Hårfix & Kombucha

 
 
 
 
 
Har precis varit hos frissan och äntligen klippt mina trötta toppar. Har inte gjort det på flera månader och håret känns verkligen riktigt matt och trött efter den varma sommaren. Nu när hösten är här och luften blir torr så visar det sig genast på hår, hud och naglar!
 
 
Jag ska dessutom ta och färga håret inom kort för att få upp lite mer glans men idag fanns inte tid för det...
 
Nettan fixade och lockade håret så nu är jag fit for fight inför kvällens begivenhet...Som sagt kolla Instastory så lovar jag att uppdatera er mer där!
 
 
 
 
 
 
 
Mitt hår har blivit ganska långt och i detta läge brukar jag alltid kapa av allt med iaf 1 dm men nu lät jag det vara lite längre och tog endast topparna.
 
 
 
 
 
Har ni smakat Hype:ade Kombuchan ännu?
 
 
Jag har börjat dricka detta och brukar beställa på nätet men nu hade det dykt upp en variant i min lokala butik. Köpte genast med en flaska för att testa och valde såklart med kokos-smak!
 
 
 
 
 
 
 
Kombucha kallas för svamp men är egentligen en jäst- och bakteriekultur. Kombuchasvampen är geléliknande och genomskinlig, och påminner om en slemmig manet. Den är fylld av nyttiga ämnen, enzymer, vitaminer, mineraler, hälsosamma bakterier och jäst. Genom att fermentera kombucha med en blandning av avsvalnat te och socker framställer man en vinägeraktig dryck.
 
Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. De som använt den under många år säger sig ha fått finare hy, minskning av smärtor i leder och kropp, ökad energi och förbättrad sömn. B-vitaminerna ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, och antioxidanterna anses höja immunförsvaret.
 
 
Jag tycker den smakar ganska gott och den blir liksom lite bubblig nästan lik kolsyra. Den är törstsläckande och inte alls speciellt söt och jag dricker den främst för att få de förhoppningsvis hälsofrämjande effekterna!
 
 
 
Ha nu en riktigt trevlig torsdag
 
//PIllan






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se