Kräftor med kollegor

 
 
Jag strax innan jag ska bege mej mot festen och såklart vill Nikki också springa in i bild ;)
 
 
 
MMM smakade ljuvligt! Åt massor .....
 
 
Min fina Katarina var där en stund och lilla A sussade så gott i babyskyddet där bakom <3
 
 
Tjejerna intar (som vanligt) köket och fixar allt tip top!!! Så himla mycket gott de hade lagat... olika pajer, röror , sallader, ostar bröd och såklart ett stort gäng röda färska kräftor!!
 
 
 
Hmmm en något "suspekt" blandning...
Nej då detta var supergott, Piggelin-bål, bara det att här har glassarna redan hunnit smälta så några pinnar simmar runt bland stjärnfrukten :)
 
 
 
 
Glada kollegor i fin form!!
 
 
Alltså vilken trevlig stund jag fick igår med mina kollegor! Några gamla, några som nyss slutat (sommar-barn ) och såklart de som jag jobbar med nästan varje dag....
Det blev tyvärr en ganska kort kväll för mej eftersom Filippa jobbade och A skulle åka och hämta henne... då var jag såklart tvungen att knata hem till mini som låg och sussade...
Hade först tänkt att gå tillbaka till festligheterna men har man varit hemma i nästan en timma hinner man bi lite trött i ögonen och med tanke på att jag ska jobba kväll  så tror jag att det var rätt beslut!
Hoppas och tror att resten av gänget höll ut länge och riktigt njöt av sommarens sista helg!
 
Vad kan vara bättre än att avsluta en fantastisk sommar än med kära kollegor och röda goa kräftor...?! 
 
Njut av sommarens sista dag.... //PIllan
 


Fredagstipset

 
 
 
 
HM har mycket snygga träningskläder till bra priser!
Kanske inte de mest funktionella inom ex löpning men i gymmet funkar de utmärkt! Jättesnygga linnen här i härligt orange och tightsen var riktigt sköna med en resår i midjan som inte sitter åt för hårt utan helt lagom!
Såg att man just nu får 25 % på valfri vara, bara uppge koden 2200, happy shopping!
 
 
Fredag igen!
 
Jag och mini pysslar här hemma under förmiddagen, byta sängkläder, storhandla, laga mat och städa... Sedan väntar nämligen en arbetshelg för min del och då är det skönt att vara "i hamn" med sådana grejjer!
 
Igår var det tyst här inne och det beror på att jag jobbade hela dagen och drog sedan direkt på en golfrunda med en kollega. Mitt spel har gått riktigt uselt den senaste tiden så jag tappar hoppet om mej själv.... Hoppas att A kan ta sig tid och gå en runda snart så han kan "hjälpa mej" !!
 
I morgon kväll har vi kräftkalas med jobbet och vi ska hålla till hos en granne till mej så det blir perfekt med gångavstånd :)
Ska bli trevligt då vi har allt för få fester med arbetskamraterna, alltid kul att umgås även utanför jobbet ;)
 
Nu ska jag sätta fart här!
 
//PIllan
 


Våfflor och frivändningar

 
 
 
Vi äter väldigt sällan våfflor då jag anser att det mer är en efterrätt, men igår till lunch blev det ett gäng ;) Vi gjorde en stor fruktsallad till så man får i sig vitaminer i alla fall! Grädde såklart och Nikki ville även ha lite hallonsylt....
Man håller sig inte mätt vidare länge men  igår var det OK då vi skulle äta middag tidigt eftersom vi hade olika kvällsaktiviteter inbokade.
 
 
 
Mitt i veckan men jag har liksom lite måndag eftersom jag varit långledig.
Jag och Nikki mötte upp Johanna och Sigge i gymmet kl 8 i morse, så vi var riktigt på hugget!
Körde endast tre olika övningar med stänger men vi blev helt slutkörda!
Frivändningar
Rraka marklyft med rodd
Sumo deadlift Highpull (knepiga ord...;)
Fokus på teknik och speciellt för mej så jag inte överbelastar nacken men vi fick vad vi ville, svett, puls och endorfiner!!
Tror vi lyfte ca 40 minuter effektivt och var riktigt trötta efteråt.
Barnen hade som vanligt kul och gjorde banor och byggde kojor, alla nöjda mao!
 
Nu jobb //PIllan
 
 


Ännu en ledig dag med Fröken Finemang

 
 
Nikki och Sessan som liksom har blivit ett team de senaste veckorna! Så fort de "träffar på varandra" ska det kramas och lekas...
Igår då jag klippte gräs såg jag Nikki slog golfbollar som Sessan jagade :)
Sedan gick dom på upptäcksfärd runt husen här och stannade till vid bärbuskarna. Nikki proppade munnen full medan Sessan  mumsade gräs.... ;)
 
 
Skönt med ännu en ledig dag, fyra dagar på raken är riktigt lyxigt och man hinner både fredagsmysa, partaja en dag, återhämta sig och sedan få nåt vettigt gjort på hemmaplan!
 
