Bebismys

 
 
 
Igår fick Nikki äntligen träffa lilla Tilda, som hon längtat efter!
 
 
Så liten och söt !
 
 
Katarina var där med gullungen Axel, som har blivit en riktig "storkille" !!
 
 
Kamilla med sin efterlängtade lilla tjej ♥
 
 
Ja igår fick vi verkligen bebismys delux under några timmar på förmiddagen! Så söta och gulliga dom är dom små, man glömmer så fort att man själv haft sådana småttingar. Tilda väger 2700 gr nu och det var vad Filippa vägde då hon föddes! Lätt som en frigolit-bit :)
 
Idag har jag skickat iväg en "katt" på dagis och nejdå det var inte Sessan utan Nikki som valt att klä ut sig till det då dom skulle ha Halloween - disco idag!
Jag och A åker med vänner till Vemdalen nu på förmiddagen för att gå på Lodge och Lya-mässan. Detta har vi gjort till en tradition varje år. Mycket trevligt brukar det vara så jag tar med kameran så ni får se ni med!
 
//PIllan


Som jag har längtat!!

 
 
 
 Äntligen är den här Keplers senaste Stalker!!
 
 
Som jag har längtat efter uppföljaren till Sandmannen... men nu äntligen har jag den i min hand och jag kunde nästan inte sluta läsa igår kväll :)
Spännande redan från första sidan och ruggig med stort R, inget för mörkrädda personer!! Har ni läst Keplers tidigare böcker? Jag älskar dem alla, de är mina absoluta favoriter men som sagt väldigt brutala ...
 
Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne. Lås dörren, dra för gardinerna- thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med en ny bladvändare.
 
Passar perfekt så här i Halloween-tider ;)
 
//PIllan
 
 


Ett extra mål och en födelsedag

 
Ska strax mixas till en smaskig smoothie... Mango, bladspenat, banan och mandelmjölk
 
 
Tipsar om det här supergoda brödet, proteinbröd som är jättegott att rosta! Mättande och bra
 
 
Ett extra mål är serverat, grön smoothie och brödet med äggsmör.
 
 
God morgon
 
Idag är det en speciell dag för det är nämligen min fina papis födelsedag! Så i eftermiddag ska han firas med middag, tårta och paket ;) Tyckte nyss han fyllde 50 men inser med en snabb huvudräkning att detta är 15 år sedan...! Hjälp hur kan åren gå så fort!?
 
Gårdagens aerobics blev lite utöver det vanliga... Alltså vad vi körde, BooM rätt in i kaklet, svetten sprutade om samtliga, såpass så flera höll på att trilla på rumpan för golvet förvandlades till en skridskobana...!
Men kul hade vi alla tror jag;)
Vi tog i alldeles lite extra för en av mina deltagare som körde sitt sista pass med mig . Hon har varit mej trogen under 23 år men nu bestämt sig för att sluta då hon själv anser sig för gammal... Men hon hänger med galant och skulle säkert kunna köra många år till!!
 
Vissa dagar behöver jag ett extra mål mat (främst om jag ska träna lite hårdare) och inget litet mellanmål och ändå inte någon "riktig" lagad mat...Då är detta ovan toppen, mycket proteiner så kroppen står pall för lite extra.
Ägg är ju ett superlivsmedel som är snabbt och lätt och jag älskar äggsmör! Bara koka ägget till önskad konsistens, kyl ner det i kallt vatten så det bara är lite ljummet. Skala, hacka och blanda ner med en klick smör. Underbart gott !
 
//PIllan
 
 


När Nikki får välja....

 
 
När vi var lediga förra veckan ville Nikki göra rosa muffins och vad kunde vara enklare då det finns färdiga mixar för detta ;)
 
 
Slickepotten har gjort sitt i byttorna och då får man självklart smaka!
 
 
 
Taadaaa! Färdiga Cupcakes a´la Nikki!
 
 
Ofta då jag och Nikki har en ledig dag så brukar vi tillbringa den i köket med matlagning eller bak. Vi bakar oftast sådant som mamman gilla = nyttiga saker men senast fick mini välja!
Perfekt med sådan färdig mix där allt finns i paketet även om vi tog egna formar den här gången. Jag smakade aldrig dessa men tjejerna gav tummen upp!!
 
Vad brukar ni hitta på med era små älsklingar lediga dagar...?
 
