Äntligen - bara att nöta nu!

 
 
YES looki looki vad som hamnat i min dörröppning!
 
 
 
 
 
 
Har tänkt så länge nu att jag ska köpa ett eget litet "räck" att nöta chins och pull ups i och nu äntligen kom jag till skott! Har satt den i vårt sovrum i öppningen till min lilla wic så det ska vara lätt att hänga sig där på morgonen eller innan sänggående på kvällen!
 
Både chins och pull ups är en riktig färskvara så jag vill gärna underhålla dem några gånger i veckan! Inte alltid jag får in dem i mina ordinarie gym-pass så det passar perfekt att kunna riva av några hemma då andan faller på!
 
 
Jag har även köpt till ett gummiband med ganska lätt motstånd då jag inte klarar särskilt många utan och vill gärna kunna nöta på i 7-10 åt gången.
 
Dörrtrapets hittar ni här KLICK
Gummiband kan ni beställa här KLICK
 
 
 
 
Kanske kanske att även A kan svinga sig i några pull ups om vi har tur..... fast det sitter nog långt inne!? Mer träningsmotvillig människa är svår att hitta.... :/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki vet då exakt hur man gör i en sådan och tillbringar mycket tid just här. Morfar har också en så hon brukar köra med honom med! 
 
Det är en tillfredsställande känsla med övningar då man klarar att lyfta sin egen kroppsvikt och eftersom du kan variera greppen så får du en bra genomkörare av överkroppen. Självklart är detta en riktigt tung övning och jag rekommenderar att ni absolut investerar även i ett band att använda till en början!
 
Man kan även hoppa upp och hålla emot på tillbaka vägen men som sagt skönt att kunna dra sin vikt hela vägen upp!
 
 
 
 
 
Ha nu en fin onsdag
 
 
//PIllan


Sött men utan socker

 
Dröm-gott till bananpannkakorna!
 
 
 
 
 
Hej svejs
 
Nyss hemkommen från en skön pw i solen! Jag åkte med A och Nikki i morse och prommenerade sedan hemåt igen. Det tog prick 45 minuter så det blev en alldeles lagom start på den här dagen. Nu blev jag dock lite frusen så jag ska hoppa in i en varm dusch innan jag tar tag i tisdagen "på riktigt"
 
 
Nu när hösten liksom är på G så är jag också mer sugen på lite matigare alternativ till frukost, som tex bananpannkakor! Ni vet att jag är en periodare då det kommer till frukost och efter en sommar med mest kvarg på morgonen går jag nu över till pannkakor ett tag.
 
 
Jag har en riktig hung-up på lönnsirap men då det absolut inte är någon hit att äta pga att det är just sirap/socker... så är det inget som jag äter mer än då jag typ är i USA (vart 20:de år alltså... ;)
 
Tills nu!! Har nämligen hittat denna helt fri från socker, fett ja helt enkelt no calories från Walden Farms och den smakar exakt som riktig lönnsirap!! Alltså slurp vad gott
Helst hade jag ju daskat på en rejäl klick med extrasaltat smör på pannkakan också men där går gränsen endast vid tanken....vart 20:de år även med den cravingen!
 
Den här godingen är köpt hos Gymgrossisten och du finner den här KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
I kväll ska jag på en utbildning på mitt tränings-ställe. Det är en utbildning i puls träning. Har gått sådana tidigare men man kan aldrig få för mycket kunskap och allt inom träning utvecklas ju ständigt så säkert får jag lära mej något nytt! Blir kul att träffa de övriga instruktörerna också då vi mest springer förbi varandra mellan klasserna...!
 
 
 
Nu kör vi tisdag
 
//PIllan


Ny vecka, nya tag

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja då var det måndag och en ny vecka har precis rullat igång. Det "galnaste" är väl att det även blir en ny månad, september - höstmånad....!
 
Vi har dock årets roligaste golftävling på lördag och jag kände att jag bara måste spela/träna lite inför denna så hela (lilla) familjen drog iväg i går förmiddags. Med oss hade vi våra vapendragare Nicke och Carina som vi även tävlar med på lördag.
Nikki var såklart också med och vi startade med lite slag på ranchen.
Nikki är lite sur för hon inte kan slå lika långt som oss.... men vi försöker peppa henne att bara hon tränar så slår hon snart mamma i alla fall ;) Nästa år ska hon få börja i träningsgrupp och det ser hon redan fram emot.
 
 
Spelet gick hyffsat med tanke på att jag inte alls spelat nåt sedan golfveckan.... Det stora bekymret just nu är min vänsterarm. Har nog inte skrivit så mycket om det här inne men armen har krånglat hela sommaren. Utsidan av överarmen, liksom i muskelfästet mellan axel och triceps. Jag kan inte göra en bredare armhävning, inga axelpressar över huvudet - inga ytterlägen liksom.... Därför kände jag mej även begränsad just i golfen!
Har tagit kontakt med min kiropraktor och vi ska titta på den nu i veckan. Kan vara en inflammation typ slemsäckarna som sitter i muskelfästen men det kan ju även sitta fast i ryggen. Vi får se....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här morgonen har startat med att Nikki åkte med A ner till skolan och jag har nu helt plötsligt "egentid" som det så fint kallas. Nu när mini börjat skolan blir det vissa dagar mycket tid för mej själv. Ovant då jag ofta har med mej Nikki då jag tränar!
Jag tog tillfället i akt och startade med en skön PW och nu blir det lite rensning av kökslådor... Usch trist göra men nu har jag tid och ingen som pockar på uppmärksamhet!
 
