Fredagsfeeling för själ och kropp

 
 
Krigare tre, för att känna full kontroll av styrka och balans
 
 
 
 
 
 
God morgon fredag
 
 
 
Här hemma har vi en fortsatt krasslig och HOSTIG Nikki..... Herregud som hon "hackat" i natt. Kom in till oss vid 02-tiden och att trängas tre personer i en 160 säng gör att man känner sig extra stel på morgonen.
Så skönt att rulla ut sin matta och bara ägna 20 minuter av andning och härlig stretch för stela muskler.
 
 
Nikki har jag placerat framför en film och under tiden kan jag bara ägna mej åt mej själv en stund....Sessan vill också vara med och stryker gärna runt och kurrar i takt med min andning
 
 
 
 
Du behöver inte lägga långa stunder åt yogan (om du inte vill såklart) det räcker med en liten stund några gånger i veckan. Du kommer att märka stor skillnad på din kropp och mående och risken/chansen att du vill ha mer är stor ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite gos emellanåt
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här positionen då du låter armarna falla fram mot huvudet är så skön och stå här en stund för denna övning sägs vara föryngrande .... ;)  !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ska jobba kväll men har dagen hemma med Nikki och jag ska försöka baka lite nyttiga chokladbollar. Filippa dyker upp ikväll för att ta med skidor och dyl på söndag för nästa vecka åker hon till Holland på läger. Hoppas hon inte tar med sig Nikkis hosta bara.... synd att detta skulle "krocka" nu när hon kommer hem...! Gäller att hon preppar med mycket nyttigheter och inte pussar sin syster!
 
 
 
 
 
 
ha en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Jahapp sjukstuga....& ett tips

 
 
 
 
 
 
Tipset kommer direkt levererat idag nämligen de nya pjucksen på mina fötter. Snygga, klassiska och för en riktigt billig peng hos HM. De hade förresten många snygga boots just nu så spana in om du är på jakt! 
 
 
 
 
 
Ja när jag jobbade kväll igår så fick jag ett mess från A att Nikki sovit hela kvällen, hostade och var varm.... Så inatt vaknade hon för hostan väckte henne, hon kom över till oss, kändes som en kamin....skulle äta....ville dricka, äta banan....ja allt möjligt så när min klocka ringde strax före 05 trodde jag att jag skulle svimma av trötthet!
Men jag släpade mej iväg för jobb och nu är jag hemma hos mini igen. Hon hostar fortfarande illa och har lite feber men sitter uppe och tittar på tv:n!
 
Jäkla baciller....trodde vi peppar peppar klarat oss med den lite mildare förkylningen som vi alla hade för några veckor sedan....men icke!
 
 
 
 
Nu blir det vila och mys här
 
//PIllan
 


Jobbtåget går.....

 
 
 
 
 
 
Efter fyra dagar riktigt härlig ledighet så är det bara att bita i äpplet och bege sig mot arbetet i eftermiddag igen!
 
 
Det är dock så himla skönt att jobba skift för även fast jag arbetar heltid så känns det oftast som jag har väldigt mycket fritid! Lediga dagar mitt i veckan och alltid en halv dag ledigt. Jag börjar antingen tidigt  på morgonen och går hem vid 13-tiden eller så börjar jag då och jobbar kväll.
 
Därför har jag ju också mycket tid att lägga på träning som jag ju såklart proriterar
I morse åkte jag samtidigt som Nikki åkte på skolan och A på jobbet, raka vägen till gymmet för spinning och ett multitränings-pass. Det är kombinerat styrka och flås i grupp.
Hemma igen strax före 09 och tid för hemmafix innan jag ska äta lunch och sedan då kliva ombord på jobb-tåget.
Nu har jag jobb-helg framför mej men det går bra eftersom man är helt inställd på det. Har även skrivit tidigare att det är otroligt skönt på mitt jobb på helgerna då tempot oftast (om man har tur) går ner och vi är färre på plats.
 
