Mamma Pernilla

 
 
 
Lite presenter så här på morgonkvisten var ju himlans trevligt! Golfbollar och en golfhandske var precis vad jag behöver. Nu är det bara vädret som saknas.....
 
 
 
God förmiddag
 
Stort Grattis till alla mammor och alla Pernillor som har namnsdag idag! Jag firar dubbelt som ni förstår ;)
Min Pernilla dag har flyttats på senare år för tidigare var det 1 augusti tillsammans med Per som gällde men numera firar jag alltså idag med Petronella :)
 
Fredagens lilla tripp med vintjejerna var väldigt lyckad. Massor med god mat på restaurang RÅ och såklart goda drycker därtill!
Sedan hann vi med en liten barrunda innan vi tog tåget hemåt, mätta och glada.
 
Idag blir det bara slappa på hemmaplan.... Jag har så fruktansvärt ont i en stortå..?! Vad kan vara fel med den liksom :/ Känns som en spricka eller möjligen någon sena som är inflammerad, alltid är det nåt va?!
 
//PIllan
 
 


Blått & Fredag

 
 
 
Vackraste Hortensia i skir ljusblå färg men jobbiga att sköta då dom liksom aldrig blir "mätt" på vatten....
 
 
Matrummet har skiftat färg och gått över till somrig outfit i blått!
Som jag skrivit tidigare så är det blått som ger den mesta sommarkänslan hos mej, både i kläder och i inredning/utredning. Ingen färg som jag använder alls övriga året... lustigt :)
 
 
 
Ja då har vi nått fram till ännu en fredag och dessutom sista i maj.... Alltså vilken skräpmånad (i väder sett) så nu hoppas jag att "min" månad juni har lite mer att komma med! Fast jag försöker tänka bort hur midsommar brukar se ut...ahhhh bingo bingo, jag hörde inte riktigt vad ni sa... :)
 
Idag ska jag och några väninnor ta en runda i Sundsvall. Shoppa lite, ta ett glas vin och senare äta en god middag tillsammans. Ska bli riktigt trevligt hoppas jag.
Nikki ska gå med mormor och morfar på cirkus och A åker till fjällstugan för att hämta hem skotrar, så det gäller att passa på :)
 
Önskar er en fin fredag //PIllan
 


Bullbak och krossade mobiler

 
 
Här är bagarna i full färd med deg-knådning! Inga bakmaskiner här inte...armarna får jobba hårt, pust! Ja och mamman i träningskläder... skönaste kläderna så när jag är ledig så går jag klädd i sådana på hemmaplan!
 
 
 
Pensla pensla, Nikki är en grym hjälpreda i köket :)
 
 
 
Här kommer belöningen Nygräddade bullar och hallonsaft, mums
De söta glasflaskorna finns hos Lagerhaus i sexpack för 99:- ett riktigt fynd! Sugrör medföljer
Älskar burkar, Jars och sådana "mjölkflaskor" att dricka smoothies och annan dryck ur
 
 
Mitt i veckan och vädret fortsätter att vara icke befintligt.... :( 
Men som ni ser så får man en hel del annat gjort i hemmet. Tvättkorgen är tömd, huset städas, nya kuddar kommer fram, det sommarpiffas, bakas osv.
Igår fick jag dessutom rycka in och vara barnvakt till lilla Tilda! Så mysigt och typ världens lugnaste snällaste 7 månaders baby :) 
Aerobicsgänget och jag hade äntligen en dejt efter tre veckors uppehåll!!
Ja influensan och en jobbresa kom liksom emellan.....
 
I morse kom Filippa med gråten i halsen och visade en krossad mobil.... Suck alltid är det nåt,va!? Utgifter, utgifter, utgifter, vart är Lotto-vinsten!?
Nåväl vi ska på en stads-resa i eftermiddag så mobilen får åka in på telefon-sjukhuset...
 
