Festlig fredag!

 
 
 
 
 
 
Fredag och en riktig kalasdag!
 
 
Min mami fyllde nämligen år igår men då var hon ute på någon slags turné ;) Så idag firade vi henne med blommor och paket . Hon bjöd på finfin lunch och smarrig tårta !
 
Fisk-lasagne som smakade jättegott och som sagt en tårta i maffigaste laget (en liten bit räcker gott för mej...) Hallon och vanilj och nybakade tårtbottnar, jo jag tackar jag!
 
 
Som tur var startade min morgon med en prommenad så jag fick liksom plats med lite extra där i maggen! Nu har min familj satt sig i bilen för en fjäll-helg medans jag ser fram emot ett pass spinning plus styrketräning. Sedan lång skön dusch och bara mysa ner mej i soffan med nåt gott och kika på fredagsunderhållningen Let´s dance och Finaste familjen.
 
Åh så skönt jag kommer ha det!!
 
 
 
 
 
 
 
Mammas tårtor är de bästa!
 
 
 
 
 
Önskar dej en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Smarriga snacks!

 
 
Tips till morgondagens fredagsmys, Estrellas Linschips
 
 
 
 
 
 
Ja att jag är hooked på snacks är väl knappast någon nyhet för er som hängt med mej ett tag ;)
Vad som dessutom gör mej väldigt glad är att det kommer nyheter som dessutom är en aning nyttigare än orginal (ja helt vanliga potatis-chips). Här är det linschips med ett högre protein-innehåll 13 % och faktiskt 40 % mindre fett än vanliga chips. Nu är ju tyvärr påsen i minsta laget... men det finns väl en tanke med det också:)
 
 
 
Jättegoda är dom så löp och köp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag startade jag min morgon med en lång och skön prommenad. Det var riktigt kallt -8 men strålande sol och torr asfalt, lövli (efter all is man haft under fötterna senaste månaderna...)
 
 
Efter detta hade jag tid hos Susanne för påfyllningg av mina bryn. Ja det har redan gått 5 veckor sedan jag gjorde dom här kan du läsa om detta KLICK . Man fyller på där det eventuellt saknas bryn eller där färgen släppt. Jag hade någon liten lucka så nu är dom tip top perfekta och jag kommer att kunna vakna med bryn några år framöver!!
 
 
Nikkis farmor har kommit på besök och blir här tills i morgon då A, Nikki och farmor åkeer till fjällen. Jag själv får stanna hemma och jobba i helgen....
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan 


Perfekt väst

 
Som en astronaut...silverrobocopPillan
 
 
 
 
 
Den här dagen började inge vidare för då jag slog upp mina ögon kände jag en begynnande huvudvärk... Gah blä usch för att vakna med huvudvärk liksom! Till saken hör att jag i princip var medvetslös i går kväll då jag satt i soffan för att se Superstars. Det börjar alltså 21.00 som då enligt knoppen fortfarande borde vara inställd på 20.00 (vintertid) men jag kunde inte hålla ögonen öppna.... Jag fck släääpa upp mej till sängen och väl där bara däckade jag!
 
 
Så den där huvudvärken kom sig nog av en väldigt tung sömn....
Jag lyckades nästan bota detta med kaffe och en värktablett. Behövde alltså inte ta det tyngsta artelleriet (migrän-spray)
Tänkte lägga mej en stund och vila nyss men känner att det är skönare att sysselsätta sig här hemma! Nikki har en kompis här så jag tog tag i stryk-högen....Den var rätt så stor nyss ...typ berg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Länge varit på jakt efter en tunn tunn väst som jag främst behöver då jag spelar golf vid kallare temperaturer. Nu hittade jag den perfekta från Röhnisch som sitter bra och ändå ger full rörlighet i svingen :) Att jag dessutom hittade den för knappt 100 kr med prislapp kvar på Tradera gjorde ju inte saken sämre!!
 
 
 
 
 
 
Ha en trevlig lillelördag
 
 
//PIllan


Tisdagstulpan

 
 
Ett litet knippe tulpaner....jag försöker alltid ha en bukett snittblommor hemma. Till vardags en enkel bukett och på helgen lyxar jag till det med en maffigare!
 
 
 
 
Hallå tisdag
 
Nu jobbar vi på så veckan går framåt och vi strax kan ropa Hej April.
I morse då jag åkte till jobbet märktes sommartid av eftersom det inte var lika ljust vid 06.
Men snart så ...gissar att det bara tar en vecka så är det även ljust då. Härligt i alla fall om kvällen då vi får njuta lite längre.
 
