Allt snurrar....

Fina tjejerna i väntan på ännu en snurrig runda i karusellen och Nikki smakar på sockervadd för första gången
 
En sväng in till Pettson & Findus och ungdomarna som knappt hade tid att äta.... en pizzabit på fem minuter sedan iväg igen!
 
Runt, runt, runt vet inte hur många gånger vi åkte te-kopparna.... lite sjösjuk på kvällen nästan!
 
Vi startade upp förmiddagen direkt klockan 10 då grindarna öppnade på Gröna Lund!
Nikki var eld och lågor och åkte allt som fanns på lilla området om och om igen! Även Lustiga huset fick ett besök av oss och Nikki är inte det minsta rädd för attraktionerna, utan skrek av skratt!! Jag tog en ensam tur i Twister (älskar berg och dalbanor) sedan var det bara åkande med Nikki för min del.
Filippa däremot slog nåt slags rekord tror jag.... hon var kvar på Grönan ända fram till stängning klockan 23, så 13 timmar höll hon ut...!!
 
//PIllan
 
 


Med ny väska på axeln

 
Lindex märke Holly & Whyte har en hel del snyggt och senast knep jag denna väskan och en hatt! Väskan finns även i orange och var nästan snäppet snyggare men jag blev lite tråkig (feg) och valde klassiskt marinblå...
Gillar canvas materialet och att den är rymlig så den rymmer allt en mamma kan behöva ;)
 
Idag packar vi väskorna och drar söderut till Stockholm. Efter en hel vecka med sol och strand så blir det alltså storstaden ett par dagar. Tyvärr visar de regn på vädret.... trist men inget väder kan hindra mej från berg och dalbanan... kanske åska då!
Nikki är väldigt förväntansfull både över tågresan som inför karuseller och Junibacken såklart. Filippa ser såklart fram emot Grönan och vi ska även möta upp lite härliga vänner där nere så ungdomarna får åka så mycket de orkar!!
 
Ses i mitten av veckan igen och ni kan ju alltid kika in på Instgram för lite uppdateringar! hemmahospillan
 
//PIllan
 
 
 
 
 
 


Underbara fredag!

 
 
Mera bilder från Nikkis kalas...Ja må hon leva... Filippa kommer med tårta och barnen sjöng så fint ;)
 
 
Mormor är tårtbagaren i familjen och iår blev det med godisdekorationer som barnen förtjusta mumsade i sig sen resten av tårtan är dom liksom inte så intresserade av...?! Barn gillar verkligen inte tårta ! Men den var hur smaskig som helst!
 
 
Ett två tre blåååås! and make a wish!!
 
Yes härligaste dagen är här och att termometern bara tickar uppåt gör ju att humöret hänger på, we going up up up up....
Vi lapar sol här hemma under förmiddagen och sedan är det faktiskt bara att masa sig iväg till jobbet för ett kvällspass! Men sedan väntar fyra hellediga dagar och på söndag tar jag med mej familjen på en snabbvisit i huvudstaden!
Gröna Lund och Junibacken ska avverkas, ett sommarmåste :)
 
//PIllan
 
 
 


Nektarin och halloumisallad

 
Vet inte hur många gånger jag gjort just detta i sommar, en stor favorit helt enkelt!
 
 
Ja idag delar jag med mej av ett riktigt somrigt recept
 
Ugnsbaka potatisklyftor med olivilja och flingsalt, ta ut och låt svalna
Stek halloumi
Blanda ihop bladspenat, ruccola eller annat favoritsallad med rädisor, tomater och nektariner plus potatisen och halloumin.
Det blir så himla gott med den salta osten och de söta nektarinerna!
Jag äter tillsammans med färdiga marinerade kycklingspett (finns i frysdisken på ICA) bara att slänga i ugnen i 25 minuter och till detta creme fraiche blandad med sweet chili sås, fantastiskt gott!!
Prova :)
 
//PIllan
 
 


Lyfter på hatten...

 
 
Filippa och hennes kompis satt i badet och slurpade melondrink när jag kom hem från jobbet idag! Såg väldigt läskande och gott ut ;) Minns en liknande melondrink på min första utlandsresa med tjejkompisarna till Aiya Napa .... den var inte så god  (gissa varför) !!! :/
 
Ja men idag lyfter jag minsann extra högt på hatten och tackar för att sommaren återvänt efter en hel vecka med isvindar! Kroppen tinade upp i solstolen under eftermiddagen och nu har jag dessutom fått upp värmen ytterligare med hjälp av gymmet. Tip top att vara tillbaka på banan igen :)
Jobbar kortdag i morgon så jag kör en repris på dagen, hoppas jag...
 
