Pumpatider

 
 
 
Startat upp min morgon med en skål med pumpa-yogurt med goda tillbehör!
 
Morning bloggis
Här har ni en Pillan med riktig illa halsont....
Har inte tränat sedan i fredags och det riktigt kryper i kroppen. Men big NO NO att träna med halsont enligt mej så därför får jag blidka min tid och bita ihop!
Har i alla fall startat morgonen på bästa sätt med kaffe och en skål med säsongens smaskiga pumpa.
 
Mixa pumpapuré med en svätt krämig kokosmjöl, några frusna bananslantar, ett par dadlar och smaksätt med kanel. Så enkelt och så himla gott
Toppa med de nyttigheter som du har hemma
 
Pumpapuré kan finna att köpa färdig men jag gör min egen och det är enkelt som en blinkning
Skär ner en butterpumpkin (ni vet en sådan som ser ut som ett stort päron i beige-aktig färg) i mindre bitar (inte nödvändigt att skala men jag gör det)
Ta en kastrull och fyll upp med vatten så det täcker pumpabitarna
Koka i ca 20 min
Häll av vattnet och mixa till en pure
Förvara i rena glasburkar i kylskåp (håller väl typ 1 vecka)
 
Nu tisdag //PIllan


Jag vann!!

 
 På väg till vinklubben igår med 1 flaska i handen.... Kom hem med fem!!
 
Vi bjöds på diverse godsaker så min mage var till slut som en spärrballong ;) Förrätt var en ljuvlig jordärtskocksoppa , Sedan bjöds vi bland de godaste älgkötts-gryta jag någonsin ätit! Mustig och smakrik, mumma! Espresso med små delikata choklad biscotti fick avsluta middagen

Mysig höstigt, med tända ljus och jordnära toner
 

Flickorna flax och lite bubbel!
 
 
God morgon söndag
 
Idag är vi extra glada eftersom pappan i huset kommer hem sent ikväll!
Men han blev tydligen kallad Rain Man under resan för de hade aldrig tidigare haft ren på sin golf-vecka men i år då Mr A vågade sig dit har det visst kommit regn minst 1 ggr per dag :)
 
Gårdagens vinklubb gjorde mej såklart också på bra humör då mina Girls alltid tillför mej en stor dos med energi! Och dessutom hände det väldigt otippade att jag gick och vann!! Woop woop, liksom :)
 
Nu ska jag, Nikki och mamma på en skogs-promenad med fika!
 
//PIllan


Ett tips

 
        
 
Passa på att fylla på ditt "hälsoskafferi" i helgen!
 
 
God morgon strålande lördag
Inväntar den där utlovade stormen... Det kom en rejäl men kort redan igår kväll och såklart hade den tagit med sig en av mina nyplanterade stora krukor med ljung och piff så det låg över halva gården i går när jag kom hem från jobbet.... Det ska fixas så snart jag fått på mej kläderna!
 
Tänker bara tipsa er att en av mina favoritbutiker på nätet har 15% på nästan allt just nu, Bodystore
Jag gjorde en beställning igår som bla innehåller Cocosa - kokosolja (bästa), Reneé Voltaire´s Granola i olika smaker, kokosvatten, Pukka te, bovetepuffar, hampa etc
 
Med anledning av förra inlägget och tröjan från Lindex har flera av er letat den och ej hittat och jag var precis in och tittade och den är redan slutsåld Online.....! Ändå beställde jag den för bara typ drygt en vecka sedan....
 
Ikväll väntar mitt Vinklubbsgäng så nu ska jag först ta tag i storstädning av huset för att bara kunna njuta av härligt sällskap senare!
 
//PIllan
 


Ny och gosig

 

Voj voj kolla in de stackars kryddorna till vänster, dom är inte nöjda med de plötsliga frostnätterna.... Får helt enkelt be för rekarnation i komposthögen ;)
 
 
Jag är desto nöjdare att kunna värma mej med en ny gosig poncho!
 
 
Hittad på Lindex.se för en billig peng! Ligger på dubbel stl och jag tog xs/s och den funkar utmärkt så jag tycker den är normal i storleken! Priset helt rätt 199:- !!
 
