Fredag!

 
 
 Visst är det skönt att fredagen är här, allt får genast lite mer feelgood-känsla !
 
 
 
 
 
 
Nikki ska på party ikväll så hon har verkligen sett fram emot den här dagen. Själv ser jag mest bara fram emot att krascha i soffan med nåt onyttigt och gott inom en armlängds avstånd ;) !
Jobbar dessvärre i morgon så jag måste upp med tuppen men söndag har jag tagit ledigt. Då tror jag att jag och mini ska ta en shoppingrunda....
Nikki har ett par sneakers och ett par gummi-stövlar... det kommer man ganska långt med men inte "hela vägen" nu när det börjar bli kallare ute.
Ett par bra boots skulle verkligen hjälpa till i sko-väg!
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa reser till Holland på söndag för där finns en stor anläggning med inomhusbacke. Hon har varit där tidigare år och nu är det alltså premiär på snö för säsongen! Och när en åker iväg kommer en annan hem... A dyker väl hem från Spanien där sent på söndag. Jag pratade med honom nyss och de hade det riktigt varmt och skönt med härliga golfrundor!
 
 
 
 
Fin fredag på er bloggvänner
 
//PIllan


Strumpor & Vinterpäls på

 
 
 
Nyfärgad i knoppen, nu går vi mot vinter...
 
 
 
 
 
Alltså idag hände det tydligen, hösten (den där kalla regniga) kom med besked! Strumporna åkte på och även varmare skor fick göra come back. Nikki drog på både mössa och vantar i morse och tur var väl det för termometern orkar inte alls upp i en skön nivå idag....
 
Jag hade ju tid hos frisören idag och visst fick även "vinterpälsen" åka på huvudet. med andra ord lite mörkare än under vår-och sommarhalvåret!
Någon variant av mörkblond med det ljusa kvar i topparna så en sk ombre fick det bli. Topparna kapades en bit med även om det inte riktigt framkommer av bilden.
 
 
Ha nu en fortsatt trevlig torsdag
 
//PIllan


Härliga höst

 
 
Ute och jobba med hela kroppen, krattning gör gott för både hjärtat och knoppen. Bilderna är sedan i helgen uppe i härliga härjedalen och Nikki jobbar på med sina släktingar Mira och Mollie
 
 
 
 
 
Vilken härlig höstdag jag har haft so far idag....
 
Började med en riktigt skön lång pw med "Lillelördag" i lurarna. Naturen är magisk med alla sprakande färger på träden. Luften var friisk och hög efter en natt med regn.
Sedan var jag hemma hos mina föräldrar och hjälpte till med nåt problem med datorn... alltså då kallar dom på mej?!  Ja ja jag fixade det trots allt :)
 
 
Sedan var jag bjuden på lunch av Kamilla nere på Hussborg som har sista veckan med lunch-servering nu! Gäller att passa på då dom sedan inte öpnnar förrän nästa vår igen! Vi åt en superb fiskgratäng med riktig potatismos, mums!
 
Hämtade Nikki efter skolan och sedan var det träning med Kamilla och Tilda som stod på schemat. Jag hade satt ihop ett cirkelpass för hela kroppen och pju det var riktigt jobbigt!! Kändes som fisken var upp och vände där några gånger... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi hemma igen och alla mina fönster är overkligt rena för städfirman har varit här och gjort dem riktigt höstblanka! Alltså jag begriper inte hur dom gör!!?
Vill bara fylla på med lite nya fräscha blommor nu så blir det komplett!
 
 
 
Ikväll ska jag och Nikki åter träffa Tilda då vi ska vara barnvakt till den lilla godingen! Kamilla ska på föräldramöte och självklart rycker vi in.
 
 
 
 
Ha en fin eftermiddag/kväll
 
 
//PIllan


När håret är huvudsaken

 
 En klar favorit för mitt hår just nu är dessa från REDKEN
 
 
 
 
 
 
Jag är på inget vis känd för att ha en speciellt vacker hårman utan tvärtom har jag rätt så tunt och bebisaktigt hår... Däremot har jag bra koll på produkter och har genom alla år varit noga med att ta hand om mina fjun ;)
Älskar riktigt bra produkter och även att testa nytt som kommer på marknaden. Dessutom arbetade jag en period på salong, inte med att klippa men att just sälja hårprodukter.
 
 
Efter sommaren är mitt hår rätt sprött och lite torrt.
Ett riktigt bra schampo och balsam hjälper håret att återställas och mina favoriter för ändamålet är Redken Extreme.
Produkterna  hjälper till att återställa hårfiberns inre styrka, återuppbygga fjällskiktet samt motverka att håret bryts. Med nya extreme blir håret starkare, mer motståndskraftigt och ser friskare ut. 
Det känns redan då jag tvättar håret... skillnaden är enorm då man hittar "rätt" och håret känns superbra redan under ursköljningen!
 
Dessa finns hos LYKO.se på kampanj just nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag stylar mitt hår är min önskan att det ska vara väldigt "sleek" och soft, mjukt och följsamt plus att jag vill få bort frissighet! Mitt hår är naturligt självlockigt men då jag plattar det så behöver jag värmeskydd!
 