 
Ha nu en fin start på den här veckan
 
 
//PIllan


Dukar för vinklubb

 
 
 
 
God morgon på er
 
 
 
 
 
Äntligen har vinden mjnat för huuuu vilken storm vi hade hela dagen igår! Här ute på gården ser det förfärligt ut med löv, barr och grenar överallt. Studsmattan ligger som ett plockepinn långt ner mot vattnet och alla blommor har blåst sönder....
Jag gillar verkligen inte blåst!!
I går var det nog extra tydligt vilket avlångt land vi lever i med tanke på vädret ni i södra Sverige har haft de senaste dagarna!
Idag skiner dock solen och det är helt vindstilla så eventuellt tar vi en golfrunda idag. Nikki har dock en tråkig hosta men frisk luft gör nog inte saken värre?! Vi har golfbil så hon kan sitta och softa i den...
 
 
 
Igår kväll dukade jag för mina fina tjejer i vinklubben!
Med tanke på vädret så blev det en lite höstig variant av blommor och färger. Temat på middagen var dock italienskt och till förrätt bjöds dom på olika meloner med parmaskinka och pesto.
Huvudrätten en paj med salami, mozarella, basilika oliver och den ska ni absolut få recept på framöver för den är verkligen god!
Efterrätten var en typ cheesecake i glas med mascarpone, citron och blåbär
 
 
 
Vi hade en mysig kväll men vi bröt upp ganska tidigt så idag är jag piggelin, skönt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag är ledig även måndag och tisdag så känns det som den här söndagen kan bli ännu lite bättre... Ingen stress och jäkt med sysslor som eventuellt ska göras utan jag kan bara ta det lugnt!
 
Kvällen bjuder antingen på utomhuspass i elljusspåret eller bio..... Livet efter dej visas och det är ett gäng från jobbet som ska gå MEN jag vet inte om jag pallar att sitta i en biosalong och hulka i ett par timmar?! Har ju läst boken och då grät jag floder.....
 
 
 
Skön söndag på er
 
 
//PIllan


Nu shottar vi igen!

 
 
Skål hörrni det är ju fredag!
 
 
 
Om ni inte redan gjort det är det hög tid att börja med en shot till frukost igen. Har inte tagit någon alls i sommar men nu är det dags igen. Recept på dessa starka vitaminbomber har jag gett er tidigare och ni hittar det här KLICK I länken hittar ni även en smoothie som inte går av för hackor!
 
C-vitamin i massor behövs nu när mini drar hem massa elaka baciller.... jag går ut och river av några nävar med svarta vinbär och proppar in i munnen och så äter vi grape frukt - massor med grape! De är så himla goda
Kaffet innehåller också fina antioxidanter och surdegsmackan den är bara god :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Katalogerna har högsäsong och det dimper ner nya i brevlådan varje dag nu. Här är det senaste IKEA bibeln och MIO som pockar på uppmärksamhet. Mycket fint och visst börjar det kännas att man vill mysa till det med lite nya kuddar och filtar nu när mörkret gör sig mer och mer påminnt!
 
 
 
Idag då jag checkar ut från jobbet har jag fyra dagars ledigt! Wiihoo liksom!!
Jag har dessutom Vinklubben att vänta i morgon och de kommer hem till mej :)
Så massor ska handlas och lagas och det ska städas och piffas. Vill ju att det ska vara tip top då mina fina vänner kommer på besök!
 
 
 
 
Ha nu en riktigt fin fredag
 
 
 
//PIllan


Kittad för minusgrader

 
Nikki är redo för minusgrader i ny overall!
 
 
 
 
 
En dag i skolan hann det gå innan förkylningsbacillerna gjorde entré....EN dag!!? Jamen det är ju helt otroligt... Nikki ropade i morse att hon var så täppt i näsan att hon inte kunde sova längre och efter skolan idag har hon bara legat och slappat framför tv:n. Får se hur hon mår i morgon men jag hoppas det bara är en vanlig "bonnförkylning" !
 
 
Vi har i alla fall passat på att uppdatera vintergarderoben lite nu när Ellos hade 25 % på bankläder plus fri frakt!
 
Här hittar ni erbjudandet KLICK in och fynda vettja
 
Det blev i alla fall en ljus rosa overall med stjärnor på. Reflexer och fuskpäls plus förstärkning på knän och rumpa. Sedan ska vi leta en täckdress som kan passa även i skidbacken. Tycker det brukar vara ganska svårt att hitta något som faller oss båda i smaken.... Har ni sett några snygga skid dressar, så tipsa gärna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I kväll tar vi det bara lugnt och skippar träning. Jag känner mej dessutom lite seg i kroppen efter ganska många pass senaste tiden. Ägnar kvällen åt tvätt, strykning och lite fix med mej själv. Fötter och händer behöver piffas upp och även ansiktet behöver lite love and caring... så spa-kväll here I Come!
 
