Vi ses i Spanien!

 
 
Fingers crossed att jag kan leverera liknande bilder kommande vecka!
 
 
 
 
 
God kväll Valborgsmässoafton
 
Här hemma har vi packat det sista och vankar mest fram och tillbaka..... Nikki håller dock på att tjata hål i skallen på oss om att hon prompt vill åka på en majbrasa och när tänds dom....typ 21!
Jag och A känner mest för att sitta i soffan och invänta att vi ska få gå och lägga oss eftersom vi ska upp tidigt i ottan i morgon. Men men vi får väl se om lilla fröken håller sig vaken så får vi väl offra oss och åka för att se den där rishögen brinna då.
 
I morgon är vi inte mindre än 13 personer som boardar ett plan som ska ta oss til Spanien för 8 förhoppningsvis härliga dagar med golf, sol och god mat. Ska bli riktigt roligt att åka iväg ett helt gäng och vi är en salig blandning. 9 stycken som spelar golf och några som bara ska lata sig!
 
Jag tar med både kamera och dator så jag har för avsikt att uppdatera mej både en och två gånger här inne!
Självklart kommer även Instagram att leverera kommande vecka
 
 
Vi ses om ett par dygn 
 
//PIllan


Blåfrusna mannekänger

 
 
 
 
Blåfrusna sommar-blommiga brudar från dagens visning! Ulrika, jag och Malin var några av oss som visade sommarens nyheter på scenen
 
 
 
 
 
 
Ja den här helgen är det en stor mässa med många utställare och en hel del "happenings" . Både mode- och frisör-visning där jag medverkade i den tidigare.
 
Alltid lika roligt att visa upp lite nyheter som kommit i butikerna och det var såklart mycket shorts, klänningar och lätta sommar blusar som vi visade. Vid fotograferingen blev vi dessvärre helt blå-frusna för huu vad kallt det är. Som tur är så håller själva visningen till inomhus. 
Många ombyten som ska hinnas med på kort tid så stress och jäkt är det som råder bakom scenen!
 
Hann inte alls plåta något av mina fina ombyten mer än klänningen men för er som bor i närheten så är det ännu en visning i morgon kl 12.00 så bara att kika förbi.
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni hela det glada gänget som gick för butik Jiges och som ni ser så finns det nåt för alla åldrar!
 
 
 
 
 
 
Nu bara måste jag ta tag i packningen.... Pju tycker det är dö-trist att packa.... men att komma till Spanien utan kläder är dock inget alternativ så kavla upp ärmarna bara!
 
 
 
//PIllan


Fredag 07.30

 
 
Precis landat i min mage, Ananas/Mango smoothie en halv grape och en kopp kaffe. Jag åt även en surdegssmörgås med smör och ost :)
 
 
 
 
 
 
God morgon på er
 
Som jag njuter denna morgon, sista dagen att jobba innan jag får två härliga semester-veckor! Lite lite huvudvärk dock men jag tror att jag ska kunna mota bort det. När frukosten kickar in och jag får ta en dusch, sen så är jag redo.
 
Har hunnit med en kortare yoga på 20 minuter innan jag fixade frukost. Den lilla mini-människan njuter också av sovmorgon och fick sin frukost serverad i sängen! Hi hi hon är en riktig livsnjutare och deklarerade nyss att hon ska lata sig där i sänghalmen minst ett par timmar till !
 
Själv har jag aldrig gillat det där med frukost i säng.... nä jag vill kliva upp och sitta vid ett bord då jag äter.
 
 
 
 
 
Alltså grape-frukt.... så himla gott och fräscht att äta på morgonen plus massor med fina c-vitaminer som stärker immunförsvaret!
 
 
 
 
 
 
Så här är morgonens status gällande väder och vår...?! Ja som ni ser finns inte tillstymmelse till grönska i min del av landet utan flera nyanser av beige är det som gäller.... Men jag såg nyss väderprognosen inför kommande vecka och nu verkar det äntligen vända på riktigt!
Ska bli himla skoj att komma hem efter dryga veckan utomlands och se hur all grönska kommit igång!
 
 
 
 
Nu har jag en hel del att fixa med innan jobbet så ha nu en fin fredag
 
 
//PIllan


Gulligt till mini

 
Nytt urgulligt set till mini som självklart åker ner i resväskan
 
 
 
 
 
God kväll på er
 
Alltså hur skönt att sitta här strax före 21 och det fortfarande är ljust!! Lövli om ni frågar mej
 
Ja ikväll har jag och min lilla "pt" Nikki varit en sväng i gymmet. Jag svängde på med hantlar och mini övade att stå i brygga...och som hon gör det! Hur vig som helst
När jag försöker med detta känns det som om något i mig ska gå sönder...?! Ja jag vet jag är lite till åren men va sjutton när man var ung sprattlade man ju bara till så stod man i en fin båge,,!
 
