Helt galet seg...!

 

En stor och frodig citronmeliss pryder en plats i köket så man lätt kan knipsa av några blad och stoppa direkt i munnen eller piffa vatten och diverse rätter!
 
 
I vattnet ofta frusna bär och just citronmelissen
 
 
 
Ny tidning med stackars Agneta på omslaget... Herregud vilken hemsk cykelolycka hon råkade ut för härom veckan! Läste om det i en kvällstidning och hon verkar ha typ brutit  (fått spricka) i bäckenet om jag inte minns fel. Vilken mardröm :/
 
 
 
Valborgsmässoafton... Jo jag tackar!
Hade dock velat suttit här och känt mej på topp men så är icke fallet...
Mellan 01 och 04.30 var jag nämligen vaken inatt. Låg och läste, surfade på telefonen, stirrade i taket, ja ni hajjar...vaken!
Fattar inte jag var liksom trött men det var omöjligt att somna, man får liksom en uppjagad känsla i bröstet som inte går att släppa, huuuu
Nu är jag sådär trött så det blir till illamående :(  Får helt enkelt försöka lägga mej en stund mitt på dagen och se om jag kan slumra en stund för som tur är så har jag ledig dag!
 
I kväll väntar middagsklubben och det ska bjudas på vårmiddag hemma hos Stina & Pelle. Det vore ju najs om man var lite piggare då alltså!
 
Ha en fin valborg  //PIllan


Mot gymmet

 
 
 
Morning
 
Här hemma har jag redan fått frukosten i magen och skickat halva familjen till jobb och skola. Men den där lilla "minigrisen" ....har inte vaknat ännu?! Hon som annars brukar gala vid 05.30 har senaste tiden blivit en riktig sjusovare!!
Jag är liksom redan startklar och vill åka och träna men vet att när hon nu vaknar så blir det först tv-tittande och efter typ 40 minuter så vill hon eventuellt ha lite frukost...
Bäst att väcka den lilla för jag har inte hela dagen på mej, börjar jobba efter lunch
 
Men jag är väldigt tacksam att hon så snällt följer mej till gymmet och väldigt sällan bråkar på plats utan hon fixar och "tränar" hon med!
Vi är ju självklart där sådana tider då det inte är många andra som eventuellt skulle bli störda av ett barn! Är det folk i gymmet brukar vi gå in i stora salen och köra träningen där istället.
Vet att många inte kan/får ta med barnen i gymmet (mest vanligt) så jag är väldigt tacksam att det funkar för mej. Annars skulle jag nog förmodligen inte träna så ofta som jag gör.....
 
Idag kör jag rygg och triceps. Tränar ni nåt idag?
 
//PIllan


Todelooo tisdag

 
 
 
 
Hi hi Nikki poserar så hon nästan tippar!! ;)
Nya finfina kläder från Lindex som hon vill promota gissar jag...
Älskar blått och vitt då sommaren kommer och blev så glad då hon gav tummen upp trots att det varken var lila eller hade Frost- tryck ... :)
 
 
 
Dagarna rusar och jag skriver precis nu igen att jag ska träffa bästaste aerobics-gänget ikväll! När man var liten kändes en vecka som en mindre oändlighet och nu för tiden som en fis i rymden!?
 
Filippa släpade sig till skolan i morse för ännu ett nationellt prov stod på schemat och dessa måste man ju försöka avverka allihopa! Minns att man satt timtal i aulan med en stor godispåse för att orka sig igenom dessa prov....
Själv skrapade jag bilrutan imorse... -4 grader, brrrr! Men nu skiner solen och det gör stor skillnad även om det inte dirket är någon värmebölja. Jag är verkligen så sugen på bara ben och ballerinaskor just nu.
Här i min del av landet (mitt i Sverige) har det precis bara börjar knoppa på träd och buskar så jag tittar avundsjukt vidare på bilder på blommande körsbärsträd.... :/
Ja jag är medveten om min nästan maniska väderfixering och har för länge sedan insett att jag bor på helt fel breddgrad då jag föredrar +30 ;)
 
Nä nog med svammel för idag //PIllan


Bra avslut, nu laddar vi för ny vecka!