//PIllan


En perfekt söndag för Pump

 
 
Igår hade vi "finbesök" på Moove av Fredrik som var tillbaka till "brottsplatsen" efter många år! Han började faktiskt hos oss en gång i tiden som den blyga lilla killen vi andra instruktörer försökte peppa..  Numera har han en toppen-karriär inom träningsvärlden och koncept Les Mills! 
 

 
Pump var dagens första pass och det hakade jag på! Som tidigare instruktör i detta är det kul att köra någon gång ibland och såklart att jag passar på då det är ett riktigt proffs som leder :)
 
 
Nikki var också med så därför var jag inte 100% fokuserad då det är rätt mycket som händer runt den lilla damen (typ skrubba knät, vill vara med och göra lika som mej..) men det är verkligen inga problem att ha henne med, hon är van... men såklart kan man inte vara helt fokuserad bara på sitt eget jobb :/
 
 
Fredrik instruerade mycket teknik vilket jag tycker är toppen! Jag är ett "teknik-freak" då det kommer till träning och får ont i magen då jag ser någon som lyfter "fel" och riskerar att göra sig illa!
 

Titta där har ni ju mej med i lite avslutande magövningar!
 
 
Då har vi oktobers sista vecka här och jag har kvällsjobb på schemat... Men först ska jag hjälpa Filippa att packa det sista då hon sätter sig i bilen på förmiddagen för att åka till Kåbdalis... Det ligger inte "näst-gårds" direkt så det blir en lååång resa!
Men väl där väntar ju belöningen i form av slalom i flera dagar :)
Hörde av Maria PH att damlandslaget också kör träning där i veckan och det brukar vara kul för ungdomarna att kolla in dem!!
 
Får se om jag hinner med nåt träningspass här innan jobbet idag för min kropp känns helt OK! Tror jag kan tacka yogan igår eftermiddag för detta ! Men oj vad jobbigt det var bara några timmar efter pumpen... Kan säga att jag var riktigt slut!
 
Ha en fin måndag //PIllan


Nu laddar jag om!

 
 
 
Lite piff på soffbordet, brickan är från Haléns men jag tycker den var lite väl stor.... Men men den fick stanna iaf!
 

Söta små ljuslyktor som jag köpt hos Annika på blomsteraffären. I dessa har jag tjuvstartat med doftljus med julig doft... ;)
 
 

Plus att jag rafsade åt mej Amelias Jultidning på ICA med snygga Leila på omslaget. Här tillät jag mej att sitta en hel timma för att bläddra, sippa kaffe och samtidigt titta på damernas alpina premiär! Herregud jag blir nervös redan nu när svenskorna är i backen hur ska det bli om nån månad då Filippa står på start igen...??!
 
 
Lite kottar och liten fågel får skapa det där lilla extra höstmyset i väntan på att julpiffet ska fram!
 
 
Igår hade jag en riktig slappardag och det mina vänner hör inte till vanligheterna då det gäller mej!
Jag sov till 07.30, kan inte minnas när det hände senast.... Sedan drog jag i och för sig ett varv med dammsugaren och betade av lite strykning men sedan tog jag med Filippa på en fika med smörgåstårta för mej :)
Sedan bara slapp i soffan då F drog iväg med kompisar... Så skönt, men ändå så kan jag inte riktigt slappna av, ser hela tiden nåt som borde fixas....
 
Idag däremot laddar jag om för dubbla träningspass, först ut Body pump och sedan ett välbehövligt yogapass! Älskar varje minut av yogan även om det är nästan plågsamt i vissa positioner! Men jag känner verkligen hur glad kroppen blir efteråt!
 
//PIllan


Middag för två

 
 
Titta här är hon ju, min stora fina Filippa som jag lyckades knipsa av ett kort på som hastigast under middagen igår....
 
 
Laxmiddag som smakade toppen
 
 
Ja igår fick jag äntligen en middag på tu man hand med Filippa eftersom A och Nikki dragit till fjälls.
Vi åt en alldeles utmärkt rätt som var snabb att tillaga!
Bara stek lax i kokosolja (salta lite) fräs bladspenat också den i kokosolja och pressa över en vitlöksklyfta plus lite salt.
Koka blomkål i en skvätt grädde (behöver inte täcka kålen helt) tills den mjuknar, krydda med muskot. Mixa med stavmixer till en puré.
Häll över i små ugnsfasta formar och riv lite västerbottenost över. In i ugnen så osten smälter
Servera med några kalla grönsaker, vi tog paprika för lite tuggmotstånd och fräschör!
Efterrätt hade jag också fixat och även det blev enklast möjliga... Vispa grädde med lite lakritspulver. Varva i glas med frusna hallon och lite kokossocker, toppa med kokosflakes.
Låt dessa stå till sig en halvtimma i kylen. mums!
 
