Orolig för min pälskling

 
 
 
 
 
Idag säger jag Grattis på namnsdagen alla Pernillor och Petronellor och alltså även till mej själv!
 
Sista maj ... kan ni förstå att i morgon är det enligt kalendern sommar!!
Jag är ledig idag och jag tar med min mami på en "plant-turne´" ja vi ska shoppa upp oss på blommor helt enkelt.
 
 
 
Den här överskriften är desto tråkigare.... det är nåt knas med min älskade Sessan. Hon som i vanliga fall är ett riktigt matvrak har sedan i helgen bara ätit små små tuggor och verkar allmänt deppig.... Vid några tillfällen har hon gått och lagt sig under våran säng och det gör hon då hon inte mår så bra. Hon matvägrar inte helt men från att äta gigantiska mängder så får hon bara i sig en bråkdel. Hon rör sig obehindrat - springer och hoppar helt normalt och jag har känt igenom kroppen utan protester.
Men hon är sig inte lik
 
Jag kom på att det är länge sedan jag avmaskade henne så jag fick i henne nästan en hel tablett (hoppas jag) igår. Har även fått en tid hos veterinären i morgon och dom ville kolla tänder plus ta blodprov. Det känns bra så kanske dom kan hitta vad som är felet.
 
Hatar när djur blir sjuka för dom jag ju inte tala om vad det är.... Hon är väldigt gosig och även det är ju katter bra på, dom liksom kamofluerar att dom mår dåligt med lite extra kurrande.
 
Har även en tanke att det kan vara hennes ärkefiende som gjort något med henne.... Den där jäkla katten som trakasserar henne jämt och ständigt. Sessan går fortfarande ut (just nu ligger hon på stigen nere mot vattnet) men hon är inte så "på" vid dörren som hon annars är på morgonen.
 
 
 
Hoppas hoppas att det inte är något allvarligt
 
 
//PIllan
 
 


Kickstart på veckan

 
 
Mina tjejer
Jag är så himla glad och tacksam att de båda gillar att hänga med sin mami i gymmet och att det är något vi kan göra alla tre tillsammans. Självklart kör inte Nikki samma övningar som oss utan hon kör sitt eget lite mer akrobat-inspirerade race.! Men all rörelse är bra rörelse!!
 
 
 
 
 
 
 
Måndag och ny vecka
 
Jag har kickat igång min vecka med tidigt pass i gymmet. Dock helt själv då dessa bilder är sedan förra helgen. Jag har inte gymmat med vikter på några dagar nu så det kändes rejält då jag både körde ben/rumpa och axlar/biceps. Svetten riktigt rann till slut vilket var så "gött"
 
 
 
Solen skiner men temperaturen har gjort ett rejält skutt neråt... Jag låg ändå en stund efter träningen här på altanen och lyssnade på en podd som lite nedvarvning, vilket var riktigt skönt!
Men i går fick vi verkligen smaka på sommarvärmen även här hos oss och vi var ute och fixade mest hela dagen. Nikki körde vattenkrig (att vatten är så kul...) jag fixade med städning av altanen och så slog vi lite golf-bollar däremellan. 
 
 
 
 
Hurtiga tjejer som är mina <3
 
 
 
 
 
 
Nu ska det bli lite lunch här för mej och sedan är det dags att pallra sig iväg till jobbet så vi ses i morgon
 
 
//PIllan


Rosa mamma-bukett

 
 
En bukett i rosa och vitt med små minirosor och luktärtor.... kan inte bli mer Pillan än så!!
 
 
 
 
 
 
 
Ja idag är det alla härliga mammors dag, hipp hipp hurra för oss!
 
Redan igår eftermidag då jag kom hem från födelsedagsfirandet stod det ett blombud på våran bro . En bukett precis som jag gillar den och ett kort från A, Filippa och Nikki såklart.
 
Min sambo är bortrest i helgen och därför kom uppvaktning redan igår och perfekt för då hann jag njuta av de fina blommorna under lördagskvällen också.
Vi dukade upp lite goda ostar och plock, slötittade på en gammal Jönssonligan-film och jag kan inte sluta förundras över att det visas så mycket dåligt på en lördag på tv:n..?!
 
Jo visst det var ett program med Björn Skifs som säkert var värt att se men mina två döttrar var knappast av den åsikten... Äsch jag blr så less så jag lägger mej vid 22 precis som vilken vardag som helst! Skönare att krypa ned i sängen och läsa en bok istället helt enkelt.
Hade vi haft varmt och skönt skulle vi såklart suttit ute och njutit av natur och djur som finns rakt utanför altanen men som sagt den där värmen har inte riktigt nått oss...
 
Hoppas hoppas det spricker upp idag så vi kan sola en stund!
 