 
 

Mycket godsaker vid söndags-middagen igår!
Vi slog till och grillade för första gången i år och det får vi nog tacka Filippa för (hon tjatade och propsade på detta) Vi grillar väldigt sällan och det fick vi minsann höra ,så vi föll för trycket och ville inte vara sämre än typ resten av landet  :)
Hittade fin oxfilé till halva priset som jag dessutom (klapp på axeln) lyckades få till perfekt grillad med fin rosa insida som alla ville ha den.
Goda tillbehör och ett glas rött satt som en smäck och det blev en perfekt avslutning på helgen!  Jo just ja, solen kom ju även den på oväntat besök igår :)
 
 
 
Monday morning
Filippa är inte alls riktigt kry utan får ta även den här dagen för retreat och tillfrisknande! Själv mår jag toppen efter en skön helg
Chockade mej själv med löpintervaller i 30 minuter på löpbandet igår och sedan körde jag lite biceps. Gick bra och kändes skönt. Alla som känner mej vet att jag inte är någon löpare så varje sådant pass är en vinst!!
Yogan senare var plågsamt underbar,?!
Vi höll positionerna ännu lite längre och min vänstra höftböjare riktigt skrek och stretade emot... :/ Men inget ont som inte har nåt gott med sig, va? Jag tror och hoppas att trägen vinner och att denna stela kropp sakta sakta börjar ge efter och palla mer för varje yoga som genomförs!
 
Idag skiner solen och vi har en (för vissa) kort vecka att se fram emot
 
//PIllan


Sista söndagen i april

 
 
Pannan får fyllas med små bananplättar som steks i nyttig kokosolja!
 
 
Toppas med frusna blandade trädgårdsbär, en klick smaksatt kvarg och mandelsmör
 
 
Dessa plättar fick lite extra boost i form av chiafrön! perfekta att tillsätta i maträtter eller bakverk för att höja nyttighetsfaktorn
 
 
Ja då var sista söndagen i april månad här och tja vädret är väl allt annat än kul.... spöregn och grått upphöjt till 100!
Annat var det för precis ett år sedan..... tittade tillbaka i bloggen och fann detta ! Snacka om skillnad
 
Idag har vi kalas på schemat eller Nikki har kalas på schemat. Jag kör henne dit och sedan nyttjar jag tiden för att köra ett pass i gymmet. Hem för lite matlagning och sedan kör jag vidare med ett yoga-pass, helgen bästa!
 
Igår var jag och mini på en shoppingtur i Sundsvall. Inte ofta vi gör sådana turer nu för tiden.... Shoppar mest på nätet faktiskt. Men igår hade vi en mysig dag och som den lantis-unge Nikki är så var höjdpunkten att åka rulltrappa.....! Frågade även om hon ville äta på MC Donalds (tänkte bjuda till riktigt) men hon bara -Vad är det?!
Ehhh... så då bytte jag snabbt till köttbullar på IKEA :) Det är mamis unge det, snart 5 år och ej medveten om den stora hamburgerkedjan!! ;)
 
//PIllan


Uppryckning, det är fredag!

 
 
 

Färskpressad apelsinjuice med riven ingefära får denna morgon lite lättare... och godare!
Den rätta solen vill inte riktigt visa sig i vår del av landet så juicen får symbolisera ljuset idag!
 
 
 
 
 
God morgon
Fredagen är här och jag ser fram emot en ledig helg!
Jag måste dock avverka ett kortare kvällspass på jobbet innan jag får kliva på helgtåget... Men jag är hemma lagom till finalen av Let´s Dance :)
 
Filippa var nyss uppe och tog en macka så det verkar vara så mycket bättre idag. Jag gav henne värktabletter innan hon skulle somna igår så hon verkar ha sussat sött i natt
 
Hade tänkt mej en repa i gymmet nu på förmiddagen men väljer att köra ett hemmapass så jag kan "övervaka" sjuklingen....
Har blivit lite gym-tid den här veckan för min del men jag hoppas kunna ta igen det nästa vecka!
 
Ha en fin fredag //PIllan


Storasyster fixar och det blir inte som man tänkt sig....

