Nikki + Semla = <3

 
 
 
 
Hoppas ni har haft en riktigt härlig fettisdag och känner er nöjda, glada och belåtna på detta bakverk!
 
 
 
Själv hoppade jag i år igen....var några år sedan jag åt en hederlig semla senast och då självklart med en "het-vägg". Nej jag sparar mina kalorier till de salta frestelserna som chips och dylikt ;) He he he är ingen riktig fan av sötsaker som ni kanske redan vet vid det här laget!
 
 
 
Nikki däremot... say no more. Här har sann kärlek uppstått och hon nosar likt Ture Sventon upp närmsta mandelmassefyllda bulle. Tror hon satt i sig tre eller fyra bara idag?! Jag hade köpt med två hem och hon åt gladeligen upp en direkt efter skolan för att sedan berätta att dom minsann fått semlor även på skolan...Två stycken?! Kan det verkligen stämma ?
 
 
Nåväl den där andra semlan som jag köpt med hem för att eventuellt äta själv blev någon typ av kvälls-fika för Nikki....
I morgon är en annan dag!!
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det ett besök hos Parneviks för moi!
 
 
 
//PIllan


Check på måndag!

 
 
Helgens blommor ståtar på soffbordet några dagar till, tackar!
 
 
 
 
 
 
Yes då kan vi bocka av att vi klarat av måndagen som också är februaris sista...? Otroligt nu är vi strax framme i mars som ju är lite av starten på våren eller vår-vinter kallar vi det här i min landsända!
 
Jag har hunnit arbeta ett pass och sedan fått träffa Filippa som kom hem igår men som hunnit somna då jag slutade jobbet.... Hon har sitt sportlov den här veckan så jag hinner träffa henne några dagar för sedan på torsdag är det äntligen dags för mej att göra en liten trip!
Jag återkommer om detta....
 
 
Jag, Filippa och Nikki var bjudna på middag hos mina föräldrar i eftermiddags, underbart på en måndag! Helstekt fläskfilé med mozarella tillsammans med massvis av ugnsrostade grönsaker och en pesto-yougurt, så smaskigt. Vi lade locket på med mängder av fruktsallad, mmmm!!
 
 
 
Sedan åkte tjejerna på slalomträning med Filippas pappa och jag begav mej mot gymmet (A är på jobb-resa)
Höll i ett helt nytt pass som heter Bål & Balans som var riktigt utmanande och kul.
Flera kom fram och sa att de gillade passet, Kul :)
 
 
 
 
 
 
 
Visst var det en vacker bukett....?! Älskar sådana blandningar som inte är så "uppstyrda" om ni förstår ad jag menar...många olika blommor och grönt ger härligt liv i buketten!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu återstår endast lite återhämtning i soffan innan jag kryper till kojs
 
I morgon ringer klockan strax före 05.....
 
 
 
//PIllan


Plock, mello och vänner!

 
 
 
Igår bullade vi upp med massa gott plock och bjöd hem goda vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja då var det hux flux söndag igen och jag ska bege mej mot jobbet snart Gårdagen var ju fantastisk rent väder-mässigt med strålande sol och ett par minusgrader. Jag själv var instängd i serveringen vid slalombacken... Men A och Nikki var ute på skotertävlingar och Nikki tappade då äntligen sin andra framtand i överkäken! Skönt för hon har verkligen sett heltokig ut med dessa små bissingar som stod rätt ut!
 
 
Under kvällen bjöd vi hem Carina och Nicke för lite mello-mys. Åt så magen stod i fyra hörn av en massa plock, det är ju bara så gott. Dessutom trevligt att sitta och små-äta, dricka och tjattra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Självklart skulle det tippas inför kvällens mello-omgång. Kul med appen som ju kom under fjolåret då det både går att lyssna lite på låtarna oh lägga in en tipp-rad och sedan jämnföra med inloggade facebook-vänner!
 
Jag fick fem rätt igår då jag hade trott att Loreen skulle gå direkt till final och Jon Henrik till anda chansen...men det blev ju tvärt om. Jag tycker nog dessutom att det var bra som det blev då Loreen inte var klockren men självklart ett bra budskap och performance
 
 
 
 
 
 
 
 
Om vi ska fortsätta med lite mer Mello-snack ?
 
Jag har faktiskt hittat några riktigt bra låtar i årets omgång. Klar favorit är Nano med sin suveräna pipa och mäktiga låt, han hoppas jag bli vinnaren!
 
Sedan är jag grymt förtjust i Robin Bengtsson. Älskar soundet och uppträdandet är top notch. Fullständigt såld på den minimala men oerhört snygga och effektiva  koreografin med Robin och de dutiga dansarna.
Likaså Benjamin har en härlig låt med lite samma stuk på uppträdandet som jag gillar, inget stor och svulstigt utan lite avskalat men oh so fancy!
Boris René har en låt som svänger så det svartnar!! Vill bara dansa, dansa och dansa lite till då jag hör den!
 