Redken Uniq One är en leave-in spray med underbar cocos-doft! Sprayar direkt i handdukstorkat hår och det suger verkligen i sig produkten på ett kick. Håret blir mjukt och medgörligt. Innehåller även solskydd
 
Loréal Absolut repair lipidium är en fönlotion som skyddar håret vid hårföning och plattning. Ger mej dem egenskaperna jag söker alltså håret blir mjukt, följsamt och lätt att styla.
 
 
 
 
 
 
 
 
Slutligen en riktigt skön hårmask från Maroccan Oil!
 
Ett lättviktmask med den härliga arganoljan som ger en djup återfuktning och ett långvarigt skydd åt håret. Att doften är gudomlig är inte direkt någon nackdel ;)
 
 
 
 
 
 
 
Är du ute efter att återuppbygga ditt kanske solskadade hår och vill ge det en riktig boost i form av fukt och närande ämnen kan du kopiera min hårvårdsrutin rakt av!
 
Jag har dessutom en väldigt efterlängtat tid hos frissan nu på torsdag och då ska håret färgas och de trista topparna ska väck!!
 
 
 
 
//PIllan


Hey Ho Let´s Go

 
 
 
 
 
God morgon måndag, den sista M-dagen i september månad!
 
 
 
 
 
Skönt att starta denna vecka med en stunds träning i min ensamhet. Då familjen åkte till jobb och skola så drog jag på mej spandex-byxan och åkte till mitt andra hem.... Väl där växte dock en irritation fram... Någon hade fipplat med kablarna till ena musikskåpet och jag fick inget ljud i hötalarna :/
Morr ...kul att träna in ett aerobics-pass utan musik liksom, NOT!
 
 
Men men då endorfinerna väl kickade in så la jag irritationen bakom mej och välkomnar nu denna vecka med en harmonisk känsla i kroppen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Senaste MAMA tidningen, en skål kvarg med god topping och en skål med kärleksört på bordet spär på feelgood-känslan ännu lite till. Jag älskar en lugn stund direkt efter träningen men nu ska jag snart skynda på med lite göromål här hemma innan det är dags för jobbet.
 
Hoppas bara A kommer hem på lunch innan jag åker så jag får pussa lite på honom...han åker nämligen till Spanien och kommer inte hem förrän sent söndag kväll!
Lyllos honom alltså... åh vad jag också skulle vilja ta en trip till solstolen nu och bara slappa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra start på den här veckan - årets sista septembervecka!
Ingen kan väl klaga på hur den här månaden har varit alltså?! Nu känns det mycket lättare att ta steget in i oktober, tycker jag i alla fall!
 
 
 
//PIllan
 


Ett fint farväl

 
 
 
En sorglig helg har snart nått sitt slut och jag känner mej lite tom just nu.....
 
 
 
Det blev en väldigt fin begravning för min älskade mormor med otroligt mycket vackra blommor, en fantastisk präst och underbar sång!
Trots detta en tung dag med massor med tårar och till och med vädret var grått med ett stilla regn... Småtjejerna, Nikki, Mira och Ida grät så dom hulkade och det var verkligen en "tagen" församling som sa adjö i fredags....
 
 
 
Jag orkar nog inte dela med mej så mycket av detta mer än att det blev ett värdigt och fint farväl och att våra blommor som Annika (Ånge blommor) gjort var de vackraste jag kan tänka mej! Det såg nästan ut som en vacker spets av vita och ljust gröna växter formade i ett hjärta ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får vi lära oss att leva med mormor i en annan värld och tänka på henne med alla de ljusa minnen som vi har och som ingen någonsin kan ta ifrån oss!
 
 
Ha en fin söndag
 
 
//PIllan


Min gröna smoothie!

 
 
 
Som en liten mini-lunch fullproppad med vitaminer är denna gröna sköna smoothie
 
 
 
 
 
Startade dagen i gymmet där biceps plus axlar fick göra jobbet. Som ni säkert vet vid det här laget är det mina absoluta favoriter att träna! Jag är relativt startk i bägge så det kanske är en bidragande orsak... osså gillar jag "pumpet" som man kan skapa genom att lyfta tungt!
Nu har jag tyvärr tappat en del i styrka eftersom jag varit ganska begränsad i olika röelser de senaste månaderna pga min onda arm... Men nu ska jag jobba mej tillbaka igen! Rikrigt "guns" vill då jag ha i biceps
 
 
 
Jag nöjde mej inte med enbart styrketräning utan avslutade med cirka 30 minuters yoga. Underbara träningsform jag skulle så gärna utöva detta varje dag! Men tiden är ibland knapp och just yoga är ibland trixigt att få in då det kräver en viss tystnad och koncentration...
Ska fösöka få med Nikki att prova lite smått så kan vi eventuellt göra det tillsammans då och då. Kanske om hon får en egen liten yoga-matta och att jag nämner att det kan hjälpa henne till hennes efterlängtade spagat och split...?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Direkt efter ett riktigt träningspass är det som bekant viktigt att fylla på kroppen igen! Den är nu "trasig" och ska under kommande timmar bygga sig lite lite starkare än innan träningen. Självklart ska man då hjälpa till så den får bra förutsättningar!
 
