Run for it and Work out!

Två träningslinnen från Gina som inhandlats nyligen. Gillar när linnen är lite längre och inte slutar precis i byxlinningen! På nedre bilden har jag t.om stoppat in den i tightsen.
 
Ny veckan full med möjligheter av tex träning!
Det är aldrig för sent att börja eller kanske testa nån ny träningsform och man ångrar aldrig ett träningspass!
Hur jobbigt det än känns innan man kommit iväg så är känslan efteråt tusen gånger bättre :)
 
Min egen träning är just nu nästan bara styrketräning. Det ger mej enormt mycket och jag känner mej starkare för varje pass (nästan).
Mitt nya på träningsfronten måste jag väl säga är golfen ;) Det ser jag som ett fint komplement att få vara ute i friska luften i många timmar, skratta tillsammans och även få lite användning av knoppen. Men nu är nog sista rundan spelad för i år och mitt utomhusliv får istället bestå av slalom och snögubbar ;)
 
Jag tränar inte så mycket ren kondition nu utan det blir mina aerobics-pass varvade med body-step och ev nåt spinning-pass i veckan. Under sommaren tar jag en löptur max en gång i veckan!
 
Hur ser din träning ut och/eller hur skulle du önska att den såg ut??!
 
//PIllan
 


Fullastad!

 
 
Jamen såklart var det till Ullared vår resa gick!
Väldigt intensiva dagar/nätter har det varit men riktigt kul har vi haft ;) Kommer nog inte att åka buss på ett tag känns det som för huuu vad jobbigt att försöka sova en hel natt sittandes! Det värker både här och där :/
 
Men shoppat har vi gjort, mest till Nikki men även lite till mej och Filippa. Mycket julklappar bokades av, skönt för jag är oftast ute i sista stund.....
 
I morse var det i alla fall riktigt najs att få vakna upp i sin egen säng och Nikki kom inspringande och frågade om presenter redan vid 6 -tiden :)
Jag har ägnat mej åt att packa upp, tagit hand om en gigantisk strykning ( A hade nämligen tvättat allt som låg i tvättkorgen, så the bottom is nådd) dammsugit och nu har jag tänt eld i kakelugnen som knäpper och knastrar så mysigt intill mej!
 
Kroppen ropar - Ta mej till gymmet så det ska jag lyda om några timmar! Först lite cybersurf...
 
//PIllan
 


Nu reser jag bort, igen

Saknar verkligen den här underbara gröna lilla trädgården som vi hade i Rom! Bakom fontänen fanns en utgång och där klev du rätt ut i ett pulserande storstadsliv! Men här inne var det lummigt, lugnt och fridfullt...
 
 
I den lilla uteserveringen hann vi dricka många glas vin för här samlades hela gänget efter att vi varit spridda under dagtid. Berättade om våra strapatser och samlades åter för ett glas innan vi gick ut för kvällsaktiviteter. 
 
På morgonen satt vi och åt rostat bröd med marmelad (semester-lyx), drack flera koppar cappuccini och njöt av ljumma vindar!
 
Jamen så här är det, minns ni att jag fick en present när jag fyllde år som skulle "delas" med min moster som också fyllde jämt??!
Idag är den dagen då vi ska nyttja denna present och det var ju en resa någonstans!
Vi ska åka buss hela natten för stället ligger typ 90 mil ifrån där jag bor....
Många av dem jag känner har varit där åtminstone 1 gång och en del flera gånger.  Andra skulle aldrig i livet åka dit
(A är en av dem...)
Jag tycker att det ska bli en riktig upplevelse och jag kommer knappast att komma hem tomhänt!! ;)
 
Kan ni gissa vart jag ska??
 
Annars kolla in min Instagram Hemmahospillan i morgon så får ni se :)
 
Ses igen på söndag   //PIllan
 
 
 


Fuskbakning

Jag och Nikki provade detta lite "fuskiga" surdegsbröd igår. Snabbt att bara röra ihop med vatten
 
Röra och knåda mycket är kul....en stund!
 
