Rivstart och full gas

 
 
Undrar just när jag ska hinna bläddra i den här tidningen.... Fick i alla fall denna i förra veckan och det var en julklapp från jobbet :) Ni vet ett presentkort där man kunde välja bland en massa olika saker och jag valde en prenumeration på just Topphälsa.
 
 
 
Hej hej måndag
 
Vi kom hem sent i går kväll och eftersom A är kvar i Dalarna på möten så fick jag köra tjejerna direkt till mina föräldrar för övernattning. Jag var ju uppe och sparkade igång tuppen vid femsnåret i morse... :/
Herregud det borde vara lag på att man skulle vara ledig även på måndagen efter en veckas semester så man hinner komma i fas hemma igen, hi hi... eller hur ?!
 
Vi avslutade våran SM-vecka på allra bästa sätt då Filippa tog silver i parallell-slalomen sista dagen!!
Så fantastiskt roligt och det var så minimal marginal till gulden... Men otroligt roligt och hela den blöt-snöiga dagen blev plötsligt så full av solsken & glädje... :)
 
Jag och Nikki ska strax åka till morfar och laga middag då mormor har rest bort ett par dagar. Sedan ska bilen tvättas för besiktning i morgon.
I morgon har vi även bjudit in vårat "mini-gäng" för sedvanlig påsklunch här hemma hos oss.
 
Onsdagen viks åt utvecklingssamtal med Filippa, lite ansiktsbehandling och jobb. Sedan ska kvasten smörjas och på torsdag får jag göra ett arbetspass innan jag kan lätta mot Blåkulla.... Men måste sedan vända åter för att jobba även långfredag....
Därefter rattar jag bilen mot fjällvärlden och min mormors hus med alla släktingar på min mammas sida. En tradition som jag helst inte missar i påsk-tider!
 
Ses i morgon  //PIllan


Strålande lördag

 

Alltså man kan knappast ha det bättre en vårvinterdag, än vad vi hade igår...! Enligt mitt tycke såklart ;)
Här ser ni gårdagens slalombana och en strålande himmel
 

Min fina och duktiga Filippa som gjorde oss stolta igår!
 

En till som gör oss stolta är den här "fartdåren" ;) Nikki har blivit en riktig Skiier och räds knappt nåt längre!
 

 
Jag i målområdet myser riktigt ordentligt för det här, det gillar jag!!! SOLEEN :)
 
 
 
Vilken superduperlördag vi fick igår!
En sol som riktigt värmde men ändå kall och torr snö som åkarna gillar, så förhållanden var mycket bättre än vi vågat tro dagen innan.....
Filippa har ju inte haft någon vidare säsong hittills i år och med krascher och ur-åkningar i ryggen tappar man lätt tron på sig själv.... Men Filippa ger inte upp och i går startade hon med nummer 50 av 93.
Redan efter de första 10 åkarna var det rejält uppkört och ganska trixigt i slutet av banan... Vi rapporterade upp till start om en viss port där flera åkare hade problem.
När det var Filippas tur var jag sjukt nervös (som vanligt....) och höll andan hela vägen in i mål... Men hon fixade det så bra och låg efter första åk på plats 21!!!
De 30 första från åk 1 kör andra åk i omvänd startordning så det betyder att Filippa startade som nr 9, ett bra utgångsläge. Det är ju så små marginaler och man måste ju verkligen satsa men riskerar ju såklart samtidigt att köra ur... En balansgång på en smal tråd....
Filippa tappade två placeringar och slutade som nr 24 men jag/vi är supernöjda (Fillan lite missnöjd såklart) då vi ser till hur tidigare säsong har gått. Jag tycker hon gör det jättebra och som sagt marginalerna är så små om man är på plats 24 eller 14...!!
 
Idag väntar lagtävlingar i parallellslalom och det är ju hur kul som helst för oss i publiken att titta på ! :)
 
En sista dag under årets SM, sedan vänder vi hemåt och påskveckan står för dörren!
 
//PIllan


Paltkoma på Högis...

 

Mina fina tjejer<3
 

Ett glas rött och en rejäl köttbit = paltkoma
 
 
 
 
 
Strålande lördag!!
 
Jippi äntligen har solen behagat att visa sig och vi ser ut att få en fantastisk dag!!
Uppe med tuppen idag och det kan kanske vara så att magen är i lite "olag" efter gårdagens frosseri på "Högis"...?! Herregud så vi åt... Jag tog en rejäl bit oxfilé med svamplasagne, tryffelolja och aioli, så gott
Bordet fylldes snabbt på med entrecote, surf and turf, pommes, sallader, sparris, olika såser, vi och öl och som sagt vi åt så det var svårt att ta sig till bilen efteråt ;)
 
Nu laddar vi för en dag i slalomens tecken igen och ska hejja fram Region 2 till nya framgångar!
 
//PIllan


Snabbt fredags Hej!