Så vidare länge fick jag dock inte "rå om" henne för efter middagen ville hon ha skjuts till ungdomsgården och den här mamman blev sittande i soffan framför Idol.... ;)
 
//PIllan


Fredagsfin och en härlig positiv känsla!

 
  Om man ser håret bakifrån så märks det egentligen inte så mycket att jag fixat nåt nytt....
 
 
Framifrån däremot (och särskilt snett uppifrån) så syns en klar förändring! Istället för en tråkig liten "sorgkant" så slog jag på stort med en rejäl utväxt :)
Varför jobba emot det omöjliga - bättre att förekomma helt enkelt...
 

Tycker det blev riktigt bra! Jag brukar alltid vara "guldig" men nu valde vi en något kallare nyans så att den råttfärgade utväxten ska "matcha" lite bättre ...he he
 
 
Hej på er
Snart väntar en ledig helg för mej men först ett förmiddagspass på jobbet!
Direkt efteråt har jag och Johanna bokat in en träningsdejt och vad kan vara en bättre start på helgen om inte just ett träningspass !!
 
Längtar också att få komma hem för nu på förmiddagen har jag proffsen på fönsterputsning där hemma, Wiiie, älskar nyputsade fönster. De var verkligen hur dassiga som helst nu men jag har medvetet dragit ut på detta så att de ska vara något sådär inför advent.
Tyvärr så vräkte stora blöta flingor ner mest hela eftermiddagen igår och det är bara så smutsigt utanför knutarna... Trist är bara förnamnet...
Tycker mycket hellre att det kan bli riktigt kallt så att marken hinner frysa till innan snön kommer, men men sådant får man som bekant inte vara med och välja :/ Någon som dock var överlycklig var Nikki som genast skulle på med vinteroverall och handskar och slängde sig ut och gjorde snöänglar och gångar i snön... ;)
 
Det tar liksom inte slut på min positivitet här för snabbare än beräknat fick jag också svar på mammografin och det fanns inga förändringar i mina små lökar, vilken lycka och tacksamhet!!!
 
Ha en underbar fredag och nu lovar jag att det ska vara slut på bilder med mig ett litet tag framöver i alla fall ;)
 
//PIllan
 


Jippi vilken tur!

 
Outfiten visade jag som hastigast förra veckan men inte på mej, så här kommer den.... Kjol och t-shirt, Gina Tricot, koftan är från HM, Skor Ellos.
 
 
Jamen ibland har man tur alltså!
Mest tur hade jag att jag redan i dag fick tid hos frissan :) Så bye bye sommarblonda hår säger jag bara! Så skönt det ska bli att få sitta ner och bara njuta i typ två timmar lite senare idag....
 
Gårdagens andra tur var att jag köpt en lott genom fotbolsslaget här i byn. Det var alla möjliga fina priser som lottades ut, snickare för en dag, presentkort på möbler, weekendresor osv.
Jag vann ett presentkort till ett värde av 3500:-!!!... hmmm på en bilservice......
OK en vinst är alltid en vinst men nu är det så att jag har ingen bil som behöver service (min gamla "pärla" som jag åker runt i är knappt ens värd 3500 ;) och A har service som ingår i bilen, pappa servar sina bilar själv... ja så då återstår att sälja detta presentkort... Men som sagt, Vann gjorde jag iaf :)
 
Ha nu alla en finfin torsdag
//PIllan


Dagens tips

 
 
Min favorit för huden har jag tipsat er om tidigare, Avéne, franskt märke för väldigt känslig hud!
 
 
Den här fuktsprayen är helt underbar att spraya på ansiktet för en liten uppfräschning då och då! Använder den flitigt kan jag säga ;)
 
 
Ansiktskrämen är snart slut och det passar perfekt då jag såg ett finfint erbjudande som jag även tänkte tipsa er om! Jag handlar nästan alltid dessa produkter på APOTEA dom har fri frakt och just nu 15 % på nästan hela sortimentet! Bara uppge APOTEAKALAS i kassan :)
 
 
Hej på er i höstrusket
Hu vad det är mörkt ute, liksom jämngrått mest hela dagarna.....
Längtar så till advent då man får plocka fram stjärnor och stakar, det är verkligen så mysigt !
Idag blev det ett pass för biceps och ben och jag känner mej i fin form då kroppen är väldigt sammarbetsvillig, härlig känsla! Aerobics-klassen igår var inget undantag och gav även den massor med energi ♥
 