//PIllan
 


Aktiva klubben

 
 
Nikki påpälsad med mössa och överdragsbyxor  i slutet av maj.... inte kul alls! Tur vi hade fullt upp med uteaktiviteter så vill höll värmen uppe
 
 
 
Filippa gick en rond med slagträ och tränade inför kommande brännbollsturnering!
A (arbetsklädd för -25.. ;) körde låånga drive:ar över vattnet
Även min golfklubba står lutad där mot studsmattan men jag hade fullt upp med att fixa på altanen och fastnade inte på bild :)
 
 
 
 
Ny vecka och trumvirvel..... Jag har SEMESTER !!
Wiiieee
Denna första semesterdag ska ägnas åt tid i köket och bullbak...Inte allt för ofta bullar i mitt kök men såhär i stundande sommartider vill även jag ha ett gäng att plocka fram ur frysen!
 
Gårdagen ägnade hela familjen utomhus med städning av altanen. Skrubbande, spolande och torkande, möbler plockas fram och dynor dammas av.
Nu saknas bara det viktigaste...värmen! Buhuuu börjar bli riktigt less på kyla, blåst och regn nu...
 
Inte bara städning hann vi med utan även diverse sportigare aktiviteter!
Om ett par helger är det årliga "Träslaget" här i byn och Filippa ville träna lite slag och lyr-bollar så vi rotade fram ett kit och körde med henne!
Övriga familjen som är golfspelare passade på att svinga lite med klubborna. Vi har ju så bra att vi har en egen liten golfbana med hål och bunkrar runt omkring... Och vill man slå långt så är det bara att rikta slagen ut mot vattnet :)
Riktigt sååå långt kommer dock inte jag :)
 
Trevlig start på veckan /PIllan


Vi gjorde det!...igen

 
 
Lilla fröken Finemang på vift...
 
 
Hejja Sverige och Hejja Måns!!
 
 
 
Hello sunday
Yes vi gick och vann Eurovision ännu en gång, jippi!
Var ni uppe och tittade..? Det gjorde vi även om det var i segaste laget... alltså så många dåliga låtar och mellanakter :/
Jag hejade såklart på Måns men är lite mer än lovligt förtjust i Italienska smörsånger, så därför höll jag lite i smyg på det pasta-ätande snubbarna oxå ;) 
Så himla kul när nästan hela Europa är så enade kring top tre bidragen!
Himla spännande var det 
 
Hur ska nu Sverige kunna toppa senaste arrangemanget med Petra Mede i högform alltså... well det får vi se nästa år!
 
Nu blir det söndagsgym för mig, Filippa och Nikki. Hela tjejligan jobbar på musklerna såklart!
 
//PIllan


Bara en gnutta sommarinspo!

 
 
 
Lite härlig inspo inför förhoppningsvis soliga dagar på stranden, från Lindex onlineshop!
 
Jag älskar turkost på sommaren så kombon här ovan ska jag absolut shoppa
Jag är en riktig "bikinioman" och gillar att köpa nya inför varje sommar. Tur jag inte är ett dugg välutrustad på överkroppen så jag jag go bananas och slippa tänka på "stöd" osv... ;)
Bra mycket billigare är det oxå med en liten trekants-bh än en uppbyggd stilig sak från någon specialbutik...
 
Ibland är mindre bättre ;)
 
 
 
 
Har ni sommaren inplanerad i detalj?
Där är det lite märkligt för jag är annars en väldigt strukturerad person men somrarna får bli lite som dom blir.... Ja resor är inbokade men annars får det rulla på liksom!
Så Bring It On
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Fredag med happenings!

 
 

Ja detta är en vanlig syn hemma hos oss på fredag kväll och vi är väl knappast ensam om det.... ;)
Men nu när sommaren (förhoppningsvis) är i antågande så blir det mer sällsynt då man hellre grillar!
Men själva fredagsmyset hoppar man inte, veckans bästa!
 