 
 
 
 
 
 
Då det är Morsdag så har jag och min mami bestämt att min pappa minsann ska få bjuda ut oss på restaurang i eftermiddag! Det blir så himla skönt att slippa tänka på middag en firar-dag som denna och istället bara slå sig ner och njuta av dukat bord!
 
Ja osså har jag tänkt att jag och mamsen ska fira riktigt big time i och med att vi drar in de stora stålarna på Elitloppet senare idag.... eh tja kanske ...inte....men man vet ju aldrig :) !!
 
 
 
 
Ha nu en riktigt skön söndag 
 
 
//PIllan


Kalaslördag hos Sigge

 

Piraten Nikki på väg till maskeradparty tidigare idag

 

 

 

Ja idag styrde vi kosan nordväst och hamnade till slut på Frösön hos Sigge som fyllt 7 år tidigare i maj. Det bjöds på maskeradpartaj och Nikki ville vara en pirat.

Perfekt för det är ändå rätt så lätt att fixa. Hon sov med flätor som sedan borstades och tuperades, det tatuerades på armarna, klipptes lite i byxbenen och en scarf på huvudet, Voilà klar!

 

 Här har vi inte haft speciellt varmt och då vi även åkte flera mil nordväst till vinter-staden nr 1 (Östersund) där vinden aldrig tycks mojna och snön ligger kvar på fjälltopparna så kan jag lova att någon högsommar-värme kändes tämligen avlägsen.... Få nästan dåndimpen av alla uppdateringar från er lite längre söderut i landet :( 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagskillen själv som bjöd på hamburgare med tillbehör samt massor av maräng-swiss, chokladbollar och popcorn!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nikki som bara kände Sigge på kalaset var somvanligt ganska blyg och sitter lite på avstånd och beskådar de andra barnen. Hon har dock blivit mycket mer framåt sedan hon började i skolan!

 

 

Nu ska vi mysa framför tv:n resten av kvällen

//PIllan



En kikärtsbowl

 
På min skärbräda radar jag upp finfina ingredienser som ska få utgöra en veggie-middag
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag och lillördag och dagen före helg fast mitt i veckan osv ....
 
 
För mej existerar inga klämdagar utan jag jobbar på som om inget hänt i morgon, ja trots att kristi själv väljer att flyga mot himmelen!
Även den här dagen ägnas åt jobb och då jag jobbade kväll igår så fick min aerobics-klass göra ett skutt och landa på kvällens schema istället. Ser fram emot en svettig klass och sedan ska jag ha en skön myskväll med min sambo, kanske köpa hem någon god ost och ett glas vin, jo det låter som en plan!
 
 
***********************************
 
Ni har sett dem lite varstanns senaste tiden... fyllda med smoothies, acai, poke etc... ja jag snackar bowls!
 
Ja det är ju egentligen inget annat än mat som serveras i en skål.... och det är precis vad jag bjuder på idag en kikärts-bowl. 
 
PS den går lika bra att äta på en platt tallrik ;)
 
 
 
 
 
Gillar ni kikärtor? Vissa som är ovana med bönor och ärtor kan tycka att de är lite "fadda" i smaken och kanske konsistensen är annorlunda... Jag gillar dem i vilket fall och denna vegetariska rätt passar mina smaklökar perfekt!
 
 
 
 
 

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 förp kokosgrädde
1 burk kikärtor
1 ask körsbärstomater
ett par nävar bladspenat
hackad basilika
citron
salt & peppar
 
Hacka all lök och bryn i kokosolja
Krydda med curryn och häll över kokosgrädden
I med kikärtor och smaka av med salt och peppar
Låt puttra 5 minuter
I med tomater, spenat, basilika och pressa i citron, värm till tomaterna mjuknar
 
 
 
 

Nu kan du servera detta till ris eller som jag gör "blomkålsris"
Jag bara river blomkål och lägger upp i skålen och sedan på med den varma kikärtsgrytan
M U M S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nu en fin onsdag
 
 
//PIllan


15 plus 3 hela vägen

 
 
Äntligen dags för utomhusträning på gräsmattan igen. Så lättsamt och skönt att vara på hemmaplan och inte alltid åka till gymmet
 
 
 
 
 
 
Perfekt att jag är morgonpigg för det är tydligen under dagens första timmar man kan få njuta av solen, för nu är den skymd av ett täcke med grå moln igen...
Jag klev upp med resten av familjen för gemensam frukost. När dom åkte till skola och jobb drog jag på mej joggingskorna och ut på en liten runda. Jag gick och joggade om vartannat. Ni vet vid det här laget att jag inte är någon löpare så att "gågga" passar mej perfekt!
 