 
 
Direkt efter gym så tog jag fram en golfklubba och några bollar, måste ju åtminstonde slå några slag innan jag ska spela liksom. Väldigt lättsamt då vi har en egen lite bana här hemma :) Jag slog iväg fem, sex bollar och sedan bev det två skitslag...Tänkte att det var väl själva tusan att man glömmer så snabbt... Jag samlade mej, slog till och bollen åkte rätt i kopp!!
Wiiee en liten "mini-hole-in-one" kan vi kalla det för att peppa mej nu inför säsongen !
 
 
 
Ser ni vilken söt liten outfit som jag köpt till mini! Den är faktiskt från "krafs-företaget" Wish ! Ibland kan man tydligen göra nåt fynd där :) Kostade typ 40 kr och passade henne helt perfekt. Sandalerna har vi däremot införskaffat på HM!
 
 
 
 
ha en fin kväll
 
//PIllan


Metallic och vaxning

 
Lite snygga accessoarer i silvermetallic och rose´ som packas ned i resväskan
 
 
 
 
 
 
 
Hej hopp
 
Idag fick jag en "akut-tid" för vaxning av mina ben hos Susanne. Egentligen hade hon inte tid men var snäll och tryckte in mej i sitt uppbokade schema... det tackar jag för!
Så himla skönt att få riva av både hår och lite hud... inför solresan till veckan. Kan vara en av de bättre för välbefinnandet med helt släta lena ben!
 
 
I eftermiddag var Nikki bjuden på kalas...utomhus. Självklart hade väl föräldrarna räknat med att det skulle vara rätt så varmt så här i slutet av april. Det var det INTE! Nu snackar vi april-väder de luxe med omväxlande, stormvindar, hagelskurar. snö och lite solsken... Alltså suck vilket trist "vår-väder"
 
 
 
 
 
 
 
Sådana pilotglasögon köper jag minst ett par nya varje säsong för jag hör inte till skaran som ens tänker tanken på några dyra märkes-brillor då jag säkert skulle antingen krossa dem eller tappa bort dem! Nä det blir billiga bågar på någon av kedjorna och just dessa hittade jag på Gina Tricot. Supersnygga i rosé med matchande fodral i rosa!
 
Skorna hittade jag på HM och jag tycker dom har fått en hel del snygga skor senaste åren!
 
 
 
Perfekt matchning till mina hörlurar!
 
 
 
 
Nu ska jag återgå till packningen som pågår på övervåningen. Ska verkligen försöka minimera då det krävs rätt så mycket golf-kläder också för flera rundor. Om man får tro nästa veckas prognos väntas det runt 25 härliga varma grader så fingers crossed!!
 
 
 
 
//PIllan


Trettio år sedan....

 
 
 
Tisdag igen och jag satt nyss i bilen efter ett riktigt härligt svettigt aerobics-pass. Tisdagar då jag får dansa och liksom sväva fram över golvet .... min kropp känns ung och lätt nästan alla tisdag-kvällar och så även idag....där i bilen spelades Madonnas La isla Bonita på radion och då sista tonerna ebbat ut deklarerar radiorösten att det idag är 30 år sedan låten toppade Englands-listan...
 
-Ehh ursäkta vad sa hon precis nu..?! 30 år!!
 
 
Plötsligt kände jag att precis varenda muskel i mig liksom stelnade och jag kastade en snabb blick i backspgeln och insåg att rynkorna blev väldigt djupa...
 
 
 
Ha ha ha, så drastiskt var det kanske inte men det kändes helt overkligt att den låten har 30 år på nacken. Madonna har alltid varit min stora idol och mitt tonårs-rum var klistrat med bilder av henne (hon samsades med långhåriga pudelrockare...)
Hon var den enda riktiga kvinnliga förebilden med några vettiga åsikter som hon vågade stå upp för, även om man inte riktigt alltid förstod hennes provokationer så förstod man åtminstone att hon var stark och cool och så annorlunda mot alla andra kvinnliga sångerskor! Nu för tiden finns ju supermånga starka härliga förebilder för tjejer vilket är otroligt bra!
 
Att jag sedan "dyrkade" dessa hårdrocks-killar med en helt annan kvinno-syn kan ju verka helt vrickat och halvt schitzo när man tänker efter men så var det back in the 80.....
 
 
 
 
Ha en skön kväll
 
//PIllan
 


Comeback~Pass i gymmet

 
Glad Pillan som i morse äntligen var på plats i gymmet efter två veckors uppehåll.... 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon soliga måndag
Snacka om att vakna full av energi då solen strålar och det är sista jobb-veckan innan två veckors semester! Snälla snälla låt flowet hålla i sig nu...
 
 
Eftersom jag haft lite ont i halsen och inte kännt mej på topp nu i två veckor så har jag helt enkelt struntat i att gymma över huvud taget. Har med åren lärt mej att vara rädd om kroppen och lyssna på signaler! Jag har endast kört mina inbokade aerobics-klasser och annars enbart prommenerat och yogat.
 
