Pappa ska fixa....!?

 
 
 
 
Nikki redo för kalas för ett par veckor sedan. Alltså denna Frost-feber.... undrar den ska ebba ut... ;)
 
 
God morning
 
Jag ska strax bege mej mot serveringen på Filippas slalomklubb och blir där hela dagen. Lagom" in-osad" av toast och korvlukt ska jag sedan skynda hem för att piffa mej inför kvällens vintermiddag med Middagsklubben!
Temat för paketleken är det något kniviga "Homemade".... men jag kom på nåt fiffigt och jag behövde inte göra ett dugg  hemma :) Ska bli spännande att se vad de andra har i sina paket!
 
Under dagen ska Nikki iväg på ett kalas och pappan ska ta hand om fix med hår och dylikt... Alltså detta kan få vilken mami som helst orolig... eller är det bara jag som är så ??
Hästsvans är svårare än den värsta ekvationen för A och att börja prata om flätor och han ser ut som ett stort ?
Men att kamma henne och sätta i ett hårspänne ska han väl klara av iaf... ;)
Jag tog och klippte henne lite igår och vips dök det upp lockar i hennes hår! Hon kanske blir som mej och Filippa till slut... stackars barn, tur det finns plattång :)
 
Nu kör vi lördag //PIllan
 


När du inte behöver fler banan-slantar i frysen ... ;)

 
 
Ni vet att jag brukar förespråka att alltid ha ett gäng banan-slantar i frysen... Perfekta när du ska göra smoothie! Men när frysen är full i "slantar" och man ändå har några trista bananer liggandes så kan man lika gärna svänga ihop en god banankaka i stället :)
 
 
4 övermogna bananer
50 gr smör
2 ägg
2 dl socker (valfri sort!)
3 dl mjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm riven muskot och 1 krm kardemumma
 
Smält smör och låt svalna
Vispa ägg och socker
Blanda torra ingredienser i en bunke och rör sedan ned i äggsmeten
Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken
Smörj en form med löstagbara kanter
Häll i smeten och grädda 40-50 minuter i 175 grader
 
 
 
 
Ingen direkt skönhet men smaken är det absolut inget fel på!!
 
 
Fredag, skönt va!?
Blev ingen tråkig utveckling på Filippas tillstånd under gårdagen men jag ropar inte hej ännu.....Man vet aldrig när de där magbacilllerna slår till med full kraft!
 
I eftermiddag planerar jag att umgås med min mami och Nikki, vi tänker oss att ta en middag på restaurang. Kan mami behöva efter så många resor fram och tillbaka till sjukhuset....
Sedan blir det fredagsmys i soffan och oj vad skönt det ska bli! Men ingen längre vila för i morgon ska jag jobba i serveringen på Filippas slalomklubb och där är det skidskola hela helgen så jag gissar att tempot blir högt!
 
Önskar dej en skön helg
//PIllan
 


Hur slutar denna dag.....?

 
 
Nikki är uppe och myser framför morgon-Bolibompa
 
 
 
Morning på er
Ja en stilla fundering över hur dagen ska sluta...
Filippa säger att hon mår illa så jag har fått ställa en hink vid hennes säng :/ Vi får väl se hur det utvecklas, fingers crossed!
Min mamma var ju dålig för ett par dagar sedan så visst det kan vara på G eller så är det psykiskt att hon inbillar sig ( så är nämligen jag,,, hör jag ordet magsjuka så börjar jag må illa)
 
Igår hade jag i alla fall en riktigt skön förmiddag! Jag var nämligen på ansiktsbehandling hos Susanne igen. Den här gången använde hon nån "maskin" som liksom tog bort det översta hudlagret sedan sa det slurp slurp då hon la på olika serum och krämer!
Känner mej fortfarande alldeles fräsch och liksom lätt i huden, underbart!! Det här ska verkligen bli en rutin varje månad, härligt att unna sig lite lyx!
 
Ha nu en skön torsdag och själv håller jag andan och ser hur min dag blir...
 
