Smoothiemorgon & huvudvärk

 
 
 
 
 
Morning på er
 
Helt underbart att få vakna till solens strålar och jag sitter just nu med öppen altan-dörr. Det är som en "kakafoni" av alla fågla som försöker överrösta varandra och jag bara njuter!
 
 
Trist nog vaknade jag med en aning huvudvärk...
Jag kan ibland ha en tendens att få just huvudvärk då jag tränar hårt. Igår hoppade jag in och körde coreklass igen och svetten sprutade om mej. 
 
 
 
Huvudväken beror för min del oftast på vätskebrist och det i kombination att jag gjort något rörelse som fått min nacke att typ låsa sig eller i alla fall stelna till. Jag dricker Resorb men även någon gång Treo om jag känner att värken kommer att stegras...
 
Men jag har ett superbra knep som jag också brukar ta till och det är en yoga-övning. Sitter ben benen i kors, ryggen rak, armarna rakt utåt sträck (från axeln)
Sedan för man båda armarna/händerna, med handflatorna uppåt, mot taket men innan dem är helt uppsträckta ner mot hjässan och nudda med fingertopparna.... ha ha hur förklarar jag detta egentligen...?!
 
 
Så svårt att beskriva en röröelse!
Hmmm, när fingertoppparna når hjässan formar nästan armarna ett hjärta ovanför huvudet... Förstår ni?
I alla fall detta gör man inte bara en gång, utan nu sitter du kvar och jobbar med denna rörelse om och om och om.... Tempot är relativt högt på armrörelsen medans du blundar och koncentrerar dej på att andas djupt.
 
 Det börjar nästan sticka i armarna för SÅ länge gör du denna upprepade rörelse... MEN Nu känner du även hur huvudvärken liksom rinner av dej, UNDERBART!
Googla på typ Youtube, Yoga mot huvudvärk
 
 
Dagens smoothie består av frusna hallon, en bit nätmelon och många färska jordgubbar, toppa allt med kokosmjölk, mixxa länge och njut av sommarens smaker!
 
 
 
//PIllan


Mors dag

 
 
 
 
Stort Grattis alla mammor ute i landet!
 
 
 
Vaknade till en sol denna morgon och det känns som ett tecken efter flera veckor av grått kallt väder... Jag går nämligen på sommar-semester om några dagar och det känns ju sådär att ha så tidig ledighet!
Men då vi har perioder juni, juli & augusti på mitt arbete så får man inte välja.
 
 
 
Hoppas hoppas att det kan få bli en fin junimånad för det är ju som vackrast nu när hela nätterna är ljusa och man bara vill vara ute och njuta av detta! ( nu tog jag väl i... när var jag senast uppe en hel natt.. men ni fattar sitta ute sent på altanen etc )
 
 
 
Just altanen ska få lite love and caring av mej bara jag fått lite frukost. Har inte ens tagit fram våran utemöbel för som sagt här har bara vara blä-väder... Blommor får jag väl piffa med allt eftersom för den delen har jag heller inte fixat :/
 
 
 
 
 
 
 
 
Firat morsdag har jag dock redan gjort för jag och Nikki hade en riktig helkväll igår. Det skulle först vara lax och bulgur-sallad som mini nästan alltid väljer. Sedan bestämdes det att mycket frukt och bär till efterrätt plus att mamman skulle få sin favorit-ost St Agur om Nikki fick glass... DEAL! Får inte nog av den osten alltså....
Inget vin alls i helgen utan till detta drack vi Loka Crush ;)
Sparar vinet till semestern!
 
 
 
Nikki ska åka med mina föräldrar till min mormor idag för att fira morsdag, själv ska jag jobba eftermiddag och A han är på Solvallla och kollar på Elitloppet...
Så tja jag antar att jag blir uppvaktat med något riktigt fint typ stor diamant eller chanel-väska då han kommer hem.... eller förmodligen en tom plånbok ;)
 
 
//PIllan


God morgon gröten

 
 
God morgon lördag
 
 
Att starta dagen med en skål havregrynsgröt är det bästa enligt Nikki! Hon är något av en "grötoman" ....
Havregrynen har många positiva fördelar så jag är mer än nöjd att hon äter det med god aptit!
 
 
Havre är rikt på kolhydrater som förser kroppen med värdefull energi. Havre innehåller också olika mineraler och vitaminer (t.ex. B- och E-vitaminer) som håller sjukdomarna borta och gör kroppen frisk och stark. Dessutom innehåller havre protein som gör att man blir mätt. Havregryn rensar bort skadligt kolesterol från mag-tarmkanalen och blodkärlen. Slutligen är havregryn rika på nyttigt fett som gynnar både blodkärlen och cirkulationssystemet.
 
 
 
 
Önskar dej en fin lördag //PIllan
 


Tror ni det händer nu..?

 
 
 
God morgon på er
 
 
Ja nu är den stora frågan, är det nu det kommer att hända?
Är det nu Pillan kommer att börja springa, jogga eller kanske mer typ "gågga"... (blandning av gå & jogg)
 
 
 
Har aldrig gillat att springa, ser mej absolut inte som någon löpare men skulle hemskt gärna vilja vara lite mer av den varan! Jag ger mej ut på en tur kanske 10 ggr per år men tycker aldrig det är direkt behagligt... Men nu har jag skaffat nya löparskor och så tog jag en prenumeration av Topphälsa och där var premien bla Löparboken av Lofsan och Jessica Almenäs.
 
Lyssnar dessutom regelbundet på deras podd som mycket handlar just om löpning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska ta och läsa denna pärm till pärm och hoppas på att inspirationen ska svämma över och att jag i sommar kanske kan hitta ett flow i min löpning...
Filippa kommer att springa rätt så mycket under sommaren och jag vill hänga på henne då. Jag gillar mest att springa kortare intervaller och kommer aldrig att bli en långlöpare. Har ej heller den rätta tekniken men jag får väl jobba på den med.
 
