Törstsläckare

 
 
 
 
 
 
Den här Aloe Vera drycken (i olika smaker) är några av favoriterna i sommarvärmen. Jag dricker dem som dom är men självklart väl kylda.
Aloe Vera drycken har en frisk och god smak och passar lika bra att starta dagen med som till ett lättare mellanmål eller bara för den goda smakens skull. Den innehåller fruktkött från aloe vera platan vilket har en läkande effekt. 
 
Jag använder den även i mina smoothiesar nu när jag vill ha dem lite mer "läskande"
Frusen mango, en banan, aloedrycken, mandelmjölk och mixa,Yummie!
 
 
 
Bara ett litet tips  
 
//PIllan


Mina gottegrisar!

 
Hmm undrar just vad dom här två gottegrisarna till systrar håller på med i köket...?!
 
 
 
 
Hej på er
 
I går tog jag en day off från blogg och cyber för att ägna mej åt shopping! Kul va :) Min moster med man var på besök och hon skulle på ett bröllop i sommar och behövde uppdatera med några klänningar och vi hängde såklat på! Helt perfekt då man inte har nåt speciellt själv som ska handlas och alla reor har startar och man plötsligt inser att visst behöver jag också lite nytt!! He he...
 
Kom hem med flera kassar ja både jag, Nikki och Filippa fyndade och min moster hittade allt hon behövde!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något helt annat nu är nämligen att vi misstänker att Filippa är gluten-intolerant....
 
Hon har under senare delen av våren fått väldiga problem med magen, ingen aptit (från att ha ätit som en häst..) viktnedgång, energi-lös, trött, problem med utslag, tandkött osv
 
Hon var till läkare i Falun som trodde att det var stress och hon fick någon typ magkatarr-medicin. men efter fleera veckor och inget blev bättre bestämde jag att nu utesluter vi all gluten från hennes kost. Enklare då hon är på hemmaplan i sommar
 
Och nu efter några veckor har alla symtomen försvunnit!! Vi har ju såklart inte fått det konstaterat från läkare men då hon mår SÅ mycket bättre kommer vi självklart fortsättningsvis att i största mån undvka gluten!
 
 
 
 
 
Ja självklart var det chokladbollar dom bakade och smaskade i sig!! Självklart med glutenfritt havregryn i smeten :)
 
 
 
Ha en fin onsdag
 
//PIllan


Träningsprogram vecka 2

 
 
Kämpa Pillan, kämpa!
 
 
 
 
Ny vecka och detta är min sambos första lediga av ...7 veckor! Vilken lyckost va?! Själv kör jag min sista semestervecka nu men lugn bara lugn för i slutet av juli tar jag ut föräldrarledigt. Blir faktiskt lite skönt att komma till jobbet ett par veckor för semester på hemmaplan med barn innebär väldigt mycket matlagning och allmän service... eller? Så är det hos mej i alla fall och jag vet inte hur många gånger jag plocka i och ur diskmaskinen varje dag! Nytt glas till varje gång man blir törstig verkar melodin i min familj :/
 
Men underbart härligt har jag det såklart ändå på semestern och jag är toknöjd med väder och soltimmar!
 
 
 
****************************************************
 
 
 
 
 
Nåväl nu ska ni som jag lovade få tränings-schemat på vår andra vecka!
För er som inte sett första veckan och för er som behöver en uppdatering på förkortningar i konditionsdelen kan ni titta här KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndag - Kondition löpning A3 korta intervaller
 
Tisdag - Styrka helkropp, explosivitet
 
Onsdag - Kondition löpning A2 terräng tempo + Bålpass
 
Torsdag VILA
 
Fredag - Styrka helkropp explosivitet
 
Lördag - Kondition löpning A3 lång intervall + Bålpass
 
Söndag  VILA
 
 
Vi körde våra korta intervaller 30 sek jobb/30sek vila x 20 st
Långa intervaller körde vi denna vecka 3 min jobb/1 min vila x 6
 
 
 
Den explosiva styrkedelen har fokus på kontroll och tempo. Långsammare tempo ner och snabbare upp
 
Kettlebell full swing
Frivändningar
Frontal stöt med split
Snabba skridskohopp
Pushups i TRX
Step up på bänk med knälyft
Kryssdrag med rotation i cablemaskin
 
 
Nu kommer dessa två veckoprogram att rulla på i sommar och vi kommer även att lägga in en del snabbhetsträning för ben/fötter plus att vi även lägger in chins-och dips (chips och dip... ;) för denna styrka vill Filippa bibehålla.
 
 
 
 
 
 
 
 
Variera dina plankor mellan statiska och dynamiska. Kombinera planka med att rotera in i sido-planka eller stå i sidoplanka och höj armen upp mot taket och sedan in under midjan. Eller "droppa" höften upp och ned i sidoplanka. Vanlig planka med fotförflyttning ut i sidled är också toppen!
 
 
 
Idag börjar vi alltså om på vecka 1 och 1 timmas lugnare löpning står på schemat. Om Filippa var lite mer som mami.... morgonpigg! hade jag gärna stuckit ut nu med detsamma men..... NOT
 
 
Ha en fin måndag
 
//PIllan


Låt dom inte ta slut....