 
 
Här har det dock stormat och blåst "små-spik" så något längre uteliv är det inte tal om. Herregud ni skulle ha sett då Sessan blåste bort igår?!
Jag hade precis parkerat bilen och skulle kliva ur då en kastvind av högre styrka kom dånande och slet med sig hinkar och mattor plus stackars Sessan. Hela "sällskapet" drogs iväg i vinden och innan jag hann fram hade Sessan svepts runt knuten och var sedan försvunnen i flera timmar... Gissar att hon var helt vettskrämd och låg och tryckte under nåt träd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag faktiskt lägga mej raklång i soffan i 15 minuter innan jag sätter gång med lite strykning och sedan middags-fix!
 
 
 
 
//PIllan


Pepp på ny vecka!

 
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Äntligen kommer en uppdatering från mej... Vi har ju varit i fjällen i helgen och datorn fick snällt stanna hemma!
 
Lördagen spenderades mest i pisten och Nikki är galet duktig och åker i princip överallt. Så skönt att kunna åka hela familjen. Någon gång delade vi på oss så jag fick racea i egen takt och sedan fick A köra själv några åk. Det är så galet härligt att få blåsa nedför hela backen i hög fart utan att stanna...Galen träningsvärk i vaderna fortfarande !!
 
Igår kom det ett riktigt blåsväder och det var inte alls nåt lockande att vara utomhus. Nä istället drog vi till Storhogna för bad och mys.
Såg på vädret att ni i de södra delarna av landet hade väldigt fint med upp emot 20 grader!! Galet :)
 
 
 
 
 
 
Proteinpannkakor..... Jag provade sådan färdig mix på påse. Gissar att de har en del tillsatser men jag ville prova och konsistensen blev väldigt bra. Smaken var väl OK (man har ju vant sig vid bananpankisar nu...)
 
 
 
 
 
 
Nu har resten av familjen åkt på jobb och skola och för mej väntar gymmet. Så galet pepp på detta och jag planerar ett riktigt svettigt pass med många helkroppsövningar för att få upp pulsen! Jag börjar inte jobba förrän i eftermiddag så jag tror det blir ett låångt pass ;)
 
 
 
 
//PIllan


Mårbacka i köket

 
 Lite rosa i vårt fönster och notera även den vita bakgrunden. Tog kortet för ett par dagar så nu har det mesta tinat bort
 
 
 
 
 
 
Fredag vänner
Raska veckor och i helgen är jag dessutom ledig, skönt
 
 
Vi åker upp till fjällen (Vemdalen/Klövsjö) i eftermiddag för lite skidåkning. Nikki längtar dit och jag har heller inte varit upp sedan i februari så det blir härligt med lite fjälluft. Nikki har ju dessutom avancerat i sin utförsåkning så vi kan hela familjen lätt åka obehindrat i de flesta nedfarter!
 
 
 
Ser ni vilka finheter som ståtar i mitt köksfönster, MårbackaPelargoner i ljuvligaste rosa. Tänkte försöka hålla liv i dessa så jag kanske kan ta dem till utsidan av fönstret framåt sommaren.
Köket ändrar i alla fall genast karaktär då man tar in olika blommor och i och med dessa får köket en väldigt "lantlig" prägel! 
Det passar i och för sig husets karaktär i stort (falurött och  timrat) även om vår övriga inredning inte är så speciellt lantlig! Köket har dock de inslag som jag förknippar med lantkök då jag tänker efter.... Gjutjärns-spis, rutig tapet, bänkskivor i ek och äggskalsvita luckor , ha ha ha.. Men små detaljer kan verkligen ändra mycket
 
Brukar tänka på hur ett par skor kan vara helt avgörande för hur en outfit ter sig!
 
 
 
 
Mina fina blommor har jag såklart handlat hos Annika på Ånge Blommor
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill passa på att önska dej en riktigt skön helg och hoppas solen kanske kommer på besök !
 
 
 
//PIllan


Idag ryker en hel del hår...

 
 
Som så ofta blir jag så trött på mitt hår då det blir för långt....
 
 
 
 
 
 
Japp idag fick jag tid hos frissan och det ska kapas en rejäl bit på längden plus att jag klipper upp det en aning är det tänkt! Så här är det nästan alltid med mej och mitt hår...jag sparar ut det långt, blir less klipper av det rejält...vill ha långt, sparar ut....never ending story:)
 
 
Jag ska som vanligt ljusa upp det rätt mycket inför sommaren men det får dock vänta någon vecka till, vill ha det absolut fresch då jag ska ut och resa i början av maj!
 
 
 
Två gånger har jag varit helt kortklippt, en gång då jag var 10 och sedan för 8 år sedan kapade jag allt! Det var supersnyggt men som vanligt lät jag det växa ut igen, Det är superfint med riktigt korta frisyrer men jag gillar verkligen att ha uppsatt plus att kort hår kräver en hel del styling varje morgon!
 
 
 
 
 
Ska bli extremt skönt att få bort dryga decimetern..ja kanske till och med lite mer om ett par timmar!
 
