbarpass på 11 dagar på rad!!! Pju känner att mitt huvud nästan lossnar från halsen snart....
Ikväll ska jag i alla fall på yoga igen och hoppas att detta ska få mig på rätt spår igen :)
 
Nu till lilla Nikki som senaste månaderna tappat hälften av sitt fina blonda hår....
Filippa tappade i princip allt sitt hår då hon var i treårsåldern men hon hade inte alls så mycket innan då heller. Drygt ett år passerade och sedan började hennes hår växa med en otrolig kraft!
Massor med korkskruvslockar svämmade över henns huvud och idag har hon ett fantastiskt fint och tjockt hår.
Stackars Nikki har som sagt nu bara en lite del av sitt hår kvar och jag vet inte vad det beror på.... Fick till svar av läkare då Filippa var liten att hårlossning kan bero på så mycket ?!
 
Jag googlade och läste att efter barnsjukdomar som tex vattkoppor kan det ske hårlossning så eventuellt är det detta som är boven i Nikkis fall...?
Hon har nu fått börjat äta extra vitaminer och jag hoppas att detta upphör så fort som möjligt och att hon får lika tjockt och fint hår som sin syster!!
 
//PIllan


Maten & Träningen

Lax är en favorit som går att variera i det oändliga! Här med sallad och vit quinoa och godaste enklaste såsen
2 dl creme fraiche, 1 fiskbuljongtärning, lite citronsaft och citronpeppar, koka upp!
 
Kosten och träningen går hand i hand och det är ett måste i alla fall om du vill få resultat!
 
 
Ja ni vet att jag är förtjust i att äta nyttigt och att träna ;)
Ja jag är även förtjust i chips men det blir faktiskt mindre och mindre... Verkar som kroppen liksom föredrar den nyttigare kosten och det är ju egentligen inte alls konstigt.
 
Tror att om man är van att äta lite "onyttigare" som socker, snabba kolhydrater osv så är ju även kroppen van vid detta och vet liksom inte bättre...
Men jag märker att med min indragning på den fronten så förstår kroppen snabbare och säger ifrån -Detta vill jag inte ha mer av nu, stopp sluta!! :)
 
Maten är viktig om jag vill träna, prestera bättre, bli starkare, hålla vikten och ett ganska vanligt fel man kanske gör är att inte äta efter träningen... Tränar på kvällen kommer hem dricker något och sedan går och lägger sig "med gott samvete"... Big Mistake!
All träning är muskelnedbrytande och det är när vi äter och vilar som musklerna byggs upp och vi blir starkare. Så om man istället hoppar maten och inte äter förrän morgonen efter utsätts kroppen för en nedbrytning och det är ju inge kul.... Helst ska det inte gå längre än en timma efter träning innan du äter .
 
I alla mina måltider försöker jag få med sådant som jag vet gör min kropp bra och inte bara är bukfyllnad!
Jag är inte rädd för kolhydrater men väljer med omsorg.
Proteiner får till lunch och middag ofta bli lax eller kyckling men såklart blir det även typ köttbullar och blodpudding (Nikkianpassning...)
Mycket med frukt och grönt, vill gärna testa nya varianter varje vecka ;)
 
Ja det finns så mycket att skriva om detta men idag vill jag uppmana er att inte skippa måltider och försök att få dessa så näringstäta som möjligt .
Tänk ren "clean" mat med mycket grönt till och du har kommit långt!
 
//Kram PIllan
 
 

 

 


Rejält bakslag och lite choko-plättar

Kanske en tallrik med bananplättar med chokladsmak och en smarrig hallonsmoothie kan rädda upp denna måndag.....
 
Morning
Gaah här vräker snön ned och att starta en måndag morgon med att sopa fram bilen känns sådär :/
Varför ska man alltid ropa hej vår innan.... vet ju att det alltid slutar med mer snö och ofta inte bara en gång....
Nåväl nu är det som det är och vinterskorna fick göra comeback och conversen lite skamset krypa tillbaka in i garderoben igen!!
 