 
Boken vänder sig till kvinnor som älskar att springa, till kvinnor som inte gillar att springa (men som önskar att de gjorde det) och till kvinnor som inte tror att de kan springa över huvud taget.
 
 
Låter som mej i de två senare exemplen så bara att ta sig i kragen!
 
 
 
Wish me luck  //PIllan
 


I eftermiddag säger jag hejdå, ses om typ 5 veckor....

 
 
 
 
 
Nej då du och jag ska INTE säga hejdå, bloggen fortsätter som vanligt! Men jag ska gladeligen ropa morsning och goodbye till "autobahn", sorgkanten, utväxten som liksom lyser upp hela mitt huvud just nu!!
Snällaste frissan fixade in mej i en lucka i eftermiddag. Dock hinner hon inte klippa mej så det får vänta men bara jag får färga mej så är jag mer än nöjd.
 
 
 
En annan grej är att jag pronto måste kontakta optikern och beställa nya linser. Detta är även det ett moment som jag ofta kommer på i sista sekund... Fattar inte att det ska vara så svårt att planera dessa två ting lite mer i tid ?!
 
 
 
 
 
 
Glada tjejer för idag har vi ju lillördag!
 
 
 
 
Idag har jag "vanliga" arbetstider, alltså heldag (som många av er andra har jämt...)
Vi ska införa ett nytt system som jag är något av en specialist på... ehh ja vi får väl se hur det är med den kunskapen idag då det är skarpt läge :/ Alltid lite pirrigt då system ska bytas ut. Allt känns så himla sårbart och bara måste klaffa för att man ska kunna utföra sitt jobb korrekt!
 
 
Mot jobbet  //PIllan


Morgonpigg och mätt med avocado

 
 
 
 
Att börja dagen med en smoothie är oftast en god idé. Ännu bättre om den mättar och den känslan är lätt att hitta om du tillsätter avocado.  
 
En avokado innehåller över 20 olika vitaminer och mineraler som är bra för kroppen. Den gröna frukten innehåller bland annat ämnet kalium som annars är känt för att finnas i bananer. En avokado består dock av mer kalium än vad en banan gör!
Avocadon med sin höga fiberhalt är skonsam mot magen samt en ypperlig frukt att äta för att förbättra tarmarnas funktion och göra matsmältningen mer effektiv. Den är full med nyttiga antioxidanter, men som om inte det vore nog så hjälper den även kroppen att ta upp antioxidanter från andra källor så som exempelvis grönsaker. Avokadon är en riktig superfrukt!
 
 
 
Jag blandar en avocado, frusen mango (typ 1 dl) saften från 1 lime , lite riven ingefära och mandel- eller kokosmjölk 3-4 dl. Detta är en riktig "starter" som får mej att komma direkt på banan mornar som denna...
 
Alltså jag tittar på vädret och blir grön i ansiktet då jag ser hur fint ni i landets södra delar har det! Högsommarvärme... Här är det regn och plus 9 :/
 
 
Men jag och Nikki har en ledig dag och är bjudna på kalas (igen). Idag ska vi fira Ellie som även hon blir 6 år!
 
 
 
 
//PIllan
 


Sigge 6 år

 
 
 
 
Igår styrde vi bilen mot Östersund för att fira Sigge som fyllt 6 år för ett tag sedan.Vi saknar den här killen mycket sedan han flyttade, så det var riktigt roligt att få träffa hela familjen i deras nya fina hus! Jag säger bara köket.... ja ni skymtar det lite på bilderna här, SÅ snyggt med mörkgrå luckor och mässingknoppar och bänkskivor som liknade marmor men jag tror det är sådana fiffiga tåliga gjorda i nåt speciellt material som jag inte kommer ihåg vad det heter.... Snyggt som tusan iaf!
 
 
 
 
Nikki var som vanligt "tok-reserverad" första halvan av kalaset då det var okända barn för henne. Då måste hon studera alla ingående innan hon tinar upp!
Barnen fick göra egna pizoor med massor med olika topping vilket verkligen uppskattades. Johanna snodde även ihop pizzor till oss vuxna och jag tog en pizza bianco med päron, valnötter, honung och lite havssalt, underbart god!
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var det dags för tårta som den här gången var glass i våningar med godis på toppen och en kladdkaka med minimashmallows. Glass går alltid hem... vi hade helt enkelt glassbuffé på Nikkis kalas i fjol, väldigt lättsamt!
 
 
 
 
 
 
 
Höjdpunkten på kalaset för samtliga barn (och vuxna) var att alla barnen fick en tallrik med grädde som dom fick slänga på Sigges pappa .... Jo han tyckte nog också det var kul... ;)
Nikki hamnade dock mitt i skottlinjen och fick nästan lika mycket grädde på sig hon med.... hi hi!
 
 
 
*****************************************************
 
 
 
Jag hade en del svårigheter att röra mej igår och idag är det nästan ännu värre.... Ska trots detta försöka köra ett spinning-pass ikväll. Måste försöka köra ur benen nu när dom fick vila igår!
 
 
//PIllan
 
 
 


Träning mot cancer!

 
 
 
 
 
I går var det dags för Johannas numera årliga träningsdag, fjärde året hon kör Träning mot cancer. Målet för det här året är 40 000 kr och om du känner att du vill skänka en slant så går det fortfarande bra, länk hittar du här KLICK
 
 
 
Så här säger Johanna själv om varför den här träningsdagen kom till
 

Den här insamlingen startade för min fina, starka mamma som kämpade mot cancer.
År 2013 förlorade hon kampen och jag fick säga hej då alldeles för tidigt.
Våren 2013 var också året jag för första gången, driven av maktlösheten av att bara kunnat stå bredvid utan att göra något, arrangerade "Träning mot cancer". Första året höll jag ett träningspass där jag ville att deltagarna skänkte valfri summa till den här insamlingen. Engagemanget och stödet blev så mycket större än jag räknat med och arrangemanget har nu växt och blivit en återkommande träningsdag varje år i maj

 

 

 

 
 
 
Ica hade sponsrat med massor med gott så man inte behövde tappa orken mellan träningspassen! Mackor med mycket olika pålägg, nyttiga och spännande smootiesar och shots bla. Dessutom en varsin goodiebag vilket alltid uppskattas ;)
 
 
 
 
 
 
Första träningspasset höll Johanna i och det var en Outdoor-klass upplagd som par-träning. VI joggade i lungt tempo en kortare sträcka till ett grönområde i närheten och körde där i lätt duggregn !
 