Här ser jag ett tydligt mönster bland de tre sistnämnda ....jag är väldigt förstjust i herrar/killar i snygga smala byxor som kan vicka snyggt på höfterna :) he he he
 
Mariette och Ace har båda hyffsade låtar så finalen blir spännande!
 
 
 
 
 
Nu säger jag skön söndag
 
 
//PIllan


Semmel-substitut

 
 
Ett gäng med bananpannkakor med smak av semlor kommer lastat!
 
 
 
 
 
Jippi då var det fredag igen OCH solen skiner, härligt
 
Jag och Nikki ska ha en riktig mysdag med fredags-fika efter skolan och sedan går vi nog ut på AW också... Efteråt soffmys med godsaker, ja ni hör ju en riktigt trevlig fredag!
 
 
Nu närmar sig även fettisdagen och jag tänker att även i år tipsar jag om dessa supergoda bananpannkakor med smak av semlor
Jag skrev ett inlägg om dem i fjol så kika här för fullständigt recept KLICK
 
Gjorde ett gäng för några dagar sedan och i just dessa tillsatte jag havregryn och kokosflingor som jag körde med stavmixer till ett mjöl.
Pannkakorna blir lite matigare helt enkelt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten update gällande brynen
De har inte vätskat sig något alls och jag smörjer dem regelbundet för att slippa en skorpa. De mörknade en del under första natten men de kommer att blekas och mattas av den närmaste veckan!
Så skönt att slippa fixa med form och färg varje dag kan jag lova
 
 
 
Ha en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


3D -Bryn

 
 
 Idag var det äntligen dags för mej att få "kniven i mej".... jag har i flera år tänkt att göra en tatuering av brynen och nu när Susanne, min hudvårdsterapeut har utbildat sig så passade det perfekt!
 
Jag tänkte att ni ska få följa med steg för steg hur denna metod fungerar!
 
 
 
 
 
 
 
Man börjar med att mäta olika vinklar i ansiktet och börjar rita upp och bestämma hur man vill ha formen. Vi var ganska direkt överens och det krävdes bara en mindre justering. Det här momentet beror helt på hur man vill ha formen och när man är nöjd men för mej tog det cirka 30 minuter.
 
Jag var inte ett dugg nervös inför ingreppet utan bara förväntansfull. Har ju gått och funderat på detta så länge så därför hade mina tankar helt försvunnit från att det faktsikt ska skäras en del....
 
 
 
 
 
 
Nu när formen är klar så kommer momentet som en del tycker gör ont.
 
Man hackar (det lät brutalt...) "pickar" kanske är ett bättre ord snabbt en massa små hål inom området för brynet. Detta tar typ 30 sekunder och jag tycker inte alls det var speciellt smärtsamt! Som att man snabbt skulle ha noppat brynen och haft väldigt grova hårsäckar... Däremot killas det väldigt i näsan som att man vill börja nysa och det tåras lite i ögonen.
 
 
Nu när man fått till små små hål så läggs bedövningsmedel på
 
Bilden ovan kan man se de små hålen med lite blod och att brynet börjar bli vitt, det är ett tecken på att bedövningen verkar.
 
 
 
 
 
Bedövningen får sitta på en stund och man lägger plast över för att det inte ska torka
 
 
 
 
 
 
 
Nu är brynen bedövade och sjävla tatueringen börjar. Man använder en liten kniv med många små små små blad som liksom rispar upp små streck i huden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan lägger man färg på i två omgångar. Varje gång man gjort nya streck så fyller man på färg två gånger som torkas av där emellan!
 
 
 
 
 
 
 
När båda brynen är gjorda så tar man en gemensam check i spegeln för att kolla om något ska fyllas i mer och om något behöver justeras
 
 
 
 
 
 
Här ser ni de färdiga resutatet!
 
Jag hade ju väldigt glesa bryn där det på vissa ställen helt saknades strån. Det är detta själva 3D-tekniken går ut på, man skapar alltså små streck som ser precis ut som egen "behåring"
 
Visst är det toppen?!
 
 
 
 
 
 
 
Färdig Så himla nöjd och glad, tänk att få vakna upp och ha bryn då man tittar sig i spegeln liksom :)
 
Här är jag fortfarande lite röd runt om och färgen kommer att mattas av en del. Efter cirka 5 veckor kommer man tillbaka för ett återbesök då man fyller på där det behövs. Sedan sitter dom där i några år framöver 
 
Nu ska dessa läka i några veckor och det är viktigt att man hela tiden smörjer in dem så att de inte torkar och att det då kan bildas skorpor. Precis som med en vanlig tatuering!
 
 
 
För er som funderar på 3D bryn så kan ni kontakta Susannes Hudvård KLICK för en konsultation!
 
 
 
Hoppas ni gillade inlägget
 
//PIllan


Vill vara som syrran

 
 
Nikki har till och med anammat Filippas gamla signum i slalombacken nämligen flätorna uppsatta på hjälmen, Gulligt!!
 
