After Golf

 
 
 
Jag och Carina i kvällssolen efter den avslutande dagen av golfveckan
 
 
 
 
Hej hopp
 
Nu var det längesedan jag kikade in här....men så är det på sommaren, vet att bloggandet går ner en aning då man har mycket annat att stå i !
Igår spelade vi vår sista tävling på Hussborgs golfvecka och vi var nu riktigt nöjda med spelet. Någon topplacering har det dock inte blivit men motståndet har också varit hårt och många deltagare! Ugår kom vi på plats 17 av 57 lag.
 
Efteråt hade vi bjudit in en bunt vänner som en avslutningsfest och det blev hur mysigt som helst.
 
Vi hade lite lättare förtäring mycket gott att dricka och sol hela kvällen! Det badades och dansades till långt in på småtimmarna, så idag är vi lite trötta.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nu en skön söndag
 
 
//PIllan


Han & Jag idag

 
Han som inte allas vill vara med i bloggen dyker ändå upp vid enstaka tillfällen... som idag !
 
 
 
 
Ja idag måste jag lyfta fram honom som jag bor med och bara kallas A härinne och som motvilligt ställer upp på bilder. Han hör till en ganska ovanlig "art" som inte använder sig av några sociala medier, FB och Insta har aldrig funnits i hans mobil.... Vet väldigt lite om bloggar och youtubers.... ;) Att säga att någon är en influencer till honom ä som att ge mej en matte-ekvation att lösa!
 
 
Men som jag älskar honom♥
 
Han är den lugna - jag den hetsiga. Vi kompletterar varandra i så mycket . Kan fylla upp varandras "luckor"
Kanske så det ska vara....för att bli ett fungerande par behövs nog lite av mycket och ingen kan ju vara allt!
 
 
Spela golf det kan han och igår gick han och vann minsann! Hoppas bara att han har några bra slag kvar för idag är det han och jag i en partävling....
 
 
 
Wish us luck!
 
 
//PIllan
 


Golfveckan har startat

 
 
Vi och våra fina vänner redo för start!
 
 
 
Yes äntligen har golfveckan dragit igång och vi har många förhoppningsvis fina rundor och trevligt umgänge att se fram emot.
 
I dag var det Lions fyrmanna-scramble och som vanligt spelade vi med våra goda vänner Nicke och Carina. Vi spelade på par men det räcker absolut inte för att nå några topplaceringar...men vi är lika glada för det. Att få umgås, vara ute i solen och dricka och äta gott räcker långt iaf för mej!
 
 
 
 
 
 
 
 
A spelar alla tävlingar denna veckan men jag har paus i morgon och ska spela par-tävling med min kära sambo på onsdag, Bäst Boll...en aning nervös inför denna men jag hoppas det går bra!
 
I morgon tror jag absolut att A och hans spel-partner kommer högt upp i placerings-listan (dom brukar åtminstonde göra det...)
 
Sedan har jag två till fyrmanna-tävlingar till med vännerna att se fram emot, Så Kul!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att få avsluta en 18-hålsrunda med sittning på Hussborgs fina veranda och avnjuta en bookmaker-toast och ett glas rött...på en måndag... bara en sån sak liksom!
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni riktigt njuter av sommaren som verkligen visade sin bästa sida hos oss idag!!
 
 
//PIllan


Nikki 7 år

 
En nybliven 7-åring, vår älskling Nikki
 
 
 
 
 
Kvällen och lugnet börjar lägga sig här hemma..... Är inte riktigt säker ännu då Nikki har sin kompis Ellie på övernattning och rätt som det är kanske dom inte alls sussar så sött som jag tror ;)
 
 
 
Dagen har varit ganska hektisk som sig bör då man haft ett riktigt kalajs!
 
Nikki som fyller 7 år hade valt temat Unicorn och som vanligt fixade vi övriga familjen så det skulle bli precis som damen önskar. Ballonger, och dekorationer i regnsbågens färger, tjejerna i stilga enhörnings-horn och massor med gottis att smaksa på.
Hon var SÅ nöjd och då blir även mamin nöjd!
 
Jättemånga fina och bra presenter och vänner som hon gillar gjorde dagen komplett!
 