Idag har Filippa sovmorgon så jag ska strax väcka tjejerna, äta frukost och sedan köra henne till skolan. Nikki och jag åker och handlar, eventuellt till nån bakning som jag hörde Nikki nämna att hon ville göra....
Slappa ett par timmar i frissa-stolen mitt på dagen, lovely
Kvällen ägnas åt Aerobics och det ska bli så skönt att bli riktigt varm i kroppen. Den är allt lite "mosig" efter gårdagens behandling!
 
//PIllan


Skön start på veckan

 
 
Hallå måndag!
 
Alltså jag har varit på massage med stort M!!
Min mamma går hos en kvinna som är från Thailand så jag tänkte att jag också skulle prova... WOW
Detta var utöver det vanliga om jag säger så. Har aldrig varit i Thailand men ni som varit där kanske har unnat er en massage...?!
I över en timma jobbade hon med precis hela mej och hon använde verkligen hela sin kropp.
Hon började med fötterna och utbrast genast att -Du har problem med nacke och huvud! Ehh jo tack jag vet...
När hon väl var uppe vid min nacke så kan jag säga att hon tog i!!! Jag gillar verkligen hårda nypor så detta var en dröm för mej :)
Har nog aldrig känt mej så "genomarbetad" någonsin....
Väldigt spartanskt då man fick ligga på en madrass på golvet och hon använde nån olja/linement som verkligen kändes i huden. Låg på rygg, på mage och båda sidorna, hon drog i mina armar ben och fingrar.
Fötter, händer, armbågar.... kändes som hon var över hela mej, inget för lite känsliga eller blyga personer men jag var mer än nöjd!!
 
Så nu har jag verkligen fått en skön start på veckan och i morgon lyxar jag mej med att besöka frissan, välbehövligt efter en låång sommar!
 
//PIllan
 


Från nattens mingel till barnkalas...

 
 
 
Alltså hur mycket gott bjöds vi inte igår....massor! Fantastisk plock-buffé stod framdukad och jag var såklart tvungen att backa .. men bara en gång ;)
 
 
Oj oj är allt lite trött i luvan idag men ändå var jag duktig och bröt upp redan vid 23.30-tiden! Men man klarar liksom inte allt för mycket party nu för tiden.
Trevligt som tusan hade vi, men jag blev nästan bara sittande vid ett bord och hann inte ens prata med en tredjedel av gästerna...
Har knäppt en del kort men de håller jag för mitt privata bruk, inte för att de var något "farligt" men då det är personer som man inte vet om de vill hamna "offentligt" ute i cyber...
För så kan det ju vara. Jag brukar resonera att vet jag att en person har Facebook och lägger upp bilder på sig själv där då brukar de även kunna hamna på bild i min blogg. Men med foton som jag tar på människor som jag inte känner så väl dom lämnar jag inte ut...
Hur tänker ni andra som har bloggar? ja även ni som inte har det, vad är OK?
 
Mitt tidiga hemgående berodde också på att jag och mini ska på kompisen Alvins 4-årskalas om ett par timmar. Och ett trött dunkande huvud i kombo med barnstoj är väl sisådär.... :)
Direkt efter kalaset går vi på bio, Pettson och Findus, då kanske man kan slumra en stund ...hi hi
 
//PIllan


Mmm Fredag!

 
 
 
Det trillar in paket lite varje dag nästan nu när hösten är här.
Mycket som behöver uppdaters i garderoberna och särskilt i Nikkis. Kappahls märke Hampton Republic har bara så mycket fint och jag "kämpar" med att klä Nikki lite "classy"... Går sådär kan jag säga!
Hon var inte överförtjust i denna leverans.... Jag älskar den, vit kabelstickad kofta och en smårandig rosa skjorta, snyggt och tidlöst.
Nikki väntar istället med spänning på HM -paketet som bla innehåller lila balettklänning, say no more!
 
 
 
Jamen trevligt, redan fredag!
 
Jag ska iväg och jobba ett kvällspass men är sedan ledig i fyra dagar, Wiiieee :) Redan i morgon så har jag festligheter att se fram emot. Vänner till oss bjuder på stor mingel-fest med en salig blandning av människor. Ska bli riktigt kul!
Synd bara att vädret är så ostadigt, gäller att klä sitt "rätt"!
 
