Ännu en sjätteplats och toppenmat

 
 
 
Vackra Hussborgs Herrgård!
 
 
 
 
God morgon fredag
 
igår var det återigen dags för en fyrmanna-tävling för oss. Vi gick ut som andra boll vid 08.10. Tunga moln och jag var nästan lite kall i kroppen... det är man inte van efter senaste dagarna!
Spelet gick sisådär för mej... men jag lyckades bidra med en del poäng i alla fall. Halvvägs in i spelet öppnade sig himlen... då är det inte kul att spela alltså! Men det varade bara i typ 1 timma så vi klarade oss hyffsat.
 
Kände oss rätt nöjda med poängen, 88 och kände att top tio kan vi nog klämma till med.
 
Då sista boll inte skulle gå in förrän vid 19-tiden hade vi tid att åka hem för dusch och ombyte. Sedan intog vi Hussborgs vackra veranda som dessutom är lägligt placerad vid sista hål så där sitter man fint som publik! Alltid spänt att spela in där då på kvällen då publiken fått lite innanför västen och hojtar, applåderar och kommenterar friskt!
 
Vi åt i alla fall jättegod middag med bookmakertoast, hamburgare och jag tog en halloumi och parmaskinka-sallad. 
 
Vid prisutdelningen slutade vi på en sjätteplats, igen.... vi var tre lag som hade 88 poäng men vårat lag hade högsta handikapp och då fick några placeringar stryka på foten.
Nya tag på lördag igen!
 
A spelar en partävling idag men jag och Nikki åker ner för prisutdelning och middag även ikväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild lånad av Ulf Stecksen
 
 
Jag och Carina fångade på bild ute på banan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild Ulf Stecksén
 
Här har ni oss (A protesterar lite att jag lägger ut den här bilden men den är ju kul !)
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Lugna sommarmorgon

 
 
 
God morgon onsdag och hej på er
 
 
 
 
Inget nytt under solen dessa lediga sommarmornar... jag är uppe i ottan och det är lugnt och fridfullt i huset. Magen fylls på med kvarg, jordgubbar och självklart den obligatoriska kaffe-slurken!
 
 
Rysligt varmt på övervåningen i vårat hus dessa dagar.... I går natt stod jag inte ut, gav upp och gick ner och la mig i soffan vid 02-tiden. Då hade jag dessutom blivit väckt av den stora svarta katten (ni vet den som dänger Sessan med jämna mellanrum...) Den stod på våran altan och jamade och skrek åt Sessan som stod på insidan och tittade !!
Det var då man skulle haft en kanna med vatten och hällt ut från övervåningen ... :/
 
 
 
i går gick mesta av dagen åt till att rensa upp här hemma. Skönt att få bort tvätt och smuts men tvätten fylldes raskt på igen. Filippa var ner till Falun över dagen för att flytta. Ja bara byta rum i samma lägenhet men sängkläder och dylikt åkte med hem hit för tvätt!
De har en ny fördelning i lägenheterna inför hösten. Filippas två tidigare lägenhetskamrater flyttar ut och in kommer två nya. Då passade Filippa på att byta till ett större rum med många garderober! Skönt då hon tidigare hade alla sina kläder i en stor byrå!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska Nikki försöka ta lite märken på simskolan så då följer vi nog med både jag och A ! Baddaren i någon färg står visst på programmet :) Hon tycker verkligen att simskolan är toppen och vilken tur att den var precis nu när vattnet blivit så varmt och härligt!
Jag har själv lyckats bada några gånger även om jag är en badkruka....
 
 
Ha en fin onsdag
 
 
//PIllan


Golftävling nr 1

 
 
 
 
Vi hade starttid vid 08.24 så en timma tidigare var vi på ranchen för lite uppvärmning. Då låg dimman som ett lock över oss men strax innan start gav den vika för en klarblå himmel!
 
 
 
 
Det blev drygt fyra riktigt svettiga timmar på banan.... paraplyer fick agera solskydd och vattenflaskor tömdes i ett rasande tempo! Trots värmen lyckades vi ändå prestera en hyfsat bra runda.
Jag har ju bara gått typ en handfull rundor i sommar och man blir ju inte proffs om man inte tränar ;) Men en lång birdie-putt och ett fint inspel på sista hål bidrog jag i alla fall med. Mina lagkamrater gjorde resten av jobbet och vi kämpade ihop oss till en sjätteplats i alla fall!!
 
 
 
 
Efter prisutdelning drog vi hem till Carina och Nicke för en sen grill middag. Lax med sallad och en glas vitt vin satt som en smäck efter den dagen! Glass med hjortron till efterrätt och alldeles för många "små-sveen" ( norrlandsuttryck för mikroskopiskt små typ dammkorn som knappt syns men Känns. Mygg är ingenting jämnfört med dessa! ) 
 
 
 En alldeles fantastisk sommarkväll efter en helt underbar dag med golf och vänner!
 