 
 
Hej hopp från Sälen
Vill önska er alla en riktigt fin fredag!
Som ni ser så har snövädret fortsatt även under dagen... Tävlingarna blev framflyttade men kunde till slut genomföras. Filippa som inte haft några resultat under vinters storslalomtävlingar (uråkningar och krascher) fick därför starta o-sidad. Det vill säga bland de sista, hon hade startnr 91 av 94.... Urusla förhållanden men hon lyckades "köra upp sig" till plats 45 inför andra åket. Där gjorde hon bra ifrån sig men jag har tyvärr inte hunnit se någon resultatlista i skrivande stund men hoppas hon lyckades klättra ytterligare platser!!
Region2 (som Filippa tillhör) lyckades vinna dagens Damtävling genom en duktig Östersunds-tjej!
 
Nu ska jag slänga mej i duschen för om ett par timmar ska vi infinna oss på Högfjällshotellet för middag :)
 
//PIllan
 


Snöstorm ger innehäng...

 
 
Nikki var helnöjd att bli instängd i Kids Zone 1 timma mitt under dagen

Gick ju finfint att åka pulka även där.... ;)
 
Valle (snögubben) ja han är överallt här i Sälen och till och med A dyker upp här på bild...
 
 
Sen gick vi till Valles Värdshus för lunch och mer lek och spring
 
 
 
Hej på er
Vi åkte till backen tidigt på förmiddagen men eftersom det är fartgrenar (störtlopp igår och Super-G idag) så tävlar inte Filippa än.... Hon tränade i backen bredvid.
Men alltså vädret lämnar en hel del att önska just idag :/ Det "kräksnöar" och blåser så vi drog oss in till Experium där det mesta i aktivitetsväg inomhus finns. Nikki fick ruscha av sig rejält, jag shoppade lite och mat i magen fick vi alla tre :)
 
Senare hängde Filippa med hit till våran stuga och sedan skulle jag köra henne tillbaka dit där hon bor... Typ 1.5 mil ...
Hjälp det var som att köra i en stor skål med filmjölk och att försöka hitta en väg... Buhuuu och jag hade åkt den här vägen en gång tidigare och sedan in bland stugområden där allt ser likadant ut och knappt sikt ut genom fönstren....!
Nu har jag kommit välbehållen fram och åter och tappat upp ett stort glas vin för att coola ner mej :) Gör nog inte många fler knop i eftermiddag/kväll, hihi!
 
Nu laddar vi upp för Filippas entré i årets USM i morgon med storslalom!
Inte hennes parad-gren men vi håller såklart tummarna för en bra placering och inga urkörningar!!! Fingers crossed!!
 
Trevlig kväll //PIllan
 


Våffeldagen och nya "fjäll"

 
 
 
Äter ni våfflor dagen till ära??
Vi äter ett gäng till lunch idag,  med en god fruktsallad och vispad grädde, mums ;)
 
 
Ja idag blir det våfflor till lunch innan det är dags att sätta oss i bilen för några timmar efter vägen...
Några inplanerade stop har vi så inte Nikki blir allt för åksjuk... Hon har faktiskt blivit bättre sedan hon fått en framåtvänd stol och det är (peppar peppar) långt emellan hon blir så dålig att hon liksom "ropar på ulrik"...!
 
Jag har själv aldrig varit i Sälen så det här ska bli riktigt skoj!
A har ju såklart vart där massor med gånger eftersom han är dalmas men för mej har det aldrig funnits anledning då jag ju har de riktiga :) fjällen på närmare avstånd!! Sälen känns som lite, ursäkta uttrycket, "Stockholms-fjäll"... vi är ju bortskämda med både Härjedals- och Jämtlandsfjällen inom 1-2 timmar bort!
Men jag tycker det ska bli riktigt skoj att prova på nåt nytt! Självklart åker både kamera och dator med så ni får uppdateringar både från backarna och runt omkring!
 
Ha det gott //PIllan


Tre i ett

 
 
Väldigt sällan jag har guldsmycken på mej, har oftast silver...
Hittade dock detta halsband och blev överförtjust! Ja det är ju inte guld guld.... utan bara guldfärgat ;)
 
 
Så himla fint med tre halsband i ett liksom! Om ni är sugna på lite nya smycket så ta en kik på deseos det var där jag hittade detta fina!
 
 
God morgon på er
 
Solen strålar men jag vaknade tyvärr med lite huvudvärk....
Dock inte så farligt så det inte ska vara åtgärdat med nån kopp kaffe eller i värsta fall en Treo comp!
Känner mej lite sliten i kroppen och det kan vara för att jag tränat ganska många dagar på raken nu...
Idag blir det ett härligt aerobics-pass men sedan checkar jag ut från träning på gymmet i några dagar...
Ska bara ta lite sköna promenader och nån skidsväng i bästa fall :)
 
Tips får ni på en bra sida med mycket fina smycken idag! Snabb leverans dessutom så in och kika och kanske hittar du nåt fint till påsk :)
 
//PIllan


Hjälpa våren på traven...

 
 
Jag tar på mej en rosa blus och arrangerar lite blommor i en vas..
 
 
Tänder doftljus som påminner om vårens blomning, här är en favorit från Voluspa
 

Härliga rosa ranunklar!
 