 
Resultatet blev helt OK även om det inte går riktigt att jämföra med ett "äkta" surdegsbröd
 
Hej på er
Idag har jag haft en heldag på mitt jobb. Jag är ju van att sluta runt 13.30 men idag hade jag och Katarina lite specialuppdrag som krävde jobb fram till 16 (är väl inget tänker ni som jobbar 7-16 varenda dag...) Men när man är van vid skiftarbete så känns det evighetslååångt ;)
 
Filippa kom in och sa hejdå eftersom hon just nu är på väg till Holland, för att åka skidor!!! Jo det finns en inomhusbacke där och här i Norden finns inte snö någonstans just nu och de är ivriga att komma på snö som ni förstår! Hoppas verkligen resa och allt går bra!!
 
Själv ska jag till gymmet bara A kommer hem :)
 
//PIllan
 
 
 


Tillbaka !

Lilla skruttan som nästan aldrig kan vara stilla!
Kaminen i bakgrunden ska allt få göra sitt nu när det blir kyligare ute. Vi eldade i en av kakelugnarna i förrgår och de är ju en fantastisk värmekälla!
 
Ja det blev visst ett blogg-uppehåll igår...
Det var ju måndag och i starten av veckan är det ganska fullt upp :) Efter middags-stök och lite ihop-plock åkte jag och Filippa och tränade. Först styrketräning och sedan lyckades jag få med henne på ett Body step pass ! Hon tyckte det var lite klurigt men det är ju det mesta första gången man gör något!
Efter detta var det hemprov i biologi och som tur är handlade det om något som jag kunde.... muskler och skelett!
Skönt när det är något som man verkligen kan vara behjälplig med, annat om det handlar om matte, huuu!!
 
Idag är jag ledig så jag och Nikki ska åka till träningsanläggningen. Jag behöver finslipa på kvällens aerobics-pass och mini är överlycklig då hon får "träna" med bollarna!
 
//PIllan
 


Lördag med mina tjejer!

Kvällens krydda blev basilika som är en favorit hos både mej och mina Girls!
 
Lövbiffar som fylldes med creme cheeese och några basilika-blad, Nikki assisterade!
 
Filippas speciale, tomat- och mozarellasallad
 
....osså en Italienare till mamman (när A ändå var borta....)
 
Precis så soft och skön som jag önskat blev min lördagkväll!
God middag med mina ♥ som satt ner t.o.m efter vi ätit upp en stund, så vi kunde prata om ditt och datt ;) Sedan blev det häng i soffan framför Körslaget (usch sicket trist utbud det är på lördag-kvällar) som slutade med att bara mami var vaken!
 
Middagen kan jag förresten dela med mej av då den både var enkel och god
 
Fyll lövbiffar med smaksatt färskost och några basilika-blad, rulla ihop och fäst med tandpetare
Stek tills de fått fin färg och lägg dem åt sidan en stund
I med resterande färskost, ett par dl creme fraiche och en skvätt vatten plus en köttbuljongtärning
Vispa ihop och koka upp
I med köttbitarna igen så allt "gottar ihop sig"
 
Jag och Filippa åt ugnsbakad sötpotatis till och Nikki fick pasta som tillbehör
 
//PIlan
 
 
 
 


Ska slappa ikväll!

Visst var väl detta en fin och höstig idé till trädgården, kanske då man har gäster?!
Bild från Pinterest
 
Yes box baby, ikväll ska jag ha en riktigt soft hemmakväll och jag tänker starta den så snart jag kliver ut från jobbet ;)
Åka och handla på mej massa godsaker, göra "nyttiga" chokladbollar med tjejerna och laga en riktigt god middag. Korka upp en flaska rött, muta tjejerna med godis och sjunka ner i soffan :)
A är på golftävling och kommer hem sent ikväll för det var 90 lag anmälda!!
 
Ha en riktigt mysig kväll //PIllan
 


Då var det också fredag....

Fler bilder från Rom idag!
Här var det också fredag fast då var det varmt i luften, bubblorna var kalla, maten var utsökt, vännerna nära! Den här fredagen ser en aning annorlunda ut...
 
Dimman ligger tär utanför mitt fönster, tonåringen ockuperar badrummet och tre-åringen kör nån krigsdans här intill men det är ju i alla fall fredag ;)
Jag och mini ska bege oss på nån slags mässa under förmiddagen och sedan ta en lunch och fika tillsammans. Ska förhoppningsvis bli lite mysigt.
Sedan väntar en låång arbetshelg för min del och det finns en hel del att göra gissar jag då både järnväg och bilvägar är avstängda längre norrut!!
 