Jätteroligt att jobba två och två och det blev en genomkörare av kroppen och självklart blev skrattmusklerna involverade många gånger. Särskilt för paren som var "ojämna" storleksmässigt och en stackars sambo skulle försöka rubba en mer än dubbelt så stor man i olika övningar! Väldigt uppskattat träningspass och efter en timma joggade vi tillbaka.
 
 
 
Lite snabbt intag av smörgås och kaffe innan vi gav oss på nästa pass som var Crossfit med ett par av tjejerna i kvartetten Crossfitgirls KLICK Sara och Linn.
 
 
Deras pass var även det upplagd som par-träning och vi fick köra några svettiga "woddar" . Jag hade turen att få umgås med Filippa hela dagen och körde självklart med henne! Vet dock inte om det var just "tur" i detta moment då tävlingsdjävulen flög i henne direkt det blev frågan om crossfit....
 
Hennes fysträning i skolan består just av mycket crossfit och då ska det självklart alltid tävlas. Så därför piskade hon på sin gamla mamma ganska rejält och hetsade mig till att ta i lite mer än jag gör i vanliga fall kan jag säga......
Mina ben är idag som två stockar och svåra att förflytta i den riktning och tempo som hjärnan vill 
 
 
 
 
Perfekt igår var att det fanns gratis massage och jag hade bokat in en tid direkt efter crossfiten! Skönt med en liten knådning av sätesmuskeln innan dagens sista pass gick av stapeln.
Nu väntade YOGA med härliga Therese!
 
 
 
Som jag har saknat denna tjej och hennes underbara träning... Therese är just nu höggravid men det hindrade inte henne att genomföra en utmanande yoga-klass!
Så skönt för kroppen att få sträckas och tänjas i olika positioner efter två svettiga styrkebaserade träningstimmar!
 
 
 
 
 
 
 
En svettig och glad Pillan direkt efter att ha avslutat Crossfit och lite för många benböj än vad jag vanligtvis kör.... ;)
 
 
 
 
Jag med Crossfitgirlsen Sara och Linn
 
 
 
 
Jag och Filippa vill rikta ett stort tack till dej Johanna KLICK för att du fixar och donar med den här träningsdagen, som låter oss svettas och känna oss mer än levande och samtidigt känna att vi hjälper till i kampen mot cancer!!
 
 
Idag kör vi en något haltande söndag men det var det värt!
 
//PIllan


Bara mat....

 
 
 
 
God morgon lördag
 
 
 
 
Jo även fast jag inte somnade förrän strax efter Askungentappadeglasskon så är jag uppe med tuppen... Men vad gör det, jag har en härlig lördag framför mej.
Idag är det nämligen tre träningspass inbokat för mej och Filippa för Johanna har sin viktiga träningsdag Träning mot Cancer! Men mer om den i morgon,, nu ska vi fokusera lite på gårdagens middagsklubb.
 
 
Vi var hemma hos Nettan och Fredrik och det var Vårmiddag
 
Vi bjöds på fräsch "kall" mat rätt igenom menyn som startade med pankopanerad aubergine tillsammans med halloumisallad, granatäpple och ruccola!
Alltså detta var SÅ gott och man ville bara ta mer och mer.... Fick hejda mej då det bara var förrätten :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huvudrätten bestod av en ljuvlig citronmarinerad fläskfilé tillsammans med en melonsallad samt harticot vert med bacon. Alltså köttet verkligen smälte i munnen...
Till detta serverades vinet ovan Lindemans rose som var ett lågalkohol vin (inget vi nämnde för karlarna ;) Jättegott och som sagt perfekt om du inte vill ha för stark alkoholsmak 5.5%.
 
 
Efterrätten bidde det ingen bild på för den bara svischade ner i magen.... Rabarberkompott med mycket kardemumma och vaniljgrädde, SLURP!
 
 
Nu är jag rejält uppladdad i alla depåer i kroppen så dagens träning kommer att gå Geschwint!
 
 
//PIllan


Fredag med bra innehåll

 
 
 
 
Att få vakna vid 07.30 inse att nej du behöver inte stiga upp för du har semseter idag...! Nice feeling
 
Lung och skön frukost med lilla mini som sedan skulle på 5-årsgrupp så den här mamman kunde hänga i gymmet ostört en timma, tackar!
Det blev ett ganska kort med intesivt intervallpass med vikter följt av 30 minuters yoga.
 
Hemma till lunch blev det bananpannkakor toppade med vit chokladkvarg ;), melon, körsbär och persika och obligatorisk smoothie med typ samma frukter och kokosmjölk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu städar vi och gör lite fint inför helgen. Lite dammsugning, plockning och nya fina blommor och ljus.... Kylskåpet är laddat för ikväll dyker också Filippa upp och då får inget saknas... !
Kvällen ska för övrigt handla uteslutande om mat. Vi har nämligen dejt med Middagsklubben och vårmiddagen ska intas! Trevligt, trevligt
 
 
Önskar er en fin fredag //PIllan


Förskolans dag

 
 
 
Vem där...?!
 