Vi tävlar vidare tillsammans på torsdag igen
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni oss ( i en något överexponerad version...) framför vackra Hussborgs Herrgård innan start
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skål från bryggan
Alltså hur härlig är inte den svenska sommaren då den visar sig från sin bästa sida....! 
 
 
 
 
 
 
Idag ska A följa med Nikki på simskolan och jag ska nog ta några timmar för att röja upp här hemma.... Det blir liksom ett enda kaos inomhus när det är så fint ute! Ska köra några tvättmaskiner och dra ett varv med dammsugaren innan jag går ut och njuter av dagen.
 
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


After beach - Mera svett

 
 
 
 
 
När man inte kan få nog av svett.....
 
 
 
 
Hej på er sköna söndag!
 
Här har det faktiskt regnat sedan sent igår kväll men grad-antalet är fortfarande bra så det känns som det kvittar.
Jag och mini tillbringade större delen av gårdagen utomhus och till och med jag tog årets första dopp! Riktigt skönt var det också :) Tyvärr blev Nikki getingstucken på stranden .... såg en geting krypa på hennes rygg och precis då jag skulle vifta bort den så kände hon den och knep ihop med armen.
Getingen blev klämd och stack såklart till! Hon har aldrig blivit getingstucken och det är ju aldrig lätt att veta hur man reagerar på detta. Men det gick bara bra så skönt att veta!
 
 
På kvällen visste jag att Filippa ville träna då hon sluatde jobba vis 19 så eftersom jag är en sådan "supportive mother"  ;) bestämde jag att hänga på!! A är ändå på golf-turné och efter några helgers festande för min del tyckte jag att det var lika bra att byta ut rosé mot lite mer svett så där på en lördags kväll.
 
Väl i gymmet så hör Filippa av sig att hon blir tvungen att jobba över.... men hey, jag har då aldrig ångrat ett träningspass hitills - bara att köra!
 
 
 
 
 
 
 
Gjorde i ordning en "bana" med 8 stationer där hälften av övningarna gick ut på puls och andra halvan på styrka. Har haft problem med ett muskelfäste (axel -triceps) hela sommaren och för några dagar sedan blev det värre då jag tog emot bagageluckan som flög upp.... Därför får jag modifiera en hel del bland övningarna då inget åt sidan eller ovanför huvudet funkar.
 
Älskar i alla fall den här typen av träning då man får free-styla och leka lite med puls och muskler!
 
 
 
 
 
 
Nikki fick agera fotograf och det blir lite alla möjliga vinklar och lite skakigt.... men jag tycker hon är duktig och tålmodig med den tunga systemkameran ändå!
Hon kanske blir riktigt fotointresserad vad det lider :)
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med en riktig svettfest och jag var så pigg och klar i knoppen då vi hade kommit hem och tagit en skön dusch!
 
 
Den gångna veckan då värmen varit hög och Nikkis kalas var i fokus så har det inte blivit allt för mycket träning för min del! Ikväll ska jag iaf gå på utomhus-passet i elljusspåret igen och det blir säkert toppen!
Filippa har varit duktig och följt planen och bara missat ett pass men kör idag dubbla träningar!
 
 
Kommande vecka blir det dock en annan träningsform för nu kör golf-veckan igång!! Wiiie så skoj
I morgon är första tävlingen och vi får starttiden under dagen.
Fyrmanna - scramble med bästa vännerna Carina och Nicke och jag längtar som en tok!  kameran får såklart hänga med så även ni får en glimt
 
 
 
//PIllan


Cirkuskalaset

 
 
 
Ja när det vankades kalas blev det i år Cirkus-tema vilket var riktigt roligt!
Själv älskar jag att klä ut mej så hela familjen gick all in
 
 
 
 
 
Alla tallrikar, hattar, servetter och muggar hittade vi på HM Home och sedan hade vi vimplar i hela taket från Lagerhaus. Ballonger i massor med färger som vi använde helium till för ett lite extra festligt intryck!
 
Jag fick agera clown, A var starke Adolf, Filippa cirkusdirektör och Nikki självklart cirkus-prinsessa! Hennes klänning finns på Lindex och hade transparenta armar med tatueringar som hon tycker är så coola :)
 
 
Lättast möjliga fika i form av chokladbollar, kanelbullar, maschmallows-klubbor, popcorn och en tårta med "fingrar" och mini nonstops som dekoration. Vi serverade även varmkorv som hör ett cirkusbesök till!
 