 
 
 
 
//PIllan


Tur som en tok

 
 
 
Lyx lyx lyx
 
För några veckor sedan var jag med i en tävling på Instagram som gulliga Linda - yummiefood (med mitt absoluta favoritkonto då det kommer till matbilder)  ordnat i samarbete med Smakbox!! Yummiefood finns också som blogg, in och kolla för massor med inspo KLICK
 
I alla fulla fall så gick jag och vann en box och idag plingade det till i mobilen att paketet fanns att hämta på ICA!!
 
 
 
Alltså en låda full med både nya spännande produkter och några gamla godingar! Dessa lådor kan man prenumerera på och få varannan månad eller varför inte ge bort en prenumeration! Jag skulle verkligen uppskatta en sådan present!
 
Här kan du läsa mer om företaget KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett receptblad medföljer med lite olika tips på vad man kan hitta på med de olika produkterna. Jag ska snarast testa bananbrödet och självklart dricka en kopp mörkrostad böna till :)
Rotsaks-chipsen sätter jag i mej på en "grisblink" och dessa sköljer jag ner med äppelmusten :)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax slänga upp benen på sofflocket och kolla på Carina Berg som visst ska hänga med Persbrant ikväll!
 
 
 
 
//PIllan


Letar efter inspirationen

 
 
 
God morgon måndag
 
 
Jag har riktigt svårt att hitta tillbaka in i mina rutiner efter sommaren känner jag.... När jag väl är inne i rutinerna finns en "trygghet" och jag vet att jag där också hittar inspiration till mycket, bland annat bloggen. Just nu är jag inte riktigt där....!
 
 
 
 
Men nu i helgen har vi alltså kört ner Filippa till Falun igen och fixat med hennes lägenhet. Hon har fått två nya rumskamrater och nu är dom tre tjejer som ska samsas... ;) Tidigare har ju Fillan bott ihop med två killar så vi får se hur det blir nu. En av tjejerna känner Fillan sedan tidigare då dom går i samma klass men har olika idrotter, plus en ny tjej som också är alpinist som börjar första året.
 
Så här på hemmaplan blir det mer "som vanligt" nu med bara ett barn i huset... ja det låter kanske konstigt men jag har faktiskt vant mej med att Filippa inte bor hemma längre!
 
I morgon startar ju ävens Nikkis skoltid och då tror jag att vi kommer att "hamna i fas" med rutiner då alla ska iväg på oika håll. Mini är så spänd och längtar som en tok efter skolan!
 
 
 
Ha en fin start på veckan så ska jag försöka rycka upp mej och börja leverera som vanligt snart igen!
 
 
//PIllan
 


Enklast möjligast

 
I det enkla bor det....goda!
 
 
 
 
 
Fredagen är kommen och jag är ledig, lite långledig i tre dagar. Men det passar mej fint eftersom i morgon bitti åker jag,Filippa och hennes pappa till Falun för termin nr 2 av gymnasietiden.
Det är nämligen förälrarmöte där i morgon. De har våra föräldra-träffar på helger eftersom de flesta eleverna kommer från andra orter i Sverige.
 
De har fått nya tränare inför kommande läsår och dessa ska vi såklart få träffa nu.
Filippa har haft kontakt med fystränaren under sommaren och det verkar funka fint.
Dock har hon haft en del hårda törnar rent fysiskt i sommar....
 
 
 
Minns ni i början av sommaren då vi skulle ut på vår första löprunda tillsammans, då hon stukade sin fot rejält... Här kan ni läsa KLICK
I slutet av juli åkte hon på en rejäl halsfluss med 10 dagars penicillinkur och i onsdags.... Då var hon med och lirade fotboll med ortens damlag (fotboll är en j*vla skitsport rent skademässigt, men det glömmer vi ikväll på finalen ;)
 
Filippa kolliderar med målvakten, hennes fot vrids och målvakten sätter sig på den!! Fillan hör hur det kraschar till och sedan faller hon ihop... De kyler och lindar snabbt och hon blir hemskjutsad.
Hon skriker, gråter och svettas.... i nästan två timmar innan jag tillkallar en vän som är ambulanssjukvårdare! Det går då inte ens att nudda hennes vrist utan att hon vrider sig i smärta..?!
Eventuellt har ett ledband smällt av så det blir att åka till akuten (10 mil bort..)
 
 
Hon ska få magnetröntgen men väl där inträffar också två traffikolyckor och personalen har såklart fullt upp! Filippa blir hemskickad och lovas röntgen följande morgon...
Hon är hemma vid 02.30, jag somnar vid 03 och kliver upp 05 för att åka och jobba... :/ Klockan 07 hämtar jag henne (har fått komp från jobbet) och vi kommer in på röntgen vid 9-tiden
 
Efter ytterligare en timma kommer läkaren och meddelar att inga frakturer!!! TACK
Ligamentskador men dessa är ju självläkande och hon kan träna så fort hon är smärtfri igen!!!
 