Simma lugnt //PIllan
 


Kalasbordet

 
 
 
 
 
Såklart gick det mesta i rosa eftersom Nikki (och mamman) gillar det jättemycket;) Men lite andra färger fick också bryta in...
Jag var lite lat i år och bakade själv hälften av sortena och sedan fick det bli klassiker som ballerina, singoalla och chokladfingrar! Men top notch var även i år maschmallows-klubborna så nästa år tror jag att jag ställer fram trettio av dessa och en kanna saft!! ;)
 
 
Klipp ett litet hack i mashmallowen och stick in ett sugrör, doppa i vit smält choklad och på med strössel, Volia barnens kalasfavorit!!
 
 
Måndag och jobb för min del.... eller jobb och jobb jag ska sätta mej på tåget och åka till Gävle över dagen. Så det ska väl inte bli alltför betungande ;)
En lunch med min bästa Linda har jag också tänkt att hinna med.
 
Nikkis farmor och farfar kommer idag så hon blir firad även denna dag och A ja han spelar golftävlingar hela denna veckan så har jag tur kanske vi kan säga god natt och god morgon åt varanda... ;)
Hoppas hoppas att vädret blir bättre även hos oss nu... jag vet jag tjatar men jag blir så avis när jag ser er alla som bor lite längre söderut som gassat i solen senaste dagarna då vi klätt oss i fleece och tänt värmeljus varje dag!
 
Ta hand om er //PIllan
 
 
 
 


Prinsessan idag

 
 
 
 
Så här fin var vår lilla Sessa idag på sitt 3-årskalas! Lockar i håret och söt sommarklänning från HM :)
Detta var innan alla kompisar anlände och buset satte igång med studsmattehoppning och bad ....
 
Oj oj vilken trött Nikki vi har här hemma nu! Somnade nyss framför Bolibompa med nya dockan i famnen, jobbigt med kalas (det känner man ju igen hmmm...)
I alla fulla fall tyckte hon att det blev en toppendag med sina kompisar som alla lekte fint tillsammans. Hon sa flera gånger att det var Jättekul ;)
 
Massvis med kort har jag också knäppt så jag delar upp det i flera inlägg helt enkelt. Så i morgon bjuder vi på kak-och tårtkalasbilder, Välkommen in då!
 
//PIllan
 
 
 
 


1, 2, 3 !!

 
 
En liten Nikki bara några månader i Filippas knä och Filippa var också så liten ;)
Jag och Nikki på hennes 1-årsdag. Busigheten bara lyser om "ungen" !
 
 
Här är Nikki nyss fyllda 2 år, en nyfiken men ganska försiktig liten dam.... Idag ett år senare har vi en riktigt envis 3-åring med svar på det mesta...!
 
Idag firar vi våran bästa Nikki hela dagen med paket, tårta, kompisar och familj!
 
//PIllan
 
 


Till badrummet

 
 
 
Visst är dom snygga, mina/våra nya handdukar!? Finns på Åhlens och heter "Kakel", och priset är också bra ;)
199 :- för badhanddukar och 79:- för de mindre!! Vill helst ha handdukar i grå nyans i badrummet eftersom väggarna har den färgen och det ger ett lungt intryck. Visst är det snyggt att bryta av med en färg och i sommar har jag faktiskt haft turkosa men.... känner att jag är mest nöjd med grå nyanser här!
 
Vaknade tidigt i morse så jag hoppade upp med detsamma, slängde på mig träningskläderna och....regn...! PÅ med dvd:n mage, rumpa, lår och jag fick svettas inne en halvtimma istället :)
Frukosten avnjutes just nu framför datorn, kaffe (såklart) turkisk yougurt med hallon och kokos,yummie!
 
Dagen ägnas åt fortsatt fix inför 3-årskalaset i morgon. Söta rosa blommor ska inhandlas och ballonger ska blåsas upp.... Sedan har jag och min papi projekt sätta ihop studsmattan som är typ det enda Nikki har önskat sig iår! Så jag gissar att vi har en lycklig tjej i morgon bitti :)
 
//PIllan
 
 
 
 
 


I en rosa dimma....

 
 
 
 
Paket som väntar på en blivande 3-åring!!
 
