Sista oktober & första snön!

 
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
I morse möttes vi av ett tunt vitt täcke ligger så fint på marken, den första snön är fallen.....
Himlen var under en kort stund helt magisk i rosa och orange men nu har den ändrat färg till det "normala" grå igen
 
 
 
Jag och Nikki har en del att fixa med idag. Först ska vi  åka och handla massor med mat och gott som ska med till fjällen och sedan blir det till att packa. Fram med täckbyxor, vantar och mössor för där uppe är det lite mer snö än här!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det ju rätta Halloween också så självklart ska Nikki iväg på ännu en spökfest framåt kvällen! Så det blir till att fixa en läskig liten varelse ännu en gång ....
 
Själv ägnar jag kvällen åt aerobics och planerar att bli läskigt svettig ;)
 
 
 
 
 
Ps. Jag vet ingen som har så mycket otur som Filippa.... Hon ringde igår och har drabbats av nåt helkonstigt ...berättar mer då jag vet lite mer, hon ringde nu på morgonen och ska uppsöka sjukhus runt lunch! 
Fingers crossed att dom hittar felet och att hon blir bra snabbt...stackarn som befinner sig i Italien utan att kunna åka skidor!
 
 
 
 
 
 
//PIllan


God morgon semesterveckan!

 
 
 
 
Hur härligt att smyga upp i mörkret och först yoga en stund och sedan duka för frukost framför Nyheterna?!
 
 
 
 
Jag jobbade ett sista pass igår kväll och vid hemkomst dök jag rätt ner i sängen...herrejisses så trött jag var då min hjärna inte hunnit ställa om till vintertid ännu
Men nu vaknade jag ändå såklart tidigt och fick en stund för mej själv
 
 
Nikki som var på kalajs igår kväll åkte hem med sin vän Ellie för en sleepover! Så peppade tjejer
Idag ska vi mötas upp för gemensam lunch innan jag " tar över" girlsen för att gå på bio och sedan får de roa sig på hemmaplan några timmar.
 
 
A jobbar den här veckan så jag och Nikki ska åka till min mormors hus (som mamma och mostrar nu äger) för att träffa min kusin Paula och hennes flickor. Ska bli himla mysigt då vi inte setts på evigheter!
Vi blir där ett par dagar för att sedan möta upp A i fjällstugan för dubbelhelg och Lodge & Lya mässan på Vemdalsskalet!
 
 
 
 
 
 
 
 
Yogurt med smarrig topping, en stärkande shot, mina vitaminer (zink, selen, probi-mage) och en kopp kaffe denna blåsiga morgon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa reste till Italien igår och efter förseningar, byte av plan och en buss-transfer på typ 4 timmar!!! hörde hon av sig att hon äntligen var framme igår kväll. Då hade dom varit uppe och på resande fot sedan 02 söndag morgon!
Hennes pappa är också på plats men han har kört bil/minibuss med all utrustning typ käpp och sådant. De övernattade dock i Tyskland så deras resa tog ett par dagar kan man väl säga.
Hoppas nu bara att den här blåsten ebbar ut.....verkar vara över hela Europa?
Herrarnas världscup-premiär ställdes ju in igår så fingers crossed att det blir bättre!
 
 
 
Ha en fin start på veckan
 
 
 
//PIllan


Halloween time

 
 
 
 
 
 
 
Ja visst det firas halloween hemma hos oss.
Eller här hemma kanske det inte direkt firas förutom nåt spöke som lyser och några vimplar med pumpor men Nikki gillar denna "högtid" och går all in på partyn denna helg!
 
 
Har precis skjutsat henne och vännen Nelly på spök-disco och det var två taggade brudar! Kön ringlade lång när vi kom och det var fakttiskt flera föräldrar som hade ansträngt sig och var utklädda, kul!
Dom ska dansa och leka i två timmar sedan blir det nog natti natti!
 
 
 
I morgon väntar ännu ett kalas med spöktema och på tisdag avslutar vi firandet med en till kompis som bjuder på halloween-fest! herrejisses ....
Hon var bjuden på ännu ett nästa fredag men då är vi bortresta!
 
 
 
Jag själv har också spökat många gånger i mina dar men nu är det länge sedan..... Minns att det var en riktig höjdpunkt och även vi gick all in på utklädnad och party (vi var liksom i den där rätta hålligångåldern om man säger så...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se ett sådant vackert och exemplariskt barn jag har..... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu önskar jag er en skön kväll och helg och i morgon får ni sova lite längre (vintertid)
 
 
 
 
//PIllan


Precis som vanligt

 
 
 
 
 
 
 
 
Trots att jag inte börjar jobba förrän vid 14-tiden så var jag uppe med tuppen i morse. Jag hade nämligen tid hos frissan redan kl 08. Alltså stort gilla på att man kan boka vid den tiden, jag är ju en riktig morgonmänniska!
 
