Utslagen



Idag ska jag bespara er hur jag ser ut... Istället visar jag en av mina favoritbilder på mig och min kära kusin.
Bilden är från augusti 2009 och dagen som hon gifte sig. Det skedde vid fjällets fot i vår fäbodvall! Vädret var fantastiskt och myggen som annars leker invasion var som uppslukade av jorden!
En fantastisk dag att minnas.

Vaknade vid halv fyra i morse av rejäla magplågor. Jaha magsjuka is in the house, tänkte jag.
Låg och vred mig ett bra tag och väntade på vad som komma skulle....
Men bara magen fortsatte att göra jävulskt ont och jag förstod att min elaka bacill som bor i min mage ännu en gång gjort sig påmind! Ingen magsjuka men nog så illa.
Som den gudomliga bebis Nikki är så låg hon snällt bredvid mig i sängen och lekte och slumrade hela förmiddagen tills A kom hem vid lunch. Nu har jag letat rätt på mina receptbelagda värktabletter och smärtan har börjat släppa taget....
Men nu är jag matt så matt.

//PIllan


Babymassage



Idag ska vi i föräldragruppen köra igång med babymassage. Det ska bli riktigt mysigt tycker jag! Gick aldrig på nåt sådant med Filippa så jag hoppas det är bra.

Usch vad kallt vi har det här... Det blev en snabb sväng igår på julskyltningen vill jag lova! Men tjejerna sålde jättebra, nästan allt tog slut. Dessutom vann dom kategorin "juligaste marknadsstånd" och fick 1000 kr extra!
Jag köpte lite knäck, kola och en jättefin dörrkrans plus den obligatoriska getosten, mums:)
Sedan blev det snabbt in i värmen för fläskfilé och potatisgratäng, jättegott.
Kvällen avslutades i tv-soffan för att se vem dom ensamma mammorna skulle välja men det blev ju lite snopet där... Bara en mamma som valde!?


//PIllan



Första ljuset i advent







God morgon!

Tittar in och önskar dig en mysig första advent.
Här äts det risgrynsgröt och lussebullar till frukost och sedan vankas det julskyltning. Filippa ska både vara tomte och dela ut godis och även stå i ett julstånd för sitt fotbollslag.
Ute är det vitt och termometer visar minus 10 så det blir en härlig dag!

Kram PIllan


Gott till advent


K A N E L P A J

Kanelpaj är jättegod och julig i smaken till adventsfikat!


Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Smält smöret och rör i övriga ingredienser direkt i kastrullen. Tryck ut i en pajform.

Fyllning

2 dl lättvispad grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädde och blanda i creme fraiche och vaniljsocker. Fyll sedan pajskalet.
Blanda 2 tsk malen kanel och 1 1/2 msk socker och strö detta över fyllningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.

//PIllan


Växtvärk





Kan inte fatta hur fort dom växer småttingarna. När vi var på BVC kom en alldeles "färsk" åh herregud så liten... Att Nikki var Så liten för bara 4 månader sedan!



Nikki som bara har ätit en gång per natt har de senaste veckorna börjat äta tre gånger. Antar att detta kanske är nån period av viktökning...? Funderar på att snart börja med lite gröt om kvällarna. Men jag drar på det nån vecka till:)

Idag får vi "finbesök" av Alvin och Ellie, Nikkis kompisar. Så klart kommer även deras mammor och sällskapar med mig.
Vi ska tjuvstarta med att adventsmysa tillsammans:) Jag har gjort en kanelpaj, lussebullarna ligger på tining och glöggen väntar på att bli varm!

Ha det gott//PIllan


Mamma-Dotter tid tillsammans



Jag och Fillan på bilderna här nere i vänstra hörnet, Fillan i svart jag i grått.

Måndag kvällarna är lite heliga för mig. Då får jag köra en timmes härlig core och jag får göra det tillsammans med Filippa. Så kul att kunna träna tillsammans:)
Perfekt träning för Filippa inför slalomsäsongen och helt avgörande för en nybliven bebismamma.

Core stärker hela bålmuskulaturen och bäckenbotten. Det går att utföra både med eller utan boll. På måndagar kör vi cirkel-core som innebär att man jobbar två & två på olika stationer i en minut på varje. Man får en rejäl genomkörare och även pulsen får komma upp.
Det är verkligen superviktigt att jobba med dessa "djupa" bålmuskler. Det är utifrån hur stark dessa är som du sedan kan prestera i annan träning!

Det är aldrig försent//PIllan


Doing the adventspynt





Lite nytt för halsen. Inhandlandes på Lager 157 i lördags för några ynka kronor, me like!