Tack tack tack nu håller vi tummar och tår att hon har fått sin del av elände va...!
 
 
 
 
 
 
Ja här i bloggen vet ni att jag blandar friskt mellan träningstips, nyttiga matval och lite gotti uppblandat med vin.... Detta har pågått i drygt 6 års tid och jag fortsätter i samma anda!
Idag är det fredag och det kräver en god och lättsam dessert!
 
Varva hallon, blåbär och grädde i glas och toppa med passionsfrukt!
 
Simple and so good!
 
 
 
I kväll fiskar vi kräftor här nedanför huset. Tyvärr är vädret riktigt dåligt men en eld vid vindskyddet och lite korvgrillning ska vi nog kunna ordna mellan vittjning av burarna!
 
 
 
//PIllan


Svettfest på typ en kvart!

 
 
 
Korta effektiva träningspass är precis vad jag längtar efter vissa dagar!
 
 
 
 
 
Lyssnar ofta på Träningspodden med Jessica Almenäs och Lofsan. Senaste avsnittet tipsade Jessica om ett väldigt tidseffektivt pass innehållande både flås och styrka. Dom döpte det till Almenäspokalen och om ni kikar på den taggen på Instagram får ni upp massor med svettiga trötta tjejer!
 
Jag bestämde mej snabbt att testa passet här hemma på gräsmattan och visst blev det en riktig svettfest, trots att den bara tog 15-20 minuter att genomföra!
 
 
 
 
Du ska köra 6 varv utan uppehåll av följande
 
6 burpees
10 armhävningar
20 squats/benböj
200 meter sprint/till slut mer spring....
 
 
 6 varv alltså och INTE stanna!
 
 
 
Det går bra i och med att det är så pass få repetitioner av varje övning och man byter direkt till någon annan muskel så man hinner återhämta sig. Första och andra sprinten klarar man/jag med högt tempo men sedan.... sprintar åtminstonde inte jag längre.
Kämpar att hålla uppe tempot!
 
Efter samtliga varv hade jag hög puls och var genomsvettig, men så snabbt det gick, Toppen!!
 
 
 
 
 
 
 
 Pust och flås nu var jag trött!
 
 
 
 
Prova gärna om du har ont om tid.... herregud 20 minuter har man tid med!
 
 
 
 
 
 
Lycka till
 
//PIllan


Snack o´clock a´la PIllan

 
 
 
Tack, tack , tack för att solen skiner när jag vaknar!
 
 
 
 
Vilken superspännande kväll i tv-soffan det blev i går!! Hejja fotbolls tjejer och fortsätt kämpa nu på fredag! En till medalj har Sverige lyckats bärga och frågan är nu bara vilket valör den får.... På fredag sitter jag bänkad!
 
 
Jag som körde terminens första klass i går var dessutom sugen på nåt gotti efteråt och nu ska ni få se mina nyttiga snacks-favoriter!
 
 
 
I dryckesväg kokosvatten med annanas-smak, alla dagar, älskar dessa
Kokoschips som är saltade - ganska stora bitar av ren kokos som är en aning saltade, gotti
Proteinchips..... med smaken salt&vinäger.... alltså jag verkligen ogillade den smaken i unga år då man köpte fel utomlands men nu... love it!
Dessa chips har högt protein - och fiberinnehåll med god smak och passar bra som ett litet snack sådär på en tisdag.... ;)
 
 
 
PS. När jag "fläskar på" och går all in på snacks...riktiga snacks ser listan ut så här...
 
Pepsi Max - älskar Pepsi Max!
OLW dill&gräslökschips
Stor skål med dipp som jag gör själv, gräddfil med diverse kryddor
Cheeze crunchys, proppar munnen full
Saltlakrits, gärna fyllda karameller med salmiakpulver, salt, salt, salt!
 
 
 
Ni förstår att mina snacks-kvällar måste fördelas lite mellan dessa två alternativ va??!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa nyttiga alternativ finns att köpa lite varstanns men just dessa beställde jag hos Gymgrossisten KLICK
 
Mina onyttiga alternativ tror jag ni hittar till själv.... he he
 
 
 
 
 
Ha en härlig onsdag
 
//PIllan


Borg bär läxorna....

 
 
 
Nikkis hjälpreda hänger redo att packas inför skolstart!
 
 
 
 
God kväll på er
 
Här har vardagen kickat igång för nästan samtliga i familjen. A har börjat jobba idag efter sju veckors ledighet och Nikki hade premiär heldag på fritids. Den enda som är fortsatt ledig är Filippa. Henne skjutsar vi ner till Falun nu kommande helg och skolan drar igång nästa vecka!
 
 
 
När man ska börja nollan eller förskolan som det kanske heter korrekt måste man såklart investera i en ryggsäck. Det är mycket som ska hängas på kroken i skolan. Regnkläder, vantar, mössor, extra kläder och eventuellt kanske någon läxbok så småningom ska följa med hem efter skoldagen!
Vi gick på en snabb väsk-jakt för ett tag sedan och visst där fanns långa rader med väskor .... många med glitter, bling OCH såklart stora tryck med Frost, Dora, Spiderman, Minioner osv osv.... Kände bara NEJ kan jag försöka avstyra detta nu?!
 