Att få mysa med familjen med godsaker och soft lunk
 
 
Dessa bilder är dock från förra veckan och faktiskt inte ens en fredag... här körde vi tisdags-tacos....lite wild n´ crazy helt enkelt ;)
 
 
 
Hallå Fredag
Mitt humör är på topp då jag snart får gå på en mini-semester, hur najs :)
Dagen bjuder dessutom på diverse trevligheter då det inte bara är fredagsmys i antågande utan först väntar ännu ett 5 årskalas!
I eftermiddag är det dags att fira Nikkis lilla vän Ellie och då detta ska ske utomhus håller jag tummen att regnet håller sig borta! Just nu skiner solen :)
 
Vi har i vår lilla by ett årligt evenemang som kallas Kulturnatten och även detta går av stapeln idag/kväll. Så därför ska vi ut och äta och njuta av lokala artister under kvällen.
Hela familjen ska med och det är lite det som är "grejjen" med kulturnatten, att alla ska umgås, mötas och ha trevligt! Självklart åker vi hem med mini i bra tid men Filippa skulle på bio vid 23-tiden (skräckafilm) och sedan ska hon upp vid 05-tiden för att städa...
Jo niorna får städa efter denna festnatt för att få extra pengar till sin bal om ett par veckor! Tummen upp
 
Fin Fredag //PIllan


Raska fötter mot helg!

 
 
 
Bästa sommarskon är vita sneakers! Passar ju till i princip alla kläder... nja galaklänning går bort ;)
Snygg till klänning, shorts och jeans och när de dessutom är tillverkade miljövänligt i ekologiskt bomull blir det full pott!
Dessa fyndade på ellos.se i deras Conscious Choice sortiment
 
 
 
Hej på er
Blev några dagars uppehåll och det beror på att jag varit på en tripp med arbetskamraterna! Så himla kul att komma iväg ett gäng och umgås utanför jobbets väggar :)
 
Nu är det hemmaplan som gäller och jag ser just nu fram emot en veckas semester!! Jo för jag har nämligen klämt in en veckas vårsemester v 22
Inget direkt inplanerat utan hade tänkt mej en vecka med hemmafix, så därför håller jag tummen hårt att det blir varmare väder så jag kan vara ute och fixa med trädgården en hel del!
Baka och fylla frysen har jag lovat mini så det är väl bäst att jag håller mitt ord på den fronten...
 
Idag har jag varit till min vän och tillika kiropraktor Irené... Har en höft som liksom gått i baklås! Men duktig som hon är så tror jag hon fick lös det på första försöket! Usch det blir bara mer krämpor för varje år som går... Gammelkroppen :)
 
Två arbetspass kvar och sedan helg ! Raska på
 
//PIllan


Äntligen Feelgood!

 
Jippi jag blev så himla glad då jag såg att Emma Hamberg kommit ut med en ny bok! Bästa feelgood författaren som får mej att skratta högt då jag läser hennes alster
 
 
Nya Vårjakt i Rosengädda är tredje boken om Tessan som flytt från storstaden ut till den lilla "hålan" Rosengädda och skapat ett helt nytt liv.
De tidigare böckerna Rosengädda nästa och Larma, släcka, rädda Rosengädda var båda så himla roliga!
Men jag har läst samtliga av Hambergs böcker från Mossvikenfruar till Baddaren och har aldrig blivit besviken så jag ser fram emot att få börja vända blad i denna!
 
 
 
Tänk er en kopp nybryggt kaffe och en bok plus ett alldeles lugnt och tyst hus..... Nåja jag får väl försöka brygga en kopp kaffe åtminstone... ;)
 
//PIllan
 
 


5 års kalas

 
 
Lilla fröken som inte kunde stå stilla när jag ville fota... för pirrig och förväntansfull inför kompisens kalas!
 
 
 
Här är den nyfyllda 5-åringen och allas favoritkille, Sigge!
 
 
Nikki och Ellie var först att gratulera :)
 
 
Det blev som utlovat ett dinosaurie-kalas för både kött- all- och gräsätare!
Det hade till och med varit en dinosaurie på plats (för det fanns tydliga fotspår i golvet!) och lämnat en hel drös med dinosaurieägg med roligt innehåll.
Barnen tränade "fyrstrukna ciss" och sprang och hoppade så mammorna fick lättare migrän, exakt precis som barnkalas skall vara !!
 