//PIllan


Sweet Sixteen

 

16-åringen själv med sin kompis Julia
 
 
Tjejerna hade varit duktiga och fixat tårta själva här hemma efter skolan, riktigt smaskig vill jag lova!
 
 
 
De var så ivriga att äta så jag inte ens hann duka fram innan dom högg in... ;I
 
 
En till som högg in var Nikki, kolla in minen :) !!
 
 
Yes här hemma har vi nu en rykande färsk 16-åring dagen till ära!
Filippa blev väckt av familjen med paket och sång i morse innan hon skulle på skolan.  Nya träningsskor, biljetter till Storsjöyran, besök på nagelsalong, presentkort hos frissan, kläder och lite "flyttahemifrån-saker" fanns i dagens paketskörd. Så ja hon är nöjd!
 
Jag har ju jobbat som en tok senaste tiden och idag var jag äntligen ledig så jag och A har besökt min pappa på sjukhuset i flera timmar. Därför blev det inte alls någon tid över för att fixa med tårta för mej, men tjejerna fixade detta helt själva så tumme upp för dem!
Min mamma åkte på magsjuka i natt så det blev manfall på kalaset kan man säga.... Men som sagt jag tror hon är nöjd ändå, hon är liksom inte lik mej i den frågan för jag vill gärna ha stort kalajs när jag fyller år ;)
 
Nu är det snart god natt här
 
//PIllan


Såhär på en måndag...

 
 
Ja fast det bara är måndag och man som bäst ska förbereda för vardagsmiddagar så vill jag tipsa er om lite gott med vin och en ostboll!
Jag gjorde denna till Vinklubben och den blev uppskattad
 
2 förpackningar philadephiaost
1 dl fet creme fraiche
1 dl tomatsalsa
1 msk chilisås
Salt & Peppar
Krossade ostbågar
 
Rör ihop philadelphia, creme fraiche, salsa och chilisås, salta och peppra efter smak.
Enligt orginalreceptet ska detta ställas en timma i kylen så man sedan kan rulla en boll.... detta funkar inte för mej iaf! Jag hade en rund mindre platsburk som jag klädde med plastfolie och hällde i röran. Ställde den i frysen typ 30 minuter och sedan fick den stå i kylen till strax innan servering.  Ta ur bollen ur skålen och rulla runt eller typ klappa in den med de krossade ostkrokarna, sedan pudrade jag över paprikapulver!
Servera med olika kex och nachos, så gott!
 
 
 
 
 
Nästa tips som passar bra till bufféplock och ostar är detta franska vin.
Jag har aldrig köpt det tidigare utan dricker nästan bara italienska viner men A hade med detta hem.
Kryddig doft med inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär och lakrits. Kryddig smak med inslag av fat, hallon, björnbär, örter och lakritsrot.
Priset är strax över hundralappen
 
 
Ja så startar vi denna vecka... med tips på vin och godsaker.... Allt för att pigga upp ;)
Själv är jag trött som en sömngångare då jag vaknat massor med gånger inatt och bara tittat på klockan. Upp tidigt för en förmiddag på jobbet och ute var det rena rama skridskobanan.. :/
I kväll ska jag få lite frisk luft då jag ska hänga med Filippa på slalomträning, blir skönt för knoppen!
 
Ha det fint //PIllan


My kind of Candy!

 
 
Ett nytt inredningsmagasin att bläddra i.... härligt!
Så sällan jag köper några nu för tiden då jag istället blir fullmatad med inspo via bloggar och Instagram men ibland är det skönt att bläddra på riktigt!
Fanns flera fantastiskt fina hem i senaste Plaza Interior!
 
 
 
Ett nytt nagellack i härligt vårig nyans plus en skål med blandade salta nötter, det är mitt Kind of Candy!!
 
 
 
Nyss hemkommen från jobbet och bara en helt soft lördags eftermiddag för mej!! Skippar träning idag med och håller istället på att baka lite så vi har för på tisdag smäller det!! Filippa fyller 16 år.....
Så sällan jag bakar nåt numera men till kalas måste jag ju bara och Filippa är en riktig gottegris :)
 
Nikki är på kompishäng och A är på jobbet en sväng så jag har huset för mej själv en stund. Perfekt då hinner man både ta en svängom med dammsugaren, puffa kuddarna i soffan och börja med middag!
 