Yes då var det fredag och tre dagars ledighet för min del! Jag har varit lite frånvarande den senaste veckan och detta beror på att jag fick en faslig nackspärr.... Gah ryggont och nackont är bland det värsta åkommor jag vet :(
Jag blir på så dåligt humör då jag varken kan träna eller städa...! Jo det är faktiskt två av mina favoritsysselsättningar ;)
 
Nu har jag varit hos kiropraktor fyra ggr och ligger på kyla med jämna mellanrum så jag känner mej OK idag. Perfekt då jag nu kört igång med förberedandet inför Nikkis kalas på söndag.
Igår bakade jag och Filippa och nu på morgonen har dammsugaren äntligen fått luftats igen!
Lilla damen själv är i fjällen med A och sina farföräldrar då A spelar golftävlingar flera dagar denna veckan.
 
Vi ses snart igen och ha en fin fredag
 
//PIllan
 
 
 


Kantarellomelett, lchf-style!

 
enkelt och gott det är med omelett och det går ju att variera i det oändliga, nästan! Perfekt som lättare lunch och efter träningen
 
 
Lite sallad till och jag är i hamn ;)
 
Snart snart kör ju svampsäsongen igång men jag botaniserade i frysen och jo det låg en liter kantareller där minsann!
 
Enklaste receptet kommer här
5 ägg
3 dl grädde
3 dl ost (Västerbotten smakar himmelskt tillsammans med kantarellerna)
kantareller
salt och peppar
 
Fräs svampen och lägg i ugnsfast form
Blanda övriga ingredienser och häll över svampen
Ställ i ugnen 200 grader i cirka 20 minuter
 
MUMS!
 
//PIllan
 
 


Lotta, är ingen bra förebild...

 
 
Hmmm vad har hänt här då... en stor hund som tuggat i tröjan ?!
 
 
En av mina favoriter i Nikkis koftsamling är bara att slänga i soporna efter dagens tilltag!!
 
Ja som jag berättat här på bloggen tidigare så har jag nästan alltid sagt att jag önskar mej en liten lintott precis som Lotta på Bråkmakargatan. Gärna med ett litet diadem eller rosett i luggen. Filippa blev aldrig någon "lotta" utan begåvades i stället med ljusbruna korkskruvslockar ( som hon hellre plattar bort...) men Nikki däremot har de rätta egenskaperna gällande håret.... OCH även andra kvaliteter har det i dag visat sig!!
 
Lotta på Bråkmakargatan är nämligen den lilla damens stora favorit just nu och dvd:erna går varma här hemma. Ni som sett dem minns kanske att Lottas mamma plockar fram en fin stickad kofta som Lotta protesterar högljutt emot eftersom den killar och sticks! Nä hon vill mycket hellre klä sig i sin "samvetsklänning" :)
 
Detta har nu även Nikki tagit fasta på och gjorde precis som i Lottas "handbok".....och inte bara en tröja utan tre stycken hann hon dissekera innan upptäckten ( jag var på jobbet)
Jamen Suck, vad gör man liksom.... saxarna är för tillfället undanstoppade och diverse hot om kommande födelsedag på söndag osv osv.... Men vad hjälper det?!
 
//PIllan
 
 


Avrundat ledigheten

 
 
 
 
Igår var min sista lediga dag på fem härliga veckor!
Jag avslutade med en liten bjudning för tre vänninor som inte hade möjlighet att närvara på min 40-års fest.
Vi hade en mysig kväll och åt en sallad med vitlöksfrästa räkor och bröd med ett jättegott "smör" till. Jättelätt att sno ihop och som sagt väldigt mumsigt :)
Mosa fetaost och blanda i smör, några droppar olivolja, några droppar citron och ett par nypor flingsalt!
 
Av tjejerna fick jag massor med perenner, buskar, chiliplanta, tomatplanta, theplanta och diverse blommor! Jag blev jätteglad och började gräva en ny rabatt efter jobbet idag.... Hmmm gick sådär eftersom våran tomt består av sten, sten och sten!! Morr.... Jag slet och slet så nu har jag vansinnigt ont i nacken :(
 
Nåja på´t imorn igen!
 
//PIllan
 
 
 
 


Lördag hela veckan!

 
Jag är redo för en dejt med mina vintjejjer i klänning från HM, armband Snö
 
 
Kall sparrissoppa med västerbottenflarn, en kall sallad med varmrökt lax bla. Underbart goda rätter bägge, somrigt och det bara smälte i min gom!!
 
 
Strawberry Margeritas svalkade gott denna varma sommarkväll!
 
 
 
Mumsigt, jag och Ulrika njuter ;)
 
 
Till efterrätt serverades creme brulé med en jordgubbs- och rabarberkompott, ljuvligt!!
 