Nu är det dags för mej att jobba kväll
//PIllan
 


Ledig tisdag

 
 
Här sitter jag och betalar räkningar, bloggar, lämnar in dagis -schema, shoppar, mailar....
Önskar att jag hade en riktig liten egen hörna för dessa ändamål men jag sitter oftast vid matbordet för här är mottagningen OK! Här på "landet" har vi inget fiber in i kåken utan får klara oss med mobilt nät och det är tyvärr under all kritik... Borde ha en stor guldstjärna som fortsatt att blogga under dessa förhållanden... ;)
 
 
 
Ahhh ledig dag sådär mitt i veckan är verkligen riktigt skönt. Jag hinner med så mycket som man inte har lust med på helgen liksom! Men i dag är vi ändå på språng nu på morgonen för Nikki har fotografering på dagis och det vill vi inte missa. Sedan ska jag också träffa Filippas SYO inför gymnasievalet! Herregud, gymnasiet...
 
En stor notering i min kalender idag är ring frissan NU!!! Jamen kolla in utväxten på bilden bara.... say no more :/ varför väntar jag alltid in i det sista ? Och jag lär väl knappast få tid i morgon direkt heller vilket innebär att jag får börja med keps vilken dag som helst om jag ska klara av att vistas ute bland folk...
Skämt och sido men den där gråa randen är allt annat är smakfull! Den här gången ska jag inte ta det riktigt lika ljust utan gå några nyanser mörkare eftersom sommaren är över och det är dags att dra på sig "vinterpälsen".
 
Ha det bra hörrni //PIllan


Mellis

 
 
Passionsfrukt, clementiner, lite nötter och en kaffe får bli dagens mellanmål för min del!
 
Här hemma har vi precis kommit hem från jobb och dagis och intagit ett litet mellanmål. Middagen håller på att förberedas och här serveras pestobakad lax med blomkålsmos. Nikki däremot har beställt fiskpinnar och hennes önskar är lag ...
Nä men curlingmorsa, jag... ?!
 
I kväll ska jag på skolrådsmöte. Tog på mej detta frivilligt då det sällan är några föräldrar som är så sugen på just sådana uppdrag. Var med även då Filippa gick i mellanstadiet och eftersom det bara är två möten per år så är det verkligen inget betungande. Det är bla rektor och några politiker som medverkar och man får helt enkelt lite "inside" info vad som är på G.
 
Ses i morgon
//PIllan


Slappa, kalas, jobba, yoga....

 

Söndags slapp i mjuk tröja (hmmm skrynklig...) och skönaste byxorna!
 
 
Morning på er!
 
Här börjar vi morgonen totalt avslappnat med först sovmorgon Tack Nikki, sedan lugn frukost, ansiktsmask, paketinslagning, fixa till mini som sedan ska på kalajs!
Hon längtar verkligen efter detta !
 
Därifrån åker jag sedan direkt till jobbet för bara ett par timmar...
Snälla kollegan kommer vid tretiden och jobbar en stund åt mej så jag kan gå på yoga i eftermiddag, Toppen! Sedan blir det till att avsluta söndagen på jobbet igen
 
Ja men typ så ser söndagen ut :) Vad gör ni?
 
Såg ni Så mycket bättre igår ?
Åh det är verkligen toppen det programmet :) Vem gillade ni bäst? Tyckte Love gjorde bra ifrån sig... osså Carola, såklart!
Efteråt visades Baksmällan på 5:an, alltså jag älskar dessa filmer, hysteriskt roliga enligt mej och jag skrattar så tårarna rinner :)
Jag och A ser typ aldrig filmer men igår så såg vi denna tillsammans. Jag har sett den flera gånger men han hade aldrig sett den... ( han kollar typ på hockey, nyheter och väder...) Om jag ska hyra film eller gå på bio blir det oftast med Filippa, hon gillar film!
 
Nä hörrni nu ska jag sätta lite fart så kanske jag hinner beta av lite av strykhögen också!
 