Trevlig kväll på er //PIllan


Frukost-periodare

 
 
Chiapudding och kaffe är det som gäller för mej just nu!
Jag är en riktig periodare då det gäller hur mina frukostar ser ut. Jag äter två frukostar oavsett om jag jobbar eller är ledig. Den första är ofta bara en kopp kaffe och en smörgås eller smoothie. Den andra är just nu chiapudding annars tex bananpannkakor, kvarg, äggröra eller kokta ägg och till detta mer kaffe :)
 
 
 
Snart kommer ljuset.... Jag längtar så efter solen och de har lovat på vädret att den ska visa sig idag! Om en månad ser vi nog en stor skillnad både på morgonen och kvällen. Jag blir så trött på eftermiddagarna nu när det mörkt.... Får verkligen stålsätta mej varje dag för att inte totalt gå in i dvala....
 
 
 
 
Just nu är jag alltså inne i en chia-period. Perioden brukar hålla i typ en vecka sedan byter jag till nåt annat. Puddingen gör jag alltid med chiafrön som bas nedrörd i kokosmjölk, havremjölk eller mandelmjölk. Jag smaksätter den alltid med antingen kanel, vaniljpulver, agavesirap eller steviadroppar.
Sedan är det viktigt med en god topping, här ovan har jag "Bara Bär" hallon, Sharonfrukt och kokos. 
 
 
 
Här har jag vaknat nyss med bara katten som sällskap... Tjejerna sov kvar hos mormor inatt då jag slutade sent igår. Njuter min frukost i ett tyst hus och det är skönt ibland.....
Ska åka och hämta Nikki om en stund för jag börjar inte jobba förrän i eftermiddag.
A kommer hem idag så han hämtar henne på dagis.
 
Har haft en fin träningsvecka med pass varje dag sedan i söndags så idag får kroppen en vilodag! Har fått en mindre skada.... Nageltrång :)
Alltså detta gör ju riktigt ont! Har vaknat flera gånger inatt då jag har råkat lagt ned tån mot madrassen, aj aj aj men det är bara att uthärda tills det "läker"....
 
Nu är det dags att sträcka på kroppen och få på sig några kläder... kanske en kjol, det är trots allt FREDAG!
 
//PIllan
 
 
 


Deckarna


SVT:s nya programserie Deckarna föll mej precis i smaken!
Bild  Janne Danielsson, SVT
 
 
Efter gårdagens träningspass som blev ett effektivt pass för axlar och triceps så var det skönt att sjunka ned i soffan framför tv:n.
Jag hade riktat in mej på Deckarna och blev inte besviken. Så intressant att få veta lite mer om dessa författare som jag så ofta och gärna läser böcker av.
Jag älskar just den bokgenren och har läst böckerna av Anna Jansson, Denise Rudberg och duon Roslund& Hellström som alla medverkar i serien. Däremot har jag inte läst något av vare sig Christoffer Carlsson eller Katarina Wennstam som också medverkar.
Ska alldeles strax råda bot på detta och uppsöka biblioteket asap!
 
På tal om kriminal/deckar-böcker så läste jag färdigt Läckbergs senaste i går och den var riktigt bra och spännande som hennes tidigare böcker. Men för mej slår inget Kepler.... de är så ruskigt bra! Jo det förstås Stieg Larssons tillhör också mina favoriter!
Vad gillar ni att läsa? Har ni några tips.... Gärna på annat än mord och elände ;) Brukar bryta av med nåt lättsamt emellanåt och Emma Hambergs böcker brukar få mej att skratta högt, sånt gillar jag!
 
Om ni precis som jag gillar deckare så missa inte denna intressanta tv serie på 1:an onsdag-kvällar!
 
Trevlig torsdag //PIllan
 
Ha en trevlig torsdag


Born to Move!

 
 
Nikki visar upp sitt nya tränings-kit som hon fick i julklapp. Rosa såklart, huvjacka och trekvarts byxor i mjukt skönt material.
 
