Goda tekakor
1.Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över.
Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
- 2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
- 3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
- 4. Sätt ugnen på 225 grader.
- 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
- 6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
- 7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter
//PIllan
Therese
Jag har inte ätit frukost ännu...bara druckit kaffe nu blir jag sjukt hungrig. Blir nog fler bilder på huset framöver,renoveringen startade idag. Har lagt upp några. Hoppas ni har en fin ledighet, eller jobbar du? God fortsättning. kram
Mm vad gott. Ett recept jag ska komma ihåg att jag kan finna här! :-)
kram!
Mums. Kram Anette