Igår körde jag igång med adventspyntandet. Lite problem eftersom jag samtidigt skulle lägga Nikki. Blev några varv mellan gardinuppsättningar och sängen kan jag lova...
A är i Stockholm på nåt möte  och jag kunde så klart inte hålla mig från pyntet, så visst får jag skylla mig lite själv. Men det gick bra, jag ska fortsätta idag.

Ska inhandla lite mossa, julblommor, ljus och små enar har jag tänkt. Min kära vän Annika hade skickat med ett helt gäng doftpåsar med "juldofter" till mig igår, så snällt! Så nu sprider sig en ljuvlig doft av bla kanel & apelsin.

//PIllan


Cult & Luciavånda



Titta jag har börjat smyga fram lite röda inslag här hemma!
Nyaste brickorna till Cult ljushållaren.

Igår var det minus 17 grader här så det blev bara en kort rask prommenad för inhandling av middagsmaten. Resten av dagen tillbringades inomhus. Jag har börjat botanisera bland julsakerna för att se vad som finns och inte. Ett par gardiner som jag köpte ifjol är försvunna.Så här är det nästan varje år och så hittar man dom lagom till påsk typ...!
Måste göra en rejälare djupdykning senare idag :)

Filippa har gått in i en total lucia psykos;) Det ska dras lott på skolan vem som får äran att bära ljuskronan i kyrkan iår och detta är hennes högsta önskan just nu....
Jag var faktiskt lucia i kyrkan när jag gick i 6:an. Väldigt spännande med krona som hade levande ljus minns jag, tung var den också.
Ja vi får väl se om Filippas dröm blir verklighet, jag tycker i alla fall det ska bli jättemysigt att få gå till kyrkan på luciamorgonen och få se alla barnen/ungdomarna:)

//PIllan


En Goding från Västerbotten



225 grader

Pajdeg
125 gr smör
3 dl mjöl
1 msk vatten
Blandas till en deg som får vila i kylen.
Klä sedan en pajform nagga och förgrädda 10 minuter

Fyllning
150 gr riven Västerbottenost
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt & peppar

Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskal och grädda i ca 20 minuter.
Servera med rom, gräddfil och röd lök



//PIllan


Söndagsmys



Jag har gjort varma mackor som väntar i ugnen på att ätas upp. Filippa är på ingång efter en helg i pisten. Tyvärr hade hon skadat ett finger på en käpp, men jag hoppas att det inte är allt för allvarligt!

A har varit och gjort ett litet jobbryck så här på söndag eftermiddan... Själv har jag mys med senaste MAMA och ikväll väntar en timmes träningspass för min del:)

Laddar för en ny vecka som avslutas med 1:a advent!!


//PIllan



Nya dofter sprider sig hemma hos mig, älskar doftljus och doftpåsar!


Hemma igen





Är man i Sundborn måste man ju ta en sväng förbi Carl Larsson såklart;)


Borta bra men hemma bäst, så är det väl nästan alltid!
Nikki sov hela bilresan hem så nu var det självklart skönt att sträcka ut sig  och rulla runt med sina leksaker igen. Damen blir dessutom 4 månader idag, can´t believe it....

Fredagen i Dalarna bjöd på strålande solsken och flera minusgrader så det var perfekt för en skön prommenad. Kvällen tillbringades som vanligt i soffan framför dumburken. A däremot styrde kosan mot Leksand för hockey-match såklart.




Jag fyllde några shoppingkassar och det blev en hel del stjärnor (ovanligt Pillan) här en liten peak...

Men bara därför fick han offra lördagen för shopping tillsammans med mig:)
Lager 157 fick påhälsning av oss och där inhandlades faktiskt några klappar! Sedan var vi en sväng till supermysiga Norrgården vid gruvan i Falun. Absolut värt ett besök om du gillar lantlig inredning!

Nu måste jag ta vagnen och gå mot matvaruaffären för att fylla upp en ekande kyl.

//PIllan


Mot Dalarna



Nikkis fina vinst som blir perfekt när vi flyttar "på landet" :)

Idag packar vi in oss i bilen och styr mot Dalarna och A:s vackra hemort Sundborn!
Det blir Nikkis första besök där nere och många vi ska träffa. Får se om jag hinner titta in och blogga nåt annars säger jag redan Trevlig Helg Bloggis!

Kram Pillan


Badrums-status...