 
 
 
Filippa älskar smink och att fixa och grejja med sina penslar, skuggor, puder osv!
Jag och Nikki tycker som tur är om att bli ompysslade och tillsnyggade båda två, så vi ställer gärna upp som modeller
Här är vi härom dagen då vi fick oss en "omgång". Nikki ville såklart ha lite mer glamour-look med lila medan jag höll mej till jordnära färger ;)
 
 
 
Tadaaa, godkända va?!
Jag har alltid gillat att sminka och fixa mej men allt eftersom åren går blir det mindre och mindre make up.... tycker det är trist att det inte blir lika snyggt som när man var yngre (med mycket smink) nu får man verkligen anstränga sig för att inte se för "kakig ut".... make upen har en tendens att hitta till rynkorna liksom... :/
 
 
 
Hej på er
Här har ni en Pillan med en aning bitter attityd denna afton.....
Skulle ju ha en härlig kväll med mina vintjejer
Sitta på tåget och dricka lite vin, besöka ett trevligt tjej- event med snittar och bubbel, lyssna på föreläsning och shoppa onödiga grejjer.... :(  Buhuuu istället sitter jag här med den där lite bittra smaken i munnen och tycker synd om mej själv.
 
Fast mej är det egentligen inte alls synd om utan den det är synd om är Filippa!!
Hon blev som jag skrev dålig redan i går kväll med magont. Därför har hon varit hemma från skolan idag. Då jag kom hem på eftermiddagen idag så bara grät hon, kroppen kokade (av feber) och hon hade ont överallt. Såklart ville jag inte lämna henne igen då för att dra iväg på baluns.....
Men det har liksom varit lite för mycket "fel" senaste tiden för mej och då blir man lätt en aning självömkande...
 
 
Nu hoppas jag att det sker ett litet mirakel och Filippa slipper både feber och ont i kroppen så hon blir piggelin så fort som bara möjligt!!
 
                    Tjejerna uppdaterar mej med bilder och dom ser i alla fall ut att ha det toppenskoj, kul!!
 
 
//PIllan


Snabba ryck och suddiga pics...

 
 
 
 
 
 
Go kväll
 
Nu är jag hemma igen efter en rolig visning!
Tyvärr hann jag knappt alls just fota något där mellan klädbytena så dessa två bilder är väl dem jag har på mej.. :) Inte lätt då det slits och dras med kläder och skor, halvnakna kroppar åt höger och vänster , ett ljus som lämnar typ allt att önska och en bakgrund som är allt annat än snygg ;)
Ha ha ha men två fina klänningar har jag i alla fall på dessa pics och båda finns såklart på Jiges för er som bor i närområdet!
 
Här hemma var väl läget inte det bästa då jag kom hem....
Filippa klagar över illamående och magont!! Vik hädan magsjuka säger jag bara!!! Jag har roligare saker inplanerat de närmsta dagarna och Filippa har sista tävlingen för säsongen  så jag säger det igen DU ÄR INTE VÄLKOMMEN!! *rys*
 
//PIllan


Busy, busy vecka...!

 
 
 
Här hemma har vi haft ett litet snabbt minifirande i eftermiddag. Filippa hade fixat med tårta och bjöd hit sin papi som fyller år
 
 
Hej
Sorry för min frånvaro här inne....
Jag har en lite crazy busy vecka just nu där jobb och diverse aktiviteter och roligheter avlöser varandra.  Kul att ha mycket i agendan men varje dag.... blir lite to much känner jag :/
Nu har jag landat hemma efter veckans aerobics, vilket som vanligt var toppen med bästa gänget och jag fick en kick av dem alla :)
I morgon jobbar jag från tidiga morgon och ska sedan hem och försöka piffa mej lite inför en modevisning som jag ska gå. Brukar ju bli ett par per år och jag tycker det är riktigt kul. Ska försöka hinna med och knipsa av nåt pic där bakom scenen och kanske visa några snygga outfits ;)
 
Jag lovar att även försöka uppdatera er med lite mer skojiga saker som jag ska iväg på denna veckan!
 
Ses hörrni  //PIllan


Söndag, sovmorgon & sommarfeeling

 
 
Med en bukett som påminner om sommar....
 

...och ett fat med smaker som gör detsamma...
 
 
Så startar jag den här söndagen, med lite sommar feeling helt enkelt!
 
 
God morgon
Ahhh så skönt för jag har haft sovmorgon och lilla fröken med!! Ja hon tassade in till mej först framåt 08-tiden och DET ÄR riktig sovmorgon för mej och dessutom en perfekt tid!
Jag blir bara stressad om jag mot förmodan skulle vakna och kl visar 08+ liksom ;)
Jag gillar att ta till vara på dagen och lägger mej hellre tidigt!
 
Idag ska vi titta på live sändningar från Sälen och Filippas tävlingar. Så himla spännande att sitta hemma och titta och se klockan ticka och allt är verkligen bra filmat! Tyvärr åkte F ur slalomen igår men men that´s Life!
 