 
I morse kände jag att nu är det dags, dags att göra comeback men inte allt för "stor-stilat".... Ni förstår att då jag haft ett lite längre uppehåll har jag en förmåga att går lite överstyr och försöka göra allt på ett och samma pass.... Så idag hade jag en plan!
 
Valde ut endast tre övningar som jag snurrade runt på. Tre övningar som skulle involvera stor del av kroppen. Tre övningar som dessutom utfördes i maskiner för "lättare" utförande.
 
 
Jag valde latsdrag för baksidan alltså ryggen och då främst de övre delarna
Marklyft, för lite mera rygg, baksida lår plus skuldror och bålen.
Bamsecurl för att jag älskar att träna biceps och ville känna om pumpet fanns kvar :)
 
Dessa tre övningar blev som en mini-cirkel där jag utförde varje övning 10 reps och i fem varv, så alltså 50 av varje innan jag gav upp
 
Avslutade med några övningar för magen och sedan var dagens pass och comeback avslutad. Nöjd och med en riktigt skön känsla som jag ska försöka ta med mej in i veckan!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta vara på lite solljus innan jag ska på utvecklings-samtal med Nikki och sedan blir det kvälls-jobb!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt skön start du med på sista april-veckan
 
//PIllan


Födelsedagsmiddag

 
 
Filippa på väg in för att servera middagen. Snart får hon ju springa med tallrikar och servera många gäster igen för hon ska vanligt jobba på Hussborgs herrgård även i sommar
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var det minsann fördelsedags-middag här hemma hos oss. Filippas pappa som fyllde år och då ville vi såklart bjuda honom på en bit mat.
Jag kockade och Filippa serverade, hon bestämde även menyn. Vi bjöd på bookmakertoast med pommes, en god pepparots-dressing och lite grönsaker. 
Till efterrätt blev det enkelt, Pro puddings glass med mango, melon, blåbär och grädde som tillbehör
 
 
 
Sedan blev det soffläge och Let´s dance resten av kvällen....well inte för alla...Filippa drog iväg och gymmade, duktig!
 
 
 
 
 
 
Kocken i köket!
 
 
 
 
God BookmakerToast
 
 
 
Avslutning på middagen. Har ni provat denna glass? Om ni testad deras puddingar så kan ni tänka er att man bara fryst den...så känns konsistensen!
Ja helt OK om ni frågar mej men någon "riktig" glass är det inte.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i lördagen med massor med fix...som vanligt!
 
 
 
//PIllan


Snart får dom användas

 
 
 
Jag älskar verklige NIKE och speciellt deras skor. De passar min smala och tunna fot perfekt och här är ytterligare ett par som har en lite mer specifik funktion....
 
 
 
 
 
 
Jippi fredag och ledig
 
Vaknade av solen, svalde snabbt för att kontrollera hals-status...jo den kändes ok. Snabbt upp ur sängen och hopp i kläderna. In med pod i öronen och ut på en stärkande prommenad. Älskar sådan start och nu känner jag mej riktigt pigg efter frukost och dusch.
 
 
 
 
Ja till mina bilder då och dom nya Nike:sarna. Går runt här hemma i dessa då jag måste gå in dem för om en vecka ska dom komma till användning. Om en vecka startar nämligen våran golf-sommar och detta är precis det - golfskor!
Snygga och förhoppningsvis funktionella som ska få mej att stå lite stadigare när jag svingar ;) he he vet inte om det finns några hjälpmedel där mer än mej själv men det är ju alltid kul att köpa och prova nåt nytt....
 
 
Känner mej för övrigt riktigt ring-rostog gällande golf över huvud taget (som alltid i början av säsong) och förhoppningsvis hinner jag slå så några bollar här hemma på banan innan vi flyger till södern!
 
 
 
 
 
 
 
Visst är dom snygga <3 Gillar dom jättemycket
Jag kör på devisen "vara så snygg som möjligt på banan" eftersom mitt spel lämnar mycket att önska! *smile*
 
 
 
 
 
Nu tar vi en fin fredag hörrni
 
//PIllan


Sjuk betyder glass around the clock

 
 
Lilla tuffsan med lite matt blick men idag är hon dock betydligt bättre och har nyss ätit en stor portion mat, härligt!
 
 
 
 
 
 
 
Ja det verkar som några elaka baciller familjen fick med sig från fjällen, för inatt hade även min mamma insjuknat med feber och ont i kroppen... Jag själv är fortfarande lite trött och frusen men jag hade sedan tidigare tagit på mej ett extra aerobics pass ikväll, så det är bara att ta på sig träningshumöret!
Jobbade sista dagen idag (har jobbat 8 dagar på raken så även det kan spela in) och nu väntar mej tre dagars ledigt, så himla skönt!
 