 
 
 
Annars så har jag försökt att tömma huset på mynt som snart är ett minne blott....enkronor och femmor! Mamma skulle ta en laddning till banken i morgon så vi passar på att rensa överallt! Problemet med mej är att jag samtidigt fastnar i lappar, foton och tidningar, böcker osv som jag glömt bort att jag äger...?! Gissar att det ändå kommer dyka upp några mynt där man minst anar det framöver!
 
 
Ha en fin dag
 
 
//PIllan


Gymmet 07.15

 
Pigg och på G redan strax efter 07....
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja Nikki ropade på pappan... om och om igen i morse, men då han knappt var kontaktbar så gick jag dit istället. Hon deklarerar att hon inte kan sova längre så jag slår igång tv:n för att själv kunna krypa ner igen! Går tillbaka till varma sängen slänger ett öga på mobilen 05.08...! SUCK och precis då blir jag istället för trött klarvaken?!
Ligger en stund men inser att detta är lönlöst
 
 
 
Upp och börjar fixa frukost och gör Nikki klar för skolan (vi tar det väldigt lungt) men jag som bestämt mej för gym tycker att det är lika bra att bege sig nu när man ändå är uppe. Nikki och A lämnar jag dock hemma...
 
Solen strålar och det är ju bara så skönt istället för ett ymnigt snöande
 
Kör på axlar och armar men även bålen får jobba en del, gött.
 
Hemma igen och solen börjar värma så jag bestämmer snabbt att på med lite mer kläder och fot-riktiga skor och beger mej ut på en sunny walk. Behöver tanka sol och energi för i eftermiddag kryper jag in på jobbet!
 
 
 
Dagsformen känns bra, stark och med en hyffsad självkänsla, tror det är någon kombo av vårkänslor!
 
 
 
 
På hemmaplan så har jag tagit tag i bland det tråkigaste men med bästa efteråt-känslan....Städa kylskåpet! Alltså så himla trökigt men nu är det en fröjd att öppna där och titta in på blanka hyllor och perfekt ordning :)
Skafferi-lådorna kvar men det tar jag en annan dag,
 
 
//PIllan


Vänner och deklaration

 
Idag har jag haft två fina tjejer här hemma efter skolan!
 
 
 
 
 
 
 
Tisdag kväll
 
Nyss hemkommen från veckans aerobics, w.o.w vilka tjejer jag har förmånen att svettas med varje vecka! Härligt svängigt och svettigt precis som vi gillar
 
I morgon planerar jag ett riktigt styrke-pass på förmiddagen för nu är det över en vecka sedan sist jag svängde hantlar. Jag är ju rätt så spontan med min träning och senaste veckan har jag mest gått på klasser så därför ska det bli extra skönt med en genomkörare i gymmet! kanske kameran åker med :)
 
 
 
 
Nikki och hennes kompis Ellie har känt varndra sedan dom var nyfödda då vi mammor även är kollegor. De har hängt ihop snart 7 år och jag hoppas deras vänskap blir lång! Jag har en handfull vänner som jag känt i princip hela mitt liv och man får ett speciellt band till varandra. Även om man inte ses så ofta (då vi är utspridda över landet) så vet man att dom alltid är där för en!
 
 
 
 
Fullt fokus på Ellie.... satte nog skärpan precis på hennes öga och Nikki hamnade "ur bild" !
 
 
 
 
Något som känns lite extra skönt och klapp på axeln idag är att både jag och A tog och deklarerade! Smidigt nu för tiden då man inte ens behöver vänta på att papperen ska komma i brevlådan utan bara att logga in på Skatteverket och fixa där!
 
 
 
Nu hojtar familjen Parnevik på mej!
 
 
//PIllan


Altanen är vit igen.....

 
Precis när man började drömma om ute-träning på altanen igen.....
 
 
 
 
 
Morning
 
Ja precis när tanken slog mej att snart är det dags att börja använda altanen som min plats att träna igen så "kräksnöar" det som om himlen var öppen! Varje år....som en riktigt dålig repris
 
 
Jag är dock ledig idag så strax rullar jag ut mattan för en stunds yoga innan jag tar tag i alla dessa måsten som jag själv skapar. Ja ni vet det ska ju plockas och donas mest vareviga dag (och det är såklart jag själv som bestämmer detta)
 
Ska rensa lite i garderoben och lägga ut lite till försäljning. Det tycker jag är så himla bra. Ofta blir man ju bara lite less på sina kläder (och Nikkis blir urväxta) men det är inge fel i övrigt på dem. Vi har en lokal FB-sida för försäljning och det mesta brukar gå åt direkt. Har många fina blusar och topar som bara hänger och då är det bättre om någon annan kan använda dem ett tag. Nikkis växt-kapasitet törs jag knappt tänka på...herregud vad den tjejen drar iväg?!
 