 
Lekar blev att kasta ner burkar med bollar, ringkastning och musikstopp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni sett en snyggare cirkusdirektör någon gång...?! Släng dig i väggen Francois Bronett :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi bara planer på att hänga på playan... Helt underbart om ni frågar mej! Simskola och sedan bara lek och bus, fullpackad picknick- korg, solstol och kalla drycker....
 
 
 
 
//PIllan


Nikki 6 år !

 
 
 
Liten nyvaken sexåring tidigt i morse!
 
 
 
 
Hej på er
 
Vilken toppendag vi har haft här hemma idag då vi firat vår lilla älskling. Årets hitills varmaste dag och ett gäng med fina barn med mammor och småsyskon!
Kalaset får ni bilder på i morgon så idag kommer liten uppdatering från morgonens uppvaktning.
 
traditionsenlig sång och paket vid sängen och därefter väntade en till överaskning ute på altanen.... En ny cykel! Lycklig Nikki som önskat sig precis DEN lila cykeln med 3 växlar dessutom (inte för att jag tror hon kommer använda just dessa speciellt mycket)
 
 
 
 
 
 
Besvärligt att paketera in en cykel så det fick bli en rosett istället!
 
 
 
 
 
Nu är det en rätt så utmattad familj här hemma. Partyt blev jättelyckat men jag känner personligen att det är rätt skönt att det bara är en gång per år ... ;) Nu har vi grillat till middag och härnäst blir det nog inget mer spännande än Ernst möjligen
 
 
Ses i morgon
 
 
//PIllan


Morgonstund & kalasförberedelser

 
 
Underbara morgon, med lätt dimma och solen som börjar stråla
 
 
 
 
God morgon på er
Ja såklart nu när jag är ledig från ordinarie arbete så är jag inne och vikarierar för tuppen igen.... Ja men fördelen är just nu de magiska mornarna med all magi som utspelar sig utnför mitt fönster. Tassar ut på altanen med mitt kaffe och njuter av just detta. Jag älskar sommaren och får nästan ont i magen då jag tänker på vinter, mörker och kyla igen
Men jag ska verkligen anstränga mej och leva i nuet. För det är ju just nu det är så vackert och det är just nu jag lever!
 
 
 
 
För exakt 6 år sedan jobbade jag min sista vecka innan jag skulle kliva in i barnledigheten och som tänkt var ha åtminstonde en veckas återhämtning och uppladdning innan "nedsläpp" (bebis ankomst)
Men på dagen för 6 år sedan, närmare bestämt under Allsång på Skansen så startade värkarna... Som eskalerade i rasande tempo! Strax före midnatt var det bara att sätta sig i bilen och köra de 10 milen till förlossningen men då vattnet gick i bilen blev det ambulans de sista milen. 
Vid 02-tiden kude hon inte vänta längre för då ville hon komma ut...
 
Älskade NIKKI
 
Därför pågår här hemma ett febrilt förberedande för kalaset i morgon, 6-årskalaset!
 
Anar ni temat för festen....?!
 
 
 
 
 
Massor att göra så jag säger Njut av en härlig sommardag
 
 
//PIllan


Repris på lediga, lata dagar

 
 
 
Ja med min barnledighet kom även solen. Man kan nästan tro att jag har ett finger med i väderprognoserna den här sommaren.
Pillan ledig = sol och värme
 
 
 
 
Inte bara solen som gjorde comeback iom ledigheten utan även yoga på morgonen! Har inte yogat på över en vecka då jag jobbat tidiga mornar och annat blaj som kommit emellan men i morse...
Har stelnat till riktigt mycket så det var så där plågsamt skönt att få sträcka och tänja extra länge i vissa positioner!
 
I går kväll blev det en tur till gymmet efter två vilodagar. Det var menat att köra korta högintesiva intervaller men se det struntade jag i... Filippa följde schemat men jag körde biceps och axlar - mina favoritmuskler! Länge sedan jag bara tränat två specifika muskler i superset, så det kändes kan jag lova.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här sitter jag och läser senaste Topphälsa om yogisarnas yogi, Rachel Brathen eller Yoga Girl som de flesta känner henne. Jag har följt henne på Insta i några år och hon lever nog verkligen sitt drömliv där borta i Västindien. Yoga, strandliv, healthy food, massa hundar och en love boy !
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag förbereda frukosten här för om ett par timmar är det dags för simskola för Nikki. Hon är så himla laddad för detta och det ska pågå i några veckor framöver. Hon var med mormor och skrev in sig igår och att nu även vädret kan räknas som badvänligt gör ju saken ännu bättre! Inge kul att lära sig simma med 13 grader och snålblåst liksom....
 
 
Ha en toppentisdag
 
//PIllan


Helgens begivenhet!

 
På väg till ännu ett av sommarens alla partaj!
 