Måndag var det och en härlig frukost får mej att komma i mood igen plus att jag lägger tankarna på en god laxmiddag och efterföljande träningspass för ben och rygg.
Stora muskelgrupper så här ska svettas!!
 
Måndag  //PIllan
 
 
 
 


SUNday

 
Hoppas ni myser av solen denna helgens sista dag!! Dock lite kyligt i luften men solen gör mej piggelin ;)
Jag skickade ut A och pappa så dom fick elda gräs hela vägen ner mot vattnet. Det blir så otroligt grönt och fint då man gjort detta under våren. Lite eld-doft hör till våren eller hur?!
 
Idag var det dags för Malin att köra sitt premiärpass i Shabam och det gick jättebra! Jag ska väl förhoppningsvis komma iväg på en ny utbildning i slutet av april är det tänkt... Blev ju inte riktigt som jag planerat senast, kom ni ihåg min matförgiftning :/
 
Nu vankas det arbetskväll för mej så vi ses i morgon
//PIllan
 


Smarrig efterrätt

 
God morgon fredag
Här hade vi "tuppen" Nikki som gal vid 06... och jag som gärna hade sovit 1 timma till eftersom jag ska jobba ikväll igen! A försökte tysta henne men då gapade hon ännu högre - MAMMA!!!!......
Så min frukost ligger redan i magen och jag funderar på vad vi ska ägna förmiddagen åt!
Det blåser rejält så någon uteaktivitet känns inte speciellt lockande :/
 
Jag ska i alla fall ge er recept på en smaskig efterrätt som jag gjorde till Mellofinalen förra veckan. Det är en lakrits-och hallon mousse och den är enligt LCHF.
Jag hittade det hos fina Tina, titta absolut in hos henne för hon bjuder på så mycket trevligt, mode, inredning och mat!!
 
 
Här är godingarna men hjälp de är mäktiga... så mitt förslag är att lägga upp minimalt! Det är ju oftast så (för mej iaf) att med efterrätter klarar man sig men en smula....
 
2 dl vispgrädde
2 dl frysta hallon
1 äggula
1 1/2 tsk lakritspulver
1-2 tsk honung
 
Koka hallon och låt svalna ( jag bara tinar mina)
Vispa grädden med lakrits och honung så den blir ganska fast
Blanda hallon med äggulan
Vänd ned hallonsmet i grädden
Pytsa upp i små glas och garnera med hallon och lite mer lakritspulver
 
Trevlig fredag //PIllan
 
 


En stund för mej själv...

Iskall mango-smoothie med vaniljsmak och senaste Hälsa&Fitness, mammalyx!
Den coola burken finns på Lagerhaus och sugrör medföljer
 
Idag lämnades Nikki tidigare på förskolan då dom skulle gå på teater och plötsligt hade jag några timmar helt för mej själv...
Först blev det såklart gymmet och jobb för armarna. De var riktigt samarbetsvilliga idag ;)
Väl hemma strålade ju solen så mixa en smoothie på med pilotisarna på nästippen och inta altanen för en riktigt mysig stund.
Drogade mej med D-vitamin i 1 timma och känner mej som en ny människa :)
 
Mot kvällsskiftet //PIllan
 


New in (för ut-och insida)

Hittade dessa brallor på Gina Tricot och har ni sett vilka Please-kopior...!
Men fantastiskt sköna och till ett superpris, 299:-, måste bara köpa ett par svarta också! Den söta koftan är också från samma ställe
 
God kväll
Precis hemkommen från min premiär av yoga. Eller jag har ju kört tidigare men det måste vara hmm åtta år sedan... åren rullar så fort!
Men det var i alla fall fantastiskt skönt och jag hade andningen kvar i mej vilket hjälper otroligt mycket. Flera positioner fanns även dom kvar i mitt minne även om det krävs en hel del finjusteringar :/
Riktigt jobbigt är det många gånger då man ska hålla position länge och bara fortsätta att pressa kroppen, men så härligt , Stort Gilla på den!
 