 
 
 
 
 
Ha en fin onsdag
 
//PIllan
 


Gör höstfint ute

 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag är ledig måndag och tisdag denna veckan så passade det ypperligt att tag tag i göromålen utomhus!
Jag har klippt ner alla blommor, rensat, ställt undan krukor och möbler. Rullat ihop mattor och stoppat undan dynor. Då det ju varit förhållandevis varmt ute så sitter nästan alla löv kvar på träden så jag har endast krattat kottar och barr som vi har massvis av här utanför....
 
Gräsmattan har klippts för sista gången år 2017 och min önskan just nu är ett par robotgräsklippare som kunde få göra jobbet fortsättningsvis.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt att slå sig ner på trappan med lite mellis då vädret ändå är Ok, man får passa på helt enkelt.
Jag jobbar mig också riktigt svettig då man kånkar och bär, flänger upp och ner, in och ut hela tiden. Pust, lite nybakade havremackor och en smoothie ger nya krafter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite ljung får pryda höst-entrén 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi närmar oss den "rosa månaden" så passa på att handla allt som är märkt med rosa bandet, titta på Galan på måndag kväll och skänk en slant till förmån för Barncancerfornden!
Så viktigt Så V I K T I G T!! man vet aldrig när denna jävulska sjukdom slår till och vi måste bidra så forskningen fortsätter att gå framåt och möjligheten att fler överlever ökar!!
 
 
 
 
 
 
Ha det 
 
//PIllan


Vi gjorde det!!

 
 
Segerskålen
 
 
 
 
 
Yes vilken helg det blev!!
 
 
Vi kom upp till stugan sent på fredagskväll. A hade dukat upp med ost, kex och bubbel så det var bara för oss (jag, Carina o Carina )att sätta oss till bords. Vi satt uppe rätt så länge och surrade då starten inte skulle gå förrän 10.30.
 
 
Dimman låg tät på morgonen och jag och A begav oss till hål 5 där vi skulle starta. Trevligt sällskap i form av ett par herrar och ett par med dam och herre. Vi gick alltså 6 i varje boll och totalt var det närmare 80 lag som startade denna dag på Höstslakten som tävlingen heter. Det är lite av avslutningen för golffsäsongen för oss så humöret är på topp hos alla!
 
Jag och A startade med en birdie, jippi då kunde man liksom andas ut lite.... alltid nervöst i början!
Vi puttade inte alls så bra som vi önskat och inget var flax denna dag utan vi fick jobba även om det gick bra. Gjorde ytterligare 3 birdies på första nio hålen en där mellan mest boogies (1 poäng)
 
Dagen rullde på och vi hade som sagt en supertrevlig boll men jag var väldigt frusen efter rundan. Vi trodde absolut inte att det skulle räcka till seger med top 5 iaf!
 
 
Snabbt hem till stugan för dusch och fix och då tittade vi snabbt på resultatlistan..... Herregud vi hade visst gått hela vägen och vunnit!??
Det var bara att snabbt börja öva in ett segertal och den lotten föll på mej då A vägrar just detta....
 
 
 
Taxi ner till banketten och där serverades förrätt och sedan direkt prisutdelning. Vi blev då uppropade som segrare och det var bara att gå fram och greppa mikrofonen... 
Det gick bra och flera sa att det var de bästa segertal dom hört så tack för det!
Jag fick en ny golfbag och A fick en ny spoon (klubba)
Sedan fortsatte partyt med dans så svetten lackade!
 
 
Jag är så otroligt glad att vi lyckades vinna just en sådan stor tävling som var i spelformen greensome vilket innebär att man slår varannat slag...jag har alltså lyckats prestera hälften på egen hand även om A spelade som en gud!!
 
Nu kör vi ny vecka med extra boost i kroppen
 
//PIllan


Banankaka till helgen

 
 
 
 
 
God morgon bästa dagen
 
 
Jag har fullt upp denna förmiddag...har mycket som ska hinnas med innan jag sticker till jobbet 13.30. Direkt när jag slutar vid 20-tiden åker jag nämligen upp till fjällen för i morgon väntar årets sista golf-tävling!
Farmor kommer upp och är med Nikki så det blir toppen. A åker redan under eftermiddagen till stugan, fixar lite gotti och tänder brasa tills jag, Carina och Carina anländer senare.
 