 

Under har hon ett lila linne så hon kan ta av sej då hon blir svettig och en söt detalj var ju volangen på byxan! Nikki gillar också hålet för tummarna i jackan!
 
 

Allt kommer från HM
 
 
Ja förra onsdagen började Nikki på egen träning minsann. Hon har ju annars hängt med mej i gymmet sedan ett par år tillbaka men nu har man kört igång med Les Mills barn-koncept som heter Born to Move.
Det är uppdelat i tre olika åldersgrupper, 2-3 år, 4-5 år och 6-7 år och Nikki platsar ju in i mittersta gänget.
Jag hade lite ärenden så jag lämnade henne ensam där sist så därför såg jag inte så mycket hur träningen gick till, men enligt henne själv var det toppen!
Som jag förstår det så handlar det mycket om att utveckla sin kroppsmedvetenhet och lära om att röra sig till en puls.
I eftermiddag är det dags för andra passet och då passar jag på att gå en rond i gymmet.
Förhoppningsvis får jag "finsällskap" av både Johanna och Katarina som har sina barn i samma grupp!
 
//PIllan
 


Ständig påfyllning

 
Gillar Stevia-droppar i olika smaker, mest kokos och mandel! Några droppar i kvargen eller när jag bakar ibland också i smoothie!
 
 
Det här är verkligen några av mina riktiga förbrukningsvaror hemma!
Kokosolja och speciellt denna från Coccosa utan smak, jag steker nästan allt i den. Använder som hårinpackning, smörjer torra fötter och händer!
Pukkas te är en favorit, kan inte få nog av kanel-lakrits och en kopp med cleanse innan jag ska sova (bra med lite rening på natten)
Handlar mina godsaker på Bodystore.se
 
 
 
Toppen-tisdagen börjar lida mot kväll och jag sitter ensam här hemma....
Nyss hemkommen från ett supersvettigt aerobics-pass som var absolut fullsatt...och lite mer därtill!
Alla stora fönsterrutor var helt igen-immade när vi var klara! Utifrån måste det sett ut som det pågått någon slags aktivitet som typ i Red light district ;)
 
Nu ska jag ta en lite fix-up av mej själv, ni vet fila fötter och måla naglar plus lite extra smörj av kroppen. Brukar annars vara för trött för nagelfix så jag skjuter på det varje kväll men nu ska jag passa på!
 
//PIllan


Candy Crush efter svettigt pass

 
 
 
 
 
 
Flera nya godisdoftande produkter att vårda kroppen med efter ett svettigt träningspass ikväll!
Fick alla dessa med tidningen Wellnes i prenumerationsgåva, I Like! Body Shops Chocomania är ju en riktig Candy Crush!!
 
 
 
God kväll i stugorna
 
Nu sitter jag nyduschad och väldoftande efter ett härligt spinningpass. Även denna gången fick jag till perfekt nivå precis under mjölksyrenivå så svetten sprutar, härligt. Tricket är att inte gå ut för hårt utan verkligen ta vara på uppvärmningen och sakta väcka kroppen. Andas djupt och "gå in i dej själv", låt benen och hjärtat ta över helt och göra allt jobb :)
 
Nu när det inte blev någon resa för mej så fick jag tre dagar med härlig träning istället!
Igår körde jag ben och rygg och ja det känns idag.... I morgon får jag dessutom träffa mitt aerobics-gäng, härligt att jag slapp ställa in!
 
Nu ska jag glutta lite på Idrottsgalan
 
//PIllan


Söndag med förhoppning

 
 
 
 
God morgon på er
Jag sitter kvar här hemma fast jag egentligen redan skulle ha klivit på tåget... Jag bestämde mej igår för att ställa in min resa och utbildningen får vänta!
 
Vi åkte direkt hem från fjällen igår morse och jag hämtade sedan upp mamma och vi begav oss till sjukhuset.
Fruktansvärt att mötas av pappa med sådana smärtor.... Han väntade fortfarande (ett dygn senare) på en skiktröntgen!
Efter en kort stund kom dom äntligen och hämtade honom. Trots massor med morfin så släppte inte smärtan i ryggen och så har han mer eller mindre haft i över en veckas tid!
 