 
 
Körde Nikki til skolan och sedan var det bara att sjunka ner hos Nettan och bli ompysslad ett par timmar.
Som ni ser har inget radikalt alls hänt utan jag ser ut precis som vanligt i en mellanblond nyans.... Men så fick det bli och huvudsaken att den grå kanten är väck och håret känns fräscht. Nettan satte även i en skön inpackning vilket var behövligt!
 
 
 
Ja ikväll väntar alltså jobb på mej och sedan är det bara hem och sova några timmar innan klockan ringer och det är dags för en förmiddag med arbete igen.... Men efter det vakas trevligheter minsann
Vinklubben ska passande nog på Vin-och delikatess mässa, ska bli himla trevligt!
 
 
Ni kan väl kika in på min insta under fredagskvällen så kommer nog en del uppdateringar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa bilder är från Filippas rum men nu när hon bor på annan ort så huserar en annan liten dam här om nätterna..... Ja ni ser en rosa kudde, här sover nämligen Nikki!
Tanken är väl att hon ska överta detta rummet framöver men vi får se var Filippa tar vägen efter studenten i vår innan vi flyttar om deras rum!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en trevlig torsdag
 
 
 
 
//PIllan


Nya Nike

 
 
Att packa upp ett par nya träningsskor....materiell lycka
 
 
 
 
 
 
 
Ledig onsdag och vädret växlar mellan spöregn och blötsnö. Inte sådär jättekul men jag har som vanligt mycket inomhus-sysslor så mej går det ingen nöd på.
Hela familjen är dessutom snuviga och sådär "bonn-förkylda" vilket är trist men jag kommer att ha aerobics ikväll då jag tidigare lovat en kollega som hade förhinder. Har inte ont i halsen så det kommer antingen klinga av eller bryta ut för fullt!
 
 
 
 
Som ni ser på bilderna så kommer mina fötter att må riktigt gott då jag äntligen fixat nya skor. Använder alltid Nike och för ändamålet aerobics just den här sorten som heter Free TR6 och är en lättviktsko med bra flexibilitet och stabilitet!
Skon sitter tajt och bra runt min fot som är väldigt tunn och smal
 
 
Fanns till kanonpris hos Sportamore, de har verkligen bra erbjudanden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag traskar jag runt i dessa sköningar här hemma och fötterna är mer än nöjda!
 
 
 
 
 
Det blev ett par vita neutrala denna gången, har innan ett par svart/vita mönstrade som verkligen drar uppmärksamhet till sig!
 
 
 
 
 
 
Ha en bra onsdag
 
 
//PIllan


Bo på landet

 
 
 
 
Att bo precis vid vattnet
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon måndag
 
Sista jobbveckan innan höstlov eller läslov som det numera kallas och semester för min del! Riktigt skönt att få en veckas ledighet sådär emellan sommaren och vintern. Helst hade jag åkt till värmen men det blir nog längst en tripp till fjällen i slutet av nästa vecka.....får se om det hunnit komma lite snö till dess kanske.
 
 
 
 
Ja idag ser ni bilder från "vår gata i stan" ....som absolut inte är en stad utan en liten by 7 km från den större tätorten som inte heller är en stad.
Så att vi bor riktigt på landet står helt klart!
 
Jag njuter av lugnet och att bara kunna traska ut i naturen, titta ut över vattnet då jag vaknar där massor med svanar just nu huserar eller att Nikki utan större ansträngning kan åka ut med A i båten och fiska.
En frihet som många barn knappt får uppleva mer än kanske någon gång i sitt liv!
Jag såg på nyheterna igår att man hade stora projekt just nu hur man skulle kunna bevara "lugna ljudlösa platser" i närhet och i stor-städerna.....
Det var såklart hotade dessa små oaser då städerna växer och växer....
 
 
 
Hörde även en podd för ett tag sedan där en av poddarna hade flyttat från Stockholms innestad till typ Gärdet och upplevde ett sådant lugn...?!
Ehhh kom och sov hos mej en natt får vi se hur lugnt det är på din nya hemadress egentligen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår morse var vi nere och drog upp båten och gav  den en tvätt innan vintervilan. Det var ett vackert frostigt landskap och alla färger är lite matta och sköra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tar man båten och åker en bit upp längst vattnet där bakom mej så når man snart vår sommar-ö "Solön"
Perfekt utflyktsmål en solig dag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki traskar genom det höga gräset på väg upp mot huset och värmen
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det tyvärr ingen frost utan ett blött trist väder men jag ska klä på mej och prommenera runt vår lilla by innan jag ska bege mej mot jobbet!
Har fortfarande lite förkynings-känning och vill inte påfresta kroppen med någon hårdare aktivitet!
 
 
 
 
 
Ha en bra start på veckan
 
 
//PIllan


Båda hemma

 
 
 
 
 
 
God morgon söndag
 
 
Jag har verkligen tagit en helg att bara vara.....
 
 
I fredags efter jobbet blev det AW, det är ju bara så skönt att slippa laga mat på fredagar, eller hur?!
Lite senare på kvällen anlände Filippa med tåget och då blev det mys de luxe med alla i soffan framför Idol...riktigt fredagsmys helt enkelt.
 