 
Jag gav den en smoothie med lite extra grönt
 
 
Gröna ärtor - perfekta med protein och lite söt smak plus att om dom är frusna behöver du ingen is
Avocado (den här gången frusen ) ger smoothien en krämig konsistens och bidrar med nyttiga fetter
Grön kål. Jag har fått en hel burk torkad grön kål av min vän Katarina! perfekt att slänga ned i alla smoothiesar. Fullproppad med främst C-vitamin men även,A och E-vitamminer
Mango även den vitaminrik och med härlig smak
Ett par msk vaniljkvarg och slutligen nötmjölk
 
Mixa, mixa mixa och sedan njut!!
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det så här att jag kommer att vara frånvarande i ett par dagar nu....
 
I morgon ska nämligen min mormor begravas och det är en sorgens dag! Vi åker alla till Storsjö kapell i västra Härjedalen där hon var född och levde hela sitt långa liv och självklart också ska få vila bredvid min morfar. Dom har väntat länge på varandra.Han dog nämligen redan året innan jag föddes ....
Det blir många släktingar som ansluter från när och fjärran och många har jag inte ens träffat på flera flera år.... 
 
 
Så vi ses när jag kommit hem igen och känner mej i fas!
 
 
 
Kram PIllan


Tips-Tajm

 
 
 Massor med bilder som bara ligger i mobilen och aldrig får ses av någon....? här kommer ett tips
 
 
 
 
 
 
God morgon
 
Alltså att det är 15 plus grader då man kliver ut från jobbet kl 22 på kvällen...! Helt Amazing, så skönt att man slipper strumpor in i det längsta ;)
Men framåt helgen ska det tydligen bli ändring på vädret enligt prognoserna men jag är mer än nöjd med denna månad!
 
 
 
Nu ska ni få se en av presenterna som A fick i fredags. Jag har så mycket bilder i mobilen som bara ÄR liksom... Jag scrollar igenom dem ibland och Nikki gillar att titta på dem. Det finns till och med bilder sedan hon bara var runt året kvar....
 
Hittade en app som heter Framkalla där du kan få dina bilder som posters, roliga stripes, retroprints (som polaroidbilder,) magneter etc
Det är fri frakt och dom levererades verkligen blixtsnabbt! Superbra service helt enkelt och så roligt att få bilderna i handen och bläddra mellan, inte bara  "swipe:a".....
 
Vi gjorde ett collage av familjen i posterform som vi monterade i en Ribba- ram från IKEA.
Snyggt och en uppskattad present!
 
 
 
 
 
 
 
In på app-store och ladda ner appen och sedan är det jätteenkelt att bara klicka på bilderna du vill framkalla och betala direkt med kort eller välja faktura....!
 
 
 
 
Ha det fint
 
//PIllan


Tisdagstanken

 
 
 
 
Tanken idag handlar om mens!
 
 
 
 
Höll mej vaken igår och såg nyheterna... Som jag skrev igår är det inte alltid jag ens orkar se 21-nyheterna nämligen!
 
 
Men i alla fall nu hade dom ett inslag om hur mensen påverkar kvinnor i hänseende till träning och främst då styrketräning och muskeluppbyggnad.
Det har forskats på just detta och man har kommit fram till att under den första halvan av menscykeln blir muskelmassan större och du nyttjar den totala muskelstyrkan allra bäst just då.
 
 
Det där kan man ju själv (iaf jag) känna att vissa tränings-pass är man liksom stark som en oxe! Men nästa gång man ska försöka sig på samma vikter och övning orkar man knappt hälften....
Älskar forskning som ger mej en vettig förklaring!
 
Här är det såklart hormonerna som påverkar och under den första halvan är östrogenhalten högre och samtidigt är halten av progesteron låg. Östrogen gynnar muskeluppbyggnaden!
 
Vill du läsa lite mer om detta och se inslaget så kan du titta här KLICK
 
 
//PIllan
 
 


När det lättar....

 
Varje morgon har jag en ny "tavla" att titta ut på! Nu väntar jag på att dimman lättar och solen kan få värma denna måndag
 
 
 
 
 
God morgon
 
 
Ny vecka och som vanligt startar den med måndag... Jag gillar det, ingen ångest över måndagar! Nåt nytt, nåt spännand och ingen, absolut ingen vet hur denna dag kommer te sig. Man kan bara tro hur den ska bli
 
 
Själv tror jag på först jobb
Kort promenad i solen för att hämta Nikki efter skolan
Vi åker till ICA för att handla, ganska mycket som behöver köpas. Mini kommer även fråga om hon får en glass..
Hemma hotar tvättkorgen att sprängas så det är bara att ladda maskin efter maskin
Tillverka en laddning Granola (tog det sista i morse)
Lite "lek" med Nikki, kanske vi slår några golfbollar eller spelar spel
Middagsmat.... Tror det blir nåt med kyckling
A kommer hem och vi äter tillsammans
Jag drar iväg på spinning och orkar jag stannar jag även på core
Hemma vid 20.00 och Nikki ska i säng, jag tar en dusch
Kvällsfika i soffan, slötittar mellan kanalerna. Har jag tur orkar jag se hela Aktuellt innan ögonen går i kors ;)
God natt
 
Så här tror jag alltså typ att dagen blir i stora drag men jag vet såklart inte säkert!
 