 
 
 
 
 
Födelsedagskalas kräver sina fikabord, då går vi all in på sötsaker även i den här familjen!
 
 
 
 
 
 
En riktig "Unicorn-tårta" med regnbågar hade mormor fixat (tårtor håller jag mej ifrån att baka om jag kan....!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Be a Unicorn
 
Det mesta av dekorationerna hittade jag på Wish, perfekt om man är ute i god tid och beställer för priserna är ju i princip gratis!
 
 
 
 
 
 
Kamilla och Tilda kom självklart förbi och detta var minsann Tilda första riktiga kalas :) Premiär mao och det var väldigt spännande att kolla in de stora roliga barnen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ännu ett år har passerat och Nikki konstarerade lite sorgset att det nu dröjer 364 dagar till nästa gång... ha ha ha!!
 
 
 
Ha en fin helg
 
 
//PIllan


Grått verkar vara denna sommars färg....

 
 
Två av mina älsklingar, Sessan och Nikki som matchar vädret denna sommar....
 
 
 
 
 
 
Hej på er
 
Alltså jag har verkligen inget roligt, soligt, härligt alls att uppdatera er med. Allt är så grått och kallt och trist så jag tror klockorna stannar snart!?
 
Stackars Nikki som börjat på simskola enna veckan och kämpar på jättebra med märkestagningen men att hoppa i plurret då termometern visar 13 grader i luften borde väl nästan vara förbjudet??
Fy så trist efter 20 minuter är hon så blå om läpparna och skakar som jag vet inte vad. Har haft med varm choklad och massor med filtar för att hon över huvud taget ska "överleva".....
 
 
 
Sicken bedrövlig sommar  ( vi i södra norrland har)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har i alla fall nedräkning inför minis födelsedag som är nu på fredag. Då blir hon ju hela 7 år och hon är så pepp på detta. Det blir kalas med några kompisar och det är ju det bästa enligt damen. Jag har precis slagit in alla paketen och längtar att få se henne öppna,  den glädjen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja hörrni det var nog allt för nu.... hoppas jag snart kan vara lite mer underhållande här inne!
 
 
 
 
//PIllan


Lyxshake

 
Filippa speciale´ 
 
 
 
 
 
 
 
Ja då var det visst måndag igen och nu kan jag lova att jag verkligen är inne i semesterlunken. Dagarna bara flyter i hop och jag har inte alltid koll på vilken dag det är, än mindre datum eller veckonummer!!
 
 
Det jag har som riktmärke just nu är fredag...den 21 juli! Då har vi nämligen en födelsedag här hemma och då ska det såklart firas.
Nikki som fyller 7 år, ja så stor hon blir
 
 
 
Denna morgon har jag därför varit uppe tidigt och bakat. Det doftar underbart här hemma just nu och jag packar morotskaka, chokladbollar och kärleksmums i frysen!
I morgon ska jag och A ta en runda på stan för att handla presenter....detta var otroligt svårt i år för Nikki har inte önskat sig annat är "småplock"....! Och just den varan har vi redan för mycket av. Förra året fick hon en cykel men vi vet uppriktigt inte vad vi ska ge henne i år...
 
 
 
 
 
 
Mina tjejer är i alla fall ena riktiga gottegrisar och för någon dag sedan gjorde Filippa lyxshake och smaskade i sig. Ni vet sådana som man köper på en viss hamburgeria....
Jag är inte så förtjust i supersöta shakes men jag tog en sipp och visst är det gott...
 
 
Mixa färska jordgubbar med vaniljglass & gräddmjölk
Kör inte för länge för man ska tydligen ha lite jordgubbsbitar kvar!
Häll upp i höga glas och toppa med vispad grädde!
 
Som ni förstår är detta inte en varje-dag-drink..... ;)
 
 
 
 
My milkshake brings all the boys to the yard,
And they're like
It's better than yours,
Damn right,
It's better than yours
 
 
 
 
 
Ha det fint
 
//PIllan


Njutarlördag

 
 
 
 
Tjingeling
 
 
Yes äntligen kom en sådan där riktig njutardag och gissa om jag verkligen tagit tillvara på vaje minut!?
 