Mini och min mamma hade visst blivit lite oense då jag var borta.... Nikki är som sagt inne i en riktig treårstrots och skulle minsann varken borsta tänder eller ta på pyjamas innan jag kom hem.... Så nu ligger det en utslagen donna inne i soffan och sussar med full påklädnad (för såklart orkade hon inte vara vaken tills jag kom hem...)
 
Nu blir det lite tv innan natti natti!
 
//PIllan
 


Till och med i soffan!

Ja titta till och med soffan har blivit klädd med lite animalprint.... Zebrakuddar fyndade hos Ellos!
 
Har visst helt snöat in på dessa prints.... men så är det ju i perioder och varför bara klä mej själv i detta, även inredningen får vara lite "djurisk" just nu ;)
 
Vi är nyss hemkomna från utvecklingssamtal på Nikkis förskola och som vi redan vet är hon en rätt så blyg dam men med väldigt bestämda åsikter! När hon väl "ryter i" så menar hon allvar ;)
Men det är så roligt att följa hennes utveckling med all dokumentation som dom sparar på sig i hennes pärm. tex har hon målat sin familj under de år hon gått på dagis och i år hade vi faktiskt huvuden och ögon!
 
Nu blir det en helt vanlig middag här, spagetti och köttfärssås....
 
//PIllan
 
 
 


Ny vecka, nya tag!

I gymmet tillåter jag mej riktigt knalliga färger och favoriterna är rosa och orange! Annars är jag en rätt så beige tjej...
 
Linne och shorts från HM, lurarna minns jag inte.....
 
Yes då har lovveckorna passerat och alla ska på jobb, dagis och skola igen!
För mej har det varit en riktig "ätarhelg" med för lite rörapåmej så jag ska absolut till gymmet innan jag åker till jobbet :)
Den här veckan ska jag dessutom försöka trappa upp träningen med hjälp av lite tyngre vikter och börja med yoga en gång i veckan. Det ser jag verkligen fram emot.
Körde yoga för flera år sedan och det är ju bara så bra träning!
 
Igår var vi hela familjen på en shoppingtur (jag och Filippa shoppade, Nikki och A var på Drakborgen...) och eftersom vädret var riktigt vårlikt så hängde det med en del ljusa kläder hem till vardagsgarderoben! Jag visar en annan dag
På kvällen var vi på middagsklubb och efter den var vi helt slut och däckade vid 22-tiden!
 
Nu kör vi måndag //PIllan
 
 


Redo för Mello-Final!


Smörgåstårtan bara väntar i kylen på att bli uppskuren ;)
 
Proseccon står även den på kylning och jag tror bubblorna är extra goda idag!
 
Dukningen går självklart i rosa agen till ära!!
 
Så söt blomstergrupp från Annika såklart...!
 
Är ni laddade för final?!!
Jag är mest laddad över att ha gäster och få äta och dricka gott :)
Har absolut ingen favorit inför kvällen och det är inte likt mej.... Visst Alcazar har jag ju alltid hållit på då dom varit med så varför inte :)
Jag har redan dukat och gjort klart så bara efterrätten ska fixas .
 
Hoppas ni får en trevlig kväll
//PIllan
 
 
 
 


Fredag och nåt annat på tallriken!

Älskar att experimentera fram goda och nyttiga recept!
 
Här blev det smarriga rödbetsbiffar, mums
 
Ja då knackar helgen på dörren igen, like magic måndag fredag, måndag fredag....
Direkt efter jobbet så åker jag och Nikki och storhandlar inför helgen.
Det vankas ju final i Mellon och då gäller det att bulla upp.
Nyttighetstänket får gå på tomgång just denna dag ;)
 
Men på bilderna ser ni min middag för ett par dagar sedan, Rödbetsbiffar med fetaoströra, hjälp vad gott. Perfekt att mixtra fram vegetariska biffar.
Jag använde kikärtor som bas sedan rev jag rödbetor och vitlök och plussade till ägg, mandelmjöl, salt och peppar. Stekte i kokosolja och lät biffarna gå färdiga i ugnen.
Så himla smaskigt
 
Men redan ikväll kör vi igång de lite osundare alternativen med hemmagjord pizza, dock med mycket fina råvaror som topping och mycket sallad till det!
 