 
 
//PIllan


Söndag med abstinens

 
 
Överskriften tillsammans med bilderna kan lätt få det att snurra till i knoppen....
Alkohol, abstinens, söndag!? Nej de har inget med varandra att göra. Texten kommer att handla lite om en slags abstinens, bilderna står för nåt annat
 
 
 
 
 
 
 
Söndag ja och jag har jobb fram till 14- tiden idag
Senaste dagarna har mycket tid gått åt till förberedelser inför fredagens fest och jag har bara hunnit ta någon promenad. Jag saknar gymmet nåt helt extremt just nu( här kommer abstinensen in)!
Eftersom min arm delvis ställt till det för mej hela sommaren har min "vanliga" styrketräning inte tett sig som den brukar. Jag har istället tränat mycket med kroppsvikt eller lättare vikter. Jag har jobbat lite mer med flåset, sprungit mer (fast absolut inte mycket) än jag vanligtvis gör.
 
Därför är jag E x t r e m t sugen på att få köra igång med vikter igen.Lägga på så jag får känna rejäl träningsvärk igen
 
 
 
I fredags var jag hos min kiropraktor och hon lättade på en rejäl låsning vid skulderbladet i Trapetzius. Kände att det faktiskt lättade lite i min onda arm... Vi måste på´t igen för att det ska hålla i sig och inte hoppa i baklås igen. Jag älskar då jag får hjälp med låsningar och man riktigt känner hur musklerna släpper efter, liksom andas ut!
 
Vill verkligen kunna göra en helt vanlig armhävning utan smärta snart igen....
 
 
 
 
 
Nikki tar för sig vid "snacks-bordet" i fredags. Kan även nämna att hon skulle sminka sig lite innan gästerna kom.... Jag hade fullt upp och hann inte kontrollera förloppet... Hon kom tydligen på att Monster High-dockorna var ett bra facit hur make-upen skulle se ut och ner för trappan kom hon sedan med lila även under ögonen!
 
Försökte få bort men då tiden var knapp så fick hon istället se en aning "hål-ögd" ut under festen... ;) Men hon är såklart söt ändå
 
 
 
 
 
När bål ska serveras är dessa glasbehållare med tappkran helt perfekta!  Våran är från Clas Ohlson.
Här massor med is, citron, lime, vitt vin och fruktsoda. Samma i lilla kannan fast inget vin då såklart....
 
Ett gäng med omaka glas tog jag in från lilla stugan som vi har på gården. Där kan man fynda diverse i det gamla köket. Porslin, vaser, ljusstakar, glas etc - perfekt då man ska ha fest för många
 
 
 
 
 
Efter jobbet idag ska jag åka direkt till gymmet. Jag vet att jag kommer att vara övertaggad och vilja slita och dra i alla vikter och maskiner jag ser... Brukar lätt bli ostrukturerade pass då man inte tränat på länge! Men det får vara så idag.
 
Jag kommer att stanna där tills jag känner att jag är helt nöjd. Tillåta mej att träna precis vad som faller mej in just då och där
Känna hur armen reagerar på belastning igen
Springa intervaller
Testa nya Assaulbike
Ja ni hajjar.... gå All In !
 
 
 
 
 
//PIllan


En riktig 40års-skiva!

 
Humrar ligger och väntar på att gästerna ska anlända och hugga in!
 
 
 
 
 
Vilken härlig dag och kväll vi hade igår. Äntligen var det dags för min kära sambo att kliva över "på rätt sida"... som jag har väntat :)
Skaldjur och bubbel stod på födelsedagsbarnets önskelista då han skulle bjuda till fest och så fick det då självklart bli!
Egenfiskade kräftor fick samsas med havskräftor, hummer, nyrökt röding, olika röror, ostar, kex bröd etc och allt då nedsköljt met Tattinger och Moet... mumma!
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är han den något anonyma mannen (här på bloggen) och moi. Nikki höll i kameran precis innan gästerna anlände
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så kom dom vandrandes i små grupper och till slut var vi 15 personer som trängdes lite i vårt matrum. Som tur var har vi ett extra bord med stolar ute i "lill-stugan" som fick bäras in för att vi alla skulle kunna sitta vid långbord
 
 
 
 
 
 
 
Ett stort paket hade dom med sig och däri fanns en ny finfin golfbag plus ett presentkort. Passar A perfekt då han reser till Spanien för spel om cirka en vecka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan smaskades det och dracks fram till 21-tiden då det blev kaffe och budapestrulle följt av mer bubbel och partaj .... Men de sista gästerna åkte vid 00.30 så jag plockade ihop mycket redan inatt.
 