Hej på er
 
Har hunnit med en förmiddag både med plock av granris och fix i krukorna till lite mer höst och ett härligt pass i gymmet. Mini har såklart gjort mej sällskap både bland ljung, granris och hantlar.
Hon är så himla härlig i gymmet och kör sitt eget race med att utföra än det ena akrobatiska numret efter det andra.
Är väldigt nöjd som mamma att träning redan nu blir en del av vardagen för henne (tror hon kommer att tacka mej senare i livet...) Gymmet blir inget konstigt främmande och kanske lite skrämmande ställe, som det kan bli för många !
Förstår den "rädslan" som många kan ha inför hög pumpande musik, konstiga maskiner och svettiga människor som "beundrar" sig själva....
Men om du ändå känner att du skulle vilja testa på den här härliga världen så tveka inte utan ge det en chans. Kontakta ett gym och boka in en introduktion med en erfaren PT så du får nån att "luta dej emot" första gången du går dit!
 
 
Nu när hösten gjort entré med frost och allt så får de tunna blusarna krypa in i garderoben för att invänta våren och stickade plagg hänga längst fram i några månader. Jag är rätt så frusen av mej och älskar därför stickat. Ponchos har jag lovordat förut och jag fortsätter! När man dessutom kan fynda sådana snyggingar till galet bra pris då åker tummen och mungiporna uppåt!!
 
Nu hörrni ska jag ägna kvällen åt "tågföring", jobbet kallar
 
//PIllan
 


Snabblunch och iväg!

 
 
Dagens snabba, nyttiga och goda lunch blev omelett!
En toppen-rätt som går att variera hur mycket som helst. Själv har jag lite tomt i kylen men skrapade ihop tomat, paprika, ost och riven pepparot, Älskar pepparot! Synd att jag inte hade en skiva rökt lax då hade det blivit 100% !!
 
 
 
Yes lunchen (tidig sådan) har landat i magen och vi plockar lite här hemma.
Strax ska vi bege oss till tågstationen och möta upp vänner för en tripp västerut. Fullt fokus på barnen idag och det ska bli riktigt mysigt ;)
Utomhus är det rimfrost och solen har nyss gömt sig bakom mörkare moln och JO nu ser jag till och med att det sakta singlar ner snöflingor!!? Årets första... lite tidigt enligt mej :/
Mössa och vantar på idag mao!
 
//PIllan


Not so glam...!

 
 
I hallen ligger skor och väskor kastade och skådar inte mitt öga en död fluga där till vänster också...
 
 
Middag som måste stå färdig typ 15 minuter efter att man satt nyckeln i dörren (Filippa ska på match...) vilket resulterar i något som ser ut som det just kommit upp!? Nåja snabbt gick det och jo det smakade bra. Helt vanlig spagetti med pesto, grädde, bacon och paprika, hej hej helt vanlig (trist) mat...
 
 
Jamen det skålar vi för, vardagslunken!
 
 
Tisdag och inget alls att rapportera....
Känns som detta bara är en vecka som det inte händer sådär vansinnigt mycket utöver det vanliga helt enkelt. Därför tänkte jag att ja men jag bjuder väl på några helt o-glammiga trista bilder då med noll inspirationsinnehåll.
Men vardagen och denna lunk har ju också ett stort värde, för det är ju kanske den största delen av livet. Det gäller bara att inse att varje timme är speciell ( o holy mother har jag blivit religiös ;)
 
Äh nog med svammel... Nu laddar jag för ett svettigt aerobics pass som nog ska få fart på endorfinerna!
 
//PIllan


Hallonsylt

 
 
Ett tips på snabb "hallonsylt" denna måndag!
Här har jag tagit typ 2 dl frusna hallon som jag kokar upp med ett par msk chiafrön och ca 2 tsk stevia strö. Låt puttra nån minut och låt sedan chiafrön svälla i ca 10 minuter. Konsistensen blir väldigt lik vanlig hallonsylt men den här varianten är betydligt nyttigare. Stevia går såklart att utesluta för hallon är ju goda precis som dom är!
 
 
Smakar ljuvligt med ljummen sylt direkt på bananpankisarna!
 