 
Vi ska spela två-manna greensome och det är en väldigt populär tävling som heter Höstslakten och den spelas på Klövsjö/Vemdalens fina bana.
Tror att det är typ 80 lag med och sedan är det gemensam middag på kvällen. Mitt dilemma just nu är kläder...... alltså finns det nåt tristare än att frysa rumpan av sig?! Å andra sidan är det omöjligt att spela golf i för mycket kläder...! Här krävs super-ullunderställ och tjocka handskar att dra över då man väntar för det är tre lag i varje boll så detta kommer ta tid!
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska ni i alla fall få en banankaka med choklad här inne!
 
Jag bakade igår så Nikki och Farmor har nåt att smaska på i helgen
 

3 ägg

1 dl rårörsocker (eller 1 1/2 dl strösocker)

100 g smör

1 tsk kardemumma

1/2 tsk ingefära

1/2 tsk vaniljpulver

3 msk kakao

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

 

3 väl mogna bananer

 

 

 

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.

Smält smöret och ha i kardemumma, ingefära, vanilj och kakao. Rör om väl. Tillsätt mjölken. Blanda de övriga torra ingredienserna. Varva mjöl och smör och mjölkblandingen i de uppvispade äggen. Mosa bananerna och vänd sist i dom.

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten däri. Skala och dela ett par bananer. Tryck försiktigt i bananerna i smeten.

Grädda i 200 grader ca 30 minuter

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin fredag på er alla
 
//PIllan


Ett eftersatt hus och två tips

 
 
 
 
 
 
Hej hallå så här mitt i veckan
 
 
Jag startade min dag på allra bästa sätt med spinning och styrke-pass. Det gjorde att jag blev fylld med energi och direkt efter dusch kunde jag ta tag i städning!
 
Alltså huset, gården allt här hemma har blivit eftersatt senaste tiden och det gör mej lite frustrerad.... Ni vet det ska vinterbonas ute med klippning av växter och fixande så allt är snyggt innan snön faller. Inomhus ligger påsar slängda med innehåll som visar sig vara sedan i somras.....köksskåp som borde röjas, kyl som borde städas, garderober som verkligen är i behov av rensa, sälj, släng osv osv....
 
Buhuuuuu
 
Det blir så mycket på en gång så jag liksom blir paralyserad och inte vet vilken ände jag ska börja ?!
 
 
Men så idag har jag alltså fått ytan putsad och ska nu försöka beta av punk för punk så fort jag får tillfälle!
 
 
 
 
 
 
 
Två tips på ytligheter ska ni också få av mej idag
 
Då sommaren nu definitivt är ett minne blott så hittade jag dessa med doft av liljekonvalj. Både för duschen och efter med en skön body lotion
De är verkligen en underbar doft och jag använder dessa med glädje
 
 
 
 
 
 
En liten lite tub som dock kan bli en räddare i nöden är denna från Neutrogena
 
Har du fått en finne eller röd plita så tar du lite av denna snabbtorkande gel som börjar verka omedelbart med att reducera storleken och rodnaden på synliga orenheter. Formulan innehåller även salicylsyra för att hjälpa till att öppna porerna.
 
 
 
Jag har köpt dessa produkter på Apotea som alltid har fri frakt och snabba leveranser!
 
 
 
 
 
Ha det gott
 
 
//PIllan


Skjuts in i ugn

 
 
 
 
 
 
Idag ska ni få tips på en väldigt lättlagad rätt som klarar sig själv ett bra tag innen i ugnen!
Jag lagar den här någon gång per år och har så gjort i många år nu. Som sagt lätt att göra och smakar toppen.
 
 
 
 
Ta ett gäng fläskkotletter
Jag tar alltid bort benet om det inte redan är benlöst plus att jag klipper bort mycket av fettet. Detta är en smaksak men jag gillar inte alls sådant fett. Den här rätten gör köttet saftigt ändå.
 
Lägg kotletterna i ugnsfast form
Rör i hop en liten burk creme fraiche, 3 dl grädde, 1 dl soya och ett par tsk sambal som du sedan häller över kotletterna. Ev kan du vilja salta peppra lite
 
In i ugnen på 200 grader i åtminstonde 50 min till dryga timmen!
 