 
Filippa har varit på läger i Holland där det finns en jättefin anläggning med backe inomhus och hotell i samma komplex. Där har hon varit flera gånger.
I veckan som kommer beger hon sig till Italien för lite "riktig snö". Just Italienska alp-delen har hon dock aldrig varit i och ser självklart fram emot detta. (jag vill oxå åka skidor i alperna....)
Därefter blir det flera helger i Idre för henne så därför valde hon att komma hem en snabbis i helgen!
 
 
 
 
Igår tog vi i alla fall tag i nåt som länge varit lite av en nightmare..... Vår stora garderob med vinterkläder, skor, pjäxor, en miljon mössor etc
 
Nämen allvarligt, ni skulle ha sett vårat tv-rum då vi hade dragit ut allt!!!! Hur har allt detta fått plats i den inte allför stora garderoben och nästa fråga Hur många jackor kan man ha??? (A var värst)
 
Usch det är i sådana här lägen jag blir rädd...rädd för mej själv och vår konsumtion ! Ja jag vet jag säger det nu och sedan hux flux har jag shoppat nåt nytt:(
men jag är i alla fall bra på att sälja, skänka och handla på exempelvis Tradera. Köper säkert 45-50% till mej själv just på Tradera!
 
 
 
Nu går det åter att gå in i garderoben, man ser vad som hänger därinne och vi har lagt fram varmare handskar och mössor som är lagoma till Nikki så vi inte springer och köper nytt då vi inte tror vi har!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kör en soft söndga innan det är dags för Filippa att resa vidare igen...Jag har förresten gått och dragit på mej halsont och snörvel...inte bra!
Vilar mej förhoppningsvis frisk och preppar på med diverse intag av vitaminer!
 
 
 
 
 
Ha det bra
 
 
//PIllan
 


En ny generation tjejer!

 

 

 

 

Det är väldigt sällan jag gör några "djup-lodade" inlägg här i bloggen utan det blir oftast bara tips, träning, vardagsliv och mat.... Men efter de senaste dagarnas händelse kan jag inte bara låta det vara!

 

 

Är så otroligt glad att detta faktum nu äntligen verkar komma upp till ytan på riktigt och att även politiker verkar lyssna! Har i flera års tid tänkt på att kvinnor  blir behandlade av män på detta sätt.... Redan på dagis började det för min del och då var det inget sexuellt utan mer en slags makt som utövades. Killar som tog plats, föste undan tjejer för att själv synas/höras, bråkade och var högljudda. Det enda jag fick höra var typ -Jamen det är killar dom är sådär.... -Kärlek börjar alltid med bråk etc

 

I skolan och främst i mellanstadiet (då det tog fart) var det mer regel än undantag att killarna tryckte upp en mot väggen för att ta på våra bröst, mellan benen eller bara slentrianmässigt kommentera våra kroppar och hur de utvecklades. Samma sak där, killarna fick hållas och inget mer med det liksom?!

Självklart fortsatte detta senare upp i högstadiet då ens killkompisar kunde passa på att "tvångskyssa" oss då man inte alls ville och även fortsätta kladda på oss, oftast på fester då man kanske var full och hjälplös

 

 

Listan på tillfällen då jag och mina tjejkompisar blev utsatta skulle kunna göras mycket lång och som ung vuxen utsattes jag tyvärr av än värre handlingar...men det här inlägget handlar främst om att vi måste förändra vår syn på hur män behandlar kvinnor!

 

 

I början på den här hösttreminen kom Nikki hem och sa att en kille i hennes klass sagt att Killar är bättre än tjejer. Jag satte mej direkt ner med henne och förklarade att det är ingen skillnad på killar och tjejer, alla är människor och lika bra!

Sa även att du kan ju fråga X om han tycker att hans mamma är sämre än hans pappa ! Nu tror jag inte att hon frågade och jag tror såklart inte att pojken tycker att pappan är bättre eller att hans ens kan svara på frågan...MEN faktum kvarstår, killar blir redan från födseln liksom uppfostrade (medvetet elller omedvetet ) att dom står i en klass över tjejer och då är det möjligtvis inte så konstigt om dom tror sig ha rätten att behandla oss som dom vill!?

 

 

Den här diskussionen måste fortsätta och männen måste börja rannsaka sig själva och stå upp för kvinnor. De måste tordas säga ifrån när de tex sitter i ett grabbgäng och jargongen börjar barka iväg om det motsatta könet

 Tror säkert att många män de senaste dagarna har börjat tänka efter och kanske insett att de faktiskt har varit med och bidragit till att nästan alla kvinnor någon gång blivit utsatta. Det är tyvärr lätt att falla in i grupptryck när man är ung och så mycket svårare att säga ifrån.... Föräldrar, mammor och pappor måste börja uppfostra sina barn in i det nya!