Jag ska ta en tur till gymmet under dagen och idag ska jag även Yoga! Tack och lov, för det var länge sedan!!
 
//PIllan


Pillan goes Vanheden....

 
 
 
Alltså kolla in mina nya pjucks! Jag kommer glida runt som Ulf Brunnberg alias Vanheden i mina nya vita loafers med tofsar :)
Den skrynkliga blusen som dom står på är också ny, men behöver en match med strykjärnet innan den landar på min torso.
Båda är fyndade hos HM
 
 
Hur står det till en fredag hos er?
Jag och Nikki har tagit den vanliga valsen med dammvippan och snabeldraken. Vi har också bakat lite och fyllt upp kylen med diverse gott !
Nu är lilla damen dock borta hos en kompis på film-mys :) Eller film-mus som hon själv säger....
Jag och A ska strax landa framför tv med lite ostar och plock, Let´s Dance får det bli även denna fredag!
 
//PIllan


Riktig sommar feeling på denna frukost!

 
 
Något lent och fluffigt lägger sig som bomull i magen!
Färsk ananas, frusen banan och kokosmjölk i en mixer förvandlas till en pina colada... frukost de luxe!
 
 

Servera "drinken" med banan-pannkakor toppade med mera ananas i bitar lite honung ringlad över, en klick kvarg och mycket riven kokos.......
 
 
Hörde någon säga - Finns det verkligen något nyttigt som är gott...?! Hmm skulle tryckt upp denna frukost In he´s Face... liksom ;)
 
 
God morning
Sista jobb-passet för mej idag, sedan tre dagars ledighet! Ska bli så skönt då jag jobbat lite drygt en vecka utan brejk nu....
Tanden är bättre men det är fortfarande svullet och ömt runt om så mitt huvud liksom dunkar i takt med värken... Ogillar skarpt att knapra piller men får bortse från dessa tankar för att orka med att jobba!
I helgen ska jag försöka njuta av sol (förhoppningsvis) och vara ute mycket i friska luften för att få ny härlig kraft och energi!!
Hela gården behöver en vår- boost med krattning och rensning så det blir kommande dagars projekt :)
 
Ha nu en fin torsdag //PIllan


Show must go on.....

 
 
En kopp kaffe efter maten och lite nytt lack på naglarna, piggar upp en trött PIllan
 

Köpte på mej ett gäng lack från Maybelline, billiga och finns i matvarubutiken, inte de bästa men jag byter ändå färg ett par gånger i veckan!
Tror alla mina "gamla " lack hade torkat ihop eller var slut allihopa.... Konstigt det där ;)
 

Jo huvudet uppåt och fötterna nedåt, även om min nattsömn de senaste dygnen varit urusel.....
 
 
God kväll
Blir ett sent inlägg från mej idag och så snart jag skrivit klart ska jag bums i bingen!!
Den här tandvärken har verkligen hållit på att ta knäcken på mej. Vaknat de senaste nätterna av att smärtstillande gått ur kroppen och sedan fått legat vaken och plågats tills nästa tablett gett verkan.....
Resulterat i en vansinnigt trött Pillan som fick nog och ringde tandläkaren i morse. Jag fick en tid direkt efter jobbet och ja det var väl bara ett konstaterande av en inflammerad visdomstand som sitter illa till. Tanden lyckas bara växa ut en liten bit för käkbenet ligger liksom i vägen....
 
Min tandläkare ville skicka en remiss för att få mej till en operation.... Men nope där sa jag stop!
I alla fall i dagsläget, visst, får jag värre problem och tätare "anfall" så kan jag överväga beslutet igen, men just nu nej!
Han spolade rent med en kanyl och jag fick även med mej en likadan hem. Så nu har jag sprutat in bakteriedödande vätska och håller tummen att jag blir bättre och får sova i natt!
Direkt efter besöket hade jag ont och övervägde starkt att ställa in kvällen aerobics-klass... Men ju längre klockan tickade ju piggare kände jag mej och visst The show must go on !!
Så nu sitter jag här nyduschad och fylld med positiv energi och glädje från bästa träningsgänget :)
Fingers crossed, nu vänder det!!
 
//PIllan


Ny vecka

 
 
En ganska liten (men inte mindre vacker för det)  Hortensia får pryda soffbordet och jo då solen kikar in emellanåt!
 
