Lite mer boost i shoten!

 
 
Gurkmeja, denna gyllene super-rot
 
 
 
 
 
Yes äntligen fick jag tag på färsk gurkmeja. Så numera boostar jag ingefärs-shoten (som var och varannan människa dricker just nu...) med massor med riven gyllene rot!
Smaken blir bara något förändrad med denna ingrediens, men utseendet och näringsinnehållet förbättras rejält!
 
 
 
Ni vet att jag skrivit om gurkmejans fördelar tidigare men visst det tål att upprepas!
 
Det finns ett ämne i gurkmeja som ligger till grund för de allra flesta hälsofördelarna. Ämnet kallas kurkumin, och har visat sig verka anti-inflammatoriskt.
Studier har visat att gurkmeja jämnar ut både kolesterolvärdet och blodsockret, samt att det renar blodkärlen och därmed minskar risken för blodproppar.
Gurkmeja kan, på grund av sina anti-inflammatoriska egenskaper,lindra mag-och tarminflammationer såväl som motverka gaser och uppblåsthet. Men för de som har problem med gallblåsan rekommenderas det att man inte använder gurkmeja — det kan leda till överstimulering.
 
Oxidation i våra celler tros vara en av de största anledningarna till åldrande. Antioxidanter motverkar oxidationen och anses vara en av de viktigaste byggstenarna till ett långlivad hälsa. Gurkmejan är fulla av just antioxidanter!
 
 
 
 
 
Det ser nästan ut som en flaska med nyponsoppa, eller hur? Nypon är heller inte fy skam då det kommer till nyttigheter... Jag har nyponpulver som jag brukar tillsätta i smoothies, innehåller massor med C-vitamin och vem behöver inte det i dessa förkylningstider!?
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag varit på mitt årliga besök hos tandhygenisten..... Pju den maskinen med ultraljud som tar bort tandsten är inget man skrattar bort direkt!
Jag har inga som helst problem med karies men får istället rätt mycket tandsten och får plåga mej en halvtimma och betala flera flera hundralappar för "besväret"....
Nödvändigt ont brukar man kalla sådant va?
 
 
 
 
Ikväll kör jag aerobics eftersom jag jobbade kväll igår! Skönt att få svänga lite rumpa efter en stillasittande dag på jobbet. Men först.... blir det lite jul-mat här...
jag ska rulla ett gäng köttbullar och äta med potatis och rödbetssallad, Så gott!!
 
 
 
//PIllan


Boktips som bara innehåller träning!

 
 
Äntligen i min hand, Stora träningsboken för kvinnor
 
 
 
 
 
Idag ska ni få ett riktigt användbart tips i form av en bok som riktar sig till alla (kvinnor), otränad som tränad, nybörjare som proffs!
 
 
Stora träningsboken för kvinnor av Lovisa Sandström ( Lofsan) och Jessica Almenäs. Som ni vet lyssnar jag och inspireras varje vecka av deras pod - Träningspodden och även deras tidigare bok Stora Löparboken. Nu har dom kommit med en bok om styrketräning
 
Har börjat bläddra i den och läsa en hel del och jag älskar den redan. Denna bok kommer att bli nött i kanterna känner jag!
Här står allt du behöver veta om just styrketräning och det finns massor med inspiration i form av träningsprogram som löper över ett helt år om du så vill.
 
Det finns en stor övningsbank med bilder och beskrivningar så du lätt förstår de olika övningarna. Programmet passar både dig som vill komma igång med styrketräning och dig som är van men vill ha ett tydligt program som täcker upp hela kroppen.
 
 
 
 
 
 
Du behöver inte gå till gymmet för att utföra programmet men behöver investera i en skivstång och några viktplattor. Väl investerade pengar om du då skippar gym-avgiften ....
För oss som redan tränar på gym så behöver du bara ta med boken!
 
 
 
 
 
 
 
Det finns kortare kom igång program på 30 dagar för dej som kanske haft ett uppehåll i träningen...Här växlas passen mellan styrka, rörlighet och kondition.
 
Efter varje träning finns en liten fråga för dig själv att reflektera över vilket jag finner väldigt intressant. Jag har ofta en tendens att bara träna och aldrig analysera närmare vad jag gjort bra, är glad över eller hur jag kan belöna mej själv
 
 
 
 
 
 
Exakt hur dina muskler ser ut avgjörs inte i första hand av hur du tränar - utan istället är det musklernas fästen och ursprung som styr det. Alltså förlängningen av dina gener!
 
 
Precis det här har jag skrivit om tidigare och det är verkligen något att tänka på! Läs här KLICK
 
 
 
I den här boken får du många fler "ögon-öpnnare" och konkreta fakta som man inte kan komma förbi. Jag gillar när det kommer på pränt och jag får vatten på kvarn ;)
 
 
 
 
 
 
Boken tar också upp grenspecifik träning, alltså hur du ska tänka inför ett visst mål. Det finns träningsprogram för exempelvis hur du som golfar bör träna, eller för dej som åker längdskidor, spelar tennis, cyklar eller rider kan optimera din träning med styrkeövningar.
Vad behöver stärkas för att du ska undvika skador som eventuellt kan bli följderna av just din idrott!
 
 
 
 
Hur får man in träningen i vardagen, hur hanterar man stress, sömn, kost.... Balans och prioritering, prestation och sjukdom...
Hur gör man?
Boken täcker verkligen upp allt man kan ställas inför då man vill starta ett mer aktivt liv så Löp & Köp!
 
 
 
 
 
En perfekt julklapp till dig själv eller till någon du tycker riktigt mycket om!!
 
 
 
//PIllan


Äntligen advent!

