Idag planerar och fixar jag

 
 
 
 
God morgon
 
 
Igår bestämdes att vi bjuder hem vänner på nyår och det blir precis som vi brukar ha det på nyårsafton! Man ska tydligen inte avvika för mycket (ens i tanken) utan hålla sig till traditionerna :)
 
 
Jag ska strax sätta mej och försöka få ihop en lååång inköpslista och sedan bege mej mot affären...Sådana här dagar önskar man ju att man slapp just mat-affären... men icke! har massor att handla och sedan hem och börja förbereda.
Blev till att tänka snabbt igår och smälla ihop en nyårs-meny, men det blir nog bra tror jag.
 
 
Huset ska putsas och lite nya blommor sen så är vi nog snart i hamn även med kommande afton!
 
 
 
Önskar dej en fin nyårs-afton hur du än må fira!
 
Vi ses 2017  //PIllan


Nä... så här hade vi inte planerat?!

 
 
 
 
 
 
Ännu en skön morgon då ingen klocka ringer och jag får ta en skön prommenad då solen är på väg upp. Det är livskvalitet och lycka!
 
Som jag skrev så skulle jag/vi fira nyår i min mormors hus tillsammans med kusiner och barn. Jag såg fram emot detta!
Paula min kusin och hennes familj åkte upp till huset redan i förrgår och vi skulle komma idag. Igår ringde Paula och dom hade .....magsjuka!!!
Jamen orka... :/
 
Jag tänker ju inte ta risken och åka rätt in i kräksjukans gap så därför får vi helt enkelt göra en kovändning och hitta på nåt här hemma.... Så himla trist och typiskt och Nikki är jättebesviken...
 
Vi får se hur vår afton blir men en sak är säker. Klockan kommer att slå 00.00 och det kommer ett nytt år hur än vi må fira detta!
 
 
 
//PIllan


Bara vara dagar

 
 
 
Kaffet är framdukat tillsammans med lite yougurt, fruktsallad och granola
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Ja nu har jag verkligen "bara vara" dagar och det är Så Skönt!
Vaknar vid 06-30 tiden, smyger ner och tänder upp nån av kakelugnarna. Fixar med frukost, slår på nyhetsmorgon och bara tar det lugnt.
 
Filippa kommer ner först om ett par timmar och vi har liksom inga specifika planer dessa dagar utan vi skrotar runt och jag läser ikapp lite tidningar, börjat på ny bok osv
 
Igår var i alla fall min barndomsvän Anna och hennes barn på besök. Perfekt att "trycka i" hennes barn de sista av godiset så man bara kan bli av med det nån gång... ha ha ha Så är det varje år med julgottat... det blir kvar, för ingen av oss är någon storätare av sött...
Jo Filippa och Nikki gillar godis men jag tror det liksom "tappar tjusningen" då det ligger framme flera dar och det bara är att gå och ta?!
 
 
 
 
 
 
Jag och Filippa har tränat tre senaste dagarna och voj voj, min kropp har verkligen träningsvärk! Jag gillar det big time men visst är det lite halvplågsamt....
Varje morgon har jag även kört 30 minuters yoga och det är nog räddningen, jag älskar verkligen detta och kan inte riktigt få nog. Toppen för jag vill verkligen aldrig sluta med denna underbara form av kärlek till kroppen!
 
Igår blev det ingen prommenad då det blåste så mycket, usch för blåst alltså. Men idag ska jag ut på en runda, kroppen och knoppen behöver en potion frisk luft.
 
I morgon styr även jag bilen mot fjällvärlden!
Vi ska fira nyår med min kusin, mostrar och barn i min mormors stora hus, det ska verkligen bli toppen! 
 
 
 
Ha det gott
 
//PIllan


Aftonens mami & mini

 
 
Min minsta lilla älskling på julafton
 
 
 
 
 
Annandagen är kommen och den där lite trött känsslan sitter fortfarande i. Julafton och firande verkar tära på krafterna?! Jag tycker faktsikt inte att jag ätit så överdrivet mycket och jag var dessutom på en solig prommenad under gårdagen men trots det är känslan lite "lullig" nästan!
 
Idag delar familjen på sig då A och Nikki åker till fjällstugn för lite skidåkning medans jag och Filippa stannar här hemma. Fillan ska till tandläkaren i morgon och då vi skjutit på tiden några gånger nu så är det bäst vi passar den! Svårt att tajma in en tid då hon oftast bara är hemma på nån helg då och då.
 
Idag ska jag även besöka gymmet och kroppen är verkligen laddad både mentalt och i varje muskelfibrer med massor med fina proteiner från all lax och sill jag ätit senaste dagarna! Blir att riva av nåt riktigt svettigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki hade en jumpsuit från HM med paljetter och jag hade min dress som är från Ellos. Ni hittar dem här KLICK och här KLICK
 
Bägge på REA just nu!!
 