Jag är piggelin men födelsedagsbarnet har jag inte sett till här på nedervåningen idag... ;)
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin lördag
 
//PIllan


PW & pannkakor

 
 
 
 
 
Hej på dej
 
Åkte med A och Nikki då dom skulle iväg i morse och prommenerade sedan de cirka 7 kilometrarna hemåt igen. Underbart väder och senaste Veckans Bläcka i öronen, kan knappast tänka mej en bättre start på en ledig torsdag...
Dessutom vaknade jag pigg precis som jag hoppades igår! Det gjorde gott med en vilodag och bastu helt enkelt.
 
 
Väl här hemma har jag en hel del to do:s. Städningen har startat och jag far fram som Askungen med dammvippan i högsta hugg. Men då magen började kurra nyss så blev det ett gäng bananpannkakor. Till detta kanelstekta äpplen, jordnötssås (blanda nötsmöret med en skvätt mandelmjölk) och min favorit Lönnsirap från Walden Farms. Alltså detta ser lite färglöst ut (mycket...) men det smakar helt underbart och dessutom innehåller det massor med nyttigheter, tip top!
 
Nu klarar jag mej några timmar till och ska nu fortsätta med fixet inför morgondagen. Paket som ska slås in, handling och matlagning Here I Come!
 
 
 
 
 
 
Ta hand om dej
 
 
 
//PIllan


Lite hängig

 
 
En riktigt fräsch sallad fick det bli till middag!
 
 
 
 
Hej på er
 
Jag och Nikki har precis kommit hem från en riktig bastu-kväll. Rentvättade, skrubbade och insmorda som små barnrumpor....
Vi hade tänkt träna ett styrkepass innan men jag känner mej inte riktigt OK så jag avvaktar tills i morgon med fysisk aktivitet. Kanske värmen i bastun får baciller att frodas eller så får jag bingo och vaknar pigg och allert i morgon!
 
 
Har hört så många som dragit på sig förkylningar senaste tiden och Nikki hostar på kvällarna då hon lägger sig... men under dagen piggnar hon alltid till men visst är hon även lite snuvig!
I morgon har klassen skolfotografering och den ska vi väl försöka vara med på i alla fall sedan blir det en ledig fredag.
 
Alltså detta är inte likt mej men jag har inte alls någon plan för vad Nikki ska ha för kläder på fotot.... Sådant brukar man väl vanligtvis ha koll på men, nope inte jag detta år :/
Äh det löser sig och blir nog bra även om man inte har något nytt varje gång?!
 
 
Kroppen behöver lite extra boost då den är trött så jag bjöd den på en sallad med halloumi och vitlöksfrästa kräftor. Mycket gott och enkelt att sno ihop. Jag gillar lite matigare sallader gärna med någon varm ingrediens!
 
 
 
Vi ses i morgon
 
 
//PIllan


Det börjar bli kväll

 
 
 
 
 
Så snabbt det börjar skymma nu.... Det är verkligen höst även om vädret på dagtid fortfarande är helt amazing! Men när jag for till jobbet strax före 06 i morse var det bara ynka 2 plusgrader och dimman ligger tät. Känns som en skräckfilm och jag bara väntar att en zombie ska dyka fram bakom en kurva.. ;)
 
Svårt också att klä sig för när man kliver ut från jobbet är det ju strålande sol och runt 20 grader. Poncho är helt klart mitt bästa plagg just nu!
 
 
Jag har nästan nyss kommit hem från veckans aerobics pass. Svettigt och roligt som vanligt med gänget. Dock är det fortfarande ganska glest på passen och jag gissar att vädret även där är en bidragande orsak. Så många som var ute och tog en pw eller jogg då jag körde hemåt.
Helt rätt, man får passa på att njuta av vädret så länge det varar!
 
 
 
Jag och A skriver listor på allt som ska fixas inför fredagens firande och jag tror nu att vi har det mesta klart för oss. Jättebra även att ha vänner som äger restaurang så man kan låna porslin då man blir ett större gäng. jag har tyvärr ingen uppsättning servis som räcker för runt 20 personer...
 
 
 
Dessa fina askar hittade jag lite otippat på Dollar Store...Fina eller hur?!
 
 
 
 
Nu blir det en choklad och banan smoothie i soffan innan jag tar en dejt med John Blund!
 
 
Sov så gott
 
 
//PIllan


After golf och pre jobb...

 
 
 
Snabblunch ute på trappan
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Jag var uppe tidigt i dimman för att spela en runda golf i morse. Jag gick med Jenny och David som är både vänner och kollegor till mej. Vi har aldrig tidigare spelat tillsammans så det var hög tid!
Jag och Jenny fick många tips av David som är väldigt duktig och brukar spela ofta med min sambo. De spelar liksom i en annan liga än mej kan vi säga ..... ;)
 
Allt eftersom tiden gick och solen värme så åkte varma västar och tröjor av och till slut var det svettigt att gå i t-shirt till och med. Härliga september, du levererar verkligen!
Jag är så glad att jag jobbar skift och kan passa på att njuta av sådana härliga dagar.
 