 
 
Hemma efter ca 5 km var jag rejält varm och kunde direkt köra igång ett litet styrkepass på gräset.
 
Detta pass är perfekt att köra hemma och det passar bra för dej som inte brukar träna så mycket i vanliga fall. Passet går snabbt och du får en genomkörare av hela kroppen!
Puls och styrka i en skön svettig kombo
 
15 utfall/ben
3 Burpees
 
15 armhävningar
3 Burpees
 
15 knäböj
3 Burpees
 
15 upphopp
3 Burpees
 
15 ryggresningar
3 Burpees
 
15 utfall åt sidan/ben
3 Burpees
 
15 dips mot bänk
3 Burpees
 
15 mountainclimbers/ben
3 Burpees
 
15 crunches/situp
3 Burpees
 
Yes så ser passet ut och som du ser upprepar man 15 plus 3 hela vägen och dom där tre burpees känns kanske "fjuttigt" men jag lovat att dom kommer att kännas och få pulsen att slå!!
 
Lycka till
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ser ni att det fortfarande är en bit kvar att önska i naturen här....
Lite grönska har kommit men stora delar är fortfarande beige och trist... Kom igen nu värmen och grönskan!
 
 
 
Jag avslutade min träning med 20 minuters yoga på altanen och herrejisses så härligt! Nu kan tisdagen börja och jag är super-redo!!
 
 
 
 
 
//PIllan


Behind the scenes.....

 
Proteinpannkakaor med hallon och Walden Farms lönnsirap plus en rosa smarrig smoothie
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon måndag
 
Jag är just nu inne i en riktig jobb-period och efter att ha suttit på jobbet hela helgen fortsätter jag med detta fram till och med fredag...så någon kort-vecka existerar icke i min värld!
 
 
Efter jobbet igår hade jag tänkt mej ett gym-pass men efter att ha tittat ut över mina rabatter så kavlade både jag och mini upp ärmarna och gjorde en insats där istället. Rensade, klippte och gick an i nästan två timmar och himmel vad slut man blir av detta....
Hur klarar trädgårdsmästare detta jobb?! Tycker ju ändå att jag är rätt så vältränad men att krypa runt på knä och böja ryggen i konstiga vinklar gör mej helt slut!
 
 
Kan meddela att den där hockey-matchen bara var att glömma för min del, jag somnade som en stock vid 21.30... men stort Grattis till gulden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Överskriften hörrni...... 
 
Precis så här kan det se ut i utkanten av foto-scenen. Sessan har bestämt sig för att bordet där jag ska fota just då tillhör henne... Jag låter henne hållas och flyttar min tallrik längst ut på andra sidan av bordet och katten myser vidare ;)
 
 
 
 
 
 
Ha en härlig start på veckan
 
//PIllan


Tack och Hej

 
Tack och hej då för den här gången tjejer
 
 
 
 
 
Ja idag åker tjejerna tillbaka till Falun och skolan igen men kommande vecka är ju en kort-vecka så vips kanske F är tillbaka hemma igen.... Vi får väl se vad hon hittar på!
 
 
Vi hann som sagt med ett pass i gymmet i fredags morse och det blev ett TRX pass som jag styrde. Var riktigt trött och svettig efteråt och skönt att få en liten genomgång av i princip hela kroppen. TRX-banden är verkligen användbara och absolut ett redaskap jag skulle satsa på om jag körde enbart hemma-träning!
 
Passade även på att fota lite i gymmet, dels på mej och övningar för kommande blogg-inlägg men även på tjejerna som dom ville ha. Så jag ska maila dem bilderna då jag hunnit redigera.
 
 
 
Kom även på ett litet tips .... Tightsen som Filippa har på bilderna från BLACC är tydligen de bästa skönaste hon haft och jag såg att Sportamore just nu har några ur det sortimentet till rabatterat pris! Kanske man ska göra en beställning?! Klicka HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll hejjar vi fram Sverige till VM-Guld i hockey, va!!!!
 
Kom igen nu
 
 
//PIllan


Klivit på Blå tåget

 
 
 
 
Min kärlek till blått håller i sig då sommaren nalkas
 
 
 
 
Var och shoppade i går och hälften av skörden blev i olika blå nyanser, resten svart! ja den där lite tråkiga "icke-färgen" har svårt att släppa greppet även fast sommaren nu verkar nalkas.... Men som sagt hälften blått, hälften vunnet:)
 
Här ett par byxor i en superfin blå nyans och en skön stretch. Blev även en klänning och en blus i olika blå toner. Det svarta blev ett par byxor och en quiltat bomber-jacka. Allt shoppat i lokala butiken Jiges .
 