 
Såg ganska snabbt dessa enkla och snygga ryggor från Björn Borg och vi kunde ganska lätt? avstyra Disney i utbyte mot gamla "burken" Borg :)
Ryggsäcken var lagom stor och med flera fack inuti . Färgen så fin i mild rosa ton ja nästan lite ljungfärg. Inget blaffigt tryck utan lite text bara!
 
 
Alla nöjda alla glada
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ikväll har jag varit iväg på ett spinningpass. Så skönt då det som vanligt blev en riktig svett-fest! Härligt att få köra slut på kroppen efter arbetsdag framför datorn...
I morgon kör mina klasser igång och det är dags att plocka fram rätta dans-feelingen för lite svängigt aerobics. Härligt ska det bli och jag hoppas deltagarna är peppade för ännu en termin med mej!
 
 
 
Nu soffan och andra grymma atleter
 
 
//PIllan


Den bilden!

 
 
 
När jag hade hämtat Filippa igår vid 20-tiden så var solen på väg att retirera med en fantastiskt orange/röd himmel... Men väl hemma fick vi se ren magi!
 
Dubbla regnbågar som precis omgav vårt hus och jag var tvungen att snabbt använda mobilen för att fota. Använde panorama-funktionen för att få med hela bilden och där satt den!!
 
 
 
Ha en skön söndag
 
//PIllan


Typisk fredagsmat.....

 
Fredag och kanske fredagsmys på G framåt kvällen....
 
 
 
 
 
 
 
Nu skriker jag snart som den där killen som snurrade runt i sociala medier efter att Sverige åkt ur fotbolls EM... -Jag orkar inte, orkar inte!!
Fatta att min kollega som bor lite mer "på höjden" skrapade bilrutan i morse....!?
Jag orkar inte
 
Så otroligt tacksam att jag hade juni semester
Stackare (kollegor) som väntat hela sommaren på sin ledighet och nu måste plågas med kallblåst och regn. Augusti du står inte högt i kurs alltså....
 
Jag är otroligt låg just nu, finnar poppar upp, humöret är i botten jag mår blä helt enkelt.... Höst-depp i första halvan av augusti känns inte bra, inte bra alls
Svårt att styra upp ur sådana svackor... men det kommer bättre dagar, dock inte idag....
 
 
 
 
 
 Ljus jag måste ladda huset fullt med ljus nu....
En liten glimt av hopp inför mörka kuriga höstkvällar, ljus - gärna med doft!
 
 
 
 
 
Att få äta chips till middag är också lite positivt.... (egentligen inte alls men...)
 
 
Tacogratäng
 
500 gr färs stekt i tacokrydda
hackad paprika röd och orange
150 gr philadelphiaost
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost (gärna cheddar)
hackade tomater & jalapeños
 
Lägg hackade paprikor tillsammans med tacofärsen i en ugnsfast form
Rör ihop Philadelphia med creme fraiche och ost
Bred röran ovanpå färsen
Strö över tomater och jalapeños
In i ugn ca 15 minuter på 225 grader
 
Ät med sallad och nachos!
 
 
 
 
Önskar dej en fin fredag
 
//PIllan


Sommaren är kort...

 
 
Tänk så snabbt den där härliga ljusa varma tiden passerar....
 
 
 
 
Morning på er
 
Alltså hur snabbt kom hösten... i år igen?!
Full storm ute i går och idag ska det tydligen bli runt 10 grader och regn, bara regn. Om ändå sommaren var lika lång som vintern och tvärtom liksom. Jag är så mycket sommar-människa och har ett litet stygn av ångest i mitt bröst nu.
 
 
Vi ska i alla fall pigga upp den här dagen med en trip till Sundsvall för biobesök och restaurang! Hela familia ska åka iväg och vi ska se Husdjurens hemliga liv som vi tror alla kan tycka vara rolig!
Ladda upp med mycket popcorn och läsk och kura inne i en biosalong blir perfekt eftermiddags- fördriv!
Någon som sett filmen redan?
 
 
 
 
Ha en mysig dag
 
//PIllan


Guld till kvällgott

 
Skogens guld, rätt ner i stekpannan!
 
 
 
 
Ja ett riktigt lyxigt kvällsfika fick vi till igår
Från Dalarna hade A med sig ett gäng guldgula kantareller och allra godast är att smörsteka dem och tillsätta några droppar grädde
Dessa av njöt vi på varsin toast och det var så himla gott!!
 
 
Hamnade i tv-soffan med dessa mackor och där gick herrarnas final i gymnastik. Men herregud vad är dessa övermänniskor gjorda av...??! Det är ju inte så ofta man/jag ser gymnastik på tv:n utan det blir väl så här vart fjärde år på OS och kanske någon glimt från nåt VM men här snackar vi fysiska fenomen!
Kan väl inte finnas några idrottare som är mer vältränade än dessa.
 
