Ett boktips på vägen

 
 
 
 
 
Idag vaknade jag supertidigt....första semesterdagen och allt! Men jag har en del fix kvar innan vi åker så det är ok ändå.
 
 
 
Jag tänkte att ni ska få er ett boktips tills jag kan uppdatera igen ( kanske på onsdag )
Ni som följt mej ett tag vet att jag älskar spänning och deckare när jag läser. Men var fjärde bok, typ, som jag läser brukar jag slänga in någon feel-good. Behöver lätta upp sinnet från alla otäckheter!
 
 
Min absoluta favoritförfattare när det kommer till just feelgood är Emma Hamberg! Hon skriver fantastiskt roliga och underhållande böcker. Jag skrattar och gråter om vartannat!
 
Hjärtslaget i Rosengädda är den sista delen av fyra i en serie. 
Tidigare böcker är Rosengädda nästa
Larma, släcka rädda Rosengädda
Vårjakt i Rosengädda
 
 
Har ni inte läst någon av dem så föreslår jag att ni börjar med den första så ni får vara med från start! Böckerna är otroligt lättsamma och intrigerna är vardagliga förvecklingar men man bara måste få veta vad som händer. Jag fastnar direkt i hennes böcker!
 
De handlar om ett gäng udda karaktärer som på något märkligt vis kommer sig tillsammans i den första boken och hamnar till slut i den lilla orten Rosengädda. Där sedan dessa böcker utspelar sig. Jag kan nästan lova att du kommer att må riktigt bra och få många härliga skratt och några tårar (mest glädje) om du läser dessa ;)
 
Alla hennes tidigare böcker som tex Mossvikenfruar och Brunstkalendern är även dom riktiga "pärlor" även om dom har många år på nacken.
 
 
 
Nu ska jag göra det sista här hemma och sedan ses vi igen från en förhoppningsvis varmare plats i världen!
 
 
 
//PIllan


En trevlig lördag

 
 
 
 
 
God morgon
 
Igår hade jag en väldigt trevlig lördag. Det är en stor mässa den här helgen med massor med utställare, modevisningar, frisyrvisningar, föreläsningar etc. Så där spenderade jag och Nikki några timmar under dagen. Nikki klappade till och med en orm...! Huu jag gillar inte kräldjur Mässan startade redan på 80-talet och höll igång flera år framåt för att sedan ta ett långt uppehåll. Men ifjol kickade man liv i den igen och jag tror den uppskattas av många!
 
 
 
 
 
 
På kvällen var det dags för Vinklubben att träffas igen!
 
Carina höll i taktpinnen med den äran!Så mycket smaskigt vi serverades och det blev en riktig myskväll då himlen plötsligt mörknade rejält och öppnade sig för ett rejält regn. Tända ljus och tjejsnack deluxe i flera timmar gjorde gott för själen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den tidigare soliga dagen förvandlades till en mysig mörk kväll med tända ljus
 
 
 
 
 
 
 Förrätten var en sallad med ruccola, rödbetor, valnötter och toasts med chevre, så fräscht och gott.
 
Dessutom älskar jag getost, kan äta den precis som den är! Inga problem med smaken alls... Min moster hade getter när jag var liten och jag hängde gärna hos henne då osten skulle tillverkas och åt redan då osten med god aptit!
 
 
 
 
Sen kom huvudrätten
 
Underbar potatisgratäng, ett marinerat kött toppat med jordgubbar och persilja, brytbönor med pinjenötter och parmesan, vitlökssmör ,en tomatsallad och hemgjord bea! Alltså.....!
 
 
 
 
Grand finale
 
En Key Lime Pie to die for!! Är ingen efterrättsmänniska men denna....holy macarony med en klick grädde till! Välbehagsrysningar!
 
 
 
 
 
Jag själv hittade en jumpsuit som jag köpte till ett julbord förra året. Har bara använt den en gång men den är ju riktigt snygg tycker jag! Med en snabb håruppsättning och diadem med rosett  (älskar rosetter ) så blev jag festfin!
 
 
 
 
 
Idag jobbar jag men sedan väntar två veckors semester!!!
 
 
 
//PIllan


Fredagsfeeling på topp

 
 
 
 
God morgon där ute
 
Här har ni en Pillan med humöret på topp! Startade morgonen med spinning, trx och mysig frukost efteråt med ett stort gäng genomsvettiga glada personer. Kan knappast bli bättre
Fredagspassen är de bästa och alla är på gott humör. kaffet och smörgåsen efteråt smakar aldrig så gott som då.....
 