 
Nikki är som sagt mycket bättre och nu tror jag visst alla kalla glassar är uppätna- jo för då man har feber får man äta många glassar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar dej en trevlig torsdag
 
//PIllan


Förbereder för solbad

 
 
 
Ja om knappt två veckor tänker jag byta ut kalla nordliga breddgrader och förhoppningsvis få njuta av lite mer sol och värme än vi har just nu!
Därför har jag köpt på mej lite nya solprodukter som är ekologiska och giftfria
 
 
 
Bland annat ECO Cosmetics solkräm för ansiktet med spf 30. Krämen har en lätt tonande effekt som ger en jämn, fräsch hudton i hela ansiktet. Solskyddet uppnås genom en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja. Granatäpple-extraktet stärker och återfuktar medan olivoljan lätt upptas av huden och är mjukgörande. Krämen  erbjuder fullt spektrum UVA/UVB skydd och innehåller inte kemiska filter eller nanopartiklar.
 
 
För att förbereda min bleka kropp ganska torra vinterkropp har jag dessutom köpt en ny torrborste. Älskar att borsta mej innan jag hoppar in i duschen. Det är så skönt att få igång cirkulationen och få bort den torra huden jag har.
 
Borsten hittar du här KLICK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lovea är ytterligare ett ekologiskt hudvårdsmärke som ofta får bra kritik så därför provade jag en solspray för resten av kroppen med spf 15. Här är en Lovea central komponent i solskyddet  oljan Tahiti Monoi. Oljan bygger på en blandning av Tiare-blomman från Polynesien och kokosnötolja från Tahiti.
 
Alla produkter hittade jag på Apotea  KLICK
 
 
 
Ja det var mina tips för dagen
 
 
//PIllan


Påsklov blev sjukstuga...

 
 
Fördelen att börja jobba tidigt på morgonen...soluppgången! Åh det är härligt när man möts att en sådan syn då man kliver ut genom dörren
 
 
 
 
 
 
 
Jo då här har det blivit sjukstuga men "peppar,peppar" är det inte jag men trist nog lilla Nikki... Hon kom in till våran säng inatt vilket hon i princip aldrig gör. Då hon la sig bredvid mej kände jag det direkt, hon var varm som en kamin!
 
Så idag har hon mest sovit bort tiden och ätit massvis med glass. Jo det får man då man har feber... ;)
Har hört flera barn som bara fått några dagars feber och sedan kvicknat på sig, så det verkar vara någon "vår-sjuka" som går bland hennes klasskamrater med!
 
 
Jag själv har varit och kört veckans aerobics och min kropp (hals) kändes helt OK och vi får hoppas att den förblir så nu...ingen förkylning för mej, tack!
 
 
 
 
Ha en trevlig kväll
 
//PIllan


Boostar mej med vitt te

 
En kanna med nybryggt vitt te som lenar skönt i min lite ömma hals
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni den här halsen är inte riktigt på min sida... men jag gör mitt bästa för att boosta och lindra. Mitt senaste knep är vitt te. har ni hört talas om detta?
 
 
 
 Det vita teet bearbetas knappt efter plockning – och torkningen sker på relativt låg temperatur, till skillnad från grönt te, som hettas upp och därför kan tebladen bli lätt oxiderade . Tack vare detta bevaras näringsämnen i högre utsträckning än vid annan teproduktion.
 
Det vita teet går heller inte igenom några ytterligare produktionssteg såsom rullning ,oxidering eller upphettning. När inte tebladen bearbetas behåller de sin ursprungliga form och mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i bladen. Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än andra teer. 
En större mängd antioxidanter och mer av det rogivande ämnet teanin är också anledningen till att det vita teet fått spridning i medvetna kretsar och av många anses vara den nyttigaste tesorten, bättre än både gröna och röda varianter.
 
 
Alltså visst låter det toppen?! Jag älskar att hitta och prova nyttigheter inom livsmedel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja min jobbperiod rullar på och jag kliver av först på torsdag för en lite längre ledighet. Nu har jag Filippa på hemmaplan kommande vecka och även A och Nikki kommer hem i kväll.
Mini ska dock vara på fritids nån dag då vi båda jobbar ( om inte syrran vill vara barnvakt...)
 
 
 
 
Trevlig fortsättning på påsk
 
//PIllan


Pappa, pappa barn~middag!

 
 
 
 
 
God morgon strålande påskdag!
 
 
Alltså så härligt att vakna av att solen letar sig in där bakom gardinen. Det trista just nu är att jag fått tillbaka halsontet som jag skrev om i början av veckan.... Har lyckats mota det med Coldzyme men nu är det riktigt strävt och jag är inte riktigt 100 % känner jag!
Ska strax köra ett lugnt yoga-pass så jag får andas igenom alla organ och sedan njuta en stund i solen innan det är dags för jobb igen!
 