 
 
 
Midsommarhelgen bara fortsätter att leverera 2016
 
 
 
 
Ännu en fantastisk dag , kväll och natt har passerat med så många fina roliga inslag! Midsommardagen började med att vi  körde Filippa till Hussborg för några timmars jobb och vi i övriga familjen genomförde en 18-håls runda. Eftersom Nikki var med så hyrde vi golfbil och det var verkligen skönt att ha i den hettan som rådde på banan!!
Så otroligt svettigt men såklart helt underbart, detta är ju precis det jag längtar efter resten av året, sol och värme!
 
 
 
På kvällningen var vi bjudna på grillning hos Nicke och Carina och alltså vilken magisk kväll! Att få uppleva detta, sitta i skuggan på bryggan och käka en grillmiddag med goda vänner och solen aldrig riktigt går ner....ljuset - som dag fast det är natt!
 
Efter mycket god mat, vi grillade riktigt goda högrevsburgare så var det dags för lekar och vi blev raskt indelade i fyra lag. Nu hade även ett gäng från det yngre gardet anlänt så vi "gamlingar" fick rycka upp oss ;)
Det var diverse tävlingar med bollkastning, crocket, boule osv Jätteroligt!
 
Filippas lag vann slutligen över A:s lag i en rafflande slutomgång av pricka tomburkar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ser det ut att bara fortsätta med sol och värme så jag ska nog helt enkelt parkera mej ute på soldäck och eventuellt ta ett dopp framöver vad dagen lider!
 
 
//PIllan


En Nypa sig i Armen Midsommar!!

 
 
 
 
Alltså när jag sitter här idag och titta på några av bilderna sedan gårdagens afton kan jag knappt fatta vilken strålande varm och fin dag det verkligen var!
 
 
 
Jag gick min årliga golfrunda med Ove på morgonen och slog ut första driven kl 08.00 ackompanjerad av fågelsång och en knallblå himmel. Hela rundan bara häpnade vi hur otroligt vackert det var (och svettigt)
Kan inte ens minnas en midsommarafton då jag frivilligt sökt mej till skuggan?!
 
Efter rundan åt vi obligatorisk sill- och laxlunch på altanen här hemma sedan bar det av mot traditionellt midsommar-firande på hembygdsgård med stångresning och dans kring denna.
Mamma hade gjort en sådan fin krans till Nikki och hon var så nöjd med denna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under eftermiddagen kom grillen fram och vi dukade upp med diverse goda tillbehör. Här vet jag dock inte riktigt om jag var lite "underbemannad" i köket för i kameran fanns det nu inga foton alls.... Ja ja ni kanske vet hur vi kvinns kan ha det lite stressigt medans männen har en tendens att sitta i solen med en kall öl ;)
 
 
Filippa fick över ett par vänner och vi andra satte oss i båten och puttrade uppströms i Ljungan och la till vid Solön. Denna lilla resa tar cirka 7 minuter och här är vårt lilla sommarparadis.
Där väntade mina föräldrar och flera av deras vänner och även några av våra sommargäster!
Tipsprommenad, trolleri och kaffe med avec fick bli denna anlhalts aktiviteter. När det sedan började regna vid 21-tiden så var vi alla ändå så nöjda och glada så Tack Tack vem du nu är som styr över väder och vind :)
 
 
Idag är en ny dag med och vad vi hittar på får ni kanske se i morgon!
 
 
//PIllan


Baksmällan...!

 
 
 
 
Gick ju inte alls som vi tänkt oss det där....
Nu sitter man här och rapar vitlöks-dipp, är sockerbakis som en "gnu" och Sverige är utslagna ur EM.....
Tittade ni på matchen?!
Tyckte nog ändå att Sverige snäppat upp sig rejält sedan de förra matcherna och det där bortdömda målet...alltså nej vad den gjorde ont!
Synd om laget och såklart synd om dem som nu avslutar sin landslagskarriär med ett sådant snöpligt slut..
 
 
Nej nu jäklar kavlar vi upp ärmarna här i min lilla by för vi har ju fortfarande ett annat land att hejja på....Nämligen Island med Lasse Lagerbäck i spetsen (som bara bor en bit bort här i byn) vi håller tummarna att dom lyckas med bradgden att slå ut England. Det vore nåt det !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lämnar fotbollen hörrni och snackar lite om min kropp.... alltså ge mig styrka vad den gör ont!! Känns som om en ångvält har kört över mej några gånger fram och tillbaka!
 
Nu är det nog att vi körde ganska många stöt och frivändningar i förrgår som är orsaken... Inte alls van med just stöt och man kan säga att min trapezius-muskel har fått känna på vad träningsvärk verkligen är!!
Igår hade vi löpning och bålträning men idag är det dags igen för explosiv styrka. Jag behöver verkligen samla ihop de sista krafterna känns det som... i morgon är det vila! :)
 
 
 
//PIllan


Några nyanser av rosa....

 
 
All in, Pink!
 