 
Måndag och jag är precis hemkommen från jobbet, ny vecka nya tag :)
Tjejerna sover hos mina päron eftersom A är bortrest och jag börjar kl 06 i morgon.
På tal om A så hade resan gått bra, jag har pratat med honom och även fått mess med både bad och golfbilder ;) Skönt, nu har han klarat att resa helt själv och kan mao inte backa ur då vi planerar att resa hela familjen nästa år ;)
 
Filippa har varit i Vemdalen på eftermiddagen och fixat nya pjäxor inför kommande säsong. Denna gången formgjutna efter hennes fötter. Gjorde tydligen lite ont att fixa just detta men det blir säkert toppen att köra i dessa i vinter. Säsongen drar igång med träningsläger om ett par veckor så nu måste hon lägga in en växel i gymmet! Gäller att vara stark i främst ben och bål!
Själv besökte jag såklart gymmet i morse, så nu kickar vi igång denna något kyliga vecka!
 
//PIllan


Sun...day..

 
 

Ibland orkar jag helt enkelt inte laga någon middag, någon som är lika? Då kör vi ofta med lite plockmat. Igår var det dock i "fattigaste" laget då jag insåg att jag glömt att köpa någon lax :/ Det brukar jag nästan alltid ha i plockutbudet! Bilden ljuger även lite då varken jag eller A drack vin ... det blev helt enkelt ett glas mineralvatten istället :)
 
 
Ja idag var det ingen sunny sunday! Vaknade istället av lite smatter mot rutorna och på vädret visade dom bilder på ett snötäckt landskap i nordligaste delarna av landet, huuu
A gör med andra ord helt rätt som "flyr" landet idag!
Stackarn jo det är faktiskt lite synd om honom för han är sjukt flygrädd och ska åka helt själv idag! Håller tummarna att han klarar det och kommer fram utan större bekymmer!
Ingen har såklart tvingat honom men ändå liksom...
 
Jag har i alla fall en yoga-klass att se fram emot i eftermiddag, bland det bästa på hela helgen!
 
//PIllan


Bara bita ihop....

 
 
Kvällsmys med Filippa!
 
God morgon med parentes runt god...
Fy att vakna med huvudvärk är verkligen ingen höjdare och speciellt inte då man har en dag med massor som ska fixas...
Så idag bestod frukosten av Treo comp, kaffe och äggmacka!
A ska nämligen åka till Spanien i morgon och därför ska allt liksom hinnas med idag. Allt = tvätta, stryka, packa, klippa gräset... ja ni vet allt fix! Plus att Filippa ska jobba så hon ska skjutsas (helst också träna innan), jag är bjuden på ett trevligt event kl 16 (får se hur min status är då) Umgås med A, laga god middag :/
 
Jag hade sett fram emot ett glas rött igår efter jobbet men det visade sig vara ett big mistake, jag blev helt golvad och huvudet började direkt att värka... Buhuuuu
 
Nä bara att bita ihop nu!
 
//PIllan
 


Sent Hej!

 
 
 
 
Har inga dagsfärska bilder att bjuda på så ni får hålla till godo med lite middagsbilder sedan i tisdag ;) Sallad med halloumi, grovt bröd med fetaost-smör, yummie!
 
 
Nyss hemkommen från jobbet
Hämtade upp tjejerna hos mina föräldrar och Nikki var så trött så vi låg med godnattsaga inom fem minuter... och sedan God natt!
Idol rullar inne på tv:n och det är ganska bra att bara sitta och lyssna utan att titta vem som sjunger... ;)
Tittar ni på Idol? Jag tycker det är rätt bra faktiskt, har några favoriter som det ska bli spännande att följa i höst.
 
Igår gjorde jag nåt jag gör allt för sällan nu för tiden...
Hade dragit på mej träningskläderna och var på väg till gymmet då jag gjorde en kovändning och knölade ner Nikki i vagnen istället! Vädret var ju bara helt underbart så det blev en snabb Power walk runt den lilla byn vi bor i . Nikki ville stanna till på den lilla lekplatsen och jag tänkte att varför bara stå här och titta, bättre att göra nåt vettigt. Så jag körde olika plankor, armhävningar och triceps-pressar medans hon lekte! Perfekt kombo helt enkelt
 
I morgon ska jag åka till Östersund i jobbets räkning för att tillbringa några timmar på tågstationen där... Trafikverket har en så kallad resenärsdag då representanter från olika järnvägsföretag och trafikverket hjälper och servar resenärer runt hela landet. Hoppas vädret blir lika bra som idag!
 
//PIllan


I´ll make you an offer!