 
 
 
 
 
Nu önskar jag er God Fortsättning på Julen!
 
 
 
//PIllan


Julafton Anno 2016

 
 
Denna väntan... och pirr och förväntan och lite skräckblandad förtjusning! Nikki sprang från fönster till fönster och spanade
 
 
 
 
 
Julafton spenderades som vanligt (får jag nog säga sedan 5-6 år tillbaka) hos mina föräldrar. Under hela min uppväxt var jul hos min mormor en självklarhet och detta är nu första julen som inte min mormor finns med på jordelivet....
I tanken finns hos såklart med och det låg några klappar till tjejerna utan avsändare under granen och då sa Nikki direkt -Dom är nog från gammelmormor♥
 
 
Nya traditioner skapas i och med att nya familjemedlemmar tillkommer och som sagt numera är vi hos mina föräldrar och jag får istället träffa mina kusiner och deras barn lite senare under julhelgen!
 
 
 
 
 
 
Hemma hos mina föräldrar är julen verkligen röd. Det är massvis med tomtar, ljus, blommor och mat.... varje år försöker vi dra in på det där med maten men ändå blir det massvis kvar och över...?!
Idag fortsätter frossandet på rester och lär väl så göras i nån dag till...
 
 
 
 
 
 
 
 
Så olikt hur julen ser ut hemma hos oss men väldigt mysigt och välkomnande med de klassiska röda och gröna! Fint att ta in enkelheten i naturen i form av lite mini grankvistar till julens dukning
 
 
 
 
 
 
Så kom han då äntligen och det är så roligt att se Nikkis minspel då hon upptäcker honom i fönstret, kastar sig upp i soffan tryckt intill syrran och hystersikt fnissar och håller för ögonen :)
 
 
 
 
 
 
Något mer som vi försöker dra in på är julklappar! men jag kan säga att vi misslyckads totalt.... Herregud vad mycket tjejerna fick och dom var båda överväldigade...
 
 
 
 
 
Som tur är hade morfar tänkt till och gav tjejerna "Ingenting"....
 
 
 
 
Förmodligen den bästa klappen man kan ge i dessa tider! Nikki fick en liten förklaring vad den innebar och Filippa blev till och med rörd så det kom en tår!
En mycket uppskattad gåva med andra ord!! ♥
 
 
 
 
 
 
Nu ska här byggas lego, lekas med Trolls, Shop Kins, läsas Marcus och Martinus bok, springa runt i nya Uggs, testas nya skidor, stavar, piffa nya väskor, plånböcker, mysas i morgonrockar, blingas med smycken, skrubbas och smörjas med härliga spa-produkter, prova nya kläder etc etc etc in i evigheten... !!
 
 
Mycket julklappar.... say no more
 
 
//PIllan


Tre Jular på raken....

 
           
 
 
 
 
 2013 var vi alla tre tjejerna svart/vita på julafton. Den där vita busen är en riktig favorit från Saint tropez som kommit till användning många gånger kan jag lova
 
 
 
 
           
 
 
 
 
2014 var Nikki som en liten rosa tyllprinsessa och inte henne emot. Filippa körde på svart och glitter och vad jag hade vet jag ej...för jag hade inte ett enda foto på mej?!
 
 
 
 
 
           
 
 
 
2014 och temat svart/vitt verkar återkommande.... ha ha ja vi har tydligen inte bättre fantasi och saken är den att morgondagen ska jag och Nikki matcha varandra i svarta jumpsuits med lite inslag av paljetter och glitter :)
 
 
 
 
 
 
Ja en liten jul-kavalkad av senaste årens jul-outfits från oss så här dan före dopparedan! Idag står matlagning på schemat och kanske även jag hinner med ett sista träningspass innan aftonen?!
Ikväll spelar vi såklart Bingolotto som så många fler i detta land!
 
 
 
 
Jag vill passa på att önska er en riktigt GOD JUL!!
 
//Kram PIllan
 


Städdag med mina "gull-hönor"

 
 
Mammas älsklingar som just nu har öppnat killa-på-ryggen-studio i soffan, Mys de luxe och julen står för dörren!
 
 
 
 
Hej 
 
Här hemma har vi varit som Askungen och städat, gnott och stått i från tidiga morgon... Nu är vi klara och ska strax börja med middagen. Vi var även en sväng och storhandlade men känner jag mej själv rätt så kommer jag att besöka ica även i morgon.
 
Vi får besök av Kamilla och Tilda och det blir något så o-juligt som tacos...
Tjejerna fick välja så då bidde det favoriten
Ja ja julmat kommer vi snart att äta oss less på så det får väl vara OK ändå.
 
 
Tilda ska dessutom stanna några timmar här hos oss så Kamilla får åka och träna ett par pass. Inte lätt med barnpassning då man är själv med en liten men vi ställer gärna upp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vitt, guld och grönt är melodin hemma hos oss denna jul!
 