 
 
 
Ja solen började passande nog att stråla i går då vi gav oss ut på "Kultur-natten" och det blev flera sköna timmar med lokala artister, mösspåtagning och gott käk på restaurang.
Idag har vi varit och tittat på mina gamla vänner som spelade basket. Många år sedan dom spelade men jag måste säga att jag blev imponerad, de gamla takterna satt i!
 
Något som var mindre roligt och helt crazy är att tre personer drog av sina hälsenor!!! Fatta TRE personer...! Alla fick såklart åka direkt till akuten... Man kan ju undra vad mottagande läkare hade att säga om detta?!
 
Nu är det jobb som gäller för min del
 
 
 
Trevlig kväll
 
//PIllan
 


Fredagsbukett som doftar sommar

 
 
 
 
 
Fredag
 
Här hemma är vi några fler vid frukosten denna morgon, härligt!
 
Tjejerna och även vi andra tog en skön sovmorgon och efter frukost finns önskemål om träning.... Jippi vilken tur jag har, knappast något jag tackar nej till!
 
Vi satt uppe och surrade ganska länge igår kväll och mumsade på glutenfri kladdkaka. När man har finbesök får man äta lite gott ;) Kladdkaka är nämligen Filippas favorit men jag är ingen choklad-fantast men tog en liten bit. Tillsammans med syrliga hallon är det OK.
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom sommaren verkar dröja här hos mej så inhandladee jag en härligt somrig bukett med bla pion, rosor och syren och den doftar underbart. 
 
Så skir och vacker med brudslöjan
 
 
 
 
 
 
Nu vill jag bara önska dej en härlig fin fredag
 
 
//PIllan


Väntar finfrämmande!

 
Här har ni två av mina  favorittjejjer Lollo & Flippson
 
 
 
 
 
Torsdag och en ledig sådan
 
Ja jag är självklart glad att jag har en ledig dag men...MEN tusan också vad mycket åsikter jag har om vädret just nu och meteorologerna !!
I början på veckan visade dom sol över hela landet och över 20 grader varmt, nice liksom. Man börjar planera och drömma och härligt uteliv..
 
 
Nä men se då hugger dom precis vid fotknölen och levererar en karta med ett stort moln-sjok precis över mina delar av landet. Detta moln ska tydligen parkera här resten av helgen medans ni söderut och norrut ska få högsommarväder.... :( Jo då jag gläds med er... typ...
 
Men är det någon mer än jag som starkt börjar tvivla på väder-rapporteringen senaste åren?? Hallå Pohlman kom tillbaka! ;)
 
 
 
 
 
 
 
Det som i alla fall får mej på riktigt bra humör är att två härligheter kommer på besök i helgen och dom kommer med tåget redan ikväll, Lovisa och Filippa!
 
Jippi va kul
 
De ska självklart ut och roa sig i morgon kväll då vi i min ort har den årliga "Kultutnatten" med massor av festigheter. Båda tjejerna har ju fyllt 18 nu så dom får till och med gå på "lokal" om dom så önskar !
 
 
På lördag ska vi även gå och titta på flera basket-matcher då det är något slags jubileum för lokala basket-klubben och flera av mina oldies-vänner ska spela.
Jag var en sann supporter då det begav sig och konstigt nog är det flera personer som undrat om jag ska vara med och spela på lördag...?!
Jag var så ofta på matcherna så dom minns mej som en av spelarna :) ha ha där kan jag direkt demmentera med att mitt boll-sinne är så pass begränsat så jag har svårigheter att äta köttbullar....!
 
 
 
 
 
 
Bilderna är lånade från tjejernas Instagram @lolloochflippson som jag tipsat er om tidgare! In och följ om ni missat!
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen för jag har både yogat och tagit en prommenad här på morgonen
 
 
//PIllan


Alla rätt

Airy and inspiring tropical back porch with hanging chairs.:
Bild: Pinterest 
 
 
 
 
Jamen tittar inte solen äntligen fram...!
Den har jag inte sett till sedan jag landade på svensk mark igen så snälla stanna kvar nu och strunta i att släppa fram regn som dom hotar med!
 
 
 
Precis som i fjol och alla år innan dess så drömmer jag om en äkta porch i sann sydamerikansk stil. Nu är ju detta bara drömmar men jag har ju en väldigt stor altan i alla fall.
Allt i bilden ovan är rätt enligt mej, främst häng-gungorna (vill ha) och sedan palmen, bambu-lampan, det höga snedställda taket,den grönskande häcken i anslutning och de vita fladdermus fotöljerna där borta vid poolen!
 
Drömma får man
 
 
 
//PIllan


En vinst levererad

Jag är tydligen ett bevis på att det går att vinna i allehanda tävlingar på bloggar och Instagram!