 

 

Är du som jag född på 70-talet och växte upp med att familjer tittade på Benny Hill (ett äckligt gubbsvin som tafsade på lättklädda tjejer) och skrattade...det var liksom underhållningen som bjöds och det var inget konstigt med det!

Då förstår man att detta sitter djupt rotat och bara att betänka hur det var i Sverige (och fortfarande är i vissa länder) förr i tiden då en kvinna blivit våldtagen av granngubben. Då fick HON sitta på hor-palllen och bli allmänt bespottad och bära hela skammen.... Den skammen som obviously tillhör förövaren!

 

 

 

 

 

Nej det får räcka nu!

Här ser ni den nya generationen tjejer som förhoppningsvis får växa upp utan rädsla för att bli taffsade på eller än värre våldtagna av killar som anser sig ha rätten till det!!

 

 

Dags för alla att ta till sig och göra något åt det

#metoo

 

//PIllan



Veckans veggie

 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Herregud vilket ruskigt väder vi har min landsdel....regnet står som spön och det är bara ett par ynka grader! Känns som första snön inte är långt borrta!
Inte allt för ovanligt och det är väl bara att tacka och ta emot för usch för denna mörka trista höst.... Hellre lite vitt på marken känner jag nu!
 
 
 
 
 
Jag och Nikki har precis kommit hem från skola och jobb, tagit lite mellis och strax blir det läxläsning innan middagen ska lagas.
Igår blev det vegetariskt och jag tänkte att det enkla receptet kan ni få ta del av
 
 
Lasagne med spenat och keso
 
Fräs hackad gul lök, vitlök och spenat i olja. Salta och peppra (ta rejält med bladspenat för den förminsas rätt rejält under srekprocessen...)
 
Hyvla upp en zucchini
 
Varva den med lasagneplattor, keso, spenat-lök, passerad tomat tills du fyllt en lagom form och riv slutligen en god ost på toppen
 
In i ugn på 225 grader i ca 30 minuter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det ju tisdag och det betyder aerobics
Härligt att få svettas lite och låta endorfinerna komma fram igen
 
 
 
//PIllan


Treårskalajs för en solstråle!

 
 
 
 
 
 
 
Vilken fantastisk lördag med strålande sol (N Ä R hände det senast...) och firande av en liten tjej
Det var Tilda som fyllde tre år i fredags och kalaset var igår
 
 
 
 
Hon verkligen tjöt av lycka då Nikki klev in med ballonger och paket. -Paket, paket paket!!
Det visade sig att själva öppnandet av paketen också var det roligaste, att kasta papper och snören så det yrde omkring den lilla solstrålen :)
 
Innehållet var helt klart sekundärt.... hi hi
 
 
 
Vi gav henne en fotobok med foton från bebismage på Kamilla, babyshower, förlossningen, första mötet med Nikki, 1 årsdag, 2 årsdag och förra årets pepparkaksbak!
Hon fick också en mysig filt från Alice & Fox och en vimpel till nya rummet som strax ska inredas.
 
 
Utöver det fick hon väl typ hundra paket till.... det var kläder, dockor, böcker etc
Precis allt en liten tjej kan önska sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
Yeay
 
Öppna paket i rasande fart
 
 
 
 
 
 
 
-Jag gör precis som dej Nikki!
 
Stora idolen kan man lugnt säga.....
 
 
 
 
 
 
 
 
Jahapp sedan var det de där med fikat.....
 
En gång om år äter jag kakor tills jag hamnar i sockerkoma..... och den dagen var igår! Kamilla som är en mästare på just bakning hade som vanligt bullat upp
 
Mästerverket här ovan - Chokladtårtan var dock den enda jag inte smakade på....är som kanske bekant ingen chokladälskare men de andra gästerna intygade att den var underbart god! Fyld med philadelphia, vit choklad och hallon.
Min favorit är de oansenliga "Sandkakorna", alltås de är to die for!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jamen ni ser ju...kakbuffé a la perfection!!
 
 
 
 
 
 
Grattis lilla Tilda
 
 
 
 
Idag väntar jobb för min del och framåt kvällen ska jag äntra gymmet igen för igår hade jag träningsvila! Ska bli skönt att svettas och slita lite igen
 
 
 
 
//PIllan


Pyssel a´la Pillan

 
 
 
 
 
 
 
Ja ni någon pysslare är jag absolut inte och ska jag göra något så ska det vara tok-enkelt! Det är precis vad jag bjuder på idag...enklare blir det knappast
 
 
 
 
En burk med guld-spray kostar runt en hundralapp och små pumpor får du för några tior. Sedan är det bara att gå ut på balkongen, bron, gräsmattan etc och skaka färgburken, hålla pumpan mellan tummen och pekfingret och med andra handen trycka på färgspruten...ställ ner pumpan ett par minuter tills den torkat.
 
Gå in igen och ställ fram på bordet - Volia du har pysslat ihop ett finfint Helloween stilleben!!
 