 
 
Gissar att ni alla har fullt upp så därför ska jag inte "babbla" på nåt mer utan önskar er en fin torsdag
 
 
//PIllan
 


Substitut för den äkta skummisen....

 
 
 
 
 
Den här tisdagen är det "sista" för flera grejjer....
 
Sista skoldagen både för Nikki och för Filippa, så nu får tjejerna strax jullov! Filippa kommer med tåget senare under kvällen och det tror jag hon tycker ska bli riktigt skönt. Hon pluggar och står i med träning så ett par veckors avkoppling på hemmaplan kommer till sin rätt.
 
Vi hade utvecklingssamtal under gårdagen med Filippas mentor, tog det via scype eftersom det är en bit ifrån ( 30 mil...) och allt såg bra ut i hennes skolarbete. Skönt att höra för då man inte alls är på samma ort så hänger man inte med riktigt i skolarbeten och tentor...
Ibland skickar hon något arbete som hon vill att jag ska läsa igenom men annars får jag inte något riktigt grepp om vad hon jobbar med.
 
 
En till "sista" i dag är aerobicsen! Ikväll sätter vi punkt för terminen och vi ska säkerligen få svetten att lacka och taket att lyfta även denna tisdag :)
Skönt även för mej med nån veckas ledigt från mitt instruerande....det känns alltid i slutet av en termin att man blir lite "mätt" på sig själv, sin röst, stegkombinationer....
Men i januari är jag säkert riktigt på igen!
 
 
 
 
Noccos bcaa-dryck med smak av Skumtomte får agera substitut för det riktiga godiset... Nu är jag inget större fan av just skumtomtar men ville ändå testa drycken.
Tjaa den fick väl typ 2,5 av 5 möjliga i betyg av mej. Visst anar jag smaken av orginal-godiset men tycker oftast sådana smaker blir väldigt konstgjorda...
 
 
 
Boken på bordet läser jag just nu, Disa av Denise Rudberg, en som jag förstått blivande triologi under namnet Sthlm Quenns Jag gillar hennes elegant crime böcker väldigt mycket och har kvar att läsa den senaste På sex meters djup.
Den här boken Disa är en lättläst roman om ett gäng tjejer i Stockholms innerstad och deras glammiga liv. Men bakom alla fester och fasader finns en ung kvinna som sedan många år övergivits av sina föräldrar och som har svårt att få styr på både ekonomin och relationerna. Disa verkar så självsäker, men hon har svårt att behålla ett jobb. Runtomkring henne rasar det och om hon inte hade haft sina kompisar hade hon följt med i fallet.
Som sagt boken är lättläst och rätt så underhållande men jag tror att tex Filippa skulle uppskatta den mer än vad jag gör.
 
 
 
Skumtomtar och STHLM Queens Disa passar ändå rätt bra ihop då jag lägger fötterna i högläge och bara myser så här några dagar innan dopparedan!
 
 
 
 
//PIllan
 
 


Tomten har varit här!

 
 
 
Titta tomten har varit och lagt klappar under våran gran, Jippi säger nog Nikki då hon kommer hem från skolan idag!
 
 
 
 
 
Julveckan är kommen!!
 
 
Jag startade upp med löpintervaller och ett styrkepass med övningar som involerar stora delar av kroppen. Marklyft, latsdrag, armhävningar, axelpressar och lite häng-övningar. Svettfest och endorfinrus!
 
Kände att jag hade massor medd energi som bara ville ut, härlig känsla!
 
 
 
Ja annars här hemma så har jag städat lite och plockat fram några fler julsaker (är väldigt sparsmakad gällande detta, fick min överdos av tomtar i tjugoårs-åldern...) och som ni ser så har äntligen Tomten himself varit här och lämnat klappar under granen!
 
Han verkar gå all in på guld och silver i år..!
 
I princip alla dessa klappar är till tjejerna. Jag och A köper inget till varandra och i fjol bestämde min släkt att vi skulle dra i handbromsen för inköp till mostrar, kusiner, kusinbarn etc
S Å   S K Ö N T   om ni frågar mej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax bege mej mot jobbet för ett kvällspass men sedan jobbar jag bara två dagar till innan jag får jul-ledigt, hur nice?!
 
 
 
//PIllan


Fjärde advent

 
 
 
 
Ja då var det sista ljuset tänt och dagarna springer vidare mot själva julafton!
Vi har återvänt hem igen efter vår sköna vistelse i fjällvärlden. Så härligt att komma iväg om så bara för ett par dagar.... Frisk luft gör verkligen susen och nu ser jag fram emot måndag och att starta julveckan!
 