 
 
 
God morgon på er
 
Idag var jag så där extremt morgonpigg igen.... (galen för många av er ;)  04.47! Herregud den här kroppen och knoppen vet inte vad semester och sovmorgon betyder. Tänk när jag börjar jobba igen då kommer jag att banna mej själv då jag säkert inte alls är pigg när alarmet ljuder.
 
Nåväl när solen kikar in där bakom gardinen har jag så svårt att ligga kvar i sängen, jag vill bara upp!
 
 
Morgonrutinen som numera är yoga är avklarad, kaffet står bredvid mej och jag har en stund att kika in här och säga Hej
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar rosa och som ni ser har jag nu uppdaterat läppglans-samlingen med några nyanser av rosa. Ljusaste varianten som bara anas lite rosa och ett par steg mörkare, men bara en aning!
 
Mobilskalet är från iDeal of sweden och här KLICK kan ni kolla in dem, jättemånga fina!
 
 
 
 
 
 
Jag och Filippa kör på med träningen och nu funkar hennes fot nästan "felfritt" igen! Den här veckan har vi lite mer explosivitet och korta intervaller och ni må tro att den här kroppen känner av det !
Men det är toppen att köra lite annat än jag gör övriga året.
Schema kommer senare i veckan!
 
 
Idag ska jag skriva ihop inköpslista för midsommar. Vi har inget alls direkt planerat förutom att mysa och äta massor med gott. Ja det blir väl det traditionella med sill, lax , grillat och jordgubbar misstänker jag ;)
 
 
 
//PIllan


Presenter och skyfall

 
 
 
 
Morning
 
 
Kan tyvärr inte kalla morgonen med "God" framför idag.... Regnet öser ner och lågtrycket har som oftast även slagit rot i mitt huvud 
 
Jag har under semester gjort till en vana att direkt kliva upp för att yoga en havtimma. Så den här morgonen var fokus att få huvudvärken att släppa. Mycket uppmjukning av skuldror, nacke och huvudet nedåt och fötterna uppåt (helt tvärtom alltså) för att få blodet och strömma till knoppen!
 
Nu sitter jag här med endast en liten molande värk i ena halvan av pannan men med en kanna kaffe ska jag nog även mota bort den ;)
 
 
 
Titta här är presenterna jag fick av Kamilla och Tilda i födelsedagspresent!
Så himla glad över morteln, älskar den. Stor och rustik i en härlig grå färg
 
Vinet mina vänner ska vara något i hästväg! Hi hi nej men jag har alrig provat det men Kamilla lovordae det väldigt så det ska bli riktigt spännande att dricka . Amicone är namnet och jag ser att det vunnit flera internationella priser!
 
Olja för kroppen älskar jag under sommaren så en ny flaska med gott doftande innehåll fick jag också i ett paket.
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi inte alls några planer förutom träningen lite senare idag. Men då regnet står som spön i backen känns det som en lite soft inne-dag med plock och fix passar bra.
Kanske jag kan nå botten av tvättkorgen innan den fylls på igen?
Kanske jag ska baka några bullar att ha i frysen?
Kanske jag ska städa några kökslådor (... nä fyyyy va trist...)
 
 
Ses i morgon
 
//PIllan


Lite syrlig cheesecake med chokladbotten

 
 
 
 
 
 
Här kommer receptet på kakan jag hade med mej till Kamilla förra veckan.
Den här gången har jag bara gjort enligt orginal-recept och inte alls tänkt i hälsobanor.... So here we go, sockertopp!
 
 
 
 
 
Botten
 
12 digestivekex
50 gr smör
100g choklad (jag tog mörk)
 
Fyllning
 
400 g naturell cream cheese
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
 skal och saft av 1 citron
 
 
 
Mixa kexen till smulor. 
Smält smöret och ta från värmen. Lägg i chokladen i bitar, rör tills även den har smält
Blanda ner kex-smulorna
Häll smulblandningen i en form med löstagbara kanter. Platta till degen så att den blir ett pajskal som täcker botten och upp en bit på kanten.
 
Vispa ihop cream cheese, kondenserad mjölk och ägg till en slät kräm.
Tillsätt citronsaft och skal, vispa igen
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna helt innan den lossas ur formen. Skär med kniv runt formen först
Garnera med hallon
 
 
 
 
 
 
Idag var det visst måndag igen, spelar liksom mindre roll nu när jag har semester... dock jobbar fortfarande A så han måste ju upp till vanliga rutiner efter helgen. Eller inte riktigt faktiskt för han ska gå till "farbror doktorn" idag. Han har haft en fruktansvärd yrsel hela helgen och i lördags tog han sig inte ur sängen...!
Vi har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen och dom misstänker eventuellt kristall-sjuka så då blir det nog inge mer jobb för honom...
Men vi får avvakta undersökningen idag, fingers crossed att det inte är något allvarligt!!
 