Färgen ska bli riktigt svart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Redo för ugnen och här är färgen bara " ****-brun" men vänta bara ;)
 
 
 
 
 
 
 
Efter sin tid i ugnen ska du plocka ut en form med i princip svart innehåll!
 
Detta är så himla gott och vi äter den med en stor sallad och vill du ha någon kolhydrat till så rekommenderar jag färsk tagliatelle eller pressad potatis!
 
Så himla musigt
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdag vilket innebär lite jobb för mig, skola för mini som nu äen börjat på kören efter skolan! A fortsätter sin andra runda på golftävlingen nere i Halmstad och ikväll blir det dejt med mitt aerobics-gäng!
 
 
 
 
 
Ha det fint
 
 
PIllan


Hund-terapi för Nikki

 
 
 
 
 
 
 
I början av förra sommaren blev Nikki helt plötsligt jätterädd för hundar... Inget speciellt hade hänt men alla hundar är nu det värsta hon kan typ tänka sig!
Vi har många vänner som har hundar och hon har aldrig haft problem att umgås med dem men nu blir hon i princip panisk så fort en hund finns i närheten...
 
 
 
Det är verkligen synd om henne och jobbigt såklart
 
 
 
 
Har i alla fall en kollega som nyss köpt en hundvalp och hon erbjöd sig så snällt att komma och hälsa på oss så Nikki skulle få se om det gick bättre med en valp.
Hon var fortfarande rädd men vågade klappa söta lilla Charlie då han låg ner och inte hade fokus på henne. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon säger att hon tycker det är läskigt när/om hundar hoppar på henne att dom har vassa klor osv.... Men här ser ni att hon till slut vågade sig ner och känna på den mjuka ulliga pälsen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså dom ögonen<3
 
Han är ser ut som en liten ledsen farbror ;) Himla snäll  var han och inte det minsta bekymrad att komma in i ett nytt hem. Han la sig snällt ner och kom lätt till ro.
 
 
 
 
 
Vi har aldrig tänkt att skaffa nån hund men vill så gärna att Nikkis skräck ska gå över...det är jobbigt och när man är så där rädd får man ett konstigt beteende som hundar säkert även kan uppfatta som "hotfullt" så det blir inte bra åt något håll......
 
 
 
 
//PIllan


Förskottsfirande

 
 
 
 
 
 
 
 
Så härligt med fredag igen
 
Jag gick på ledighet igår och ska inte jobba förrän måndag eftermiddag. Välbehövligt och skönt efter en intensiv jobbperiod
 
 
 
 
Vi ställde till med ett litet kräftkalas här igår kväll
A fyller år på lördag men då sticker vi båda åt olika håll så vi slog till på ett firande redan igår och jisses så gott det var! Vi hade ett gäng kräftor nere från Dalarna och sedan blev det de klassiska tillbehören som västerbottenpaj, ostar, kex, lite gravad lax, skagenröra i crustader och mycket baguett-bröd att doppa i min egen aioli, gah slurp!
 
 
Till detta drack vi bubbel,,,, såklart då man firar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här var jättegod och lätt att hitta på systemet med sin gulliga hjärta på flaskan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikki tycker även hon att det är gott och trevligt med kräftis! Hon slurpade och sög på de där klorna och provade det andra på bordet också men där var det nog mest kex och bröd som gick hem....
 
 
 
 
 
 
Så gott med västerbottenpaj med lite rom, lök och creme fraiche
Laxen vi hade var apelsingravad och en riktig fullpoängare!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fixa frukost till sjusovarna och sedan blir det en golfrunda för mej på min lediga dag :)
 
 
 
//PIllan


After golf, MelonCrush

 
 
 
 
 
 
Idag ska jag jobba eftermiddag så efter att jag skjutsat Nikki till skolan så drog jag vidare mot golfbanan. Jag hade inget sällskap men att gå helt själv några hål funkar förvånande bra. Jag sa alltid tidigare att jag aldrig skulle gå en runda själv men nu när jag gjort det ett par gånger så ger jag det tummen upp. Jag kan gå i mitt snabba tempo och det blir då verkligen en riktigt skön pw-runda!
 