En lååång väntan innan vi äntligen fick svar på prover och röntgen men en första analys gav ett nästan positivt besked! Ska inte gå in närmare på resultat men som det verkar är det inget allvarligare än att han kommer att bli frisk!
Vi avvaktar dock under dagen på att expertis inom området ska ge sina utlåtanden...
 
Idag ska jag bara mysa med mina nära och Nikki ser fram emot ett kalas som jag självklart kommer att skjutsa henne till. Känns så skönt att jag kunde stanna hemma denna gång och slippa befinna mej långt borta från mina föräldrar och familj!
 
Kram PIllan


Fjällen levererar

 
Nikki är jätteduktig och åker knapp-liften helt själv
 
Största idolen just nu är Valle, Skistars egen maskot.
Undrar om han dyker upp...?!
 
Inte det vanligaste "intaget" här på bloggen.....
Fikat tillhör Nikki och ibland så får man gotta sig riktigt. Särskilt då man varit duktig i backen flera timmar!
 
Ja titta där är han ju i egen hög person! Nikki dansar loss i Valles egen slalomsång som för övrigt går varm hos oss på "plattan"!!
 

Liten vilopaus mellan åken
 
 
 Fredag igen, men eftersom vi är på lediga sidan så tänker man inte riktigt på veckodagarna!
Vi har tillbringat i stort sett hela dagen i backen. Väldigt växlande väder med ömsom sol och ömsom snö plus blåst men termometern står på -2 så helt OK.
 
Meningen var att vi skulle skida även i morgon men min pappa har oväntat fått åka in på sjukhuset idag och är riktigt dålig... Man tar alla möjliga prover just nu så därför åker vi hemåt redan i morgon bitti.
Usch vad det är hemskt när en närstående blir så sjuk....
 
//PIllan


Torsdagtulpaner

 
 
Hörrni jag tror minsann det är tulpanens dag idag...?!
Så därför bjuder jag på ett knippe med lila fina" tullisar "till er idag!
 
 
 
Sitter precis just nu och myser framför den varma sköna kaminen i fjällstugan.
Har precis kommit hem från en dag med slalom och bad....
Vi startade morgonen i slalombacken och det var helt fantastiska backar! Knappt några människor och manchester med perfekt underlag, -6 grader och till en början helt vindstilla...jag önskar att jag haft förmiddagen helt solokvist med lagg på fötterna men nu var det fokus helt på Nikki och hennes åkning!
Så då blev jag skid-lös och sprang lite upp och ned i barnbacken och hejjade och kom med glada tillrop:)
Efter några timmar var dock humören på lilla fröken i botten och vi insåg att det var dags för lunch!
 
Vi övergav sedan skidbackarna då det börjat blåsa en hel del och drog oss inåt och till Storhognas SPA och bad. Där har vi nu bubblat och badat några timmar så nu är vi lagom mojsiga och ska bara slappa i stugan resten av kvällen,
 
Vi ses i morgon  //PIllan


Nytt & Fräscht

 
                                
                              
 
                          
 

Gina Tricot levererar som vanligt mycket fint till galet bra priser! Här ett axplock med sådana "vår-wanties" i klassiskt blått och vitt.
Blir samma visa varje år efter julen, jag vill ha blått...blått både i garderoben och i hemmet... det är nog längtan till sommaren som slår till ;)
Kika här på fler nyheter
 
 
 
Härligt för idag skiner solen och jag kliver av jobbet för en liten minisemester i eftermiddag :)
Som jag skrev igår så drar vi till fjällen och kommer hem på lördag kväll. Måste hem och packa om för på söndag morgon ska jag resa iväg på en utbildning i några dagar.....
Jag är så hemmakär (blir värre för varje år...) och tycker därför att det känns lite motigt att resa bort. Men jag får se det som en liten vardagsbonus då jag hela kvällarna kan softa på hotellrummet och ha fri zappning på tv-dosan ;)
 
Ha en fin onsdag //PIllan


Mellis tajm och efter utelek

 
 
Ibland är mamma bra snäll!
Varm choklad med vispgrädde och en toast med ost och skinka, tip top enligt Nikki! Kolla in det gula märket i pannan, ett blåmärke som hon fick då hon gick rätt in i dörrposten!!
 