 
 
Vi är verkligen inte bortskämda med sol och hyffsad värme sommaren 2017 så idag var det bara att hoppa i bikinin så fort jag vaknade nästan....
 
 
 
Startade dock med en härlig morgon-yoga, vilka solhälsningar! Armar upp mot himlen och Tacka vädergudarna. Varje cell i kroppen fick nytt liv kändes det som
Snabb kopp kaffe och sedan sprang jag runt med gräsklipparen så jag skulle ha allt på plats innan jag kan njuta riktigt....
 
Filippa sussade sött men jag väckte även henne så vi kunde mysa tillsammans. Nikki och A är på en liten tripp till fjällen i helgen så därför blev detta en härlig mami/Fillan-dag.
 
 
 
 
Sol sol sol en spännande bok och iskalla drycker, sicken skön slapp dag för min del. Filippa däremot stack och körde ett riktigt långpass i gymmet tillsammans med vännen Julia.  Så nu har jag lagat en god räksoppa med egen aioli som jag bjudit dem på. Jag har öppnat en flaska vitt vin som jag njutit och just nu ser jag hur tjejerna ror runt i båten här nere på vattnet!
 
Underbart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla har haft en lika härlig sommardag!
 
 
 
//PIllan


Roadtrip

 
 
 
Hej på er
 
 
Igår drog jag och mina vänninor på en roadtrip till Ljusdal
 
 
Vi har ätit så mycket gott, shoppat, sovit på hotell och idag spelat golf.
Den kallaste rundan i mannaminne skulle jag vilja påstå....trodde jag skulle få åka och amputera båda händerna då dom var helt känsel-lösa och vita :/
Men trevligt som sjutton har vi haft ändå!
 
 
Igår var vi på underbara Pommeranshuset på Apertivo-afton. Italienska delikatesser i rader, goda viner och en helt fantastsik miljö. Absolut ett tips om du har vägarna förbi Hälsinge-skogarna!
 
 
Alla bilder är tagna från mobilen så idag är det lite sämre kvalitet men bättre det än inga bilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det soffan och en timma med Ernst
 
 
//PIllan


Familjedopp i tunnan

 
 
 
 
 
 
Semesterdagarna fortsätter och även fast det inte är toppenväder så kan man vara ute och aktivera sig. Vi har fått väldigt mycket gjort här hemma vilket jag är oerhört glad för.
 
Nästa vecka ska vi till och med försöka få våran balkong på plats!
Detta projekt har vi verkligen dragit ut på och nu är det snart 6 år sedan vi flyttade in i huset och platsen för balkongen är bara en tom vägg..... Förhoppningsvis blir det nu ändring på detta :)
 
 
 
 
I går kväll stack jag och Filippa och tränade. Hon gymmade och jag gick på ett spinning-pass. Det var riktigt länge sedan jag cyklade men det kändes bra, kroppen var stark och klarade alla intervaller ganska lätt faktiskt, gött!
Svettigt som tusan var det och vid hemkomst var det underbart att ta en snabbdusch och sedan krypa ner i badtunnan.
Hela familjen samlade och vi fick njuta av sol och blå himmel så där på kvällskvisten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Delade en flaska bubbel och denna Cava måste ni bara köpa hem ! Kanske har jag tipsat om den tidigare men den tål att upprepas
 
 
Campo Viejo är så himla prisvärd men samtidigt ett riktigt gott bubbel, priset ligger på max 79 kr!!
Torr men riktigt frisk fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, plommon och citron. Passar perfekt som mys-bubbel men även till plockmat och charkuterier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då återstår bara att önska er en skön tisdag
 
 
 
//PIllan


En liten påminnelse

 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Min vana trogen är jag tidigt uppe och förutom min yoga-stund passar jag på att ta hand om tvätt, strykning och allt "plockande". Skönt att få undan allt så man har dagen fri för andra aktiviteter!
 