 
Spelet gick sisådär och det skyller jag idag på min rygg.... Efter förkylningen drabbades jag ju av nackspärr och igår var det som om någon stått och sparkat mej längre ned i ryggen. Känns verkligen som en misshandlad rygg?! Helmärkligt och jag har ingen aning om vart det kommer ifrån men detta påverkade mina svingar idag...
 
 
Jag och A har en gemensam tävling kvar i år och det är nästa helg 23 september men innan dess ska min kära sambo åka till Halmstad för Sverige-finalen i Berners Audi cup.
Ska bli superspännande att se hur han kommer att leverera! Vinsten är nämligen att resa till Mexico för världsfinal!!!
 
Hi hi drömma kan han ju....så får vi se hur det går....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter golfen idag så prrovade jag Noccos senaste smak Melon Crush och jippi vilken goding! SÅ mycket melonsmak och en riktig piggelinkick efter eller före ett träningspass!
jag dricker sällan sådana koffeindrycker men ibland är det gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och plocka ihop och göra mej klar för jobbet.
 
Ses i morgon
 
 
 
//PIllan


Kickstart på veckan

 
 
 
 
 
 
God kväll
 
Här har det vips hunnit bli måndag kväll och jag hann inte titta in alls igår.....
Filippa var hemma över helgen och jag jobbade plus att jag bjöd över mamma och pappa på söndagsmiddag!
 
Rivstartade veckan med tidig morgon på jobbet och nu ikväll provade jag om kroppen var OK
Efter en vecka med förkylning som toppades med nackspärr så har jag verkligen inte mått jättebra... men idag kände jag att jag måste prova! Det blev spinning och hej vad det gick bra. Kände mej stark och pulsen var med hela vägen, så skönt!
 
 
När jag varit sjuk så har även kosten halkat efter.... Det började redan förra helgen med partaj som följdes av söndags-pizza och de där gigantiska vinst-påsarna med chips och godis har inte varit bra för någon i familjen den gångna veckan!!
 
Nej nu känner jag mej så pepp på mina vanliga rutiner med kost och träning igen och ja det blir socker och snacks-stopp framöver helt och hållet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kroppen vill ha vitaminer och fina fetter och en sådan här kaffe-drink är toppen enligt mej.
Nescafé, nöt-eller havremjölk och en tesked kokosfett! Lägger sig som bomull i maen och får mej att känna mej tillfreds om jag blir sugen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en fin start och också kommit in i era träningsrutiner!
 
 
 
 
Sköt om er
 
 
//PIllan


Nu är den här!

fall is such a beautiful time of year!! Thats why we chose to get married in October
 
 
 
 
 
 
Jag har inte riktigt hunnit reflektera över datum, dagar och månad....självklart vet jag att det är september och skolorna är igång men min hjärna har inte helt tagit in detta....förrän idag!
 
 
 
 
Jag var ute på en prommenad under förmiddagen. Dugg-regnet slog mej i ansiktet, alla träd, buskar och blommor börjar helt klart ändra färgskalan och molnen låg som ett tjockt täcke precis ovanför trädtopparna. Kändes som allt var sömnigt, naturen liksom förbereder sig för en lång vinterdvala!
Hösten är här nu!
 
Minns september i fjol som en enda lång solig, barbent härlig historia men det här året alltså, alla fel när det kommer till sol både på sommar och "britt-sommar"!
 
 
 
Nåväl prommenaderna är ändå härliga trots duggregn då luften är mycket friskare och jag känner mej så mycket piggare än jag kanske borde.
Förkylningen har fortfarande en liten tagg i sidan men jag tror den börjar ge vika!
 
 
 
 
Sweet and salty, veggie halloumi and squash saves the day for a quick dinner.
 
 
 
 
Såg inte detta hur gott ut som helst!!
 
Halloumi och pumpa, fina kryddor och olivolja, måste göra en copycat på denna i veckan!
 