Min morgon har ägnats åt kylskåps-städning.... Kul fredagsgöra, NOT!
Dessutom lite ofrivillig då A kom ned i köket i morse och märkte att det var en blöt fläck på golvet. Det visade sig att då vi dragit ned kylan rejält under rötmånaden  hade det bildats is längst in i kylen som nu börjat droppa ned i det där sunkiga hålet (ni vet där det sitter en liten pigg som man kan dra upp)
Vattnet droppade på baksidan och ned på golvet. Som tur är har vi sådana "gömda" sockel-lådor som vi kunde dra ut och torka upp där under... Inte så mysigt där heller....
Japp men nu är hela kylen skinande och det är dessutom snyggt under skåpet! Inget ont som inte har nått gott med sig, heter det väl :)
 
//PIllan


Färg för öga och gom

 
 
Alltså KÅL, jag älskar kål! Vitkål, rödkål, grönkål, blomkål....
Så nyttigt, gott och billigt, en toppen råvara helt enkelt!
 
 
 
Gårdagens tallrik blev en upplevelse för färgseendet ;)
Grönsaker med starka färger innehåller mucho nyttigheter, frossa i dem! Hade lite rester sedan dagen innan som var fläskytterfilé med svampsås. Då åt vi det hela familjen med ris och sallad. Men då jag var själv som skulle äta middag igår ville jag inte ha ris så jag gjorde en favorit, kål i kokosmjölk!
Har tipsat om detta tidigare med recept och ni hittar det här! Då med vitkål, igår med röd kål....
 
 
Hej på er
 
Igår hade jag ingen inbokad träning utan jag och Nikki umgicks istället hela eftermiddagen och kvällen. Vi var ute och slog lite golfbollar och hoppade studsmatta, så lite sportiga var vi ändå ;)
 
Nikki får alltid (om hon vill ) smaka på mina olika ihopkok av nyttigheter. Men jag lagar alltid något mer husmanskost-aktigt till henne.
Som igår då hon fick fiskbullar och potatis... Själv äter jag inte fiskbullar men hon älskar det! Det är ganska ofta som jag lagar två olika maträtter här hemma.
Oftast är det själva tillbehören som blir olika, typ om vi äter lax och jag gör rotsaker till oss så får hon kokt potatis. Jag gillar kladdiga röror och sådant medans hon vill ha det mesta "uppdelat" med en klick sås, potatis och bitar med proteinet, inget rörihop alltså... Men så är nog ganska många barn!?
 
Prova gärna kål-rätten och med fördel till något starkt kryddat eftersom smaken är så rund och mjuk (lite söt) så det väger upp!
 
//PIllan
 


Hon kan om hon vill...

 
 
Ordning och reda på sminkbordet!
 

Garderoben och alla lådor var intill perfektion då jag besiktade dessa igår! Till och med färgsorterat :)
 
 
Filippa kom dragande med HM katalogen för nån vecka sedan och ville beställa lite nytt... Jo det går bra om du rensar din garderob, blev mitt svar!
Man kan inte tro att hon är släkt med mig då det gäller just detta för hon är en samlare av rang då det gäller kläder! Hon har dessutom massor som hon aldrig använder....
Men sista dagen på sommarlovet tog hon sig i kragen och fixade detta och otroligt nog så står det en gigantisk trunk full med kläder som hon ej ville ha kvar! Så det blir mitt jobb att kolla igenom vad som ska skänkas och eventuellt säljas.
 
Nu när hon varit så duktig så beställde vi en lååång lista med kläder både till henne och Nikki. Tror kalaset endast gick på 1500 :- !!! Alltså man kan inte säga annat än att priserna är väldigt bra! För den summan hade man ju kunnat köpa ett par märkesjeans.....
 
//PIllan


Nu kör vi!!

 
 
 
Träningskläderna sitter på, humöret är på uppåtgående och en liten pirrig känsla i magen...
Det är dags att kicka igång hösten träningsklasser och nu kör vi Aerobics för vilket år i ordningen...?!
Kan bara inte sluta instruera detta för det är ju så kul :)
 
Ses snart //PIllan


Söndags SPA

 
 
 
 
 
Under söndag eftermiddag hade jag och Filippa lite mys med gröna smoothies, melon och ansiktsmasker. Ja mini var också med dock utan mask men hon tyckte att vi såg riktigt roliga ut....
Eftersom dessa är lite smärtsamma att ta bort så "kladdar" jag inte in precis hela ansiktet utan undviken de allra känsligaste områdena...
Filippa tyckte det gjorde ganska ont att ta bort men jag trodde det skulle vara värre!
Väldigt mjuk i huden blev vi båda efteråt iaf!
Finns att beställa här
 
//PIllan
 


Kräftor, kex & gamla ex...

 
 
 
 
 

Så gott det var med ett litet kräftkalas igår! Tungan jublar och gör volter när man sätter läpparna mot den där röda lilla krabaten och suger till....
Ostar, kex och västerbottenpaj får också slåss om gommens uppmärksamhet och gör ett bra jobb!
Men det är stor skillnad på kräftor och kräftor, titta på bilden ovan så ser ni att det liksom är två olika lager.. De på toppen är mycket ljusare och dessa är svenska som A och Nikki tagit hem från Sundborn, YUMMIE!!
 