 
 
 
Ja ingen har väl undgått godiset Rocky Road som jag tror är Leilas förtjänst?! i alla fall var det genom henne jag först kom i kontakt med detta och på senare år har man ju stött på mängder med varianter.
Det är ju lätt att addera eller dra ifrån då grunden egentligen bara är smält choklad med lite salta och lite söta ingredienser. Jag gör min enligt det traditionella Leila-receptet men har tillfört kokos-olja....
 
Finns det nåt jag inte adderar denna olja med???
 
 
 
 
 
 
ROCKY ROAD
 
  • 600 g mörk choklad, 70 %
  • 2 påsar (260 g) dumlekola
  • 4 nävar mini-marshmallows
  • 4 dl salta jordnötter
  • 1 msk kokosolja
 
  1. Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt den mörka chokladen i bitar tills allt har smält. Låt den svalna lite.
  2. Dela dumlekolorna. Rör ner kolorna och nästan alla nötter och marshmallows (spara lite att strö över).
  3. Fyll chokladblandningen i en plåt eller form så att den är cirka 3 cm tjock. Strö över resterande nötter och marshmallows. Ställ in i kylen. Skär upp i bitar när det stelnat.
 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar detta godis just för nötternas sälta bryter av den annars alldeles för söta chokladen för min smak... Gott även att ta i lite pistachnötter!
 
 
 
Ha en fin start på veckan som kommer nu!
 
//PIllan


Välkommen till fjällen!

 
 
Jag och mini reor för pisten tidigare i dag
 
 
 
Vilken härlig dag vi haft med skidåkning så mina ben bränner.... det var inte igår! Nä det är nog närmare tre år sedan jag stod på ett par skidor med någon ordning. Nikkis uppstart med barnbacke har varit i fokus senaste åren....
Men idag var det dags och som extra krydda fick jag åka med Filippa som var på träningsläger!
 
 
Hon sa flera positiva om sin mamis åkning så det satt visst kvar i ryggmärgen trots att jag själv kände mej ringrostig...!
 
Nikki och jag skulle iaf åka första åket tillsammans då A var tvungen att ta ett viktigt telefonsamtal. Men här skar det sig direkt kan jag lova...
Jag var SÅ dum och gjorde ingenting rätt enligt lilla fröken... och som pricken över i:et så släppte jag lift-bygeln i huvudet på henne :/
Ja sedan var det bara papi som gällde....
 
Men då fick jag istället race:a med Fillan i svarta pisterna och jisses va kul det var!
 
 
 
 
 
 
Vädret kunde knappast varit bättre då till och med solen visade sig emellanåt och bara runt -1 grad och vindstilla. Nästan tomt i backarna så man bara behöver fokusera på sig själv och bara ta liften direkt upp igen!
 
En perfekt helg att åka skidor för till veckan börjar väl invasionen gissar jag?!
 
 
 
 
 
 
Skönt med brasa att värma sig då man är lite frusen efter allt uteliv!
 
 
 
 
 
 
 
En redig halloumibrgare för den här bloggerskan med frasiga strips satt som en smäck!
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mej lite inför middagen! Men ikväll är jag nog så trött så bara soffan lockar gissar jag.....
 
Trevlig lördag och bara en vecka kvar till julafton!
 
//PIllan


Torsdagsrädslan

 
 
 
En fin liten nejlika i all sin enkelhet
 
 
 
 
God kväll på er
 
Rädsla... ja det är väl kanske ett alldeles för stort ord för detta men det var det som kom för mej först när jag skrev!
Det jag skriver om är en sjukdom som man absolut inte behöver vara livrädd för och mej veterligen har ingen dött i denna åkomma Men den skapar kalla kårar i min kropp och en slags ångest kryper sig på...
Oftast bara jag hör talas om att någon i min närhet drabbas så är känslan direkt att jo visst känner jag att symtomen kommer krypandes....
 
Den slår ofta till helt plötsligt och nästan direkt gör den dej svag och helt utmattad
Vetskapen om att en kollega drabbats under natten fick mej att bara inta flytande föda ända fram till middagsdags då jag var helt utsvulten och kände mej tvungen att äta ett par varma mackor :)
 
Ja ni fattar va?!
 
Magsjuka!!
 
Bläääk hör ni bara på ordet vad läppig denna åkomma är....
 
Nåja jag har *peppar peppar* inte drabbats men som sagt det cirkulerar både på skolan och på min arbetsplats så rätt som det är ligger man väl där och kramar toalettstolen och ropar på "Ulrik" 
 
 
 
 
Jamen oj oj oj vilket upplyftandee inlägg ni fick levererat här hos Pillan ikväll ;)
Men jag bjuder på en finfin smoothie i alla fall!
 
 
 
Snart kommer Ernst och hälsar på...
 