 
 
Igår kväll var jag dessutom på ett styrkepass som var upplagt som cirkelträning. herrejisses så trött jag var efteråt men jag känner mej ändå på G! Nu ska jag ju resa bort i två veckor men har lovat mej själv att köra kroppsstyrka åtminstonde varannan dag där på gräset vid poolen! Kanske kan jag få med mej några andra i gänget om jag har tur!?
 
 
 
 
 
 
Fredagsfeeling som sagt och även om detta inte är dagens måltid så kan det nog bli något liknande ikväll. Några i gänget som ska resa träffas på AW ikväll för att ha lite "uppsnack" och pepp inför vad som komma skall. Trevligt!
 
 
Nikki är med en stund men sedan ska hon vidare på disco. De ordnas verkligen många roliga disco nu för tiden och jag minns själv hur kul det var med skol-danser! Danstävlingar, popcorn och dricka och bara springa runt och ha kul
 
 
 
 
 
Älskar hemmagjord pizza med parma-skinka, champinjoner och god ost på toppen. Sedan vill jag gärna ha en sallad caprese och lite vitkål till, mmmmm!
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta med tvätt-och strykning här!
 
 
Fin fredag 
 
 
//PIllan


Svart & Vitt

 
 
 
 
 
 
Kroppen höll för gårdagens aerobics och det kändes riktigt bra att köra igång träningen igen! Erkänner att flåset inte riktigt var med mig men annars var det en riktig kick att få igång endorfinerna igen.
Älsk på de känslan
 
 
 
 
Kickade igång den här dagen med en lång skön prommenad, så himla skönt. Gå med raska steg på bar mark och andas den härliga vårluften. Snön låg ju fortfarande kvar då jag åkte på flunsan så därför har jag inte fått känna på den där sköna känslan att gå på torr asfalt och slippa isiga vägar...tills i dag då!
 
 
Dessutom har ett par splitt nya Nike skor hamnat hemma hos mig.
Ett par Flex Contact2 löparskor. Nu vet ju ni att jag inte är någon löpare men ibland kommer dom att få agera just för det syftet (andan faller på någon enstaka gång) annars ska dom få ta mej runt på promenader.
 
Dessutom är dom snygga som helt vanliga sneakers till både klänning eller jeans!
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här snygga stolen kom min pappa med härom dagen! Han hade målat den och satt på nytt tyg. Supersnygg eller hur?!
Den står just nu på Filippas rum
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag bege mej mot jobbet för en eftermiddag i statens tjänst men sedan har jag två lediga dagar då det ska tvättas och planeras packning!
 
 
 
Ha en fin lillördag
 
 
//PIllan


Provar mina vingar idag

 
 
 
 
 
Ja då har vi fått tisdag och ikväll håller vi en tumme att min kropp är med mej....
 
 
 
Har ju de senaste tisdagarna varit tvungen att ställa in mina aerobics-pass pga den dumma flunsan men ikväll ska jag prova om vingarna bär! Det känns helt ok men såklart kommer jag att bli väldigt trött men förhoppningsvis så blir det inget omtag av förkylningen....
 
 
Har skrivit det förut och jag har verkligen blivit bättre på att låta kroppen vila ordentligt. Förr hoppade jag ofta in och körde mina klasser fast jag var risig vilket absolut inte är att rekommendera! Minns en gång då jag i princip var grön i ansiktet och fick be deltagarna om ursäkt för att jag höll på att tuppa av....
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja här hemma på mina breddgrader har inte någon växlighet förutom tussilagon kommit igång. Dock tycker jag att snön smälter i en väldig hastighet och därför har vi stora mängder smältvatten!
Vägar som rasar är inte så kul. En del problem även på jobbet då banvallarna blir lösa och bärigheten gör att tågen ibland måste köra med reducerad hastighet...
Men jag hoppas verkligen att när vi kommer hem från vår semester att grönskan satt fart och att det torkat upp en aning! I fjol var det lika brunt och trist som när vi åkt....
 
 
 
 
Ha det så bra
 
//PIllan


Rörelse igen!

 
 
 
 
 
God morgon måndag
 
Den här dagen har börjat med rörelse efter dryg två veckor i total vila. Underbart att få starta med lite skön yoga igen. Kroppen känns svag men tacksam. Har fortfarande hosta som hänger kvar men under tiden jag yogade lyckades jag helt med andningen och kunde hålla bort hostan ! Märkligt hur kroppen ändå tar emot och kan fokusera och styras som jag ville!
 