När det började skymma var det dags för dopp i tunnan! Jag och Nikki badade tidigare på kvällen men det stoppade inte mini att joina herrarna med... :)
Den här bilden är lite speciell för detta är nämligen tre "generationer" boyfriends of mine...!
Mr O som jag dejtade från jag var 16år tills jag var 20
Herr P som följde tätt därefter och som jag dessutom fick min underbara Filippa tillsammans med
Osså A, som jag förhoppningsvis ska leva med till The End.. ;)
Konstigt...? Ja för vissa kan det säkert upplevas som aningen konstigt att vi umgås ibland men för oss funkar det och är inget märkvärdigare än att gamla vänner träffas!
 
 
Idag tog vi sovmorgon, riktigt skönt då ändå regnet smattrar mot rutorna...
Jag ska åka till gymmet både för att styrketräna och att fixa ett Aerobics-pass. Detta drar nämligen igång på tisdag så det gäller att vara förberedd !
Ska bli så skönt att alla nu i veckan återgår till jobb, skola och dagis, träningen kör igång och vi får alla en daglig rutin att återgå till!
Vi har fortfarande flera kommande helger uppbokade i kalendern med festligheter att se fram emot så denna hösten ska nog bli riktigt bra!!
 
//PIllan


Äntligen bebis-gos!

 
 
Kolla vilken ljuvlig liten krabat som äntligen kommit ut! Mmmm att få borra in näsan där bakom örat och dra in den underbara bebis-doften...
 

Ellie fick visa upp sin nyanlända (två veckor här) lillebror och kunde knappast vara stoltare!
 
 
Nikki var helt uppslukad och ville bara titta på bebben, krama och klappa! Precis så var jag också när jag var liten och yngre, liksom bebis-frälst! Kunde fixa och dona med min lilla kusin i timmar annars var det dockan som gällde! Nikki sa efteråt -Jag vill också ha en sån där lillebror!
Hmmm mamma är för gammal (nödlögn)..
-Men Filippa då, jag ska ta hand om han hela tiden!
Ehhh jo men vi får nog vänta några år!!!
 
 
I vanlig ordning är jag uppe och kokar kaffe med tuppen...! Huset sover, ja till och med Sessan har somnat här bredvid datorn... Så jo jag är uppe tidigt ;)
Som ni ser på bilderna så fick vi äntligen träffa vännen Katarinas lilla bebis som vi väntat på. Hur gosig och söt som helst men konstigt nog blev jag inte alls sugen på ett till barn...!?
Det är liksom stopp i denna kvinnas bebis-produktion och då är det så praktiskt med väninnor som kläcker ut bebisar så man bara får låna och gosa, det bästa ;)
Väntar faktiskt på ett par till små sötnosar som ska titta ut inom de närmaste månaderna så bebis-gos kommer det bjudas framöver!!
 
Här blir det liten kräftskiva ikväll, vi flyttade fram det en dag!
Ska även fylla och värma upp badtunnan så vi kan ta ett sent kvällsbad. Mysigt då det blir mörkt ute och man kan tända ljus och sitta där och njuta!
Nu blir det att svänga ihop en västerbottenpaj, ett måste på kräftbordet, eller hur?
 
//PIllan
 
 


Idag börjar nog hösten...

 
 
 
Nikki startar med plattan och lite Alfons-spel denna fredag....
 
 
God morgon
 
Idag är första dagen sedan i början av juli som jag faktiskt har dragit upp rullgardinerna och föst mörkläggnings- gardinerna åt sidan i alla våra sovrum.... Blommorna fick flytta upp från golvet till fönsterbrädorna igen.
Idag är första dagen jag vaknade och solen inte gassade in och riskerade värma sovrummen till bastunivåer
Idag börjar nog hösten....
 
Ja lite så känns det faktiskt idag! Men inte deppa ihop över det, nej för det är fredag oh jag har tre lediga dagar framför mej. A sjunger på sista  semester-versen och vi ska såklart ha en riktigt skön helg tillsammans!
Har ett paket kräftor i kylen som Nikki och A fiskade förra veckan och dessa små röda läckerbitar ska vi kalasa ikväll! Mums
 
Trevlig helg  //PIllan


TRÄDGÅRDSTRÄNA (med eller utan barn)

 
 
Det finns massor med olika varianter på plankan att utföra, variera dej!
 
 
Träna triceps (baksida arm) med hjälp av en bänk, en trappa eller sten!
 
 
Hoppa låånga grodhopp över gräsmattan, barnen tycker det är toppenkul när mamman gör sådana roliga rörelser och vill gärna hänga på!
 