 
Alltså jag är verkligen ingen vintermänniska.....
Igår blev mitt träningspass att skotta, pju vad jobbigt och otacksamt. För efter typ 15 minuter hade det vräkt ned lika mycket igen, buhuuu....! Men idag är det uppehåll och jag tycker det räcker nu medans A helst vill att det ska snöa nonstop i två veckor till!! Är karl´n från vettet :/
Men i morgon åker vi till fjällen för några dagars skidåkning och där får det gärna vara massor med snö, he he!
 
Allt för nu //PIllan
 
 


Nu är den definitivt här

 
 
Påpälsad var ordet!
 
 
Måndag och jag tassar upp i ottan... de har utlovat kyla och JO det är kallt, -22!
På med mössa, vantar, täckbyxor och varma jackan.... Snö har det också kommit, massor och mer är på väg, så ja nu har vintern kommit på allvar!
 
Igår vart det en vända till gymmet på kvällen, så underbart att vara tillbaka på riktigt igen! Fast oj vad man tappar snabbt....
Förstår hur helt otränade personer känner sig, men det ÄR jobbigt (och ska vara) att träna!
Bara man orkar hålla i så byts det jobbiga till positiva känslor och träningen blir som en drog, man vill aldrig sluta ;)
I morgon drar vårterminen igång för mitt instruerande och även detta ser jag fram emot! Har ett nytt pass på lut med mycket "flyg" i !!
 
Ha en bra start //PIllan
 


En lördag i min smak!

 
 
Glöggsangria och en "ostbomb" med tillbehör serverades i väntan på maten.
 
 
Jahapp jag fick också vara med på bild igår! Filippa var snäll och tog ett pic innan hon stängde in sig på sitt rum och inte visade sig mer under kvällen... ;)
 
 
Mina bästa vintjejer! I år firar vi 16 år tillsammans, sweet sixteen...!!
 

Små minibuketter i låga glasflaskor. Jag har ofta så då jag dukar så ingen ska bli skymd av en jättebukett!
 
 
Morning
Lite halvseg men ingen fara för hangover, skönt!
Här har snön vräkt ned sedan igår eftermiddag så A är ute och skottar för fullt. jag tar hand om all disk sedan gårdagens trevliga vinklubb.
 
Dagen ägnades åt matlagning, städning, träning och till sist då vinklubb.... en lördag precis i min smak!
Jag bjöd på en thai-wok/gryta med kyckling, räkor och cashewnötter som är lite sötstark i smaken. Till efterrätt fick det bli en hjortronparfait och självklart massor med vin :)
Vi hade som vanligt mycket att avhandla och även diverse planering då vi har en soon 40 i klubben plus en fjällresa inom den närmsta tiden!
Kul med roligheter att se fram emot.
 
Idag blir det nog inte allt för många knop utan jag ägnar mej mest åt sportaktiviteter på tv!
 
//PIllan


Ledig fredag, när hände det senast...!?

 
 
 
Är verkligen dålig på att handla makeup nu för tiden.... Men mascara och glans använder jag varje dag så sådant uppdaterar jag med jämna mellanrum. Tur jag har Filippa som är superintresserad av makeup så hon tipsar mej om allt möjligt!
NYX tex hade jag inte testat innan hon nämnde märket och nu har jag skaffat denna "doll-Eye" som är bra!
Wellnes tidningen tog jag en sån där prenumeration på då det är sådana erbjudanden (med denna var det bodyshop produkter), perfekt!
 
 
 
Wiiieee hur härligt att vara ledig i tre dagar, efter att ha jobbat som en tok hela jul, nyår och trettonhelgen!! Känns som semester :)
Idag ska vi på lite trevliga besök, jag och Nikki. Sedan blir det storhandling både av mat, gotti, dryck och på blomfronten!
I morgon ska jag nämligen få hit hela min härliga "vinliga" på middag! Slängde ut en snabb förfrågan i söndags och alla kunde, toppen!
 