 
Ha en bra start på midsommarveckan
 
 
//PIllan


Våran träningsvecka

 
 
 
 
 
Hej bloggvänner
 
 
Idag tänkte jag att ni ska få ta del av hur vecka nr 1 har sett ut i vårat tränings-schema. Ja nu har vi ju fått modifiera om en hel del pga Filippa stukning... Vi hade ju tänkt utföra samtliga konditions-pass med utomhus-löpning men i stället har jag använt löpbandet och Filippa har kört sin kondition i staknings-maskinen. Den är INTE rolig kan jag lova... mjölksyra överarmar, liksom...!!
 
 
 
 
Konditionsdelen behöver en liten förklaring av några termer så att ni ska få hela "greppet"
 
 
 
A1 = Här jobbar du i ca 60-75% av maxpuls alltså lugn distansträning. Den här typen av träning använder man för att bygga upp kroppen och "orka med" att köra den andra träningen på ett bra sätt
 
A2 = 75-85% av din maxpuls. Ett något mer anstängande än A1 och ej prattempo!
 
A3 =  85-95% av maxpuls -Tröskelintervaller. Här får du verkligen använda den centrala kapaciteten, hjärta och lungor och dess förmåga att förse resten av kroppen med syre och energi! Du jobbar även med A3 för att flytta din mjölksyratröskel 
A3 tränas oftast i intervaller mellan 3-10 minuter, men kan köras i allt från 15 sek ända upp till 20 min långa intervaller.
 
 
 
För att räkna ut din maxpuls kan du ta 220 - din ålder
 
 
 
 
 
 
Vecka 1
 
 
Må -  Kondition löpning A1 i 1 timma
 
Ti  - Styrka helkropp grundstyrka. Här kör vi ett program med 9 övningar som tex knäböj,enbens marklyft, bänkpress hantelrodd, alltså stora muskelgrupper!
 
On  - Kondition löpning A3 med långa intervaller + Bålpass. Bålpasset är 9 övningar med tex kombinerade plankor, liggande benlyft och båten
 
To  - Styrka helkropp grundstyrka
 
Fr  - VILA
 
Lö  - Kondition löpning A2 i kuperad terräng, 45 min + Bålpass
 
Sö  - VILA
 
 
Ja så här ser första veckans träningsupplägg ut och nu har vi nått fram till söndag med vila....
Vecka 1 har fokus på grundstyrka+ kondition med långa intervaller.
Nästa vecka blir det lite annat upplägg och det får ni ta del av nästa helg tänkte jag!
 
 
 
 
 
Lilla hoppitossan är såklart också med då vi kör i gymmet! Men då vi inom kort (hoppas vi) ska förlägga konditionsdelen utomhus får hon stanna hemma, gissar att protesterna inte kommer utebli... :/
 
 
 
 
 
 
 
Work those abs...work it, work it... ha ha ha!
 
 
 
 
 
Ja men då har ni lite att bita i, om ni vill hänga på! Jag tycker att första veckan har gått bra, ja om vi bortser från skadan då...!
 
 
//PIllan


Svensk lyx-mat!

 
 
 
 
Alltså när man får en leverans med nyfångad och nyrökt laddning med öring och röding...!!
Det kallar jag lyx - svensk lyx
 
 
 
Filippas pappa är en hejjare på att fiska de finaste av fiskar och röker dem sedan själv. Vi bara bugar, tackar och tar emot...
 
 
En middag med färsk potatis,den rökta fisken, gräddfil, lite dill, citron eller bara rakt upp och ner på en knäckemacka med majonäs... jabadabadooo!!! Det var precis vad vi åt härom dagen... satt som en smäck och gommen liksom exploderade.
 
 
 
 
 
Det var allt , men det räcker....
 
 
 
Over and out  //PIllan


One perfect day!

 
 
 
 
Hej på er
 
Under gårdagen besökte vi Kamilla och lilla Tilda för lunch, fika och brygghäng, en perfekt dag på alla sätt!
Maten vi blev bjudna på var quinoasallad med kycklingspett, aioli, tzatsiki och rabarberchutney, så gott!
Jag hade sedan bakat en cheese cake som jag lägger ut recept på inom kort.
 
 
Tilda blir överlycklig så fort hon får se Nikki och känslorna är besvarade. Nikki älskar att få fixa och dona med sin lilla vän och Tilda vill såklart härma allt som denna "stora" tjej gör.
Filippa var också med och fick träffa sin gudmor, det händer inte så ofta nu när hon inte bor hemma...
 
 
 
 
 
 
 
Konsten att ta en Selfie... the old way ;)
 
 
 
 
 
 
 
Fick flera paket och dom var helt perfekta, Tack ♥
 
 
 
 
 
Visiten avslutades nere på bryggan och galningen Nikki tog ett dopp. jag kan meddela att knappt något hade fått mej att kliva i is-vattnet... min arm typ frös fast då jag kände på temperaturen!!
 
 
 
Tack än en gång för en mysig dag
 
//PIllan


Halvvägs i Juni

 
 
 
 
 
Nu har vi kommit halvvägs in i juni och jag bara njuter. Underbara , härliga sommar som verkligen levererar sköna soliga dagar och ljusa nätter!
 