 
 
Idag firas Förskolans dag här i kommunen och det vankades maskerad för Nikki och hennes kompisar. Nikki var utklädd tiill Mimmi Pigg men det kanske syns... ;)
 
 
 
 
 
 
Alla förskolor samlades för parad genom centrum som avslutades med disco och glassätning på torget! Massor med små sötnosar och jag skymtade allt från Spiderman, tingeling, cowboys och en drös med små "Elsor"
 
Synd att det är så kallt bara. Nikki undrade om jag hade vantar med för hon darr-frös, ja ni fattar SÅ kallt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu bakar vi pizza-bullar och fixar med picknick-korgen för ikväll är vi föräldrar bjudna på Vår show på dagis.Meningen var väl såklart att det skulle vara varmt och picknick i gräset men när det är 10 grader och grått den 19 maj får man ändå göra det bästa av situationen!
 
 
 
 
Trevlig kväll på er //PIllan


Nä jag vill varva ned

 
 
 
 
 
Igår efter aerobicspasset var jag helt slut....
Brukar vara tvärtom att jag är piggelin men inte denna gång! Kände att jag behövde en rejäl nedvarvning och återhämtning och min favorit just nu är min ögonmask.
Thera Pearl heter den och jag köpte den på Apotea KLICK
 
Den kan både kylas i frysen och då lindrar den svullna ögon, huvudvärk och spänningar. Masken kan även värmas i mikron och lindrar då torra ögon, ögonlocksbesvär, förkylningsbesvär etc
 
Jag älskar att lägga mej en stund med denna och varierar mej mellan kallt och varmt!  Vid användning formar sig masken efter ansiktet då den innehåller mjuka små "pärlor". Skön avkoppling för snabb återhämtning av knoppen
 
 
 
 
 
//PIllan
 
 


En timma för tidigt...

 
 
 
 
 
God morgon tidiga morgon...
 
 
Så här var det att jag i går kväll vid sänggående ställde klockan 15 minuter tidigare för jag behövde förbereda kyckling inför middagen idag. Kan bli lite stressigt då jag ska ha aerobics och jobbar länge så jag  var lite strukturerad och förutseende helt enkelt...
 
Vaknar lite före alarmet idag kliver upp, fixar med kycklingen och slänger in den i ugnen och DÅ inser jag att jag har klivit upp inte bara 15 minuter tidigare utan 1 timma och 15 minuter tidigare....
Jamen suck!!
 
 
Men inget fel med det egentligen för nu har jag extra-tid att göra nåt annat. Tänkte först dra ut på en PW men herregud det är -2.5 grader ...inte ok!
Så nu ska jag dra på med yoga-kläderna och köra ett skönt wake up pass här . Solen strålar trots kylan så pigg bli jag nog :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki svischar fram på altanen med sin lilla kick-board. Hon börjar bli lite våghalsig och tar snäva svängar precis vid trappkanten så mitt hjärta åker upp och ned i halsgropen.....
 
Igår kväll var hon och A här nere vid vattnet och fiskade då jag tränade. Nikki stod på en sten och kastade med sitt spö och plötsligt har hon napp. A skyndade dit för han såg att det såg ut att vara "nåt större"
En liten kamp följde och sedan drog dom tillsammans upp en riktigt stor gädda på ca 6 kg !! Nikki var mer än nöjd :)
 
 
Nu säger jag Namaste......   //PIllan


Snabbmat innan dubbla träningspass

 
 
 
 
Äntligen måndag
 
 
Hemkommen från jobb och förskola ska jag och mini strax slänga i oss en riktig favorit middag här hemma, bulgursallad med lax och diverse grönsaker.
Om jag frågar Nikki vad hon önskar till middag så blir svaret oftast detta!
 
Gurka, broccoli, majs och fetaost är hennes favoriterna bland grönsaker och tillbehör. Plus gärna sådana baguetter som värms i ugnen, det gillar Nikki väldigt mycket. Jag tar också gärna sådana snabba kolhydrater då jag som ikväll ska träna två träningspass. behöver rejält att "ta av" så inte jag säckar ihop... ;)
Jag vill även gärna ha typ bladspenat, röd lök, blomkål, paprika i min sallad men anpassar alltid så Nikki ska tycka om det mesta
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll kör jag spinning och core-träning. Ska bli toppen att få starta vecka med en riktig Wake-up för kropp och knopp!
 
 
 
 
 
Önskar er en fin start på veckan //PIllan


Söndag & abstinens

 
 
 
 
 
Go kväll på er
 
 
Önskar så att jag kunde skriva att bilden var från idag men så är dock inte fallet... Vi kom hem från våran tripp vid 16-tiden och trots att jag typ inte gjort något förutom en liten kort skogsprommenad i "myr-tempo" (Nikki var med) och sedan bilresan hem, så var jag SÅ trött.... Jag gillar inte den känslan då man är trött just för att man liksom gjort "för lite"
 
Jag tycker om då jag har varit effektiv och fått bocka av listan med to do:s, då är det en skön trötthet!
 
Ja så därför blev det inge träning i dag och inte heller igår då vi var på föräldramöte och satt i flera timmar... så nu har jag abstinens efter endorfiner!!
Riktigt längtar att det ska bli måndag och ny vecka med nya friska tag :)
 
 
 
Nu blir det 10:de och sista avsnittet av superbraiga Springfloden på kanal 1
 
Trevlig kväll  //PIllan


Masserar triggerpunkter

 
 
 
 
 
Fredag den 13... hoppas vi trots datumet blir en trevlig dag!
 
Jag har dock vaknat med lite spänningshuvudvärk, vilket aldrig är kul. Men jag ska strax hinka en kanna kaffe och ställa mej i duschen så hoppas jag att det ger med sig!
 
 
Idag ska ni få mitt bästa tips på hemma-treatment gällande stela kroppen. Massage med bollar!
Jag brukar också använda en foamroller för att massera större muskler/delar av kroppen men idag ska vi ta oss lite djupare och hitta triggerpunkterna!
 
En triggerpunkt är en liten knöl som man ofta kan känna fram i en muskelsträng eller i faschian som omger musklen. Man liksom känner när massören hittar "rätt" för det brukar smärta mer i dessa punkter.
 