//PIllan


Stjärnfylld himlakropp

 
 
 
Mjuk finstickad lite längre tröja med stjärnor (såklart) och mjuka leggings. Just sådana byxor/tajts är en favorit hos Nikki, lite finare med fickor och hällor men ändå mjuka och sköna!
Båda HM
 
 
Alltså i morse då jag kom ut och skulle åka till jobbet (typ 05.45) så ser man ju i ögonets pereferi att himlen är stjärnklar. Inget man kanske direkt reflekterar över men i morse var det ändå något som fångade mej.... Jag riktade huvudet uppåt och fick se den mest sagolika stjärnhimmel någonsin...
Blev stående i säkert fem minuter
Stjärnorna lyste så starkt och man såg alla stjärnbilder så klart,månen var som en lysande liten skärva och polstjärnan som en strålkastare. Helt amazing!
Minns när jag var på Barbados för flera år sedan, att där såg stjärnhimlen så annorlunda ut... och det är ju klart för då befinner man ju sig typ ett "halvt varv " bort ;)
Ja ja nog svamlat om detta, men det passade ju bra ihop med Nikkis nya Stjärn-tröja...
 
Idag väntar ett svettigt styrkepass med Johanna
Vi kör på med våra skivstångsövningar och det är helt suverän all around träning. Svettigt och riktigt riktigt jobbigt, I LIke!
Kvällen ska uteslutande ägnas åt familj, god mat, ett glas vin och premiären av Så mycket bättre!!
 
//PIllan


Favorit i repris!

 
 
 
 
Ha fredagen är ju en riktig favorit som ständigt går i repris och vi kör även en Nikki kavalkad precis som förra fredagen ;) Crazy kiddo som bara ska spexa och inte kan vara stilla alls....
Bildkvaliten blir inte speciellt bra men tokigheterna missar man inte. Filippa däremot får jag aldrig tillfälle att fota då hon oftast är väldigt motsträvig, synd för hon är väldigt fotogenique!
 
 
Skönt att vakna upp till fredag och för många innebär det snart några dagars välförtjänt ledighet. Dock inte för mej som jobbar ända fram till måndag.... Men det är OK ändå.
Ganska skönt på jobbet om helgerna (om det inte blir några större händelser vill säga)
 
Jag och Nikki ska ta en fredagsfika tillsammans innan dagis och jobb. Sådana små "saker" uppskattar Nikki verkligen och det är ju så lätt åtgärdat ;)
Idag vilar vi från träningen för att köra både lördag och söndag istället!
 
Fin fredag //PIllan


Våga nya ingredienser

 
 
Ett perfekt sätt att börja med lite hälsosammare ingredienser i tex bakning är att byta ut det vanliga vita sockret mot kokos-socker och vaniljsocker mot rent vaniljpulver!
 
 
 
Jag och Nikki bakade helt vanliga traditionella muffins, som blev vaniljmuffins med blåbärsfyllning. Kokos-sockret ger bakverket en brunare färg och den smakar inte så där supersött, det tycker jag bara är gott och dessa muffins tog slut på en "grisblink" då systrarna F och N festade loss....!
 
 
Vad mörkt det är på morgonen, man får liksom gissa vad det ska bli för väder för det är omöjligt att urskilja om det är mulet eller ej då man drar bort gardinerna....
Jag har slutat att titta på vädret då jag ändå vet att vi bara har "en väg att gå" nu liksom, no turning back :/ Snart tittar man väl ut och det är vitt på marken. Måste fixa med vinterdäck snart så man slipper våndas över detta då kylan/halkan slår till!
 
Vid det här laget vet ni att jag gärna förespråkar hälsosammare mat och gärna ekologiskt därtill!
Ett sätt att "smyga in" detta kan vara då ni bakar. Jag provar gärna allt nytt i form av mjöler (mandel-kokos-havre-mjöl etc) fröer, pulver osv men ett första steg som ni kan prova är faktiskt att byta sockret!
Kokos-sockret utvinns av kokosblommans nektar och har ett lågt GI (glykemiskt index) på 35 och innehåller inga tillsatser. Lika bra i bakverk som annan sötning i efterrätter eller en kopp the.
Vaniljpulvret använder vi här hemma i väldigt mycket, bananpannkakor, smoothies, gröt, bakning.... bara att prova sig fram!
 
Ha en fin dag //PIllan


Hej onsdag, hej jobbet

 
 
 
T-shirt och kjol från Gina Tricot, halsband och strumpbyxor kommer från Lindex. Lite soft men snygg outfit en onsdag mitt i veckan!
 
 
Här är alla uppe och på väg åt olika håll. A och Filippa på jobb och skola medans jag och Nikki ska en sväng till gymmet. Så himla skönt att kunna starta på bästa sätt!
Kroppen var med på noterna under aerobicsen igår och jag ser fram emot ett gott samarbete även idag då armar och axlar ska få jobba ;)
Eftermiddagen ägnas åt mitt "vanliga" jobb som jag inte varit på sedan i fredags, fyra dagars ledigt och jag känner mej utvilad!
 