 
 
Ny vecka och sista veckan innan påskveckan drar igång! Nikki frågade mej i morse - Hur långt är det till sommaren?  Vad svarar man på det...
Först kommer påsk nästa vecka med påskharen som lämnar ägg sedan får vi nog åka slalom några gånger till innan det är maj och allt blir grönt! Sen är det inte långt kvar....
Fast det där vet man ju aldrig för ofta är ju juni så iskallt så påsk var varmare?!!
Här startar veckan men snö som faller och allt är på något sätt jämngrått... trist så jag hjälper våren på traven och klär mej i en ljusare skala och piffar inomhus så länge .
 
Ha en fin start //PIllan
 


Finbesök minsann!

 
 
Lilla Tilda var på besök igår och Nikki plockade fram finaste huvudbonaden för utlåning.... :)
 
 
Nikki är verkligen helt överförtjust i bebisar och kan inte sluta pussa, gosa och kramas...
 

Hur söta..?! Gullungarna
 
 
Jaha vaknade och kikade ut i springan av gardinen... hmmm snön har gjort comeback och våren har tryckt på paus...! Precis som det är varje år/vår så det är väl egentligen ingen nyhet för någon av oss!
 
Det blir en innedag med matlagning och kanske lite bak i stället.
Eftermiddagen ska ägnas åt yoga och jag jublar för det är nämligen två veckor sedan sist!! Inte bra...
 
Som ni ser på bilderna så hade vi finbesök igår av Kamilla och Tilda! Vi bjöd på middag och Tilda bjöd på bebisgos, win win helt enkelt :)
Vi åt kyckling, rotsaker, tsatziki och sallad, efterrätten blev helt enkelt fruktsallad med grädde!
 
Idag ska vi vinka hejdå till Filippa som åker till Sälen och SM-veckan!! Detta har vi sett fram emot och vi andra i familjen åker dit i mitten av veckan för att följa tävlingarna på plats. Ska bli så himla kul!!
 
Ses i morgon //PIllan
 


Äntligen kanske... fast med några biverkningar...!

 
 
 
 Ja snart kanske jag kan hantera telefonen med bara en hand....ja tex ta en bild med bara en hand! Detta är ett av alla mina dilemman som inte funkat hittils...
 
 
 
Fredag och jag känner mej lätt i sinnet och glad att ledigheten är runt hörnet!
Förra veckan tog jag tag i något som jag tänkt göra i typ 20 år....
Ni som känner mej vet att jag så länge jag kan minnas har skakat bra mycket mer i händerna än vad  "ni andra" gör... Alla människor skakar men de flesta så lite att det inte ens märks, så är icke fallet med mej!
Jag har egentligen inte "plågats" nämnvärt av detta genom åren men visst har det ställt till med en del missförstånd och en och annan spilld kaffekopp... ;)
När jag var yngre och var på dans och jag dansade med nån "främling" fick jag faktiskt frågan både en och två gånger om jag var upphetsad?!... -Ehh NEJ...! ASG
 
Senast när jag blev stoppad av polisen och skulle blåsa frågade den unga poliskonstapeln om jag var väldigt nervös. -Varför undrar du det, är det för att jag skakar? -Mmm jo
Ja typ så här har det varit under hela mitt liv från att jag var tonåring... och att bära kaffekoppar på fat (en i varje hand) är en utopi i min värld. Måste alltid använda båda mina händer till en sak i taget!
 
Men det är först nu på senare år som jag har börjat att irritera mej och känna en begränsning i min vardag av mitt "handikapp"
Så förra veckan sökte jag hjälp...jag gick till en läkare...utan några större förhoppningar alls om jag ska vara ärlig! Jag fick göra lite olika tester och han konstaterade att detta inte beror på någon sjukdom utan är så kallade oförklarliga skakningar.
Men samtidigt säger han att detta brukar vara ganska lätt årgärdat!...? Man medicinerar nämligen med en slags blodtrycksmedicin som är lite av en betablockerare. Det har tydligen visat sig ha en väldigt positiv effekt på den här typen av skakningar... Snacka om att jag i så fall har "plågats" i onödan i många år...
 
Nu har jag ätit i fem dagar och en av mina kollegor som dessutom inte hade en aning att jag varit till läkaren, frågade igår vad jag gjort eftersom jag inte alls skakade som jag brukar!!
-Va, syns det??! Happy happy happy
Har inte själv reflekterat innan hon sa det men nu ser jag det till och med själv :) Trodde jag skulle måsta äta lite längre innan effekten kickade in!
Dock har jag redan noterat biverkningar av att jag sedan tidigare redan har lågt blodtryck och när jag kört hårda träningspass med hög puls har mitt blodtryck gjort sig rejält påmint.... iform av yrsel och matthet.
Ska försöka vara mer observant och tänka mej för innan mina hårda klasser framöver!
 
Oj detta blev ett långt inlägg men jag ville berätta om detta då det känns som en viktig händelse i mitt liv!
 
Fin fredag //PIllan


En annan stil....

 
 
Jag har typ två garderober numera ...men bara på sommaren.....
 