 
//PIllan
 
 


Lime-tryffel med favoritlikören

 
 
 
 
 
 
Ja som ni säkert redan vet är jag inte så där överförtjust i sötsaker utan mina smaklökar är mer förtjusta i kombinationen salt och fett!
Men visst någon godis-bit då och då kan jag absolut få i mej och vid jul är det om inte annat lite mysigt med ett "gotte-bord" som får innehålla både sött och salt.
 
 
 
 
 
Jag gjorde i alla fall några tryfflar igår och modifierade receptet efter vad jag hade hemma och det resulterade i dessa riktigt goda som ni ska få recept på!
 
1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
Rivet skal av en lime
1 msk likör43
Riven kokos
 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Blanda ned limeskal och likör
Ställ i kyl i ett par timmar så att tryffeln stelnar
 
Gör ett tappert försök att få till kulor...... Gick sisådär för min del men ni kanske har snitsen ;)
Rulla dem i kokos och förvara i kylen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sjukt goda och även sjukt fula.... :)
 
ha ha ha men alltså hur svåra att få till i små kulor ?! Nä smeten var för lös och när man sedan lägger dem i en burk så plattas dem ändå till MEN vad gör det när dom var så himla goda!
 
Mycket lime-smak och i bakrunden känner man den goda likören (Likör43 smakar vanilj )
Kokosen bidrar med pricken över i:et!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja men prova nu dessa om ni gillar godis till jul!
Snabbt att svänga ihop dem är det också, win win
 
 
 
 
 
 
 
 
//PIllan


Glad Lucia på er!

 
 
 
Idag är det väl fritt fram för massor med gyllengula lussebullar va?!
 
 
 
 
Tänk att vi redan nått fram till 13 december och Lucia....
Jag körde Nikki till kyrkan tidigt i morse för att de skulle fira sin lucia där, vilket jag är väldigt glad för! Det var nämligen några år då Filippa gick i låg/mellanstadiet som man helt tog bort lucia-firandet från kyrkan och flyttade den till respektive klassrum. Näää det var ingen höjdare!
 
Antagligen känns det extra speciellt då jag under hela min skoltid hade just lucia i kyrkan, traditioner ni vet är väl till för att hållas?!
 
 
 
 
 
 
 
Något som går helt bort idag och är så sjukt o-mysigt är vädret.... detta ständiga samtalsämne.... men idag är det som sagt helt crazy! Vi har - 11 grader och spöregn?!!
Hur går deet ens ihop 
 
Det kommer bli helt galet hala vägbanor så jag bävar redan tills jag ska hämta hem mini från skolan... Förhoppningsvis har dom varit ute och preppat vägaran innan!
 
 
Nä nu trycker jag in en lussebulle i munnen och lyssnar på musikhjälpen ;)
 
 
//PIllan


En helt vanlig december-måndag

 
 
Hej och go kväll
 
 
 
Ja här har vi en helt vanlig måndag med hederlig spagetti och lite ovanligare "köttfärssås"... Jo för våran måndag är en meatfree monday så därför kör vi vår sås helt veggie!
Jag använder vegetarisk färs men gör den för övrigt som vanligt med mycket vitlök, köttbuljong, tomat, grädde och lite creme fraiche smaksatt med soltorkad tomat, väldigt gott!
 
Nikki sköter middagsmusiken på Spotify och det bjuds då självklart på Marcus och Martinus.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår resterande kväll blir som jag skrev i går för min del dubbla träningspass, spinning och core. Men Nikki ska åka med en kompis till ICA för pepparkakspak! Kul att dom ordnar för kidsen tycker jag!
 
I morgon är jag ledig och ska ägna mej åt att "besikta" tuttarna ! och så ska jag göra lite jul-godis.... Jo då några godsaker som tex Rocky Road vill jag att det ska finnas även hemma hos oss i jul!
 
 
//PIllan


Planer för kommande veckas träning

 
 
TrippelPillan... 
 
 
 
 
 
Hej hallå på er
 
Ledsen att jag varit lite frånvarande de senaste dagarna, men då Filippa kom och gjorde en oplanerad visit så har jag fokuserat mest på henne.
Vi har bara slappat hemmavid, kollat på Vinterstudion, ätit gott och haft det allmänt mysigt. Lillasyster har varit mer än lycklig att ha syrran hemma och jag tror faktiskt inte dom hann bråka eller tjafsa en enda gång ;)
 
 
Däremellan har jag även hunnit med jobbet då jag har jobbarhelg. Men efter denna blir det inga fler helger förrän nästa år!
 
 
************************************
 
 
Så här på söndagen passar det bra att lägga upp en strategi för kommande veckas träningspass. Jag tänkte att jag delar med mej så ni får se lite hur jag planerar.
 
 
Måndag - Är jag ledig på måndagkvällar så vill jag alltid försöka gå på spinning och gärna efterföljande core. Så det har jag redan bokat in som start på veckan
 
Tisdag - Som vanligt viger jag mina tisdagar åt min härliga aerobics-grupp och så även Luciadag som det ju faktiskt är i veckan
 
Onsdag - Då vill jag få till ett riktigt styrkepass och planerar in ett för "hela kroppen" gärna med skivstång!
 