 
 
Ja här har ni en liten tjej som minsann bara vill åka slalom nu för tiden. Skidskolan är fixad och igår började hon direkt på "slalom-träning". Det var direkt åkning mellan käppar vilket hon tydligen tycker är riktigt roligt så ja jag får väl hänga på salalomtävlingar ytterligare några år framåt :)
 
Men pappan har ju bestämt att det är golf-proffs som gäller för Nikki (skämtsamt...) så det är tur hon kan dela upp sitt sportande på sommar-/vintersäsong! Jag tycker också att golf känns lite mer lugnt då jag haft hjärtat i halsgropen många tävlingar med Filippa i hennes alpina karriär. Många besök på akutmottagningar med kryckor, hjärnskakningar, uppkrapade ansikten mm mm.....
 
Huvudsaken hon gör någonting som hon tycker är roligt!
 
 
 
 
 
 
Filippa då hon var i lågstadie-åldern med sin signumfrisyr!
Ofta som speakern på tävlingen kommenterade just Filippas frisyr och hon blev ofta igennkänd just på tofsarna 
 
 
 
 
 
Mallig med diplom och har man lärt sig att åka i Getbergets backe då kan man åka överallt kan jag lova! ;)
 
 
 
 
 
 
Ikväll väntar aerobics-gänget på mej och jag saknar dom. Eftersom förra veckan hade jag inget pass så ikväll tar vi igen det!
 
 
 
 
//PIllan


Välkommen måndag

 
 
 
Nyss uppstigen ur sängen....inga filter i världen kan rädda denna syn så vi låter den bara vara så...
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det lite skönt med måndagar, man får chansen att vända blad och börja om på nytt! Kanske man haft en riktigt osund helg, eller legat sjuk och känner tillfriskning eller bara varit ledig och redo att ta sig an nya utmaningar?!
 
Jag själv har dragits med förkylning sedan förra veckan och därför inte kunnat träna som vanligt...
Det rubbar mej alltid en aning men jag har inte varit sjuk-sjuk om ni förstår vad jag menar. Jag har alltså kunnat arbeta och klara av allt det där som en vanlig dag kräver, förutom just hårdare fysisk anträngning.
 
 
Det jag däremot klarat av är att yoga
 
Yogan får mej på nåt sätt även att känna mej friskare. Det har mycket att göra med andningen, för just i yogan andas jag precis som man ska - långa djupa andetag genom näsan!
 

Att lära dig andas rätt är bra för:

 

  • Musklernas och cellernas syresättning
  • Immunförsvaret, minskar skadliga bakterier och virus
  • Ämnesomsättningen
  • Blodcirkulationen ökar
  • Masserar de inre organen, ger bl.a. bättre tarmfunktio
  • Lättar på återhållna känslor, blockeringar och negativa vanemönster
  • Ökar livskraften, förhöjer självkänslan
  • Centrerar dina inre energier, skapar balans mellan kropp och psyke
  • Renar kroppen från slaggprodukter 
 
 
 
Min kropp känns så mycket piggare i både sinnet och muskulärt då jag bara spenderat typ 30 minuter på mattan. Jag kliver som sagt bara rätt upp från sängen, håret i en knut och sköna kläder på kroppen. Dricker ett glas vatten och rullar ut min matta!
 
 
 
 
 
 
 
Jag jobbar ganska mycket på att öppna upp höfterna och att göra olika rotationer med överkroppen så att blodflödet kommer igång i ryggen, så skönt!
 
Om man känner att man vill börja med yoga så finns det en mängd att hitta på nätet. Speciella yoga-sajter där man kan lösa prenumerationer och få hela filmer eller leta på youtube. Jag kör bara från mitt eget huvud och hittar en del inspiration på Instgram där jag följer en del yogisar.
 
 
 
 
Ha en fin veckostart
 
//PIllan


Heldag/kväll med middagsklubben

 
 
Ingen sol i sikte men man kan alltid vända näsan uppåt och låtsas....
 
 
 
 
 
 
Vår middagsklubb fick en riktigt trevlig "Vintermiddag" hos Stina och Pelle igår och det började redan vid 11-tiden. Vi packade på oss varma kläder och hoppade upp på skotrarna som sedan tog oss till en mysig ö med grillplats och en liten stuga. Där parkerade vi oss för några timmar framåt.
 
 
Som ni ser hade vi tyvärr ingen sol med oss men massor med mat och dryck!
 
 
 
Det stektes kolbullar över elden som vi gladeligen mumsade i oss med ett lass lingonsylt och sedan blev det halstrad lax och kok-kaffe i kåsor... Då vi tydligen inte var riktigt mätta grillade vi även korv och vissa drack värmande punch och Jäger.
Jag var kvällens chaufför och då jag inte fick nåt värmande under västen frös jag till slut som en liten naken-hund.... Men egentligen var det inte alls kallt men jag liknade ändå en blåmes ;)
 
A drog upp två stora gäddor men dom fick korparna som cirkulera i luften smaska på som middag!
 
 
 
Vi puttrade hem till värdparet och körde "lång-kalsong-mys" i soffan och tittade på hockey under eftermiddagen. Skönt och soft helt enkelt
 
 
Men då det var middagsklubb så skulle det såklart även serveras en trerätters framåt 18-tiden och det inleddes med värmande kräftsoppa. Ett mycket bra val då jag äntligen började tina upp!
 