 

 
Ja alltså inte fysiskt två garderober utan två helt skilda stilar av innehåll!
Dels min vanliga Pillan garderob med tunikor, tajta byxor, tunna blusar och sedan en "golf-garderob" som innehåller strikta piké-tröjor, kjolar med fickor och rutiga bomullströjor...! Helt galet eller hur ;)
Nu för tiden är det ändå inte så strikt på golfbanan men man vill ju gärna vara "korrekt" på banan , hi hi
Här är en ny tröja från Lexington,som kommer göra sig bra på banan om några månader!
 
 
 
Hej på er
I morse hade jag och mini en riktig softar-morgon! Efter frukost gick vi tillbaka till sängen och Nikki fick kamma och pilla mej i håret hur mycket hon ville (såå skööönt) hon påpekade flera gånger hur roligt det är att fixa med mitt hår och jag njöt så jag tror jag somnade till lite...!
Hon sjöng även under tiden så jag hade det riktigt bra :)
 
Nu får mini spendera kväll och natt hos mina föräldrar och då har hon fullt upp eftersom en av hennes "bästisar" bor granne. Jag börjar jobba så tidigt i morgon och vill inte dra upp henne på dagis vid 06 då det inte är nödvändigt!
 
Ikväll tittar jag på Berg & Meltzer :)
 
//PIllan
 


Mums va gott, #eatandgrow !

 
Fläskfile så mör att den nästan föll isär....
 
 
Alltså den här rätten har jag definitivt inte lagat för sista gången! Så himla god, jag typ slickade tallriken... :)
 
Fläskfilégryta
 
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk soya
  • 1 st röd chili
  • 1 hel purjolök
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 msk sambal oelek
  • riven ost
  1. Börja med att hacka upp pujolöken. Skär upp fläskfilé i strimlor. Hacka chilin fint, om ni vill ha det lite extra starkt hackar ni med kärnorna också annars plocka bort dem.
  2. Stek fläskfilé i lite smör så de får en fin yta.
  3. Lägg i purjolök och chili och låt de fräsa med tills de är mjuka.
  4. Blanda ner vatten, soya och buljongtäning och koka ett par minuter tills tärningen löst upp sig. Häll därefter i chilisås, grädde, och sambal oelek.
  5. Koka i ca fem minuter tills såsen  tjocknat lite. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer av sambal  oelek om ni vill ha mer styrka. Häll över grytan i en ugnsfast form Strö över riven ost av valfri sort och gratinera i ugn på 225 grader tills osten har fått fin färg, ca 20 min.   

          Servera med mycket sallad, lite nachos och eventuellt med ris eller pasta! Yummie!!

 
 
 
Då har vi betat av halva arbetsveckan och jag längtar till fredag då jag får en välbehövlig längre ledighet.
A har åkt på fjällresa så det är jag och tjejerna hemma. Vi tar hjälp av min mamma idag då jag jobbar kväll.
Nikki har ju sin träning på onsdagar och den vill hon inte missa ;)
Själv har jag en vilodag från träning idag och siktar på ett svettigt pass i morgon förmiddag! Vila och äta är också en viktig del i "kroppsarbetet" !!
 
Hörrni lova att testa denna fläskfilégrytan, kanske redan nu i helgen! SÅ. HIMLA. GOD.
 
//PIllan
 


Ledig tisdag

 
Vi tar frusen exotisk frukt typ mango, papaya och ananas tillsammans med en övermogen banan som ger mycket sötma och kokosmjölk, mixar länge till en fluffig nyttig smoothie!
 
 
Sharonfrukten är så himla god just nu, älskar den! Och dessa riskakor med chiafrön och havssalt är en annan favorit
 
 
Nikki smaskar med god aptit i sig detta mellanmål
 
 
 
Hej på er
Jag blev så himla glad igår då jag insåg att jag faktiskt har en dag ledigt idag, som en överraskning då jag helt glömt det!
Jag och mini har spelat spel, varit ute en lång stund och cyklat (premiär), varit på bibblan med lite lånade böcker och nu har hon kompis här hemma. Perfekt nu när dom är större och leker med sina vänner, dom sköter sig nästan helt själva och jag får lite annat gjort :)
Jag har en till premiär idag och det är att hänga ut kläder på tork, kommer att dofta fantastiskt!
 
Vi ses i morgon //PIllan


Prova Mineralsmink

 
 
 
Ett provkit med mineralsmink från Tikei
 
 
 
Måndag som börjar med tips
Alltså jag älskar mineralsmink och använder som bekant Bare Minerals sedan flera år tillbaka
Nu fick jag för någon månad sedan nys om ett för mej nytt märke som dessutom är svenskt, Tikei
 
De har superbra startkit eller provkit så man kan beställa provburkar och lätt kan hitta foundation som passar. Jag beställde ett kit med 10 olika provburkar (blandat ögonskuggor, rouge och foundation) och en mini kabuki (borste)
Eftersom jag använder ögonskugga ytterst sällan kommer dessa att räcka länge för mej ;) Men foundation använder jag så gott som dagligen och har nu hittat min favoritfärg och ska beställa en stor burk!
 