Ha en fin freda //PIllan
 
 


Tjejerna är tillbaka!

Ja den här bilden är inte från igår... ;) Men nu är vi tjejer samlade här hemma igen!
 
Torsdag morgon, kaffet är nybryggt och den här mamman myser då båda älsklingarna är hemma!
De hade haft det jättekul i fjällen, Nikki som lär sig mer och mer i backen och Filippa som hängt med kompisar både i backen och i stugan.
Nu ska jag strax väcka F som fortfarande sussar och sedan blir det nog grötfrukost här. Måste ladda rejält då jag och Fillan ska köra benpass innan det är dags för eftermiddagsjobb för mej!
 
För övrigt så smattrar regnet mot rutorna här... Blir galen om jag inte snart får se lite sol!!!
Jag som inte solat solarium sedan innan jag fyllde 30 börjar nästan överväga att lägga mej där och stirra in i lysrören snart.. utan skyddsglasögon!!
 
//PIllan
 
 


Lent som silke!

Underbara produkter i Maroccan oils sortiment här schampo och balsam. Jag valde fuktbevarande med det finns också som volymprodukt!
 
Ja som jag berättade förra veckan så var jag på en kundkväll med fokus just på Maroccan oils produkter, Victoria som jobbar som säljare för märket var väldigt kunnig och berättade en hel del om märket.
Bland annat hade hon besökt fabriken och där hade man minimerat maskintillverkningen och anställde istället personer med olika handikapp! De var alla väldigt stolta över sina jobb :)
10 % av all vinst går dessutom till olika välgörenheter, tummen upp för det!
 
Nu har man ett stort sortiment med allt från den "kända" oljan till diverse stylingprodukter.
Den här oljan (Arganolja) finns i samtliga produkter och alla har också samma doft. Oljan utvinns från Arganträdets frö och dessa växer endast i Marocko. Den innehåller en kraftfull antioxidant och ett naturligt UV-skydd som neutraliserar fria radikaler! Den är rik på vitaminer som därför stärker håret och gör det mer elastiskt. Victoria rekommenderade att man använder oljan flitigt och alltid inför natten.
Jag gillar dessa produkter väldigt mycket och jag tycker doften är underbar!
 
Japp det var dagens tips helt enkelt :)
 
//PIllan
 
 
 


Dubbelt upp idag!

 
Fettisdagen är här och jag har faktiskt sparat mej för att äta en semla idag.... Men när de väl dukades fram på jobbet så var jag inte alls sugen så det bidde ingen!
Lika så bra det ;)
Min dag är dessutom lite upp-och nedvänd då jag skulle ha jobbat kväll men de ringde mej från jobbet strax före 06 i morse då de var sjukskrivningar! Så nu har jag avverkat jobbet och siktar på dubbelt träningspass ikväll, najs!
 
Fått fråga från några läsare som önskat träningsövningar.
Kanske kan jag få med mej någon som kan agera fotograf i gymmet så jag kan visa några favoriter men det är svårt att få till på en bild... helst ska man kanske filma!
Dessutom tycker jag fortfarande att det är lite "pinsamt" att hålla på och fota mej själv typ (fast det är ju vad bloggare gör mest...)
 
Istället tänker jag mej idag att jag skriver lite hur jag tränar när jag är i gymmet!
 
Jag kör så gott som alltid så kallade Super- set. Det innebär att jag hela tiden har två olika övningar på gång.
Om jag tränar ben och rygg så kör jag först tex benböj 10 rep och sedan direkt latsdrag 10 rep. Tillbaka direkt till benböj och sedan latsdrag igen... brukar köra 3 omgångar av varje.
Detta gör att jag nästan inte har någon vila utan jag får helt enkelt lite "Aktiv vila" i benen då jag kör rygg och tvärtom!
Väljer ut typ 5 övningar var för de olika musklerna som ska tränas.
Varierar också vilka muskelgrupper som jag kombinerar, lite efter vad jag känner för eller helt enkelt kroppens dagsform. Att träna i super-set ger ett bra flås och man blir väldigt tidseffektiv. Inget "lallande" mellan övningarna utan bara ös på ;)
 
Nu blir det hemmafix och middagsmat innan jag ska köra spinning och switching (cirkelstyrka i gym)
 
//PIllan
 
 


Ostkaka eller Kesokaka

Nu kommer ett recept igen...
 