Hoppas snart att solen och värmen återvänder
 
//PIllan


Nötfria dadelbollar

 
Finfina ingredienser till finfina godsaker!
 
 
 
 
 
 
Solig ljuvlig söndag
 
Jag startade med en härlig morgonprommis då det fortfarnade var minusgrader och torrt. Hemma igen så tog jag och Nikki och svängde ihop ett gäng med dadelbollar. Vi brukar oftast göra dem med någon typ av nötter (caschew, mandel, hassel) men den här gången blev dom nötfria. kanske någon som inte tål just nötter så kan dessa passa bättre!
 
 
 
 
2 dl havregryn
10 färska dadlar urkärnade
3 msk kokosolja
0.5 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 msk kakao
1 msk carobpulver (kan uteslutas men ger en fin kolatouch)
2 tsk kallt kaffe
kokos att rulla i
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Släng ner alla ingredienserna i en mixer och kör till en jämn smet
Ställ in bunken i kylskåp i 10 minuter
 
Ta fram och rulla valnöts-stora bollar som du sedan rullar i kokos
Förvara i kylen då håller dem i ca 1 vecka eller i frysen för längre hållbarhet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa bollar med havregryn fick en perfekt konsistens och smak föll oss alla in i smaken, som vanliga chokladbollar
 
 
 
 
 
Nu kallar jobbet på mej så vi ses 
 
 
//PIllan


Explodera eller meditera

 
 
 
 
Jag och Nikki vaknar upp bredvid varandra eftersom A är krasslig och får sova själv.
Vi tittar på varandra och skrattar
Hela familjen kliver upp och äter frukost tillsammans, vi har trevligt och skrattar.
Det verkar bli en bra dag!
 
 
 
 
Direkt efter frukost vill Nikki att vi ska färglägga en målarbild tillsammans. Vi sitter bredvid varandra och börjar måla. Efter en stund märker jag att hon blir sammanbiten och efter en liten stund börjar och snyfta...
-Du målar fel och fult!
Alltså detta är såklart inget jag tar åt mej av utan börjar istället att hjälpa till att sudda och reda ut vad som blivit fel. Inget hjälper dock.
Efter en stund går jag upp och börjar bädda rent i sängarna men hör hur hon skriker och muttrar om vartannat nerifrån (springer ner några gånger för att medla och försöka få henne på bättre tankar)
 
Under den här tiden har plötsligt irritation och ilska byggts upp i mej men jag har hållit mej lugn.....Jag känner mej själv och vet att jag har en kort stubin, även fast den blivit bättre! Brinner stubintråden av kommer jag att börja skrika och gorma och det är inte roligt för någon...
 
Så mitt där i bäddningen är tråden nästan utbrunnen men istället för att koka över lägger jag mej bara rakt ner på den obäddade sängen och börjar andas!
 
 
Eftersom A är hemma (han står i duschen) så kan jag bara släppa hon där nere och börja fokusera på att inte låta ilskan ta över. Från början bara bubblar det i mej, jag hör hur Nikki lever rövare, en mobil börjar ringa och jag ligger och tänker att A måste väl snart höra "livet" som pågår!
 
Jo han kommer ut och då han känner mej så stängde han bara dörren till mej och gick ner till bråkstaken.... Att meditera en stund hjälper faktiskt mej! Jag fokuserar på andetaget, försöker att blåsa bort alla tankar som kommer och bara tänka på andetaget! In genom näsan djupt in i kroppen och sakta sakta ut genom näsan.
Jag ligger kvar i kanske 10-15 minuter
 
När jag kommer ner igen är det precis som den där målar-incidenten aldrig inträffat!?
Nikki har kommit på andra tankar och min ilska har genom mina djupa andetag sipprat ut......
 
 
 
Det verkar bli en bra dag!
 
 
//PIllan


Halloumiburgare i pitabröd

 
Hela denna veckan har vi ätit vegetariskt och här kommer ett riktigt gott recept innehållande bland annat morot och halloumi
 
 
 
 
Yes jag älskar ju veggie-maträtter och försöker äta så mycket grönt jag förmår. Övriga familjen får liksom hänga med..... Nikki brukar få lite olika komplement men jag brukar alltid få henne att smaka på det jag lagar. Till slut så vänjer hennes smaklökar sig (hoppas jag)
 
 
 
Här kommer något som verkligen faller mej i smaken och jag verkligen njöt av maten. Tyvärr är A dunderförkyld och kände ingen smak alls så han hade jag lika gärna kunnat ätit havregrynsgröt....! Jag lovar att denna rätt smakade vitlök, lite sting av chili, lite sött och lite salt mmm allt på samma gång!
 