Nu ska jag nämligen tillbringa min kväll på jobbet.
Har precis slängt i mej en riktig snabblunch i form av stekt glutenfritt bröd bakat på quinoa och hirs med ett stekt ägg. Till det dricker jag Kiviks äppelmust, alltså älsk på den!
Jag gillar vanligtvis inte äppeljuice och dylikt men denna som kom i Smakboxen är verkligen super!
 
 
Ha en skön start på veckan
 
 
//PIllan


Senaste dagarna och goda potatisar

 
 
Lite variation på potatisen kommer i ett tips längre ner idag!
 
 
 
 
Hej på er
 
Ett välbehövligt uppehåll på ett par dagar blev det här inne. Tankarna har av förklarliga själ varit på annat och så är livet ibland...
 
Nu har jag samlat mej och tränat ett par pass så endorfinerna har fått upp humöret igen. I går var jag och Nikki iväg till gymmet och jag fick svettaas rejält genom huden istället för att bara vätska tårkanalerna som jag gjort annars de senaste dagarna :(
 
Skönt att känna kroppen i rörelse igen.
I morse klev jag bara rätt upp ur sängen och drog på mej löparkläder och skor och stack iväg på en 35 minuters jogg. Vädret var fantastiskt med plus 15 grader redan vid 06.30 då jag stack iväg.... Vilken september månad, va!? Lika kvällen igår lördag var det runt 20 grader vid 22-tiden!
 
 
 
A blev kidnappad av några vänner igår.... Han fyller nämligen jämt nu på fredag och igår drog dom iväg med honom tidigt på morgonen. Det blev golftävling på annan ort och middag så han ramlade hem framåt småtimmarna.
Den kommande veckan blir det fix och stök inför fredagens kalas och det är en hel del som ska fixas men roligt ska det bli!
 
 
Kalastider var det även för Nikki som var bjuden på bad-kalas i dag. Jag hängde med och det var riktigt skönt att få bada och simma lite i en varm inomhuspool. Jag är egentligen inte alls någon badhus-person men då det bara var en mindra skara med människor var det rätt så behagligt!
 
 
 
 
 
 
 
Potatisen var det ja!
 
 
Koka ett gäng och lägg sedan upp dem på en ugnsplåt. Mosa till dem med en gaffel
Gör en röra med feta-ost och färskost kryddad med tex vitlök
Lägg moset på potatisen och ringla över lite olja
I i ugn på 200 grader i ca 20 minuter
 
Släng med en bit lax också så har du en nästan komplett måltid.... bara att addera lite finfina grönsaker i form av en god sallad!
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en skön söndagskväll nu
 
 
 
//PIllan


Min mormor - en ängel

 
 
 
Jag är så oerhört tacksam att jag åkte till mormor i tisdags!
De ringde nämligen från jobbet och det hade blivit sjukdomar så dom undrade om jag kunde komma och jobba men nej, jag ville verkligen hälsa på mormor!
På vägen dit ringde min kusin Paula och berättade att även hon skulle besöka vår mormor under eftermiddagen så hon ville att jag skulle höra av mej med hur hon mådde och om jag trodde att hon skulle vilja ha ett till besök...
 
 
Mormor blev så glad då jag kom och kramade mej
 
Jag satt på hennes sängkant och hon ville att jag skulle prata så hon kunde lyssna och svara då hon orkade. Hon slumrade mellan varven och jag tittade i lite tidningar. Ibland när hon vaknade till gav jag henne festis eller vatten men hon blev väldigt andfådd varje gång hon drack... Hon "ojade" sig även lite i sömnen
 
Jag åkte innan Paula kom men även hon stannade några timmar och fick umgås med mormor. Paula som jobbar inom vården reflekterade också att mormor hade svårigheter att andas och förmodligen att hon hade svårt att syresätta sig.
 
Personalen var hos henne fram till 02 på natten då hon kom till ro och somnade
 
 
 
******************************************************
 
 
 
 
Hon vaknade aldrig mer..... Hon har alltid varit en ängel och nu fick hon vingar ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag och min kusin har spenderat väldigt mycket tid av våran uppväxt hos mormor. Vi kunde vara där i flera veckor utan våra föräldrar. Mormor tog hand om oss och gav oss så mycket kärlek.
 
 
Att Paula aldrig skulle kunna få ha en hund hemma (som jag hade) stod hon inte ut med utan köpte då en hund som Paula fick ha hos henne... Hon tog oss med på resor till Stockholm för Skansen och Gröna Lund. Vi fick spendera somrarna i fäbodvallen med kor som betade utanför stugan.
Vi fiskade, bakade och vi firade alla våra jular i mormors stora hus med alla släktingar. Dit kom aldrig bara en eller två tomtar utan gärna runt 10 stycket! Barnbarnen var alltid medelpunkten och fick så gott som alltid som vi ville...
 
Mormor hade dessutom postkontoret i sitt hus så jag och Paula satt ofta under disken och lyssnade nyfiket på när mormor expidierade kunderna. Vi fick hjälpa till att lägga alla brev i rätt fack men blev vi för stojjiga mutade hon in oss i köket med saft och bullar.
 