 
 
 
 
 
Pinterest↠ @annalaneee ♡
 
Alla bilder Pinterest
 
 
 
Dags att rota fram kängor och stickade tröjor, snyggt och bekvämt!
 
 
 
 
 
 
 
//PIllan


Fredag och jobbhelg väntar

 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Idag känner jag mej piggare och tog mej direkt ut på en frisk härlig prommenad. Med pod i öronen och skön luft gjorde verkligen gott för mej! Hösten är här på riktigt då trädens färger nu sakta börjar anta andra färger än grönt ....
 
Efter prommenaden ställde jag mej vid bär-buskarna och proppade mej full med C-vitamin, underbart gott då bären var nysköljda av nattens regn. Efter bloggning ska jag även ta en stund på yoga-mattan och sedan är jag redo för jobb. Jag kliver inte av förrän nästa torsdag så nu är det långperiod med arbetskamraterna. Kan dock tycka det är rätt så skönt att jobba helg då vi är en liten grupp människor och det är ofta en lugn och avslappnad stämning. Vi har mysiga kläder och beställer hämtmat, gött!
 
 
Nikki ska däremot kliva på paty-tåget då hon ska på disco till sin vän Ellie ikväll. Hon är så peppad och tjejerna ska dessutom fixa sig tillsammans innan eftersom jag är på jobbet. Det ska sprayas hår med glitter och kanske målas med lite läpp-glans ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bubblet får snällt stå till sig ett tag till för nu blir det inget party i helgen..... Jag vann även på jobbets vinlotteri förra lördagen så 10 klirr klirr flaskor levererades till mej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barvagnen har kommit på plats och den hittade jag här KLICK
 
 
 
 
Fin fredag på er
 
 
//PIllan


Stoppa tiden min ljuvliga unge

 
 
Min lilla söta älskling, kan vi bara stoppa tiden och njuta länge av det vi har nu♥
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni fortfarande en kraxig Pillan men det blir arbete i eftermiddag.... Jobbigt det där när man är krasslig men ändå inte riktigt sjuk. Igår låg jag mest och läste, vilade mej och kurerade bäst jag kunde. Idag börjar jag inte jobba förrän vid 14.30 så jag hinner ta det lugn några timmar till.
 
 
 
 
 
Nikki har fotografering idag på skolan
Alltid lika spännande att se resultatet, man vet ju aldrig riktigt vad dom kan hitta på dom små liven ;) Men just nu är hon mest bara ljuvlig....7 år och bekymmersfri! Minns att Filippa var lika lättsam just vid den åldern. Visst kan det komma små bestämda utbrott men Nikki är så mån om oss och vill oftast vara oss till lags. Säger vi att hon ska göra något, då gör hon det.
Förstår hon att hon gjort något fel blir hon förkrossad och fast hon är ledsen och arg vill hon ställa till rätta och "pleasa" oss .....
-Jag vill inte att du ska vara arg mamma...! Hon är livrädd att jag och  A ska bråka (som hon ibland uppfattar diskussioner..) och överöser oss med pussar och kärlek!
 
Stoppa tiden
 
 
Vet av erfarenhet att det kommer rinna mycket vatten under broar och det kommer förmodligen att bli många ordkrig och meningsskiljaktigheter under åren som kommer. Alla perioder i livet har kanske sin charm men just nu är hon underbar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni håller er friska och krya och har en trevlig torsdag
 
 
//PIllan


Dags för D-vitamin igen

 
 
 
 
 
 
 
Onsdag
 
Ja hej på er, det blev ett litet uppehåll igen och det beror delvis på att jag blev riktigt förkyld efter helgen... Trist att de där bacillerna lyckades komma åt mej men ett par förkylningar per år får man nog oftast räkna med! Och nu när skolorna börjat så brukar det som bekant dyka upp som ett brev med posten...
 
 
 
Jag är ändå noga med att preppa kroppen med vitaminer och mineraler och jag tänker att jag påminner er idag att det är hög tid att börja ta extra tillskott av D-vitamin igen!
 