 
 
Jamen äntligen fick vi tända det första ljuset för i år i ljusstaken, nu är den mysigaste tiden kommen!
 
 
 
 
 
God kväll i stugorna
 
 
Här har ni en genomfrusen Pillan... Jag och Nikki har precis kommit hem från årets julskyltning och fast det bara är -1 grad så fryser jag ända in i benmärgen....
Fattar inte för när jag var liten minns jag det som att det alltid var typ -20 på julskyltningen?! ändå känns det mycket kallare nu...
Ingen snö är det heller utan bara blank-is och trist grus överallt.... Nåja mysigt är det ju ändå med lite julmarknad, lotterier och sång från kör!
 
 
Nu värmer vi oss med glögg och varm choklad och lite senare ska jag plocka fram de goda lokalproducerade ostarna som jag köpte!
 
Spännande serien Midnattsol på kanal 1 missar jag inte så det är kvällstittningen för mej ....
 
 
 
 
 
Fäste de fina ren/hjort? - huvudena i en gammal "stake" i år. De ska egentligen tryckas in i större blockljus men det här blev ju också bra!
 
 
 
 
 
 
Kaffe och peppisar till fika tidigare idag
Har ni sett så söta vi bakade i går. Älsklings-musen Musse Pigg, huvud, byxor, handen och M:et!
 
 
 
 
 
 
Den här adventstiden kommer att vara riktigt länge i år... Jo för fjärde advent infaller den 18 december och då är det ju nästan en vecka kvar till julafton. Toppen då jag gillar advent allra mest. Själva julafton känner jag att jag faktiskt lika gärna skulle kunna fly landet på...!
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt mysig kväll så laddar vi för en ny vecka i morgon!
 
//PIllan


Pepparkaksbaket

 
 
 
Lugnet innan stormen.... Två små bagare intar snart köket och det vankas pepparkakor i alla dess former!
 
 
 
 
 
 
Idag var det dags för årets pepparkaksbak tillsammans med Kamilla och Tilda.
Åhh köket doftar helt ljuvligt just nu kan jag lova! Tjejerna var så duktiga och kavlade och tryckte ut peppisar på löpande band fast jag gissar att lilla Tilda nog får en krånglande mage framåt kvällen.....
 
Hon åt en hel del deg om jag säger så.. Mmmm gott , Tinda maka ... mmmm! Så lät det mest hela tiden :)
 
 
Nikki var duktig och kristyrade hälften av alla grisar, bockar, Pippi, Musse Pigg, gubbar och gummor-figurer! Jag är inte överförtjust i just kristyr men dom peppisarna kan ju Nikki själv äta!
 
 
 
 
 
 
 
 
Titta även jag kom med på ett par bilder idag. Nikki har agerat fotograf och gör det med den äran!
 
 
 
 
 
Llla sötnöten Tilda som hade så fin "Madicken-klänning" dagen till ära!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett fat med peppisar kommer lastad!
Nu klarar vi oss ett tag framöver och helt perfekt med ett gäng i morgon då vi redan tänder första ljuset!
 
 
 
 
 
Ja baket är avklarat och vi känner oss lite lata nu så vi skippar träning idag och bara myser på hemma i stället. Ska klura ut nån god middag här och sedan blir det soffan, Så mycket bättre och lite gotta!
 
 
 
//PIllan


Check på Fredag!

 
 
Obligatoriska smaker av spiskummin, jalapenos och vitlök även denna fredag!
 
 
Jamen visst checkar vi på fredag igen, magiskt!
 
 
Jag och Nikki har varit lediga denna dag och allt har gått i advents tecken. Vi har städat och fejat, fått upp alla fina stjärnor . Handlat nya hyacinter och fixat med julgrupper, lite små-granar och goda doftljus.
 
Nu har vi precis intagit fredagsmiddagen som blev...tacos... men den här gången skippade vi färs och körde på kyckling i tortillabröd. Jättegott om du frågar mej!
 
 
 
Till det ett av mina favorit-viner, Gnarly Head, älskar verkligen Zinfandel druvan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är det Pillans favorit-vin när det kommer till rött med superbra pris, Gnarly Head!
 
 
 
 
ikki avnjöt en iskall julmust till sin mat och det smakade väldigt bra då hon smaskade i sig två stora tortillas med diverse fyllning!
 
 
 
 
Nu ska vi bara invänta Idol här och sedan blir det nog inte så mycket mer gjort.... men i morgon har vi nåt mysigt och kul på schemat igen!
 
Kika in då så får ni se vad vi gör!
 
 
//PIllan


Idag har vi skrattat

 
 
Två mysiga busiga tjejer som njuter lussebullar och varm choklad efter skolan!
 
 
 
 
 
 
Idag fick jag med mej två busiga tjejer hem efter jobb och skola. Nikki hade med sig sin kompis Ellie.
Det är så skönt nu när tjejerna blivit större och leker själva så mamman får lite nytta gjord utan dåligt samvete!
Tjejerna tokade sig och det blev mycket skratt och flams vilket var så härligt att se.
De går verkligen från "djupa samtal" till fniss på en sekund och jag kunde inte annat än att hänga med i deras tokigheter!
 
 
Befriande och skönt efter några jobbiga dagar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hemma har jag börjat plocka fram stjärnor och ljus-stakar för att kontrollera att alla lampor lyser så allt kan få komma på plats och tändas i morgon!
Som vanligt springer jag dock runt och letar saker och pynt som jag för allt i världen inte kan minnas vart jag lagt.... Vet att då jag stoppar undan det efter nyår tänker jag att nu kommer jag att minnas vart jag lagt allt... men icke!?
 
Det blir att söka vidare i morgon då vi är lediga och det är ljust så man ser något!
 