Just det där med bullar och mormor.... Ni förstår hos min mormor serverades alla kaffe eller mjölk och bullar det första på morgonen (gärna på sängkanten), sedan var det dags för frukost- gröt, ägg, mackor, välling etc följt av.... just det kaffe och bullar :)
I hennes kök stod alltid kaffepannan på och det var en strid ström av fikasugna gäster som kom och gick, dagarna i ända!
 
 
När sedan jag och min kusin växte upp och fick egna barn så kom mormor farande och hjälpte oss med barnpassning eller om vi skulle flytta stod hon med skurhinken i högsta hugg för att hjälpa till!
 
 
 
 
Jag kan inte tänka mej en bättre, mer hjälpsam och kärleksfull mormor!
 
Jag saknar dej enormt mycket!!
 
 
 
//Pernilla
 
 
 


Ledig tisdag

 
 
RelaxationTisdag....
 
 
 
 
Hej och god morgon
 
Uppe med Nikki och A som såklart ska på skola och arbete men jag har en ledig tisdag!
Rask prommenad direkt efter att dom lämnat huset och nu en stunds avkoppling innan jag sätter mej i bilen för en dryga timmes körning. Ska åka och hälsa på min fina mormor idag.
 
För cirka ett år sedan meddelade läkaren att nu var hon verkligen inte pigg och vi kallades dit för att träffas, kanske för sista gången...
Men min mormor visade sig vara segare än en fjällbjörk! För under det senaste året har hon piggnat på sig, brutit lårbenshalsen, opererats, flyttat till ett nytt boende och varit på benen och emellanåt riktigt pigg (både i kropp och knopp)
 
Nu har hon tyvärr blivit riktigt trött igen och orkar inte vara vaken några längre stunder... Jag hoppas dock att hon kan prata en liten stund idag och ändå känna närhet då jag hälsar på henne!
 
 
 
 
 
 
 
Hortensian som stått ute hela sommaren börjar sjunga på sista versen men har i alla fall fått flytta in och jag tycker den är vacker då den skiftar i färg!
 
 
 
 
 
Tidningen Mama har hängt med ända sedan Nikki var bebis och dimper fortfarande ner i lådan med jämna mellanrum. Jag gillar att det är lite mer än bara en ren föräldrartidning då dom ofta har riktigt bra recept och modereportage!
 
 
 
 
Kvällen ägnas åter åt träning och ikväll kör vi aerobics igen. Förra veckan var det uppehåll då vi alla instruktörer hade träff och utbildning! Hoppas att gänget är taggade för det är jag!
 
 
 
Ha en solig fin dag
 
//PIllan
 
 


Jobbig start.....

 
 
 
En måndag som började lite si och så....
 
 
 
 
Den här måndagen har redan hunnit fram till kväll innan jag hann kika in till er! Jag jobbade eftermiddag igår och stupade i säng vid 22.30. Somnade ganska snabbt men vaknade med en molande huvudvärk och försökte med vatten och lite massage av nacken. Vred och vände mej i sängen men och somnade till slut... Vid 05 ringde klockan och det var bara att släpa sig till jobbet.
 
In med kaffe och huvudvärkstablett men redan tidigt förstod jag att det inte skulle ge någon effekt. Plågade mej ett par timmar men till slut var jag tvungen att ta till det tunga artelleriet! 
Jag har nämligen nässpray mot migrän som jag får på recept och efter en puff i näsborren släppte äntligen huvudvärken och jag kunde "börja leva" igen!
 
Inte så ofta jag får migrän men det är väldigt skönt att kunna ta till denna medicin då det slår till!
 
 
Eftermiddagen ägade jag åt att städa badrummet och sedan drog jag på mej spinning-kläderna. Himla skönt avslut blev det trots en dålig start.
 
 
 
Nu ska jag krypa upp i soffan med en kopp te och mysa innan jag kryper till kojs...
 
 
 
//PIllan
 
 
 


Årets "bjussigaste" golftävling

 
 
Genomgång av dagens tävlingsregler innan start
 
 
 
 
 
Igår var det äntligen dags för årets i särklass roligaste, socialaste och bjussigaste golftävling - MittlandiaGulfen!
 
32 lag var anmälda och det spelades i 4-manna Texas scramble. Det innebär lite kort att alla spelare i laget måste leverera fyra utslag var som alla sedan spelar vidare på plus att man har då två valfria utslag att spela på. Jätteroligt och lite pirrigt då man gärna ska försöka fördela dessa utslag så man har de valfria kvar på slutet! Jag lyckades dock bra med mina och kunde andas ut på "den fronten". Men annars hade vi en rätt så kämpig runda....
 
Vi gick ut som andra boll kl 08.19 och dimman låg så tät så man inte riktigt såg vart bollen landade. Dimman höll i sig ända framåt 10-tiden och jag frös dessutom som en nakenhund :/
 
Vi lyckades starta med en fin birdie men landade på jorden igen direkt efter hål två där det blev en boogie! Sedan spelade vi par resten av banan förutom en till lyckad birdie...
 