 
Ja då startar en ny vecka och tyvärr fortsätter tandvärken.... Jag har dock varit på Apoteket och införskaffat ett slags medel som tydligen eventuellt kan funka! Fingers crossed
Jag fortsätter också med värktabletter och tack vare det så kom jag mej iväg en sväng till gymmet... Inget superduper-pass direkt men jag blir alltid piggare bara av att vara i träningslokalen en stund.
Det fyller mej med energi!!
 
Allt för nu  //PIllan


Träningspass & Tandvärk

 

Kettlebells är väldigt bra redskap och i dagens pass används dom till kettlebells-svingar och även en del till armhävningar.
 
 
Boxjumps... hatkärlek på den va?!
Här använder jag en plint men annars går det lika bra med step up bräda, höj den på högsta
 
 
Jag varierar mina armhävningar och börjar på tå och med KB:s för att komma lite "djupare". Ju tröttare jag blir under passets gång så gkr jag med händerna i golvet och slutligen även på knä!!
 
 
 
Direkt efter avslutat pass... Not so fancy ;)  Men jäkligt nöjd!
 
 
 
Ja som jag lovade så kommer här fredagens träningspass om ni är intresserade!
Det ger en all around träning för hela kroppen och både flås och styrka
Jag höll på i 36 minuter och körde då lite över mitt medel-tempo, så här kan ni jaga minuter om  ni är ute efter det!!
Jag och min kropp har inte riktigt lärt känna varandra efter att jag börjat med min medicin så därför tar jag det ganska "piano" och tillät mej flåsa ut riktigt då jag behövde det! Men håll uppe tempot igenom passet och vila inte allt för länge :) ca 15-20 sekunder sedan på´t igen bara
 
Vi ska jaga 100 repetitioner och 1000 metrar
 
8 olika övningar som vi gör 25 st av och 250 meter, i fyra varv och sedan är uppdraget slutfört!!
 
Wall Ball
Squats/Benböj
Box Jump
KB-Svingar
Armhävningar
Sit ups
 
25 av varje
 
Rodd i maskin
Stakning i maskin
 
250 meter i varje maskin
 
Hoppas ni provar och Lycka Till!
 
 
Söndag morgon och idag är väl vädret allt annat än roligt ute... :( Spöregn och ett par plus grader..!
Igår var det riktigt vår väder och det luktade grillat överallt man gick!
Vi var bjudna på middag hos mina föräldrar och fick en supergod räkgryta som vi alltid åt då jag var yngre. Mamma hade dammat av det gamla receptet och jag ska absolut skriva av det!
 
Hörrni jag har tandvärk.... Eller det är en sådan där onödig visdomstand som jag haft i 20 år som liksom bara är framme en pytteliten bit och typ en gång om år bestämmer den sig för att göra sig påmind! Satan i gatan vad ont det gör, jag äter värktabletter och tycker synd om mej själv...
 
Ha en skön söndag //PIllan


Nudlar på huvudet en fredag...

 
 
 
Nikki när hon ganska nyss klivit ut ur duschen, då är hennes hår lockigt!
Jag börjar tro att hon blir som sin syster innan det är klart. När Filippa var 5 år så började hennes hår att växa och ut kom korkskruvar... i massor!
Nikki var så rolig då hon såg sig själv i spegeln -Mamma jag har nudlar i huvudet!
Ha ha ha ja med hennes hårfärg så är det onekligen likt ett paket kokta nudlar!
 
Hennes mysiga tröja hittade jag på rea hos HM :)
 
 
God morgon F R E D A G!!
Härligt, men vart är den utlovade solen.... Inte här ... ännu
Jag har en eftermiddag på jobbet men innan dess planerar jag ett riktigt svettigt cirkelpass i gymmet. Om det "faller väl ut" skriver jag ner det om någon av er vill köra nåt jobbigt :)
 
Jag slutar i alla fall jobbet lagom att hinna hem till Let´s Dance. Tittar ni ?
Jag brukar göra det och ändå har jag liksom inte hängt med på att dom nu bara är 4 st kvar?! Dom är duktiga allihop som är kvar, men Marie är kanske strået vassare , va!?
Sedan kommer veckans höjdpunkt enligt mej, Ack Värmland! Alltså jag skrattar så jag nästan gör i byxorna :)!!!!
Dom är ju helt fantastiska hela gänget
 
Idag ska jag dessutom hålla mej uppkopplad på online timing då Filippa ju kör Ingemar Trofén uppe i Tärnaby
Hejja Fillan!!!
 