 
Balansen är sämre det märkte jag när jag gjorde några försök till "draken" men det kommer förhoppningsvis att repa sig ganska snart. Såklart är styrkan inte vad den var innan flunsan men jag känner äntligen hopp!
 
 
Annars vaknar vi till en grå start på veckan men som sagt sinnet är ljust!
 
 
 
 
 
 
 
Ko - Katt -Ko - Katt om och om igen för att få igång flödet i ryggraden. Detta är en rörelse som du mår riktigt bra av , svanka och skjut rygg om vartannat i ett par minuter!
 
 
 
 
 
 
Att öppna höfterna genom att sitta på huk plus att lägga till vridningar med arm upp mot taket är något jag verkligen mår bra av! Sitt på huk flera gånger i veckan
Några tips på vägen:
Undvik att vackla inåt eller utåt med knäna
Träna huksittande barfota
Se till att hela foten är i golvet
Vinkla ut fötterna så det är bekvämt för dig. Vi är alla unika så fötternas position kommer variera för olika människor, vissa behöver att fötterna pekar rakt fram medan andra behöver ha de i en vinkel utåt. Om du har problem att komma ner i en fullt hukad position kan du testa dig fram med olika vinklar för fötterna. Du vill hitta den position som känns avslappnad och naturlig för dig men se till att båda fötterna har ungefär samma vinkel
Ta tag i någonting om du har svårt med balansen
Försök att sitta på huk så länge som möjligt, bygg upp tid allt eftersom
 
 
 
 
Som jag sagt tidigare och kommer fortsätta att med jämna mellanrum skriva och uppmana till är att utföra några yogaövningar då och då. Ett enkelt och skönt sätt att ge kärlek till dej själv!
 
 
 
//PIllan


Firande av en god vän

 
 
Grattis min fina vän!
 
 
 
 
Igår var det dags för en av mina fina vänner - Carola - att fylla jämna år! Då hon inte alls gillar att stå i centrum så valde familjen istället att bjuda med närmaste vänner och släkt för en heldag/kväll i Sundsvall.
 
Vi möttes upp på Södra berget för en aktiv eftermiddag. Startade med att vätska oss med diverse drycker i baren medans alla samlades. Till slut var vi runt 25-30 personer i varierande åldrar från 6-82 år! Vi delades upp i lag och sedan väntade bowling. Tuffa matcher och det här är ju så kul men väldigt svårt... inte så man går in och kör strike varje gång direkt ....
 
 
 
 
Efter detta var det verkligen dags att visa mod, snabbhet och smidighet!? Hade passat mycket bättre med ett par träningstights och gympadojjor istället för  finblus och snäva jeans.... Vi skulle nämligen in i Laserdome och fightas!
 
Här var vi tre olika lag som krigade mot varandra. Jag har aldrig spelat detta förut men det var riktigt kul kan jag lova. Nikki och de mindre barnen var helt extas, typ som karlarna som sprang sig svettiga där inne ;)
 
Jag vann inte heller denna gren.... he he
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu bar det vidare ner på stan och hem till Matildas nya lägenhet där vi serverades förfriskningar igen och fick en liten andhämtning. Carola fick också sina paket och lite skönsång av gänget!
 
 
Dessutom hade magarna börjat kurra efter timmar av fysiska aktiviteter. Därför var det lägligt att prommenera till en restaurang där middagen skulle intas och där väntade några överraskande gäster som Carola inte hade en aning om. Mer sång och fler presenter.
 
 
 
Stor buffé stod framdukad och vi åt och umgicks i flera timmar, skrattade och fick alla feelgood -depåer påfyllda! Jag hamnade dessutom med vänner från förr så vi hade massor med gamla minnen att prata om och jag skrattade så tårarna rann, HÄRLIGT!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser av bilderna så var även Filippa med då hon snabbt bestämde sig för att komma hem en snabbis över helgen. Hon har så mycket annat inbokat nu helgerna framöver så det är inte säkert hon hinner hem nåt mer innan studenten....
 
 
 
 
Efter många roliga timmar satte våran familj oss i bilen och rullade hemåt. Många av gästerna stannade kvar på hotell över natten så jag hoppas dom fick en god natts sömn ;)
 
 
 
 
Tack till hela familjen F för en supergenerös och trevlig "födelsedagsfest" !!
 