 
 
 
 
Hallå hej på er, det blev ett långt uppehåll här inne men inte i verkliga livet. Vi har verkligen haft fullt upp och idag får ni se en glimt av lördagens stora baluns då vännen Irene bjöd in till en riktig brakfest. Gardenparty från 18 tiden fram till nästa morgon...
 
Voj voj det har tagit sin tid att återhämta sig kan jag lova!
 
 
 
 
Festen var verkligen super-lyckad med hur mycket god mat och dryck som helst, livemusik från flera av hennes vänner och avslutande dunka dunka tills solen gick upp.... Jag visar er ett gäng med blider men det är bara en bråkdel av alla jag tog.
 
Dessutom är de sista i kameran inte riktigt visningsbara i en blogg... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag i alla fall jobbat sista dagen innan två veckor barnledigt och det ska bli skönt med en omgång lediga dagar nu igen. Verkar dessutom som vädret ska bli riktigt bra så fingers crossed!
 
 
 
//PIllan


En Ripasso till Ernst....

 
 
Här luftas ett kryddigt Ripasso - Ville di Antané

 

 
 
Igår var han ju tillbaka i rutan...Ernst med brunbränt skinn, bara fötter och ett par rundstavar! Detta "firades" med ett glas rött och några goda ostar. Vinet har en kryddig smak av fikon, kanel, körsbär och choklad. Det serveras med fördel till rätter med nötkött men vi ville bara ha ett glas att smutta på till osten och det passade perfekt. Servera det runt 18 grader
 
Mannen i rutan skötte sig väl också tycker jag, det är ju liksom lite samma lika varje år men för mig hör det till! Traditioner ska hållas och Ernst ingår numera i sommar-tv-traditionen :)
 
 
 
Gårdagen bjöd på soligt och härligt väder så eftermiddagen spenderades i en solstol !
Vi var hos vänner som har pool och Nikki låg nog i hela tiden... härligt med sommarlov, bad, glass och sol. Precis så som jag minns mina lediga somrar från förr!
Idag verkar det lite mer moln men absolut skönt så man kan vara ute och aktivera sig. Själv ska jag ta en löprunda men utan Filippa. Vi har kommit ett par dagar "ur fas" med varandra i träningsrutinerna. Vi har helt enkelt jobbat omlott och får därför träna några dagar var för sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I eftermiddag ska jag kliva in i jobb-bubblan och blir frisläppt på måndag då jag går på en sväng med barnledigt! Men lugn... jag får permis i morgon kväll för att gå på partaj igen!!
Men mer om detta imorgon...
 
 
 
 
Nu kaffe och kvarg
 
//PIllan


Dagarna springer fram...

 
 
 
 
God morgon
 
Ja jag tycker nästan att sommaren springer ifrån mej... hinner liksom inte med! Men så är det väl varje år man vill hinna så mycket och tror att man ska göra ALLT på ett par månader...
 
 
Nu har halva juli runnit iväg och det är en hel månad sedan vi kom hem från västkusten! Vi har massor med skoj kvar men ändå liksom...halva juli
 
 
Igår morse studsade jag upp och satt mej i frisör-stolen redan klockan 08. Skönt att den servicen finns särskilt för mej som är en morgon-människa! Efter att kalufsen blivit uppfräschad så styrde vi bilen mot staden och handling inför nästa veckas bjudning. Då fyller ju nämligen Nikki 6 år och det vankas Cirkus-kalas!
Ja det var inte bara en grej som skulle köpas... men vi var effektiva och fixade så gott som allt. En liten detalj bara saknas nämligen hennes "stora" present, hmmm det löser sig nog :)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag sätta fart mot ICA och fylla upp kylskåpet innan de andra vaknar för en frukost på ett paket bregott och ett ägg att dela på fyra känns lite snålt..... ;)
 
 
Ha deet så bra där ute i SommarSverige
 
//PIllan


Måndagfrukost & nya tag

 
 
God morgon på er
 
 
 
Jag trodde jag drömde då jag tittade på klockan när jag vaknade.... 07.31! Wow sovmorgon liksom, men så stöp jag i säng igår och kunde absolut inte förmå ögonen att fortsätta se förlängningen av fotbolls-finalen!
Slog fort upp Aftonbladet i mobilen och såg att Portugal tog guldet.
Tja jag höll inte på någon men det är ju såklart kul om värd-landet lyckas vinna men å andra sidan var det ju verkligen synd om Ronaldo som skadade sig så....Portugal ryckte dessutom upp sig rejält när Ronaldo lämnade planen så därför säger vi värt!
 
Nog om detta för det här med  min lilla sovmorgon kan (hemska tanke) ha att göra med att jag känner en mikroskopisk tendens till ont i halsen... Huu vågar knappt skriva det. Tänk en riktig sommarförkylning, Nä hujedamej. Jag har så mycket skoj framöver så jag vill verkligen försöka hålla mej kry.
 