Sorry att jag tjatar men 5 veckor börjar tära på mitt humör.... Så här ser det i alla fall ut just nu. Knäppte ett kort nu när det var mörkt ute så blixten ställer till lite med kaklet.
Ja nu väntar vi alltså "bara" på att få upp handfat, toalett, dusch, lampor och spegelskåp.

Brrr här är det 12 kalla minusgrader ute, gäller att leta fram dom lååånga kalsongerna inför prommenaden:)
Vi ska ta oss till bvc för en invägning har jag tänkt, inte varit där på tre veckor nu! Spännande

På föräldragruppen i måndags var det väldigt blandat av förstföderskor och flerbarnsmammor så det blir ett väldigt bra utbyte av frågor och av erfarenheter! Vi kommer även att ha baby-massage och en kurs i HLR vilket känns kanon!
Just nu har jag en liten dam i min famn som inte tycker att sova verkar vara en bra idé så det är bara att säga hej för den här gången...

/PIllan


Wanted



Den här snyggingen har jag hittat på nätet och den skulle hemskt gärna få flytta in hos oss. Men jag vet inte vart den finns, dags att googla!

Tisdag och jag intar första kaffetåren för dagen. Nikki ligger bredvid och brottas med en elefant:)
Babyrytmik står på schemat men dessförinnan en riktig långprommenad. Gradantalet ute visar minus 5 och jag tror minsann att solen kanske kan visa sig idag. Perfekt med uppladdnimng av D-vitamin, det behövs!

See ya soon//PIllan 


Godsaker i en påse



Min mamma kom förbi med den här söta påsen...



Spännande innehåll, verkar vara nåt ät- och drickbart..





...ahh glögg & pepparkakor, precis vad jag gillar!

Har precis kommit hem efter en uppfriskande prommenad. Blev verkligen helt svettig för det var inte det lättaste att köra vagnen nu! På vissas ställen var det nästan oplogat och väldigt tungkört kan jag lova...
Men nu känns det skönt så här efteråt;) Det blev inget spinningpass igår för det var fullbokat men jag både styrketränade och gick på ett indoor pass istället. Helt underbart kan jag lova.

Idag är första gången på en föräldragrupp som ska starta. Vi ska träffas ca 10 ggr och "avhandla" diverse ämnen. Vi hade aldrig någon grupp innan förlossning så det är jättekul att det ska startas upp en nu istället. Trevligt att träffa andra föräldrar och bebisar!

Nu ska jag ägna mig åt pås-innehållet:)

//PIllan


Underbara gula mumsiga...



Här doftar det av saffran och Bing Crosby sjunger sig hes!

Söndag och Grattis alla Pappor!

A har tagit med sig Nikki på en prommenad nu på morgonen. Lite pappa-dotter-tid...

Jag och Filippa är i full färd med årets första lussebak. Doften är helt underbar och vi spelar julmusik på hög volym. TVn står på och visar herrarnas alpina, Filippa lever sig in i alla svenskars åk och hoppsan nu körde hon ur....:)

Jag älskar sådana här softa söndagar och i eftermiddag ska vi till min paps med paket och där vankas det såklart tårta. Senare i kväll tänkte jag chocka kroppen med ett spinningpass, vad tror ni om det?!

//PIllan


Fredag med lunch & mys



Jag kunde inte hålla mig ifrån den årliga lunchen på Storhogna. Så jag och Nikki hämtade upp Jenny och anslöt med vinklubben för en härlig lunch!



Nikki blev såklart uppassad av alla "tanter" här med Urre

Ja eftersom vi inte har så långt till fjällvärlden så bestämde vi oss för att möta upp mina "vinisar" på trevliga Storhogna i går. Vi brukar alltid ta en spa-dag med lunch som ett trevligt avbrott i allt partajande....
Jag hämtade upp Jenny som sedan stannade kvar för att festa vidare med alla andra tjejer. Lunchen var som vanligt toppen och sällskapet likaså, oj vad vi skrattade och hade trevligt! Sedan begav jag mig hemåt och där väntade fredagsmys med Idol....(en småbarnsmammas partykväll)



Det luktar fredagsmys hos Pillan...

Har varit ute en sväng och handlat farsdagspresenter och nu ska jag ringa tjejligan och höra om dom e lika pigga som jag idag:)

/PIllan


Reparera håret




Ett av de bästa hårvårdsmärkena enligt mej



Awapuhi Wild ginger kommer till Sverige 2011



Här ligger de små "dyrgriparna" ampullerna med de reparerande mirakelmedlet!