 
Gårdagen fick ägnas nästan helt åt golf.
Vi gick en runda med våra vänner och eftersom Nikki var med hade vi även golfbil. Det hade utlovats regn hela dagen men det var istället riktigt varmt och solen visade sig med jämna mellanrum. Då vi efter rundan styrde bilen hemåt släppte dock himlen på spärrarna och det kom ett regn som jag tror var välbehövligt. Gräsmattan börjar se lite gul ut..... (måste vara all blåst för några temperaturer är det inte tal om...)
 
 
 
 
Idag kommer jag med en påminnelse både till er och faktiskt till mej själv....det gäller uteträningen!
Hemma på gräsmattan har ni en plats dit ni tar er på en sekund och inte heller behöver tänka på hur ni ser ut...på med tightsen och upp med håret i en knut och bara KÖR
 
Lägg upp ett pass innan, skriv ner några övningar på en lapp så det inte blir stop i huvudet under tiden.
 
upphopp
armhävningar både breda och smala
benböj
utfallsgång
burpees
olika plankor
korta ruscher
ryggresningar
 
 
Håll det enkelt och kör korta intensiva pass, så himla skönt efter och bara att skutta direkt in i sin egen dusch!
 
 
 
 
Har faktiskt legat lite på latsidan då det kommer till sådana pass så jag ska ta upp det även jag!
Deal...?!
 
 
 
 
 
 
Ha en fin måndag (dagvill är man allt i semesterledigheten)
 
 
 
//PIllan


Tar vara på stunderna

 
Solvarma barn på altanen igår
 
 
 
 
Ja då vädret åker berg-och dalbana och inte alls verkar kunna bestämma om det ska vara sol, regn, storm, iskallt eller lite av varje typ så får man passa på och slänga sig ut då solen visar sig. Gårdagen var solig men brrr inte alls speciellt varm....
Våran altan ligger ändå i ett bra läge och där är det oftast lä så man törs knäppa upp jackan!
 
 
 
 
Nikki och Nelly åkte vattenkana här bredvid men jag fick slå på varmvatten då deras läppar blev allt för blå. Mellan varven mysde dom i solen och skrattade och tokade sig, då minns man hur härlig sommaren verkligen är då man är barn!
 
 
 
 
 
 
Solen i ögonen och spillt mjölk överallt...oh oh oh
 
 
 
 
 
 
 
Denna fredag morgon bjuder på en jämngrå himmel, yoga och kaffe, HEPP!
 
 
//PIllan


Smak av sommar ~ Rabarberkräm

 
 
 
 
Ja det finns vissa smaker som jag verkligen förknippar med sommar....!
 
Jordgubbar
Vattenmelon
En iskall chablis
 
osåå rabarberkräm såklart!
 
 
 
 
Så det är precis vad jag bjuder på idag, nykokad lite ljummen och med kall mjölk
Simple as that
 
 
 
 
  • 500 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1-1,5 dl strösocker
  • lite rivet citronskal (valfritt)
  • 3-3,5 msk potatismjöl
 
 
Skär rabarbern i små bitar och häll ner i en stor kastrull
Tillsätt vatten, socker och citronskal
Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter, kan behöva skummas av en aning
Mosa rabarbern mot kanterna
Lös potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden
Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
För övrigt vill jag inte bara ha smak av sommaren....NEJ jag vill även ha lite mer värme och mindre blåst....TACK!
 
 
 
//PIllan


Nygammalt tips

 
 
Att sitta och läsa i lugn och ro är bland det bästa med semestern tycker jag. Har alltid en hög med böcker som ska betas av under dessa veckor!
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Här har ni lediga Pillan men jag vet inte riktigt om jag har kommit in i rätta ledighets-feelingen ännu... det känns mest som man haft några dagar off då allt ska göras liksom!
Igår tog vi hand om (började iaf) utsidan , ja gården. Vet inte hur många timmar jag slet men då jag gick in för att laga middag kändes det som jag kört ett mastodont-pass i gymmet. Hela kroppen ömmade...
 
 
Använde allt från häcksaxar, till spadar, krattor, röjsåg och trädgårdsslang!
 