 
 
 
 
En helg i oktober närmare bestämt 11 - 12 så har min fina vän och träningspartner Johanna ordnat en riktig Höstboost! Det bjuds på diverse föreläsningar och en hel del träning med bla annat mej som instruktör :)
Jag bjuder upp till dans eller nästan i alla fall, vi kommer att köra ett fartfyllt aerobics/cardiopass med massor av rörelseglädje!!
Johanna tar oss med utomhus för ett svettigt pass med fokus på energi, lekfullhet och självklart med efterföljande träningsvärk! Fantastiska Therese leder oss på sitt alldeles underbara sätt genom Yogans alla härliga positioner och dessutom kommer vi att få ta del av flera inspirerande föreläsningar.
Som grädden på moset så serveras vi god och hälsosam mat och allt detta i en underbar miljö på Hussborgs herrgård!
 
Sista anmälningsdag är nu på söndag den 21/9 och därför har jag snackat ihop mej med Johanna som fixat en alldeles speciell rabattkod till er som läser min blogg!!
När ni bokar så uppger ni hemmahospillan så lovar Johanna ett litet specialpris med 10% rabatt! Tummen upp
Så inget att fundera på om du har helgen fri...
Kom och häng med mig och andra sköna människor i en härlig miljö och ge dej själv en riktig boost inför hösten!!
 
 
 
 
 
Jag är taggad inför en höst med träning, är du?!
 
//PIllan
 
 


Grattis älskling!

 
 

Idag är ingen vanlig dag för det är nämligen födelsedag för min/våran A idag!! Han är fortfarande ung och har ett par år innan han passerar nästa "milstolpe" i livet ;)
 
 
Yes idag ska vi fira mannen i familjen med presenter och tårta men det får vänta till kvällen eftersom alla har jobb, skola, dagis först som väntar!
Jag och Nikki slog in alla paket igår och det kan vara att ta en liten risk att ha henne med på denna "aktivitet" eftersom det gärna slinker ur hennes mun vad som finns i paketen...
Men än har hon inte avslöjat innehållet ;)
Paketen innehåller bla diverse saker som han kan ha nytta av på resan han ska iväg på nästa vecka... :)
 
Nu en förmiddag på jobbet //PIllan


Jo men då var det måndag då...

 
 

Filippa alldeles nyss då hon satt och gjorde hemprov om 1:a världskriget. Väldigt bra även för mamman som då får en uppfräschning av gamla glömda kunskaper!
 
 
Halva september avklarad men jag måste verkligen ge vädret tummen upp so far.... Helt ljuvligt men dock svårt att klä sig då man ska iväg tidigt på mornarna. Lager på lager liksom men än har inga strumpor åkt på fötterna :)
 
Ja som många av er (gissar jag) så val-vakade hela familjen här hemma igår. Hmmm utgången blev liksom ett stort?? Inget drömläge direkt för någon (jo ett parti förstås...)
Gissar att detta politik-snack lär hålla i sig ett bra tag framöver innan allt är utrett osv!
 
Idag har jag ingen träning inbokad. Lurade ett tag på om jag skulle sticka iväg spontant men ikväll väljer jag bara en lugn hemma kväll i tv-soffan med la familia, skönt så
 
//PIllan
 


Speciell söndag

 
 
 
Bananisar med choklad-smak, tillsatte raw kakao från Rene´ Voltaire, mmmm!
 
 
God morgon
Idag är det ju trots allt en speciell dag då Sverige går till val. Jag är absolut inte alls speciellt "politisk" av mej även om jag är medveten om att det mycket i vardagen är just politik och att jag borde vara mer engegerad...
Men jag har som sagt iaf gjort ett val och det verkar ju bli en riktigt spännande kväll/natt!
Ska ni valvaka..?
 
Dagen är också speciell för idag kör yogan igång igen! Åhh som jag har längtat
Den här kroppen behöver verkligen denna träningsform av både mental och fysisk ansträngning, så skönt! Ja fast det är riktigt ansträngande så går man alltid med ett lättare sinne därifrån :) Alla borde yoga, typ
Therese som är min instruktör en är en fantastsik sådan och för er som bor i Sundsvall så kanske ni sett att hon öppnat studio där nu!
 
Önskar dej en skön söndag //PIllan


Blandad kompott

 
 
Eftermiddashäng med gudmor! Så länge sedan vi sågs och Nikki var lite blyg... till en början iaf!
 