Vi ska inte alls fördjupa oss mer i detta än att det kan vara riktigt skönt att "lätta på trycket" i dessa knutar och jag gör det ofta hemma med hjälp av tennisbollar.
 
 
 
 
 
 
 
Mitt största problemområde är nere i svanken av ryggen och de nedre delarna av erector spinae (raka ryggmuskeln)
Jag tar en eller två bollar och lägger dom så nära ryggraden jag kan men fortfarande på muskeln. Sedan flyttar jag den millimetervis tills jag hittar punkter. Där stannar jag kvar, reglerar tyngden med min egen kropp, jag har benen uppdragna och kan på så vis lyfta/sänka höft för mer tryck.
Alltså i denna "övning" kan jag verkligen känna sådan smärta...när jag är på absolut rätt ställe strålar det hela vägen till framsidan av ljumskarna och höftbörjarnas fästen i buken... otroligt smärtsamt/otroligt effektivt. Jag tycker det gör ont men ändå skönt om ni förstår!
 
 
 
 
 
 
 
Ovansidan axeln kommer du lättast åt genom att stå mot en dörrpost. Placera bollen mot väggen och tryck axeln emot. Rulla lite lite så du får en massage
 
 
 
 
 
Runt skulderbladen och nacke brukar det kunna sitta en hel del punkter och dem kommer du lättast åt genom att stå mot en vägg med bollen tryckt mot vägg och rygg. Använd benen böj och sträck för att få bollen att röra sij över ett ont område!
 
 
 
 
 
 
Testa detta redan idag ! Ni kanske tycker att ni känner er ok i musklera men jag tror nästan jag kan lova att en liten hårtd boll kan finna punkter du inte trodde fanns ;)
 
 
 
 
Idag åker vi ner till Dalarna för besök hos farmor och farfar och självklart Filippa.
Jag, A, Nikki och Filippas pappa åker för vi ska även vara på ett föräldramöte lördag eftermiddag . Där blir det bara jag Filippa och hennes pappa för det skulle ta flera timmar plus att det är middag efteråt. Nikki och A hänger i Sundborn under tiden.
Synd bara att vädret skulle bli riktigt dåligt ......
 
 
Ha en riktigt trevlig helg  //PIllan


Äntligen "ringmärkt"

 
 
 
 
 
Lite spex innan allvaret.... Nikki har fått återberättat hur storasyster reagerade då hon skulle genomgå vad som komma skulle för sisådär 12 år sedan och ville därför inte vara sämre... ! ha ha ha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja men sedan var det dags, tvätta märka ut och så skjut... pang så satt där en liten "diamant"! Men jo det gjorde visst ont och några tårar kom det med men man är ju tvungen att bita ihop och ta även i andra örat!
 
Min frisör och vän Nettan var snäll och ställde upp med detta barnplågeri trots att hon inte gillar att göra illa barn i vanliga fall ;)
 
 
 
 
 
Titta vilken liten sötnos med örhängen och nu efteråt är allt tip top!
 
 
 
 
 
Ja Nikki har pratat både länge och väl om detta med örhängen och jag har aldrig protesterat. Filippa tog hål då hon var i samma ålder och även jag själv faktiskt!
För några dagar sedan bestämde vi att det var lika bra att göra det nu innan sommaren med bad och strand kommer. Så nu är det gjort och jag gissar att det kommer att traska en riktigt nöjd och lite mallig tjej till förskolan i morgon...!
 
 
 
//PIllan


När mellanakten dominerar....

 
 
Foto Lina Åhman/SVT 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Alltså såg ni första semin i Eurovision igår? Det gjorde jag och när någonsin har mellanakten varit det bästa i hela programmet...??!  Benke Rydmans koreografi var det bästa jag sett på väldigt länge och hans Grey People genomförde ren magi på scenen
 
I övrigt var Måns och Petra superproffsiga och det var en bra produktion över lag utan onödig "dö-tid". Sedan kan man tycka vad man vill om låtarna men jag har två favoriter i lördagens final (förutom Frans såklart) Australien och Spanien.
Dom får högsta poäng av mej!
 
Ikväll ska Nikki göra något som hon verkligen har längtat och tjatat om en längre tid. Dock är hon väldigt pirrig... Det kan eventuellt bli lite tårar men jag hoppas hon är så peppad att det går bra!
Vad tror ni hon ska göra ;)
 
 
Svaret kommer... promise
 
 
//PIllan


Två favoriter

 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja idag får ni ta del av två favoriter....
 
Den ena känner ni igen vid det här laget nämligen chia-pudding. Så himla gott och jag gör helst min på kokosmjölk. Alltid med lite vaniljpulver och ett par droppar stevia, gärna med kokos-smak. Ja jag älskar kokos....
Gillar att äta det som ett mellanmål eller att ta fram från kylen efter ett träningspass!
 
Min andra favorit är författaren Kristina Ohlsson och just nu läser jag hennes bok Mios Blues. Detta är uppföljaren till Lotus Blues. Detta är böcker i genrer hårdkokta thrillers med konspirationer och brott av det värre slaget... Spännande och svåra att lägga ifrån sig!
 
Tidigare har jag läst hennes böcker Davidsstjärnor (superspännande) och Paradisoffer.
 
Gillar ni deckare/thrillers så kan jag verkligen rekommendera denna författare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja den där sommarvärmen försvann verkligen i en vindpust idag! Förmiddagen var varm och skön men mitt på dagen började det blåsa och vips gjorde termometern ett skutt ´till 13..... Ja happ det var det de :/
 
Själv gjorde jag i alla fall något livsviktigt idag, nämligen cellprov. Fattar inte att många kvinnor struntar i dessa kallelser och kanske utvecklar cancer som upptäcks försent!
Otroligt onödigt då vi har denna förmånen i vårt land. Gå alltid både på cellprovstagning och mammografi då du blir kallad, så viktigt!
 