Var på en förhandsvisning av Paul Mitchells senaste hårvårdsserie Awapuhi Wild Ginger. Denna kommer till Sverige för försäljning under 2011 och är en helt unik produkt som reparerar håret upp till 80%.
Ni kanske har hört talas om Brasilian Blow out som är väldigt populärt just nu. Den behandlingen är också reparerande men en kemisk behandling och det är inte denna, Paul Mitchells är helt naturlig.

Behandlingen som reparerar görs på salong men sedan har du en hel serie med shampo, rinse, inpackning och stylingprodukter innehållande de reparerande ämnena. Är spänd på lättviktsoljan som jag provar just nu. Alla stylingprodukterna är dessutom värme och UV-skyddande.
Jag har använt PMs produkter i många år och tycker att detta nya verkar väldigt spännande. Att märket dessutom värnar om miljön  är ett stort plus.

/PIllan


Rödluvan anar slutet...



Nu har vinterpälsen åkt på igen! Flera år sedan jag var kopprig, but I like it!

Här har vi minusgrader och snön ligger faktiskt kvar på marken. Känns inte som att den kommer att försvinna nu.. först i april antar jag. Fast hellre detta än slask som jag anar att det förvandlats till för er i söder?!

Frissabesöket var välbehövligt och underbart avkopplande. Håret är så himla blankt och fräscht nu. Har märkt att det blir en del håravfall nu i och med amningen. Tyvärr inte så mycket att göra något åt...
Som ni ser blev det en rödluva av mig, kändes rätt med lite färg denna vinter!

Idag är snickarna här (för sista gången hoppas jag) taket ska nämligen sänkas. Kaklingen är klar och det blev jättebra tycker jag!
Så i morgon hoppas jag att rörmockaren har tid att installera handfat, toalett och dusch. Men jag ropar inte HEJ ännu...

//PIllan


Julens godaste



Japp det är precis vad det är...



Jag Älskar glögg och faktiskt helst utan alkohol. Minns ni Bobs saftglögg, den tycker jag var outstanding. Har tyvärr inte hittat den på senare år så Blossa får duga:)

Nu har snön hittat till oss här i södra Norrland med. Jisses vad det blåste tidigt i morse! Så nu passar det extra bra att dricka lite värmande glögg. Har iof gjort det några gånger redan men nu är det väl "lagligt"...

Helgen som kommer är vinklubbens årliga partyhelg i Vemdalens då vi alltid dricker årets glögg och bedömmer denna. Men iår får pinglorna klara sig utan mig. Lilla Nikki går före såklart men jag erkänner att det drar lite i partytarmen.. :)
Hoppas ni får superkul tjejer, jag kommer att tänka på er!

Idag ska nog mamsen få besök av mig och Nikki, hon har ju ledig dag och jag blir nog kaffesugen snart. Annars bjuder dagen på frissabesök för mig, jippi! Klipp och färg står på agendan.

/PIllan


F A B inspiration





Idag bjuder jag på underbart ögongodis av Fotograf Douglas Friedman.

Beundra, låt dig inspireras & njut!

/PIllan


Prima ballerina





Hittade dessa sötisar på Lindex förra veckan. Perfekt till Nikki som är en riktig liten "tådansare". Har fått en hoppgunga som vi snart kan inviga tror jag. Hon har stadiga små ben men huvudet kan ibland nicka till... ;)

Vecka fyra... ja med hantverkare alltså:(
Idag ska väggarna kaklas klara och i morgon golvet klinkras. Men sedan ska snickarna tillbaka och sänka taket... Blir detta klart till advent ens undrar jag??

Kylig morgon här hos oss och det verkar väl som att vintern är här nu va. Jag invigde åkpåsen igår tycker dock att det blir en aning trångt i vagnen med den också. Men Nikki sov sött i alla fall. Får se om jag tar ur insatsen om nån vecka ändå.

Ha det bra//PIllan


Hemma igen



Hejdå stugan vi ses snart igen...



Ser ni att min hemklickade gosiga parkas har kommit nu!

Hemma i vår röriga lägenhet igen. Vi hade en supertrevlig lördag med två vänner som vi mötte upp på minimässan. Gick runt där ett tag och fick lite inspiration. Även en del handlat, bland annat stenugnsbakat surdegsbröd. Underbart när man kan handla nygräddat i alla möjliga mjölsmaker och jäsningsformer.
Har aldrig själv provat att baka surdeg, verkar vara rätt så omständigt tycker jag... Nån som provat?
Lite nytt från Cult Design blev det också, nåt juligt som jag visar senare.

Lunchen blev en smarrig Gulasch-soppa med bröd som sig bör när man är i fjällen:) Kvällen avslutades med tv tittande, Så mycket bättre för våran del. Jag gillar det programmet skarpt, inte en massa utröstningar och skitsnack!