 
Efter lunchen fanns diverse godsaker att tillgå bland annat den här mammans favoriter, dadelbollar!
 
 
 
Jo men då var det måndag efter en ovanligt lååång helg!
Solen skiner men som en liten "bonus" fick jag istället skrapa bilrutan i morse... :/
 
Pappan i familjen dök upp igår eftermiddag och det lite tidigare än beräknat då vädret stoppade gårdagens spel. Perfekt för mej som då kunde gå på terminens sista yoga-pass och åhh som jag njöt... eller?! Det känns att det var nån vecka sedan, gahh vad man/jag stelnar till snabbt!
Ändå kör jag en del rörlighetsträning men tydligen inte tillräckligt....
Nu får jag försöka klämma in lite egen yogaträning under sommaren så jag inte riskerar att sluta som "kylskåp" ;)
 
I morgon åker jag iväg på en liten tjänsteresa med kuligheter! Vi ska tydligen långt ut i skogen... så det gäller att packa med sig varma kläder gissar jag ;)
 
//PIllan
 
 
 


Sist på bollen....

 
 
Inget ont som inte har nåt gott med sig...brukar man ju säga! Den här gången gäller det faktiskt min dumma influensa... och vad kan en sådan föra med sig för gott?
Jo när jag efter några dygn hade kvicknat till men ändå var för dålig för att kliva upp och typ titta på tv så slog det mej att nu ska jag ta tag i det där pod-lyssnandet som alla snackar om!
Sagt och gjort laddade jag hem alla pod-avsnitt av Wahlgren & Wistam och plöjde där i mitt lätt omtöcknade tillstånd... Fick mej en hel del skratt och mersmak för detta fenomen!
Så nu har detta blivit ett nytt litet nöje då jag har en ensam stund till övers (inte allt för ofta mao)
 
 
 
Söndag och snöblandat regn... väldigt o-charmigt!
Men jag och Nikki har i alla fall ett 5-årskalas att se fram emot om några timmar, trevligt ;)
Vi har verkligen haft en riktigt härlig helg med massor med umgänge och god mat.
Igår var vi till Carola och med oss hade vi...... tadam Surströmming! Ahhh världens delikatess om ni frågar mej :)
Vi åt och njöt men Nikki rynkade som vanligt på näsan och fick såklart annan mat!
 
Vi ses senare //PIllan


Viva vinklubben

 

På väg för att träffa mina Girls igår
 
 
Fint dukat i uterummet hos Maria som var värdinna
 
 
 
Förrätten bestod av många små plock, här chevrétoast, rökta räkor, aioli svamp och oliver, slurp!
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Här hemma går allt liksom i slow motion idag.... Ändå var jag uppe och klippte gräsmattan redan vid 9-tiden i morse... Sedan tror jag att jag gick in i trötthetsväggen för sen har jag typ tvingat Nikki att ligga i soffan och titta på film så jag kunde "rävsova" under tiden ;)
 
Hon väckte mej nämligen efter lite för få timmars sömn och det kommer igen känner jag...
Våldsamt trevligt hade vi dock igår och att vara lite trött en lördag var det värt flera gånger om!
Mycket god mat och massor med kallt vitt vin tillsammans med bubblande skrattsalvor måste ju vara bästa energihöjaren!
Dock skippar jag gymmet idag och vilar mej i form ;)
 
Nä hörrni jag har faktiskt inte tid att sitta här för jag ska vidare på nästa middags-bjudning!
 
 

Supergod pasta med massor med grädde,mmmmm
 
 

Som avslutning en marängtårta med chokladfyllning och hallongrädde... la sig som bomull i magen!
 
 
 
Ha en skön lördag //PIllan


Halvtid i Maj

 
 
 
 
Frukost denna morgon, bananplättar med nötsmör, turkisk yougurt, bär, kaffe, cashewmjölk (riktigt nötig smak) och juice. Detta är en frukost som jag står mej ganska länge på!
 