 
 
 
 
 
 
I dag var jag tvungen att ta min sista spray mot migrän... så nu bara måste jag ringa läkaren och höra om jag kan få ett nytt recept utskrivet. Känns skrämmande att inte ha hjälpen hemma så jag hoppas det går bra! Usch gillar inte att ta till denna spray men vissa gånger hjälper inget annat!
 
Jag kom mej i alla fall iväg och tränade nu ikväll. Ett riktigt styrkepass på 45 minuter för hela kroppen. Känns bra just nu så jag hoppas det fortsätter positivt nu!
 
 
 
 
Ha en skön kväll
 
//PIllan


Otacksam kropp....

 
 
 
 
 
Nej vi är inte sams just nu jag och min kropp.....
 
Trist för egentligen är vi bästa vänner. Jag gillar den verkligen och belönar den med rikligt med frukt, grönt, fina proteiner och bra kolhydrater! Ibland får den ett glas vin som den brukar gilla men blir det för mycket säger den ifrån!
Jag ger den rikligt med motion. Jag vårdar den med ömsom styrketräning för att den ska bli stark och ömsom rörlighet och yoga för att inte den ska stelna till och dessutom få läka med djupa andetag. Med jämna mellanrum får den rejäla doser av hög hjärtverksamhet då jag piskar upp hjärtat till många hårda slag.... jag vet att kroppen gillar det...
 
 
Men nu är vi osams!
 
 
Flera veckor nu har den där dumma smärtan i nacken (skallbasens muskelfäste "rosettten" ) krånglat och gjort mej orkeslös. Känns som huvudet ska trilla av framåt eftermiddagen och jag vill inte göra nåt annat än att ligga i soffan...
 
 
Bara för att vi är ovänner så straffar jag kroppen med ryggläge och mängder med ostkrokar ikväll. Jo för detta är inget som den egentligen gillar, den vill mycket hellre ha en grön smoothie och några nötter! Men nu är jag förbannad så nu får den onyttiga fetter och salt i mängder. Kroppen ska få känna på hur det är när man inte vill samarbeta! Mej muckar man inte ostraffad med!!
 
 
 
Fast egentligen vill jag inget hellre än att "make up again"
Tänk vad mycket kul vi kan ha tillsammans då vi verkligen är på topp
 
Snälla snälla.... kan vi inte bli kompisar igen ?
 
 
 
//PIllan


Känslan en måndagkväll

 
 
Några tända ljus lite varstans i huset krävs nu i den mörkaste tiden på året!
 
 
 
 
God kväll
 
 
Hur har ni det så här på måndagskvällen?
 
Visst känns det ganska bra att vi fixat veckans första dag... måndag som många bävar lite för där på söndagskvällen innan. Men min dag gick alldeles utmärkt!
 
Jag tog hand om en nyanställd tjej idag och startade hennes introduktion på jobbet, så det blev en rätt soft arbetsdag.
Halkade mej sedan vidare för att hämta hem Nikki från fritids (bara blank-is ute nu...) Glad att klara alla lemmar utan benbrott!
 En lycklig mini som möter upp gör även att mammans humör går upp några snäpp! Tänk att någon kan bli så glad av att se mej liksom ♥
 
 
 
Behövde inte laga någon middag eftersom vi hade lite rester kvar sedan söndagens lunch. Jippi vad skönt...
 
Drog på mej träningskläder och stack iväg på en timmas riktigt skön spinning då jag fick trycka upp pulsen över 90% av max, så himla skönt för både kropp och knopp!
Genomsvettig och underbart "urvriden" kändes duschen extra nice OCH precis efteråt en bit saffranspannkaka med lite chiasylt på toppen ;)
 
Jo då den här måndagen gick ju riktigt geschwint!!
 
 
//PIllan


Middagsklubb blev lunchklubb

 
 
 
Ugnsbakad brie-tårta, alltså kan det vara bland det godaste...? Älskar när osten blir mjuk, varm och rinnig!
 
 
 
 
 
 
Hej hallå på er
 
Söndag och här sitter jag proppmätt och nöjd med helgen som varit
Vi har precis haft middagsklubben här på lunch, då vi inte kunde hitta en helg-kväll då vi alla var lediga ... men det gcik lika bra med en skön söndagslunch!
 
Det blev ingen direkt förrät utan vi körde på glögg, ostar och kex istället. Mycket gott
 
Seda bjöd vi på en hederlig kreolsk gryta, ni vet sådan med fläskfilé, starka korvar och massor med kornichoner, syltlök och grädde. Mumma med ris och sallad till
 
Efterrätt blev även det med en julig touch, saffranspannkaka med sylt och grädde mmm lägger sig som bomull i kistan! Har gett er mitt recept på detta tidigare ni hittar det här KLICK
 
 
 
 
 
 
Tyvärr hade jag inte så många foton i kameran utan fokuserade istället på att umgås med våra vänner.... Vi spelade även paketleken och vi lyckades knipa ett par fina julklappar (temat var nämligen snart kommer julen)
 
 
 
Nu blir det nog bara soffläge i den här familjen resten av kvällen
 
 
 
//PIllan


Fredag jag gillar dej så mycket!

 
 
Belöningen efter baket i förrgår
Kaffe till mamman och varm choklad till mini tillsammans med en hög med gyllengula bullar, mumma för själen 
 
 
 
 
 
God Morgon Fredag
 
Visst är det väl helt crazy hur fort veckorna går...?!
Igår när jag var på väg till jobbet slog det mej att fasiken det är ju torsdag idag... hade ju varit ledig onsdag så då blir man lätt dagvill
Hokus pokus så är det fredag morgon och jag och Nikki är lediga fram till kl 13 idag. Då väntar ett kortare arbetspass för mej och fritids ett par timmar för henne. Jag hinner hem lagom till Idol och kan då bara sjunka ned i soffan och göra helg!
 