Den ända bläiga just nu är alla mygg och knott...
Ni ska se hur stackars Nikki ser ut på hals, nacke och skalp :/ Huu alldeles tokbiten och alla körtlar har svullit upp som pärlband bakom öron och nacke. Inge kul och det kliar ju såklart som sjutton.
Även stackars Sessan är angripen, också främst runt öronen
 
 
Det hör dock sommaren till, i alla fall i Norrland!
 
 
 
 
Här har det kommit blommor i några krukor och färgerna i år är grönt med lite lila inslag. Eftersom huset är rött så tycker jag det är svårt med färger... Alltså jag brukar ha traditionellt, rött, blått och vitt och egentligen är jag ju en rosa människa men nu fick det bli nåt helt annat :)
Man får även anpassa krukor och växter lite efter husets stil... Vi har ju ett stort gammalt timmerhus men om jag tex bodde i en modernare  villa skulle jag ha helt annnan "altan-stil"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag faktiskt bli firad igen. Jag har blivit bortbjuden till Kamilla på lunch men själv tar jag med godsaker till kaffet. Blir kakan god så lägger jag upp receptet.
Anledningen till att lunchen inte blir här hemma är för att Äntligen kommer dom och putsar mina fönster!!
Thanx!!!!
Som jag har väntat. Är alltid ute i sista stund med att boka och då finns det såklart adrig någon ledig tid men nu känner jag att det blir bra för då är ju fönstren fin-fina till midsommar!
 
 
Ha det gott //PIllan


Spänning till frukost!

 
 
 
 
 
Min bästa stund är nu tralala la la la... Ja absolut. Trots att jag har semester så är jag uppe innan A som ska jobba. Jag tassar ner för trappan vid 06-tiden och har en alldeles egen stund med kaffet och nu senast en riktigt spännande pocket!
 
 
 
Fjällgraven av Michael Hjort & Hans Rosenfeldt
 
Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.
 
 
 
Alltså den här boken var riktigt spännande från början till slut och här handlar det inte om att man ska försöka lista ut någon mördare utan här är konspirationerna djupare och mer skrämmande än så...
 
Läs om du gillar deckar genren
 
 
 
 
 
 
 
Semestern i övrigt lunkar på och jag är verkligen över förväntan nöjd med vädret so far! Igår en riktigt härlig sommardag med dryga 20 grader och växlande molnighet. Senare drog det in en rejäl regnskur ... men vad gör det då det spricker upp efteråt!?
Nej helt OK sommarväder tycker jag
 
 
Ha en fin lillördag på er
 
//PIllan


Det var den löpningen de......

 
 
 
Ja som jag skrev igår för att göra mej lite lustig var att -Jag kanske bloggar från akuten i morgon..... Hade nästan kunnat slutat så men inte för mej, utan för Filippa!
 
Hennes första dag på sommarschemat (träning) joggade vi iväg och peppade varandra att det här kommer att gå geschwint . Gissar att vi såg riktigt "springiga" och löpvana ut... ja kolla in mej i nya kompressionstights liksom ;)
Vädret var perfekt med sol och växlande molninghet och runt 19 grader.
Vad kunde egentligen gå fel nu ?
 
 
 
Vi kom väl typ 500 meter då vi skulle korsa vägen, börjar vika av men precis då kommer en bil så vi ska bara tillbaka upp på trottoaren då hör jag hur Filippa liksom kraschar bakom mej!
 
Hon halkade till på trottoar-kanten, slår i knät rejält och stukar vänster fot!
Tårarna bara sprutar och hon håller på att svimma, så jag får ner henne i gräset och av med skon. Ni vet en rejäl stukning gör ju så jäkla ont så man nästan kräks i akuta läget.
 
En bil stannar ganska snabbt och kör hem oss. Vi gör det man ska , is på området, hård lindning och högt läge.
Filippa är helt knäckt och vi med henne!! Alltså maximal otur första träningsdagen dessutom :/ Plus att idag skulle hon börja sitt sommarjobb som precis som ifjol är på Hussborgs Herrgård i servering/disk... Det går ite heller med en stukad fot....
 
 
 
 
 
 
 
Nu får ni hjälpa mej att hålla tummen att det går snabbt över och under tiden får hon träna överkropp helt enkelt. Vet också att det är viktigt att börja gå på foten så normalt det bara går. Det svåra i kråksången är ju att undvika en stukning igen....
Har ni några tips så tar jag gärna emot dem!
 
 
 
 
 
Nåväl idag ska jag i alla fall ta tag i mina tomma blomkrukor här ute. Måste även köpa lite nya perenner och fylla på i gapande rabatt-hål! Plus lite sådd i våran mini pallkrage... Är tyvärr ingen person med gröna fingrar men jag jobbar på det ;)
 
 
 
//PIllan


Vänner över på "suring"

 
 
 
 
Jamen vilken härlig sommardag vi fick igår!
När jag steg upp på morgonen var det ganska grått, kallt och kändes allmänt trist. Men eftersom vi hade mycket att göra så körde jag igång gräsklipparen direkt. Hann bara gå ett par varv innan det blev alldeles för svettigt och short plus linne var enda alternativet.
Sedan blev det en blå himmel med bara lite sommarmoln, så toppen helt enkelt!
 