Det kan ju även vara att jag sovit riktigt hårt och man nästan har huvudvärk när man vaknar och säkerligen lite vätskebrist efter helgen...
Party, träning och ehhh en påse chips... Ett måste då jag varit ute på raj raj, salt och fett - bara hit med det !!
 
 
 
 
 
 
 
 
En stor kopp kaffe, smoothie med sockerfri vaniljkvarg, hallon, banan och mandelmjölk plus lite vattenmelon
 
 
 
 

Jag och Filippa var i alla fall på ett riktigt roligt och svettigt träningspass utomhus i går. Det skulle vältas däck, dras däck, kastas däck, kasta stora stenar , halvbrotta ner sin partner, höga knä etc  En riktig genomkörare!
Himla skönt att få svettas riktigt mycket och bli lite skitig på kroppen...jo duchen är ännu ett snäpp skönare då :)
Idag har vi en timmas löpning i lugnt tempo.... ja bara att bita i, men någon löpare blir det nog aldrig av mej!?
 
 
 
PIllan
 


Vinklubben - The American style

 
 
 
Tyckte att det var lika bra att gå All In när det vankades Vinklubb med tema USA!!
 
 
 
 
 
Nu har jag några flera härliga sommarminnen att plocka fram i vinter då kylan biter sig fast och allt är mörkt! Vilken underbar sommar-party-vinklubbs-fest det bidde igår alltså! Huvudet har inte riktigt hittat sin rätta "gänga" idag om man säger så....
 
Det ända lite tråkiga igår var att tre saknades. Det är svårt i semester-tider att få alla på plats samtidigt. men ni missade verkligen en kul kväll tjejer och ni var saknade <3
 
 
 
 
Maria var värdinna för aftonen som alltså hade tema Amerika. Självklart bjöds vi på en riktig barbeque med massor med god mat. Hamburgare - to die for!, ribs, grilled corn and potatoe och en uppsjö med tillbehör PLUS såklart många många Coors light (som en riktig college Moovie ;)
 
 
Aktiverade oss gjorde vi självklart också och även här var det all in på college-liv-tänket... vi spelade nämligen Beer Pong!
Man ställer upp plastmuggar med öl i och ska med en pingisboll studsa en gång och sedan helst då pricka motståndarens mugg. Lyckas man får motståndaren dricka upp :)
 
 
Det blev en ganska lång och jämn kamp men till slut förlorade jag och Linda (förlorade och förlorade... vi fick dricka mest helt enkelt mohahahaaa)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I would Like to thank my dear friends for supporting me and always fixing the best parties! You make me laught so hard I almost peed my pants...        oops did I just say that?!
 
Anyway, I wish for world peace, with all my heart  !!
 
 
 
 
 
Ja så nu ska jag verkligen ta en lazy sunday och lägga mej raklång här ute på altanen... för den här "missen" lär inte vinna några fler Grand Supreme titlar med denna dagsformen. Satsar mot Miss Universum ett annat år....
 
Ikväll ska jag i alla fall gå på ett hårt träningspass så .... ge mej styrka !!
 
 
//PIllan


Böckerna...& jag blev superwoman!

 
 
 
Yes då blev det lördag och jag fick hux flux fyra dagars ledigt... fyra dagar! Inte illa för en som bara hunnit jobba fem sedan semester :)
 
 
 
 
Det där med sovandet är som sagt överskattat  (just kidding, skulle vara en dröm att få sova till 08 iaf) så därför åkte jag och hämtade upp mitt golf-sällskap redan vid 07.20 igår!
08.00 slog vi vår första drive och det blev en runda med många bort-tappade bollar "fel-lutande" greener men massor med sol!! Det gillas verkligen
Eftermiddagen fick vi alla tre som spelade i stället krypa in på jobbet då vi även är kollegor.
Alla som jobbade tyckte att pizza var ett bra middagsalternativ så jag hakade på.... Alltså jag mår inte bra på just den maträtten.... SÅ uppsvälld man blir och trött :/
 
 
 
Nåväl vid 20:00 blev jag utsläppt och styrde kosan hem mot soffan. Låg och slötittade på Saltön som visst hade många år på nacken ?! Varför visas bara repriser på somrarna...
Efter ett tag hörde jag typ skrik... då jag fortfarande var dåsig efter maten så tror jag det är från tv:n.
Nej... där är det igen... ehh det låter nu som skrikande katter!!
 
Flög upp ur soffan och sprang ut på altanen, nej ingen där, men vänta där hördes det igen! I ett huj är jag på framsidan av huset och ser den svarta stora katten jaga upp stackars Sessan i ett av våra stora träd här ute.
Jag sätter fart efter den svarta och skrämmer den på flykt hem till sig!
 