 
 
//PIllan


Middagsklubben nästan samlad

 
 
 
 
 
God morgon
 
Ja igår lyckades vi nästan samla hela middagsklubben men det stöp på mållinjen....
Irene och Torbjörn drog till Växjö för att se de avlutande matcherna i SHL finalen. Självklart att de ska göra detta då deras son är den hetaste spearen vi har i Sverige just nu och är på god väg att knipa hockey-guldet! Superroligt om det lyckas!
 
 
Hela klubben var från början bjudna till fjällen för en riktig mys-och partyhelg men då blev det snabbt ändrade planer och middagen hölls hemma hos oss.
 
Vi hade en jättetrevlig och lugn kväll så idag är vi pigga vilket är tur för festerna denna helg är inte slut ännu.... Idag drar vi iväg och firar ett födelsedagsbarn på annan ort. Så helgen blev inte som först planerad men som det känns nu blev detta helt perfekt.
 
 
 
 
 
Vi bjöd på en förrätt som bestod av gräslökspannacotta och till detta brieost doppade i blandade nötter. Vinet var iskall Tommassi som verkligen är så gott.
Huvudrätten var en fläskfile-gryta med vitlöksrostad potatis med örtdressing, sparris och den röda Tommassin
Till efterrätt serverades hallonmousse med mandelcrunch
 
 
Receptet på pannancottan kommer här och det är verkligen jätteenkelt och gott
 

4 port

1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
1 dl matyoghurt
1/4 tsk salt
svartpeppar
1/2 dl hackad färsk gräslök
ca 80 g löjrom
1/2 rödlök
1/2 citron

Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Värm grädden i en kastrull, ta från värmen och rör ner gelatinet. Blanda ner matyoghurt, gräslök, salt & peppar. Häll i små portionsglas och ställ kallt i några timmar. Toppa med löjrom och finhackad rödlök och servera med en citronklyfta.

 

 
 
 
 
 
Här har ni mej i ett par härligt röda byxor som är sådan modell jag gillar mycket med hög midja och fladdriga ben. Det syns inte på bilden men på ena sidan av midjan är det guldknappar ner till fickan, snyggt! Ett fynd från Tradera, älskar second hand
 
 
 
 
 
 
När vi satt och hade det som trevligast så plingade någons mobil till med en flash om att Avicii hade gått bort...usch vilken tragedi! En sådan brilliant kille och musik-geni.... Såg dokumentären som sändes under påsk-helgen och man förstår att han hade det otroligt kämpigt men ändå, sådan sorg.
 
 
 
Nu ska vi bara ta hand om disk och sedan blir det att ta på sig party-hatten igen!
 
 
Trevlig lördag
 
 
//PIllan


Det stora blå

 
 
 
 
Yes äntligen dags att dyka in i det stora blå...jo jag kallar min vår/sommarinredning så.
Älskar blått under den perioden både på kläder och inredning. Men inte alls under resten av året ....
 
Så nu har de fräscha blåmönstrade kuddfodralen fått se dagsljus igen och en perfekt matchande hortensia som pricken över i
 
 
 
 
 
I morse ringde jag vårdcentralen för att få en tid för lite provtagning. Tänkte att det är lika bra jag gör det innan det blir helg. Väldigt olikt mej då jag helst endast går till vc vid närmaredödentillstånd.... Känns som det alltid finns någon som behöver tiden bättre...
 
Men nu fick jag i alla fall komma ganska omgående och som tur var så hittade man inga bakterier utan det var nåt virus som helt enkelt måste "själv-dö" innan jag blir helt frisk!
Men det var tydligen en våldsam flunsa som härjat och sviterna är hos de flesta långvarig hosta (no shit..)  så om det nu skulle vara en tröst så är jag inte ensam...!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fortsätter med att vila mej i form och även om jag snart går banans över att inte få träna så vet jag ju att det är det enda rätta just nu... men att gå från 6 träninsdagar i veckan till 0 är faktiskt rätt påfrestande för knoppen!
 
 
 
 
 
Ta hand om dej
 
//PIllan


Altan-häng & årliga besökarna är här!

 
 
 
 
 
Morning
 
Idag vaknar vi upp till ett alldeles grått landskap med lätt regn i luften..... Annat var det igår!
Vilken härlig solig vårdag
 
 
 
 
Jag hängde med tjejerna ute på altanen under eftermiddagen och jisses så varmt i solen. Fick sätta mej i skuggan en stund för jag kände mej nästan överhettad. Inte konstigt för termometern visade +31 i solen!
 