Varmrätten var en klassisk stek med alla nödvändiga tillbehör så som gräddsås, brysselkål, gelé, koktamorötter och potatis, mums! Som grädden på moset så avslutade vi frosseriet med en frozen hasselnöts-cheese cake med hallongrädde.... Nu var det bara att förflytta rumporna till sofforna och ladda upp för Mello!
 
 
 
Jag lyckades tippa 7 rätt! Synd jag inte lämnat in den raden till ATG ...då hade jag nog fått en slant?!
 
 
Vi avslutade kvällen med traditionsenlig paketlek och temat var igår medelålders (fri tolkning). Paketen innehöll allt från triss-lotter, läsglasögon, vitaminburkar, spritflaskor, traktortidningar och reflexvästar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag väntar en riktigt skön söndag med herrarnas kamp i avslutande VM-grenen slalom följt av lite längdåkning!
 
 
 
Ha det gott
 
 
//PIllan


Mera ekologisk hudvård

 
 
Påfyllning med en massa ny ekologisk hudvård från Nonique!
 
 
 
 
 
Alltså hur gör man för att liva upp en grå, regning! ? trist torsdag...? Tja jag tog ledigt och har mest bara slappat i soffan med damerna som kört storslalom i ett supersoligt St Moritz! Sara Hector lyckades till slut knipa en 9:de plats vilket får sägas är godkänt, topp 10 i världen liksom
 
 
Annars har både jag och A dragit på oss varsin rejäl "bonnförkylning" och snörvlar och nyser ikapp här hemma... Han skulle egentligen ha varit i Stockholm med sitt jobb och kollat på Mamma Mia men nu blev det sjukstuga istället... :(
 
 
 
Jag ska dock rycka upp mej och följa med Nikki på hennes avslutning av skidskolan ikväll. Trist på vädret men hon är dock lika taggad som vanligt! Förra torsdagen -18 och nu detta med regn....
 
 
 
 
 
Något annat jag sysslar med är att prova nya hudvårdsprodukter
Nu är det märket Nonique som har min uppmärksamhet
 
Nonifrukten är basen i alla Noniques produkter och kommer från deras egna ekologiska odlingar i Panama. Nonifrukten behöver sol året om och i kombination med friskt och rent vatten och mineralrik jord så är klimatet i Panama perfekt för ekologisk odling. Noniques produkter produceras med ansvar, hållbarhet och miljömedvetenhet. Nonique använder naturliga och växtbaserade ingredienser från certifierade ekologiska odlingar för att ta hänsyn till jordens begränsade resurser.
 
Jag har bara hunnit prova en body lotion och ögonkrämen. Just ögonkrämen får två tummar upp av mej. Den smälter in fint i den tunna huden runt ögonen och jag tycker allt den stramar upp rynkorna en aning.
 

Nonique Anti-Aging Eye Cream är en ekologisk ögonkräm som hjälper till att motverka rynkor och mörka ringar. Passar torr, mogen och känslig hud.

Har en doft av hallon och granatäpple.

Noniques produkter är ekologiskt certifierade enligt NATRUE och är vegan.

 
 
 
 
 
 
Här är våfflor beställda till middag....jag har sagt det förr och säger det igen, våfflor är inte mat!! Men någon gång ibland så får det väl gå.
Jag själv ska äta gårdagens torsk och tar eventuellt en våffla till efterrätt!
 
 
 
 
//PIllan


Ljus för Linnea, Juva och många många fler....

 
Ikväll uppmärksammar vi Internationella barncancerdagen!
 
 
 
 
 
 
Ja det är ju helt fruktansvärt att det ens ska behöva finnas en sådan dag för inget barn (eller vuxen) ska behöva genomlida detta helvete....!
Men då det är som det är och vi har barn i vår närhet som är drabbade vill vi såklart ändå uppmärksamma just dessa barn och deras familjer för att stötta och visa att vi tänker på dem.
 
Varje dag insjuknar ett barn i cancer i Sverige. Idag överlever 80 procent sin barncancer, vilket är bra men det räcker inte...alla ska överleva! På barncancerfondens sida kan du tända ett digitalt ljus och stödja forskningen.
 
Vi passar också på att tända fysiska ljus här hemma och prata om Linnea och Juva för Nikki har ofta funderingar om tjejerna
 
På fondens hemsida är idag även Juvas mamma gästbloggare och här kan du läsa hennes inlägg, Juva och cancerdraken  KLICK
 
 
På Barncancerfondens hemsida kan du gå in och tända ett ljus du med KLICK
 
 
 
 
 
 
 
Vi sänder alla våra tankar och kärlek till Krigarprinsessorna ♥
 
 
 
 
 
//PIllan


Kärlek och pallplats

 
 
Små men naggande goda hallon/lakrits-pannacottas är perfekta att svänga ihop kvällen före man ska ha fikagäster. Bara att plocka fram och dekorera och servera!
 