 
 
Morning på er
 
Nu har vi kommit halvvägs in i maj och känner mej "snuvad på konfekten"..... alltså ni som bor längre söder ut kan nog inte föreställa er hur kallt vi har ?!
Gräsmattan har blivit grön men träden har fortfarande bara små musöron och varje dag är det iskalla vindar som kastar dessa små spretiga träd-armar hit och dit.
Hängde undan dunjackorna för några dagar sedan men insåg igår att det var ett Big Mistake!!
 
Då är vi ändå precis i mitten av vårt avlånga land så tänk er en sisådär 80 mil uppåt... Brrrr!!
Jag vill ha VÅR inte tvärkallt för att sedan bli pang bom sommar direkt med 25 grader varmt.... Det där mellantinget med 17-18 grader och fågelkvitter skulle verkligen uppskattas just nu, Så ni längre ner i Sverige riktigt njut hörrni!!
 
 
 
 
Nåja det är fredag och jag är ledig plus att jag är på bättringsvägen i förkylningen och det får väl räknas som en bra tillvaro! Idag ska jag ta en sväng på "Apoteket Röda näsan..." för att införskaffa nåt finfint vin att ta med ikväll, det vankas vinklubb!! JIPPIIII
Så länge sedan vi träffades allihopa, ska bli hur kul som helst :)
Har inte varit hela gänget tillsammans sedan i januari då jag hade äran att vara värdinna, skandal helt enkelt....
Nä nu jäklar kommer det att sitta fint med några glas vin och uppdatering från samtliga ladies med skvaller och annat surr
 
Vi ses i morgon //PIllan


Till frukost, lunch och/eller middag!

 
 
Mumsigt som bara den är denna lilla chokladmousse och bara fullproppad med nyttigheter!
 
 
 
Nikki gillar den precis lika mycket som jag och det är ett perfekt mellanmål enligt oss båda!
 
 
 
Busenkelt och nyttigt det måste väl vara den bästa combon ever...?!
 
1 banan (gärna riktigt mogen)
1 avocado ( samma här, ingen hårding...)
2 msk kakao ( styrkan kan ändras om du vill ha starkare/svagare chokladsmak)
En aning flytande honung eller agavesirap (även här får du ta efter smak)
 
Mixa samman med en stavmixer till en slät mousse och ställ kallt en liten stund
Lägg upp i fina skålar eller glas (allt blir ännu godare om ögat får sitt) och dekorera med bär och kanske en klick kvarg
 
 
 
 
Lova att ni provar detta!
Jättegott och inget onödigt "skräp" utan en ren bomb med nyttigheter rätt ner i magen :)
 
Smaklig spis  //PIllan


Ahhh lediga lata morgonstund!

 
 
Börjar dagen med en kopp svart!
 
 
 
En riktigt "tjock" krämig smoothie och två nya tidningar, Mama och Topphälsa!
Inget jobb att stressa till och bara roliga saker att se fram emot, gött mos ;)
 
 
 
Morning
Har ni precis som jag en ledig dag att se fram emot...?!
A försökte smyga upp i morse men jag är som en räv och sover med ett öga öppet, så därför är jag redan uppe och har första koppen svart i magen....
Killarna åkte ju iväg på golfresan och jag hoppas att de slipper regn (usch sicket tråkigt majväder...)
 
Jag och tjejerna ska iväg mitt på dagen för att uppvakta Kamilla som fyllde år förra veckan då jag låg däckad. Vi ska bli bjudna på lunch och det tackar man ju inte nej till. Nikki har dessutom plockat ihop några gamla leksaker som hon ska ge till Tilda, gulligt :)
 
Inte behöver jag stå vid spisen till middags-tid heller för då är jag minsann bjuden på mat hos vännen Carina, kan det bli bättre?!
Däremellan ska jag ta med tjejerna till gymmet och eventuellt börjar jag känna på några hantlar idag... Igår blev det bara rörlighet och lite magträning!
 
Ha en skön "flygar-dag" så tittar jag in med ett recept lite senare !
 