Perfekt påfyllning med proteiner och en riktigt "giftig" smoothie med mango och bladspenat :)
 
Ni anar inte hur pepp jag är nu med träningen och maten!!
Efter mina dagar hos mormor så var jag ett vrak (nja jag överdriver såklart...) men det är inte klokt vad dåligt jag mår av för mycket gluten och socker nu för tiden :/
 
Såklart äter jag det mesta som bjuds och söta lilla mormor bjöd ju på både buljong med klimp, hembakat tunnbröd, småkakor, bullar, vetevälling osv osv...
Även om jag inte vräkte i mej så är min kropp helt klart inte van vid detta och på fredagskvällen trodde jag allvarligt att jag skulle måsta ropa på "Ulrik"... Hemska tanke men som tur var gick det att mota bort honom....
 
Därför får ni idag ett recept på en riktig nyttig ostkaka eller vi kanske ska kalla det kesokaka! Det finns många recept på sådana men här kommer ett modifierat a´la PIllan
 
500 gr keso
4 ägg
ca 1 dl mandelmjöl
En skvätt krämig kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
Hackad mandel
Jag sötade inte min utan ringlar lite honung över då jag äter men du kan ta 1-2 msk sötning direkt i smeten typ honung eller stevia!
Bara blanda samman allt i en bunke och häll över i en ugnsfast form
Grädda på 200 grader i ca 40 minuter
 
Jag skär sedan bitar och har i frysen så jag kan ta fram efter tex ett träningspass eller som en lättare matlåda till jobbet. Eftersom det innehåller mycket protein så ger det en bra mättnad!
 
//PIllan
 
 


Mina favoriter morgon och kväll

 
Två favoriter från Pukka te! På morgonen med smak av lakrits/ kanel (låter skumt med är såå gott och riktig piggelinkick) och på kvällen en kopp Cleanse
 
Hög mysfaktor med en rykande mugg te att kura med på kvällskvisten eller "mojna" till sig med på morgonen :)
 
 
Under höst och vinter dricker jag ganska mycket te även om jag aldrig släpper den dagliga dosen av kaffe.... Men en mugg med te ger liksom en lite mysigare känsla ;)
Jag tipsar om dessa teér från Pukka som alla är fria från artificiella smakämnen, socker, konserveringsmedel och andra sötningsmedel!
De består också av 100 % ekologiskt odlade örter vilket är toppen och det nästan känns på smaken, ingen konstig eftersmak.
Finns att köpa lite varstans men jag brukar beställa här
 
Nu är det dags för våran del av landet att få ett välbehövligt sportlov så därför åker A och Nikki till fjällstugan idag. Mina föräldrar åker upp i morgon och även Filippa med tre av sina kompisar! Gissar och hoppas att de alla får härliga dagar i backarna:)
 
Själv blir jag kvar på hemmaplan för jag har inte några lediga dagar alls de närmsta dagarna...
Men jag ska ägna tiden åt mej själv, mina muskler och gymmet mesta delen av dygnets lediga timmar ( det är iaf min plan...)!!
 
Ha en skön söndag
//PIllan
 
 
 
 
 


Pausknappen


Hej på er
 
Ja jag var tvungen att trycka på pausknappen i några dagar här på bloggen...
Detta beror på att jag har tillbringat tiden i fjällvärlden hos min mormor och hon bor lååångt ifrån allt vad 3Gnät heter! Att ladda upp en bild där tar säkerligen ett par dagar!
 
Idag är jag återigen på hemmaplan men nu väntar kvällsjobb så jag och bloggen är tillbaka i morgon med nya förhoppningsvis inspirerande inlägg igen :)
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se