 
 
Kvällen tillbringades ute i sommarstugan. Perfekta placet att käka surströmming i, cozy stämning och bara att lämna stället/doften och gå in i huset efteråt ;)
 
 
Strax dax för jobbarkväll för min del men slänger ihop lite blandat från fredagen först!
Besöken avlöste varandra här igår men där emellan hann jag springa till vallokalen och förtidsrösta! Så himla svårt då jag helst hade plockat godbitarna från flera olika partier men det går ju inte... Men nu är det gjort!
 
I morse stack jag och Nikki till gymmet en vända. Jag har oftast en plan för passet i mitt huvud, ganska strukturerat faktiskt men inte idag.
Det blev lite armar, lite ben för att hålla pulsen uppe och så avslutade jag med TRX-band och mage. Lite allroud idag alltså och det kändes bra!
 
Njut av det fantastsika vädret hörrni, jag kryper in på jobbet...
//PIllan
 
 


Mys framför Fys idag

 
 
Lika uppskattad varje gång den dyker upp i lådan, Mama! Mycket läsvärt, tipsigt och matnyttigt
 
 
Jahapp here we go again, Friday!!
 
Ledig sådan och solen strålar. Jag och mini bara myser på här hemma, skönt. Snart väntar vi besök av Nikkis gudmor som vi inte träffat på evigheter så det ser vi verkligen fram emot.
I kväll ska vi dessutom ha middagsgäster och vi ska äta det mest delikata.... surströmming ;) Vet att många av er rynkar på näsan ....
 
Det blir ingen träning idag utan en dag helt i mys-pys anda.... Jo men just det, den här kroppen fick verkligen en omgång i morse då jag återigen besökte den thailändska massören! Wiiihaa knådad var det här!
 
Fin fin fredag på er //PIllan


Ett fynd

 
 
 
Mitt senaste inköp är ett bar boots i MC-modell (ett måste varje höst enligt mej)
Dessa hittade jag på Ellos.se till kanonpris 299:-, det kallar jag ett fynd ! Riktigt sköna Och snygga i lite kortare modell. Tror jag har i alla skafthöjder som finns nu.....
 
 
God morgon
Igår blev det ett litet uppehåll här inne... Vissa dagar kommer liksom annat emellan och det är inte alltid som jag känner att jag har något att bjuda er på heller :/
Men idag kommer iaf ett litet shoppingtips! Ellos har ju alltid nån finfin kampanj som man kan nyttja som oftast ger ett superpris då man klickar på slutför köp, sådant gillas ;)
 
Idag har jag och Nikki ledig dag och vi kör först torsdags-städning så vi har morgondagen "fri" ! Eftermiddagen ska jag ägna åt golf (bäst att passa på då jag hade flyt i lördags...)
A ska jag därför skicka på föräldramöte på dagis, något som jag annars alltid går på! Tycker att det är hans tur nu :)
 
Ha en fin torsdag (det verkar som om vi skulle få upp emot 20 grader)
 
//PIllan


Tvingas ge upp...

 
 
 
Mitt andra hem, gymmet! Jag älskar att vara där och få svettas, få endorfinerna att hoppa och känna att kroppen blir pirrig av lycka! Kan bara tänka mej hur det skulle vara om jag blev allvarligt sjuk eller skadad och tvingades sluta med detta....
 
 
Nä jag ska inte ge upp mitt tränande eller så men en liten liten del av den....
Jag hade ju en utmaning för min egen skull som jag har tränat på under våren (uppehåll i sommar) och fortsatt med nu på senasommaren.
Att stå på händer och göra push ups (typ armhävningar samtidigt som jag står på händer)
Men jag har på senaste tiden insett att just detta plus tillhörande övningar på boll och bräda bara gör min nacke sämre och sämre....
Det är ju en riktigt tuff utmaning och eftersom jag har problem med nacken sedan tidigare så har jag sakta insett att detta försämrar den :(  Trist som tusan men efter gårdagens pass så sitter jag nu här med en grym nack-spärr och bara längtar tills på fredag då jag ska tillbaka till massören igen!
 
Ja så nu får jag helt enkelt hitta på nån ny utmaning som jag kan ta mej an i höst! Några förslag ??
Inget med löpning och lopp tack, nej det ska vara liksom mer styrke- relaterat !
 