 
 
på jobbet igår var det en massa prat om andra länder och semstrar... Idag skulle en resa till Wien, en annan till Gran canaria en tredje till London och ett par till Kanarieöarna inom närmsta tiden. Vilka lyckostar!
Själv blir det att njuta av Sweden några månader till.... har faktiskt en resa inbokad men det är typ ett halvår kvar...
 
Filippa sms:ade vid 23-tiden igår att hon var framme, efter 98 mil i bil!!
Pju skulle få nåt fel, jag ogillar skarpt bilåkning.... Hon och kompisen Lollo är på Norrlandsturné och ska tävla i två veckor nu!
 
Kåbdalis, Kiruna, Kåbdalis, Storklinten och Arvidsjaur..... och då vill jag påpeka att det är inte orter som ligger nära varandra.... Man kanske kan tro att när man väl är "där uppe" så är man på plats?! Så är INTE fallet
Här snackar vi bilresor på ytterligare 30 mil enkel resa för att ta sig emellan!
 
TACK för att dom har värlens snällaste pappor som hänger med och tar semester och fixar och trixar!
 
In på Instagram och följ med tjejerna på @lolloochflippson
 
 
 
 
 
 
 
Älskar verkligen mina fina juliga muggar som jag köpte ifjol! Dock satte Filippa in en mugg i micron (då jag inte såg...) om jag säger att hon brände lite sig så är det en underdrift!!!
 
 
 
 
 
Nu ska jag och mini sätta fart här hemma. Vi ska planera lite inför söndagen då vi har Middagsklubben som gäster, dock på lunch. Det vankas höstmiddag men kommer redan nu att få lite influenser av jul!
 
 
Ha nu en riktigt fin fredag
 
//PIllan


Mellan gym & jobb

 
 
Lite fluffig rosa påfyllning efter dagens sköna träningspass.
Hallon (frusna ), vaniljkvarg och kokosmjölk
 
 
 
 
 
 
Torsdag och vart är den utlovade snön?!
 
Alltså detta är riktigt risigt väder, spöregn igen...nej nej nej inte OK. Fast å andra sidan detta är väl vad man har att vänta av denna mörka ruggiga månad, november. 
Längtar så tills advents-stakarna och stjärnorna får lysa upp, mysigaste tiden!
 
 
 
Idag blev det en riktigt skön genomkörare i träningsväg
Jag startade att jogga i 20 minuter på bandet. Lutning inställd på 5 så jag riktigt skulle få igång benen. Genomvarm i kroppen körde jag sedan ett pass med enbart skivstången. Vikterna fick bli ett antal som jag visste att samtliga inblandade muskler skulle klara av. Jag bytte alltså inte vikter utan hade samma genom alla övningarna.
 
Frivändning
Marklyft
Thrusters
Militärpress
Benböj
GodMornings
 
10 reps av varje utan vila emellan, detta körde jag 4 varv alltså 40 reps av samtliga övningar
Visst efter ett varv kan du pusta ut lite och sedan på´t igen i ett flyt!
 
 
 
 
Nu ska jag ta hand om hemmet med lite plock och tvätt innan jag beger mej mot jobbet och kör ända till 22 ikväll!
 
 
 
//PIllan


Äntligen lussebullar!

 
 
Idag plockade vi fram våra finaste jul-diadem och körde igång med årets lusse-bak!
 
 
 
 
 
 
Ja då börjar den här lediga dagen att sakta lida mot sitt slut... endast soff-tid återstår innan läggdags.
 
Jag och Nikki har precis kommit hem från en timmas givande gym-träning. Det var verkligen skönt och välbehövligt. Jag körde på övningar som drog upp pulsen och visst känns det att jag varit sjuk ett tag... Aerobicsen igår gick dock väldigt bra!
Det var värre då att ratta bilen fram och tillbaka till träningspasset igår..buhuu vad jag hatar att köra bil i sådant väglag! När det har spöregnat hela dagen och sedan fryser på, jippi liksom NOT
 
 
Inatt skulle det enligt väderprognosen börja snöa här och det verkar som det skulle komma en hel del dessutom. Mest orolig för Filippa som ska på Norrlands-turne´ i morn..... Lååångt långt norrut! Usch vad jag ogillar bilresor och oro för anhöriga.....
 
 
 
 
 
 
Nåväl, lussebullar var det och lussebullar blev det!
 
'Till Bing Crosbys ljuva stämma satte vi igång att röra och knåda för allt vad armmusklerna pallade. Inga bak-assistenter här inte, jag är min egen Kitchen Aid!!
 
 
Åhh vilken underbar doft som sprider sig av saffranet! Nu vill jag sätta igång med adventspyntandet men jag håller mej till nästa vecka iaf!
 
 
Vi bakar både traditionella lussekatter och i vanlig bullform med kardemumma och vanilj-fyllning, Yummi!
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är typ det jag bakar i jultid.... Vi är inga storätare av kakor och bullar i den här familjen så det blir mest bara kvar annars i frysen och får så småningom slängas....
Men saffransbröd är för mej ett måste i adventstid. Att ta fram en bulle till kaffet då och då är en lyx!
 
 
 
 
Trevlig kväll
 
 
//PIllan


Ugnsbaka en blomkål

 
 
Ett gott och nyttigt tillbehör serveras idag hemma hos Pillan!
 