//PIllan


Solig prommenad

 
 
 
 
Gårdagens Pillan redo för en härlig prommenad i skönaste tunna jackan från Karii Tra! Det blev ju en riktigt solig eftermiddag och kväll igår :)
 
 
 
 
Sista dagen innan ledigt, så himla najs!
Har massor inplanerat de kommande dagarna och det är idel kalas och festligheter!! Så håll tummen att dessa planer för en gång skull går smidigt att genomföra och att alla håller sig friska och krya... :/
A åker iväg på en golfweekend med ett helt gäng med killar (gubbar) och blir borta hela långhelgen så jag och tjejerna kommer husera själva!
 
Vilken skön dag vi fick igår, måste varit varmaste hittills (och då var det typ 17 grader, så ingen värmebölja direkt) Jag tog inte minrde än två sköna PW:s
Men jag kan meddela att min kropp hade inte rätta geisten som den brukar och rörde sig inte med samma hastighet....
Men men skönt var det och andra rundan fick jag dessutom sällskap av Katarina.
 
Idag ska jag och Filippa till gymmet men det blir uteslutande rörelseträning för oss båda idag! Huu gruvar mej lite inför kommande "riktiga" lyftar-pass igen men jag får väl lita på muskelminnet ;)
 
//PIllan


Passa på!

 
 
Olika sorters nötsmör och Cocosas kokosolja är "stapelvaror" i mitt skafferi. Använder dem i stort sett dagligen.
Så idag kommer ett tips på rabatt, nämligen hos Bodystore som har 20 % på allt den här veckan ut!
Så klicka er in och gör en beställning nu när priset är lite förmånligare :)
 
 
 
Hej på er
Börjar se ljuset långt där borta i tunneln men har ändå beslutat mej för att inte köra kvällens aerobics pass! Sorry mina fina deltagare men denna gången ska jag bli riktigt frisk!
Ska försöka styra upp en skön långprommenad med någon villig vännina i kväll, så jag får njuta frisk luft och trevligt sällskap har jag tänkt.
Just nu skiner solen och jag hoppas den fortsätter med det ett tag, jag känner mej mycket piggare av en extra D-vtamindos!
 
Ses snart //PIllan
 


En bättre vecka...?

 

Dagens bästa mål, frukost! Det lite märkliga är att det bara är jag i vår familj som håller med i detta påstående... De andra får knappt i sig något alls om morgonen och får typ truga i sig. Själv äter jag som allra mest, ja i alla fall njuter som mest just av frukost!
 
 
 
Stoor kopp kaffe denna morgon och yougurt med diverse topping har landat i min mage. Dagens andra frukost ska bli ägg i någon form har jag tänkt men hmmm äggröra, kokta ägg eller kanske omelett... nja jag får klura en stund till!
 
 
 
God morgon nya vecka
Jag håller tummen att denna veckan blir en bättre sådan än förra veckan! Jag ska återgå till jobbet idag i alla fall men helt frisk är jag definitivt inte :(
Hostar illa och har fått sådan yrsel...? Konstigt men jag googlade ( ha ha ha vet att man inte ska ställa självdiagnoser men det går inte att låta bli...) och det var inte ovanligt att man fick just yrsel efter en influensa.
Obehagligt men ofarligt
 
Undrar just när jag kan komma tillbaka till min träning igen...
Jag ska känna efter ordentligt idag för att kunna ta ett beslut om jag kan köra aerobics i morgon. Jag har under mina år som instruktör ofta skippat min kropps önskan om tillfrisknande och kört ändå... Har som tur är aldrig lett till något allvarligt men SÅ onödigt!!
Att träna med lite snuva har jag inget emot men man får skilja på sjuk och sjuk och lära känna sin kropp...!
 
Något väldigt roligt var att det var något slags besöksrekord på min lilla blogg igår! Över 800 unika läsare, inte illa. Måste nog ha med Filippa fler gånger om hon drar sådant läsarantal ;)
 
Veckans jagvetdetblirenbravecka är att jag bara jobbar må-ons och är sedan lite långledig, nice!
 
Ha det gott // PIllan


Snart flyger hon....

 
 
Filippa på väg i sin nya stad....
 