 
 
 
 
 
 
Happy Valentines day på er läsare!
 
 
Jag tycker i och för sig att det är lite mysigt med en speciell kärleksdag men absolut viktigare att sprida ut kärlek över årets alla dagar. Så värt att visa sina medmännislor lite hjärtlighet även om det absolut finns dagar då det nästan "tar emot"...... Jag får verkligen anstränga mej ibland men jag försöker verkligen att vara vänlig mot alla.
 
 
 
 
Här hemma firar vi inte denna dagen något speciellt men jag fick den allra bästa tänkbara starten!
A väckte mej med att viska i mitt öra att han älskar mej och sedan ropade Nikki på mej.
Väl vid hennes säng så fick jag en bamsekram och hon deklarerade att det var en alla-hjärtans-kram, alltså där var min dag gjord :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är sedan i helgen då Kamilla och Tilda var hos oss på fika för att fira Filippa lite i efterskott. Paketet innehöll armband från Michael Kors som Fillan önskat sig, happy girl!
 
 
 
 
 
 
 
När man inte har tid att baka så finns färdigt att köpa ;) Dessutom helt utan gluten som numera är ett krav för Filippa....
Denna klick  "tårtan" av märket Almondy var förvånansvärd god
 
 
 
 
 
Dagens andra lycka var att Sverige tog första medaljen i Alpina VM, superspännande parallelslalome som slutade med brons. Tycker dock att Sverige hade det starkaste laget och egentligen skulle fått guld men men jättebra jobbat hela teamet!
 
 
Nu ska jag sällskapa med kollegorna, ha en superduperfin kärleksdag <3
 
 
 
//PIllan


Meatfree Monday

 
 
Sallad med fredags-smaker!
 
 
 
 
 
Hej hallå måndag och vecka 7!
 
Ja jobbet kallade tidigt i morse och jag fick som tur var en lugn dag, det var värre för kollegorna som har jobbat eftermiddag.... En liten pojke blev påkörd av tåget och tyvärr avled han....
Det blev såklart helt stopp för all tågtrafik och när sådant händer får lokförare och ombordpersonal hjälp på plats och på min arbetsplats brukar även personen som styrt över den drabbade järnvägs-sträckan bli "tagen ur tjänst". För även om man fysiskt inte är på plats så kan känslorna komma att bli väldigt påtagliga och det kan vara svårt att fortsätta göra sitt jobb. Speciellt då det inte är en person som "frivilligt" hoppat framför tåget.
 
Tänk på att lära redan små barn att man absolut inte får vistas i spårområdet!!
 
Förr var Trafikverket ute i skolorna och informerade om detta men jag tror tyvärr att detta är borta numera...?!
 
 
 
Fruktansvärt hemskt är det i vilket fall och det sker ju ett antal olyckor varje år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hemma har vi allt haft lite fredagskänsla på middagsbordet då vi åt tacosallad
Färsen är helt vegetarisk och jag använde mej av Hälsans kök:s vego-färs som jag bara steker upp med tacokrydda och en skvätt vatten
 
Sedan är det bara att göra en sallad med de klassiska tacotillbehören, sallad, röd lök, tomater, avocado, gurka, majs, fetaost och lite nachochips
 
Gotti gotti!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det nattning av Nikki och det innebär Lassemajas detektivbyrå. Vi läser ett par kapitel varje kväll och det är SÅ spännande :)
Vi har nästan alla dessa böcker kvar efter Filippa och dom är ju riktigt bra. Även filmerna gillar Nikki jättemycket!
 
 
 
 
//PIllan


Ett skönt avslut

 
 
En bra combo-övning för överkroppen är denna
Stå med ena benet framför och luta överkroppen en aning framåt. En hantel i varje hand som du växelvis kör bicepscurl och hög rodd med. Håll igång tempot på övningarna och byt ben i farten  (om du känner att det behövs ) efter 8 repetitioner med armarna och kör på med 8 till innan du vilar
 
 
 
 
 
 
Go kväll på er
 
 
Efter att ha haft jobbhelg så är man lite snurrig och "dagvill" men det är fortfarande söndag.... Jag avslutade helgen med ett skönt yoga-pass följt av pilates. Härliga träningsformer bägge och väldigt nyttiga för alla skulle jag påstå. Att dels få öka sin rörlighet och andas djupt och intensivt och träna på att hitta centrumkärnan i din core/magen och stärka just denna....Alla behöver detta!
 
 
Oj oj oj nu blev det visst tårar och tandagnissel här då Nikki klämde ett finger...tror inte det var så farligt men John Blund är nog i närheten så lite extra känslig!
Got to run!
 
 
 
 
 
//PIllan


Work work....

 
Lördagsfrukosten ligger redan i magen och jag är laddad för jobb men först lite träning såklart!
 
 
 
 
 
God morgon vänner
 
Ja min "helg" har redan varit då jag var ledig torsdag- fredag så i eftermiddag kliver jag på jobbtåget igen! Men jag har haft sköna lediga dagar med mycket trevligheter så det ska inte bli något problem .
 