 
 
 
 
God erftermiddag på er
 
 
Vaknade 04.28 i morse och var pigg....?!
Pju det var bara att rulla ur sängen för klockan skulle ringa inom 30 minuter. Dessutom visste jag sedan kvällen innan att väglaget inte var det bästa, därför skönt att komma iväg till jobbet i tid!
Alltså vädret.... spöregn och blixthalka, BLÄ om ni frågar mej... ja det kan väl knappast finnas någon som gillar det?! Nä usch i morgon är jag ledig, så jag sa även till i skolan att Nikki blir ledig hon med i morgon. Vi ska ägna oss åt något som ska bli supermysigt inomhus istället, ni får se i morgon :)
 
 
 
 
Idag blir det lite mat här inne
 
Vi äter rätt så mycket frukt och grönsaker i vår familj. Men man kan alltid peta in ytterligare lite till! Matiga sallader med bulgur eller quinoa är favoriter hos alla här hemma och det är gott att få lite extra varmt till just sallader
 
 
 
Därför ugnsbakar vi ett blomkålshuvud som är ett gott tillbehör. Smöra in "huvudet" och salta på med rätt mycket flingsalt. In i ugnen 200 grader i ca 20 minuter
 
 
Idag blev det bulgursallad med olika kalla grönsaker och varm kyckling med mycket smaker. Toppen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara att skära loss bitarna och servera till kött, fågel och fisk-rätter! Ett perfekt tillbehör för att få in lite mer grönsaker i måltiden och kål i alla dess former är både gott och väldigt nyttigt!
 
 
 
 
Nu ska jag strax svida om till träningskläder för det vankas aerobics!
 
 
 
 
Trevlig tisdagskväll  //PIllan


Då åker vi igen då!

 
Äntligen måndag och nya tag om träningen
 
 
 
 
Morning
 
Väldigt skönt att ha sovmorgon just på en måndag kan jag lova! Nog för att jag kliver upp med Nikki och A för frukost men ingen stress och iväg utan manjana tempo inleder veckan
 
 
 
Nu känner jag mej fit for fight igen efter dryga veckans förkylning. Glad att jag väntat ut bacillerna och hoppas nu att dom fortsätter hålla sig borta.
Började dock ganska soft med en rask prommenad följt av övningar här hemma med hjälp av kroppsvikt och gummiband (så bilden är från ett tidigare tillfälle...) Som avslutning blev det cirka 20 minuters yoga och nu känner jag mej verkligen som ny igen, älskar att träna!
 
Vidare i veckan vankas som vanligt igen aerobics i morgon, styrka i gym både onsdag och torsdag och hoppas sedan kunna riva av nåt konditionspass i helgen! 
 
 
 
 
Nu lunch och sedan lite eftermiddagsjobb
//PIllan


En helg med mycket skratt och glädje

 
 
Massor med gotti glasen har det allt blivit denna helg som ändå inte kan benämnas som direkt partyhelg....
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Nu har jag kommit hem igen och är nu uppfylld av massor med härlig energi från mina "girls"!
 
 
Men några nattsuddare har vi absolut inte varit då vi endast var på en after ski.... hemmafestandet var så mycket roligare. Och att krypa till kojs innan midnatt båda källarna gör att huvudet är piggare än vad det var "back in the days" just dessa fjäll-helger....
 
 
 
 
 
 
 
Lördag morgon vaknade vi av ett magiskt vinterlandskap och solen som började stiga bakom fjället. Vi hade runt -4 grader och det blev uteliv i cirka fyra timmar.
 
Underbart med frisk och härlig fjälluft för att sedan inta en god lunch och sedan testning av årets Blossa glögg! God och riktig smak av glögg och inget annat hokus pokus som annars kan vara lite tricky med dessa smaksatta glögger.
 
 
Även flera flaskor champagne avnjöts och som alltid vinner Bollinger hos samtliga! 10 av 10 möjliga! Så himla gott bubbel (och såklart dyraste sorten...)
 
 
 
 
 
 
Efter bastubad och nakenbad i pudersnön svidade vi om för middagen. Fanns nåt svagt ögonblick då några var sugna på att gå vidare på lokal men nope, det blev hemma-disco som ju oftast är så mycket roligare!
 
Jag smet snabbt upp och tvättade mej och borstade tänderna och hoppade ner i sängen så ingen skulle kunna övertala mej.... ;) Så det blev att hela gänget till slut stannade hemma och valde gosiga sängen
 
 
 
 
 
 
 
Jo som ni ser fanns det mycket gott i glasen den här helgen .... nu klarar man sig ett tag känns det som!
 
 
 
Ha en mysig söndagkväll
 
 
//PIllan


Den bleka novembersolen

 
 
Trots att solens strålar befinner sig långt bort för oss den här tiden på året så gör dom ändå så gott då dom visar sig!
 
 
 
 
 
God morgon
 
Jo idag har jag verkligen en god morgon, visst är det toppen!?
Att termometern visar -14 känns OK för jag ser att solen snart kommer att visa sig och snön kommer att gnistra... Jag och vännerna kommer att anlända till en magiskt vacker vinterhelg i Vemdalen!
Har packat ned varma kläder för sköna prommenader i solen. Tänk att komma in i stugvärmen, sätta sig vid brasan och smutta på ett glas vin...! Wiiie det kommer bli underbart!
 
 
 
Efter att timmarna rullade på igår och solen som sagt visade sig så klädde jag på mej och gick ut en sväng. Det visade sig vara ett riktigt val då mitt humör förbättrades rejält av frisk luft och sol!
Skönt att man kan repa sig ganska fort då det inte är nåt allvarligare problem med psyket än lite allmänt gnäll...
 
Tror dessutom stenhårt på att om man är fysiskt aktiv så klarar man mentala "kollapser" bättre än om man inte motionerar. Det är väl till och med vetenskapligt bevisat!?
 
Nu har jag ju som sagt varit borta från träningen över en vecka och det bidrar också till att den normala tillförseln av endorfiner saknas mej!
 