Ha en fin söndag/PIllan


Myshelg i fjällen



Min lilla gounge:)

I morse drog vi upp till stugan i fjällen för en riktig myshelg!
Här singlar lite snö utanför fönstret och vi har precis ätit en mumsig middag bestående av västerbottenpaj med tillbehör som rom, gräddfil och rödlök. Smuttar till och med på ett glas vin (typ blöter tungan lite bara...)

Väntar på att Idol ska börja men jag tycker det har varit lite boring teman än så länge. Ikväll var det artisterna väljer låtar till nån dom håller kär...

I morgon väntar ett fullspäckad dag. Mässa på Vemdalsskalet som heter Lodge & Lya, en bygg och inredningsmässa som ska bli riktigt kul att besöka. Sedan är det även lite marknad och andra happening i själva byn. Var redan mycket folk när vi var och handlade förut!

Ha en trevlig fredag//PIllan


Olika mode



Lite typiskt Östersundskt barnmode enligt mej...



Här är gulliga affären Hamngatan som bla säljer barnkädesmärket Villervalla


Torsdag och minusgraderna är tillbaka. Skönt tycker jag faktiskt. Trist med plus 1, regn och blåst, bättre med lite friskare luft och en blå himmel!

En sak som jag reflekterat över många gånger är vad olika modet kan vara i olika städer. Eftersom jag bor mitt emellan Sundsvall och Östersund så åker man till båda och här är denna iaktagelse verkligen markant!
I Östersund har man de senaste Peak-jackorna, snyggaste jeansen och häftigaste sneakersarna.
Modet är väldigt sportigt och en snygg mössa är ett måste i dessa tider! Antar att detta mynnar ut i att staden är en "fjällstad" med många vintersportande invånare...

I Sundsvall däremot lider man av ett stort "Stockholms-komplex" :) här är det Sofi Fahrman trendigt som gäller big time! Flashiga butiker blandas med de stora kedjorna och alla vill se rätt ut.
Sundsvall kämpar ju också mot Umeå för att kallas Norrlands huvudstad så storstads-syndromet kanske just därför är extra stort...?

Jag gillar båda dessa städer jättemycket är dock född i Östersund så lite mer klappar mitt hjärta för denna stad.

Jaha det var min lilla torsdagsanalys...;)

//PIllan


Nåt gemensamt..



God morgon alla bloggisar hälsar Nikki & Mamman!!



Madonna och Mamman har nåt gemensamt... nåt irriterande som kommer tillbaka typ var sjätte vecka...

Yes Utväxten!! Jag behöver klippas och färgas N U!!

/PIllan


Mamma barn-dag



Mina finaste tjejer myser på fiket idag!



Blåsde isande vindar utomhus så varm choklad med vispgrädde för Filippa och en Chai-latte för mig.
Dessutom en räkmacka med stora goda räkor och en morotskaka på det:)


Hur har ni det i novembermörkret? Klockan är bara kvart i sex på kvällen men det känns som jag skulle vilja gå och lägga mig redan! Har inte riktigt hittat in i vintertids rytmen ännu... Dessutom var Nikki orolig inatt så det blev fler avbrott i sömnen än vanligt.

Dagen har i alla fall varit mysig i mina döttrars sällskap. Fillan behövde lite nya byxor och det hittade vi. Men vinterskor tog tvärstopp! Inget som duger åt den damen...
Imorgon åker hon dessutom till Kåbdalis (ligger långt upp i Lappland) på träningsläger och kommer hem först på söndag:( Därför var det extra mysigt att umgås idag. Så ovant då hon inte är hemma hos oss ...

Ha det så bra//PIllan


Spegel spegel...



Dej har jag sett förut...



Jag tar ett smakprov:)



Japp "goast" i landet jag är...

November känn på den! Fattar inte hur fort tiden går.
Måndag, fredag, måndag, fredag rullar på i ett tycker jag.

Snart ska man upp med julstjärnor och ljusstakar, lussebullar ska bakas och klappar slås in.
Känner ingen motivation för klappköp alls iår, tror jag ska föreslå lite indragning på den fronten... Vi köper åt alla på mammas sida, kan bli lätt hysteriskt.Barnen är överösta med grejor.
Jag är ju som bekant ett stort fan av att rensa så helst vill jag ha så lite som möjligt... Missförstå mig rätt, jag älskar paket men det ska helst vara nyttosaker eller sånt som jag önskat mig.

I kväll trotsar jag snuvan och kör ett core-pass!

//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se