 
Att träna med barn kanske inte alltid är det effektivaste då det blir många små avbrott för -Kolla på mig mamma...! Men gör då så här istället, prova att härma barnets alla rörelser som dom vill visa, rejält utmanade kan jag nästan lova!!
 
 
Armhävningar på tå eller knä, gärna på olika nivåer för händer (mot gräset eller mot tex en trappa)
 
 
Kör benböj (Squats) med barnet på ryggen. Hoppla mamma!!
 
 
 
Nöjd mamma och nöjd mini efter avslutat träningspass i trädgården
 
 
Hej på er
 
Det är inte alltid som jag och kanske även ni har lust att sticka till gymmet! Bor man i hus och har en gräsplätt utanför så är det toppen att riva av ett pass där ute och med kroppen som enda redskap.
Jag har fördelen att inte ha några grannar på så nära håll att jag riskerar att få publik men om du har det, genomför passet med ett leende och jag är ganska säker att grannarna innerst inne hade velat "joina" :)
 
Vi värmer upp oss genom att jogga lite  fram och tillbaka, köra höga knän, spark i rumpan, crawla och även mjuka upp ryggen.
Sedan är det bara fantasin som sätter gränser men så här kan ett av våra pass se ut
 
15 armhävningar
20 squats (med barnet på ryggen)
1 minuts planka
Kör dessa övningar 3 varv
 
Utfallssteg fram och tillbaka över gräsmattan (tills benen brinner)
Triceps - Dips
20 Burpees
Kör dessa övningar 3 varv
 
Grodhopp (tills hjärtat säger stopp ;)
Sit-ups 30 st
Sumo-steg över gräsmattan i typ 1 minut
Kör dessa övningar 3 varv
 
Detta tar inte mer än typ 30 minuter, kanske lite mer beroende hur många "avbrott" barnet vill göra/visa.....
Svetten rinner och hela kroppen har fått en rejäl genomkörare!! Absolut väl investerade 30 minuter enligt mej annars kanske man bara blir sittande med varsin platta/telefon eller annat nutids-tidfördriv.... Barn tycker också det är roligt att röra på sig och särskilt då mamman gör heltokiga grejjer (spexa och var glad, det piggar upp)
 
Är ni osäker på konstiga ord som tex Burpees så rekommenderar jag er att Youtube:a orden. Då får ni snabbt upp massor med mer eller mindre informativa filmer som visar hur olika träningsövningar ska utföras!
 
Hoppas att ni får lite inspiration till att komma igång med er träning eller bara få en liten aha-upplevelse att enkelt nyttja  bara kroppen och hemmet för att ändå få ett riktigt bra träningspass.
Jag rekommenderar innan ni kör igång att skriva ned vilka övningar ni ska köra så man har en bas att utgå ifrån och inte blir stillastående och kliar sig i huvudet utan att komma på en enda övning....
Sedan då man väl kör igång kan man enkelt lägga till eller dra ifrån övningar och som sagt ta även del av barnets övningar (om ni tränar med barn vill säga)
 
Lycka till  //PIllan


Softisch Morgonmys!

 
 

Här sitter jag, ja faktiskt i "realtid" !
Slurpar smoothie, bläddrar i Mama, tittar in på bloggen.... allt ackompanjerat av fåglar och solsken!!
Älskar att det fortfarande går att sitta ute på morgonen
 
 
 
Jo då morgonstunden är av ädlaste valör i mitt tycke! A har precis lämnat huset för att golfa och båda tjejerna sover. Det är då jag får "min" stund, mmmm...
Vet att inom kort springer små fötter på övervåningen och sedan är det full fart med all uppmärksamhet riktad åt Minis håll och efter ytterligare ett par timmar släntrar Filippa ned (lagom till lunch...)!
Hon klagade dessutom på hals och mage igår kväll efter fotbolls-matchen så vi får väl se hur hennes status är idag :/
 
Nu njuter vi ännu en sensommardag //PIllan
 


Familjen samlad

 
 
 
Ett inlägg utan bilder ter sig lite tråkigt enligt mej så därför får ni idag titta på mej och Filippa tagen för ett par veckor sedan...
Nu väntar en sista sommarlovsvecka för både henne och Nikki sedan är det skola/dagis som gäller!
 
 
God morgon
 
Idag gissar jag att det är ganska många som återvänder till arbete efter en alldeles strålande semester...?! Jag har ju redan jobbat en vecka och känner att jag är inne i "lunken" redan ;)
A däremot har en veckas semester kvar och därför har även Nikki det. Hon sprang och hoppade upp i min famn igår kväll och kramades hårt och lääänge, älskade♥
Nu på morgonen tassade jag upp och såg mina älsklingar sussa så gott men för mej var det bara att bege sig ut i morgondimman....
 