 
 
 
 
 
 
Min pälskling Sessan hängde också med mej och njöt av solen hon med!
Idag blir det nog bara en kortare turné för hennes del då hon knappast vant sig vid dessa minusgrader ännu!
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag slå ihop datorn och stoppa ner de sista sakerna i packningen. Tjejerna hämtar upp mej om cirka 40 minuter.
 
 
Jag tar lite semester i helgen från bloggen men kolla gärna Instagram där jag kommer att uppdatera en del, hemmahospillan heter jag ju även där
 
 
 
Trevlig helg //PIllan


Smusslar in jul och klagar en del också....

 
 
Som sagt jag gillar julens dofter och kunde därför inte motstå ett par hyacinter som fick smyga in på bordet!
 
 
 
 
 
Hej mina vänner
 
Vet ni när jag gick till sängs igår....?! Nä såklart inte men det var redan 19.30!!!
 
Jag var inte direkt trött men jag hade så ont...
Satt i soffan i princip från att jag kom hem vid 14-tiden för att se allt om galenskaperna i usa tills jag gick till sängs. Ja lite mat lagade jag däremellan
 
Vid 17-tiden känner jag hur det börjar göra ont längst upp i trapetzius ja där muskeln fäster i skallbasen. Det smyger liksom gradvis nedåt till axeln och skulderbladet. Jag tar en värktablett men smärtan bara tilltar!
Det här har jag haft några gånger och det är liksom inte riktigt som nackspärr men jag kan heller varken sätta fingret på vart det gör ont eller beskriva själva smärtan...?! Känslan blir liksom övermäktig och jag känner att jag måste lägga mej.
 
Smetar in hela området med voltaren och lägger mej i sängen men det finns ingen ställning som avlastar området. Jag får oregelbunden hjärt-rytm (oroa er inte för detta händer mej då och då) det är obehagligt och till slut gråter jag en skvätt....
 
På något sätt somnar jag till slut och vaknar nu på morgonen av ett BRAK!
 
 
 
 
A springer upp och det är Sessan som rivit ner båda mina fina krukor med murgröna i köksfönstret så det bara är jord och bitar över hela golvet. Såklart är det inkräktaren som suttit på utsidan och retat upp henne ...
 
När han kommer upp och berättar och vad som lät så gråter jag igen....
 
Dom där båda murgrönorna som jag lyckats hålla vid liv i flera år! Jag vill strypa katt-fan och då menar jag inte min egen. Vågar knappt röra på mej då jag till och med vaknat i samma position som jag somnade, likt Dracula i en kista på rygg med händerna knäppta på bröstet...
Men tack du högre makt för idag är jag bättre!
 
 
 
 
Ja som ni hör är jag inte i balans just nu... detta är inte likt mej och jag måste verkligen försöka stålsätta mej nu! I morgon bitti ska jag och mina underbara vänner i vinklubben åka till fjällen för en riktig mys-helg men jag känner bara NEJ jag vill stanna hemma....
 
Vet ju att bara jag kommer dit kommer det att göra mej gott men nu känns det som om Trump redan byggt sin mur mot Mexico och jag är tvungen att klättra över....
 
 
 
 
 
 
Glögg med smak av hjortron, spännande upptäckt och ännu en gåva från Annika ♥
 
 
 
 
Nu ska jag duscha varmt, sätta på mej ansiktet kavla upp ärmarna och försöka packa en väska!
 
 
//PIllan


Rik på vänner!

 
 
En kopp med rykande te med namnet Energise Me, piggar upp en pökyld Pillan
 
 
 
 
Ligger och kurar under en filt där i min soffa
Klockan har passerat 21 och berget av kleenex-näsdukar bara växer.....
 
Plötsligt knackar det på dörren?! In kommer en virvelvind och hojtar -Vart är sjuklingen...
 
 
Min fina vän Annika har stått i affären och packat upp nya varor. Däribland nya te-sorter och spännande glöggsmaker och tidigare sett på Instagram att Pillan visst har gått och dragit på sig snuva... Som den super-vän hon är tar hon med sig av de nya varorna och åker en extra sväng förbi mej innan hon gör kväll!! ♥
 
Det kallar jag omtanke, jag är rik på vänner och vad kan vara viktigare!!
 
 
 
 
 
Julmuggarna har fått komma fram för att smaka på de nya te-sorterna!
Om du bor i närområdet så ta en sväng förbi Ånge Blommor och testa du med
 
 
 
//PIllan


Nikki & papi har shoppat!

 
 
Nöjd Nikki i sin nya skiddress, nu kan vintern komma!
 
 
 
 
Morning vänner
 
Min förkylning har ändrat form från halsont till riktig "bonna-förkylning" med näsa röd som Rudolf och öppna spjäll, konstanta nysningar och allmänt seg i kroppen....
Tyvärr tyvärr blir det därför inget aerobics-pass denna veckan. Så ni deltagare som läser här please spread the word! Gillar inte att ställa in mina klasser men med åren har jag inte bara blivit äldre utan också klokare...Min kropp behöver vila sig i form nu!
 
 
 
Det är absolut ingen idé att börja beklaga sig över en förkylning (det finns så mycket värre sjukdomar...) och ett par förkylningar per år får man definitivt räkna med!
Det trista är bara att både min smak och lukt har helt eliminerats... Körde nyss ner näsa in en burk body butter med mangodoft och kände inget... absolut ingenting... :(
 
Tror jag kan gå ut och bryta några bark-bitar och äta till lunch, sak samma liksom ;)
 
 
 
 
 
I helgen var A och mini till fjällen och kom hem med den här superfina skid-dressen!
Jag är allt imponerad då dom lyckats hitta en i den perfekta ljusrosa färgen som jag gillar SÅ mycket på mini!
 