Superduperstarka men samtidigt grymt smidiga, viga och SÅ spänstiga. Allt i ett dynamitpaket liksom
 
Jag blev seriöst andfådd då dom gjorde sina program i ringarna! Herregud prova själva att bara hänga i ringarna med raka armar (start till dips) utan att få minsta rörelse.....Eller så kan vi snacka muscle ups som dessa förmodligen lärde sig vid 6-års ålder.
Jag är beredd att knäböja och slicka marken inför dessa atleter ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tycker dock det är lite trist att de mesta av OS sänds på nätterna för jag är ju så himla trött och orkar inte ställa klockan för att titta... Man missar mycket prestationer och får helt enkelt se mycket på eftersändningarna.
Det roliga med OS tycker jag är just sporter som jag aldrig ser på annars.
 
 
Mina egna sportsliga prestationer har jag senaste veckan fått utföra på egen hand eftersom Filippa åkte på halsfluss. Förra veckan blev verkligen en dålig träningsvecka även för min del men nu hoppas jag vara på G igen!
 
Lördag hoppade jag in i gymmet och körde ett hederligt styrkepass för rygg och biceps.
Söndag startade med pw på morgonen och styrke-pass utomhus på kvällen.
Måndag fick återigen bli styrketräning med fria vikter för axlar och armar plus att jag körde intervaller på löpbandet.
Nu planerar jag att köra på i detta tempo med 5-6 pass i veckan och snart drar höstschema med egna klasser igång!
 
 
 
Ha en fin dag
 
 
//PIllan


Dags för fritids

 
 
 
 
Fröken börjar på fritids idag
 
 
 
 
 
En lite pirrig Nikki som jag väckte i morse. Hon kom i alla fall i säng i ganska bra tid kvällen före men har blivit en riktig sjusovare i sommar....
Hon blev ganska blyg på plats på fritids men hon hade flera av sina kompisar som också hade sin första dag där. Vi lämnade henne för att vara ensam i drygt en timma och i morgon blir det en lite längre stund. Fritids och skolan är i samma lokal så då hon börjar skolan om ett par veckor har hon hunnit vänja sig vid miljön så det går nog också bra!
 
Nu är det jobb-tajm för mej så vi ses i morgon
 
 
 
//PIllan
 


Spontandrink en solig afton

 
 
 
 
Sköna soliga söndag, härligt att träffas
 
 
 
 
Ja men gårdagen blev ju inte tokig alls så här med facit i hand! De där grå och trista försvann efter bara några timmar och lämnade en härlig sol och ljummen kväll efter sig. Ja när mörkret föll var det ju inte så varmt men innan!
 
Bestämde lite hastigt att en vännina som också var hemma solokvist skulle ta en cykeltur till mej för spontanmiddag. Då hon som sagt cyklade (8km) och det var varmt ute tänkte jag att hon säkerligen var törstig och kanske sugen på en drink vid ankomst....
Nu hör till saken att jag alltid innan sommaren fantiserar om goda drinkar jag ska dricka under kommande varma veckor.... men hur ska jag kunna det när mitt "barskåp" altid är i princip tomt!? Samma visa varje år och jag är verkligen ingen sprit-människa om ni förstår vad jag menar. Vin...vin är det som oftast dricks då jag ska festa till lite.
 
Meen jag har en favorit likör som nästan alltid har en plats i det där tomma skåpet och visst fanns det en flaska att ta till igår!
Likör 43 eller Quarenta y tres som den heter på spanska! Jag älskar den här likören med smak av vanilj. Den passar lika bra i mjölk eller kaffe-drinkar som i läsk.
 
Igår plockade jag lite fina hallon som jag mosade med likören,  på med många isbitar och fyllde upp med sprite som hade smak av mynta.
 
Gott och läskande som jag ville!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag skiner som sagt solen och jag ska strax bege mig på en skön pw-runda. Länge sedan jag gjorde det nu... har såklat blivit några mil på golfbanan i sommar men att få snöra på sig skor och plugga in pod i öronen och bara njuta... det blir det strax!
 
 
Annars så kommer resten av familen hem och ikväll bara måste vi försöka få Nikki i säng i tid! I morgon börjar inskolning på fritids och det får vara slut på sena kvällar!
 
 
 
//PIllan


Lördagsbabbel

 
 
 
Lördag med regntunga skyar
Jag tittar bland sommarens foton och hittar den här ljuvliga sommarbuketten!
 
 
 
 
Ja det har verkligen varit en helt ljuvlig sommar med tanke på hur många soliga dagar vi fått och att man hade fjolårets trista kalla väder i färskt minne...
Nu tycker jag dock att augusti inte har "rockat igång" riktigt som jag hade hoppats och idag har vi en hopplöst trist grå dag ute! Känner hur regnet nästan slår ner i huvudet på mej och jag blir bara trött. Men jag ska tvinga igång mej och försöka få lite gjort inomhus idag.
 
 
 
Igår hade vi som jag skrev tidigare golftävling med arbetskamraterna. Det blev verkligen jättelyckat! Tur med vädret också för strax innan start tror jag hela himlen öppnade sig men det gav med sig och höll uppe hela rundan.
Jag gick med chefen och han bjöd på jordgubbar och bubbel, så en mycket trevlig boll :)
Vi kom två och var rätt så nöjda med prestationen!
 