Som ni ser på bilderna så har vi fortfarande jättemycket snö kvar.... Ändå ligger detta i söderläge. Men med hjälp av regnet idag och att det i morgon skulle bli riktigt varm så bör det tina undan en hel del (hoppas jag)
 
 
 
 
 
 
Nikki och hennes kompis Moa tyckte det var lika mysigt som jag att kunna hänga ute på altanen igen. Det blev några timmar efter skolan här ute.
 
 
På kvällen tog Nikki en premiär-tur med cykeln och jag gick bredvid. Herregud vad jag är orkeslös... så himla trist att inte orka mer än långsamma prommenader. Jag var så trött efteråt och somnade i soffan!
 
Hostar dessutom som en galning hela dagarna. Rädd att det ska bli som senast jag blev riktigt sjuk...lunginflammation?! Ska låta det bero tills fredag sedan ringer jag vårdcentralen!
 
 
 
 
 
 
 
Nu har våra sommargäster anlänt.
Det är fina paret Trana och dom har varit här i flera år nu. De får sina ungar ute på en ö här nere och stannar sedan hela somrarna. Tyvärr har de mist flera ungar under åren men i fjol hade dom en som överlevde och den tror jag dom har med sig i år för dom är tre stycken har jag sett!
 
 
 
 
 
 
 
De avslutade tyvärr sin fjolårs-vistelse med ett riktigt rackartyg så lite sura är vi på dem!
Jag fick nämligen syn på dem i höstas då de stod och rev upp all vår potatis som Nikki hade satt!! Hon var inte glad kan jag lova. Så i år får jag näta in den lilla planteringen!
 
 
 
 
Nu ska jag göra en soppa och sedan förereda för utvecklingssamtal med Nikki mitt på dagen
 
 
 
//PIllan


Ny vecka, nya tag

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Ja en ny vecka har inletts men tyvärr är jag fortfarande väldigt matt och har en gräslig hosta! Trist ...ja så pass trist och förkylt att jag är tvungen att ställa in träningen även denna vecka! Buhuuu men nu måste jag fokusera på att bli helt frisk. Solsemestern är viktigast just nu och då vill jag vara helt kry!
 
 
 
När man bara känner sig håglös och allmänt blaj så finns inte riktigt inspirationen att knäppa bilder så därför bjuder jag på en taco-middag för ett par veckor sedan här hemma hos oss.
Äter ni mycket taco?
 
Det måste jag erkänna att vi gör, det blir nog en gång i veckan skulle jag tro.... Ja ja alla äter åtminstonde med god aptit och får samtidigt i sig en hel del grönsaker, så det får vara ok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki hoppar runt och showar som vanligt här hemma med en pappersrulle som mikrofon! Annars är det stå på händer som gäller just nu. Hela tiden - överallt är den ungen uppochned!
 
 
Kakelugnarna får nog vila sig nu när våren kommit men till hösten får du börja tjänstgöra som mys-ochvärmekälla igen.
 
 
 
 
 
 
I morgon är jag ledig från jobbet så jag ska försöka att vila mej, även om det är svårt när man hela tiden vill dona med olika saker!? Ska ha middagsklubben här på fredag så det känns som jag vill ha ordentligt städat och fixat. Byta ut kuddar i soffan ni ser på bilderna, nu ska det bli blått och flott vilket alltid känns så fräscht när våren komer!
 
 
 
 
Ha en bra start hörrni
 
 
//PIllan


Egen hallonglass på ett kick

 
 
 
 
 
Äntligen är jag på benen igen, dock försvagad.... Känner att jag verkligen behöver ta det lungt nu kommande dagar ja kanske vecka för att inte riskera att flunsan tar omtag!
 
 
 
Min kropp behöver massor med kärlek och det bästa är att vila och mata den med mycket nyttigheter. Därför fixar jag bland annat egen glass som smakar ljuvligt och knappt är det minsta onyttig. Inget tillsatt socker utan mest bara vitaminer!
Gillar verkligen att fixa egna små godsaker som dessutom är proppade med nyttigheter!
 