Torsdag - Inget fast pass planerat utan tar det som det kommer men gärna intervaller om jag får till det!
 
Fredag - Vilodag
 
Lördag och söndag planerar vi för en trip till fjällen och då blir det prommenader och slalom för hela slanten!
 
 
 
 
Ha en skön söndag och tredje advent
 
//PIllan


Dubbel glädje !

 
 
 
Titta vem som är hemma och hjälper till att klä granen !
 
 
 
 
God morgon fredag
 
 
 
Vi fick en "gäst" i går i form av Filippa, Nikki var lika lycklig som om det redan vore julafton! Hon har ett litet stopp här hemma innan hon åker vidare till Björnrike och vad kunde då passa bättre än att passa på att klä granen tillsammans!
 
Den gamla plastic fantastic får hänga med ännu ett år men den börjar bli lite "sliten"...kanske dags att uppgradera den till nästa år?!
Med med allt piff och glitter så duger den gott och väl åt familjen Eriksson.
 
 
 
 
 
 
Dom här två alltså... mina älsklingar!
 
 
 
 
 
 
 
Att luta sig tillbaka och beskåda sitt verk!
 
Mysigt att ha granen på plats, genast lyfter julstämningen ytterligare några pinnhål och den där pirrande känslan i magen varje gång man passerar granen!
 
 
 
Puss på dej syrran, det gjorde vi bra ♥
 
 
 
 
 
Nu är det bara att vänta och se om man varit snäll så det kanske dyker upp några klappar där under granen...
 
 
 
 
Ha en riktigt fin fredag
 
//PIllan


Pepparkakslatte & Saffransbollar

 
 
Mitt just-nu-bästa-fika utan onödigt raffinerat socker men massor med juliga goda smaker!
 
 
 
 
 
Yes jag är en riktigt fantast av julens kryddor och dofter så nu ska ni får mitt absolut godaste fika just nu
 
 
 
 

Saffransbollar

(ca 16 st)


4 dl kokosflingor
2 ägg
50 gram s
mält smör eller kokosolja

2 msk honung eller agavesirap 

1 krm vaniljpulver
0,5 påse saffran

 Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret eller kokosoljan. Rör ihop kokosflingor, vaniljpulver och saffran. Blanda ihop med smör/kokosolja, ev sötning och äggen.

Forma små bollar, ca 16 st och placera ut på bakplåtspapper. Smeten blir ganska kletig men känns det alldeles för lös, blanda i lite mer kokosflingor. Grädda i 10-15 minuter

 
 
 
 
 
En skummig väldoftande latte är perfekt att mysa ner sig med i soffhörnet. Den här varianten innehåller dock inget kaffe....!
 
 

Varm pepparkakslatte med nötmjölk för 2 personer

5 dl nötmjölk
4 färska dadlar
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt

 

Jag tar allt i en kastrull pch värmer upp ordentligt. Då får dadlarna bli riktigt mjuka

Sedan tar jag kastrullen från plattan och kör med stavmixern så alla kryddor och dadlar blandas och latten blir skummig och god.

Häll upp i höga glas och njut!

 

 

 

//PIllan



Nålar, choklad och rosor

 
 
Fyllde upp skönhetsskafferiet rejält förra veckan!
 
 
 
 
 
Yes en påfyllning av sköna, väldoftande och välgörande produkter till ansiktet var på sin plats och som tur var hade Susanne, KLICK, 2-års jubileum och fin fina erbjudanden förra veckan.
 
 
Jag fick med mej en hel del "gobitar" och jag provar nyheter och gamla favoriter för fullt här hemma!
 
Rosenserien KLICK har jag använt några år och är väldigt nöjd med. Är nu för tiden noga med att produkterna är naturliga och ekologiska och det är toppen att em dessutom är svanen-märkta.
Känner att jag vill veta vad produkterna innehåller, för huden är ett så stort organ som självklart tar upp det du smetar på den....
Rosenserien har bra och lättförstålig ingrediensförteckning från A - X i ett häfte som du får med då du köper produkter.
 
 
 
 
Nu slog jag till med denna omskrivna lilla rulle med nålar som jag faktiskt bara hört och läst gott om!
 
Jag har en väldigt känslig hud som framförallt är otroligt reaktiv. Därför har jag varit lite tveksam att prova men Susanne fick mej att tänka om.
Det här ska till och med främja den känsliga huden och verktyget hjälper till att öka effekten av dina hudkrämer. 
 