Tisdag

Har precis kommit hem efter en lång dag...

Började jobba vid 06-tiden och direkt efter detta hade vi APT. Den skulle avslutas med gemensam middag men tisdag betyder ju aerobis så jag fick hoppa goda maten... Men inget jag ångrar för hej vad vi studsade och svettades efter två veckors uppehåll!! Härliga gänget

Så nu känns det lagom nice att få landa här hemma en stund innan väckarklockan ringer tidigt även i morgon...

Ja tillbaka till överskriften

Jag har ju tidigare berättat att jag vunnit allt från familjefotograferingar till väskor, mobil och kläder Lucky me liksom :)

Senaste är en hel platta med ett helt nytt (för mej) mineralvatten som heter Donat MG. Jag lyssnar varje vecka på Träningspodden med Lofsan och Jessica och följer dem även på Instagram. Där var för en tid sedan en tävling där man skulle ge sitt bästa tips för utomhusträning. Jag skrev nåt om att mina bästa tips är att använda mej av Nikki. Hon agerar ju både PT och extra vikt då jag sommartränar på gräsmattan. Detta tips gick tydligen hem för under tiden jag var i Spanien så hade alltså en hel pall me dryck levererats till mej !

Donat MG är rikare än någon annan mineraldryck på bla magnesium

Magnesium gör dig mindre trött, ger en bättre balans för kroppens elektrolyter, stärker muskler och nervsystemet liksom skelett och tänder.

Man känner direkt att smaken är lite annorlunda mot en "vanligt" bubbelvatten, det är liksom lite salt och väldigt bubbligt! Jag tycker det smakar riktigt bra

Donat Mg har en även 

gynnsam effekt på matsmältningen

Det som utmärker naturligt mineralvatten är att det redan vid källan motsvarar alla hygieniska och bakteriologiska krav som ställs på ett mineralvatten. Vattnets renhet beror på de stora djup mineralvattnet är hämtat ifrån.

Passande nog så var Jessica på senaste numret av Topphälsa som dök upp i brevlådan!

Vill du läsa mer om Donat MG så klicka

HÄR

Drycker inporteras av Vitamin Well

Nu ska jag landa i soffan och titta på favoriten Biggest Looser

//PIllan



Förstår att det kan kännas jobbigt

 
 
Tillbaka i gymmet i morse efter två sköna och rätt så slappa semesterveckor
 
 
 
 
 
Ja då var det måndag igen och det mesta ska nu återgå till normala nivåer i mitt liv igen!
 
 
Frukost med fullkornsbröd, yougurt med nötter och bär
Lunch blev omelett med champinjoner
Middag blir en sallad med tonfiskröra
 
 
 
Tillbaka till min normala träningsdos...vilket kan vara riktigt motigt till en början!
Under semestern har jag ju golfat, yogat några korta stunder och prommenerat men ingen riktig fysisk ansträngning alls egentligen. Aldrig låtit musklerna utmanas och pulsen höjas
 
Kan absolut förstå icke tränande personer som gruvar sig och tycker att allt bara känns jobbigt. Först och främst att bara ta sig till gymmet och sedan på plats anstränga sig mycket mer än vad man är van.
Jag har ju trots allt en väldigt låg tröskel att kliva över för att komma dit, jag vet ju hur bra jag kommer att må efteråt. Plus att bara jag fått snurr på passen igen så vill jag liksom inte sluta.
 
Har dock hört någonstans att alla människor har inte förmågan att uppleva det där endorfin-ruset.... Känner faktiskt personligen ett par personer som givit träningen flera chanser men aldrig tyckt att det ger någon kick. Vet ej om det är på det här viset eller om dessa personer eventuellt kanske redan innan har bestämt sig för att träning är inget för mej, det kan väl inte vara sådär kul som vissa säger. Kanske det blir som en psykisk block som inte släpper fram endorfinerna?!
 
Nåväl jag känner mej nu efteråt mycket nöjd då jag blev ganska svettig och trött och nu kan hålla en tumme att jag får vara frisk och snart är inne i min normala tränings-dos igen!
 
 
 
 
 
Jag körde marklyft, chins, bicepscurl, explosiva upphopp med stång, sumo-squats med kettlebell och axel flyes
 
Lite av varje med andra ord
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i berget av strykning som sakta byggs upp innan jag styr kosan mot jobbet igen!
 
 
 
//PIllan
 


Till dukat bord, Vårmiddag!