Fin fredag vänner  //PIllan
 
 
 


Uppryckning

Lyktor som faktiskt fyndats på Tradera (bra ställe det där....) och print från den här duktiga tjejen
 
När det blir höst så brukar det börja rycka i " inredningstarmen" hos många och så även hos mej!
Men i år har jag liksom inte riktigt kommit till skott.... Har flera målningsprojekt och annat hemma-fix men jag bara skjuter det framför mej!
Vet att jag ofta blir så nöjd med mej själv när jag slutfört något sådant och bara jag börjar så går det oftast med en väldig fart! Men den där tröskeln är just nu enorm.... :/
 
Sedan irriterar det mej nåt enormt att vi ännu inte har någon brokvist! Morrrr den skulle byggas i våras men ännu står en provisorisk liten bro där ute och hånar mej varenda dag....
Nä här krävs en total uppryckning i inredningsväg helt enkelt, tror jag ska ta ett snack med hustomten (papi) så kanske han kan involveras :) Alltid lättare att vara två♥
 
//PIllan
 
 


All Black n´White

 
 
Ja nu när hösten är här så blir det med en dominerande "färg-skala" av svart och vitt i min garderob.... Jag vet trist som sjutton men också snyggt som bara den ;) Särskilt med lite olika mönster och gärna zebra och leoprint!
 
 
 
Roligt även med accessoarer i matchande mönster. Alla dessa godbitar hittar du på Lindex online shop!
 
 
Onsdag och (nästan äntligen) jobb igen...
Ja jag vet lite galen tanke men denna treåring..... gör mej lite smått galen just nu!  Minns att Filippa var precis lika bestämd och med typ lika många utbrott per dag men nu är jag ju faktiskt äldre och tröttare... ;)
Nu har Nikki börjat titta på Madicken så igår slängde hon en burk på mej och ropade - Du ska vara tyst Lortjänta!... Jamen jiiises, what to do liksom... Väntade mej snart en ärta i näsan men istället kommer hon med ett  tuggummi intryckt, fast det ramlade ur av sig självt!
 
Nä nu krävs det mangling av kroppen i gymmet och sedan blir det återhämtning några timmar på jobbet :)
 
//PIllan
 


Här på riktigt

 
Ja nu går det knappast att värja sig längre... Strumpor åker på, håret är lockigt hur jag än drar och plattar och paraply lär vara min bästa vän de närmsta dagarna! Skulle regna lika mycket som på en hel normal septembermånad framöver.... Det är HÖST!  
 
Jag och Nikki har ännu en ledig dag och önskemålet är biblioteket. Det passar ju jättebra en regnig dag som denna! Jag brukar sitta och bläddra i lite magasin och Nikki ritar, bygger pussel och så lånar vi lite nya spännande böcker.
Lite nya blommor måste jag handla idag, de befintliga är ganska trista och ledsna efter sommaren.... Dessutom är ju fönstren en historia för sig!
Ska ringa mina experter så dom får komma och "riva av" dem inom en snar framtid!
 
  Ut i regnet //PIllan


Förstärkningsfrukost

Smoothie med mandelmjölk, frusen skivad banan och färsk mango plus bananpannkakor också med mango, kokos och kesella! Jag kliver som ni säkert vet nu upp väldigt tidigt.... Då blir det oftast en kopp kaffe och en smörgås. Efter en till två timmar är jag mer än redo för en andra frukost eller förstärkningsfrukost :)Idag blev det denna och jag äter ofta bananpannkakor och varierar tillbehören! Om det bara är jag som ska äta tar jag en banan, två ägg och ett par msk mandelmjöl. Kör med stavmixern till en slät smet och stek med fördel i kokosfett.  I min frys finns nästan alltid banan skivad och redo att slängas ned i en smoothie! Gott och perfekt att få den iskall :)Idag har jag haft en riktig rensardag, I Like! Har lagt ut mycket  på FB efter Nikki som jag sålt, helt perfekt:)Snart väntar vi hem A som dessutom fyller år idag, Hurra!! Han önskade på riktigt tonårsmanér tacos till middag... så tacos blire! BLIR GALEN PÅ TEXTEN NÅN BUGG I SYSTEMET.... SORRY!! Trevlig måndag //PIllan


Skogens Guld

Vi tog ett par timmar i svampskogen vid fjällets kant och vi hittade massor med gyllengula kantareller! Som tur var så har mina mostrar hökögon för jag såg bara gula löv överallt men under dessa fanns ytterligare ett lager med guld :) Stora fina rackare som bla blev till toasts med västerbottenost på kvällen!
 