 
 
 
1 morot
200 gr halloumi
1 riven vitlöksklyfta
3 ägg
2 msk potatismjöl
3 msk ströbröd
2 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
 
 
Riv morot och halloumi och lägg i en bunke
Tillsätt vitlök,ägg, potatismjöl, ströbröd och kryddor
Rör om allt väl
 
Forma 5-6 biffar och stek i olja på medelvärme i cirka 2 minuter per sida
Jag lägger över i en ugnsform och låter burgarna stå i ugnen på ca 150 grader medans jag förbereder resten av tillbehören och dukar
 
Jag blandade en dressing på turkisk yogurt och sweet chili sås
 
Värmde pitabröd som jag fyllde med bladspenat, biffarna, skivad avocado och dressingen
 
Alltså Mums, en smakexplosion i munnen och samtidigt krämigt och bara ljuvligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har gjort olika varianter av halloumiburgare tidigare och det är lätt att variera smaker att tillsätta då osten i sig mest är salt utan annan smak!
 
 
Testa dej fram!
 
 
 
Ha det gott
 
//PIllan
 


Spänning på hög nivå!

 
Ja jag fattar inte hur dom lyckas i bok efter bok men även Kaninjägaren är spännande från första sidan!
 
 
 
 
 
Kan knappt lägga den åt sidan utan vill bara läsa mer och mer...men samtidigt vill jag ju inte att den ska ta slut?! Så här har det varit med Keplers alla böcker i serien om Joona Linna, jag i princip sträckläser dem och sedan är det bara en lång väntan tills nästa bok släpps!
 
 
 
Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren.
Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer.
Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död.
Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.
 
 
 
 
 
 
Att få sätta sig med några knäckemackor med ägg-smör och ett uppskivat päron och bara läsa blad efter blad mellan tuggorna.... Fast ibland är ju Keplers böcker riktigt brutala, på gränsen till vad man klarar av att läsa om tortyr av den mänskliga kroppen! Men ändå.... det går inte att sluta läsa
 
 
 
Ja har ni aldrig läst Kepler så är det hög tid men börja då gärna från början så du får serien och karaktärerna i rätt ordning. Min absoluta favorit är Sandmannen, efter den hade man nog inga naglar kvar :/
 
 
 
 
Ha en skön onsdagskväll
 
//PIllan


Lite grönt och blått gör det hela flott

 
En blå ljuvlig hortensia som skiftar i grönt ståtar på soffbordet och påminner lite om våren
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Jag har varit ledig både igår och idag! Vi har fyr-fritt på vårat schema och det är riktigt härligt, särskilt på söndag kvällen då man slipper tänka på att man ska upp i ottan.
 
 
Gårdagen spenderades bara här hemma med värmepistol och skrapa .... Vårt matbord som jag målade om då jag väntade Nikki (alltså 7 år sedan) hade börjat bli skaft och fult.
Har tidigare bara målat om ett lager till ovanpå men nu kändes det som jag måste göra det från grunden!
Jag gillar bordet så det känns bättre att ta hand om det vi redan har än att köpa nytt!
 
Dock är ju jobbet ganska jobbigt...om man säger så....
Fast samtidigt kul att få vara lite kreativ :)
 
 
 
 
 
 
Som alltid då våren gör sig påminnd vill åtminstonde jag fixa och förnya en del i hemmet!
 
Här har några kuddar fått komma och pigga upp den grå soffan
Grön känns som en riktigt skön färg och något som jag tidigare aldrig haft. En ljus nyans tillsammans med lite petrol och blå blir det väldigt fint tycker jag!
 
Samtliga fodral finns på HM HOME
 
 
 
 
 
 
Jag har lite färg kvar att ta bort och sedan väntar slipning av bordet.
Då det momentet blir ganska dammigt så måste jag lyfta ut bordet på altanen
 
Sedan blir det målning och då flyttar jag in igen :)
 
Så det blir inget revolutionerande, utan helt enkelt lika vitt som tidigare..... Dock har jag äntligen köpt på mej en del posters som jag bara ska fixa ramar till och få upp på väggen där i matrummet. Plus att jag ska slänga ut det trista "stereo-skåpet" (yes jag kan vara den sista med en sådan möbel....) och fixa ett lite sidebord för annat pynt!
 
 
 
 
Ha en trevlig tisdag vänner
 
//PIllan


MelloMyset över för denna gång

 
 
Självklart när det vankas Final så dukar man upp lite extra!
 
 
 
 
 
 
 
Jamen godmorgon på er, gissar att de flesta har lite "Mello-smak" kvar i munnen så här dagen efter den stora finalen
Jag och Filippa laddade upp gottis och bänkade oss som så många andra. Vi tippade i appen, läste inför recensioner osv. Själva showen som helhet kanske inte var den bästa ....alltså mellanakter osv... Men Zara Larsson var som vanligt grym och jag tycker att flera av bidragen var riktigt bra i år. Vet att jag kommer att lyssna på många av dem framöver.
 
