Lasagne med halloumi och spenat

 
 
Herrejisses, redan torsdag!
 
 
Sorry för min frånvaro men i måndags åkte jag till Gävle och kursade. Kom hem sent tisdag kväll, började 06 onsdag och onsdagar är det full fart med tidig middag vid 15-tiden!! för att sedan sätta fart mot ridning och direkt därifrån hinna till yogan. 
Hemma från detta påfyllning av bränsle till kroppen och sen somnar jag nästan alltid strax innan 21!!
 
 
 
 
Men nu ska ni istället få "smaka" på en helt vegetarisk och god variant på lasagne!
 
1 gul lök 1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan
4 dl vatten 200 g fryst bladspenat
2 halloumiost (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering
 
 
 
 
 
Sätt ugnen på 225°C. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.
 
 
Hoppas ni provar denna goding!
 
 
 
 
Ha en fin torsdag
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se