Mitt träningspass igår gick riktigt bra, även om jag blev helt slut. Körde typ hälften i vikter men i många fler reps än jag normalt gör och som sagt jag var trött efter ca 40 minuter... Vilar nog helt idag så kroppen inte får en chock ;)
 
 
Fredag vänner, ut och njut //PIllan


Idag ska jag prova om vingarna bär...

 
 
 Även fast jag äter mycket lax och ägg som ger naturligt D-vitamin så tar jag nu ett extra tillskott!
Känner att jag vill boosta mitt immunförsvar med alla tänkbara medel så jag får hålla mej frisk och kry! Tar ni några vitaminer eller mineraler? Jag tar även magnesium ibland (mest för musklerna) och mina dagliga "magbakterier" i form av Probi Mage
 
 
Idag mina vänner är det dags att se om mina vingar (muskler) bär... och såklart även hjärtat. Detta är första dagen på nästan två veckor som jag känner mej OK, inte helt hundra men tillräckligt för att vilja träna!
Min rygg och nacke började knorra för några dagar sedan vilket är helt normalt då min kropp varit i vila längre än en vecka. Jag har gjort några små yoga-övningar för att hålla flödet i ryggen igång men idag är det alltså dags att testa med lite vikter.
Jag börjar såklart lungt och känner mej för så inte hjärtat rusar .... är man van att använda en pulsklocka kan den vara till god hjälp och vägledning!
 
Ha det fint //PIllan


En blåsig dag med otur...

 
 
Ja här ser ni en liten del av banan precis i sista branten ner mot målområdet.
 
 
 Och som det blåste och snöade....! Omöjligt att knäppa kort med stelfrusna fingrar och snö som yr överallt! Nikki hade i alla fall en toppendag, här busar hon med Filippas pappa.
 
 
Filippa och Nikki strax innan andra åket ska starta....
 
 
Skönt att gå in och värma sig och käka lunch i den fina restaurangen i Klövsjö!
 
 
 
Hemma och helt mosig i huvudet...
Har ju knappt varit utanför dörren senaste veckorna och nu fick jag frisk luft i mängder!
Första åket gick sådär för Filippa hon kom ner placerad i mitten av startfältet. Banan var i princip satt som en Super-G bana (det var storslalom dom körde) och det gynnar inte Filippa...
Inför andra åk och besiktning kunde vi konstatera att detta var en bana precis i hennes smak med mycket svängar!
 
Vi står nere vid målet och ser hur hon kommer över krönet...fast liksom väldigt framåtlutad... Sedan svänger hon direkt ut ur banan mot skogen och sätter sig ner.
Men det är så högt upp så vi uppfattar inte riktigt vad som hänt.
Länge är hon kvar och till slut ser vi att sjukvårdarna kommer dit. Det stannar kvar länge och får till slut upp henne på en bår och tar sig försiktigt nedför det brantaste där en skoter möter upp och tar henne ner till sjukvårdshuset.
Såg direkt att hon hade benet  i typ en "vagga" och tänkte bara -Nej inte igen!!
Men det var det andra knät och inget verkar vara av den här gången. Hon lindades snabbt och vi får helt enkelt vänta och se hur det utvecklar sig i morgon!
Förhoppningsvis är det inget allvarligt och hon kan komma igång så snart smärtan har lagt sig.
Hon ramlade alltså inte utan fick ett slag på innerskidan så knät trycktes i en inåtvridning.
 
Nu är vi hemma och ligger uppkrupna i soffan och "slickar såren".....
 
//PIllan


Måndag som följs av söndag....

 

Morgonens kvarg smaksatt med ett par Steviadroppar med mandelsmak, Granola, svarta vinbär (hittade en påsen till från i somras längst in i kylen, C-vitamin de´luxe) hallon och en klick jordnötssmör. Detta håller mej mätt i ett par timmar åtminstonde :) Jag är en person med känsligt blodsocker och jag äter därför många gånger per dag. Gärna 2 st frukostar! Så här ser ofta min första frukost ut och sedan tar jag gärna nåt med ägg... Ett par äggmackor, äggröra eller en liten omelett!
 