 
 
Vi är på hemmaplan igen och vad kunde passa bättre än att få komma till dukat bord och få avsluta sina semesterveckor med en Middagsbjudning!
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja vi landade på Arlanda kl 00.30 inatt..... Det första jag gjorde var att kolla Aftonbladet hur det gått för Sverige i Eurovision ;) Femteplats var väl helt OK, eller hur!?
Sedan ut i kylan och sätta oss i bilen för att ratta typ 50 mil norrut....
Vi hade en "flyktväg" att om vi blev för trötta ta in på Scandic i Gävle men vi kände oss ok och tryckte i oss skagenbaguett och kaffe där vid 02-tiden.... (nu börjar vardagen och en normal kosthållning igen)
 
A körde och jag försökte hålla igång ett samtal för att underlätta. Att det i princip var ljust hela tiden gjorde färden enklare och 05.30 svängde vi in på våran gård i morse. Då blev det språngmarch rätt i säng och vi sov så gott fram till 10-tiden.
 
 
Sedan har dagen gått åt till tvätt och fix plus att fylla upp kylskåp och skafferi.
 
Men middag behövde vi alltså inte tänka på då vi sedan länge hade Middagsklubben inbokad för vårmiddag hemma hos Irene och Torbjörn!
 
 
 
 
Och vilken middag...!
 
Vi startade med rökt hjort-filé med päroncarpaccio med balsamico, valnötter och ruccola, så gott
 
 
 
 
 
Till varmrätt serverades en potatisgratäng med både röd lök och vitlök toppad med löjrom, dill och pepparrrot.
Därtill sparris med cesardressing, marinerad fänkål, grillad lax och tonfisk
 
Say no moore liksom!!!
 
 
 
 
 
Efterrätten kom inte med på foto.... men det var en gudomlig vaniljglass med en chokladfondant med nutella och havssalt på hallonspegel.
 
Min mage står just nu i fyra hörn och jag kan knappt andas.....
 
 
 
Två sådana här lurviga snyggingar hjälpte till med underhållingen, vilka ullbollar
 
 
 
Lika glad och ömsesidig blev återföreningen med Sessan då vi sågs igen idag. Jag har faktiskt saknat vår fina kisse och hon har dessutom fyllt hela 10 år medan vi var utomlands. Men mina föräldrar firade henne med fläskfilé !
 
 
 
Nu ska jag hänga en tvätt och sedan blir det hopp ner i bingen för i morgon väntar skola, träning och jobb igen
 
 
 
//PIllan


Tack för den här gången, Spanien!

 
 
Sista härliga kvällen i värmen framför lägenheten som varit vår bostad senaste dagarna!
 
 
 
 
 
 
God morgon lördag
 
 
Idag har vi några timmar kvar att njuta av solen och värmen här i Spanien men sedan är det bara att sätta sig på flyget norrut igen.
Så himla bra beslut det var att boka om och stanna fem extra dagar för vi har verkligen njutit och haft det så lungt och skönt.
Nu är man laddad med ny energi och kan gå tillbaka till jobbet på måndag med lätta steg!
 
 
 
Är ni sugen på en trip till Spanien och letar efter boende så kan man faktiskt hyra just precis den här lägenheten. Klicka HÄR för länk och info
 
 
 
 
 
Nu ses vi nästa gång hemma i Sverige och ha en riktigt bra helg
 
 
 
 
//PIllan


Familjedag på golfbanan

 
Nikki fick till några riktigt fina svingar på rangen innan vi gick ut och spelade
 
 
 
 
 
 
Ja igår var det golf som gällde igen och den här gången åkte vi hela familjen (minus Fillan såklart som är hemma och pluggar...) Banan var A:s favorit  nämligen Las Ramblas.
 
Väldigt svår bana med smala passager, djupa raviner med små platåer som bollen helst ska landa på... absolut ingen bana för mej som är nybörjare och efter 4-5 hål var jag mer än uppgiven...
Usch vad dåligt det gick och till slut bara lät jag det vara och räknade varken slag eller poäng utan bara "härdade ut" !
 
A däremot spelade som vanligt bra och var nöjd! Nikki spelar inte på bana utan får ibland lägga upp några bollar på fairway och slå lite då hon är med oss. I sommar ska hon förhoppningsvis börja i lite golf-skola!
 
 
 
 
 
Svårt att få till dimensioner och avstånd men här är det en brant ravin som ligger emellan fairway och green med flaggan.
 
 
 
 
 
 
Hela stora familjen anka var också på plats och gillade chipsen som Nikki bjöd dem på och har ni sett den ursöta lilla ankungen....
 