 
 
Nu börjar det... de långa försöken att få ner Sessan.... Hon har blivit uppskrämd dit några gånger och A brukar vara räddningsledare men han är ju i Dalarna.
Jag plockar fram stegen och där nerifrån ser det inte alls högt ut! Klättrar på darriga ben och GULP tror jag svimmar, shit det ÄR högt när jag svajar här uppe!!
Katten bara jamar och kan inte förmå sig att komma dit där jag står och balanserar...
 
 
Hon går sedan ut på en stor gren och jag lyckas hoppa upp och få grepp om denna, hänger och försöker "skaka ner" henne men *PANG* grenen smäller av och jag får ett ton barr och bark över hela mej och Sessan trycker sig ännu räddare mot trädstammen.....
 
 
 
 
 
 
Försöker få henne att gå på planka som jag trixar upp mot grenen men icke, inget resultat... Till slut baxar jag fram den längsta stegen vi har i förrådet, ställer den mot stammen tar ett djupt andetag och klättrar högre upp. Alltså mina ben är helt darriga och tusen myggor verkar känna mitt dunkande blod på mils-avstånd för nu blev det visst happy hour i blodbanken...?!
 
Bara fokus på katten nu, komsi komsi och yes där tog hon det lilla steget mot mej så jag lyckades greppa tag i nacken på henne och hon klöser sig ängsligt fast i mitt bröst på vägen ner.....
 
 
SUPERHERO PILLAN in da house!!!  Hi hi hi 
 
 
Nu ska jag vara här ute på gården idag och sitta beredd med vattenslangen om den svarta katten gör försök till närmanden ;)
 
 
 
 
 
 
Åh hej och hå nu orkar ni väl knappt läsa vidare här om boktipset efter den storyn?!
men jag råder dej att läsa lite till!
 
 
Livet efter dej av JoJo Moyes kan väl kanske inte undgått någon? Den släpptes ju redan för fyra år sedan men har nu haft premiär på bioduken och är kanske lite "återhypad" igen.
Jag har även köpt uppföljaren Arvet efter dej och läser den just nu. Jag funderar ofta på vad hände sen... när jag nått slutet av en bok. Därför är uppföljare ett måste om det finns någon!
 
Alltså när jag läste första boken hade jag svårt att lägga bort den och väldigt svårt att inte gråta.... jag grät och grät och grät. En dag jag var färdigfixat för jobbet med make-up on men jag bara måste läsa lite till i boken så jag fick sitta helt framåtlutad för att tårarna skulle kunna strömma fritt rätt ner på golvet utan att smeta ut sminket... ;)
 
Har ni inte läst boken LÄS DEN
 
 
 
 
 
Ikväll är det Vinklubb med amerikanskt tema och jag är SÅ pepp på detta!! Ska bli superkul då vi även ska klä oss enligt temat. Vad jag hittar på får ni se i morgon då förhoppningsvis kvällen finns i foto-form!
 
 
 
//PIllan


Explosiv torsdag

 
 
 
 
Redan kväll och här sitter jag utpumpad men nöjd och glad efter ett pass i gymmet!
 
 
 
 
 
I morse hade jag ännu en supertidig morgon då jobbet hojtade och jag  var verkligen så trött idag ( jag hur var det nu med semester och sovmorgon....) nu får jag allt bita i det sura äpplet och pallra mej upp !
Tog halva dagen och många koppar kaffe innan jag kvicknade till... eller jag tog till och med en liten nap efter jobbet!
Köttfärsbiffar, ugnrostade rotsaker och fetaost-röra piggade upp och vi bjöd även papi på middag. Min mamma är hos mormor några dagar så då passar vi på att bjussa pappa på mat.
 
 
 
Den här veckan står det VILA på torsdagen.... men det skippade vi och körde explosiv styrka i stället
Vi lägger vilodagen i morgon istället för då jobbar Filippa och jag ska hinna en golfrunda innan jag jobbar kväll!
Ja explosivitet innebär tungt och snabbt upp och motstånd på vägen tillbaka. Det innebär även stora muskelgrupper involverade så pulsen går upp och lite extra "tryck" i allt liksom!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kettlebellsvingar är en toppenövning för att involvera många muskler och samtidigt ffå upp flåset. Gäller dock att ha superkoll på bålstyrkan och inte tappa fokus där!
Armhävingar med trx-band är riktigt svettigt och ger full styrketräning för inte bara bröst/armar utan en rejäl utmaning för bål och rumpa ja hela "core-paketet" vilket vi gillar!
 
 
 
 
 
Nu har jag ett mindre berg med tvätt och strykning plus det vanliga plocket här hemma innan jag ska krascha i sängen.... Tuppen gal ju tidigt även i morgon för att få mej startklar på hål 1 klockan 08.00...Pip!!
 