 
 
 
 
 
Idag använde jag kesella med hallonsmak men det går lika bra att ta en fetare yogurt tex
 
 
 
 
Ta frusna hallon som du lägger i en bunke
Skiva över några bananslantar
Tillsätt några msk kesella
 
 
Idag blev det alltså hallonglass men detta går utmärkt att göra med många olika bär och frukter. Frusen mango, banan och kakao, blåbär etc Bara du har frusna bär så funkar det!
 
Nu behöver du en stark stavmixer och kör tills du fått en glass!
 
 
 
 
 
Här har jag lyxat till det lite med grädde men ofta äter vi även detta till frukost (vilket Nikki älskar!) då toppar vi bara med tex riven kokos, kakaonibs, frön ....
 
 
 
 
 
 
Just nu är A och Nikki uppe i fjällen och njuter av den femte årstiden - Vårvintern! De skickade bilder nyss från skotertur uppe på fjället med stålande sol och massvis med snö!
 
 
Här hemma tinar det för fullt och emellanåt brakar det till rejält när snö-sjok lossnar fån taken!
 
Nu är det verkligen vårkänslor!!
 
 
 
//PIllan


Sommar i sikte!

 
 
 
 
 
 
Om knappt tre veckor så ska vi förhoppningsvis befinna oss på sydligare breddgrader för två veckors semester! Ja förutsatt att vi alla håller oss friska och krya och inget annat oväntat inträffar (peppar peppar, ta i träs osv...)
 
 
 
Vi är samtliga väldigt peppade och längtar men allra mest Nikki tror jag 
Hon har varit på shoppingrunda och skaffat ny bikini i härliga färger. Nya glajjor som hon gärna står framför spegeln iförd och tycker hon ser riktigt cool ut! Bra där
 
Nya sandaler med enhörningar....denna kärlek har absolut inte svalnat!
Unicorn´s everywhere
Ja ni kanske minns hur hennes 7-årskalas såg ut?!
 
Annars kika här KLICK
 
 
 
 
 
 
Ja visst är dom söta! Vet dock inte om dom är speciellt bekväma..... men jag har sagt åt henne att hon får gå runt med dom här hemma så hon får "gå in dem"
 
 
 
 
Bikinin tycker jag var riktigt härlig i somriga färger och så ett lite lipgloss i form av... ja just det en Unicorn!
 
Allt är i alla fall inhandlat på HM för den som är intresserad
 
 
'
 
 
Nu ska jag äta isglass i sängen....! Precis som när man var barn och sjuk ;)
Tror det kommer göra susen, om inte annat så för välbefinnandet
 
 
 
//PIllan


För håret med favorit i repris

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Önskar att jag kunde skriva att jag var lika pigg som jag brukar vara men tyvärr är jag inte mycket bättre idag... jo lite kanske för jag har tagit mej in i duschen , vilket var som en mindre bergsbestigning - rent orkesmässigt!
 
 
Men nu strundar vi i baciller och trista sjukdomsinlägg och fokuserar på knoppen och dess behåring. Här kommer lite tips på produkter som jag klickat hem och använder för tillfället. Byter rätt ofta produkter till håret faktiskt men den gemensamma nämnaren är att det ska göra håret mjukt och få bort frisset!
 
 
 
LYKO  har just nu kampanj på Löwengrips sortiment ja halva priset till och med så jag klickade snabbt hem The Cure som är en värmeskyddande fönlotion som förkortar torktiden och ger lite volym och fyllighet!
 
Även Quick Care som är en hårinpackning och gör håret riktigt mjukt och glansigt. Låt den bara verka 5-10 minuter och använd alltid balsam efteråt så stråna drar ihop sig efter hårinpackningen som ju liksom öppnar hårstråt så produkten tränger in!
 
 
 
 
 
Gamla favoriter som ju blivit lite trendiga igen är ju  scrunchien  (de där stora mjuka snoddarna)som nog fler än jag använde i slutet på 80-början av 90-talet. De är ju perfekta eftersom de ger ett väldigt litet slitage på håret genom det mjuka tyget!
 
 
Sedan är ju hårklämman en ständig favorit hos mej. Älskar att bara sno upp håret när jag inte orkar fixa så noga eller som nu när jag bara såsar runt här hemma och inte vill ha håret hängandes i ansiktet!
 
 
 
 
 
 
Nu slappar jag vidare här i sängen så ses vi snart igen ( på bilden har jag slängt alla ihopknölade snytpapper på golvet.... ni vet jag är som den där reklamen där mannen badar i näsdukar!!)
 
 
 
 
//PIllan


En riktig käftsmäll....