Hon har även vinteroverall och överdragsbyxor i samma färg den här vintern.
 
Dressen är av märket 2117 of Sweden KLICK
Jättemjuk och varm (tror jag) med flera fina detaljer. Gillar att den även går ned en bit över rumpan och Nikki påpekar och visade även det fina grå leoprintade fodret.
Den är vatten-avvsande, har tyg som andas och torkar fort
 
 
 
 
Kolla in den här tjejens framtänder som börajr peka åt lite olika håll... snart ett minne blott!
 
 
 
 
 
Som ni ser på bilderna har vi inte alls speciellt mycket snö...
Runt omkring oss har det kommit flera decimeter men just det här området av Sverige verkar ha haft ett lock på senaste dagarna?!
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta en skön dusch och fortsätta försöka att kurera mej!
 
 
//PIllan


Come on gäddhänget!

 
 
Att träna gäddhänget eller triceps som muskeln egentligen heter, är en av mina favoriter
 
 
 
 
 
 
Söndag och förkylningen har fortfarande ett grepp om mej...
Inte så att jag är sjuk precis men träningen får vänta ett par dagar till!
 
Under tiden tipsar jag om lite armträning. Som ni nog redan vet är just överkropp över lag min favorit då det gäller styrketräning och speciellt då armar/axlar!
 
Baksidan av överarmen utgörs av muskeln triceps och dess funktion är att böja armen i armbågsleden men även att dra armen bakåt från axelleden och inåt kroppen.
Ticeps tränas i många övningar men det kan även vara aktuellt att träna den specifikt. Jag gör det då och då och här kommer några av övningarna jag brukar köra!
 
 
 
 
Dips i olika former! Som på övre bilden med hjälp av ett lättare gummiband för att riktigt kunna nöta och krama ur muskel. Annars dips med händerna på en bänk/stol och fötterna placerade en bit ifrån för högra belastning.
Jag gillar verkligen känslan att kunna lyfta mej själv i olika övningar!
 
 
 
 
 
Här blir det lite längdskidåkning....
Stabil i core-muskulaturen, greppa ett handtag i Cable-cross och dra nedåt bakåt
Går att variera genom att endast utföra rörelsen i armbågsleden, alltså inte följa med rörelsen så långt upp utan vänd strax efter 90 grader i armbågsled
 
 
 
 
Ligg på bänk i smith-maskin eller med "fri stång"
Greppa stången med ett mindre  mellanrum i handposition än om du skulle köra bröst
Låt stången komma ner i typ navelhöjd och tryck uppåt igen
 
Den här är faktiskt en av mina favoriter, jag får bra kontakt !
Lite samma princip som om du gör en armhävning med tight hand-i-sättning!
 
 
Yes mina vänner ge gäddhänget en match nu!
 
 
//PIllan


Nikki, Rudolf och resten av renarna....

 
 
Titta där hänger visst Rudolf och väntar på juliga kuliga äventyr!
 
 
 
 
Lördag och ett tyst hus
 
Vaknade vid 07-tiden och låg och drog mej en stund. Svälja....känna på hals-status (kanske lite bättre) och sedan tassa upp för frukost.
 
 
Sessan jamar vid dörren så jag öppnar men så fort hon kliver ut kryper hon ihop, burrar upp sig och börjar nästan morra! Förstår direkt att "The Intruder" hennes ärkefiende är under våran bro.
Får in Sessan och ska sedan snabbt hämta vatten för att skrämma bort inkräktaren men ser då genom fönstret att den tar till flykten in under ett av våra uthus på gården.
 
Jag slänger snabbt på mej träningsskor och i morgonrocken sätter jag fart efter.... (synd att ni inte råkade passera vårt hus vid 08-snåret i morse... ;) sliter upp dörren till den gamla vedboden och hinner se svansen då den smiter ut genom springorna. Jag hinner i alla fall "föra lite liv" så den förhoppningsvis blev lite skrämd?!
Trött på att den ska hänga intill vårat hus och till och med stå på altanen och reta Sessan genom de stora glasdörrarna!!
 
 
Nåja ett litet problem i en stor värld....!
 
 
 
 
 
 
 
Min pappa var och gjorde en ögonoperation igår.
 
Ni vet dom typ suger ut linsen och sätter dit en konstgjord..?! Uaaaky freeaky men samtidigt helt otroligt! Det verkar ha gått bra och förhoppningsvis repar det sig och han behöver inte mer glasögon eller linser. Har vänner som gjort detta och de ångrar det inte en sekund! Själv är jag ytterst tveksam, ögonen känns som ett himla känsligt organ...
 
 
I alla fall då papi låg på operation sprang väl min mami runt i affärer och hem kom hon med dessa fina jul-outfits till Nikki!
Alltså hur söta är inte sådana jultröjor med lite ful-snygga mönster. Älskar denna i klarröd färg och en lite ullig Rudolf med paljett-horn och julgranskulor! Blir perfekt både till kjol och byxor.
Även den något mer diskreta stickade klänningen i marint med resten av renflocken är helt underbar!
 
Båda hittade hon på Kappahl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om en stund kommer mina föräldrar hit och vi ska gå på "Konstrunda", väldigt kulturella :)
 
Nä men det är utställningar av lokala konstnärer på olika platser i kommunen och till och med i min lilla by! Här dukas det även upp till Afternoon Tea i den gamla skolan och där ska vi givetvis göra ett stop!
 
Sedan blir det att styra kosan mot jobbet för min del...
 