 
 
Efteråt anslöt fler kollegor occh det blev middag, musikquiz och partaj tills en buss kom och hämtade oss strax efter 22-tiden. Skönt att komma hem "i tid" jag var mer än nöjd då kan jag säga.... Vissa ville absolut inte avsluta utan det tjatades friskt om efterfester och drinkar.... Tack förnuftet för att du aldrig gav vika :)
 
 
 
 
Filippa som ju insjuknade i raketfart tidigare i veckan och efter diverse provtagningar här på vårdcentralen sedan skickades till akuten, har nu sakta börjat "bli människa " igen! Väl på akuten togs fler prover och visst var det halsfluss hon har! Någon streptokock bacill som de inte kunde upptäcka här på vårdcentralen tydligen...
Nu blir det antibiotika ett tag och föhoppningsvis är hon på banan i slutet av kommande vecka! Varken jag eller mina barn har ätit många penicilin-kurer i vårt liv  (allergiska mot de flesta)  så därför brukar de göra susen ganska direkt! 
 
 
Nu ska jag försöka komma igång här
 
 
//PIllan


Sommarmiddag i lusthuset

 
 
Här i det gulliga lilla lusthuset intog vi Middagsklubbens sommarmiddag
 
 
 
 
 
Fredag och en arbetsvecka har snart passerat, skönt!
 
I eftermiddag ska alla som spelar golf på min arbetsplats köra en väldigt prestigefull tävling och sedan tar vi gemensam middag med flera icke spelande kollegor. Det ska verkligen bli roligt och vi har blivit indelade i fyra olika lag. Hur detta gick får ni veta i morgon...
 
 
 
 
Nu får ni ta del av Middagsklubbens senaste träff då det stod sommarmiddag på menyn.
Så himla mysigt i värdparets lilla lusthus där vi satt tills mörkret föll och vi drog oss i till boningshuset. Det blir verkligen mörkt fort nu om kvällarna och jag är verkligen tacksam att juni var varm så jag hann njuta av ljuset!
 
 
Till förrätt serverades en coleslaw på fänkål och till detta filodegsrullar med ansjovis fyllning SÅ.HIMLA.GOTT
Låter lite tveksamt men det var en fantastisk förrätt
 
 
Huvudrätten var grillade lammracks, grillad fläskfilé, potatisrosor, rödlöksmarmelad, rosmarinsmör och fetaostsallad. Yum yummie.
Smakerna verkligen smälte samman i gommen
 
 
Ingen komplett middag utan nåt sött och till dessert serverades en tårta på nötmaräng med chokladgrädde, jordgubbar och hallon.... Say no more
 
 
 
 
Om ni har Instagram så rekommenderar jag att ni kollar in @herrbirging för en rolig filmsnutt där jag är med :) Vi finns även med tidigare i hans flöde på just selfie-temat...!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas ni alla får en fin fredag och att solen kanske skiner på oss idag
 
 
 
//PIllan


Mango boost

 
 
Nu när sjukbaciller börjat härja hemma hos oss gäller det att verkligen boosta kroppen och proppa den full med naturligt "bekämpningsmedel"
Nu kör jag mango, massor med mango! Så gott och så nyttigt
 
 
 
 
 
Mango innehåller gott om fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter
Läste även om en studie från Texas där man upptäckt att mango innehåller en polyfenol som kallas pyrogallol. Den visade sig kunna hejda tillväxten av bröstcancer hos möss. Polyfenoler är små  växtkemikalier som redan i tidigare studier visat sig ha anticancereffekter utan skadliga biverkningar. Forskarna tror att en kost rik på pyrogallol kan förhindra utvecklingen av till exempel bröstcancer.
 
Mango är också rika på fibrer och kan hjälpa dig med trög och förstoppad mage. Enzymerna i mangon hjälper till med matsmältningen - mer näring ut i kroppen!
Huden gillar näringsämnena i mangon och den kan även användas i rengörings-syfte av just huden.  Frukten kan användas på huden för att rengöra porer och hindra finnar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min smoothie innehåller både färsk och frusen mango
En rejäl bit ingefära
Ett par msk vaniljkvarg för smak, mer mättnadskänsla och protein
Valfri mjölk, jag hade havremjölk
 
 
 
 
 
 
Slurpar i mig både till kvällsmål och frukost!
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll mina vänner är det dags för trevligheter...igen!
Älskar sommar, älskar vänner och älskar fest
Middagsklubben ska sammanstråla och jag ser fram emot att sitta vid dukat bord och bli serverad en trerätters middag!
 
Jag får gå ensam ikväll för A och Nikki packade in sig i bilen och drog söderut igår. För dem väntar kräftfiske hos farmor och farfar.
Men jag ska nog klara av detta på egen hand ;)
 
 
 
 
//PIllan


Sjukstuga.... & lite inspiration

 
Lillördag och tråkigt nog sjukstuga......
 
 
 
Jo Filippa insjuknade rejält efter måndagens träningspass. Hon sa innan att hon kände av halsen och jag påpekade att antingen "tränar vi bort det" eller så blommar det ut. Det bidde det senare... med råge!
 