 
 
 
Igår blev det en riktigt hektisk dag då mina vänner hade invigning i sina nya lokaler för sitt företag. Många inbjudna talare både från riksdag, näringsliv och lokala världskändisar!
Jag, Filippa (som är hemma en sväng) och två tjejer från Vinklubben tog med oss en flaska bubbel och gjorde sällskap där vid lunchtid. Jag är så stolt över våra vänner som även berättade att man skrivit på flera viktiga avtal och skaffat flera nya samarbetspartners och företaget rullar på riktigt bra! Härligt jobbat, hard work pays off!!
 
Sedan åkte vi hem en snabbis och fixade till mini lite extra då hon var bjuden på fest. Först mötte vi upp mina föräldrar för restaurangbesök. Mysigt att få äta en bit mat tillsammans med båda tjejerna och mina "päron" !
Sedan körde jag Nikki till festen, Filippa åkte till en kompis och själv drog jag till gymmet....ha ha ja självklart då jag får en stund över :)
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta med mej båda tjejerna på ett träningspass, det bjuds visst på pulsträning. Pju bara att plocka fram pannbenet och härda ut... det är nämligen inte längre än 30 minuter så det ska nog gå geschwint!
Sedan snabba ryck hem för att duka upp med lite försenat födelsedagsfirande då Kamilla och Tilda tittar förbi för att uppvakta Filippa i efterskott.
 
Därefter kryper jag in på jobbet och hoppas på en lugn afton så man hinner slänga ett öga på Mellon...!
 
 
 
Trevlig lördag
 
 
 
//PIllan


Sopp-Torsdag

 
En rykande het och krämig soppa passar perfekt en kall torsdag som denna
 
 
 
 
 
God morgon
 
Jag är helt ledig torsdag och fredag så just nu sitter jag med min kaffekopp och tar det lite lugnt... Laddar för ett gym-pass men motorvärmaren måste få jobba en stund till för termometern visar -20 grader!
Huu riktigt kallt 
Hoppas temperaturen stiger för ikväll ska jag hänga med Nikki på slalomträning och tänkte att jag själv skulle passa på att åka under tiden!
Kan vara kul att aktivera benmusklerna lite extra känner jag ;)
 
 
 
 
 
Torsdag är väl en dag som kanske förknippas med soppa (ärtsoppa och pannkaka....) så idag ska ni "få" en krämig svampsoppa här i bloggen
 
 
 
500g svamp (jag hade torkade kantareller med ta annars fina champinjoner)
1 gul lök
Ett litet knippe timjan
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
5 dl mjölk
Lite majsmjöl för redning
salt/peppar
 
Fräs svamp och lök i smör, använd en stor kastrull
Tillsätt buljongtärning,grädde, mjölk och timjan
Låt koka i ca 10 minuter
 
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer
 
Koka upp igen och tillsätt lite av redning (majsmjöl plus vatten)
Sjud i 2 minuter
Smaka av med salt och peppar
 
Voila!
 
 
 
Vi äter soppan tillsammans med grönsaker och dipp
Passa perfekt och Nikki får i sig mycket grönsaker då hon älskar att dippa
 
 
 
 
 
 
 
 
Något helt annat..... Jag känner att det ofta är något som oroar/stressar mej....
Känns som att varje dag är det något som tynger mej!
Jättejobbigt och det känns som det aldrig kommer att "gå över" Alltid ä det något nytt!
 
Jag åldras i förtid av denna ständiga oro :(
 
 
Hur gör man för att se möjligheter istället för bekymmer?! Jag försöker verkligen att vara positiv.
En stor del av oron är ens barn! Känns som när man skaffat barn har man också skaffat sig ett tillhörande livslångt oros-moln..... Är det fler än jag?
 
 
Träningen hjälper mej verkligen för då jag är mitt i ett träningspass är jag bara lycklig och glömmer för en stund bekymren. Utan träningen skulle jag förmodligen "klappa ihop", utan endorfiner skulle jag måsta uppsöka läkare för att få lyckosubstansen i pillerform, utan träningen skulle förmodligen min kropp sakta brytas ned istället för att växa sig stark och motståndskraftig!
 
Nä hörrni jag måste snabbt på med träningskläderna och skaffa lite lycka nu så jag inte blir en livslång grubblare...!
 
 
 
 
 
//PIllan


Bygger mental och fysisk styrka

 
 
God kväll
 
Äntligen en uppdatering från gymmet och några härligt svettiga övningar
Har verkligen fått en hook på övningar som involverar flera muskelgrupper samtidigt och även får hjärtat att slå snabbare plus att svett och endorfiner får full tillåtelse att uppträda i rampljuset
 
Leva life helt enkelt!
 
Håll till godo
 
 
 
 
 
 
Kliv ut i ett utfallsteg, curla upp hantlarna i en bicepscurl......
 
 
 
 
fortsätt sedan upp i en axelpress. Hela tiden med kontrollerad bål och sänkta skuldror.
Låt rörelsen vända nedåt och när armarna nått bicepscurl i "topp-läget" trycker du dej tillbaka med främre benet samtidigt som du sänker armarna
 
Växla sedan ben
 
Kör på med 7-8 st på varje ben sedan är det dags att pusta ut!
 