 
Det är verkligen underbart att få arbeta med kroppen och se sitt resultat men som sagt riktigt jobbigt.
På kvällen hängde vi med Nikki på golfträningen. Jag och A stod på övningshålet och tränade chippar bla (läs jag tränade...han vet ni kan redan sånt ;)
 
 
 
 
 
 
 
Det där nygamla tipset handlar om en författare som jag tipsat er om ett par gånger tidigare nämligen Jonas Moström
 
 
Jag gillar hans böcker då han skriver deckare men även därför att dom ofta utspelar sig i när-miljöer för mej. Kul då man verkligen ser det han beskriver och vet att det inte bara är ens egen fantasi-uppbyggd-miljö.
De flesta av hans böcker handlar om Medelpad och Sundsvall i serien om Axberg/Jensen men nu finns det en ny "stjärna" i hans utgåvor som heter Nathalie Svensson och det är om henne de två senaste böckerna handlar.
 
Himlen är alltid högre är den första som jag läst tidigare och nu vänder jag sidorna snabbt i Dominodöden!
 Här får vi också återuppta kontakten med Johan Axberg och de andra karaktärerna från de tidigare böckerna i serien om Axberg & Jensen.
Alla Moströms böcker är riktiga bladvändare och han fångar karaktärerna på ett målande sätt. En spänning som byggs upp och ett inte alltid lika väntat slut....
 
Läs!
 
 
 
 
 
Nu ska jag få mej morgonens första kopp kaffe här, den bästa!
 
 
 
 
 
Vi ses snart igen
 
 
 
//PIllan


Startar med bak och städdag

 
 
 
 
 
God morgon
 
Måndag och min första "riktiga" semesterdag..... hela övriga familjen sover sött men jag har varit uppe och försökt yoga bort en liten huvudvärk och sedan halsat en stoor kopp kaffe! Tror kanske att jag lyckades men känner fortfarande lite i pannloben :/
 
 
 
Kan också vara lågtrycket som dragit in över himlen som även slagit rot i min knopp, brukar kunna vara rätt känslig för sådant nämligen. Ja att det är grått och regnar idag gör mej egentligen inte speciellt mycket, det får gärna vara liknande väder även i morgon faktiskt!    ??
 
Jo för dom här första inledande semesterdagarna vill jag alltid få lite gjort inomhus. Det ska bakas bullar så man har till kommande stranddagar ,det ska städas i hela huset så man slipper det när solen skiner osv.
 
 
 
 
Så jag sätter helt enkelt igång med sysslorna nu!
 
 
//PIllan


Lite nervös

 
 
Nu när det faktiskt är varmt på morgonen så tar jag min lilla yogastund här ute på altanen, vilken härlig start!
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
 
Ja jag har som vanligt väldigt svårt att ta sovmorgon och är uppe redan vid 06-tiden. Men sådan är jag och jag älskar dessa stunder i ensamhet och stillhet. Det är så lungt och skönt och när jag nu får ställa upp altandörren och rulla ut min matta i solen så kan jag inte tänka mej något bättre
 
 
 
Igår var jag och mini på Hemvändardagen här på byn. Den annordnas typ vartannat år. Roligt att träffa på gamla bekanta och ta en fika liksom. Efter detta tjatatde Nikki typ hål i huvudet på mej angående bad så det var bara att styra bilen mot stranden.
Första badturen (förhoppningsvis inte sista) för oss hemma i Sverige iår! Tror dock att badtemperaturen hade mycket mer att önska om man såg på barnens blå läppar och tuppskinn :)
 
Men härligt med starndliv i vilket fall
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en heldag utomhus är man rätt så mosig och det var precis vad vi blev så en tidig middag följt av vila med padda och bok.... Men vi avslutade lördagen aktiva igen!
Nikki tog cykeln och jag snörade på mej ett par nike och sedan tog vi en härlig kvällsrunda runt vår lilla by!
 
 
 
 
 
Idag har jag några små fladdriga fjärilar som irrar omkring i min mage.....
Jag och A ska nämligen spela en golftävling och vi har aldrig spelat en tvåmanna bara han och jag tidigare!? Att dessutom gå med ett helt okänt par känns för mej hel-läskigt :/
Jag är van att spela med vänner och skratta mycket och ha det lite chill.... nu känns det genast så seriöst, GULP!
Wish me luck snälla
 
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se