Nu är vi hemma från mormor och oj vad jag känner mej trött, överjäst och dåsig....
Min kropp är inte van vid så mycket kaffe och kakor :/ Hos mormor är det nämligen vad man serveras till första frukost och efter ytterligare en timma kommer "hotell-frukosten" fram med gröt, mackor, mera kaffe, ägg, skinkor, korvar osv!
Pju dessutom ingen motion förutom att bläddra igenom alla Svensk Damtidnings senaste nummer.... ;)
 
I morgon är det måndag och en ny vecka med tid för återhämtning i form av gym-tajm, Big Tajm!!
 
//PIllan
 
 
 
 


Fredagsbilden...

Ja detta är såklart ingen dagens... utan det får bli ännu en från Rom!
Jag har så mycket bilder därifrån så det kommer säkerligen ännu fler framöver ;) Detta är på toppen av Spanska trappan som är ännu en samlingsplats för strosande personer att slå sig ned på en stund. Jag och A satt här och åt varsin Panini i väntan på övriga gänget.
 
Jag kom hem sent igår kväll och Nikki ville så gärna hålla sig vaken tills jag kom men två minuter innan så var et Gonatt... Desto gladare dotter i morse då hon såg att jag låg i sängen :)
Idag ska jag jobba några timmar på eftermiddagen och sedan åker jag, mamma och Nikki till min mormor över helgen. Där finns det typ noll i mottagning så därför passar jag på att önska er en trevlig helg!
 
//PIllan
 
 


Höstjacka & Hotellmys

Har fyndat en höstjacka för kommande lite kyligare dagar men det verkar som den får hänga i garderoben ett tag till för det är ju fortfarande varmt och skönt ;)
Jackan kommer fån Ellos och fanns även i marint och svart (tror jag) beställde den när det var nåt erbjudande på 50% (som det ju kommer titt som tätt ) så jackan blev nästan till skänks  :)
 
Just nu befinner jag mej på ett hotellrum i Borlänge. Jag och min kollega och vän Katarina åkte hit i går eftermiddag. Vi ska vara här i ett par dagar och förkovra oss i nåt nytt "system"..
Kul i alla fall att resa tillsammans och kunna äta middag, prata (utan att bli avbrutna av småtjejjerna) och mysa! 
 
Nu kilar vi ner och tar en låångsittning vid frukosten
 
//PIllan
 
 


Fina fetter!

 
Idag blir det ett fett bra inlägg här på bloggen!
Här tipsar jag nämligen om mina absoluta favoriter inom kategori hälsa/fett .... och redan nu har jag ljugit ... Min absoluta favorit inom detta ämne innehåller inte alls nåt nyttigt fett, tvärtom för det är nämligen chips och gärna i gigantiska mängder!
Men nu bortser vi från detta faktum och återgår till dessa hälsosamma fettkällor!
 
Nr 1 är Möllers Tran (ja fiskleverolja helt enkelt) Denna produkt är extremt innehållsrikt på omega-3 samt A, B och D-vitamin. Dessa fettsyror och vitaminer har en väldigt positiv inverkan på flera av våra kroppsliga funktioner så som hjärta, blodomlopp och synen tex. Plus att de hjälper immunförsvaret och det vill man ju verkligen i förkylningstider som dessa !
 
Nr 2 är Kokosfett som är ett så lättsmält fett att det kan användas som energi i kroppen precis som kolhydrater. Det lagras inte som kroppsfett utan ökar ämnesomsättningen!
Det tål värme bättre än andra fetter och är därför perfekt vid stekning och du slipper stekos.
Fungerar som en antioxidant och förbättrar upptaget av essentiella fettsyror och skyddar dem från oxidation.
Den är rik på laurinsyra som ger skydd mot virus, bakterier och svamp.
 