He he skämt och sido men svårare behöver det alltså inte vara, and I Like It
 
 
 
Köpte även en rosa spray men den funkade tyvärr inte.... till Nikkis förtvivlan....  färgen var lite för mörk men det fanns inte den matta ljusrosa som vi önskat! men guld blev ju supersnyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även naturliga pumpor är ju fina men lite sparkle gör det hela roligare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tillsammans med några fler guldiga inslag på bordet blev det en fin detalj med pumporna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska vi på kalas så nu ska vi locka håret, ta på oss fina kläder och förbereda magen på sockerchock!
 
Återkommer i morgon med kalasbilder
 
 
 
 
 
//PIllan


FredagsLove

 
 
 
 
Yes idag är det fredag och jag strösslar lite extra kärlek på er idag, kolla in det här lövet! Öppna ögonen och se alla tecken som finns :)
 
 
 
 
Jag startade min dag med spinning och trx följt av en härligt uppdukad frukost. Det är veckans härligaste på mitt gym att det serveras god frulle direkt efter man svettats och slitit. Skönt att komma hem och hoppa in i duschen och vara nyladdad med energi.
 
 
 
Nikki och jag är solokvistar här hemma och planerar att gå på Månskenstur ikväll! Det är friluftsfrämjandet som ordnar detta. En prommenad på 3 km enkel väg i mörka skogen med pannlampa. Tror inte månen kan skina starkt nog genom de trista molnen tyvärr....
Målet är en stuga där det serveras soppa, kaffe och kaka sedan får man ta sig samma väg som nu går nedåt, så tungan rätt i munnen så man inte snubblar på de hala stenarna!
Nikki längtar jättemycket och det blir en förhoppningsvis mysig tur och sedan kan vi mysa i soffan!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Perfekt i höstrusket!

 
 
 
 
 
 
 
Ledig torsdag
 
Så skönt att sova och vakna av sig själv och perfekt tajming då jag slog upp ögonen 2 minuter innan klockan larmade. 06.38 och jag kunde tassa upp och väcka lilla mini-älsklingen och göra henne redo för skola
 
Kan ni begripa hur snabbt veckorna rusar?! Alltså redan torsdag igen....med den här farten fyller jag väl strax pension!
 
 
 
 
När resten av familjen lämnat hemmet så yogade jag en stund och den lilla antydan till huvudvärk smälte sakta och skönt nog bort! Tog tillfället i akt och rullade en stund på foam-rollern .... rumpa och lår fick känna på rullen och ack så ont men samtidigt så skönt då musklerna sakta släpper på spänningar.
Skaffa en foam roller och kör ett par gånger i veckan. Även en tennis-boll är toppen att rulla på över nacken tex 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kroppen vill ha sitt och idag blev den bjuden på en vitaminbomb i form av apelsin, mango, banan och grönkål. Smakar mumma och nyttigheterna dansar ut i den tacksamma kroppen
 
 
 
Smoothie kan vara ett av de bästa sätten att få i sig vitaminer då du slänger i lite av allt möjligt och bara mixar!
Som här tex, grönkål kanske du inte får i ditt barn som den är men när man smyger in den tillsammans med några sötare "täckmantlar" brukar det gå utmärkt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Perfekt läsning har jag just nu i höstrusket som råder...regnet fullkomligt öser ner här!
 
 
 
 
Höstdåd av Anders de la Motte
 
Spännande som sjutton och jag har hunnit halvvägs in i boken
 
 
En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. Stämningen är därför upprymd, men också vemodig eftersom vännerna inser att den här kvällen innebär ett farväl både till ungdomstiden och till varandra. På mer än ett sätt ska det visa sig för när morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden, en konflikt som stilla bidar sin tid. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, en nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste ignorera alla varningar och öppna ärendet från hösten 1990. Hösten få säger sig minnas men som ändå aldrig blivit glömd.
 
 
 
 
 
Ha en mysig torsdag  
 
 
//PIllan


Ingen plan, jag bara kör....

 
 
 
 
 
Onsdag och redan kväll...
Förlåt mej att jag inte kikade in här igår men så är det ibland!
 
 
 
 
Efter jobbet idag trodde jag att jag skulle somna stående, som en zombie kände jag mej. Tvingade nästan Nikki att titta på en film så jag kunde få slumra bredvid i soffan en stund. Sedan kom A hem och det var ju tvunget att fixa nån middag till oss, så bara att kliva upp.
 
Efter maten var jag i valet eller kvalet om jag skulle dra till gymmet eller....NOPE det fick bli en rask prommenad och det var nog precis vad den här kroppen och knoppen behövde!! Nu känner jag mej mycket piggare och förhoppningsvis behöver jag inte gå till sängs typ 21 som jag gjort senaste tiden 
 
 
 
 
Rubriken antyder att jag bara kör och det handlar helt enkelt om min träning nu i höst. Jag gick och funderade nu under prommenaden -  vad hur om när, Ja det var liksom frågan, har jag något mål just nu med min träning...? Svaret är nej och jag kan liksom inte riktigt fokusera på något specifikt just nu känner jag. jag bara gör och jag gör det ofta och mycket!
 