Ha en fin start //PIllan
 
 
 
 


Tea Time

 
 
 
 
 
När jag och Filippa bjöd hem våra "sommargäster" så blev det en liten Eavning Tea. De dricker nämligen inte kaffe och inte mej emot, jag gillar te! Jag bakade både fröfrallor och en kardemummakaka som både smakade riktigt bra med ett stort glas te
 
 
Söndag vänner
 
Jag lääängtar som en tok efter mina älsklingar som väntas hem framåt kvällen! De har ju varit borta ända sedan i tisdags så nu vill jag verkligen få hem dem ;)
Igår var jag uppe med tuppen för att möta upp vänninor på golfbanan igen. Otroligt skönt att få gå en runda direkt på morgonen då det ännu inte blivit allt för varmt!
Sedan blev det kvällsjobb för mej följt av hämtning av Filippa som slutade 22.00.... Trött...
Hon har haft turen att få jobba just på golfbanan i deras fina resturang. Hon är lite allt i allo som plockar disk, serverar osv. Verkligen stormtrivs med arbetskamrater och miljön!
 
Tänkte ni skulle få recept på dessa Fröfrallor som jag bjöd på (länge sedan jag "receptade er" )
 
1½ dl rågkross
½ dl linfrön
3 dl vatten
50 g jäst
2½ dl vatten, 37°
1 dl kesella lätt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 msk honung
½ dl solroskärnor 
ca 3 dl, rågsikt
ca 2 dl, grahamsmjöl
ca 5 dl, vetemjöl special +1 dl till utbakning

Topping: sesamfrön, vallmofrön, solroskärnor, havregryn, pumpakärnor

Blanda rågkross, linfrön och 3 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Ställ åt sidan att svalna eller låt stå över natten.

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gröten och övriga ingredienser – vetemjölet lite i taget medan degen arbetas blank och smidig.Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i två delar och rulla ut varje degbit till en längd och skär i ca 10 jämnstora bitar. Trilla till runda bullar som placeras på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 225°. Pensla bullarna med lite vatten och strö över olika fröer/gryner. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

//PIllan

 
 
 
 


F R E D A G

 
 
Detta är inte jag just nu för jag sitter i morgonrocken och håret i en knut....
Tycker jag var lite mer respektabel på dessa bilder som har nån dag på nacken ! Jag är medveten om att jag troligtvis är för gammal både för rosett i håret och kort volangkjol...
M E N jag älskar både prickar och rosetter så ibland skiter jag i "regler" som man inte behöver följa och ler istället !!
 
 
                                                                          GOD MORGON
 
Strax dags att väcka tonåringen och bjussa på en god frukost. Igår var hon duktig och klev upp vid 06.30 för att åka och träna så idag får hon sova liiite längre. Men träna ska vi göra, så jag sitter just och klurar på vad vi ska syssla med i gymmet
Har själv en grym träningsvärk i min rumpa sedan i förrgår och jag gissar att Filippa med har lite ont för hon har kört på rätt bra de senaste dagarna.
Tror vi ska utmana oss i ett rejält cirkel-pass så vi får med hela kroppen och även får upp hjärtverksamheten riktigt :)
 
Kvällen för min del spenderas på jobbet, vad hittar ni på? Kräftkalas kanske... för det börjar ju bli lite sådana mörka kvällar då det passar med dessa delikatesser och tända lyktor!
 
//PIllan
 


Tyst i det Rosa rummet

 
 
 
 
 
 
Nikki brukar ofta påpeka att hon inte vill ha ett vitt rum utan R O S A.... Men vi har försökt att ha mycket inredningsdetaljen i färgen istället! För den rosa perioden brukar ju vara övergående (även om det säkert tar några år...)
Här inne ekar det nu tyst, gosedjuren och dockorna får sitta helt stilla och fundera vart den blonda lilla flickan tagit vägen. Men på söndag stormar hon in igen och allt blir som vanligt ;)
 
 
 
Alltså jag kan inte ens skriva vilken tid jag vaknade i morse... jag blir galen att jag inte kan sova som normala människor?!
Men 07.30 var i alla fall jag och vännen Carina på första hål på golfbanan och fyra timmar blankt senare intog vi terassen för en lunch i solen.
Underbar förmiddag med alldeles lagom temperatur! Skönt också att ha knallat nästan 1 mil utan att man egentligen tänker på det :)
 
Nu är det jobb som väntar så vi ses i morgon vänner
//PIllan
 
 


Nu kör vi

 
 
 
 
Jag är ledig idag och vaknar... 05.30!
Helt solokvist i hela huset eftersom A och Nikki åkt till Dalarna och Filippa är hos mina föräldrar. Sovmorgon de luxe hade vart nåt men det är liksom inte alls min melodi.
Nä så nu har jag varit uppe och bakat en kardemumma-kaka för jag ska ha en liten bjudning i eftermiddag för sommargästerna som huserar ute på våran ö.
 