 
 
 
Vänner kom över på favoriten surströmming och alla har vi nog en åsikt om denna rätt, älska eller hata!?
 
Här intas den med följande tillbehör
 
Tunnbröd
Färsk potatis
Röd lök
Gräddfil
Riven västerbottenost
Hackade tomater ,on the side
 
 
Äter alltid min strömming på macka med alla tillbehören på, alltså detta är en delikatess!
 
 
 
 
 
 
Filippa har nästan alltid också gillat strömming men Nikki har vi inte lyckats med....än!
 
 
 
 
Jag och Filippa var och tränade ett styrke-pass igår men oj vad vi var svaga....?! Alltså seriöst, hur mycket kan man tappa under en semester-vecka...
 
Kan ju vara så att vi bara var lite slöa men nu sätter vi igång med Filippas sommarfys. Hon har fått ett schema och jag tänkte även jag haka på detta. Ni ska få det på pränt om några dagar men jag kan meddela att det är mycket löpning, både distans och intervall HJÄLP!!
Idag ska vi löpträna 1 timma... one hour, kanske bloggar från akuten i morgon ;)
 
 
 
//PIllan


Hemma igen

 
 
 
 
God morgon
 
Ja i går kom vi hem till vårt eget hus efter en veckas frånvaro... Himla skönt att få sova i sin egen säng igen och som nu sitta och dricka kaffet ur favoritmuggen!
Men vilken toppen-vecka vi har haft, vi är alla supernöjda och Tack till mina föräldrar som bjöd med oss <3
 
 
 
 
 
Vi avslutade med en fantastisk födelsedagslunch för att fira mej faktiskt (fyllde nämligen år....i år igen...) Var på en superb fiskrestaurang och åt en tallrik med fem sorters lax, underbar!! Nikki valde fish & chips och jag smakade även på hennes friterade fisk, tummen upp!
 
Jobbade oss sedan vidare uppåt landet och tog en övernattning i Örebro. Bodde på Scandic och det är ju toppen då man har barn med sig. Pool, lekrum och roliga små presenter vid ankomst. De hade dagen till ära även premiär av sin sommar-meny i restaurangen och den grekiska salladen... alltså SÅ god!
 
 
 
 
 
Resklar med Elsa på ena armen och paddan i den andra! Visst är hörlurarna för söta, ett fynd från Ullared
Nikki har klarat den långa resan galant och inte frågat allt för många gången om vi var framme.... Visst har hon blivit lite less men över förväntan bra :)
 
 
 
 
 
Ja ni nu har vi det vi gör idag denna söndag.... Utsidan måste verkligen poleras. Gräsmattan har nått oanade höjder, altanen ser ut som ett polleninferno plus att det varit storm så grenar ligger utspridda överallt! Sedan var det de där med tvätten.....
 
Got to Go!
 
 
//PIllan


Bland stenhagar, lammungar & Goda vänner

 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Jag har tassat upp i ottan för att få mej en kopp kaffe! Det är en lite mulen morgon men jag ser den blå himlen dom vill tränga undan de grå molnen, så kämpa på.
 
 
 
 
Sent i går kväll kom vi åter "hem" till västkusten efter några timmar i Lagan där våra vänner bor. Denna familj är dom som bor på våran "Solön" hemma i Ovansjö på sensomrarna. Väldigt roligt att få komma hem till dem och se hur dom bor resten av året. Mina föräldrar har varit och hälsat på dem några gånger tidigare men jag har ej varit där.
 
De bor i alla fall precis så där som man ser i sagor från Småland (Emil,Bullerbyn...) inbäddat i grönska med stenmurar som slingrar längst åkrar och lammen som betar utanför knuten, vackert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket god mat och dryck blev vi bjudna på. Bland annat en förrätt som jag var tvungen av be om recept på, blomkålspannacotta med rökt lax, gott! Grillat lamm med sallad och avslutningsvis äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt.... #mätt
 
 
Idag rullar min familj norrut igen. Vi ska ta in på hotell i Örebro för att sedan jobba oss vidare uppåt landet under morgondagen. Mina föräldrar stannar dock här nere ett dygn till.
 
 
Ha en fin fredag för det tänker jag...! Det här datumet är lite speciellt för mej ;)
 
 
//PIllan


Rätta semester-lunken

 
 
 
 
 
En sån härlig känsla då man äntligen kommer ner i varv och den rätta semester-känslan infinner sig! Nu är det väldigt lugn här i "vita huset" på västkusten... Alla vilar middag och jag själv bläddrar i magasin och käkar lite goda gubbar.
 
Vi drog iväg till Ullared under förmiddagen och det visade sig vara en perfekt shopping-dag då det inte alls var några köer utan man kunde med lätthet beta av varuhuset utan krockar och vassa armbågar.
Nikki som sparat länge länge för detta handlade nog mest ;) Det var pet shops, Frost grejor och Monster high dockor om vartannat
 
Jag hittade lite basic träningsplagg och en del plock till hemmet. Filippa gick lite bananas på hudvårdsavdelningen och fick med sig en del nytt till badrumsskåpet. Så alla nöjda och glada men nu blev vi samtliga sega och tog en tupplur.
Vädret är för första gången lite mulet och inte jättevarmt men det ser ut att kunna spricka upp framåt kvällen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon ska vi åka vidare mot Småland för besök hos vänner som bor där, rapport kommer!
 