 
 
 
Här börjar du i en riktigt djup position (utfall) med ena handen i golvet och vrider sedan upp kropp samtidigt som du för en hantel roterande upp mot taket. Räcker med en ganska lätt vikt
 
För sedan vikten nedåt och placera den med handen i golvet
 
Saxa/växelhoppa nu med benen så det bakre benet kommer fram och rotera upp på andra sidan
 
 
 
 
Detta är en riktig pulshöjare och en skön övning för många delar av både överkropp och ben och balans!
Som en Kinder-ägg kan man säga....tre önskningar i samma rörelse!
 
 
 
 
 
 
 
Prova gärna dessa övningar nästa gång du är i gymmet! Om du kikar på mitt Instagram så finns en film då jag utför den första övningen. Lite lättare att förstå där :)
hemmahospillan heter jag ju även på Insta!
 
 
 
Jag blir inte bara starkare fysiskt när jag tränar utan jag känner verkligen hur jag mentalt växer då jag går hem från träningen! Självkänslan är så mycket bättre då jag  kan klappa mej själv på axeln och endorfinerna hjälper till att stärka humöret.
Ni vet det där att man aldrig ångrar ett träningspass....det stämmer så bra!
 
Ikväll har jag träffat mitt härliga aerobics-gäng och ikväll hade dom verkligen roligt för dom skrattade flera gånger högt under passet! Härliga underbara kvinnor som kanske bara hade en helt vanlig tisdag och jag får förmånen att umgås med dem en timma och dessutom få dem att skratta. Det värmer verkligen i mitt hjärta!
 
 
Nu ska jag tända upp lite ljus och fixa kvällsfika för snart kommer Nikki hem från skidträningen och då vet jag en tjej som snabbt vill fylla på depåerna innan hon hoppar i säng!
 
 
 
Ps En tråkig uppdatering som precis når mej nu när jag sitter här är att Hans Rosling gått bort.... Så sorgligt.
Denna fantastiska entusiastiska person som fått massor med människor att se lite mer positivt på världen med sina kluriga rörliga diagram och statistik...En stor förlust....
 
 
 
 
 
//PIllan


Kvick kokos~kaka

 
Duka upp för fika med en god kaka som smakar kokos!
 
 
 
 
 
 
Måndag, ny vecka och nya tag
 
 
Då säger vi hallå hej till vecka nr 6 och jag har en skön ledig förmiddag.
Ska strax bege mej mot gymmet och nu ska jag försöka få med mej kameran idag så ni kan få en rapport med övningar snart! Känns som det var ett tag sedan.....
 
Mellan alla träningspass så kan man då och då vilja äta en kaka och för mej som är tokig i kokos kommer här en riktigt snabb och enkel kaka.
 
 
150 gram smör
2 1/2 dl socker (jag använder sötströ )
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker (går bra att byta mot lite vaniljpulver istället )
1 1/2 dl riven kokos
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl (här går det att blanda kokos-mandelmjöl)
 
 
 
Ugn 180gr
Smält smör och rör sedan ned socker
Tillsätt resterande ingredienser och blanda allt till en slät smet
 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
 
Grädda mitt i ugn 20-25 minuter. Välj om du vill ha den som en kladdkaka eller lite fastare
 
 
 
Servera med kokosflakes, bär och vispad grädde!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte så ofta vi har "fika" på det här viset men ibland är det kul/gott att duka fram! Och som sagt det går att göra mycke smaskigt som inte behöver innehålla massor med vanligt vitt socker . Jag använder gärna stevia eller kokossocker!
 
 
 
 
 
Nu önskar jag dej en fin start på veckan
 
 
//PIllan


För trevligt för att fotas...

 
 
 En del av mina underbara vänner som ingår i Vnklubben sågs i går
 
 
 
 
God morgon söndag
 
Oväntat pigg efter att inte kommit i säng förrän efter 01 och väckt vid 07-tiden....6 timmar är alldeles för lite sömn för att vara godkänt men som sagt jag är ändå pigg så det får väl duga då!
 
 
Maria bjöd till Vinklubb och dessa tre billder var dom ända jag fann i kameran idag? Ett bevis på att det var för trevligt för att hinna fotas :) Bilderna tog jag direkt då vi satt oss till bords sedan var jag superduperhungrig och drogs in i någon typ av matkoma efter Marias underbart goda kyckling-lasagne! Mums så god
Sedan ett stort lass med glass, hallon, choklad och olivolja med citronsmak!!
Som bomull ...som bomull
 
 
 
O så var det de här med samtalsämnen..... Vi kunde ännu en gång konstatera att vi uteslutande diskuterar sjukdomar, död och politik nu för tiden?!
Ännu ett konstaterande är att Vinklubben i april firar 18 år!! Det känns helt overkligt att vi hållit igång så länge och man kan då lätt förstå att samtalsämnena har växlat väldigt mycket under dessa år!
Vi har ju gått från småbarnsföräldrar, giftemål, skilsmässor, vilda singlar, nya relationer, nya barnkullar och nu börjar alltså vissa att längta efter barnbarn! Hi hi hi 
 
Livet ....livet alltså
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Melodifestivalen drog ju som bekant också igång igår och vi hade tv:n på i bakgrunden och vi var alla nöjda med finalisterna. Han var ju otroligt duktig den där sista killen (Nano tror jag han heter) vilken röst!
Sedan tyckte jag att Boris svängde rejält och det blev spontan "sitt-dans" vid bordet :)
 
 
 
 
Idag ska familjen ut och lufta sig och det blir nog korv-grillning nere vid isen!
 