Bilderna visar lite av shoppingen som hängde med från helgen i Stockholm. Vi sprang i affärer så jag har ont i benhinnorna fortfarande!
Vi hade ett underbart väder på lördagen och jag gick omkring i bara blusen, folk satt fortfarande på uteserveringar, galet i mitten av oktober!
Filippa fick "styra" det mesta av shoppandet så jag har tillbringat många timmar inne på Sephora och NKs sminkavdelning....  Hon blev sminkad inne på Mac och såg ut som värsta modellen då vi gick därifrån, lägg därtill ett leende som sträckte sig från öra till öra :) Nöjd dotter, nöjd mamma och mormor!
 
Nu ska vi sätta fart här
 
//PIllan


Tillbaka till mina rutiner!

 

Frukost nr 2 idag, bananpannkakor med kaneläpple, smoothie med mango och spenat!
 
 
Morning vänner
 
Jag var uppe med tuppen även idag. Kunde inte sova så lika bra att stiga upp och ta en kopp kaffe...
Redan 07.30 var jag på mammografin och det gick hur bra som helst (ja själva undersökningen, resultatet kommer om ca 3 v) inget att gruva sig för mao!
Även om mina bröst är väldigt små så lyckades dom klämma in dem i maskinen, jag sneglade ner och ha ha ha som pannkakorna på bilden ovan!!
 
Idag tar jag hand om hemmet och att packa upp sedan helgen plus lite städning och tvätt! Allt detta som jag planerat göra igår men mycket roligare uppdrag kom emellan :)
 
Efter en helg med lite fööör mycket gott i kroppen känns det bra att återgå till sina rutiner igen. Maten blir renare och träningen ska tillbaka efter några dagars uppehåll.
Ikväll kör jag aerobics och avslutar med Body balance, can´t wait!!
 
//PIllan
 
 


En väldigt speciell dag!


Bild från Instagram tagen i morse på förlossningen!
 
Ja denna dag blev inte riktigt som planerat då Kamillas lilla bebis bestämde sig att komma två veckor före utsatt datum.
Det hela gick så fort så Kamilla fick åka ambulans och jag tog egen bil en stund senare... men då jag hastade in i förlossningsrummet hade lillan redan gjort entré!!
 
Men det var helt fantastsikt att få tillbringa de första timmarna tillsammans med sin bästa vän och hennes lilla guldklimp. Som ni ser så mumsade vi även det obligatoriska go-fikat efteråt ;)
 
Nu ska jag "landa" lite i hela situationen så ses vi i morgon!
 
//PIllan
 


Can U Feel It!?

 
 
 
 
 
 Jamen känner ni känslan... När man ta på sig snyggaste outfiten, går lite crazy med ett par glasögon och bara kööör !? Bring on FRIDAY
 
God morgon
Idag har vi nått fram, fram till veckans bästa dag
Alla är liksom lite extra trevliga idag
Alla har lättare till ett leende idag
På jobbet är alla lite mer av allt idag (skämten är något grövre än vanligt...)
 
Jag hänger med mina kollegor under förmiddagen för att sedan åka hem och snabb-packa.
Inte likt mej men jag har inte ens tittat igenom vad jag ska packa!? Ähh det löser sig, jag måste träna på att bli lite mer "Go with the flow" allt behöver inte var så strukturerat (alltid ;)
 
Jag tar varken med kamera eller dator den här helgen utan ska bara ta det lugnt och mysa med mami och Filippa. Men Instagram kommer troligtvis att uppdateras, så om ni vill, titta in där istället, hemmahospillan
Annars säger jag trevlig helg så ses vi på måndag igen!
 
//PIllan
 


Gott tillbehör

 
 
Bland de godaste tillbehören är enligt mej grönsakerna, de får gärna utgöra mer än halva måltiden. Här i form av tomat, avocado, basilika, oliver och mozarella
 
 
Kyckling med en god kryddblandning och som varmt tillbehör Pestobakad blomkål!
 