 
 
Ja gårdagen.... Jag och min vän Kamilla är även kollegor och vi hade båda (o)-turen att få jobba hela påsk-helgen. Vi visste att vi hade påskaftonskvällen ledig så vi bestämde tidigt att käka något tillsammans hemma hos mej.
Då min pappa har jour och inte kunde åka till fjällen så bjöd jag även honom och det visade sig att Kamillas pappa också satt själv denna kväll, så det fick helt enkelt bli en pappa-pappa-barn-middag :)
 
Jo våra föräldrar känner varandra sedan länge och det lite märkliga är att båda våra fädrer heter nåt så ovanligt som Clemens...! hi hi hi
 
 
 
 
Nåväl jag bjöd på lite snittar och påskmust! för att vi skulle få lite easter-feeling (papporna körde ju bil) sedan serverades en fäskfilé gryta som gratineras innan servering, den är väldigt god. Ni har tidigare fått receptet och ni hittar det här KLICK
 
Kamilla bidrog med efterrätten som var så himla god. Jag vet inte exakt men det var någon kräm med mascarpone och hjorton med mörk rom plus massa göttiga crunchy kaksmulor... mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Kamilla drack en favorit nämligen The wanted Zin och papporna fick iskall Carlsberg helt utan alkohol. Alltså denna måste jag verkligen rekommendera för den är verkligen SÅ god och alltså helt alkohol-fri!!
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni den där delikata efterrätten som slank ned i rasande fart! Kamilla hade även med sig ett påsk-ägg fullt med smågodis och en Triss-lott till mej så igår var jag lite socker-hög ;)
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en riktigt härlig Påsk helg och att solen kanske med lite tur skiner på er idag!!
 
 
 
//PIllan


Påskprinsessa

 
Mammas lilla älskling, nyfrisserad som en riktig prinsessa
 
 
 
 
 
Skärtorsdag mina vänner
 
Ja här har vi ingen påskkärring att bjuda på utan mer en påskprinsessa a´la Toddlers and tiaras :) Nikki var hos frissan igår och fräschade upp sina toppar och bort föll en halv decimeter gyllengult hår. Blir bra då det där med hår-borstandet oftast är en kamp! Efter klipp fixade frisören riktiga prinsess-lockar och mini var väldigt nöjd då det hela "toppades" med glitter-spray!
 
 
 
Idag sätter hon sig i bilen och åker mot västra delen av Härliga Härjedalen för en mysig och rolig helg med många släktingar! Hon är så taggad på detta och det känns bra i mammahjärtat <3
 
Själv ska jag i eftermidag återgå till arbetet och se till att tågen rullar 24/7 även fast det är påsk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonen bjuder på sol här hos mej och jag startade med prommenad och yoga, min bästa kickaigång-dagen all time high! Nu ska jag strax fylla på kroppen med lite plock, ägg (såklart) egen coleslaw, jordgubbar, kallrökt skinka och grönsaker, mums.
Sedan blir det packning ....jo jag packar minis väska!
 
 
 
 
Ha en härlig skärtorsdag
 
//PIllan


Våren flyttar in

 
Nu har de blå kuddarna fått göra comeback och tillsammans med årets påskris är det verkligen vår här hemma hos oss nu. Jag älskar ju blått då vår och sommar kommer både i inredningen och i min garderob
 
 
 
 
 
 
Hej onsdag och hej på er
 
Jag är ledig denna dag men från och med i morgon går jag då in i en riktigt "mastodont-arbets-period"... så idag gäller det att ladda batterierna på riktigt!
Jag köre Nikki till skolan och sedan har jag varit ute på en skön prommenad. Grejjen är den att jag vaknade med rejäl halsont.... Nämen wtf!
Detta hade jag inte räkna med . Jag har ju som jag skrev igår planer på flera svettiga gym-pass i påsk!?
Hmmm ja vi får väl se om detta utvecklas till något värre eller om jag eventuellt kan hålla detta i schackt med hjälp av Cold Zyme!
 
 
 
Annars så kom Filippa hem sent igår kväll och hon har ännu inte klivit upp så jag har inte träffat henne ännu... Ska laga till en god brunch så vi kan mysa och snacka då hon vaknar!
Hon ska köra påsk-smällen nere i Sundsvall och sticker dit i morgon redan...
 
 
 
 
 
Ha en bra dag
 
//PIllan


Snabbmat a ´la Nikki

 
 
 
 
 
 
Idag serveras det snabbmat i bloggen.
 
Ja alltså mat som går att fixa på bara några minuter och knappt med någon ansträngning alls är ju toppen enligt mej och denna rätt älskas av Nikki
Det är färsk tortellini med några klickar pesto och riven parmesanost. Till detta föredrar vi en sallad Caprese - kan vara den enklaste och godaste av sallader.
 