//PIllan


Blixtsnabb äppelpaj

 
 
Nu ska jag tipsa er om en supersnabb äppelpaj. Fick ta till detta receptet igår vid 20-tiden på kvällen...
Filippa önskade nämligen äppelpaj då vi klev in genom dörren efter hennes fotbollsträning . Lite sent för att börja med några avancerade bakverk så därför passar denna variant perfekt!
 
 
Skala och skiva äpplen, lägg i en form, strö över ett halvt paket färdig sockerkaks-mix!
Klicka smörbitar över och pudra med kanel
In i ugn 175 grader i ca 20 minuter
 
 
Tadam! Nygräddad äppelpaj på ett kick!
 
 
God morgon måndag
Jag och Nikki har en slow morgon då vi inte börjar förrän senare idag...
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på under förmiddagen men mini verkar vara inställd på gym och inte mej emot :) Dock lite trött i kroppen efter gårdagens pass men lite armar ska jag nog kunna plåga lite till!
 
Ja dagens recept hör INTE till kategorin nyttigast men ibland får det vara så även hos mej och pajen var ju faktiskt ämnad åt Filippa... även om jag smakade en bit ;)
Prova om ni har bråttom, får oväntade gäster eller bara ändå....
 
//PIllan


Golf - Girls Only!

 
 
Brudarna diskuterar ... Tror de förklarar score-kortet för Jenny som var "sekreterare" och annars hellre hänger i stallet ;)
 
 
Det är inte lätt när det är svårt...! Carina försöker med det omöjliga :)
 
 
Koncentrerad Pillan, ni förstår mitt dilemma, världens mest skakiga person och en putting-klubba... :/
 
 
Nöjda efter par !
 

Tror att jag har denna att tacka för mitt förvånande bra spel igår....!
 
 
 En helt ljuvlig dag tillsammans med mina fina vänner fick jag igår!
Vi startade upp med en god lunch på Hussborgs herrgård, fisk med ett glas vitt vin. Sedan bar det ut på golfbanan. Massor med folk och fin stämning.
Jenny och Ulrika som inte spelar var med och rattade golfbil och agerade sekreterare! Strålande solsken och varmt väder så det var bara att njuta.
Vi smuttade på lite kall öl och åt snittar efter vägen och jag tror banne mej att det gjorde susen för vi spelade alla riktigt bra, ja jag själv spelade långt över förväntan, kul!!
 
Efter en heldag  i solen drog vi oss hemåt för en superb middag och efterföljande bad under stjärnklar himmel.
Tack tjejer för en härlig dag
 
Idag beger jag och mini oss till gymmet för ett riktigt hårt pass med Johanna och Sigge
 
Sköna söndag //PIllan
 


Kvällsgott

 
En riktigt krämig smoothie med frusen mango, banan, lite grönkål, kokosmjölk och en skopa vaniljprotein. Mixa länge till en fluffig dröm!
 
 
Så goda små kokostoppar med smak av lakrits, recept längre ned!
 
 
Liten smarrig "kvällsfika" helt i Pillan style , nyttigt gott och så lite stjärnor därtill ;)
 
 
Fredag och en trevlig ledig helg att se fram emot!
I morgon ska vi ett helt gäng från Vinklubben iväg och spela golf, ha med oss lite gotti på banan (både flytande och fast.. :) sedan blir det middag följt av kvällsbad!
Trevligt att träffa brudarna igen även om inte riktigt alla ska med...
 
Gårdagen blev lite upp och ned.
Jag hade precis satt mej på jobbet då Filippas bästa kompis ringde och sa att Filippa svimmat och att de var på vårdcentralen...
Jag åkte dit och möttes av en dotter i väldigt dåligt skick! Vi blev skickade vidare till akuten där alla tänkbara prover togs och Fillans tillstånd förbättrades där. Proverna var alla fina och efter träff med läkare så fick vi åka hem. Usch va jobbigt då ens barn blir sjuka, kan bara tänka mej vilken förtvivlan föräldrar till allvarligt sjuka barn har det...♥
 
Nu till de där små kokostopparna!
Hittade receptet hos Tina som ofta bjuder på LCHF recept och detta fastnade jag för. Hon hade doppat sina i choklad med det hoppade jag
 
200 g kokosflingor
2 ägg
50 gr smör
1 msk lakritspulver
1 1/2 msk honung
 
Smält smör och blanda med kokos, honung och lakritspulver
Vispa upp äggen
Blanda med resten av ingredienserna
Klicka ut ca 15 toppar på bakplåtspapper
Grädda 8-10 minuter i 175 grader
MUMS!
 