Detta är bara en liten del av alla nyttigheter som dessa fina fetter gör för människokroppen så Löp och Köp!!
 
//PIllan
 
 


Vinklubbsmästerskapen i Golf

 
Tyvärr knäppte jag inga bilder under själva golftävlingen... synd! Men när vi kom in och avslutade vid hål 18 så stod ett bord med vit duk framdukat med iskall Tattinger! Det började skymma och stjärnorna tändes en efter en...
 
Åh så mycket godsaker vi bjöds på! Frukter med varm choklad att doppa i, västerbottenpaj med aioli, laxsnurror, ostar med björnbärsmarmelad, räk-bakelser Mums :) Katarina som jobbar på Hussborgs herrgård hade ordnat denna fantastiska dag och kväll för oss!!
 
 
Tjejerna myser under bar himmel och som ni ser gick det att sitta med bara armar trots att timmen blev sen underbart
 
 
Efter all den goda maten gick vi vidare till ett eget litet "hus" med mini-spa!
Utomhus bubbel i varmt gott doftande vatten och såklart lite mer bubblor i glasen!
Att jag och Carina J dessutom lyckade vinna detta mästerskap med fyra poäng var ju bara pricken över i !! ;)
Vi hade i alla fall en helt fantastisk dag som vi såklart kommer göra till tradition nu!!
 
//PIllan
 
 
 


Kärlek & Solsken

,
Solsken i blick! Vilket väder, återigen ;)
Jag hade i alla fall en thaisidenklänning som är en favorit i repris, klassiskt snitt som håller i evigheter! Ormskinnsväskan är efter min mamma så jag anar att det tyvärr är äkta skinn... :/ Men den krokodilen hade troligen ändå varit "självdöd" vid det här laget....
 
En liten inblick från bröllopet får bli dessa detaljbilder
Fantastiskt häftig och snygg brud med underbar uppsättning i en annars  kort frisyr och brudbuketten i närbild. Ser ni att det hänger två berlocker längre ned längst stjälken?! Där hade hon foton på två betydelsefulla personer, fint!
 
Raska paret är nu åter på hemmaplan!
För min del väntar en lugn söndag men A spelar golf-final så han har ingen rast ;)
Helgen har gått i ett rasande tempo med bara trevligheter. I fredags hade ju Vinklubben golftävling och den ska jag visa bilder från en annan dag.
Lördagen ägnades åt några timmar i bilen, piff på hotellrummet och sedan underbart bröllop i strålande sol.
Jättegod middag, vackra tal och en avslutande natt-bugg sedan var det god natt för mej....
Nu ska jag och Nikki mysa i solen
 
Skön söndag //PIllan
 
 
 
 


Brum, gasa upp det är fredag!

Sådan här mindfullness skulle jag behöva nu.... Visst är det häftigt! De satt i många timmar i solen på detta vis på Roms gator. Pappa upplyste mej när han såg fotot hur det gick till! Hur tror ni de fixar det??
 
Busy busy är mitt namn idag!
Springer runt i morgonrock med dammtrasa i ena handen, inköpslista i den andra, trycker på tvättmaskinen, stryker, provar bröllopsoutfits, packar och fixar....
I eftermiddag ska vi ha en golftävling med vinklubben med efterföljande middag och spa :) Ska bli jättetrevligt!
 
I morgon bitti åker jag och A en snabbis till Falun för bröllop. Det blir däremot inget njutande av skön sovmorgon och hotellfrukost nej då , upp på söndag morgon och ratta hemåt igen för då har A nån golftävling igen, pust!
 
Så nu säger jag trevlig fredag vänner
 
//PIllan
 


Inte riktigt Anita Ekberg...

 
Yes ni känner igen scenen va...?! Tänk er bara att jag släppt ut håret och har en lång svart klänning på mej...
Även fast jag inte riktigt står "i" fontänen så kan man nästan tro det ;) Fontana di Trevi är detta såklart!
 
Första kvällen var vi där hela gänget och oj så mycket folk som samlades där! Lördag morgon gick jag och A dit ensamma och även om det var några fler än vi där så kunde vi njuta av den praktfulla fontänen och varandra under lite lugnare omgivningar. Jag meddelade A att detta är nog en av världens mest romantiska platser så du kan kanske ge mej en puss iaf.... inte så romantisk lagd den mannen... ;) 
 
//PIllan
 
 
 


100 dagar...