 
Blandar hejvilt i min träning och det som det blivit mest av senaste tiden är konstigt nog spinning!
Det var många år sedan jag körde just den träningsformen med någon kontinuitet men det har fallit sig så nu.
 
 
Annars är det blandat med styrka, cirkelpass, trx, kroppsviktsträning, aerobics, yoga och en del puls-pass!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har skrivit det förr och min främsta anledning till träning är helt enkelt mitt välmående men samtidigt skulle det vara skoj med ett konkret mål och ett inriktat träningsprogram.
 
Men jag lovar att hojta till om det blir inom närmsta framtiden för just nu har jag bara kul. Gör det som faller mej in och det är till och med så att jag inte ens bestämt mej när jag åker till gymmet vad som komma skall, det får liksom bestämmas och kanske växa fram på plats!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viktigast är såklart att man försöker röra på sig helst lite varje dag, 30 minuter räcker!
 
Jag som har ett stillasittande jobb och alltid åker bil till och från arbetet ser det som rent nödvändigt. På jobbet försöker jag alltid gå till toaletten som ligger längst bort bara för att jag ska få lite rörelse emellanåt...!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De dagar jag börjar senare eller är ledig ägnar jag nästan alltid en stund direkt på morgonen åt att yoga.
 
Önskar att jag fick gå på ett par riktigt långa yogaklasser i veckan men just nu finns inte den möjligheten så jag strävar på hemma.
Det är absolut ett alternativ och jag kan inte längre vara utan mina yoga-stunder!
Att man blir stelare med åren är väl ingen överraskande nyhet och jag vill verkligen försöka jobba med just rörlighet och smörja mina leder och hålla igång flödena i leder och muskler.
 
 
 
 
 
 
 
 
Just nu är min kropp bra och utan direkta krämpor (peppar peppar)
 
 
Det som kan spöka är annars min nacke, ländrygg och axel.....
Hoppas jag får vara skadefri framöver och kan fortsätta att stärka kroppen. Gäller att passa på att bygga på sig och stärka så mycket som möjligt för inom en framtid hamnar jag i klimakteriet och då blir det mycket svårare att träna upp volym.
 
Då får man helt enkelt gå in i en ny fas som oftast innebär att underhålla och försöka bibehålla den kroppen/styrkan man har.
 
 
Så tveka inte utan sätt igång och jobba med den där kroppen du blivit tilldelad. Hjälp den på vägen så ni får leva ett förhoppningsvis långt och smärtfritt, aktivt och härligt liv!!
 
 
 
 
 
//PIllan


Sheet mask

 
 
 
 
 
 
 
Så kallade sheet mask har länge varit populära i Asien men har på senaste tiden även blivit väldigt hypade här i Sverige! Jag älskar dem och vill mysa med en dagligen....det gör jag inte men i alla fall en gång i veckan!
 
Ta hand om din hud och dig själv genom att lägga en sheet mask eller arkmask som det heter på svenska. Den enklaste beskrivningen är att det är ett bomullsark eller liknande material som är indränkt i aktiva ingredienser. Så tanken är att man ska ligga ner och slappna av i cirka 20 min när arket ligger på ansiktet
Själv myser jag gärna i 30 minuter och passar på att lyssna på en pod under tiden. Efteråt behöver du alltså inte tvätta bort utan nu bara masserar du med lätta fingrar in det härliga överflödet av serum som dröjer sig kvar på huden.
 
 
Just den här masken är indränkt med hyaluronsyra som ju är ett kraftigt åtefuktande ämne. Effekt på rynkor och linjer. Även stenfröextrakt som har en läkande antiseptisk och lugnande effekt.
Alltså drömmen för mitt face!
 
 
 
Jag hittade den här KLICK
 
 
 
 
 
 
Engångsförpackade och lätta att applicera. bara lägg arket över ansiktet och tryck till lite lätt så sitter den fast!
 
 
 
 
 
 
Helloween is coming...... mohahahaha!
 
Ja så vidare snygg är man inte under tiden men Hey ingen ser dej  just i denna stund.... Ja ni får ju se mej hahaha!
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax bege mej mot gymmet och under tiden kommer bästa städfirman hit för att ge mina fönster en omgång! älskar att få fönstren putsade , det är min lyx! Får aldrig till dem sådär blanka som proffsen får så varför ens försöka.....
 
 
 
 
//PIllan


En lördag i min smak!

 
 
 
 
 
 
Söndag hej hej
 
 
Vilken strålande lördag vi hade igår. Ja både rent vädermässigt och i övrigt
Solen sken men det var faktiskt första dagen då vi vaknade till frost och minusgrader....no turning back
 
 
Vid 10-tiden begav vi oss - jag, Nikki, A, mamma och pappa till elljusspåret där årets Run of Hope ägde rum. Vitamin well Sverige som anordnar detta och startavgiften går oavkortat till Barncancerfonden. Det var ett stort glatt gäng som slöt upp, vilken var härligt att se!
Jag gick i rask takt (ni vet hur det är med mej och löpning....) Nikki gick med sin kompis Moa, min pappa joggade medans A gjorde sällskap med mamsen.
 