 
 
//PIllan


Doppar dem i tunnan

 
 
 
 
Igår jobbade jag förmiddag så då jag kom hem tog jag och stoppade ner mina solvarma tjejer i badtunnan. Nikki det lilla badmonstret klev upp ett par timmar senare under vilda protester men herregud det där russin-skinnet riskerade ju nästan att lossna ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Morning på er
 
antar att många av er befinner sig i skönaste semester-lunken just nu...! Jag har som vanligt kommit tillbaka in i jobbrutinen blixtsnabbt. Det behövs bara några timmar sedan är man som vanligt igen ;) Fast såklart nu när jag måste upp på morgonen så är jag trött.... Hela semestern har jag varit klarvaken vid 06?!
 
 
Efter jobb och middag styrde jag och två väninnor bilen mot golfbanan och gick en härlig 9-hålsrunda. Alltså vilken härlig kväll.
Dessutom spelar jag som allra bäst då jag spelar med mina tjejer!? Alla karlar är så himla seriösa jämt med golfandet och då blir jag säkert spänd men med girlsen... skratt, lite flams, avslappnat och mycket bättre spel!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag åker Nikki och A på en resa söderut igen. Dom ska hälsa på farmor och farfar i Dalarna och på vägen dit gör dom ett stopp på Järv Zoo. Jag var där med Filippa då hon var liten men Nikki har aldrig varit där så hon är riktigt pepp på detta!
Nu blir det bara jag och Filippa hemma ett tag framöver så lite mindre "marktjänst" och lite mer tid att bara tänka på mej själv....Mammalyx!
 
 
 
 
//PIllan


Måndag på riktigt igen!

 
 
 
God morgon på er!
 
 
 
Solen strålar och det är måndag...ja på riktigt måndag. Idag återgår jag nämligen till jobbet.
No hard feelings alls faktiskt utan jag saknar mina arbetskamrater (ett tecken på att man hittat rätt arbetsplats)
 
Som jag skrivit tidigare så är det inte bara semester att vara på hemmaplan med barn i huset...det liknar mer ett jobb för Askungen - ja jag går numera under namnet betjänten! Skulle mycket hellre vilja vara Grevinnan åtminstonde under semestern!
 
Hi hi skämt och sido men mycket hushållsarbete och uppassande och matlagning blir det när man har "hemester"
 
Hur som, nu blir det jobb och A får känna på lite av hemma-sysslorna i stället!
 
 
 
 
 
Gårdagen blev verkligen toppen!
Gick en 18-hålsrunda med vänner och vädret var perfekt. Runt 20 grader och växlande, ibland riktigt varmt. Lagom mör i kroppen skyndade jag hem och slängde i mej en halv pizza..... som sedan växte och växte i rasande takt?! Huu mjölmat har den tendensen i min mage!
 
Jag hastade vidare för ett utomhus-pass med mina fina instruktörskollegor, Lisen och Birthe. De har sina klasser utomhus i sommar och yes detta var riktigt roligt! Vi fick jobba i par och jag kan lova att vi blev riktigt svettiga. Alla småkryp och myggor gick totaly bananas bland alla svettiga kvinno-kroppar, snacka om att dom måste var´t höga på livet...!
 
Jag och Ulrika gav oss inte efter denna svettiga styrke-timma utan gav oss direkt iväg på en joggingtur runt elljusspåret! Men sedan kraschade jag rejält hemma i soffan och då även Island total-kollapsade i första halvlek så tog hela familjen Eriksson och gjorde detsamma i sina sängar!!
 
 
 
 
 
 
 
Egen granola är godaste på kvargen just nu. Jag använder havregryn som bas men tillsätter sedan massor med frön och nötter. Rör runt blandningen med en skvätt vatten, olja och mycket kanel.
In i ugnen så den blir fint gyllenrostad och förvara sedan i glasburk!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag står det korta löpintervaller på tränings-schemat.... Sitter här och försöker övertyga mina ben att detta kommer att gå bra?! Lite svårt med övertalningen när även min hjärna tvekar, men jag ska göra det!!
 
 
 
//PIllan


Glutenfri sommartårta

 
 
 
 
Ja då är det söndag och jag har min sista lediga semesterdag idag! Men inte deppar jag, nej då solen skiner och jag ska verkligen ta vara på hela dagen!
 
 
 
A har varit borta sedan i tisdags morse på fiske-resa så nu ska ha minsann få ta över rodret här hemma. jag har bokat in en golfrunda med vänner och ikväll blir det dubbla träningspass! Wiiee hoo detta blir skoj
Måste kompensera för gårdagen för jösses sicken tråk-lördag....
 