 
Hej på er
Vardagsveckan börjar se slutet, nu gäller det bara att klara av torsdagen sedan glider vi in i fredagsfeelingen vänner!  Jag, Filippa och mamma ska gästa huvudstaden över helgen med shopping och mysmiddagar på schemat.
Ska bli riktigt trevligt att umgås bara vi tre!
A och Nikki tar istället en tur till fjällstugan och Nikki längtar :)
 
Har ni torka i vardagsmatsinspirationen så ska ni absolut prova min middag som jag åt i går! Ja steka kyckling och fixa sallad kan ni ju.....
Tillbehöret i form av blomkål får ni recept på här (fast det är knappt lönt att skriva ner för detta enkla memorerar ni snabbt)
 
Dela ett mindre blomkålshuvud i buketter som läggs i en ugnsfast form
Klicka över röd pesto och liksom "massera " runt kålen
Häll över 1-2 dl grädde
In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter
 
Gott som tusan till kycklingen!
 
Ha det fint //PIllan


Time for Tea & ben som värker

 
 
 
 
Bästa mysfixet är en rykande kopp te, några tidningar att bläddra i och såklart tända ljus!
På hösten blommar mitt te-drickande upp igen och min Nr1 favorit är lakrits/kanel smaken från Pukkas sortiment! Jag köper det på Bodystore.se
 
 
Alltså hjälp vad det regnar... och mer ska det tydligen komma med tillhörande klass 1 varning!
Riktigt innekurarväder och perfekt att bara softa med magazines och te.... Men nej så blir inte min förmiddag utan jag får snällt tillbringa den med kollegorna ;)
 
Mina ben hade nog önskat någon slags massage och en stor dos med magnesium för aj aj aj vilken träningsvärk jag har! Egentligen inte mej emot för då vet jag att de har samarbetat med väl godkänt på ben/rump-passet som jag och Filippa körde i måndags.
Träningsvärken smög sig på strax innan jag körde igång aerobics-klassen i går men hela passet gick strålande eftersom vi snabbt fick upp värmen i kroppen och bara därför gick jag på ett pilatespass direkt efter.... Ehh hur tänkte jag där liksom :/
 
My god vad jag fick kämpa med Saras övningar... Hon hojtade -Spänn "power house" och jag knep rumpan och låren tills känslan var att mina lår låg på ett grillgaller över öppen eld!!
Jo då så idag har jag svårigheter att förflytta mig med något sånär grace ;)
 
Ta hand om dej //PIllan


Äntligen brösten!

 
 
Ny söt BH inhandlad på Lindex.se. Tyvärr var den lite "stickig" av den fina spetsen och då ska ni veta att jag är inte känslig alls för sådant...  I vanliga fall kan jag ha ylle direkt mot huden :/
Men vill man vara fin får man lida lite pin
 
God morgon
 
Jag blev så glad då jag äntligen har fått en kallelse för att göra mammografi!
Nästa vecka ska jag dit och jag har efterlyst detta sedan ifjol då jag fyllde 40... Men det hade tydligen blivit nått glapp där så vi 73:or fick visst vänta ett år extra!
Men nu ska det alltså ske och jag är så tacksam för att det finns sådana undersökningar, ja och även cellprov som man ju blir erbjuden från tjugoårsåldern! Förstår inte dem som inte går och gör dessa undersökningar (jo jag vet flera faktiskt...)
 
Ikväll väntar dessutom min härliga aerobics-grupp och jag riktigt längtar efter dom då jag jobbade förra veckan så då bidde det inget...
 
//PIllan


Liten fotosession

 
 
 
Min fina vän Kamilla fick bli dagens "objekt"
 
 
Snart är helgen slut och jag sitter redan i nattkläderna och bloggar.
Varit iväg och kört ett yogapass och det fick bli uppstarten efter en dryg veckas förkylning. Nu hoppas jag att inte kroppen bjuder på ett bakslag utan att jag fortsätter att hålla mej frisk framöver så jag kan börja gymma igen!
 
Kamilla var här tidigare idag och vi fotade hennes bebismage. Kul som tusan men här bjuder jag bara på två bilder som mest fokuserar på hösten och henne själv. Alla bilder på magen ska hon istället få bränt på en skiva att spara!
 
Nu ska jag joina resten av familjen i tv-soffan så ses vi imorgon igen
 
//PIllan


Kanelbulle idag?

 
 
 
Jag och Nikki bakade ju ett gäng kanelbullar igår och det passar ju väldigt bra just idag på Kanelbullens Dag!
 
 
Hej på er
Blir det några bullar för er idag...?
Jag tycker det finns en egen dag för det mesta nuförtiden?! Men kanelbullen kan väl få uppmärksammas lite då eftersom det är så himla gott :)
Jag äter det mest under sommartid då jag är på stranden men idag åker det allt in en i munnen till förmiddagskaffet!
 