Ja men det känns nästan som lördag hela veckan just nu när trevligheterna avlöser varandra!
Igår kväll var det vinklubb hemma hos Maria och oj vad hon skämde bort oss hela kvällen med diverse godsaker!! Och jag kör in i kaklet för idag har jag en prosecco på kylning och kycklingspett som väntar på grill och i morgon kommer ett gäng tjejer för att uppvakta mej i efterskott!
Måndag morgon börjar jag nämligen jobba igen .... men det känns som jag varit ledig väldigt lääänge faktiskt! Gruvar mej inte det minsta inför jobbet! A är ledig många veckor till så Nikki har sommarlov fortsatt framöver!
 
Ha det så bra//PIllan
 
 
 
 
 
 
 


En kväll vid havet

 
 
 
 
 
 
Det blev en liten roadtrip i går eftermiddag, jag, några fina vänner och en flaska bubbel pckade in oss i bilen! Bort från stad och ut till hav närmare bestämt till Skatan utanför Njurunda/Sundsvall.
 
Mysigt pittoreskt litet ställe med en väldigt bra restaurang! Där blev vi sittande i måånga timmar....
Rökta räkor med aioli avslöstes av gravad lax med dillpotatis och slutligen "trillade det ner" en äppelpaj i min mage :)
Allt sköljdes ner med gott vitt vin!
Lite trubadur och allsång på det och vi rullade hemåt nöjda och glada, mycket trevligt!!
 
//PIllan
 
 
 
 


En annan dag

 
 
 
 
Ja dessa bilder är från en annan dag nämligen i söndags då vi hade en fantastisk dag på stranden! Älskar sådana dagar, välfylld picknick-korg, glada barn (oftast...) och vänner och bekanta som alla är glada och liksom "kompisar". Vädret kan verkligen göra alla till vänner ;)
Idag har vi haft varmt men helt mulet... Såg att ni söderut forfarande fått njuta i solen, lyckostar!!
 
Jag har varit iväg på min golfkurs och precis som den avslutades så öppnades himlen, huuu vilket ruggväder... Har ljus tända och det blev en kopp the framför Allsången!
 
I morgon ska jag i alla fall iväg på trevligheter med ett gäng tjejer och självklart åker kameran med!!
 
//PIllan
 
 
 


Bara himlen ser på...

 
 
 
 
 
Några pics från lördag kväll..... Jag var hemma helt själv men hittade lite iskall chardonnay i kylen. Satt och filosoferade på altanen och tänkte att den här ljuvliga kvällen måste dokumenteras :) Det var så vackert så man nästan inte kan ta in allt ,då är det bra med kameran!
Min "tjocka pojke" får jobba hårt dagar/kvällar som denna , älskar att ligga där och titta på himlen:)
 
Hej hopp
När lågtrycket drog in igår kväll så tog stormen även med "nätet" !! Så inga mobiler eller datorer har fungerat... men nu verkar felet åtgärdat i alla fall.
Som sagt idag har vädret inte varit det bästa men vi tog en lunch "ute" och sedan blev Nikki så trött så hon knoppade in i soffan (hon har annars slutat sova middag).
Jag och A fixade ute på gården och så har vi köpt lite kantsten som jag ska ha runt några träd här ute.
Ja som ni märker så går dagarna mest i slow motion och bloggen blir därefter......
 
Må så gott  //PIllan
 
 
 
 


Till frukost, lunch & middag!

 
 
 
Dessa bilder har några veckor på nacken men hey de skulle kunna visas i repris hela sommaren...! Jordgubbar äter vi mest hela tiden, funkar perfekt morgon, middag och kväll :) Jordgubbs-smoothie, jordgubbar med glass, jordgubbar och pannkaka, jordgubbar med svartpeppar och en grillad bit kött, jordgubbar i ett iskallt glas med skumpa.....
 
Ja jag "rotade" lite i arkivet efter dessa bilder, går lite på sparlåga nu under ledigheten!
Känner att jag inte ens har tid att ta med kameran ut på dagarna, vill bara vara och njuta....
Lite synd är det ju allt, för tänk om vintern då skulle det vara guld att titta tillbaka och minnas ögonblicken! Jag försöker packa med kameran till beachen idag, om jag får plats bland allt annat som ska med.... Herregud man är som en packåsna när man släpar från bilen till stranden om dagarna ;)
 
Hoppas ni njuter precis som vi!
 
//Kram PIllan
 
 
 
 


Tar tillvara på tiden

 
 
Mitt underbara apelsinträd verkar faktiskt trivas riktigt bra på altanen! Men vi får se hur det är framåt hösten... om det är någon mening att ens övervintra det ?! Det ska iså fall stå ljust i ca 10 grader! Hur fixar man det liksom...
 