Sedan trippade jag ut bland buskarna och plockade hallon och svarta vinbär som precis blivit nysköljda av regnet.
Dessa har jag nu njutit tillsammans med yougurt, granola, grape (extremt god just nu) en smörgås och kaffe!
Det är riktig lyx för mej, att få sitta helt själv med min frukost och det är så lugnt runt om mej så jag hör mina egna små tankar högt och tydligt!
 
Jag är peppad, kroppen är preppad och jag är redo för gymmet :) Älskade gym..... Nu är det dags att återgå till min normala träningsdos som är ca 5 dagar i veckan.
I sommar har jag mest ägnat mej åt stranden, golfen och dessutom fikat mycket, ja mycket för att vara jag!
Min kropp som är van vid rätt hård träning och minimalt med socker har regerat precis som den brukar.... jag har gått ned i vikt...!
Jo så är det och inget jag gillar men jag vet hur jag fungerar och det kommer snart att orda till sig. Med näringstäta måltider och regelbunden träning kommer jag snart att vara precis som jag vill, välmående och stark igen ;)
 
 
 
Frukosten är uppäten och bortdukad jag är redo för det jag älskar, träna!!
 
 
Ha en fin dag //PIllan
 


Fyndat hos mej själv

 
När jag och mamma för några veckor sedan äntligen tog tag i projektet attfåsommarstuganrensad så stod där ett väldigt brunt och fult skåp i ett hörn...
 
 
Tänkte att det rymmer ju en hel del porslin och med målarfärg så kanske....
 
 
Titta det blev ju riktigt snyggt!
Dessutom kom papi på att han hade en sådan där färgsprutemanick så själva måleriet gick ju på ett kick!! Kan bara tänka mej att jag hade fått slita ett bra tag om detta skulle ha skett med pensel.... Men nu står den på plats och jag ska leta en lampa att pryda den med så fort som möjligt. För har ni märkt vad det börjar bli mörkt om kvällarna....
 
 
 
Morning vänner
 
Mitt första arbetspass gick finfint och det går snabbt att komma tillbaka i jobbrutinerna igen! Det blev en av dessa eviga plocksallader till middag som så många gånger då jag inte har förberett någon matlåda :/ Ska ta tag i detta redan i kväll, handla på mej goda nyttiga matvaror och preppa några lådor för veckans kommande pass!
 
Som ni ser på bilderna så har jag gjort fynd på min egen gård!
Blev riktigt bra och med gott om plats för diverse porslin och skålar. Skåpet var så himla fult ( i mina ögon...) i någon bajsbrun färg. Har sett det i många år men aldrig trodde jag att det skulle hamna inne hos oss. Själva skicket på skåpet är annars helt tip top, syns inte att det någonsin använts, ser nästan helt nytt ut inuti!
Blir glad då gamla saker kan återbrukas, synd att jag inte tog någon före-bild bara!
 
//PIllan


När morgondimman lättar...

 
 
 
 
Det är som lite magi utanför mitt fönster just nu. Jag dricker dagens första (knappast sista..) kopp kaffe och ser på när dimman sakta skingrar sig ute på vattnet.
Solen börjar leta sig fram och det är redan 19 grader varmt!
 

Denna söta blomma får man allt vara uppe tidigt för att hinna fånga... Blomma för dagen heter den visst men jag förstår inte varför..?! Varje morgon då jag tassar ut på altanen med min kaffekopp så tittar jag på "henne" och hon ler tillbaka i full blom med efter bara ett par timmar kurar hon ihop sig och håller sig så hela dagen! Man tror nästan att blomman gjort sitt men nästa morgon är den lika vacker igen!
 
 
God morgon måndag
 
Idag känner jag mej så otroligt tacksam över de gångna fem veckorna som knappt bjudit på annat än sol och trevligheter! En fantastisk semester har jag verkligen haft
Så när morgondimman lättar är det med lätta fötter jag går till jobbet!
 
Igår spontan-bjöd vi ett gäng vänner på surströmming och ja det finns fler än vi som älskar denna fisk ;) En perfekt avslutning på de gångna veckorna!
Tyvärr gjorde jag illa nacken då jag ryckte igång gräsklipparen tidigare på dagen men som jag skrivit tidigare så har jag Irené, en god vän som dessutom är kiropraktor. Så efter middagen igår åkte jag till henne och hon använde sina magiska ( och hårdhänta) fingrar och fixade mig nästan på ett kick! En liten låsning till som ska justeras strax före jobbet idag, sedan är jag nog fit for fight igen!
 
//PIllan


Yran - "Bomb"

 
 
Mina två ♥ myser en stund mellan karusellåkning på tivolit. Dock inget åkande för A som skyr allt vad snurra runt heter ;)
 
 
 
Nikki en aning skeptisk till vad som komma skall....
 