 
 
 
 
 
Här sitter jag i sängen, risigare än någonsin....typ!
Trodde jag skulle slippa årets influensa/förkylning som verkligen härjat friskt på min arbetsplats senaste månaderna. Folk har sjukskrivit sig på löpande band men jag har liksom bara flutit förbi bacillerna och mått toppen....tills nu! Kaboom där satt den som en smäll över ansiktet
 
 
Började som en enorm trötthet och ett fruktansvärt killande i halsen? Inte alls ont utan en tjock kliande känsla...  Sedan gick det snabbt!
 
Helt utslagen på några timmar i feber och en enorm smärta i muskler och leder. Fy sjutton alltså va jobbigt, glömt bort hur sjuk man blir av elaka baciller...
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag i alla fall tagit mej ur sängen och fått i mej lite nyponsoppa.... det var det enda jag kunde komma på att jag ville ha där under feber-ångorna.... det är många år sedan jag åt det men det smakar verkligen barndom och särskilt med mandelbiskvier till!
 
A var snäll och hade köpt sockerfri ( det kan också vara så att han inte alls har koll på vad han har köpt...)
den smakar lika gott som "vanlig" och de små biskvierna är söta så et räcker! C-vitamin är det ju fullt av i nypon så det är väl bara att sleva in och hoppas jag tillfrisknar snabbt nu!!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ligger jag bara i sängen och lyssnar på poddar, somnar, vaknar till, får höra om igen, slumrar.....ja typ så och det får vara OK just nu!
 
 
 
 
 
Ha det bra
 
 
//PIllan


Linsgryta serverad

 
 
 
 
God morgon lediga lördag
 
Jag har som vanligt tassat upp före min familj som i helgen utökats med två personer till! Ja det är Filippa pojkvän Hugo och hans kusin som har mellanlandat från Åre.
Så här är det fullt hus 
 
 
 
Dagen är helt oplanerad för min del, skönt måste jag säga. Huset är nystädat och tvättkorgen tom!! Så vad ska jag hitta på ;)
Blir nog bara häng med Nikki, trist att vädret är grått
 
 
Nåväl idag bjuder jag er på en linsgryta som är perfekt att ha till matlådor också!
 
 
 

1 gul lök 

2 morötter

2 vitlöksklyftor 

2 tsk koriander

1 msk ingefära 

1 krm malen kanel 

1 tsk spiskummin 

1 paket krossade tomater 

1 förpckning kokosgrädde  

3 dl röda linser (skölj dom noga innan) 

2 tärningar grönsaksbuljong 

Vatten

 

Olja att steka i, salt, lime

 

Gör såhär: Hacka löken i små bitar och stek i olja, pressa i vitlöken och cirka en matsked ingefära.

Hacka morötterna i små bitar och häll i kastrullen. I med koriander, spiskummin, kanel, linser och häll sedan över krossade tomater och kokosgrädden/kokosmjölken.

Släng i buljongtärningarna och häll över lite vatten (1-dl ca)

Salta och pressa över limen och smaka av. Låt koka tills linserna och morötterna är mjuka.

 
 
 
Servera med ris, nötter, lime och färsk koriander (om du gillar annars skippa denna kryddan helt)
 
 
Vegetariskt som mättar väldigt bra, smakar gott och innehåller massor med nyttigheter!
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en härlig lördag
 
//PIllan


Vårfin även om våren verkar vänta....

 
 
 
 
 
Hej på er
 
Jag och Filippa har precis kommit hem efter inte mindre än tre pass ikväll!! Jippi vad härligt . Nu var de alla bara 30-minuters-pass men vi fick allt vi ville ha.
30 minuters styrka, 30 minuters puls (spinning) och sista halvtimman ägnades åt yoga. Halleluja
 
 
 
 
Nikki "tappade" vi efter vägen då hon skulle sova över hos en kompis för att i morgon åka på äventyrsbad, fatta uppspelt!! Så lycklig och jag är lika glad att hon får åka oh bada och att jag slipper följa !! Hahaha ni kanske vet att jag inte gillar badhus...?!
 
 
 
Ja den där våren drog i handbromsen och istället tog vintern nya tag för här har det snöat rejält i två dagar nu.... fast det är nästan som regn nu och faktiskt skulle det få regna rejält så snön försvinner! Vill ha bara gator och fast mark under fötterna nu!
 