 
Både jag och Fillan hade Nano och Robin som favoriter så vi blev glada över kvällens utgång! I appen tippade jag Nano, Wiktoria och Robin och det var ju precis så svenskarna egentligen ville ha det men nu avgjorde jury-grupperna och det ska såklart ältas om detta nu i pressen några dagar. Men som sagt det var ju ett väldigt jämt startfält där utgången kunde ha blivit lite hur som känns det som....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi käkade olika melonsorter, fin mörk choklad, druvor, päron, olika ostar med kex, nutella (Fillans...) nachos med salsa och drack alkoholfri päroncider!
 
 
 
 
 
 
Skål för en underhållande kväll och visst körde vi (eller rättare sagt jag ) en liten segerdans där på kvällskvisten.....
 
Kollan in på min Instastories så har ni beviset :)
 
 
 
 
 
HON
Strax sätter hon sig i bilen mot Idre för en veckas tävlande 
Armen är för närvarande vilande i en mitella då hon ramlade förra veckan så vi får se om den "håller" för en slalomtävling....!
 
 
 
 
 
Over and out ....I can´t go on!
 
//PIllan


God morgon soliga final-lördag

 
 
 
Morgonens frukost är nu ett minne blott som gjort sig hemmastad i min kropp för en kortare tid!
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Ja jag vaknade av mej själv klockan 06 och det var för att ljuset redan började sippra in bakom gardinen! Alltså är det inte helt underbart...ljuset, redan i tidiga ottan?!
Nu letar sig solen upp på den blå himlen och det verkar bli en strålande dag!
 
Jag har verkligen ingenting planerat utan ska bara njuta .... en lång prommenad ska jag absolut ge mej ut på och såklart handla massor med gottis till kvällens final!
 
 
Skulle ha åkt upp till fjällen men då Filippa kom hem över helgen så stannar jag och myser med henne istället. Frågade vad hon ville att vi skulle äta ikväll och hon svarade bakad potatis med skagenröra.... Ehh ja jo det blir säkert bra fast jag vill nog ha lite mer en final-kväll som denna :)
 
 
 
Åh det ska verkligen bli roligt och spännande att följa Mello kväll....! Ingen given favorit alls i år det lämnar utgången väldigt öppen, I like!
 
Mina top 3 är Nano, Robin och Wiktoria tror det kommer stå emellan dessa. Intressant att se hur internationella jurygrupperna röstar, det brukar ge en liten vink inför Eurovision....
 
Nåja nu är det flera år sedan jag var på plats och såg finalen och jag är inte lika hängiven som jag var förr om åren.
Dock sitter nog alla kunskaper om placeringar på de olika deltagarna främst 80-talets ;)
Livsviktigt vetande mao!
 
 
 
 
 
Kroppen ska gå runt några timmar på ett par skivor rågbröd, en ingefärs-shot, grönt matcha te och en jordgubbs smoothie.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ställa mej på yoga mattan och stanna kvar där kommande timma och sedan kan lördagen starta på riktigt!
 
 
 
 
 
Ha det så bra
 
 
//PIllan


Enkel linssoppa

 
Så god, nyttig, billig och mättande är denna perfekta soppa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Torsdag då ska vi äta soppa såklart 
 
Jag äter en perfekt lins-soppa som mättar bra och ger massor med vitaminer. Minns att min mamma gjorde soppa med linser då jag var i tidiga tonåren men gillade det inte speciellt då...men nu, mums!
 
 
 
 
Enkel LINSSOPPA
 
Hacka en gul lök, tre vitlöksklyftor och tre "stänger" selleri som du sedan fräser i neutral kokosolja
Häll över en burk krossade tomater plus tre burkar med vatten
Tillsätt två buljongtärningar (grönsak eller höns går också bra)
2 till 3 dl röda linser
Hacka i lite färsk chili eller några stänk med chili-flakes
 
Låt detta stå och puttra i ca 15 minuter
 
Smaka av och salta upp soppan jag använder örtsalt
 
Låt stå en stund så att smakerna får landa innan du serverar!
 
Under tiden jag lagade soppan så bakade jag även lite keso-bröd som går snabbt att röra ihop. Recept på dessa har jag gett er tidigare och ni hittar det här KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid servering klipper du över mycket persilja och strö över lite gott crunch, jag tog pumpa-kärnor
Alltså detta är SÅ gott! jag åt dock lite väl mycket på en gång så jag var mätt i flera timmar efteråt..... :)
 
 
 
 
 
 
 
I eftermiddag har jag lyxat mej och varit hos Susanne på ansiktsbehandling, så underbart skönt. Min hud är tyvärr inte i balans för tillfället och den blossar upp runt näsa, haka och lite på pannan...typisk Rosacea skulle jag tippa på...
Trist då denna åkomma ju är kronisk men ofta uppträder i skov. Jag har haft liknande för några år sedan och sedan har det varit ok och därför glömmer jag liksom bort att det faktsikt kan bli så här jobbigt!
 