Frisk och härlig runda för oss alla och för ett viktigt ändamål, WinWin
 
 
 
Direkt efteråt körde vi Nikki på kalas vid en supermysig plats i skogen. Där hade barnen grillat korv, stött på häxor, varit i grottor och räddat kaniner från troll! Ett superkalas med andra ord!
 
 
 
 
På kvällskvisten dukade vi upp med räkor, havskräftor och vitt vin, så gott. Herregud man äter så man knappt tar sig in till soffan efteråt..... men där blev vi till slut liggande och tittade på gamla filmer som visades en lördag kväll.
Happy Gilmore och Indiana Jones..... Ja ja lättsam underhållning kallas det va?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här vita Tommasin är verkligen en av mina favoriter. Inte så ofta jag dricker vitt men denna och ett par till gillar jag skarpt!
 
Dricker ni vitt? Har ni någon favorit att dela med er av? jag gillar inte "gula" vita viner utan vill ha dem rätt så friska och lättdruckna!
 
 
 
 
 
 
Alltså havskräftor, hur gott!!?
 
 
Lite ostar och varma baguetter plus såklart en hemslagen aioli och mysmiddagen är räddad!
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska vi försöka ha en effektiv söndag med hemmasysslor och gym. Ja sådana dagar som jag gillar bäst helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
 
Skön söndag på dej
 
//PIllan


Önskelunch

 
 
 
 
 
 
Nikki hade en önskelunch som hon tyckte det var alldeles för länge sedan hon fick nämligen bananpannkakor! När jag tänker efter så är det verkligen ganska länge sedan jag gjorde till henne så självklart.
 
 
 
När det är höst ute så gillar jag att steka äppelbitar med kanel och ha som tillbehör. Gärna då i kombination med jordnötssmör och kokosflakes. Vi hade även lite grädde och kivi, lyx och mums så gott!
När jag gör bananpannkakor blandar jag alltid i nåt slags nötmjöl för mer stadga. Det går absolut att bara ta bananer och ägg men risken finns att det blir lite mer mosigt resultat.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inatt var första natten som Nikki sov hela natten utan host-avbrott!! Så skönt och hon fick hänga med mig på morgonspinning idag. Ja hon satt med plattan och tog det lugnt medans jag svettades och kämpade på :)
 
 
 
Underbart att få röra på sig direkt på morgonen. jag ska jobba i eftermiddag och då känns det extra skönt. Är dock hemma lagom till Idol så fredagsmys blir det ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det ett varv med snabeldraken här hemma innan jag börjar jobba
 
 
 
 
 
 
Ha en finfin fredag
 
//PIllan


Äntligen på plats

 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Vi fick en tid på vårdcentralen igår och det var verkligen ett väntrum fyllt av hostande snörvlande människor! Så har man inte blivit smittad tidigare känns det som ett mindre mrakel om man får fortsätta vara frisk efter detta besök...
 
Nåja Nikki fick träffa farbror doktorn som lyssnade på lungor, tittade i öron och hals plus tog en sänka. Den var ganska hög men det var troligast på grund av virus så hostmedicin blev utskrivet. Denna var tydligen SÅ äcklig så det pågår en riktig fight här hemma nu för att få i henne denna.... :(
 
 
 
 
 
Skolan får vänta tills nästa vecka så därför var jag till skolan och fick ett gäng läxor som hon ska göra under tiden.
 
 
 
 
 
 
 
Så vad är det som äntligen kommit på plats...?
 
Jo när jag och A var och spelade Höstslakten så fixade min papi (vaktmästaren här hemma) så vi äntligen JIPPI fick upp våran balkong!!! Så Glad!!
Vi hade ju tänkt att bygga en helt ny balkong men så hittade vi denna gamla som min farmor och farfar hade. Den låg överväxt på baksidan av ladan. Röd och lite skamsliten men efter några varv med pensel och svart färg insåg vi att denna kommer att bli perfekt!
 
Det blev den verkligen då den smälter in fint i fasaden och knappt syns utan fyller bara sin funktion helt enkelt. Sedan den kom upp har jag varje morgon hängt ut våra täcken och det känns så lyxigt!
 
Dörrens fönster blev också väldigt glada då de inte blivit putsade på flera år, då dörren varit reglad med en planka utifrån....
 
 
 
 
 
 
Här är det dessutom kvällssol så här kan vi sitta och mysa om det någonsin behagar bli en varm och solig sommarkväll igen....?!
 
 
 
 
 
 
På våran altan är det så gott som undanröjt inför vintern och denna kommer istället att användas som "pulka-backe" när/om det behagar att komma någon snö i vinter. Herregud det känns som vädret har blivit konstant och det är som ständig höst/vår med kall sommar och mild vinter....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Träden vill inte riktigt släppa ifrån sig sina löv och istället får vi njuta av ett allt gulare landskap.
 