Vi undviker oftast vanlig pasta gjord på vete men ibland så äter vi det och gärna då i form av just tortellini. Man får helt enkelt välja sina tillfällen ;)
Eftersom det är färsk pasta så går det ju blixtsnabbt att tillaga då den bara behöver ca 4 minuter i kokande vatten. Peston bara klickar vi direkt på den varma pastan och river rejält med parmesan över
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite påskpynt har letat sig fram och här kan ni se att det finns alster som mini själv skapat!
 
Sötaste påskharen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdag betyder aerobics och det ska bli extra kul att träffa gänget eftersom förra veckan jobbade jag kvällsskift och var helt ledig från instruerandet.... Hoppas dom är lika peppade på en riktig svettfest !
 
Då jag blir solokvist under påskhelgen tänker jag att det kommer bli en hel del tid i gymmet för min del. Vädret verkar inte vara på min sida för några stunder i solen så då passar det lika så bra att jag slänger lite vikter mellan arbetspassen!
 
 
 
 
 
Ha en trevlig tisdag
 
 
//PIllan


Välkommen påsk

 
 
Blått och gult - våra färger... stolthet och kärlek <3
 
 
 
 
 
 
Ja även fast den här måndag morgonen är grå och trist och vi ska ta oss tillbaka till vardagen igen så är det även starten på påsk!
Självklart är det svårt att känna samma glädje som jag skulle gjort om inte det hemska inträffat men all den kärlek som visade sig från Stockholm igår under manifestationen gör att det finns hopp!
 
 
 
Jag älskar verkligen påsk! Tycker att det är den högtiden som är enklast, gladast och inte så många krav. Bara umgås med vänner och familj, äta mycket god mat och oftast njuta av uteliv i vårsolen.
Nu kommer min påsk-helg inte alls att te sig på detta önskvärda sätt då jag jobbar precis v a r e n d a dag...!
 
Trist då jag gärna hade åkt till min mormors hus och spenderat härliga dagar med släkten... men jag skickar upp mamma, A och Nikki!
Pappa har jour (brandman) Filippa har tävlingar och jag ska alltå tjäna staten så jag och papsen får väl äta lite gott i alla fall.
 
 
Blir desto roligare i slutet av maj då lönekuvertet kommer ;)
 
 
 
 
 
 
Ha en fin start på veckan och sprid lite extra vänlighet omkring dej
 
//PIllan


Äntligen Vinklubb

 
Laddad för vinklubb med mina bästa tjejer
 
 
 
 
 
 
 
Nyss hemkommen från en härlig kväll hemma hos Jenny! Nu är det nog ett par månader sedan vi sågs allihopa senast och som vanligt fanns det massor att avhandla :)
Plus att det var så mysigt och så mycket god mat som vi bjöds på
 
 
 
En kyckling i ädelost-sås med rostad potatis och en fruktig sallad. Till efterrätt Leilas Banoffee pie, herregud vilken goding!
 
 
Mina föräldrar var snälla och ställde upp som barnvakter och agerade även chaufför så jag kunde dricka ett par glas vin.... mmmm så gott, det var länge sedan sist och ett glas rött smakade extra bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bubbel och snittar serverades då vi anlände
 
 
 
 
 
 
 
Katarina, Carina och Ulrika tre av mina fina vänninor! Precis nu i april firar vi 18 år med Vinklubben! Så många roliga minnen vi har och varje gång tar vi upp minst ett par som vi skrattar gott åt!!
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag bums hoppa i säng så jag inte är allt för trött då Nikki väcker mej i morgon bitti...
 
 
 
 
Sov Gott
 
//PIllan


Unnat mej lyxen....

 
Skira små blommor, en kopp java och en skål med godsaker, härlig start
 
 
 
 
 
Torsdag
 
Ja idag har jag startat precis så bra som jag typ gjorde förra torsdagen...
Jag och Nikki åt gemensam frukost och sedan bar det av för lämning vid skolan. Jag däremot har ledig förmiddag och tog en lång prommenad med "Veckans Bläcka" i öronen. Hann dessutom med att sitta i massage-stolen på min träningsanläggning en kvart innan jag skulle in till lokalen bredvid.... Nämligen till Susanne för en ansiktsbehandling!
 
Förra torsdagen fyllde jag ju på mina bryn men idag var det bara ren njutning i form av rengöring, masker, massage och härliga krämer!
 
Alltså detta är den bästa lyxen enligt mej, ja att ta hand om sig själv och sitt välmående! Både att för egen maskin träna kroppen och ge den hälsosam mat men även att då och då unna sig att någon annan tillför lite extra magi , typ ansiktsbehandling, fotvård, massage etc!
Så väl investerade slantar rätt in på må-bra-kontot i hjärnan ;)
 
 
 
 
Önskarr dej en toppentorsdag
 
 
//PIllan


När fantasin tryter

 
Ja när min fantasin tryter gällande maträtter eller helt enkelt orken så är det dags att bara tömma kylen på det som är ätbart! Här fick jag ihop en helt OK tallrik med stekt svamp och halloumi, lite kallrökt skinka, bulgur med broccoli och en halv paprika.
 