 
Ja det blev lite av varje i detta fredagsinlägg...
 
//PIllan
 
 
 


Fortsätt bunkra

 
 
Nikki ute i solskenet i färd att mumsa de sista svarta vinbären innan det är för sent....!
 
Jag älskar bonusar, särskilt sådana som är levereras just nu i form av solsken och extra D-vitaminer. Bara att passa på att bunkra upp kroppen inför kommande mörka årstider...!
Igår då jag åkte hem från jobbet strax före 22 så hade jag hämtat upp Filippa och vi pratade om hur mörk det är. Fast igår var det väldigt varmt så pass sent.... Vi påminde varann att det blir mörkt redan på eftermiddagen om bara nån månad....Huuuu
Det gäller verkligen att njuta av solljuset som vi bjuds just nu!
 
Idag blir det ett pass i gymmet som uteslutande får handla om ben och rumpa. Inte min favorit-kroppsdel att träna men det är bara att "bita ihop"
Jag ska köra att pass med ganska lätta vikter idag och gå mer på flås och uthållighet!
Därför ska jag inta en rejäl frukost i form av ägg och gröt så kroppen orkar :)
 
//PIllan
 
 
 


Lunch Tajm

 
 
 
 Nikki gillar bananpannkakor lika mycket som mamman ;)
 
Hallå
 
Kikar in en snabbis till er idag!
Jag och Nikki har varit och gymmat och är hemma och fyller på "depåerna" med lunch innan dagis och jobb väntar.
Bananpannkakor i format mindre (det gillar Nikki bäst) toppade med mango, blåbär och kokosflakes. Nikki vill gärna ha honung på sina, lite american style ;)
 
2 ägg
2 bananer
2 msk mandelmjöl
1 msk psylliumfröskal
Kör allt med stavmixer och låt svälla en stund
Stek i kokosolja
 
//PIllan


Utefixardag idag!

 
 
 
Läskande is-te  serverar jag i mina fina Mason Jars
Mycket mynta i är gott och jag har fortfarande en hel del växande ute på altanen!
Koka 1 liter vatten med typ 3 påsar grönt the (dra sedan i nån minut)
Tillsätt honung, riven ingefära, pressad lime
Låt svalna
I med massor med is och mynta, gotti
 
 
God morgon, god morgon tralalalala....!
 
Jomen så känns det idag, vaknat utsövd och sitter med kaffet i ensamheten på nedervåningen (Sessan tassar så tyst så jag märker henne knappt..) Som vanligt är min utsikt riktad ut över vattnet så jag får se då dimman där ute sakta skingras, tröttnar aldrig på detta "skådespel"
 
Filippa har sovmorgon idag och mini sover hos mormor.....
Det var så att jag var med Carina och spelade en kort runda igår vid 17-tiden och då var Nikki hos mina föräldrar. Kom dit strax efter 19 för att hämta henne men NOPE hon skulle sova där. OK jag gick ut, startade bilen och började köra då min mamma kommer viftandes med armarna... Då hade mini ändrat sig...
In i bilen och hem
Hinner vara hemma i 10 minuter sedan börjar hon gråta och ska till mormor... Jag säger att nu får hon stanna hemma men hon propsar på att iaf få ringa mormor.
Hör då hur hon snyftar och hulkar och ber mormor komma och hämta henne!!! Jo då, visst kommer mormor susande som blixten, bortskämda barn!! ;)
 
Nu har vi en ledig dag tillsammans och vädret ser verkligen lovande ut så nu ska vi minsann ta hand och gården. Klippa gräs, tömma blomkrukor, plocka ihop lite kuddar och annat pynt som är somrigt....
Tror det blir en skön dag!
 
//PIllan


September

 
 
    
 
     
 
Bilder från Pinterest
 
 
Hej hej
 
Idag får vi lov att välkomna hösten på riktigt!
Men som det faktiskt brukar vara i början av september så strålar solen för full just nu :) Termometern jobbar sig uppåt och jag har inga strumpor på fötterna.
Men lite längtar jag efter att ströva bland prasslande löv i en varm gosig tröja för att sedan värma mej framför kakelugnen och dricka chai-te....
Men det får vänta....!
 
//PIllan
 
                             
 
 
 
 
 
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se