Tikei har väldigt stort utbud av färger på mineralfoundation och en bra guide med exempelvis jämnförelselista med andra märken. Så för mej som haft Bare Minerals färg Medium, kan då se vad som är mest likt denna.
Priserna är dessutom så mycket bättre hos Tikei och produkterna innehåller inte Bismuth Oxychloride (kan irritera känslig hy)
Upplever produkterna som väldigt sköna på huden och de ger en fin naturlig täckning! Ta och klicka på länken ovan och kika runt på deras hemsida!
 
Ja det var dagens lilla tips!
 
//PIllan


Jobb-ig söndag

 
 
 
 
Dagens frukost, Grekisk yougurt med hallon, blåbär, granola, nötsmör och en klick vispad grädde plus kaffe:)
 
 
Jo fast det är söndag så hade jag min klocka på ringning nu på morgonen...
Det här blir en "jobb-ig" söndag
Först ska jag åka till Filippas hemmabacke och jobba i serveringen i drygt fem timmar. Sedan gasar jag hemåt och mot mitt vanliga jobb.... Där får jag kliva av 22 ikväll... Jo det blir nog en rätt så jobbig söndag!
Men hey solen strålar och humöret på topp, kaffet i magen och jo rätt låt vann ju... det tyckte både folket och jurygrupperna!
Filippa kom på 8:de plats igår och var faktiskt nöjd (drygt 50 startande) så idag laddar hon om för en ny tävling och jag håller tummen såklart!
Nikki skickade film då hon åkte slalom hon med igår så tjejerna får njuta av sol och sport!!
 
Skön söndag till er //PIllan
 
 
 
 


Mellolördag - Grand Finale

 
 
Alltså solen.....!
 
 
Underbart doft på detta Voluspa, Prosecco Bellini...!
Inte långt kvar till påsk, äggen pryder bordet plus lilla påskliljan
 
 
 
 Ljuvliga mars-sol som verkar ha parkerat sig där på den blå himlen! Svart bord och svart bricka är dock en lite mindre bra i kombination med solljus ..... Vart tusan kommer allt damm ifrån, springer ju runt och städar dagligen :/ Ska köpa mej en sådan där struts-dunvippa så jag kan gå runt och dutta med stil framöver!
Dessutom när det är varmt dagtid så ska jag passa på att slänga upp altandörrarna på vid gavel så det blir lite "rundgång" på luften inomhus, skönt!
 
 
Lördag -  jobb, träning, middag i ensamhet och Mellofinal....
Så blir dagen och kvällen för mej
Sjukt avis på alla som får vara ute i den underbara solen men jag tror jag förlägger dagens träning ute i eftermiddag! Kanske en lätt (med betoning på lätt) löprunda och lite armhävningar och magövningar på altanen får det bli....
Sedan ska jag laga en riktigt god fläskfilégryta och öppna en liten flaska rött, som ska njutas i ensamhet... Bänkar mej framför Mellofinalen och blir kanske förvånad över vem vinnaren slutligen blir..?! Har ni nåt tips?
Jag som är/var en riktig Mello-nörd har på senare år helt lagt av mej på den fronten....
 Självklart tittar jag men min entusiasm är långt ifrån vad den varit!
 
Tror Måns vinner ikväll... tyckte hans framförande var jättecoolt ända tills jag hörde att det var ett plagiat...Synd! Låten är ok inget mer inget mindre
"Jojk-pojken" skulle jag oxå kunna tänka mej få representera Sverige och inte mej emot, men låten bara OK varken mer eller mindre
 
Inget bidrag sticker ut för att få en WOW-stämpel av mej
 
Mariette har ett snyggt nummer men låten är sisådär...
Magnus Carlsson får mej att vilja dansa dansa, men inte hela vägen till Wien...
Groupie..... Nej nej nej (det var för övrigt nåt helt annat på "min tid")
Hasse A, jo men jag trallar med, mormor oxå...
Saade, nope, inte min te-kopp
Isa har en radiohit som jag förmodligen kommer sjunga med i men glömma vem som framförde
Jaha sedan är den nån pojkgrupp, en rosahårig söt tjej, Jessica Andersson såklart och en tatuerad snubbe, gäsp.....
Det blir en kul kväll :) !!
 
//PIllan
 
 
 
 


Trevlig fredag från Nikkis krypin!

 
 
Hej säger Nikki från sitt lilla krypin.
Hennes rum var tidigare ett litet kök på våran övervåning och här var jag med farmor och lagade många middagar då jag var liten :)
 
 
 

Nikki har snyggat till sig idag... fredag och allt!
Ny kofta från HM med gudliga paljetter får tummen upp av damen. Denna köpte jag i stl 122...! Galet hon växer som en raket och är inte min lilla bebis alls längre....
 
 
Lilla "Ambjörn" som Nikki fick då hon föddes av ambulanskillarna som körde oss i raketfart, den har varit en trogen vän genom de snart fem åren som mini funnits hos oss!
 