 
 
 
 
 
Jamen söt-döden..... gullefjun <3
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi vår näst sista dag här i värmen men just nu är det mulet.... få helt enkelt se om det spricker upp eller om vi ska göra någon utflykt idag!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Siesta i skuggan

 
Bästa törstsläckaren enligt mej är iskallt kokosvatten. Så gott och läskande
 
 
 
 
 
 
Mina rapporter blir en aning upprepande just nu då vi inte gör speciellt mycket mer än att sola, bada och äta. Latar oss så mycket som möjligt och är väldigt glada då vi ser vädret hemma i Sverige. Ja glada att vi slipper just snö i maj och istället får njuta av grönska och värme. Förhoppningsvis tar vi dessutom med oss solen hem på söndag om man får tro väderrapporterna! Fingers crossed
 
 
 
Efter många timmar i solen kände jag mej överhettad och drog mej tillbaka till en av lägenhetens balkonger för en liten siesta. Ni som "känner mej" vet att jag inte kan få nog av kokos så jag passade på att läska mej med kokosvatten och snacksa på kokos-chips.
Bläddrade i Tara och sprayade skönaste fukt-sprayen från Avene i mitt solbrända ansikte mellan varven. Avänder alltid 30 spf i ansiktet (ja på hela överkroppen) men är ändå  så brun som jag kan bli. Jag har ganska lätt att bli solbrun och efter dryga veckan är jag nöjd, nu hoppas jag man kan underhålla denna färg.
 
Fukt fukt fukt är det som gäller
 
 
 
 
 
 
 
 
Avène Thermal Spring Water fuktspray är gjort av thermalvatten med lugnande, mjukgörande egenskaper. Svalkar skönt på huden . Sprayen är rik på silica, mineraler och spårämnen bl.a. zink, koppar, selen och järn. Ger omedelbar och effektiv lindring
 
 
 
 
Nere i poolen pågår en ständig aktivitet från Nikki som dyker efter grejjor på botten
 
 
 
 
 
 
 
Ja så här lunkar det förhoppningsvis på några dagar till innan vi styr kosan norrut igen!
 
 
 
 
Ha det så bra
 
 
//PIllan


Location Torrevieja

 
 
Här är våran bostad närmaste dagarna och nu har vi verkligen kommit in i semster-mood
 
 
 
 
 
 
 
Ja visst har vi haft semester förra veckan också men nu är det bara vi tre och vi har det verkligen soft. Inga tider att passa inga måsten ...bara vi tre!
 
Jag softar i solstolen med podd i öronen, Nikki dyker i poolen och A smyger runt och sippar på en cerveza ;)
Lägenheten är jättefin och det verkar som det bara är gäster i ett par - tre stycken av dom sammanlagt 10 lägenheterna. 
 
Vi har varit en sväng ner till stranden och kollat läget. Nikki ville leta lite snäckor och känna på vattnet. Jag är faktiskt väldigt bekväm av mej och stannar helst vid huset nu känner jag.... Så nice att bara gå från terassen tre steg rakt ner i poolen eller kunna gå in och ta en kaffe etc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har nyss ätit en gigantsik paella då A var sugen på detta och jag fick helt enkelt offra mej (då det bara kan beställas för minst 2) jag är ingen paella-fantast dock och fick truga i mej .... nu är jag så mätt av allt ris, kyckling och räkor.
 
 
Eurovision står just nu på i bakgrunden och som tur var så startade Robin så det är fritt fram att somna då man vill nu, hi hi! Trött tröttare om kvällarna här nere, men det är ju det som är semster, att få vila och sova precis då man känner för det!
 
 
 
 
 
//PIllan


Vi Stannar!!

YES

Eftersom vi sett alla uppdateringar på vädret hemma och ändå har semester  resten av veckan så bestämde vi oss för att boka om flyget tills på lördag kväll istället för i morgon!

A:s kusin har  lägenhet i Torrevieja så vi lånar den sista dagarna och förflyttar oss i morgon 4 mil från Alicante.

Ska bli helt ljuvligt att få njuta några dagar till i solen coh Nikki är typ extas :)

Resten av gänget åker hem i morgon så nu blir det sista kvällen med gänget!

//PIllan



Resturante Terre

 
 
 
 
 
Här i Espana flyter livet på i ett skönt tempo som man lätt skulle kunna leva med..! Herregud så härligt vi har det. Fast det är klart att man måste väl ha lite "vardag" emellanåt för att uppskatta det lediga!
 
 
 
Igår drog hela gänget på 13 personer in till stan och besökte restaurang Terre
Fantastiskt bra och snyggt och perfekt service
Vi åt alla fantastiska rätter, jag själv en sallad med ekologisk svamp, palsternacka, picklade morötter och rökt knaprig persilja. Till detta ett nygräddat rustikt surdegsbröd med tomatsmör...alltså de smakerna!!
 
