Ny bokserie

 
 
 
Måndag och en ny vecka
 
 
 
Även den här veckan som allt liksom återgår till normal-läge för den här familjen. Alla är tillbaka i jobb och skolan drar igång på torsdag!
Men idag är Nikki på fritids...med vissa protester... Vi är lite i funderarstadiet hur vi ska göra med just fritids framöver, behålla eller säga upp platsen?!
 
 
 
 
 
I sommar har jag verkligen plöjt den ena boken efter den andra.
Får liksom kryp i kroppen när jag inte har nåt att läsa, som i går kväll!
 
Denna bok som jag ska tipsa om är nämligen precis utläst... måste ha en ny på studs!
 
 
 
 
 
Har läst alla böcker av Denise Rudberg, ja alla Elegant crime om Marianne Jidhoff samt hennes tidigare chic-lit och ungdomsböckerna men detta är något annat!
 
 
 
Det första chiffret är den första delen av vad som är tänkt en serie vid namn Kontrahenterna!
En historisk roman som utspelar sig i Sverige i början av 40-talet, mitt under andra världskriget och Sverige upplever hot från Tyskland.
 
Vi får följa tre helt olika kvinnor vars liv förs samman genom sin förmåga att kunna se mönster och koder! De får tillsammans i uppdrag av Sveriges regering att genom signalspaning försöka knäcka nazisternas kod.
Rudberg beskriver skickligt  krigstidens anda med både språket och skildringar av omgivningarna.
Personbeskrivningarna av huvudpersonerna Iris, Elisabet och Signe är väl genomarbetade och kvinnorna har det inte lätt i denna tid... men det är tre starka kvinnor som underhållande säger ifrån och tar för sig på ett befriande sätt. 
 
Jag tycker att hon skriver väldigt målande, det är en lätt bok att läsa och boken är svår att lägga ifrån sig! Dock är den i "tunnaste" laget och vips var den utläst... den slutade även med en riktig cliffhanger så nu är frågan - När kommer tvåan??!
 
 
Ibland brukar jag vänta på en serie så jag kan läsa alla bums men nu får jag snällt gå i väntans tider... Har dock en lång lista med böcker som jag vill läsa, så jag har att göra medans jag väntar ;)
 
 
 
 
 
Ha en riktigt skön start på veckan
 
//PIllan
 
 






Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!





Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se