 
Nu väntar jobbet på mej
 
//PIllan


Bjud på en fresch Caesar

 
 
 
 
 
 
Perfekt bjudmat som tjejerna fick i förra veckan, ceasarsallad som man får plocka ihop själv.
Romansallad, röd lök, västerbottenost,knaperstekt bacon, ljummen kyckling , egna vitlöks-smakande krutonger på surdeg och en egen ceasardressing.
 
Dressingen ska ni få receptet på för det var inte alls svårt att göra (vilket jag alltid trott)
 

Ceasardressing

·        2 st  äggulor alt. 1 helt ägg

·        2 tsk dijonsenap

·        0.5 s tcitron/limesaft från en halv frukt

·        1 st vitlöksklyfta, krossad

·        2  dl rapsolja

·        2 st sardeller

·        1 dl Parmesanost, finriven

·        1 tsk havssalt/flingsalt

·        Mjöl

 Dressingen tillreds snabbt och enkelt med stavmixer i hög smal vispskål/bunke:

Lägg äggulor (alt. 1 helt ägg), dijonsenap, citron/limesaft, krossad vitlök samt hela mängden rapsolja i vispskålen. Sätt ned stavmixern i botten av bunken och kör mixern på hög hastighet en stund. Vicka sedan mixerstaven så att mer olja blandas in och dra slutligen mixern sakta uppåt tills du får en slät majonnäs.

·Tillsätt sardellerna, parmesanosten samt salt och peppar i dressingen och kör ytterligare en kort stund med stavmixern så att allt blandas väl. Tillsätt mjölk så att majonäsen späds till en mer rinnande dressing Jag lät samtliga ingredienser stå framme och bli rumsvarma innan jag började

Ställ dressingen kallt medan salladen förbereds.

 
 
 
 
 
 
 
 
Lite plock och fix för gästerna är ofta uppskattat enligt mej och då får man ta mer eller mindre av det man gillar!
 
 
Ikväll ska jag ta en lååång PW, siktar på 8 km och sedan får vi se om jag orkar köra lite core direkt efteråt...
 
 
 
//PIllan


Bokstavs-träning i det fria!

 
 
 
 
 
 
Bland det bästa jag vet är när det är sol och varmt så jag kan köra ett spontant träningspass ute på altanen. Självklart med Nikki som ivrigt på-hejjande träningsbuddy!
Nu senast kom jag att tänka på en lite rolig bokstavslek som jag skrivit ut från nätet.
 
Efter några löprundor jagandes Nikki runt huset och lite stretch så var jag uppvärmd !
 
 

Välj bokstäverna från ditt namn och gå genom 3-5 gånger.  Jag har "tur" som har ganska långt för-och efternamn Pernilla Eriksson = 16 övningar :)

Annars kan ni väl sätta ihop med eventuella barns namn, sambons etc.

Blir lite tokig sammansättning av övningar då man har dubbelbokstäver i namnen men HEY lite kul är det i alla fall att slippa tänka ut ett pass och bara köra!

 

·      A = 10 sit-ups

·      B = 10 armhävningar

·      C = 5 burpees

·      D = 10 knäböj

·      E = 30 sekunder i statisk knäböj

·      F = 30 sekunder i planka

·      G = 25 x-hopp

·      H = 10 knäböjshopp (upphopp)

·      I = 10 dips mot bänk

·      J = 10 armhävningar

·      K =10 utfall per ben

·      L = 30 sekunder sidoplanka per sida

·      M = 20 knäböj

·      N = 10 benlyft i magliggande

·      O = 15 burpees

·      P = 10 tricepspressar (smala armhävningar)

·      Q = 45 sekunder i statisk knäböj

·      R = 10 utfall till sidan per ben

·      S = 5 burpees

·      T = 10 höftlyft

·      U= 20 sit-ups

·      V = 25 rygglyft

·      W = 30 sekunder i statisk knäböj

·      X = 25 x-hopp

·      Y = 25 meter krabbgång

·      Z = 30 sekunder i planka

·      Å = 10 armhävningar

·      Ä = 10 sumoknäböj

·      Ö = 10 mountainclimbers per ben

 
 
 
 
 
 
Blek hud med både celluliter, apelsinhud och små åderbråck.... men enligt mej en fantastisk kropp som fött två barn och är både stark och spänstig plus att den bär mej, ofta på lätta fötter, genom vardagen!
 
Dom där "små skavankerna" tar jag gärna så länge jag får vara frisk och stark!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan lova att efter vårt träningspass var vi rejält svettiga och trötta båda jag och mini. Självklart även nöjda med att vi tog på oss träningskläder och gjorde "nytta" i stället för BARA ligga stilla i solstolen.
 
Kan inte påpeka det nog många gånger men jag är verkligen så glad att Nikki verkligen vill träna och röra på sig och ser det som en fullständigt naturlig del av vardagen.
Ni kanske såg Gympaläraren med Kalle Zackari nu under våren? Barn gör som sina "förebilder", små barns förebilder är föräldrarna...
 
I programmet fick man även se tonåringarnas idoler komma och berätta hur de rörde på sig för att må bra och då ökade genast motivationen för flera elever.
Tänk på att du är en förebild för dina barn och föregå därför med gott exempel så kanske vi slipper skolor med elever som är trötta som zombier och ofta lider av depressioner och ätstörningar! Hejja
 
 
 
 
 
Ha en strålande dag //PIllan


Godaste just nu i mitt kylskåp!

 
 
 
 
 
 
Hej igen
 
Var bara tvungen att kika in här igen för att ge er recept på det godaste som just nu finns i mitt kylskåp!
Lisen, en av tjejerna i Podd-gänget hade med sig godsakerna till mej i onsdags och dessa nyttiga godingar bara måste ni prova!
 
En chokladbollsvariant med smak av lakrits (hon har dock format dem som bars) och den andra en kopia av snickers men självklart mycket nyttigare!
 