 
Goda drinkar fanns det massor av och här på bilden är det en Smooked Moijito. Supergod med den rökiga smaken
 
 
Avslutade med ett stort fruktfat med allt från hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär, melon etc
 
Har massor med bilder jag skulle vilja visa er men idag är nätet uruselt och det har tagit allt för lång tid av min dyrbara soltid ;) att ladda dessa bilder!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag smörja in min lekamen och slänga mej i en solstol, lovely!!
 
 
 
//PIllan


Sista tävlingsdag i dag

 
Carina och jag igår då vi var redo att ställa upp oss på förstaTee för ännu en dag på golfbanan!
 
 
 
 
God morgon
 
Idag har vi våran sista tävlings-dag då vi alla spelar och jag ska gå med Carina H och Ove som jag inte spelat med tidigare på resan.Himla kul det här då vi roterar i bollarna och man får nya spelkamrater varje runda. Men idag ska det alltså avgöras vilket lag som blir vinnarna...!
A och flera andra kommer säkert att spela fler gånger men efter dagens runda ska jag ta de sista dagarna att bara njuta vid poolen!
 
Detta är i alla fall bilder från gårdagens riktigt svettiga runda för oj oj vad varmt vi hade det. Tur vi har golfbilar så man kan lasta på riktigt mycket dricka att svalka sig med. Banan är riktigt trevlig och det enda kruxet är att de flesta hålen löper parallela med varandra så det kan bli en del spring på andra banor då bollarna går snett!
 
Rikt djurliv är det också... massvis av sköldpaddor, olika fåglar, kaniner och ett par ormar :/
 
 
 
 
 
 
A slår ut på första hål
 
 
 
 
 
Grabbarna Grus laddade inför rundan, Ove och Nicke
 
 
 
 
 
Mina medspelare Jocke och Carina har "strandat" i en bunker....
 
 
 
 
Angela kollar så att allt är med innan start
 
 
 
 
 
Nu ska jag tassa upp och klä mej innan jag väcker mini. Sedan blir det en rejäl frukost för att klara av dagens uppgift. Fingers crossed att det går riktigt bra nu!!
 
 
 
 
//PIllan


Det blev en dag vid poolen

 
 
 
 
 
 
Japp det blev en heldag vid poolen på min spel-lediga dag igår. Så himla härligt!
 
 
 
Jag, Angela, Carola, Matilda och Nikki strandade i varsin solstol, drack Sangria och bara njöt av timmarna som sakta tickade på. Ett gäng drog iväg på sevärdheter inne i Alicante och ett gäng gick ännu en 18-hålsrunda på banan.
Perfekt då man kan dela upp sig och göra lite vad som faller en in.
 
 
Vårat tjejgäng hade det otroligt soft och efter att vi spenderat många sköna timmar i solstolen tog vi en taxi till ett stort Supermercado och shoppade loss bland delikatessdiskar och vinhyllor! Att köpa Rioja-viner för 30 spänn är ju bara mer än trevligt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki bus tar tillfället i akt att köra vattenkrig med brudarna!
 
 
 
Idag snörar jag på mej golfskorna igen för en tävlingsrunda! Vi går i olika konstellationer varje runda men vi tävlar lägenhetsvis så jag Angela och A är i ett lag och efter sista rundan ska samtliga poäng räknas samman!
 
 
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


God morgon, Alicante calling

 
Nikki njuter av morgonen på väg från frukost
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Äntligen ett livstecken här på bloggen. Ja vi har gått ut stenhårt med två golfdagar på raken och då finns inte mycket tid kvar att hinna blogga, man är liksom helt slut på tidiga kvällen...
Jättefint hotell och golfbanan precis inpå knuten. Vi bara kör golfbil mellan klubbhus och lägenhet.
Nikki har haft det toppen vid poolen med Matilda och Carola och idag är även jag spel-ledig så idag blir det pool-liv hela dan! Underbart ska det bli
 
Solen strålar från en klarrblå himmel och det är runt 25 grader dagtid, lite kyligare om kvällen.
Igår kväll tog vi tre taxibilar in till stan och bänkade oss på en tapas-resaurang. Mumsigt värre och trevligt att vara ett stort gäng, så många skratt och tokiga upptåg...!
 
Golfen har varit helt OK för att vara årets första rundor, man kan inte ha för höga ambitioner.. ;)
 
 
 
 
Här ska jag spendera dagen. Detta är ett av pool-områdena och detta är liksom "våran" pool då vi bor precis här. Golfbanan är precis till vänster i bild och vårt hus i högerkanten. Så nära och smidigt!
 
 
 
 
Här har ni utslagsplats för hål 4 som alltså är precis nära våran pool. Här kan vi gå och kika på A och grabbarna som precis startat dagens runda!
 
 
 
 
 
 
Idag tar jag med kameran till poolen så bjuder jag på lite bad i morgon!
 
 
//Kram PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se