 
 
 
Nu ropar mini på mig ( full service hela tiden....) och jag ska strax ta en yoga-stund följt av ansiktsmask och pod!
 
 
 
 
//PIllan


Bullfest bullfest hela dan...?

 
 
 
 
4 oktober och kanelbullens dag, det är väl numera ett ganska välkänt datum?!
Annars så är ju varje dag tillägnat nåt man kan äta, hör lite varje dag om ostkroken smågodiset kladdkakans etc dag!
 
 
På min lediga dag igår så blev det i alla fall bullbak. Nikki orkade inte vara med så jag var själv i köket och det gick ju ganska smidigt att svänga ihop lite bullar (bakar sällan nu för tiden). Hann även göra lite varianter som flätor och provade på kanelsnurror av lite överbliven deg. Tänker alltid att jag inte kan men det ska nog göras fler gånger för när jag fick till snurren så var det lätt!
 
 
 
Idag är det alltså färdigpreppat med massor med nybakade bullar här hemma så jag ska nog bjuda hit mamma och pappa. Nikki stackarn börjar bli riktigt uttråkad på mej och A......
Ska även ringa vårdcentralen och fråga lite om hennes tillstånd. Hon har haft feber så länge nu ....jag är "dålig" på att besöka läkare.... ni minns kanske då jag fick lunginflammation för ett par år sedan...?!
 
Gick i flera veckor utan att söka hjälp. Känns som det finns andra som behöver läkare mer än jag liksom....
Nåväl jag slår dem en pling och frågar i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni mej i min "hemma-uniform", går alltid i träningskläder då jag är hemma och ledig :)
Håret i tofs och allmänt softisch!
 
 
 
 
 
 
Kopp med rykande kaffe till mamman
 
 
 
 
 
Mjölk och bullar till mini, kanske det godaste?!
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag
 
 
//PIllan


Mycket energi

 
 
 
 
 
Hej på er
 
 
Idag är jag ledig vilket är tur då Nikki fortsätter sitt hemska hostande. Hon är såklart jätteledsen att hon missar skola, kören och alla sina kompisar ännu några dagar. Men som sagt hon hostar så illa, riktigt hårt och skrälligt....
 
Det blir ju verkligen si och så med nattsömnen då vi alla störs av detta så därför är det extra skönt att bara skrota hemma idag. Ska dock baka ett gäng kanelbullar då den där kanelbulledagen ju infaller i morgon!
 
 
 
Såg ni Barncancergalan igår?! Det gjorde vi och buhuuu som jag snörvlade och blev låg/ledsen över att så många stackars barn ska drabbas av denna hemska vidriga sjukdom. Det gäller verkligen att vi alla hjälps åt så forskningen får fortsätta framåt så kanske kanske vi till slut kan utplåna denna "kräfta" !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag får ni ett pastarecept som kommer att ge er massor med energi! Det är ju så klart tack vare pasta som är full med snabba kolhydrater men om ni vill kan ni självklart byta ut mot bönpasta tex.
Själva såsen är det ni ska få recept på och den är full med nyttigheter!
 
 
 
Fräs en gul lök, ett par vitlöksklyftor, skivad champinjon och blomkål i mindre bitar
Tillsätt 3 dl grädde och en grönsaksbuljongtärning
Låt sjuda i typ 5-7 minuter
Pressa i en halv citron, salta och peppra
Blanda i pasta och klipp över massor med persilja
 
 
 
Voilá Nu kan du börja sleva in och kolhydratladda rejält!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett rejält lass kommer lastat!
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag sätta en vetedeg på jäsning så vi ses i morgon
 
//PIllan


Myskväll med tjejerna

 
 
 
 
 
 
 
Tacokväll blev det hos oss i går lördag. Kvällen till ära hade vi även storasyster hemma!
Hon har dock valt att sova hos sin pappa i helgen för att minska risken för smitta men ville såklart komma över på lite mat.
Nikki stackaren hostar så himla illa nu och det känns som det bara blir värre...... usch hon blir helt slut!
 
 
 
Efter mat och prat i några timmar slängde jag mej i soffan men orkade knappt hålla ögonen öppna och valde sängen redan strax före 22....en lördag!? Ja min kropp struntar i om det är helg eller vardag, den vill sova vid 22 varje kväll :)
 
 
 
Skönt att vakna utvilad i morse och jag har tagit en skön uppfriskande prommenad för att piggna till lite extra inför kvällsjobb som väntar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina älsklingar
Nu dröjer det förmodligen några veckor innan dom ses för Filippa ska till Holland nästa söndag och sedan blir det Italien
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett glas rött och tacos...jo då det duger absolut för mej en lördag!
 
 
 
 
 
 
 
Nu säger jag trevlig skön söndag och tänk att det redan är den 1 oktober.....
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se