 
 
 
 

Recept: ca 15 chokladbollar med smak av lakrits

 

12 st Dadlar

1 dl mandelmjöl

1/2 dl hackade mandlar

1/2 dl hackade hasselnötter

1-2msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver, inte socker

1 tsk lakritspulver, smaka av och känn vad just du gillar om du vill ha mer eller mindre.( jag tog 2tsk för mer smak av lakrits)

Mixa samman allt i en mixer. Jag kör oftast med en stavmixer sedan knådar med händerna eller slev.

Rulla till bollar, jag tryckte till dom något (jag rullade dom till lång korv och plattade till och skivade upp dom efter jag ringlat över chokladen).

Värm sedan choklad i vattenbad och ringla över. Strö lite havssalt- Sedan in i kylen.

 

 

 
 
 

Jordnötsbars- Snickers

Fyllning 1

1 dl cashewnötter

½ dl jordnötssmör

1½msk honung

½tsk vaniljpulver

Nypa havssalt

Kör allt i mixer

Rulla ut som lång korv och platta till, lägg kallt frys eller kyl

Fyllning 2

10 dadlar

1 msk cocosolja

½ tsk vaniljpulver

Nypa havssalt

1 dl jordnötter

Mixa allt

Rulla ut som lång korv och platta till, lägg kallt frys eller kyl

 

Lägg sedan ihop fyllning 1 och 2, ringla över smält choklad, skär i bitar.

 
 
 
 
 
Mumsade i mej ett par stycken till min latte i solen idag, alltså ...... Så gott!
 
 
 
//PIllan


Årets första, men inte sista...!

 
 
 
 
God morgon
 
Ännu en strålande maj-dag ser vi ut att bjudas, kan inte annat än vara lycklig!
 
 
 
Tur med vädret har A och hans grabb-gäng som är på Gotland och spelar golf to-sön. Det var dom faktiskt lite värd för tidigare år då dom varit iväg har det typ stormat och regnat småspik....
 
Jag hade också turen på min sida i går då mina vänner ringde och bjöd över mej på surströmming!! Alltså jag dööör så gott det var. Den där första tunnbrödsmackan med alla tillbehören och sedan bara GULP
Vet att många rynkar på näsan men på mej rinner tandvattnet så fort jag får se en burk :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Nikki hade bara skönt altan-häng igår med solning och "spa". Nikki fixade och smörjde mej med solkrämer och masserade, ja jag fick till och med en "hot stone massage"!
Hon har sådana mjuka stora stenar som hon la ut i solen innan hon attackerade min rygg men skönt var det.
 
Flippa kom hem sent om sider igår vid 23-tiden då tåget fick gå en annan väg på grund av bränder längst spåret. Så henne har jag knappt hunnit prata med men vi ska väl ta en repris dag på altanen så hon oxå får slappa i solen. 
Dock börjar jag jobba i eftermiddag.... typiskt , så tjejerna ska till mina föräldrar på middag och sedan får Filippa passa sin syster :)
 
 
 
 
//PIllan


Pillans Pod-gäng

 
 
 
 
 
 
Solen strålar, jag vaknar på tok för tidigt (med tanke på när jag nattade) och det är dagen efter "kvällen före" !
Trots den tidiga timman vaknar jag uppfylld med energi, med ett litet leende i mungipan och med en lyckad kväll i ryggen!
 
 
 
 
 
Så här är det.... I slutet av Januari fick jag en idé. Jag lyssnar på väldigt många poddar och flera av dem får mig att vilja ventilera. Det kan vara allt från hälsofrågor, relationer, feminism etc
Min kära sambo är toppen på många olika plan men jag kände att det här vill jag dela med andra kvinnor!
 
Jag har ett rätt stort umgänge men jag klurade på om det inte skulle kunna bli ännu lite intressantare diskussioner om jag bjöd in ett gäng som inte riktigt känner varandra.
 
Sagt och gjort jag klurade ut en grupp på sex personer (med mej) som inte umgås men som alla känner till varandra, vi bor ju på en mindre ort.
Skrev ihop en inbjudan/förfrågan vad dom tyckte om att träffas och alla tyckte det var en toppengrej.
 
Här följde sedan en jakt på ett datum då vi alla kunde ses.... gick sådär! Till slut fick vi ge upp och ta ett datum då alla utom en tjej kunde och det var igår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag valde ut tre olika poddar med tre specifika avsnitt som tjejerna skulle lyssna på.
Det roliga var att bara en av dem hade över huvud taget lyssnat på pod innan! Så bara detta blev en upplevelse i sig kan man säga :)
Jag själv är ju något av en podd-knarkare och prenumenerar på 8 st i veckan plus att jag alltid kollar av "marknaden" och hör några nya med jämna mellanrum.
 
Tjejernas lista var följande
 
Sanningspodden " Deppa mer, Orka mindre & Lev"
 
Hälsosnack med Lotta & Victoria "Gäst Karin BjörkegrenJones, Yoga Knip och andra glädjeämnen"
 
Lillelördag " Fake it til You make It"
 
 
 
Jag kan lova att från att dom klev innanför dörren tills dom gick hem hade vi nåt att prata om non stop!
Vi refererade återkommande till poddarna men svävade självklat ut i egna erfarenheter och tankar. Diskussionerna blev levande och jag känner att det blev en dynamik i gruppen då vi inte alla känner till varandras bakgrund och "ryggsäckar"
Jag valde medvetet ut tjejer som är födda i tre olika årtionden för jag anser att man absolut har att lära av varandra! Tror även att "man växer " då man vågar öppna sig för andra än sin innersta kärntrupp av vänner. Ens närmaste har ofta samma åsikter som du själv och det kan lätt bli att man alltid bara håller med varandra....
 
 
Självklart har vi en moralisk tystnadsplikt, allt annat vore otänkbart då man väljer att prata om privata saker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Knipsade av lite snabba kort direkt i början men sedan var kameran bortglömd kan jag lova.......
 