//PIllan
 
 


Som en rosenknopp....

 
 
 
 
 
Fyllt på i skönhetsförrådet då förra omgången tagit slut.. Började med Rosenserien strax före jul och jag trivs verkligen med dessa ekologiska produkter!
Har dessutom unnat mej lyxen att gå till Susanne på en ansiktsbehandling 1 ggr i månaden sedan jag köpte produkterna och det är vad jag kallar riktig lyx :)
Så himla skönt med en riktig djuprengöring och som jag berättat tidigare så kör hon med nån "grej" över hela ansiktet så all gammal hud liksom lossnar och sedan boostar hon på med diverse vitaminer och lyxgrejjer så huden jublar lite varje gång!
Nja jag ljuger nog om jag påstår att jag ser ut som någon rosenknopp när jag går därifrån.. röd och fräsch - javisst men så vacker kanske man inte är i det ögonblicket.. ;) Men känslan, den är oslagbar!!
 
 
 
Wiieee idag verkar blåsten ha gett med sig och solen strålar, spring in the air...?!
Jag börjar jobba först i eftermiddag så jag ska försöka ta mej ut på en cykeltur med mini, hon älskar att cykla! Vi bor tyvärr så till att det bara är en "stor väg" utanför oss och den får hon INTE cykla på! Så därför åker vi ofta in till byn och mormors/morfars gata och utför trampningen på.....
Vi kanske kan trampa iväg och köpa en liten glass så här lill-lördagen till ära :) Nämen nu när jag tänker efter... det är ju redan torsdag!!
Virrpanna
 
Ha en fin dag //PIllan


Storm och ömma spiror

 
 
 
Dagens första mål, frukost!
 
 
God morgon
Nu snackar vi storm utomhus.... Kunde knappt somna igår kväll för det slet och drog i allt som var löst och kunde slå i huset ...! Det fortsätter nu på morgonen och under de minuter jag suttit här har det växlat mellan strålande sol och snöstorm?! Det kallas Aprilväder
 
Mina ben har en del svårigheter att samarbeta . Som jag skrev igår så är det lätt att man tar i lite extra i gymmet då man ofrivilligt har varit därifrån ett par dagar för länge... Det gjorde jag tydligen i förrgår och just ben och rumpa har ofta en tendens att gå "all in" med vikter och maxflås... så ja  Det kallas träningsvärk
 
Idag ska jag och Johanna ändå gå en tuff rond tillsammans med "vårat" egenkomponerade lyftarpass!
Det blir rent skivstångs-pass och massor med Thrusters, frivändningar och Sumo D.L H.P..... Ja alla dessa konstiga utländska termer men om jag säger så här, Det kommer kännas rejält
 
//PIllan


En helt vanlig tisdag

 
 
 
I brist på dagsfärska bilder får dessa på Nikki duga ;)
 
 
Jaha  då var påsken till ända och vardagen drar igång igen... Inte mej emot, jag är en person som gillar vardagslunken!
Filippa har ju påsklov så hennes vecka går väl mest åt till att bli frisk för att sedan åka till Tärnaby och köra Ingemar-trofén kommande helg. Hon blev ju sjuk i påsk stackaren.... Skulle ha kört Mid Sweden Race i påsk men blev istället liggandes i sängen!
Nu har både A och Fillan haft någon slags influensa och jag håller tummen att jag och Nikki slipper detta "otyg" !!
 
Jag ser fram emot att träffa aerobics-gänget ikväll även om mina ben är lite möra efter gårdagens pass i gymmet. Lätt gjort att man tar i lite extra efter några dagars uppehåll :)
 
 
//PIllan
 


Gott till fisk

 
 
 
 Snacka om lyx!
Fick hem pinfärsk röding och öring förra veckan...
 
 
Serverade dessa med "löjromspotatis" fast utan löjrom... hade bara "vanlig" rom men det bidde nästan lika bra :)
 
 
 
Här kommer receptet
 
  • 800 g mandelpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 100 g löjrom
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 1 dl dill, hackad
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
Koka upp crème fraiche, grädde och senap.
Vänd ner löjrom, örter och kokt skalad potatis vid servering. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Simma lugnt :) PIllan


Påsk Resumé

 

Här nere vid den gamla "tvättstugan" vid sjön hos min mormor har jag hängt tillsammans med släkten i påskhelgen!
 