Verktyget rullas längs med huden och nålarna penetrerar det övre hudlagret. Detta skapar en mängd mycket små hål. Proceduren får kroppen att reagera genom att skapa nytt kollagen och elastinfibrer. Som svar på stimuleringen blir huden fylligare och tjockare, vilket reducerar synligheten av ärr, fina linjer och rynkor.
 
Jag har provat två gånger och min hud blir lite röd vilket inte alls är ovanligt för det blir den bara jag tvättar av mej sminket på kvällen.... Det gör inte alls ont utan jag tycker det känns rätt så skönt!
Allra först måste du starta med att tvätta dina händer noggrant, och det är superviktigt att du har rengjort din hud ordentligt så att inte gammal makeup och smuts följer med ner innanför huden. Du använder din dermaroller genom att rulla den i både lodrätt, vågrätt och diagonalt över det område som du vill behandla. Det räcker med att relativt lätt tryck. Lyft rollern efter varje rullning så du inte drar den på samma ställe om och om igen. Syftet är ju att skapa så många hål som möjligt.
 
Sedan tar jag på produkten som jag vill använda för just min hud (tips längre ned) Jag gör det på kvällen så huden får flera timmar att återhämta sig innan jag använder någon kosmetika .....
 
Jag har bestämt att göra proceduren två ggr per vecka och får väl helt enkelt återkomma om någon månad angående resultat!
 
 
 
 
 
Nu när vintern är här behöer åtminstonde min hud lite extra boost. Här i form av Rosenseriens morotsolja som ger hudet näring i form av olja från avocado, solrosor och vetegroddar plus att den är rik på karoten.
 
 
 
 
 
 
Den lilla rollern med massor med små nålar men längden på nålarna för hemmabruk är bara runt 0.25 - 0.5 mm
På salong kan man om man önskar få en rejälare nålning då det sker under utförande av utbildad hudvårdsterapeut!
 
 
 
 
 
Här kommer mina nyheter, Chokladserien, KLICK!
 
Precis som rosenserien är detta ett svensktillverkat, ekologiskt och naturligt hudvårdsmärke. Choklad har många positiva effekter då den innehåller massor med antioxdanter som skyddar kroppens celler. Den innehåller även flavonider som verkar antiinflammatoriskt och är därför välgörande för din hud.
Produkterna innehåller även kaffe som också är en stark antioxidant. Oljan från kaffebönan verkar rengörande och återfettande vilket resulterar i en mjuk hy.
 
Efter min "nålning" tar jag på AHA krämen. Den innehåller socker-syran från socker och mjölk vilket är den minsta molekylen av alla AHA-syror. Det innebär att den kan penetrera snabbt och effektivt.. Mjölksyran finns naturligt i huden och är effektiv på torr och obalanserad hy men även rynkig och ojämnt pigmenterad hud.
 
Själv har jag nån pigmentförändring plus några små ärr efter finnar och självklart rynkor lite här och där :) Vi får se om jag märker någon skillnad.... Spännande!
 
 
 
//PIllan


Hallå måndag

 
 
Pannkakorna toppade med krispiga, sötsyrliga kärnor av granatäpple denna morgon
 
 
 
 
 
God morgon
 
Jag är faktiskt ledig den här måndagen men hade trots det ställt klockan (ifall jag skulle sju-sova igen...) Har en del att göra och gillar att vara effektiv direkt på morgonen!
Vaknade dock mitt i natten av att det tok-stormade ute.... alltså jag ogillar verkligen blåst och nu ser jag att typ den lilla snön vi fått ännu en gång tinat och det är bara is is is så långt ögat når :/
 
 
Belysningen på utegranen ligger till hälften på sidan om och granen har fått rejäl slag-sida!
 
 
Tyvärr är inte vädret påverkbart men det är humöret och det allmänna sinnetillståndet! Så därför ska jag strax slänga på mej spandex-byxorna och riva av ett hemmaträningspass i vardagsrummet. Följer nog upp med lite kortare yoga så är jag förmodligen redo för mina "måsten" efteråt!
 
 
 
 
 
 
Inte bara granat-äpple toppar mina bananpannkakor idag utan även en stor klick kvarg med smak av choklad-boll!! Hur gott ?!
Vill gärna ha kombon av nåt krämigt lent och något fräscht som bär och frukt då passar smaksatt kvarg bäst (om jag inte lyxar med vispgrädde)
 
 
 
 
 
 
 
Igår var jag i alla fall på en shoppingdag för att fixa med klappar. Jisses så mycket folk det var i farten, men då man är ensam går det ändå smidigt tycker jag!
 
Hittade flera klappar till Filippa men mycket svårare till Nikki...... Kan inte komma på en vettig klapp alls till henne i år?! Jag är så trött på alla leksaker och småsaker som hon önskar sig (självklart får hon även lite sådant) jag vill komma på nåt "bra"...?!
 