 
 
 
 
 
Min förhoppning med denna träff var att alla skulle få "snacka av sig" ventilera sina tankar och gå hem lite lite starkare i sinnet... Jag tror och hoppas att vi alla kände så vid 00.30 då vi retirerade till våra sängar!
 
Vi bestämde att detta släpper vi inte utan vi ska ses i gen och då förhoppningsvis hela gänget ♥ (eller hur Sara)
 
 
 
 
 
//PIllan


Önskelista maj

 
 
     
 
 
 
 
 
God morgon vänner
 
 
Nu verkar våren gjort entré på riktigt och väderpresentatörerna har genast åkt upp på min favoritlista :) Självklart blir man med ens sugen på att klä sig i ljusare kulörer och färger. Jag kikade runt hos Lindex KLICK och fann några plagg som genast åkte upp på min önskelista!
 
Gult, alltså vilken glädjefärg
 
Klänningen ser hur skön ut som helst med liten ärm och svepande kjoltyg. Den gula toppen i klassiskt ärmlöst snitt, halvpolo och rynk.
 
Byxorna nedan är bara SÅ snygga. Jag är överförtjust i den här modellen som är lite "sailor-inspirerad med guldknapparna!
 
 
 
 
 
 
 
 
               
   
                 
 
 
I dag jobbar jag som vanligt och tisdag innebär även aerobics med bästa gänget!
Men sedan har jag två lediga dagar att se fram emot och i morgon kväll ser jag även fram emot en afton med tjejer, bubbel och förhoppningsvis givande diskussioner! Jag berättar mer om detta senare men jag har planerat och försökt få till detta sedan i januari...!
Så ni må tro att jag är pepp!!
 
 
 
 
 
//PIllan
 
 
   
                              
                      
 
 
 
 
 
 


Socker-och Snacks-stopp över...eller?!

 
 
 
 
Måndag, ny vecka och ny månad.
 
Som ni kanske minns skrev jag i början av april att både jag och A hade sockerstopp plus att vi inte skulle äta något snacks heller (chips, ostkrokar etc)
Nu har månaden gått och jag tycker det gick förvånansvärt bra!
 
Det där med sockret var egentligen aldrig nåt problem utan utmaningen låg väl i snacksen...älskar chips!! Men nu har vi båda märkt att detta är ju bara ett rent "okynnesätande"... När vi tex på fredagen ätit tacos och är mätt så man nästan vill tippa omkull så nog sjutton kan man ändå trycka lite smågodis och en halv påse chips... Det hör liksom till själva myset.
Det är nog mer en känsla man vill uppnå med detta snacksande?!
 
 
Nu den här månaden har vi ätit vår middag och nästan alltid (på helgen) avslutat med mycket frukt, typ fruktsallad. Då är man mätt och belåten och har fräschören av frukten i sinnet och är absolut inte sugen på nåt onyttigt. Självklart är det även bäst att aldrig köpa hem så det finns tillgängligt, för då är det lätt att man tar "i farten"
 
 
Igår 1 maj hade vi bestämt att då ska vi minsann gotta oss riktigt i onyttigheter efter en månads strikthet. Ingen av oss var direkt sugen men körde på med varsin chipspåse och bestämde att vi ska nog fortsätta att vara restriktiva även under maj månad.
Vi har fått bort det värsta suget och vi vill nog bevara det helt enkelt.
 
Men ni må tro att jag hade "pump" och tryck i armarna i morse i gymmet... fullproppade med kolhydrater ;)
 
 
 
//PIllan


Hurra för våren!

 
 
 
 
Sköna maj välkommen, till vår bygd igen!
Sköna maj välkommen, våra lekars vän!
 
 
 
 
God morgon 1 maj
 
Vi hade en toppenbra sista april med Valborgsfirande igår!
 
Jag som är en riktig nörd gällande kungligheter fick en rejäl dos då kungen firade sin 70-årsdag med livesändningar hela förmiddagen igår. Tror inte jag riktigt kallar mej rojalist men jag har alltid varit väldigt intresserad av kungligheter över lag. Alla europeiska kungahusen och särskilt gillar jag historia. Tänk bara att förkovra sig i Tudors-ätten med Henrik VII i spetsen eller 1700-talets Frankrike med Ludvig XIV som regent, mumma i mina ögon!
 
Ja så ni förstår att jag mysde där framför tv:n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var ändå tvungen att ge upp nöjet till förmån för köket och kvällens middag. Vi hade bjudit hem goda vänner och vi började med drink och tilltugg. Älskar plockmat och det är ett bra sätt att starta kvällens middag på.
Starka korvar, bresaola, serranoskinka och goda ostar tillsammans med en superfräsch drink med Licor43 som bas. Alltså den likören.... godaste enligt mej!
 
 
 
 
 
 
Min lilla Nikki har agerat fotograf ;) Inte lätt att hitta fokus och hålla den tunga sytemkameran rakt... men Hey ni ser ju att det är jag va?!
 
 
 
 
 
 
Ljusa toner med rosa inslag, vad passar bättre för att hälsa våren välkommen!
 
Vi åt sedan en fisk-och skaldjurssoppa med saffran och lite sting tillsammans med ett gott bröd och två olika smör. Ett med vitlök och ett med fetaost och citron Till detta drack vi en bra Chardonney
 
En fräsch fruktsallad med många olika frukter tillsammans med en dajmgrädde och middagen var komplett. Lätt och fräscht utan att bli för tungt i någon av rätterna, en vårmeny a ´la Pillan
 
 
 
 
Mycket uppskattad middag av gästerna så tumen upp helt enkelt.
 
 
 
 
 
Efter middagen klädde vi oss varmt och begav oss till byns nyrenoverade "gamla skola" där det var full fart i puben. Barn och vuxna, brasa, hamburgare, liveunderhållning och mera dryck
Ett par riktigt trevliga timmar spenderades där innan vi traskade hemåt och tog lite kvällsvickning innan gästerna ringde efter skjuts
 
 
 
Nu önskar vi Maj riktigt välkommen och hoppas på en skön vårmånad!
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se