 
 
Ja men välkommen till en arbetsvecka ni som varit lediga... ;)
Men lugn det är ju söndag i morgon och då mina vänner slår jag också till med en ledig dag!!
Passar perfekt då Filippa kör tävlingar i Vemdalen idag och i morgon :) Idag slalom som är hennes numero uno specialite, så jag är lite less att jag missar detta men det finns online så datorn får stå på idag!
Imorgon åker hon storslalom och hon tyckte vi kunde skippa att komma men det gör vi inte. Såklart vill vi vara på plats och lillasyster är taggad till tusen! Jag vill ju dessutom testa mitt nya objektiv!
 
Förkylningen börjar kanske lätta en aning (kan vara vanskligt att ens skriva detta...) ska ta och gurgla ett stort glas med saltvatten och snälla håll en tumme att det vänder nu!
 
Måndag... //PIllan


I väntan på friskare dagar...

 
 
 
 
Ur senaste kollektionen från Rönisch, du hittar dem här
 
 
 
 
 
   
     
 
 
 
 Här är ett litet axplock från Gina Tricots fitness-kollektion. Klicka in dej här för mer inspo
 
 
 
Ja i väntan på att bli frisk provar jag nu att shoppa mej ur förkylningsträsket...
Hi hi nej då men jag klickar mej runt och låter mej inspireras av nya fräscha tränings-kollektioner! Läser in mej på hälsosamma recept och däremellan dricker jag massor med färskpressad juice och tuggar på ingefära... ;)
 
Känner mej inte alls sjuk-sjuk utan det är snoken som hela tiden bara fylls på och explosioner i flimmerhåren med jämna mellanrum!!
Måste bara fortsätta vila och självklart fyller jag på kroppen med nyttiga livsmedel för jag tror stenhårt på att det förkortar sjukdomstiden. Inte en massa godis och snabbmat dagar som dessa.... big no no
 
Igår åkte granen ut och vi rensade ett förråd som det knappt gått att gå in i... så skönt då man liksom stålsätter sig och bara gör det, älskar att rensa!! Tror vi fortsätter i eftermiddag, bäst att passa på då man har fått upp farten ;)
 
Ja för övrigt så jobbar jag... Ja det är väl det jag har ägnat, jul, nyår och även denna helg åt :/
Filippa kör sin första tävling för säsongen idag och det ska bli spännande att se hur det går. Förhoppningsvis kan vi vara på plats nu på tisdag för att se storslalom uppe i Klövsjö. Usch jag får fjärilar i magen bara av att skriva detta....
 
Nu önskar jag er en trevlig lördag  //PIllan

 


Dålig start men med ett gott slut

 
 
 
 
 
 
 
Ja en resumé i bilder från vårt nyårsfirande!
Massor med god mat och trevligt umgänge  som efter flera om och men till slut blev av hemma hos oss...
 
 
Vi vaknade upp till ett kallt hus, termometern visade 13 grader...
Värmepumpen hade lagt av under natten, jamen på nyårsafton av alla dagar!!! Vi hade ju ganska mycket att stå i redan så detta kom inte som nårgon rolig överraskning....
Förberedde våra vänner att vi eventuellt var tvungen att flytta festligheterna till dem och det var helt OK. Men tur som tokar så fick vi tag i expertisen som tack och lov infann sig hos oss vid 14 tiden och som dessutom åtgärdat felet så vi hade värme och varmvatten vid 15!
 
Vi hade planerat att gästerna skulle dyka upp mitt på dagen för lunch och långprommenad men det blev istället att de kom vid 17-tiden.
All mat lagades allt eftersom vi åt och vi gjorde det alla tillsammans. Väldigt trevligt och socialt då alla blir involverade och ingen behöver stressa ihjäl sig i köket!
Löjromstoast, oxfile´ med potatisbakelser och citronkladdkaka till efterrätt. Skumpan drack vi upp redan innan middagen, den är ju så god så varför vänta till midnatt... ;)
 
Summa sumarum blev det ett lyckat avslut på 2014
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se