Efter den här sommaren känner jag dessutom att depåerna tyvärr är på tok för låga då antalet soltimmar typ går att räkna på handens fingrar :( 
Exakt hur mycket D-vitamin vi får i oss från solen beror bland annat på livsstil, hudfärg, ålder, årstid, tid på dagen och geografiskt läge. Som sagt dags för extra tillskott va!
 
 
Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något som jag börjat med senaste tiden är Zink
Zink bidrar till normal syra-basbalans och kolhydratomsättning. Zink bidrar även till att bibehålla normal hud, hår och naglar. Det senare är min främsta anledning till att jag tar dem, min hud är inte i balans.....men jag hoppas att jag kan hjälpa den på traven!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Selen är också en "nyhet" i mitt vitamin/mineral-föråd
 
 
Selen finns i alla kroppens celler. Det ingår i antioxiderande enzymer som skyddar mot fria radikaler och därmed en mängd sjukdomar och åldrande. Selen stärker hjärtat och andra musklers funktioner, verkar uppbyggande för levern, förebygger hjärtsjukdomar och stress samt stärker immunförsvaret 
 
 
 
I min familj äter vi förhållandevis mycket fisk men helst skulle jag äta det varje dag. Därför kompletterar jag med en kapsel.
Det finns ett antal fleromättade och nyttiga fettsyror som kallas omega-3. De är så kallade essentiella fettsyror vilket betyder att kroppen inte själv kan skapa dem utan vi måste få i oss dem via kosten. 
 
 
 
 
 
 
Ja så jag knaprar dessa, dricker ingefära-shots och klunkar grönt te med honung och ska dessutom ägna min lediga onsdag åt vila!
 
 
 
 
Ta hand om dej
 
//PIllan


MittlandiaGulfen 2017, roligare än vanligt!

 
 
 
 
 
Ja håll i hatten vilken trevlig lördag vi hade då årets MittlandiaGulf gick av stapeln!
Så pass rolig så jag inte klev upp på hela dagen igår...... jo då lite skallebang men också halsont som gjorde att jag bara tog en riktigt lugn söndag, Det var jag dessutom riktigt värd ;)
 
 
 
 
 
Tidigt tidigt hämtade vi upp Nicke och Carina på lördagsmorgonen då det var samling på Hussborg redan vid 07.00. Snacka om mindre chock då vi dessutom var tvungna att skrapa bil-rutorna!!? Huu kallt som bara den men solen steg och gav hopp en solig lördag.
Väl på plats samlades fler och fler deltagare och det serverades en gemensam frukost. Kaffe, mackor, kvarg och juice satt som en smäck inför start.
 
Då detta var en 4-manna Texas scramble med totalt 36 lag så blev man lottad med ett till lag som man sedan gick med under tävlingen. Alltså 8 personer som spelar på samma hål samtidigt!
Vi blev överlyckliga då vi hamnade med våra vänner Katarina, Nisse, Urre och Tobias, Så himla kul!!
 
Det blev något av en "party-boll" då dom hade med musik och vi poppade friskt och dansade efter hela banan kan jag lova!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arrangörerna hade en önskan att lagen skulle försöka visa att de var ett lag och vi smörade och använde Mittlandia-tischor och Gulf-kepsar medan våra vänner var de absolut sötaste Bumble-Bees ever med "honungs-burkar" med absolut nyslungad väldigt löst rinnande innehåll ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är den absolut mest bjussiga väl- arrangerade tävling ni kan tänka er!!
Alla som deltar är så nöjda
 
 
Jag kan nämna lite av allt som bjuds! Det är som sagt frukost, snittar och bubbel, frukter, godis, snacks, ärtsoppa med öl och punsch, kaffe med bullar mazariner och kakor, korv med bröd, energidrycker, smoothies, nygrillade paninis, vinprovning med ostar etc!
 
Helt otroligt!
 
 
 
 
 
 
Här har vi stannat till vid hål 18 för vinprovning med både vitt och rött vin från Italien. Toppengoda båda två och fina greppvänliga flaskor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårat spel flöt på så där riktigt bra som man bara önskar! Det droppade in birdiesar och par på löpande band och vi presterade verkligen alla fyra riktigt bra vid samma tillfälle. Som vi har väntat på den dagen!!
 