 
//PIllan


Fredagsfrukost och sämre dagsform

 
 
 
Jag serverar mej själv lite extra boost denna fredagsmorgon. Färskpressad apelsinjuice, äggröra med keso och paprika, passionsfrukter och en kopp kaffe
 
 
 
 
 
Morning på er
 
Tråkigt nog har jag sedan igår råkat svälja en halv meter taggtråd och försökte sedan trycka ned den med ett helt ark grovt sandpapper... gick inge vidare!
 
Min hals är out of control just nu men det lite märkliga är att jag i övrigt knappt har några förkylnins-symtom?! Lite lite ont i kroppen men knappt märkbart...
Däremot vill jag typ hela tiden dricka nåt varmt eller suga på en stark tablett. Det irriterar nåt fruktansvärt i min hals och nu ska jag verkligen låta detta verka ut och vara helt lugn!
 
Har fortfarande väldigt färskt i minnet hur mitt förra november såg ut... KLICK
 
 
 
 
 
Ja i går kom  Nikki hem efter sin lilla minisemester med mina föräldrar. Hon var sprudlande glad, så det var väl för väl.
Idag försöker jag dock muta henne med hemmamys, film, kanske nåt gott att äta osv, allt för att jag bara ska kunna softa!
 
 
 
Filippa verkar ha det helt amazing där nere i alperna! Kolla @lolloochflippson på Instagram
 
Strålande sol och härlig skidåkning. Dessutom hade hon bara gott att säga om sina nya pjäxor, de gjorde tydligen svängarna ännu bättre (hur nu det går till...) säger mamman som fortfarande skulle ha åkt på sina gamla Nordica-pjäxor om det inte var så att dom sprack...!!
Nåväl, hoppas dom fortsatt har tur med vädret och att ingen skadar sig...! Dom stannar en vecka till
 
 
 
 
Nu får ni ha en fin fredag med kommande dubbelhelg och allt
 
//PIllan


Sånt som får dej att undra....!

 
Pillan i ett skyltfönster... lättklädd i en konstig pose... det är verkligen sånt som kan få en att undra!?
 
 
 
 
 
 
Hej vänner
 
Jag har stora problem med överföringen av bilder från kameran in i computtern, skrutt prutt... Jag ogillar verkligen sådant, men så snart jag fixat detta kommer färskare bilder
Men varför då inte passa på med en riktig TBT i form av denna bild....
 
 
Tja vad säger man om denna egentligen?!
 
 
Bilden har flera år på nacken men den är faktiskt (hur skumt det än må låta...) ett vinnande bildrag i en skylt-tävling för underklädes-märket Triumph!
 
Ulrika, Sandra och jag iklädda märkets dåvarande aktuella kollektion uppflugna i ett skyltfönster, i typ yogapositioner vann alltså en tävling med den här bilden, hur konstigt?!  :)
 
 
 
Ha en skön torsdag
 
 
//PIllan


Nu börjar det....

 
Detta är verkligen min största last den här tiden på året!
 
 
 
 
 
 
Det går inte att hålla emot längre, bring on the glögg och pepparkakor nu!!
Har man dessutom en bit krämig St Agur så kan knappast något gå fel....
Nästan kriminellt gott om ni frågar mej! Det bästa med advent och jul är verkligen smak och doft.
 
Jag älskar kryddiga dofter och har gärna en uppsjö med hyacinter och doftljus som luktar kanel och fikon... Glöggen ska helst drickas en liten kopp varje dag och en svag doft av saffran får gärna sprida sig i köket.
All In bara!
 
 
Nu ska jag dock laga en veggie middag som ska njutas i min ensamhet, jo för nu är även A bortrest... Sedan blir det aerobics för hela slanten innan jag landar i soffan med just glögg, några goda ostar och ett par pepparkakor!
 
Jabbadabbadooo.....
 
 
 
 
 
Lillördag var det visst och jag är dessutom ledig torsdag och fredag. va sa ni nu då, helgmys på en onsdag!
 
 
 
//PIllan


1 November och OK dagsform

 
 
Jo visst känns det att kroppen fick jobba igår men det hör till!
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Nyss avslutat min arbetsdag och pussat Nikki lite extra då hon åkte med mina föräldrar till fjällvärlden. Gissar att dom kommer att möta snöfall när dom närmar sig slutmålet för här har vi bara kallt, blött och grått... Så trist väder!
 
 
Jag var ju och kände på kroppen i gymmet igår. Lade upp ett pass där jag involverade stora delar av kroppen, dels för att jag inte tränat styrka på en vecka och dels för att jag ville känna om något "tog emot". Me det kändes helt OK och så även dagsformen så här dagen efter!
 
 
Därför ska jag på´t igen i kväll men har inte riktigt bestämt mej ännu för vad jag ska utöva... Tisdagar är ju annars vigda åt egna aerobics-klassen men den här veckan har jag bytt så det passet blir i morgon.
Kanske tänkte gå på Body Attack, men det är eventuellt lite väl "våldsamt" då jag inte är 100% frisk.... Ska i alla fall köra Body Balance som är skönt och lagomt jobbigt och troligtvis blir det lite lätt jogg på löpbandet innan!
 
 
 
 
 
Magträning med hjälp av TRX-band är väldigt effektivt om du nu skulle ha missat att prova!
Bara att stå här eller på armbågar i planka eller köra lite med raka ben ut och inåt under tiden eller som jag gör här (fast det inte framgår av bilden) en sk fällkniv. Alltså trycker upp rumpan i luften och sakta sakta sänker mej nedåt till denna positionen igen!
 
 
 
 
Vet ni vad, nu är det alldeles tyst i huset och jag ska faktiskt ta och sätta mej en stund i soffan...kolla om det är nån realitysåpa att glutta på... bläddra i nån tidning OCH dricka lite glögg :)
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se