 
 
Strålande sol och fredag, ett vinnande koncept!
Jag och Nikki är väldigt glada denna morgon för vi ska få tillbringa förmiddagen med en liten bebis :) Något som vi båda uppskattar (bebistokiga som vi är...)
Den här gången är det kompisen Alvin som fått en liten syster så nu har det laddats upp med paket av rosa kaliber kan jag lova  :)
 
Senare idag åker Nikki och A iväg till fjällen och Filippa åker till Sundsvall för kval-tävlingar så ja den här mamman blir ensam... Jag ska dock tillbringa nästan all tid på jobbet, typiskt då vädret verkar bli superbt hela helgen....
Men men så är livet.
 
Ha en härlig fredag //PIllan


Tack !

 
 
Dagens andra frukost blev äggröra på en knäckemacka, så gott! ...o enkelt ;)
 
 
 
Till det serverades en smoothie med hallon, bladspenat och kokosmjölk
 
 
Easy & Healthy, perfect combo
 
 
Jag börjar med att TACKA er som lämnade en kommentar på förra inlägget!
Det verkar som ni samtliga som svarat är nöjda med bloggen precis som den är och det är ju jättekul.
Träning och mat är det som gillas allra mest :)
 
Jag blir väldigt glad då ni blir inspirerade till att träna eller testa nya hälsosamma recept som jag tipsar om, för det är precis det jag önskar mest, att ge er en kick !
Precis som man tipsar sina vänninor/vänner om man köpt nåt snyggt eller provat typ en ny kräm så gör vi det här också i "bloggvärlden" och fler av oss får braiga tips:)
Det är den stora fördelen med bloggar enligt mej att man upptäcker nya recept eller en snygg tröja som man annars aldrig skulle ha sett....
Jag läser även bloggar där skrivaren har en mycket lyxigare och dyrare smak än mej och då blir det som att bläddra i ett riktigt lyxigt magazine, man får helt enkelt bara drömma en stund, härligt det med!
 
Då fortsätter jag i samma "Pillan-anda" och hoppas att ni hojtar till om ni vill se mer eller mindra av något framöver :) !!
 
//PIllan


Vad gillar NI??

 
Vintips och partaj, hmm det där med party händer lite för sällan bara... ;)
 
 
Min eviga jakt på "rätt" topping av bananpannkakorna :)
 
 
Få till den perfekta sammansatta middagen så lätt och så nyttigt som bara möjligt....
 
 
Träningstips i gymmet, olika övningar eller färdiga pass... Hur mina träningsveckor ser ut...
 
 
Hur håller jag motivationen uppe.... Hur skapar man enkla träningsrutiner utan gym.... 
 
 
Shopping, shopping, shopping jag tipsar om skönhetsprodukter jag gillar, nya snygga jeansen eller billiga fina kläder till barnen...
 
 
 Inredning.....är ingen inredningsbloggare men visar ibland upp vårat hem, hiss eller diss på dessa inlägg..?
 
 
 
God morgon strålande onsdag i mars
Det börjar bli svårt att klä sig när det hux flux blivit vår även i min del av landet...!
Det är en månad för tidigt och därför kan inte min hjärna riktigt greppa detta.... Jag kör på med dunjackan fast en tunn kappa skulle passa bättre! ;)
Nikkis dagisuppsättning av kläder är enorm med allt från vinteroverall, skalkläder och galonställ....
 
Nu mina bloggvänner har jag en fråga till er!
Jag undrar nämligen vad det är ni främst gillar att läsa om här på min blogg? Vad är det som får er lite extra intresserad då klickar er in här ...?
Min blogg är ju en salig blandning av väldigt mycket... Ja helt enkelt om mitt liv, vardag som fest och kommer självklart att så förbli. Men jag tycker att det är jättespännande att höra vad ni gilllar!
Om ni är flera som gillar samma sak är det lätt för mig att "rikta inläggen" lite mer så ni blir ännu nöjdare!!
 
Så snälla du, ta en liten minut och ge mej lite feedback, även ni som inte är bloggare själva, Thanx :)
 
//PIllan
 
 
 


Testar Blondinbella....

 
 
Fick hem ett gäng med lite nytt till kalufsen i förra veckan. Produkter från Löwengrips sortiment med bla ett silvershampo, balsam och en hårspray som luktar yummie, kola-fudge...!
 

Silvershampoo i den lila färgen som gör att man "tvättar bort" de gula pigmenten i håret
 
 
Har bara hunnit använda det en gång så jag kan inte ge någon närmare recension mer än att håret blir mjukt och skönt och doftar gott... ;)
 
 
 
Tisdag...redan! Eftersom jag var ledig igår så har jag liksom fortfarande måndag. Men kvällen ska självklart ägnas åt mitt aerobics-gäng :)
Hade fruktansvärt ont i ryggen igår när vi kom hem från fjällen men beslutade mej ändå att bege mej till gymmet. Värmde upp mej rejält med 30 minuters lätta intervaller på löpbandet och sedan följde 50 minuter core-träning. Så jobbigt men skönt!
Väl hemma igen tilltog ryggsmärtan ..... men i morse var det peppar peppar bättre! Tror att det är sängen i stugan som spökar och ställer till det i ryggen!
Men nu är det bara att köra på och fingers crossed att ryggen håller ihop och inte blir sämre!
 