Ja ja jag har i alla fall ått hem lite vårfint till garderoben. Blusar är min melodi och jag hittade två till bra pris hos Campadre. En trasparent med blommor och lite rynk och en annan i härligt ljusgrön färg med söt volang. Gillar sådana små detaljer som gör det lilla extra!
 
 
 
 
 
 Rynk både i ärmslut och nedtill är snyggt så tyget faller lite över då det är så tunnt material.
 
 
 
 
 
Väldigt ovanlig färg för att vara mej denna nästan mintgröna blus! Får en flachback från 80-tal och pastelliga kläder, eller hur?!
 
 
 
 
Nu ska jag blanda smoothie till mej och Filippa och sedan blir det Wahlgrens värld innan sängen ropar!
 
 
//PIllan


Sol, Kaffe & Glass

 
 

I scream, you scream, we all scream for Icecream!
 
 
 
 
 
Jag och Filippa smakade på varsin ny glass från Barebells ute i solen till en kopp kaffe igår. Jag är väl ingen storätare av glass men ville gärna prova dessa då jag gillar deras smoothies bla. Jag åt en Creamy strawberry vanilla och Fillan tog en Salty Peanut
 
 
De smakade bägge väldigt bra och det är ju inget tillsatt socker heller plus lite extra protein, gött!
 
Ett gott alternativ till "vanlig" glass men annars gillar jag att göra egen glass av frusen banan och olika smaksättningar och det blir ju självklart ändå lite nyttigare!
 
 
 
 
 
 
Otroligt skönt att kunna sitta ute i solen och ta en fika ....men imorgon ska det visst komma massa snö ige...typiskt april-väder!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen har annars ägnats åt mitt aerobics-gäng och så har ju Nikki och A kommit hem från påskfirandet. Nu är vi samlade hela familjen vilket känns skönt.
Tänkte på det idag när jag stod och lagade middag, Nikki virvlade runt som hon brukar, Filippa satt och pluggade matte och A hjälpte henne. Det var total harmoni där i en ganska lugn stund och jag bara försökte njuta av stunden och inse att detta är lyckan i livet. De där små små stunderna som man måste ta vara på....det behöver inte alls vara då man reser långt bort tillsammans eller annat lite extra 
 
Nä de är de små stunderna av lycka som är de bästa!
 
 
 
Detta blev också väldigt tydligt då en av de folkligaste personerna vi haft i modern tid sorgligt nog somnade in idag.....härligt sprudlande Lill-Babs. Kan väl inte finnas en människa över 25 år som inte vet vem hon är i detta land!?Snacka om folkkär
Oerhört tragiskt då en sådan vital,livfull härlig person måste lämna jordelivet...
 
Hon hann aldrig bli gammal även om hon nyss fyllt 80 år!
 
 
 
 
 
Ta hand om dej och LIVET
 
//PIllan


Tack för Påsken 2018!

 
 
 
 
 
 
 
Jag och Filippa kom hem i går kväll men de andra stannar några dagar till. Jag måste hem och jobba så det var bara att styrka kosan hemåt.... men vilken härlig påsk! Länge sedan jag upplevde så mycket sol på en gång kan jag lova!
 
Nu är jag verkligen tankad med energi
 
 
 
 
Här nere vid den gamla "tvättstugan" vid sjön har vi huserat de två senaste dagarna.
Härifrån får man sedan utgå och göra det som faller en in. Ta en skoter och susa ut över isen och kanske vidare upp på fjällen, knäppa fast längdskidorna och skate:a iväg, åka pulka eller ta en skön prommenad.....man kan också bara sitta helt stilla i i en solstol vilket är typ det jag gjort hela helgen ;)
 
 
 
 
 
 
Här har ni mej flankerad av Flippa på ena sidan och papi på den andra!
 
Det har varit så kallt  (-26 ....) varje morgon även om solen såklart värmer under dagens lopp, men att klä av sig var det inte tal om!
 
 
 
 
 
 
Här har ni våran "camp" där alla utgår ifrån. Här lagas all mat och det är oftast hamburgare, tunnbrödsrullar, kolbullar med lingonsylt etc ...mat som grillas över elden helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
Detta är såklart underbart härligt för alla barn som är helt fria här, de kan springa omkring lite "vind för våg" och göra det som faller dem in!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag så laddad för ett rejält styrke-pass i gymmet så jag knappt kan stå stilla....! Så på med kläderna och iväg, wiiiee
 
 
 
Ha en fin annandag påsk
 
 
//PIllan
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se