 
 
 
 
 
Ja min jobbvecka fortsätter i rasande tempo och idag har vi nåt onsdag och det är bara två dagar kvar innan ledighet! Jag och Nikki är ensamma eftersom A är på fjällresa. Får hjälp av mina föräldrar med en del barnvakt men i helgen ska jag och mini ha riktigt tjej-mys .
 
Nikki är så pepp på en shoppingrunda på fredag 
Hon ska ta med egna pengar och det ska besökas Toy´s R Us, åkas rulltrappor ;) och ätas glass, hi hi gullunge!
 
Själv har jag en lista som ska bockas av inne på IKEA.... Har inte varit där sedan innan jul och har nu flera saker som jag behöver!
 
 
 
 
 
 
Att äta nyttigt behöver inte vara svårare än så här. Grönsaker, protein och ett bra val av kolhydrat-källa!
 
 
 
 
 
 
Hoppas solen skiner på dej 
 
//PIllan


Träningspepp

 
 
 
Träning med vikter är en av de bästa sakerna en kvinna kan göra för sin kropp. Styrketräning hjälper dig att hålla vikten, bygger muskelmassa som hjälper till att bränna fett, minskar risken för sjukdomar och ökar uthållighet och daglig funktion. 
 
 
 
 
 
Ja nu är jag igång igen med träningspeppen här på bloggen!
 
Jag kan inte nog skriva och prata mej varm om träning, rörelse och framförallt styrketräning för kvinnor...
 
Muskler ger dig inte bara snygga kurvor, utan gör även din kropp starkare och snabbare. Dessutom är det enklare att hålla nere ditt underhudsfett om du bär på ett par kilo muskler extra som hela tiden förbrukar mer energi, även när du slappar i soffan. En vanlig missuppfattning bland kvinnor är att man måste springa/gå och träna en massa cardio för att minska i fettprocent. Men riktigt så är det inte. Det är främst genom kosten som du påverkar din fettprocent. Med styrketräning kan du dessutom öka din viloförbränning, eftersom större muskler behöver mera energi
 
 
Det har visat sig att det är lättare att hålla sig till en nyttigare kost om du motionerar ,enligt forskare vid University of Pittsburgh. De studerade 169 överviktiga amerikaner och det visade sig att de som inte tränade minst tre gånger i veckan åt mer än de 1500 kalorierna som de skulle hålla sig till. Just den här tesen håller jag med om. Hör det ofta bland kollegor som upplever detta och även jag själv känner av det. Har jag kört ett hårt pass är jag sugen på nyttig och näringstät mat, inte nåt skräp!
Men om jag tex är sjuk eller av annan anledning inte rört mej på nån dag så är det mycket lätt att ta till nåt mindre nyttigt och snart är den onda cirkeln rund...!
 
 
 
 
 
 
Listan med fördelar kan göras väldigt lång men jag har tagit ut några punkter så inte inlägget blir oändligt... ;)
 
Träning minskar risken för...
 
Hjärt-och kärlsjukdomar
Flera former av cancer tex har fysiskt aktiva kvinnor 20-30% lägre risk att få bröstcancer
Diabetes typ 2
Alzeimers och demens
 
Träning förbättrar....
 
Ditt humör och gör dej gladare
Hastigheten på ditt tänkande och ditt minne
Ditt blodsocker, blodfetter och blodtryck
Ditt immunförsvar
 
 
 
 
 
Att ha styrkan att lyfta sig själv och sin egen vikt ger en enorm boost för självkänslan! Jag orkar inte alls många repetioner men jag klarar iaf några!
 
 
Jag är snart 44 år år, har tränat i princip hela mitt liv men aldrig varit så stark som jag är idag! Sedan jag fick Nikki för snart 7 år sedan har jag börjat tänka på min kropp på ett annat sätt. Min kropp är min borg som jag vill vårda så att den ska hålla för ett riktigt långt liv och jag vill bygga den så stark och funktionell som möjligt!
 
Självklart vill vi alla leva ett långt liv men att vara gammal, sjuk och orörlig är inte det jag ser framför mej då! Man måste börja stärka och bygga sin framtida kropp och tänka ett steg längre. Jag som alltid förespråkar att leva i nuet annars....Men detta är SÅ viktigt.
 
 
Tänk på ditt liv och din hälsa om 20 eller 30 år, Hur vill du känna dej då? 
 
 
 
Din kropp är byggd för att röra sig! Du behöver inte gå till ett gym för detta...Benböj, armhävningar, sitt ups, upphopp, utfallsteg, ryggresningar.....Prommenader i skogen, upp och ner för backar, simma i sommar eller cykla!
 
Ge dej själv ett rikare starkare liv för DET är du värd!!
 