Ha det så bra //PIllan


Det går upp, ned och runt, runt, runt...

 
 
 
 
 
Idag har vi haft en riktig heldag på Liseberg! Fast jag nu sitter i sängen så känns det fortfarande som allt liksom guppar lite....
Vi tjejer har åkt allt vad tygen höll så vi är mer än nöjda. A är ingen fantast av karusell-fenomenet utan fick vara väsk-hängare :)
 
 
Det visade sig att Nikki är en riktig tuffing som åkte allt som tillät hennes 120 cm långa kropp! Vet inte hur många gånger vi körde Lisebergsbanan och Flume ride som bägge blev favoriterna!
Jag är mest nöjd att jag fick med mej Filippa på en tur i Balder.... alltså jag skrattade så jag nästan kissade på mej. Filippa däremot skrek så hon knappt hade någon röst kvar! Jag ÄLSKAR verkligen berg-och dalbanor!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi hoppa i säng för i morgon väntar en dag på Ullared.... Alltså detta ska bli så kul för jag är den enda i familjen som besökt det tidigare. Filippa och Nikki är i alla fall pepp men frågan är om morfar och A är lika begeistrade...
 
 
 
Åh just ja måste även nämna att det var jag som körde idag... ja alltså bilen...!
Ehh jaha tänker ni, du har väl körkort?! Jo det har jag men det brukar vara begränsat till typ Ånge - Sundsvall tur och retur och trodde då aldrig att jag skulle köra bil i Göteborg ( hallå jag är en lantis) . Men det gick fint då jag hade bästa "co-drivern" A bredvid som stöd ;)
 
Natti natti //PIllan


S V E R I G E - 6 J U N I

 
 
 
 
 
Idag är jag verkligen tacksam att jag är född i detta underbara land! Speciellt då det visar sig från sin allra bästa sida, klartblå himmel, strålande sol och den blå-gula fanan vajande precis överallt!
 
Att få födas och växa upp i ett land med demokrati och öppenhet är inte alla förunnat och jag hoppas att alla som har den ynnesten verkligen njuter och firar denna dag lite extra.
 
 
 
Vi har gjort det genom att njuta av en del den har att bjuda en riktigt härlig sommardag, bad och d- vitamin i massor :)
 
Lunch och middag under bar himmel och självklart både med sill, färskpotatis och glass i stora lass!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällningen tog vi oss in till Falkenberg och besökte Skrea strand. Vi bor strax utanför i Olofsbo havsbad och får jag säga så är "våran" strand till och med snäppet bättre än just Skrea!
Här ute är det verkligen supermysigt med den rätta semester-lunken och alla hänger runt i slappa badkläder och flip-flops vart än dom går!
 
 
I morgon får vi dock svida om för då sticker vi in till Göteborg för en dag på Liseberg. Vi skippade det i lördags för att även Filippa skulle kunna hänga med för att åka lite karusell. Vi ska även köra Vilma till Landvetter då hon reser hemåt  morgon.
 
 
//PIllan


Bästkusten... jag håller med!

 
 
 
Hej från soliga västkusten
 
 
Håller absolut med i uttrycket "bästkusten" för oj oj vilken start på denna semester! Varmt och inte ett moln i sikte. Badvattnet visar 19 grader vilket måste vara helt OK i början av juni!!
 
Nikki ligger mest i vattnet och vi andra solar och slappar på på stranden och vid huset.
Vi bor bara 100 meter från stranden så det är lätt att gå emellan som man vill.
 
 
 
 
 
 
Här har ni två trötta men lyckliga brudar efter gårdagens konsert!
De stod längst fram och det var väl både för-och nackdelar med det.... Först köade dom från klockan 13.30 och ringde oss med jämna mellanrum. Detta momentet var det absolut värsta. Stekande sol, trångt och allmänt jobbigt. Väl inne på arenan kom så småningom skuggan men då man ställt sig längst fram har man ju heller inget att dricka...
 
Mitt under konserten svimmade Filippa och blev lyft över kravall-staketen och omhändertagen backstage. Vätskeersättning och baddning av pannan innan hon kvicknade till och kunde återvända framför scenen igen MEN då hade ju tjejerna tappat bort varandra!
 
Jag och A väntade utanför och fick oss en riktig Hellström-dos vi med då vi kunde höra showen och uppleva en del därifrån. Dock drog den verkligen ut på tiden... och han klev inte av scenen förrän vid 00.-tiden! Vilma ringde och berättade då att Filippa hade svimmat och att hon ej kunde hitta henne. 
 
Ja vad göra liksom, kändes helt omöjligt att försöka hjälpa till bland 70 000 pers.... men jag hade tidigare skickat vart vi skulle stå med bilen och hoppades att skulle hunnit se detta innan batteriet på mobilen tog slut!
 