Vi har en liten plan som vi ska följa nu i vår och får se om det ger något resultat, fingers crossed!
Jag ska också dra ner på kaffe (vilket jag slutade helt med för några år sedan) men det är ju så gott... Alkohol dricker jag inte speciellt ofta och ska nog skippa det också helt ett par månader.
 
Att bli varm ska man ju försöka undvika men där tänker jag INTE foga mej, nä träningen har så många fler fördelar så det får huden allt stå ut med!
 
 
 
Anyway wish me luck så jag kanske blir lite bättre där i maj/juni!
 
 
//PIllan


8 mars , kvinnor och träning

 
 
Att få röra på sig , att få träna och idrotta är en självklarhet för mej och förmodligen även för dej men så har det ju inte alltid varit....!
 
 
 
 
 
 
Ja men självklart ska vi väl fira lite idag på internationella kvinnodagen! En dag att skänka en tanke till våra föregångare som banat väg för oss moderna kvinns, eller hur!
 
 
 
Jag tänker lite extra på hur sent det faktiskt blev ok för kvinnor att sporta och att tävla i idrott! Inte allför länge sedan som vetenskapen började forska i ämnet och man ställde sig frågor som " Är det farligt för kvinnor att idrotta" och "Kan kvinnan skada förmågan att föda barn om hon idrottar för hårt"
 
Chefen för Stockholms stadion, Erik Bergvall, använde sig av följande argument när han försökte avstyra att Sveriges olympiska kommitté skickade kvinnliga friidrottare till OS i Amsterdam 1928 – enligt Bergvall var OS endast för män: ”En olympisk tävlan kräver sannerligen sin man. Varken kvinnans psyke eller fysik är lämpade för sådana tävlingar. Redan den andliga anspänningen är för mycket för hennes nervsystem, men även i rent fysiskt avseende är hon illa rustad för sådana kraftprov.”
 
Damfotbollen kom tex igång först på 1960-talet och VM så sent som 1991!
 
 
Idrottsrörelsen reviderade sin jämställdhetsplan 2005 och det övergripande målet för idrottens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden.
Ja tack och lov har vi kommit långt inom just träning och idrott och idag är det nog få som ifrågasätter om träning verkligen är bra för tjejer kvinnor och damer!
 
 
 
 
 
 
Visst finns det en fysiologisk skillnad mellan män och kvinnor . Skillnaden i muskelstyrka är klart större i övre delen av kroppen och män har ju mer testosteron(manligt könshormon) och har därför lättare att bygga muskulatur där.
Skillnaden i benen är är cirka 25-30 procent mellan män och kvinnor och i armarna runt 40-60 procent.
 
 
Sedan kanske vi kan skippa i att spekulera i hur det skulle gå om män födde barn.....
Host snörvel host -Jag är så sjuk!! kan knappt rör mej... en klassisk mansförkylning är inte att leka med och inte en förlossning heller!! hi hi hi
 
Skämt och sido jag är tacksam att jag är född nu i modern tid och att jag får bo i Sverige där vi kommit långt inom jämnställdhet i stort och att jag kan utöva min träning utan att bli allt för ifrågasatt!!
 
 
 
 
Kram alla kvinnor där ute
 
//PIllan


TisdagsTanka

 
 
 
 
 
Hej vänner
 
Vilket toppenväder vi har!! åtminstonde i min del av landet.....såg nyss att det verkar vara bra mycket sämre söderut. Ja jag är nöjd att vi för en gång skull har fint väder v 10 (sportlov för norrland)
Minns bara att det alltid var soligt v 9 och sedan dåligt så fort jag fick lov som ung..... Kanske minns jag fel, kanske minns jag rätt :)
 
 
 
Jag startade min dag med ett riktigt svettigt gym-pass, herrejisses som jag "vätskade" idag! En styrkerunda med många combo-övningar som dessutom drog upp min puls rejält, älsk på det!
 
Väl hemma efter lunch-fix och packning (åt Nikki...) så kunde jag inte motstå den härliga solen utan gav mej ut på en D-vitamins-påfyllning.
 
¨Vårvinter liksom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdagstankar kroppen med tacos, faktiskt en helt OK rätt att ta till då fantasin tryter.
 
Nikki älskar detta och här finns tillfälle att smyga in "nya" smaker i grönsaksväg... kanske lite bönor, groddar eller liknande. För tillsammans med färsen och såser kan man lättare kamouflera ;)
 
Annars vill Nikki helst ha gurka, majs och creme fraiche på sina .... not so much vitamin där liksom....
 