 
 
Inte så ofta hon är med i bloggen nu för tiden Filippa men idag kommer ett helt inlägg faktiskt ;)
Något roligt, spännande och nytt upptar faktiskt ganska mycket tankar och tid hos våran familj och har så gjort ett tag...
Det var strax före påsk som Filippa fick ett telefonsamtal som fick henne att jubla av lycka, hon hade nämligen blivit antagen till alpint skidgymnasium! Detta innebär att hon kommer att flytta en bit och bo själv nu, hon flyger ut och lämnar boet... :/
Platsen för första boendet och hennes "nya liv" är Falun.
Detta passar oss dock väldigt bra då A ju kommer härifrån och dessutom har sitt huvudkontor här så han är ganska ofta på plats.
Nikkis farmor och farfar bor inte alls långt därifrån vilket gör att vi lättare kan åka dit och "slå två flugor i en smäll".
 
 
 
 
Nu i helgen har vi i alla fall varit nere i Falun för upptaktsträff och diverse fys- tester för ungdomarna. Skönt att få träffa alla andra föräldrar och samtidigt få se samtliga miljöer som ungdomarna kommer att spendera sina närmaste år i . Både skola, backar, boende och träningsanläggningar.
 
Apropå träningsanläggning jag "dog lite" då jag kom in i deras.... gymälskare som jag är, Haleluja moment! Jag är nästan avundsjuk... Jag vill också ha schemalagd träningstid och få hänga där veckans flesta dagar :)
 
Det är ju verkligen en utvald skara som får chansen att komma in på alpina gymnasier! Det finns ett gäng skolor utspridda i Sverige och man tar in ett fåtal på varje, så många är dom som inte blir antagna.....
Läraren berättade att just i Filippas gäng har man valt flest tjejer 7 + 3 killar som alla är plockade för att dom är kända "slitvargar"  riktiga kämpar och från lärarnas sida hade man goda förhoppningar på dem.
Det är ju en elitsatsning man gör då man väljer en sådan utbildning och man måste ju se det långsiktigt men få är det ju som ni kanske känner till som når världseliten!
Men de bästa förutsättningarna ligger verkligen serverade framför dessa elevers fötter och nu är det upp till dom att göra det stora jobbet!!
 
Så i slutet av augusti tar Filippa sitt pick och pack och drar på nya stora äventyr!
 
//PIllan
 
 
 
 


Hjälpa ger glädje!

 
Jag och Johanna efter ett skönt pass tillsammans för cirka ett år sedan!
Vi brukar träffas och riva av ett pass då och då och på lördag (i morgon) hade jag gärna hängt med på Johannas träning men som ni vet är jag iiinte riktigt i form för någon träning :(
 
 
 
Fredag
Jag är smått förvirrad då det gäller dagar och det beror ju inte på att vi har njutit några helger eller röda dagar utan helt enkelt för jag gick och la mej måndag eftermiddag och typ vaknade igår mitt på dagen.....
Nu gäller det bara att försöka använda dagen till att boosta mej själv med så mycket näring både flytande och fast, så jag blir "normal" igen!
 
 
 
 
I morgon den 9 maj ordnar min vän Johanna det årliga evenemangen Träning mot Cancer
Detta är ett så himla bra initiativ som dessutom växt för varje år och jag hoppas att ännu fler är med och bidrar i år. Kan/vill man inte träna så går det ju ändå utmärkt att skänka en slant ändå!
Klicka er bara in på denna länk så finns all info om dagen och om hur du kan bidra!
 
 
Trevlig fredag //PIllan


Ett steg framåt



När jag äntligen tagit mej ur den värsta dvalan så gäller det att snabbt få i mej snabb energi!
 Ett par smörgåsrån springer kvickt ut i kroppen likaså melon ger snabbt blodsockerpåslag! Te för att lindra halsen plus att jag hittade ett gäng kalla Vitamin well i kylen!