 
... men sedan blev det lajbans med denna attraktion! Tror hon hoppade i typ en kvart...! Selen hjälper till att få fart från en studsmatta så hon flög nästan upp till månen enligt henne själv ;)
 
 
Delar av glada gänget tar igen sig en stund men notera Nikkis uttråkade min :)
A är inte alls speciellt förtjust i sådana här tillställningar då det är packat med folk så därför "lurade" han oss lite avsides för en stund...
 
 
Lunchtajm på "Stråket" där vi hade fint bord med utsikt över Storsjön. Stråket är själva restaurangdelen av Storsjöyran och är belägen just vid Storsjöns strand. Mycket bra resturanger finns representerade med absolut OK mat. Vill man istället köra på Langos-stuket så finns det en uppsjö sådana matstånd uppställda lite varstans på området utanför själva stråket.
 
 
Pizza for the Girls!
 
 
Jag och storan roar oss i värmen på Yran
 
 
Ser man på sprang vi inte på självaste Ewert Ljusberg, Jämtlands president minsann!
För intresseklubben kan jag dessutom tala om att han och undertecknad (moi) är släkt, dock inte i rakt nedstigande led.... men även lite släkt med en president är inte fy skam ;)
 
 
Fillan och Matilda mumsade på smaksatt is.... alltså inte slush utan mer i fast form! Det gäller bara att vara påhittig så kan man nästan sälja vad som helst...!
 
 
Ja idag bildbombar jag er verkligen, men en trevlig dag måste såklart visas upp! Vi mötte upp Filippa, hennes pappa, Carola, Matilda och Pär för umgänge på Jämtländs mark.
God mat, sol och många skratt... det känns som den här sommaren har bestått mycket av dessa tre ingredienser och det är ju bara så fantastsikt!!
Tjejerna vittnade om en superb fredagskväll och natt och såg fram emot ännu en kväll med flera favorit-artister från scenerna ! Vi hann såklart även med lite shopping och jag gjorde ett riktigt fynd för halva rea-priset, gillas!! Men det får ni se en annan för dag nu kör vi söndag= sista semesterdagen!
 
//PIllan
 
 
 
 


Tips på fruktiga bubblor!

 
 
 

Gillar ni passionsfrukt...? I så fall kommer ett riktigt hett tips på gott sommarbubbel, NVY!
Ett mousserande vin som du först "skakar" lite lätt innan du öppnar med en otroligt doft och smak av just passionsfrukt, ja till och med färgen ser ni...
Alcoholhalten är 8,5% så det är ingen starkdricka utan jag tycker det passar som ett litet mys-prat-vin eller kanske som en välkomstdrink !
Men som sagt det är en väldigt tydlig smak så om man inte gillar passionsfrukt bör man nog undvika detta vin helt...
 
 
 
God morgon lördag
 
Jag har smugit upp före lilla familjen och ska snart få mej en kopp kaffe! Vet inte om min kropp och knopp redan börjar bana in sig på arbetstider igen för jag har vaknat riktigt tidigt ett par dagar i rad nu...
 
Idag ska vi ta bilen och styra kosan mot Jämtland och Östersund där Storsjöyran pågår för fullt!
Vi tänkte ta en familjedag med god mat, strosa runt och känna feststämningen, åka lite karusell för Nikki och träffa Filippa en stund. Filippa är där med kompisar för att se en rad med artister.
Hennes pappa är också i stan för jag släpper henne inte helt själv på en sådan stor festival...! Även om hon inte hänger med honom så finns han i alla fall i närheten om något händer...
Jag har i princip vuxit upp med Storsjöyran alla somrar från tonåren upp i vuxen ålder. Det är ju en av alla festivaler i Sverige som funnits allra längst och faktiskt fortfarande fungerar...!
Men de senaste åren har jag bara gjort något kortare "gästspel"... det är inte som förr då man partajade to-sön!?
 
Nu coffe-tajm //PIllan


Grill och mys

 
 
 
 
 
Hallå på er!
 
Alltså dagarna bara flyter in i varandra och vädret bara levererar .....
Idag är det ju fredag och bara ett par dagar tills jag börjar jobba igen! De här sista lediga dagarna används bara till att krama ur det sista och bara umgås med min kära familj!
Igår slappade vi här hemma och badade, solade och grillade. Jag är ingen supergrillar-människa men jag tycker det är riktigt gott :)
Det blev fläskytterfile (hittade ekologisk, jippi) halloumi, sötpotatis och en sallad. Gottigotti
 
Gav mej själv en spark i rumpan och gav mej iväg på ett PUMP-pass. Har verkligen latat mej den här semestern men nu rullar jag in i gamla träningsvanor igen! Kan lova att det känns i kroppen idag :/
 
Trevlig fredag //PIllan
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se