 
 
 
Nu önskar jag att du får en soft tisdag
 
 
//PIllan


Våriga pasteller

 
 
Äntligen kan man börja handla lite färger igen! jag är en sådan som använder färg efter säsong och då blir det lite så även i Nikkis garderob...Men nu står våren för dörren och vi har handlat lite pastell!
 
 
 
 
 
Måndag vänner och sportlov i våran del av landet.
Här strålar solen och det verkar som det ska bli så under kommande veckan! peppar peppar och fingers crossed.... Jag jobbar tyvärr men A och Nikki ska åka till fjällen i mitten av veckan så det blir nog toppen för dem.
 
 
 
I Stockholm sprang vi en del i affärer jag och mamsen och som så ofta blev det mesta i påsarna till tjejernas fördel (ja alltså tjejerna som i mina barn då...)
Men lite handlade jag faktiskt till mej själv också för jag tyckte det fanns så mycket fint! Kanske det är för att alla fina vårfärger fyller affärerna och man blir så inspirerad!
 
 
 
 
 
 
 
All about the details! Så gullig liten tassle i skärpet på de rosa chinosarna som numera tillhör Nikki
 
 
 
 
 
 
Finstickad bomulls-tröja och chinos från Zara....alltså hur mycket gulliga barnkläder har dom inte?!
 
 
 
 
 
Bomullstrikå-klänning med flätat skärp för varmare dagar med fjärilar som ju är Nikkis favoritmotiv! Denna hittade jag på HM
 
 
 
 
 
 
 
Våra dagar i Stockholm var riktigt bra, ja förutom vädret då.... Hu vilket grå-dassigt blaj då det blötsnöade på tvären och alla går omkring påpälsade och "inåtvända" och bara längtar bort!
 
 
 
Slottet var toppen, ja grädden på moset faktiskt!
Jag hade ju bara tänkt att vi skulle se utställningen med bröllopsklänningar men i entré-priset fick man tillgång till alla festvåningar, gallerier, frukostmatsalar, parad-sängkammare, gästvåningar etc ! Jag trodde faktiskt inte att man fick gå in i alla dessa!
 
Men det var verkligen superkul för en kunga-nörd som mej :) Alltså mattorna, kristall-kronorna och alla utsmyckningar.... om vårat slott är så fantastiskt hur ser då Versailles ut...?
 
 
 
 
Nåväl nu är det som sagt måndag och jobbet kallar, vad är väl en bal på slottet....!
 
 
//PIllan


Tävlingsdebut

 
En ny skidprinsessa i våran familj!
 
 
 
 
 
 
 
Ja i helgen har Nikki gjort tävlingsdebut i två alpina discipliner, slalom och stor-slalom (att hon själv inte har en aning om skillnaden spelar mindre roll ;)
Igår var inte jag på plats då jag fortfarande var i Stockholm men idag fick även jag titta på min minsta slalomprinsessa. Så gullig och duktig
 
Två åk körde dom precis som i vilken slalomtävling som helst men ingen tidtagning och alla får medalj och även välja från ett prisbord.
Nikki var väldigt nöjd med sin debut och viljan att i framtiden vinna är stor.... Är den där tävlingsinstinkten och att vara bäst inbyggd redan från födseln hos människan?! Jag är inte alls någon tävlings-människa så det är inget hon fått hemmifrån men jag antar att man alltid vill höra att man är duktig och bra...och det är därav denna vinnar-önskan kommer ifrån?!
 
Nåväl tävla kommer hon såklart att få göra så länge hon tycker det är roligt, dock vet jag hur mycket tid detta kommer att kräva i framtiden av oss föräldrar ! jag som trodde jag var förbi detta nu... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stolt och glad över den fina medaljen!
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi mysa ner oss i soffan och avsluta en härlig helg tillsammans
 
 
 
//PIllan


Mot slottet

Foto: Sanna Argus Tirén/Kungl. Hovstaterna
 
 
 
 
 
Ja idag styr jag och min mamma vår färd mot kungliga hufvudstaden!
 
Ska bli jättemysigt att få umgås med mamma, bo på hotell, shoppa, äta god mat och så ska vi besöka slottet för att titta på riktig haute coture!
Detta ser jag verkligen fram emot. Ni som hängt med mig ett tag känner väl till mitt vurmande för kunglig glans och flärd... ;)
Att få kika på bröllopsklänningar på nära håll ska därför bli en riktig upplevelse!
 
 
 
Sedan bara få bo på hotell, äta goda frukostar och bara vara ska bli underbart!
 
 
Häng med mig på Instagram under helgen så lovar jag att dela med mig! @hemmahospillan
 
 
 
Ha nu en riktigt trevlig helg
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se