Kände att topp 5 måste vi bara ligga i år!
 
För två år sedan hamnade vi på andra plats men i fjol gick det betydligt sämre .... så nu var vi verkligen på G!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter avslutad runda som tog hela 7 timmar! så skyndade vi hem för snabba duschar och lite bubbel i solen. Kvällen skulle ju tillbringas med alla glada golfare med avslutande bankett och prisutdelning. Det är ganska mycket hysch hysch och ingen vill riktigt tala om hur deras rundor har gått då allt sedan ska avslöjas med prisutdelningen!
 
Här bjuds på en buffé med hur mycket mat som helst (som om man nu skulle vara så hungrig efter dagens intag ;) . Resultatlistan läses sedan bakifrån och ALLA får pris. Det är inga dåliga priser och även om du kommer bland dem sista kan du få de finaste priserna eftersom man får dra lott allt eftersom lagen blir uppropade! Jättekul och uppskattat!
 
Ja det delades ut andra priser också, längsta drive, närmast pin och snyggaste team/lag! Våra kompisar BumleBees knep självklart detta men Pär och Peppe (arrangörerna) instiftade snabbt ett pris för smörigaste lag som gick till oss!
 
 
 
 
Tillbaka till själva golftävlingen och det flöt på, lag efter lag ropades upp och vi satt fortfarande på våra platser. Det talas heller inte om vilka poäng lagen haft så man har egentligen ingen som helst koll på om det är nära att man ska ropas upp. Till slut var det bara två lag kvar varav vi var det ena. Det andra var ett grymt duktigt gäng från Östersund med riktiga låghandicap alla fyra.....
 
Pär sprättade kuverten med tvåan och meddelar att det är ett lag som kommer från Östersund.... då utbröt jublet kan jag lova!!!!
 
Alltså ÄNTLIGEN fick vi fyra vinna tillsammans, så himla roligt!
 
 
 
 
 
Bild: Ulf Stecksen
 
 
 
 
 
Här mottar vi den fina bucklan och det kändes verkligen helt rätt då vi kände att om vi ska vinna så är det idag då vi alla var med och bidrog med massa bra slag!
Jag själv lyckades bla sänka en riktigt lång Birdie-putt på skrå på hål nio som jag kommer minnas länge!
 
 
Så TACK för årets bästa roligaste tävling som i år fick extra mycket guldströssel på toppen!!!
 
 
 
 
 
 
//PIllan, Lag Tre snygga och en bra


Salut för fredag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon fredag och 1 september!
 
 
Ja jisses nu kommer ni snart att tro att jag är galen på riktigt men jag vaknade innan väckarklockan i morse, faktiskt 40 minuter före alarmet.
Jag hör nog inte till de "normala" som tänker -Ahh skönt nu kan jag verkligen ligga och dra mej!
 
Nope jag kände att den här kroppen behöver lite yoga!
Klev rätt upp och yogade min kropp på mjuka matta nedanför sängen, så skönt
Vill dessutom vara riktigt trött ikväll och somna riktigt tidigt (när har jag någonsin haft problem med det...?!) eftersom vi ska upp tidigt i morgon på årets roligaste golftävling!
 
Nåväl nu ska ni få höra vilken tid det var jag vaknade......04.10......!
Jag måste ha problem...? ;)
 
 
 
 
 
 
 
I vilket fall  så ska jag tipsa er om en Moijito som jag dricker nästan varje morgon och så även nu i denna arla morgonstund
Green Blends fullproppad med nyttigheter och absolut inget starkare än så.... Men smaken är verkligen väldigt god och likt orginaldrinken
 
Vetegräs, gojibärspulver, spirulina, grönt te och chlorella i en skön blandning  gör det lättare för dig att täcka ditt dagliga vitamin- och mineralbehov. Ni vet ju vid det här laget att jag gillar gröna sköna saker som man kan förtära ;)
 
Pulvret går att blanda ner i smoothie eller bara blanda ut med vatten som jag oftast gör!
 
Jag köper min hos Bodystore KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nu en riktigt fin fredag
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se