 
Ha en fin lördag
//PIllan


Middag med kollegor

 
 
Vi beställde en färdig "norrländsk" planka som vi åt med rotsaksgratäng, väldigt mumsigt!
 
 

Dukat och klart... Tommasi blev kvällens vin, min favorit!
 
 
Ledig fredag, wihooo, då gör det inget att huvudet är en liten aning tungt ;)
Jag och Nikki har bakat bullar hela förmiddagen så nu ska vi försöka hoppa i några kläder så vi kan ta oss ut en sväng för att handla till middagen.
 
Igår kväll hade jag mina kollegor här på middag. Vi hade APT under dagen och sedan lite samkväm på kvällen som var mycket trevligt! Det är så sällan vi kan vara samlade allihopa eftersom vi jobbar skift alla årets dagar...
Mycket surr och skratt :)
 
Kvällen här blir lugn framför Idol med hela familjen!
 
//PIllan


Kamillas överraskning!

 
 
Våran present bestod av smått och gott till skötbordet!
 
 
Dukningen var såklart med rosa inslag....
 

En totalt överraskad blivande mamma som trodde hon skulle på födelsedagsmiddag någon helt annanstans....
 
 
 
Det blev en god tacomiddag med väldigt mysigt sällskap
 
 
Två små livs levande "minimänniskor" fanns att tillgå och gosa med under kvällen ;) Kamilla fick såklart "träna" mest av oss
 
 
Filippa var också med eftersom Kamilla är hennes gudmor så är det ju nästan som en lillasyster som kommer inom närmaste månaden!
 
 
Flera aktiviteter och lekar hann vi med, här i form av konstnärliga tryck och målningar på små tröjor!
 
 
Massor med finns presenter fick Kamilla och lilla kommande bebisen såklart. Här är Ulrikas mästerliga blöjtårta med andra fina saker också däri, superfin!!
 
 
Igår kväll hade vi några tjejer ordnat med en riktig överraskning för vår gravida väninna Kamilla, en babyshower! Hon trodde själv att hon skulle på en middag men blev istället kidnappad med ögonbindel och biltur som slutligen tog henne till Saras hus där vi alla väntade!
Hon blev nästan lite chokad och väldigt rörd :)
 
Som sagt flera lekar hade vi fixat och en av dessa var att alla hade med sig foton av sig själva som bebisar och man skulle sedan gissa vem det var.... Riktigt roligt men svårt!!
Gissa Kamillas mag-mått var en annan lek och där var de allra flesta helt "ute och cyklade" !! :) Hennes lilla mage var inte ens över 100 cm.... !
Hur kul och hur mysigt som helst hade vi i alla fall och jag tror att Kamilla var riktigt nöjd!
 
//PIllan


Utflykt

 
 
En kavat liten dam på skogsutflykt! Notera att en rosa prinsess-plånbok kan vara bra att ha med...
 
 
Mamsen läser frågorna som finns uppsatta efter vägen, Kul med lite sådant som avbrott i prommenaden och plus i kanten att det även finns barnfrågor!
 
 
 
Nu ser jag ett rött kryss, skriker Nikki med jämna mellanrum! Sådana "morötter" är ju toppen för att farten i benen ska hållas uppe ;)
 
 
Belöningen väntar i form av varm choklad och macka framför en värmande brasa! I Friluftsfrämjandets regi finns denna stugan och jag har åkt längdskidor och prommenerat hit åtskilliga gånger under min uppväxt eftersom mina föräldrar är aktivt engegerade i just FF
 
 
Vilka sportiga friluftstjejer va!?
 
 
Onsdag 1 oktober
Tänk vad tiden rinner snabbt nuförtiden ! Har mycket roligt att se fram emot denna månaden och det börjar redan ikväll! men det är lite hemligt så jag återkommer om detta kanske redan i morgon...
 
Halsen har tyvärr oförändrat läge och då jag inte kunnat träna på flera dagar så protesterar min rygg med en låsning i ett av skulderbladen.. buhuu....
Det är verkligen så min kropp fungerar och den är verkligen i ständigt behov av rörelse! Visst det är toppen att det är så men vid förkylningstiden blir jag lite lidande.
 
Bilderna jag bjuder på är sedan i söndags då vi tog en uppfriskande skogsprommenad! Min pappa som är en riktig "friskus" sprang istället hela vägen hemifrån ! Han är min stora förebild inom träning och hälsa!! ♥
 
Ha en fin lillördag//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se