Hej på er
Jag bloggar från mobilen ännu en gång men det är mest för att tala om att jag lever och idag har jag tagit mej ur det fördragna insvettade sovrummet... A fick komma hem och byta lakan, öppna fönstren och jag hasade in i duschen ! Så himla skönt

Alltså länge sedan jag var så här sjuk. Ni vet när man är "vanligt" förkyld är man ju rätt risig men kan oftast ta sig upp för en macka och kanske ligga framför tv, inte med den här flunsan kan jag lova! Har inte kommit ur sovrummet på nästan tre dygn ... Bara fått i mej vatten. Nä fy bubblan nu hoppas jag vara på benen snart så jag får fota och blogga som vanligt igen!

Hoppas ni har överseende med mobilinlägg just nu // PIllan



Totalt däckad




Sorry för min tystad senaste dagarna... Men jag ligger helt däckad av nån influensa, feber och ont i hela kroppen. Halsen är alldeles svullen och så nackspärr som en extra bonus...,

Hoppas kunna leverera något lite mer inspirerande a s a p

//PIllan


Lördag hos oss

 
 
 
Två riktigt goda vänner som leker så himla bra varje gång dom ses!
Igår var soffan en tågvagn på väg till Thailand och bordet fullt med pyssel...Man märker knappt av dem förutom då de börjar kurra i deras små magar för då kommer de smygande ;)
Men inget tjafs utan bara massor med lek och skratt.
 
 
 
Vi åt en middag med diverse plock igår, bästa maten då även Filippa hade kompis på besök och att det då finns nåt som alla gillar.
Vinet delade dock bara jag och A på :)
 
 
 
Jaha då lider helgen mot sitt slut....
Min hals har börjat få tendenser av taggtråd?! Morr, så därför har jag skippat träning både igår och idag i hopp om bättring!
Däremot var jag och Nikki ute en sväng idag på morgonen och testade våra golfsvingar. Inte speciellt ansträngande mer än för psyket då möjligen ... he he!
Nikki har börjat bli riktigt duktig, ja hon svingar igenom hela vägen nu och kan nog med lite träning få iväg bollen en bra bit innan sommaren är slut!
 
Nä nu kallar jobbet på mig
 
//PIllan


Kvällens "söta"

 
 
 
 
 
Det här är en favorit hos mej , sött, salt och lite syrligt i en härlig blandning!
Ta bara frusna hallon som du varvar med lite  kokos-socker (eller annan sötning, helst inte vanligt raffinerat socker dock....) och vispad grädde som du smaksatt med lakritspulver!
Ställ i kylen en till två timmar före servering, då har hallonen börjat tina men samtidigt är grädden så kall så den är lite glassliknande.
 
This is delicious !!
 
Ja det var bara ett litet tips, trevlig lördag //PIllan


Vårmiddag

 
 
 
 
 
 
Ja lite blandad kompott i bilder från vårmiddagen i går kväll!
Tydligen var det bara Nettan som lyckades fasta på bild av hela gänget då jag tittade i kameran i morse... Stina och tillika värdinnan hade insjuknat med huvudvärk stackaren bara ett par timmar innan vi anlände. Men då dom hade köpt så mycket mat så avblåstes inte middagen utan hon fick "medverka" från sängen med dörren öppen ;)
Pelle fick desto mer att göra men vi alla hjälptes åt så allt gick smidigt ändå och mycket god mat bjöds vi på! Varmrätten fastnade inte heller på bild men det var grillad oxfilé med rödvinssås och potatiskaka, mumsigt!
 
 
 
Hej på er och hej Maj!
 
Härliga tid som nu väntar oss, bästa enligt mej. Nu när vi har allt det härliga framför oss och förväntningarna och planerna fortfarande inte infriats!
Jag vet inte vad som tog åt våran familj men vi slog på med en riktig sovmorgon... jag tittade på klockan och den var 09.08!! Alltså jag fick en rejäl chock
Hade flera mess från Katarina som undrade vart jag tagit vägen då vi skulle ses i gymmet :/
Fick avblåsa träningsträffen och flytta min träning ett par timmar framåt.... Men jag gissar att jag sov igen även gårdagens förlorade sömn, så jag antar att jag behövde det ;)
 
Nu blir det jobbelijobb för mej
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se