Lär nog få stretcha rumpan varje dag framöver igen... ;)
 
Ja som jag skrev igår så har jag en ny utmaning på G eller rättare sagt den har startat redan! Jag och Katarina som körde squat-utmaningen i våras ska på´t igen :)
Förra gången trappade man upp antalet för varje dag och det pågick i 30 dagar.
Den här gången kör vi 100 squats i 100 dagar! Plus att vi lägger till planka i 1 minut varje dag. Kan kännas som 1 minut är lite men eftersom vi gör det under så lång period tycker vi att det räcker :)
Blir man sjuk så tar man helt enkelt ett brejk men startar då om så att man fullföljer alla dagar totalt!
 
Såg att Johanna Toftby hade en liknande utmaning i sin blogg och där man även kunde hänga med via Instagram, så kika in där för mer inspiration om du blir sugen!
 
Hey ho Let´s go!
 
//PIllan
 


Dags att göra höst

 
 
 
September är ju den första höstmånaden och precis som jag skrev tidigare så vände sommaren "på en hand"! Från att vi reste till fyra dagar senare vid hemkomst hade träden gulnat uteblommorna typ vissnat och en kallare luft gjort entré.
Jag och Nikki slängde flera av sommarblommorna igår så idag i mataffären plockade vi med oss lite ljung hem. Små planteringar vid dörren får starta upp och välkomna hösten hos oss!
 
Tisdag betyder som vanligt aerobics ikväll. Ska bli skönt att "dansa loss" efter en helg av frosseri ;)
Var på ett Body-step-pass igår också som var riktigt svettigt! Jag och en vän har dessutom en härlig utmaning på G, skriver om den i morgon!
 A reser till Stockholm ikväll så vi blir ensamma men som tur är ställer mami upp och hjälper till med barnvakt!
Strax middagsfix, fiskbullar till Nikki och kesoplättar till mej :)
 
//PIllan
 
 


Gatliv

Guess fanns såklart lite varstans i Rom!
 
Godaste kaffet finns i Italien! Älskar alla sorter även fast min favorit är Cappuccini ;) Det är nåt vist med mjölken i detta land... mums
Små gränder med härliga byggnader finns överallt. De flesta smyckade med vackra skulpturer men här helt täckt med växter
Såg knappt skymten av asfalt dessa dagar, bara gatsten, så att ta med högklackat hade vi tjejer inget för! Fast på de "finaste" gatorna (Gucci, prada, dior...) trippade damerna runt i sylvassa klackar!
Fashion, fashion i massor!
 
Ja jag gick mest runt som en fågelholk med halvöppen mun och tittade uppåt för att se alla fantastiska byggnader, skulpturer, statyer fontäner osv som det fullkomligt myllrar av i Rom! Otroligt att jag inte gick in i nån lyktstolpe ... :)
Nåt annat som det inte är brist på är resturanger, i varje liten tajny vajny gränd ligger minst ett par stycken. Så nej hungriga var vi verkligen aldrig under vår vistelse! Tror jag skulle kunna köra Vasaloppet lätt nu så kolhydratstinn som jag är ;)
Shoppingutbudet är stort med allt från alla de flottaste märkena till billiga kopior i drivor på vissa marknader! Jag shoppade mest till tjejerna (otippat...) och får helt enkelt handla min höstgarderob här på hemmaplan...
 
Ja det var lite lite från vår resa och det kommer mera!
 
//PIllan
 
 
 
 
 


Alla vägar bär till Rom

Peterskyrkan skymtar i bakgrunden
 
Jag i härliga Italien!
 
Nu är vi hemma igen och brrr vad kallt det kändes. Lämnade ett 26 gradigt Rom och kom hem till hösten... Jo det har verkligen blivit skillnad på bara fyra dagar, gula löv och kalla vindar!
Vi ska mysa med tjejerna nu och försöka komma i säng i tid för i morgon är det vardag med uppstigning vid 05 som gäller....
Återkommer med fler foton och lite detaljer om vår resa en annan dag!
 
Go´natt  //PIllan
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se