 
 
 
//PIllan


La vie en Rose

 
Vårkänslor så idag bjuder jag på mina rosa skönhetsfavoriter!
 
 
 
 
 
 
Ja då har vi nästan lyckats avverka den där måndagen som ibland kan kännas lite små-seg?! Fast då jag jobbat helgen innan så går den av bara farten.
 
 
Vädret har varit ljuvligt under eftermiddagen så jag skippade min ordinarie spinning och satsade på en skön prommenad. Efteråt blev det en stunds yoga tillsammans med Nikki. Det är så härligt att utöva detta med henne! Hon är verkligen fokuserad och andas långsamt och inget flamsande. Dock är hennes muskler lite för svaga i vissa positioner som tex krigaren men då gör hon någon egen variant utan att klaga!
Gulle
 
Tror det är jättebra även för små barn att kunna komma ned i varv och andas djupt, lära känna sin kropp och helt fokusera på något som inte är tv, lek eller padda!
 
 
 
 
 
 
 
La vie en rose, ett härligt gloss från Rituals
 
Just läppglans är något jag inte kan få för många av.... Man har ju ett par i väskan, några i necessären och ytterligare ett gäng i badrumsskåpet! Jag älskar rosa nyanser
 
 
 
 
 
 
 
Weleda har ett underbart sortiment med oljor och krämer och denna är en favorit, Almond ansiktskräm. Sjunker in i huden och lämnar ansiktet mjukt och skönt
 
 
 
 
 
 
 
Åter till läppglans och inget slår Clarins sortiment. Älskar deras krämiga väldoftande och mjukgörande glanser och gärna i ljust rosa som denna nr 01
 
 
 
 
I doftväg är jag ett stort fan av Peach (persika) Här Body shops lätta body mist som ger en lätt arm doft. Fräscht ska det vara till vardags!
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax slå mej ned framför tv:n och titta på Vem bor här i kanal 1. Det tycker jag är riktigt underhållande och intressant att få följa med hem till helt olika boenden!
 
 
 
//PIllan


Gudagod frukost!

 
Min nya fvorit till frukost YogOat Vanilj
 
 
 
 
 
Som den frukostperiodare jag är älskar jag att finna nya produkter att variera mej med. Ja jag är alltså inte periodare som i att jag inte äter frukost vissa perioder utan jag får liksom en hook på en speciell grej och sedan äter jag den en tid tills jag lessnar.....
 
Min nya grej är alltså Plantis växtbaserad YogOat. Helt laktos och mjölkfri men berikad med kalcium. Den har liksom en len smak som bara smälter i munnen. Toppa din skål med massor med godsaker. Jag gillar bär, granola och gärna nåt nötsmör.
 
Planti har ett bra sortiment med flera växtbaserade produkter som du kan bekanta dig mer med om du KLICKAR HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen börjar gå mot kväll och min lilla familj har välbehållna kommit hem från fjällen!
 
Usch har hela förmiddagen följt rapporteringen om den fruktansvärda bussolyckan då massor med familjer plötsligt drabbats av stor tragedi....
 
Livet är så skört så krama varandra extra hårt (varje dag)
 
 
 
//PIllan


Håret och en effektiv morgon

 
 
 
Nyklippt, fräscht och rätt så välmående är min knopp just nu.
 
 
 
 
Ja någon efterfrågade resultat efter min klippning och här ser ni det. Det blir verkligen ett helt nytt hår då man får kapa det rejält, skönt!
 
Jag gillar ju plattången och på bilderna ser ni att den fått gjort sitt jobb då jag har det utfönat och lite plattat. Jag har egentligen ett rätt så självlockigt hår och tyvärr rätt så "frissigt"....  jag kan även välja att ha det lockigt men måste då jobba med hårolja osv för att det ska bli snyggt. Annars är frisyren också snygg om man gör lite mer stylade lockar som håller ihop lite mer och då använder jag även då plattången.
 
 
Som jag skrev tidigare så ska håret bli mycket blondare om några veckor men just nu får det vara en mellanblond och jag gjorde faktiskt nyss en utväxt-tonng här hemma då mina grå strån gjorde sig påmind!
 
Bilderna är sedan tidigare i veckan och Nikki är fotografen därav lite underifrån-perspektivet...kan vara det värsta (kolla min rynkiga hals..!?) men det bjuder jag på :)
 
 
 
Har inte bara hunnit färga hår här på morgonen utan även yogat, lagat en grönsaksoppa, bakat bröd och tillverkat ingefärs-shot! Jag älskar då jag är effektiv och känner mej så nöjd med mej själv
 
 
 
 
 
 
I eftermiddag kryper jag in i på jobbet och jag hade faktiskt innan dess hoppats på att få njuta av en utlovad sol.... Men vart tusan är den?
Hmmm hoppas den kommer snart för just nu är et bara grått och trist!
 
 
 
 
 
Njut av din lördag
 
 
//PIllan


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se