Ja som ni ser har jag införskaffat lite nytt till knoppen.
Läst en hel del positivt om "Blondinbellas" sortiment och eftersom jag gillar att testa nya produkter så fick det bli den hår-serien denna gången! Finns lite överallt på nätet och jag beställde mitt från Nordic Feel.
 
//PIllan


Ledig lite till

 
 
Skönt att få sitta och bara relaxa efter timmar i backen
 
Varmt och skönt i bubbelbadet, här sitter jag helst då jag tycker att stora poolen är för kall ;) Är egentligen inte direkt någon badmänniska alls åtminstone inte  på badhus
 

Dom här två badmonstren får man nästan dra upp....
 

Sedan blev det ett parti schack och lite eftermiddags-häng i vinterträdgården på softa Storhogna
 
 
Mini vann tydligen ;)
 
 
Måndag men vi fortsätter med ännu en solig dag i fjällen!
Ska strax bege oss mot backen igen ( idag blir det Vemdalsskalet) och Nikki ska få fortsätta sin träning i backarna. Längtar verkligen till att hon blir riktigt duktig och kan hänga med i de flesta backarna! Lite segt att hänga i barnbacken just nu....
Jag börjar dock längta hem en aning... eller hem och hem, jag längtar efter mitt kära gym och min vanliga kost igen! Det blir liksom gärna lite upp och nedvänt då man är i fjällen....
För mycket gott och för lite muskeljobb så min rygg sa till nu i morse då jag klev upp att det är dags att lyfta lite skrot igen :)
 
Ha en fin start på veckan //PIllan


Sunny Sunday

 

Papi hjälper till innan det är dags att "slänga sig" utför pisten (barnbacken).... :)
 
 
Vi var vid backen precis vid öppning och det var helt perfekt precis som vi förutsett, knappt några åkare och solen behagade skina så fint!
 
 
Jag och mini
 

Solen i ögonen... härligt!
 
 
Nu har vi landat hemma i stugan efter en härlig dag. Som sagt var vi tidigt ute i backen och det visade sig vara ett perfekt drag... Inte bara för att det var lugnt i backen utan för att då vi skulle åka hem för att inta lunch så började det regna...?! Men innan dess hade vi några ljuvliga timmar i solen
Snacka om april-väder, sol, blåst, regn, sol, vindstilla, om vartannat...!
Just nu är det strålande sol igen och inte en vindpust och herregud så varmt det är då, plus 6 grader här uppe i fjällvärlden i början av mars, crazy!
 
Eftermiddagen spenderade vi på Storhogna men det får ni se bilder från i morgon.
 
Ha det så fint  //PIllan
 


Friday...FriYay!


 
 
Jippi äntligen fredag, Yeay!!
Idag efter jobbet packar vi in oss i bilen och sticker upp till stugan och fjällvärlden. Ska bli superskönt!
Vi tänker ta det soft under lördag med lite spa, bad och bowling och istället satsa på skidåkning söndag och måndag då alla människor "försvunnit" från backen ;)
 
Då är alla sportlovsfirare på väg hemåt och vi får förhoppningsvis mycket åktid istället för mest kötid till lift...!
Mini är som vanligt super-pepp inför skidåkningen och ännu mera då Filippas pappa levererade ett par sprillans nya pjäxor till damen igår! Hon har dessutom ett par nya skidor som hon inte hunnit testa ännu, så nu blir det åka av :)
 
Önskar er en fin fredag //PIllan


Citron/Vanilj Bollar & Lite tankar om hälsa

 
 
Undrar just hur många såna här burkar som går åt hemma hos oss per år...?!
 
 
Bara godsaker på min skärbräda redo att slängas ner i mixern för att förvandlas till goda fräscha "bollar" 
 
 
 
 
Små citroner gula...och ekologiska såklart! 
 
 
Rulla rulla liten bulla! Blanda kokos med lite citronzest till denna variant!
 
 
 
God morgon
Idag tror jag det är stor chans att den härliga solen visar sig! De har nämligen både lovat det på vädret och det var minus-grader under natten så jag tror på en strålande mars-dag!
 
Har receptat er nyttiga bollar tidigare men nu kommer en liten uppdaterad variant med fräschör av citrus :)
 
Ta ett par nävar chasew-nötter (typ 2,5 dl)
6 st urkärnade dadlar
6 st torkade aprikoser
1 tsk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
 
Ner i mixern och pressa över en halv citron
Kör till en slät massa
Forma bollar och rulla i kokos med lite citronzest
Du kan behöva ställa smeten i kylen ett tag om "smeten" är lös!
Förvara bollarna i frysen
 
Ni som följt mej här på bloggen genom åren eller känner mej privat vet att jag brinner för träning och hälsa! Jag försöker peppa människor i min närhet och vara behjälplig då jag får frågor om dessa ämnen.
Jag anser mej inte själv som extrem alls och tycker självklart att alla gör som dom själva vill!
 
Jag tycker däremot att det är bra att hälsotänket kommit mer och mer i media och att det går åt rätt håll då det gäller artiklar om typ bantning osv. Verkar som sådant mer och mer tunnas ut....?!
Men däremot vill ju människan i allmänhet ha qvick-fixes och snabba dieter men som sagt jag tycker mej skönja ett allt mer utbrett hälsotänk.
Kan däremot förstå att många människor även kan bli lite stressade över denna hälso-trend som växer sig stark men som sagt alla har ett eget val!
 