Jamen det är precis vad jag gör just nu, tar till vara varje härlig minut av sommaren. Tiden går så himla fort och jag vill stanna upp och fånga ögonblicken (som det så klychigt heter..)
Även om det kommer skurar ibland så tycker jag att det varit skönt ändå för värmen finns där :)
 
Igår var jag och Nikki till tandläkaren, gick sådär kan jag meddela.... Lilla fröken gapade väl i typ 5 sekunder åt gången så den stackars tandsköterskan hann inte undersöka speciellt grundligt !
Vi fick en ny tid i typ januari ,så får vi se om hon är med på noterna ;)
 
Ut och njut nu, det ska jag!!!  
 
//PIllan
 


4th of July

 
 
 
 
 
Tjingeling i sommarSverige!
Insåg tidigare att det faktiskt är USAs nationaldag idag och jag gillar stjärnor och ränder så himla mycket så jag firar bara därför ... ;)
Byxorna är alldeles nya och för er i närområdet så finns dom hos Annika på Ånge Blommor! Tröjan är köpt ganska nyligt på Lindex, scarfen är väldigt gammal och jag minns ej var jag köpte denna....
Flip flopsen vägrar jag att slänga för de är mina gamla trotjänare införskaffade på Disney World, love Mickey Mouse!
 
Trevlig dag //PIllan
 
 
 
 


Hatad av många, älskad av mej....

 
 
 
 
En av mina absolut topp fem godaste "rätter" är surströmming!
 
Igår kväll kom Katarina och Linda och joinade mej i årets första strömmingsfrossa :) Vi är alla tre lika tokigt förtjusta i denna sura fisk!
Jag har ätit den sedan jag var i tioårsåldern men många "lär sig" älska den på äldre dagar. Så här första gången på säsongen vet jag inte hur fort jag ska få i mej den första tunnbrödsmackan....
Ljummen nypotatis, fisk och mycket lök, mumsfillibabba! Hade kunnat tagit mycket fler och bättre bilder men jag var allt för ivrig att äta :)
 
Äter ni surströmming eller skyr ni lukten som pesten, har ni smakat men inte gillar smaken?! Tell me...
 
//PIllan
 
 


Det kom paket...

 
 
För några dagar sedan dök det upp paket adresserat till mej :) Det var från Anna-Stina som
driver Gizmolinas closet. Ni kanske minns att jag vann ett presentkort där på fina bloggen Starwoman
 
 
Jag valde två ljuvligheter från Odd Molly, en silkig tunika och en skön lättstickad tröja! Här ser ni en liten glimt men jag ska självklart visa dess helhet framöver :)
 
Lika skön dag denna tisdag!
Stranden för nästan hela slanten. Vädret gjorde nämligen en tvärvändning vid tre-tiden och vi hann med nöd och näppe packa in oss i bilen för att undvika hällregnet...
Men det gav med sig lagom till min golfkurs som jag nyss kommit hem ifrån. Vi har chippat idag.... herregud hur ska jag lära mej alla dessa slag...?! Känns rent omöjligt :/
 
Nikki som skulle hänga med mina föräldrar hade hunnit somna då jag kom åter så hon fick sova kvar där! Men känner jag mej själv så kommer jag ändå att vakna i ottan, är liksom inprogrammerad... Skulle vara skönt att sova åtminstonde till sjutiden ;)
 
//PIllan
 
 


Vi bor på landet...

 
 
Lycka är att sitta med sin "kompis" och blicka ut över vattnet...
 
 
...undrar just vad dom fått syn på?! Mycket bus kan dom i alla fall hitta på både tillsammans och var och en för sig!!
 
 
Jamen kolla in denna outfit.... precis så här kan man traska ut på morgonen då man befinner sig på landet :)
Gillar mönstermixen a lot!
 
Ahh vilken härlig start på juli månad och på min barnledighet som också startar idag.
För oss blev det en heldag med vänner på stranden. Fullastade med mat- och fikakorgar, flytmadrasser och solstolar intog vi playan :)
Efter många härliga timmar så blev det ändå vilda protester och tårar då det var dags att åka hemåt för lite middagsmat..... Men nu har hon slocknat i soffan, det lilla badmonstret!
 
Själv ska jag slötitta på Lotta på Liseberg och bläddra några sidor i Golf-lektyren... !
 
Ha det gott //PIllan
 
 
 


Pernilla,

Glad prick som njuter av träning, god mat, shopping och min vardag tillsammans med älskade döttrarna Filippa och Nikki plus såklart min underbara A. Hos mig bor också Sessan Söt, hoppas du ska trivas hos oss!






Besökstoppen


© Design av Matilda.
http://mhdesign.blogg.se