Regnet stod som spön i backen så att gå ut var liksom inte att tänka på... Jag lyckades rensa några byrålådor (alltid något) men sedan var det stopp på kreativiteten :/
Dessutom skulle Flippa ha tjejmiddag så jag och Nikki var förvisade till mina föräldrar. Ja nu gick det absolut ingen nöd på oss då vi serverades både god middag och hade fotboll på tv:n. Men just det - jag höll på Italien och dom åkte ut på staffar....morr då sa jag God natt!
 
 
Så idag försöker jag vara riktigt positiv och fånga dagen som det ju så fint heter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja nu vet ni att jag berättade om Filippas glutenintolerans så till midsommar fick jag snabbt lägga om tårt-tankarna och fann då ett recept med kokos-bottnar! En dröm för en kokos-lover som mej :)
 
Otroligt lätt att göra och snabb typ 35 minuter plus lite svalningstid. Jag gjorde bottnarna dagen innan och bara slängde ihop tårtan strax innan servering!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12 BITAR
  •  75 g smör
  •  200 g riven kokos (6 dl)
  •  2 dl strösocker
  •  ägg
  •  0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
FYLLNING OCH TOPPING
  •  3 dl vispgrädde
  •  1.5 liter jordgubbar 
 
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.

  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.

  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, jag tog som ni ser även blåbär och pudra över lite florsocker.

 
 
 
 
Enkelt och snabbt är min melodi och den kittlar döds-skönt i gommen!
 
 
//PIllan


Morgon med inre lugn

 
 
 
 
 
En ny rutin, en sommarrutin, nästan varje dag, känna lugn, känna lite smärta, andas in andas ut, muskler som sakta ger med sig, tycka om sig själv, liv....Namaste YOGA!
 
 
 
 
 
Fem vanligaste orsakerna till att man börjar yoga
 
1. Öka flexibiliteten 
2. Minsta stress 
3. Träna 
4. Förbättra hälsan 
5. Få fysisk träning 
 
 
 
Jag gör det för det allmänna välmåendet. Känner mej så skönt mjuk och smidig efter ett yoga-pass, kroppen liksom lever lite extra just då! Jag gör bara en handfull övningar/kombinationer och är oftast klar på ca 30 minuter och det mina vänner är väl investerade minuter i mitt liv!!
Finns massor med appar att ladda ner om du vill prova lite yoga hemma i sommar. Sök också på youtube eller bara googla yoga så kommer du hitta typ 30 dagars gratis program
 
Try it you (may) like it ;)
 
 
 
//PIllan


Välkommen Juli

 
 
God morgon ännu en solig morgon!
 
 
 
 
Nu har juni passerat och jag kan bara lyfta på hatten för det var verkligen länge sedan vi haft en sådan fin junimånad...! Har inte varit så där kallt och grått och regnigt alls (iaf inte där jag varit ) utan det har kommit något skur men sedan sprukit upp igen. Kvällarna har varit ren magi med ljuset...<3
 
 
 
 
 
Nu sitter jag här med min kaffekopp som tyvärr blev det aningens för svagt och jag ogillar verkligen svagt kaffe...usch. Starkt är min melodi men men dagens första är ändå bara ett måste att få i sig ;)
Bredvid mej vid matbordet står en barnstol parkerad.....  Vi var nämligen barnvakt till lilla Tilda igår och det gick hur bra som helst!
 
Tror inte hon ens märkte att hennes mamma var borta några timmar... Hon hade fullt upp och tyckte nog att hon hamnat i en rosa girlie girlie himmel bland Nikkis alla dockor, barbiesar och sedan gungor och studsmattan, den var kul!
Nikki har varit så peppad att få "vakta" Tilda men efter nån timma var hon SÅ trött... he he..
 
-Mamma hon bara drar fram när jag plockar bort?! - Mamma hon skriker så högt, mina öron trillar av! -Mamma nu är jag trött, vill inte Tilda titta på Disney?
Ehhh vad var det jag sa om småsyskon? Nej precis, mamma orkar inte och tydligen inte du heller :)
 
 
 
 
 
Har ni sett en sån underbar Hortensia som står på min brokvist!? Färgen, storleken...Lovely, nu gäller det bara att vattna rikligt
 
 
 
 
 
Idag ska jag iväg och fixa håret på en kollega som minsann ska överraska sin sambo i eftermiddag. Efter mitt hårfix har hon även bokat in manikyr och make up på salong och ska sedan "kidnappa" mannen för en härlig kväll på annan ort. Vilken ansträngning va? Hoppas verkligen han uppskattar hennes upptåg ♥
 
 
Lite träning där emellan, tror visst det stod terräng-löpning på dagens schema, pju...kan bli jobbigt!
 
Men när den väl är avslutat drar vi ner till fina Hussborgs herrgård för premiären av veranda kvällarna och det stod barbecue i menyn. Det ska verkligen bli himla trevligt då vi ska hänga med vänner....
 
Mat & vänner = SANT
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se