Men som sagt vi fick riktigt kämpa för spelet igår!
 
 
 
Men i denna tävling går verkligen dagen ut på att umgås och ha så trevligt som möjligt och det hade nog alla tror jag! Det serveras så mycket gott längst banan så det inte är riktigt klokt...
 
På hål 1 får man först grillade panini, drick-kvarg och en påse med vitamin well dryck. Vid hål 3 och 5 (som korsar varandra är det uppdukat med snittar, juicer, och en uppsjö med meloner och frukt.
Vidare till hål 9 där ärtsoppa och dryck serveras. Hål 13 fick man sig en uppigande kopp kaffe och vaniljbullar och slutligen på hål 15 var det korv med bröd och dryck därtill!!
 
Som sagt helt otroligt trevligt och bjussigt!
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick i mål vid 13-tiden och då det började dugga lite lätt åkte vi istället hem till Carina och Nicke för varm dusch, lite plockmat och bubbel. Ja tydligen var vi inte riktigt mätta ändå... ;)
Vi laddade om för kvällens bankett som startade kl 19 på Mittlandia.
 
Här bjöds vi på en lika fantastisk buffé med allt från grillad fläskfilé, lax, kycklingspett, grillad karré, sallader, gratänger, flera olika såser.... etc etc!
 
 
Efter middagen kallade arrangörerna på uppmärksamheten för att starta prisutdelningen.
Här finns såklart även ett dignande prisbord där ALLA lag får pris. Dessutom lottas prisbordet så även om man kommer sist kan man få fantastiska priser. Tex laget som kom på sista plats fick varsina STORA delikatess-korgar plus en timmas PT-träning på Bosön med Mattias Sunneborn !
 
Vi hade ju inga direkta förhoppningar på topplacering då vi visste att dagen inte var vår men slutade i alla fall på elfte plats och fick varsin hink fullproppade med bilvårdskit, skulle tippa på 5-600 kr per kit i värde :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Summa sumarum så hade vi en toppendag/kväll och vill självklart rikta ett stort Tack till Pär från Mittlandia och Peppe från Gulf för en mer än väl godkänd tävling.
 
Vi ser redan fram emot nästa år, då ska vi tagga till!!
 
 
 
//PIllan


Deli på norrländska

 
 
Finaste fredagen är här hörrni!
 
 
 
 
God morgon bloggisar
 
Känner att jag är på ett riktigt bra humör denna fredagsmorgon, hur skönt!? Somnade som en stock i går med magen full av sura strömmingar... he he lät mysigt 
Alltså det var SÅ gott ... vet inte hur många "klämmor" jag tryckte i mej. Äter alltid på tunnbröd med potatis, lök, fisk, och eventuellt lite gräddfil på toppen (absolut inte för mycket då det tar bort mycket av strömmingssmaken, så det är mest för beginners :)
 
 
Efter alla potatisar och alla tunnbrödsbitar är jag tok-preppad för ett härligt tränings-pass nu under förmiddagen! Nikki hänger med då hon inte har skola på fredagar utan ska på fritids först i eftermiddag!
Hon har även ett pyjamasparty att längta till i kväll så självklart ska det slås in lite presenter och "för-fixas" med håret... Jo för jag jobbar ikväll och då är det ju A som kör henne till partyt, mao det är även han som ska piffa till damen....
 
Har skrivit om detta tidigare och tja det kanske är någon fler än jag som inte är sambo med Björn Axéns arvingar.....?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tidigt i morgon bitti ska jag och A hämta upp våra vänner och bege oss mot golfbanan. Årets roligaste tävling går då av stapeln så då får ni kika in på Instagram för uppdateringar !
Här på bloggen kommer reovisning först på söndag med bilder och förhoppningsvis ett bra resultat! Fast den här tävlingen försöker vi bara ha så roligt som möjligt så därför blir det eventuellt även ett par glas bubbel mellan svingarna!
 
 
 
//PIllan


Hej höst

 
 
 
Japp då säger jag Välkommen september!
 
 
 
 
Men jag säger det varje år med lite motstånd.... som ni vet vid det här laget är jag en sommar-människa och det sipprar ut små puffar av ångest över att jag måste acceptera att sommaren  nu är förbi!
 
Visst är hösten vacker men ändå liksom....
 
 
 
 
Nu har vi flera roliga grejjer på G i höst och det är alltid trevligt med lite festligheter inplanerade. Dock har jag ju lovat mej själv att leva lite mer i nuet så att njuta av en helt vanlig torsdag på bästa sätt... ska jag ta tag i redan idag!
Jag har nämligen bjudit mina föräldrar på middag och självklart ska jag bjuda på något av det bästa jag vet.... Surströmming!! :)
 
Jag har vilodag från träningen idag vilket också passar bra efter en middag med suring... man rapar inte så gott, ha ha ha!
 
 
 
 
Båda bilderna är från på Pinterest
 
 
 
 
Kolla in den här höstiga drinken
Plommon, Timjan & Prosecco -  ser fantastisk ut!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin torsdag på er
 
//PIllan
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se