 
Skön Söndag
 
 
//PIllan


Solskenslunch

 
 
En tallrik fylld med solsken...nästan i alla fall!
 
 
 
 
 
Torsdag, ja det är verkligen inte klokt hur snabbt veckorna går!?
Jag börjar inte jobba förrän senare idag och har därför fått börjat min dag på bästa sätt.
 
 
När A och Nikkii drog till skola och jobb åkte jag i stället till gymmet. Alltså hur skönt pass fick jag inte till idag!
Det trista är att jag hade planerat att ta med kameran men glömde den i min iver att få komma iväg.... Dock finns en liten filmsnutt på Instagram där jag visar en bra övning där du får träna stora delar av kroppen. Bål, balans, armar, axlar och du kommer att få puls, bra va?!
 
 
 
Har verkligen blivit riktigt hooked på combo-övningar som ger puls senaste tiden! Det tror jag dessutom bara är bra för man ska inte fasta för länge i gamla vanor och jag tror min kropp tycker det är toppen med nya utmaningar.
Jag ska försöka dokumentera detta så snart som möjligt men grejjen är i alla fall att jag i en och samma övning utför träning för flera muskelgrupper samtidigt. Tex kliver ut i ett utfall-steg med hantlar i händerna som jag sedan drar upp i en biceps-curl för att sedan pressa vidare i en axelpress. Sedan tar jag ned armarna hela vägen och trycker tillbaka utfalls-steget till grundposition.
 
Toppen toppen enligt mej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något mer som är toppen är dessa mini-smoothiesar från ICA Gott Liv. Perfekta att ha med i väskan och svepa då suget kommer krypande eller som sidekick till dagens lunch. Min favoritmak på dessa drycker är inte den på bilden utan en som heter protein smoothie med Gurkmeja och Cayenne. Lööv på den, så gott med lite sting i drycken!
 
 
Jag frossar i ägg just nu... Alltså äg kan vara världens bästa färdigförpackade (naturliga) livsmedel?!
Älskar ägg i alla former och idag blev det två vändstekta på bröd bakat av Hirs och Quinoa.
Brödet hittar du i hyllan för Glutenfritt!
 
 
 
 
Ha nu enstrålande dag vänner, i morgon är det fredag :)
 
 
 
//PIllan


Full fart i gnistrande vintersol

 
 
 
Hej och hå här är det gasen i botten och tungan rätt i mun som gäller!
 
 
 
 
 
 
 
Igår hade jag, Nikki och Ellie ett par härliga timmar med pulkaåkning och picknick-korg. Jag hämtade tjejerna direkt efter skolan och åkte till ortens badplats.
Här har man perfekta långa  backar med naturliga gupp/hopp, uppskottade skridskobanor och längdskidspår för dom som vill. 
 
Gott om sittplatser i solen för mammor som hellre njuter av solen en stund!
 
 
Det är verkligen toppefint och på sommaren en härlig badplats i princip mitt i centrum och det är ju inte så vanligt. Oftast får man ju åka en bit för att hitta just sådana....
 
 
 
 
 
 
 
 
Hjälmar på och det är nog bäst så för oj vad det gick utför backarna och då det dessutom är kallt och riktgt hårt så är det självklart att skydda knoppen. Nikki nämnde att även ett ryggskydd skulle varit bra efter alla flygturer och vurpor......
 
 
 
 
 
 
 
Massor med påfyllning behövs mellan varven och självklart blev det då hederliga "rullmackor" och varm choklad!
 
Tror även det slank ned ett par ballerinakakor i tjejernas magar :)
 
 
 
 
 
Den här tjejen alltså, med DEN tanden??!  När ska den lossna....
Den har liksom lagt sig framför den andra tanden nu men verkar streta emot allt vad den förmår för i den munnen vill den helt tydligt stanna kvar ?!
 
 
 
 
 
 
Idag har vi många kalla grader utomhus, -19 och det är för min smak 10 grader för mycket... Men men vi har passerat januari så nu är det bara resten kvar :)
Ljuset börjar faktiskt göra sig påminnt mer och mer varje dag och nu kan vi hoppas jag se fram emot flera sådana härliga soliga vårvinterdagar.
Bor ni i närområdet så ta er en sväng till Vojen och aktivera er en stund
 
 
 
 
Ha det riktigt bra tills vi ses igen
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se