 
Nåja det löser sig förhoppningsvis...... Jag började slå in klapparna direkt då jag kommit hem. Tänkte att jag måste göra det allt eftersom jag köper dem i år för hujedamej när man har etthundrafemtielva klappar som bara måste få papper på sig för julafton är typ i morgon...!!
Jag fattar heller inte att jag kunde finna  njutning och lust i att slå in just klappar förr om åren?? Nu för tiden tycker jag det är dö-trist.....
 
 
 
 
 
Måndag vänner, måndag...
 
 
//PIllan


Årets första julbord coming up!

 
 
Grönt, vitt och koppar i min juldekoration som jag fixade på min pysselkväll hos Annika.
 
 
 
 
 
 
Lördag och ledig sådan
 
Jag har haft fullt upp med hemmafix idag. Så skönt när man är hemma själv och inte behöver tänka på att det ska servas med mat och dylikt till övriga familjen. Helt eget tempo gäller idag och då får jag mycket gjort!
 
Ska strax byta från mysbyxor till träningstights och bege mej till gymmet. Det blir löpband och lite skivstångsträning för mej idag.
Känner att jag vill blåsa på rejält för ikväll vankas det julbord.
Första för mej i år... yummi!
 
 
 
Vi ska samlas redan vid 16-tiden på jobbet så inte allt för många timmar kvar. Jag är dessutom utsedd till lek-ledare (detta är min lott i livet...) så jag har lite att fixa med innan de andra anländer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar verkligen att ha mycket grönt, alltså julblommor som pynt. Har knappt nåt rött alls nu för tiden.... Dock är jag lite sugen på att införa lite röda saker i granen i år! Vi får se vad jag hittar på ;)
 
 
 
 
 
Ha en superfin lördag
 
//PIllan


Yogar igång fredag efter en mindre chock

 
 
Yoga ett av mina viktigaste livselixir!
 
 
 
 
 
Namste och god förmiddag
 
 
Alltså den här morgonen började minst sagt på ett för mej märkligt sätt!
 
Jag vaknade först när det var alldeles mörkt och tyst ute, skulle gissa att klockan var runt 06 - tiden vilket för mej är en helt normal "vakningstid". Jag brukar direkt ta mobilen och titta vad klockan är men nu bara bytte jag ställning i sängen och tänkte att jag drar mej en stund....
 
Tydligen somnar jag och slår upp ögonen och ljuset fyller mitt sovrum?!
 
Tittar på klockan.... 08.37 ??!
Alltså ni förstår inte jag började skatta för mej själv för detta händer typ en gång per år! Hade planerat för ett spinning-pass 07.45 men det var liksom inte riktigt meningen gissar jag.
Tog stället på mej varma kläder och gav mej direkt ut på en PW. Helt underbart då jag inte varit ute på veckor känns det som. Vägarna har ju varit direkt livsfarliga med bara is....
 
Hemma igen så slängde jag av mej av mej kläderna och ställde mej på yoga-mattan i 30 minuter.
 
Tror att det fanns en mening med detta för nu är jag så skönt utvilad, påfylld med frisk luft och mina leder och muskler är skönt tänjda!
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här "övningen" är min absoluta favorit sedan ett par månader tillbaka!
Jag stretchar INTE i första hand ut insida lår utan här får mina stelaste muskler Quadratus lumborum en rejäl omgång (ländryggen)
Alltså det känns kan jag lova men jag har blivit SÅ mycket bättre sedan jag la in den i mitt program!
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni en liten bild på vilken muskel jag menar
 
Nä nu har jag inte många timmar på mej innan jag ska infinna mej på jobbet och lite fix här hemma måste jag ta tag i pronto!
 
 
 
 
Fin fredag
 
//Kram PIllan
 


En tradition - Julpyssel hos Annika

 
 
Underbar miljö att få tillbringa några timmar en torsdagskväll!
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Precis hemkommen från mitt årliga pyssel hos Annika på Blomsteraffären. Så mysigt precis som alltid!
Även i år gjorde jag ett blomsterarrangemang som gick snabbt så jag istället kan gå runt och klämma, känna, lukta och smaka på allt som finns i hennes fina affär!
 
 
Gott fika blev vi såklart bjudna och glöggen var supergod, nån chokladvariantnt tror jag visst det var.
 
 
Alla får pyssla det dom vill och många har med sig krukor och sådant hemifrån som dom sedan fyller med blommor och pynt. En del gör vackra dörrkransar men som sagt jag gör det lätt för mej.... Vad jag knåpade ihop får jag visa nån dag framöver!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hemma är det ovanligt tyst då Nikki och A har åkt till dalarna för en helg hos farmor och farfar. Nikki var så peppad på detta så jag gissar att hon får det toppen!
Själv ska jag jobba i morgon och sedan på lördag har vi julbord med jobbet.
 
Åhh vad jag längtar julmat nu...!
 
 
 
 
 
Ha en fin kväll
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se