I morse kom hon upp redan vid 07-tiden (varningsklockorna skriker...) och bara grät för hon hade så ont i hals och öron. Jag tittade ner i halsen och jo nog var den svullet allt! Ringde vårdcentralen och fick en snabb tid.
Herregud stackarn orkade knappt ta sig ut i bilen....feber på dryga 39 grader, kallsvettandes och yr.
 
De gjorde diverse undersökningar och prover och hon ska tillbaka även i morgon för fler provtagningar.... Så nu ligger hon bara nedbäddad och jag korsar mina fingrar och hoppas att ingen i övriga familjen blivit smittad.... :(
 
 
 
  
 
 
 

Samtliga bilder är från Pinterest och samtliga bilder får mitt hjärta att ta ett extra skutt.
 
 
 
 
Ta nu hand om dej
 
 
 
//PIllan


Vilken komplimang!

 
 
 
Hälsan själv
 
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Idag var det inte många grader som visades på termometern nyss när jag tittade.... 7,6 grader!? Är det ens sommar om det är under 10 grader, ja meteorologiskt  (stavas...)  alltså? Tveksamt och simskolan är inte slut ännu så mini får allt hoppa i vattnet om några timmar och bara bita ihop!
I går jobbade jag så A var med henne och nu har hon minsann knåpat ihop fyra märken som hon stolt visade mej 
 
 
 
 
 
 
Nu till överskriften
Tror det var i början av sommaren som jag fick en kommentar som verkligen gjorde mej glad
Den löd - Du ser ut som hälsan själv!
 
 
 
 
Det är nog för min del den absolut bästa kommentaren jag kan få gällande mitt utseende
För visst kan man beundra och kommentera någons vackra ögon eller att någon är riktigt snygg men det är ju en slump eller en gåva att man begåvats med just detta.....
 
Att personifiera "hälsan" visar väl att man jobbat hårt för just detta... eller? Jag tar det i alla fall så och blev väldigt glad. Jag tänker alltså på hur jag tar hand om mej själv och jag har förstått att min kropp är min borg.
 
Den här kroppen har jag blivit tilldelad och jag vårdar och stärker den för att hålla i många år! Visst ibland "misshandlar" jag den med alldeles för mycket chips... och vin.... och andra tveksamma intag men i det stora hela visar och vårdar jag den med respekt!
 
Jag har heller aldrig gått på någon diet eller bantat utan hellre då ätit med måtta och gjort några extra träningspass då jag känt mej lite fluffig.... Jag vet att jag har fått en ganska lång kropp men skulle jag ha ätit fel hela livet och inte tränat skulle den aldrig ha varit välmående och stark!
 
 
 
 
Nu har vi ju aldrig en aning om vad som försigår på insidan av kroppen och det går nästan inte en dag utan att jag tänker på den där jäkla piss-sjukdomen som börjar på c.... Men jag vill verkligen utnyttja min rätt till att göra så mycket som möjligt för att eventuellt motverka dumma livshotande sjukdomar från att slå rot i min kropp!
 
 
Du ser ut som hälsan själv
 
Tack!
 
 
 
 
 
För övrigt är jag väldigt förtjust i blått på sommaren och denna outfit var verkligen Pillan style!
Top från HM och shorts Gina Tricot
 
Jag är dessutom barnsligt förtjust i prickar, volanger och rosetter vilket säkerligen någon har åsikter om man ska bära vid min ålder... Men som jag skrivit tidigare så struntar jag i det och klär mej i det jag tycker är fint och jag gillade verkligen Åhlens kampanj i vintras om att ålder inte har med kläder att göra!
Alla gör som dom vill och det gäller även när det kommer till din kropp och hälsan... alla (nästan) har ett val!
 
 
 
 
 
//PIllan


Trädgårdsguld

 
 
 
God morgon augusti, måndag och jobbet!
 
 
 
 
Ja då var det slut på lediga dagar, strandhäng och nattsudd för den här gången då.... Lite vemodigt att börja jobba igen men jag har verkligen haft så fantastiskt fina dagar som jag jag tänka tillbaka på! Dessutom är hela augusti en sommarmånad och även om jag jobbar har jag massor att se fram emot!
 
 
 
Bästa bästa just nu är att trippa ut i morgonrocken och plocka solvarma hallon i trädgården! Lyx lyx lyx
Man är ju van vin dom frusna hallonen (som transporterats runt halva världen innan dom når mej....) så att få pimpa yougurten med dessa "pin-färska" är top notch!!
 
Dessutom finns det massor med hallon i år, så nu blir det att plocka och fylla frysen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här veckan kommer fokus av träningen att återgå till lite mer fysisk ansträngning...golf är kul men mest jobbigt för psyket ;)
 
Ikväll ska jag riva av ett riktigt svettigt spinning-pass och även toppa med lite core. Core är grunden till "allt" .Man är aldrig starkare än den svagaste länken (som oftast är kärnan, mage, rumpa, rygg...)
 
 
 
 
Ha en toppen-start på sommarens sista månad
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se