Efter 30 minuter kom hon äntligen stapplande och vi kunde åka hem med tjejerna välbehållna!
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi bara slappat och njutit till 100 % och som synes har vi full underhållning av Nikki som showar loss :)
 
 
Ha en fin söndagskväll  //PIllan


Det börjar på Sem... & slutar på Ester !

 
 
 
Alltså dagen är redan kommen, så snabbt det gick att "nå fram" dit 2016....
Här snackar vi Semester med stor S, Juni-semester!
 
 
 
 
Jag jobbar fram till 13.30 idag sedan är det snabb reträtt till dagis där jag hämtar Nikki för allra sista gången?! Alltså fatta, nu har hon långt sommarlov och sedan är det skola och fritids för hennes del... bebisen <3
 
Hem och packa bilen full, hämta upp Filippas kompis Vilma och sedan tutar vi och kör ner till Falun. Mina föräldrar är också med i en bil. Vi övernattar där för att sedan åka vidare tidigt i morgon bitti då målet är Göteborg.
Tjejerna har väntat SÅ länge på den dagen för de ska nämligen se Håkan Hellström på Ullevi!
 
Vi andra hänger på Liseberg ;)
 
 
 
Där framåt juni-natten fortsätter vår färd mot final-destination som är Falkenberg! "Päronen" har hyrt ett hus direkt vid Skrea strand och där tänker vi starta vår semester.
Kamera och dator hänger med så ni ska få er dos av Pillan även den kommande veckan ;)
 
 
 
 
 
 
Så i morgon ekar det nog tyst här inne, kolla Instagram då istället! Men söndag hoppas jag att det blir en uppdatering från mej
 
 
//PIllan


Här krävs en snabb "upprustning"

 
 
 
God morgon på er
 
 
Ja men jag fortsätter min vana trogen att vara uppe och "väcka tuppen".... Suck, fast jag får mycket gjort så här på morgontimmarna...alltid något!
 
 
 
 
Nu kommer en liten bekännelse och jag tror faktiskt inte jag är ensam om detta. Under vintern är jag väldigt lat då det kommer till att raka benen... Alltså orka detta dö-tråkiga då man ändå är inkapslad 24/7 liksom, nä då är mina lår lurviga spiror :) Men som tur är så har jag ljus behåring på benen så de syns åtminstonde inte.
 
Ändå tycker jag att bland den fräschaste känslan är just precis ett par nyrakade ben!
 
 
Nu är jag "avklädd" och sommarfin och ska bara fixa naglarna på händerna med. Fötterna fick en omgång baby-foot för ett par veckor sedan så dem är mjuka och fina, gäller bara att behålla dem just så. Använder en kräm på Apoteket som är riktigt bra, bild nedan!
 
I am soon ready for Take off :)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag snart sparka igång gräsklipparen och jag använder alltid den gamla som måste puttas med kraft. Superbra träningspass då min gräsmatta är Stor och tar runt en timma för mej att klippa (då har jag inte räknat med "golfbanan" den är inte mitt ansvar... ;)
 
 
A kör alltid med åkgräsklipparen MEN jag gillar den inte riktigt... Vill att gräset ska bli snyggt randigt och det går inte med åkaren.... Perfektionist, Javisst!
 
Alla chanser till vardagsmotion och två flugor i en smäll, det kommer man långt på!
 
 
 
I morgon mina vänner smäller det, tuttututut...... s.e.m.e.s.t.e.r
 
 
//PIllan


Många repriser på dessa dagar, Tack!

 
 
 
 
Yes yes yes, äntligen kom solen över hela landet tror jag minsann!!
 
 
 
 
Som vi har längtat efter en dag i solstolen, i alla fall jag och mini. Här blev det riktigt mycket sol, vattenspridare och kalla drycker igår kan jag lova.
Fingers crossed att högtrycket stannar och att juni blir precis lika härlig som maj månads sista dag!
 
 
När A kom hem blev det middag på altanen, sallad med godaste tonfiskröran KLICK
Åh nu blir det lätta goda middagar framöver, Love It!
Fast jag erkänner direkt att jag avslutade kvällen med något helt annat.... Jag körde nämligen terminens sista aerobics-klass och herrgud som vi svettades... En riktig svett-fest och när jag kom hem och hade duschat mer eller mindre tvingade jag min sambo att åka och köpa en påse ostkrokar...
Min saltnivå  var i botten och jag kunde inte sluta tänka på salta flottiga snacks :/ He he , ingen är perfekt!
 
 
 
 
 
 
 
Coolaste katten i stada!
 
 
 
 
I morse vaknade jag med ett ryck.... Tittade på klockan och tänkte att den är väl runt 06-tiden.... NOPE 04.35! Alltså jag är galet morgonpigg och det där med att ligga och dra sig är inget för mej.
Därför stod jag på min yogamatta stax efter klockan 05 och gjorde solhälsningar för glatta livet!
 
 
Nu är jag redo och säger Välkommen Juni!!
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se