 
 
 
 

Suttit flera timmar i solen och njutit av god mat, sippat på ett glas vin och umgåtts så mycket vi bara kunnat!!
 
 
Min bästa bästa mormor som var så glad och tacksam att fått spendera ännu en påsk tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Några saknades men vi var nästan en komplett samling :)
 
 
 
 
 

Och alla kidsen (här några) som har så himla roligt då dom träffas även om det är väldigt sällan. Så kul att dom får samma typ av uppväxt/upplevelser på lov och storhelger som jag och mina kusiner
 
 
Tack för i år påsken!
 
 
Hej på er
Vi kom hem redan nu på eftermiddagen... Kände att jag ville komma hem, packa upp och hinna få lite struktur här hemma innan jag sticker på jobbet i morgon!
Nu ska jag strax slå ned rumpan i soffan, tvättmaskin och diskmaskin surrar och alla väskor är tömda. Taco-middagen ligger i magen och alla verkar nöjda (för tillfället ;)
Mästarnas mästare får det bli och sedan tror jag faktiskt att jag kommer somna tidigt ikväll!
 
//PIllan
 
 


En liten bonus!

 
Klassiskt påskris hittar man även hos oss, dock inte så färgglatt....
 
 
 
Nä hos oss är fjädrarna i lite diskret brun/beige och några svarta/vita ägg därtill ;) Men fint ändå tycker jag!
 
 
 
Långfredagen är här och vet ni.... jag är ledig!!
Skulle egentligen ha jobbat förmiddag och sedan rattat upp till fjällvärlden men efter en snabb "omrokad" på jobbet i går eftermiddag så fick jag hux flux semester idag, bonusledigt liksom !!
 
Så nu är bilen packad och vi sticker direkt så hinner vi vara med på fredagens begivenhet däruppe, pimpeltävling :) Nja jag pimplar inte men A vill försöka fånga den största firren!
 
Nu när jag reser till "landet utan mobil täckning" så passar jag på att önska dej en underbar påskhelg så ses vi igen på måndag!! Take care
 
//PåskPuss PIllan
 


Skärtorsdag

 
 
 
Den här underbara buketten fick jag på lunchen i tisdags! Visst är den ljuvlig...?
Precis Pillan-style och hyacinterna!! dom doftar helt fantastsikt och så maffiga dom är! Nu är verkligen tid för dessa (vid jul är dom ju liksom framdrivna och inte lika vackra...)
 
 
Här har ni min lilla kärring som har "påskat" både igår och idag utklädd, sötis <3
 
 
 
Hej på er
 
Jag har sovit som en kratta och mycket beror på att jag "råkade" slita upp en tidigare bristning i ryggen under gårdagens träningspass.... Big Mistake!
Nu har jag legat på is, smörjt med Voltaren och ätit den största Alvedonen jag hittade.... :(
Jobbet väntar och det är jobbigt att sitta med ryggont
 
Går ni på ledighet nu idag...? Eller har ni som jag ett 24/7 jobb och kanske ska tillbringa påsken på arbetet?
Önskar dej en skön skärtorsdag vad du än må hitta på :)
 
//Kram PIllan
 


Påsken har startat!

 

Lite dukning från årets påsklunch med minigänget. De söta etiketterna har jag skrivit ut från nätet och bara fäst med presentband runt "Jars:en"
 
 
Pastasallad i massor gillar ofta både stora och små, här med havrepasta som är en favorit hos mej
 

Lite salt och lite sött, oliver och meloner smakar bra till mycket
 

Lax och ägg är ett måste på mitt påskbord och vi hade även kyckling och köttbullar för att alla magar skulle bli mätta ;)
 
 
 
 
Yes här är dom, The Fantastic Four!
 
 
Och en liten mini efterrätt i form av pannacotta med hallon och ett litet påskägg :)
 
 
 
Ja nu är påsken igång iom att vi hade våran årliga påsklunch med gänget igår. Hoppas vi kan bevara denna tradition för det är ju så trevligt (även om det gick ganska livligt till igår... ;)
Barnen gick på "skatt-jakt" eller påsk-jakt som dom säger och det resulterade såklart i en aning socker-höga barn !
Men det känns som påsken verkligen är den stora socker-chocken, läste en ofattbar siffra med godis som säljs de närmaste dagarna....
Japp så hey kroppen get used to some sweet Days coming up...!
 
Nu ska jag ruska liv i mina tjejer och ta tag i denna dag, 1 april, se upp...!!
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se