Läste dock ett väldigt intressant blogginlägg hos Annika Sjöö (läs gärna)
Jag håller med henne att om man/jag vill äta hälsosamt och träna lite mer än medelsvensson så kan det många gånger bli ifrågasatt... Men om nån äter ett par bullar till kaffet på jobbet blir det sällan några funderingar....
Att leva "syndigt" är mer accepterat än att vilja vara mer hälsosam?!
Min egen teori är att det grundar sig i ett dåligt samvete över att personen som påpekar ej själv "tar sig i kragen"... Men detta är min rent allmänna teori!
Kommentera gärna , kul att höra olika åsikter i detta "heta " ämne :)
 
//PIllan


Say Cheese, god snabbmat

 
Nikki ger ofta tummen upp för lite matigare sallader där man kan urskilja vad den innehåller. Ja så att hon ser att här är kycklingbitar, gurka, ost ...osv.
Hon gillar mest när saker inte är "ihopgeggade" något som jag däremot älskar :)
 
 
Här är min favorit cheddar! Alltså seriöst så skulle jag kunna sätta i mej en hel ost själv....
Bara sitta och skära bitar och stoppa munnen full, mums! Den här gången får den dock följa med ner i dagens sallad!
 
 
 Basen är bulgur (som alla i familjen uppskattar) kycklingfilé skuren i mindre bitar som steks i kokosolja (smakfri) och kryddas ganska starkt, bladspenat, majs, paprika i olika färger, grillad halloumi bla
Eftersom jag gillar såser och kladd så serveras salladen nästan alltid med en dressing .
Jag brukar göra en med turkisk yougurt som bas. Gott att mosa ner fetaost, citron och svartpeppar. Eller bara med lite olika salladskryddor annars är en favorit med finhackade soltorkade tomater och basilika!
 
Ja sådana sallader äter vi ganska ofta hemma hos oss.
Proteinet varierar mellan kyckling och lax och även grönsakerna blir lite vad kylskåpet förmår!
 
 
//PIllan


Tisdag med dubbla träningspass

 
 
 
Hittade lite för mej nya proteintillskott på Coop förra veckan. Både drycken och baren hade en riktigt god smak. Drycken var med vaniljsmak vilken inte var för "stickig" som dessa ibland kan ha, utan denna var mer mild och väldigt mjukglassaktig! Baren var i cocos (som är min favoritsmak) så denna fick verkligen två tummar upp av mej :)
Jag äter sådana bars ibland när jag jobbar sent och vill ha ett extra mellanmål, det blir lite som en kaka till kaffet....
Högst två i veckan skulle jag tro att det blir. När det gäller sådana färdiga proteindrycker så är det väldigt sällsynt i mitt fall. Däremot har jag proteinpulver hemma som jag kan slänga med i en smoothie ibland.
Jag tror att jag äter så pass varierat att jag inte behöver nåt extra protein. Däremot tycker jag att det är en god smaksättare till just smoothie eller ibland i mina bananpannkakor.
Tycker också att det kan vara praktiskt och lättsamt att snabbt få i mej proteiner i denna form då jag vet att jag inte kommer att kunna äta direkt efter ett styrkepass.
 
 
 
God morgon
Tisdagen är här och i vanlig ordning ska ett pass aerobics avverkas framåt kvällen! Har lite nya steg och snurrar som väntar mitt gäng och de är med på det mesta jag hittar på;)
Direkt efter mitt pass så kommer jag att stanna kvar för ett yoga-pass med en man från Ukraina (tror jag) som är här lite tillfälligt.
Har en vännina som testat hans pass och det var enligt henne riktigt intressant med mycket fokus på energi-flöden i kroppen och ganska handgliplig "tillrättning" av olika positioner! Så detta vill jag verkligen prova, kanske min kropp kan pushas ytterligare med lite extra hjälp ?!
Så ikväll kommer jag att ta med extra proteiner för att orka....! Ett svettigt aerobics-pass följt av ett par timmar jobbig yoga kan behöva lite extra muskel-krut!!
 
//PIllan


Två brons toppades med yoga

 
 
 
V-tecknet för två bronsplatser idag!!
 
 
Japp nu ska jag ta en lång skön dusch och sedan blir det mys i soffan med hela familia!
Filippa krigade sig till en topplacering i dagens storslalom, en tredjeplats! Det var hundradelar i toppstriden och Filippa ledde efter första åket med blev till slut slagen av hundradelar....
En till som verkligen krigade sig till en bronspeng var ju såklart Johan Olsson på femmilen. Hatten av för honom!!!
 
Jag har som vanligt avslutat söndag eftermiddag med nästan två timmars yoga. Känner mej faktiskt lite smidigare nu än för bara ett par månader sedan så det går framåt!
 
I morgon kör vi igång sportlovsvecka i våran del av landet. För Filippa innebär det bara lite mindre skola och lite mer slalom ;)
//PIllan
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se